Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Vomitiv: cum m-a făcut Kovesi să-mi treacă dorul de Ceaușescu

Vomitiv: cum m-a făcut Kovesi să-mi treacă dorul de Ceaușescu

Filmulețul ăsta omagial dedicat Zeiței Anticorupție mă face să-mi treacă dorul de propaganda lui Ceaușescu. Am și o bănuială cine a pus în operă ideea dezgustătoare, dar, dat fiind că n-am probe, încă mă abțin. Altfel, una peste alta, faptul că, în scenariul mizeriei, vânzătoarea de la Piața Obor și ceasornicarul sunt umăr la umăr cu realizatorul tv fără audiență și cu activista feministă deghizată în jurnalist spune multe despre cum ne văd pe noi, ca popor, păpușarii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Vomitiv: cum m-a făcut Kovesi să-mi treacă dorul de Ceaușescu

  1. :))) bun… bun
    Si super jurist si amuzant…
    Nu va dati batut 🙂 hang in there ca in 10, 15 ani dispar javrele astea si atunci sa vedeti plictiseala pe capu vostru :)))

  2. Superb. Sunt si unii pentru care “se merita” sa fie create astfel de minunatii de care credeam ca am scapat pentru totdeauna, satul pana peste cap de telejurnalele dopate cu ode aduse ceausestilor (intentionat scris asa). Daca facem abstractie de comentariile unor entuziasti evezisti, cazuti in pronatie in fata mereu marelui carmaci cu background la Anvers. La fel de profunde, daca nu cumva si mai si.

  3. am rezistat pana la antonia si isabella… “pentru ca tara asta are nevoie de dreptate [..] nu doar sa ii bagati in inchisoare, sa le luati tot pentru ca sunt rai [..]”. ce naiba sa mai zici… era un cantec de la antract (dar li se aplica doar pe jumate – frumoase nu-s, parerea mea!). cantecul incepea cam asa: “El avea ciocate, blugi originali si geaca/Ea avea cosita pana-n brau si costum traditional”…

    imi cer scuze ca-s mitocan dar am voie si eu la o opinie, ca-s cel putin la fel de tanar si de liber.

  4. Nu ai nevoie de probe pentru a spune o banuiala ! 🙂

    Clipu’, atat cat am vazut la momentul asta la care scriu, pare a fi pe bune, da’ aia cu medalia e pe bune ??? WTF ?!! :)))

  5. Domnule Ciutacu, cine spuneti dvs. ca sunt “papusarii”? Puteti da nume concrete? Daca nu, atunci macar in linii mari?

  6. Pe 22 Decembrie ’89 Maestrul Rebengiuc le dadea lingailor lui Ceausescu un sul de hartie igienica pentru a se sterge la gura….Astora le trebuie cate un sul si o galeata de clor…..

  7. Mie mi-ar placea sa traiasca, pe o functie de demnitar, bineinteles, Kovesi in Suedia, numai cateva luni. Sa vada si ea cum e cu transparenta… Ametitii aia de la Blck Cube sunt cetatenii obisnuiti in Suedia. Lista cu cheltuieli, inclusiv personale, e publica. Sa-ti schimbi peste noapre masina de serviciu, fara licitatie, de oftica, ca umbla Oprea cu Audi… Care masina de serviciu?! Sa zici merci, daca esti destul de important. ca-ti deconteaza aia un plin de benzina, dar nu! Mergi la DNA cu bicicleta si-ti faci gospodaria singura in garsoniera minim mobilata pe care ti-o pune la dispozitie statul suedez., fara bani de chirie, fara prime si sporuri de anticoruptie…Ca muncesti in slujba cetateanului! Ala suedez, ca romanul cumpara de la Ikea mobila ieftina pe bani multi si nu-si pune intrebari de unde au astia atata lemn…Ca daca tot au devenit, oficial, cei mai mari proprietari de paduri, hai s-o decoram pe-asta! Ce sa ne mai cheltuim cu procesele pe care s-ar putea sa le pierdem.. Au vrut sa-i dea si o blana de urs polar, dar n-o incapea si sunt prea zgarciti pentru doua. Kovesi si altii ca ea, chelneri de bacsisuri mici… Bine ca-i ridica astia ode si osanale. Nu ma mai mira, pentru ca, dupa ’89, cea mai mare dezamagire a mea a fost setea de pupat cururi a romanilor. Si mai ales a romanilor tineri… le-or fi fost spalate creierele de juramantul soimilor patriei. Si acum, daca n-am borat la film, ca am schimbat canalul, mi se rascoala matele la comentariile unora dintre “tinerii etc…” Asta sa fie “omul nou” de care era obsedat Ceausescu?! Si nu odele dedicate lui erau cele mai scarboase. Cele pentru tovarasa. Si seamana, la fel de inculta, la fel de doritoare de medalii si decoratii, la fel de sleampata. Poate, totusi nu la fel de slugarnica.. Mi-e scarba!!!
    P.S. Astia sunt atat de setati pe pupat Kovesi, ca poti sa le fluturi si un tramvai de plagiate si Black Cube, ca ei o tin “gaia matu’ ” cu anticorupta si zeita. Piei, drace! Si vorbesc de “libertate” si “inteligenta” si “reinoirea clasei politice”?! Astia sunt restauratori, frate! Ei vor revenirea la vechea oranduire, cu “omul nou”, prosternandu-se la vre-un pitifelnic d-asta, vremelnic statator in scaun…

  8. Filmul m-a deprimat gindindu-ma la viitorul sumbru al tarii : in 27 de ani am reusit sa aducem poporul la nivelul de intelegere al romanului de dupa al Doilea Razboi Mondial . Doar asa imi explic nivelul “cuvintatorilor “.

  9. Corul asta de laudatori mi se pare gretos,se vede clar ca daca ar aparea si foca de la circ ar aplauda frenetic!Ar fi bine de stiut cine este autorul clipului,asa pentru posteritate ,cred ca s-au inghesuit la casting,mi-au venit asa in minte “traficanti”i de arme de la sky,a acoperit si plaja de laudatori culminand cu vanzatoarea de leustean din Obor!Oda asta adusa lulutzei ar trebui sa contina si teza de doctorat ca apogeul fulminant al creatiei sa fie superlativ!

  10. Doamne, Dumnezeule!!!!!! Propaganda lui Kim Jong-un arata ca un film distins la Palme d’Or pe langa asta. Daca nu ar fi de plans ar fi foarte comic.

  11. oarecum offtopic desi are cumva legatura – e vorba tot de actiuni dirijate de securisti prosti.

    am dat cu copy-paste(sic):

    Lucian Sarbu
    Yesterday at 12:04am ·
    Cine sunt retarzii din spatele site-ului „sper sa crapi” la care dai cu ciocănelul în mutra lui Ponta? Nimeni alții decât publicitarii de la Graffiti BBDO. Hm. Atunci, oare cine e clientul?…
    Explicație pentru prietenii mai a-tehnici. Teoretic, domeniul e anonimizat, adică nu poți să știi cine l-a înregistrat dând o căutare după „whois”. Dar mizeria aia de site folosește ID-ul de Analytics UA-40931069. Dar acest ID se mai găsește pe toate site-urile dezvoltate pentru diverși clienți de către agenția Kaleidoscope Proximity (KP), ca de ex. Bere Ciucaș, Bepanthen, Maggi etc. Și, de fapt, îl găsim chiar și pe site-ul agenției. Deci e vorba în mod mai mult decât evident de un cont de Analytics aflat în mâna KP, sau a cuiva de acolo. Dar KP e parte a Graffiti BBDO. QED, dragi tovarăși și pretini. Eu în locul lui Ponta le-aș frige un proces de să le iasă pe nas toată arvuna primită. Mai duceți-vă dracului cu #joscomunismul vostru. Învățați să câștigați campaniile electorale cu discurs serios și aplicat, nu cu tâmpenii feisbuciste.
    LE 3 nov. ora 20.26: cică a dispărut codul 🙂 Altădată fiți mai atenți, măi băieți…

    Dora Constantinovici
    19 hrs · Bucharest, Romania ·
    atât de mulți publicitari de bine în țara asta 🙂 “Deci e vorba în mod mai mult decât evident de un cont de Analytics aflat în mâna KP, sau a cuiva de acolo. Dar KP e parte a Graffiti BBDO. QED, dragi tovarăși și pretini. Eu în locul lui Ponta le-aș frige un proces de să le iasă pe nas toată arvuna primită. Mai duceți-vă dracului cu #joscomunismul vostru. Învățați să câștigați campaniile electorale cu discurs serios și aplicat, nu cu tâmpenii feisbuciste.”
    P.S. La inceputul acestui an, in cadrul BBDO a avut loc fuziunea dintre Kaleidoscope, agentia de online a grupului, si Proximity, prima agentie de direct & relationship marketing din Romania, afiliata la reteaua Proximity Worldwide. Noua agentie se cheama Kaleidoscope Proximity si este condusa de Cristian Pantazi din postul de Managing Director & Creative Director. Cristian Pantazi este redactorul șef al Hotnews. #glumadevineinteresantă #backfirelevel

  12. Are dreptate Mircea Badea. Peste tot, comunsimul este condamnat şi a avut rezultate ucigaşe, numai în România pare-se că are rezultate… întârziate… dar încă sunt.

  13. Nu știu ce ar mai fi de spus. Vorbele dlui Ciutacu sunt cuprinzătoare, iar alți comentatori au adăugat cam tot ce mai era necesar. Și pe mine m-a cuprins lehamitea. Îmi vine să mă duc undeva departe, cât mai departe de prostia, slugărnicia siropos-grețoasă și ura puturoasă care-și țes pânza letală asupra noastră. Azi nu sper și mi-e teamă.

  14. Stiam ca, dupa plimbarea lu’ Ceasca in caleasca Reginei, in vazul lumii, lucrurile urmau sa se repete; mai ales cu cei care n-au trait vremurile alea…
    Speram, totusi, sa nu fie in timpul vietii noastre.
    Vad “tinerii frumosi si liberi” cu clabuci internautici, cu spume verbale, gata sa sara la gatu’ oricui nu e in acord cu ei (acord facut prin cultura de net si informare feisbucilistica). Mi-as fi dorit un singur lucru : tanaru’ respectiv sa aiba impusa vizionarea unui telejurnal cu Ceasca, macar o data la doua zile…
    A canta osanale cuiva, indiferent pe ce motiv, e d-o gretosenie primara. Ceea ce se intampla e urmare a celor zece ani rai de care vorbeste Ciuvica. Am prins anii “90 exact asa cum trebuia -necontaminat total de “epoca de aur”, dar nici nestiutor de niciunele; nu-mi amintesc de vreo sintagma gen “tineri frumosi si liberi”, cu toate ca Piata Universitatii p-atunci s-a intamplat… si n-a avut loc pe net, a fost cu capete sparte, cu oase rupte !
    Gretosenia, totusi, nu e doar la clipul in cauza; p-ala l-as intelege, am vazut libidosenii cat cuprinde (mi-amintesc si cand se razboia basssescu cu Badea intr-o campanie, ceea ce spune mult despre “adrisantii” lu’ bassescu; si cand pisa ochii de grija lu’ “draga Stolo”… au mai fost d-astea, graunte pentru “frumosi si liberi”, conform vremurilor respective); scarbos e cu reactiile unora nascuti, crescuti in democratia asta care le pute fiindca nu le da gratis cele necesare (pe model “SSMDIC” – “omul nou”, obiectivu’ lu’ Ceasca, in vremea lui). D-asta mi-e frica si greata : ca oricand, o “chiovesi” va avea latraci d-astia, gata de “kombat” daca nu pupi unde zic aia de-i manipuleaza ca e obligatoriu sa pupi !
    Vad “tineri frumosi” carora le pute A3, le pute RoTv; le put posturile care nu sunt pupacioase de “anticoruptie” d-asta parlita; atunci, poate c-am inteles eu gresit democratia (si nu numai eu, chiar si Ratiu s-a exprimat gresit cand cu “dreptul tau de a nu fi de acord cu mine”); poate ca democratia inseamna sa pupam la unison, toti, c-asa vor unii…
    Vorba lu’ Dinescu : “opriti istoria, cobor la prima” !

  15. ca tot am urmarit subiectul – “Povestea Marianei din Obor, vânzătoarea de struguri care a apărut în clipul omagial al Laurei Codruța Kovesi: ,,Da’ cine-i femeia asta de care am vorbit? A venit un băiat și mi-a zis să repet după el. Am crezut că-i caterincă”” – nu stiu daca e adevarat, da’ aia de la evz asa zic.

    daca-i asa, astia-s mai prosti si decat fata aia frumoasa din melodia lu’ antract.

  16. Victore,
    A mai una facuta de A3 pentru dom’ Profesor si mai erau alea cu “Iliescu apare soarele rasare”, etc. da’ banuiesc ca fie s-au uitat fie s-au prescris:)

  17. Victore,
    Jegul asta este o tehnica de marketing/publicitate/promovare,. O stii bine si o folosesti si tu, public, si eu, in privat; diferenta fiind meseriile noastre.
    Faptul ca nu-ti place jegul asta sa stii ca trece cu lamaie. Cand s-a facut jegul cu “cool mogul” am fost multi care am gustat din lamai la greu iar tu te “desfatai” cu initiativa si profesionalismul lui Gadea.
    In sfarsit, am vazut ca Stevie Wonder a bagat o manea pentru Hillary (https://www.youtube.com/watch?v=aF07imP-tQc). Sunt o gramada de americani care cum sunt cu lamaia-n gura. Deci, “jegul” asta nu este local. Este doar natura umana.

  18. daca tu gasesti o legatura, una singura, intre mine si productia/difuzarea in eter a marfii “cool mogul”, eu o mananc in direct

  19. Sunt convins ca n-ai nici o legatura. Doar incercam sa scot in evidenta diferenta de reactie (la amandoi si la multi de pe aici) la doua lucruri care sunt similare (jegoase). E din seria cu paiul si cu barna:)
    In rest, ai dreptate: aduce aminte de odele pentru Ceasca. Doar ca alea nu erau inventia comunistilor ci reprezinta o trasatura de caracter uman si a romanilor. Carol al II-lea spunea ca n-are un cur asa de mare ca sa poata fi pupat de toti cei care vor sa-l linguseasca.

  20. (ma bag si eu in vorba, sa nu ramana big-u’ ne’contrat si in cazul de fata)
    Pentru do’n Profesor (a se observa ca n-am afinitati spre cineva anume, am doar antipatii clare !.. si, oricum, Voiculescu seamana un pic cu Marlon Brando), n-am prea vazut multe “lingeri” (sigur-sigur, nu mai multe decat facea postul nepronuntabil sau ziarul afiliat pentru udrea si basssescu, cand aia detineau finantarea… si nici nu se compara cu limba moale directionata catre aceiasi a altui “nas” – Radu Moraru). Voiculescu, pentru cine nu intelege, nu-mi ia bani prin taxe si impozite; pentru d-na (prea)marita in clip dau, lunar, bani… Si, s-a vazut, cam costa (era suparata pe Oprea ca isi pune dosu’ in masini scumpe… si si-a luat una si mai scumpa; tot din banii nostrii, din buget.
    La Iliescu, problema se pune altfel : iesisem din totalitarism, existau reflexe… A ma trecut inca p-atat, pentru cine n-a invatat nimic in timpul asta, pare sa nu conteze; unii, totusi, am mai invatat cate ceva de la viata !
    Undeva, totusi, ai dreptate, bigule : Carol al doilea a spus ce zici; d-na in cauza n-a spus nimic. Deduc ca-i place. Dar asta spune mult despre caracterul “distinsei” !
    Da’ tu poti continua : mai ai s-o alaturi – in sens pozitiv, nu ca ai sus, prin opunere fata de Iliescu si Voiculescu – cu, sa zicem, Nadia Comaneci (ca, la origini, si una, si ailalta au ceva sport….nivelu’ fiecareia difera. Si, cu siguranta, si caracterul !)
    Si, inca ceva : Iliescu a participat la niste alegeri, le-a si castigat, e firesc sa aiba laudatori (si contestatari; multi, precum se vede, recent dumiriti despre mineriade… d-aia care, atunci cand se intamplau mineriadele, erau in stadiul de ovul in asteptare). Relatia lui Voiculescu cu A3 (ca nu-mi amintesc sa-l fi promovat si alte posturi) e cea de la patron la organizatie patronata. Nu m-astept sa-l ridicein slavi pe Guse la A3 (se ridica singur, la Realitatea – actionar, de !). Coana in cauza e una numita de bassescu, dup-aia, de “actualul” -. Chiovesi n-a candidat nici la comandant de grupa, in generala, nu e politician; despre ce vorbim acilisea…De la Chiovesi m-as astepta sa-si faca treaba, nu campanie electorala !
    Hai sa nu confundam mamaliga cu cozonacul, ce dracu !

  21. PS : Si Hillary, si Donald sunt tot politicieni; m-astept sa aiba si admiratori celebrii, si atacatori celebrii (De Niro, la Trump, e, cred cel mai elocvent;in sens pozitiv, ar fi exemplul de-l spui mai sus cu Stevie Wonder). Codrutza NU e politician, bre, e doar un functionar. E numita, nu trebuie sa se faca simpatica prin campanii, trebuie sa-si faca job-u’, conform fisei postului !
    Mie mi-e din ce in ce mai clar ca femeia se incalzeste de ceva prin politica (ceva gen “Ciolos te iubim / ca ca tine nu gasim”, da’ cu perspectiva mai incolo, spre viitoare electorale… e tanara, are timp, e la incalzire).
    Nu cred, insa, apropo de exprimarea libera (gen “Parazitii”), sa fi fost la fel de ingaduitori “aparatorii” d-aci cu cei care sustin persoane care nu le sunt pe lista… Mi-aduc aminte cate zoaie a luat Tudor Gheorghe, cand cu sustinerea din 2014…
    Cum ar veni, democratie sa fie, da’ sa fie unanimitate pentru cine trebuie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.