Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Protestul Antenei 3, fără aprobarea arienilor frumoși și liberi

Protestul Antenei 3, fără aprobarea arienilor frumoși și liberi

lumeAșa, Antena 3 a făcut (încă) un miting. Legal, cu aprobările de rigoare, în lumina libertății de exprimare pe care i-o garantează Constituția. Piața părerilor s-a împărțit, ca la marile meciuri, în două. Fanii postului îi consideră eroi. Cei care gândesc altfel îi desconsideră. E un delir, o beție de cuvinte. Se jignește-n stânga și-n dreapta. Vai, publicul e bătrân, la fel și participanții la protest. Așa, și? Bătrânii nu sunt oameni? Ei n-au dreptul la părere? Sunt excluși de arienii frumoși și liberi de la participarea la viața cetății? Numai corporatiștii contează în țara asta? Doar publicul comercial din tabelele de audiență se pune? Zace un rasism – latent, până acum, militant, în ultima vreme – în popor de te ia groaza. Și o ipocrizie absolut dezgustătoare, în care, spre exemplu, insolvenți notorii, care nu știu cum să mai fugă de Fisc și de lege, îi acuză pe, totuși, niște plătitori la zi de impozite și taxe că se opun aplicării legii. Bun, calitatea mea de coleg, vreme de nouă ani, al celor de pe scenă și realitatea că am plecat de acolo fără să dau cu căcat în farfuria de unde am mâncat mă fac subiectiv. Bine, nu uit niște lucruri, dar nu-i nici locul, nici momentul deconturilor tardive. Revenind, plătesc taxe și impozite cât măcar zece lătrăi, am vârsta care mă face eligibil în ochii figuranților care salvează orice și un public mult mai tânăr decât cel al Antenei 3. Am voie, fără s-o dau în patetismul momentului, să fiu solidar cu foștii mei colegi? Am voie – în ciuda faptului că relansarea pe care le-a asigurat-o ANAF mă afectează direct la audiență – să consider că e dreptul lor legitim să-și apere, cum știu ei mai bine, existența? Am voie să-l sun pe Badea înainte de miting, să-i urez succes, să bârfim regimul, să ne-aducem aminte de vremurile noastre comune bune și să-l asigur, inutil, fiindcă oricum știe, că, dacă intră-n belea, știe unde mă găsește la orice oră? Am voie să refuz, fiindcă nu (mai) e meciul meu, invitația lui amabilă de a fi lângă el pe scenă? Am toate aceste drepturi (și multe altele), fiindcă nu trebuie să le cerșesc de la nimeni. Unele mi le dă Constituția, altele mi le-am câștigat. Și n-am de gând să renunț la ele. La fel cum le au și ceilalți, care nu-i au la ficați pe cei aflați la ora asta în Piața Constituției. Doar că eu le cer să nu și le exercite pe ale lor. Pentru că încă mai am simțul măsurii…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

34 thoughts on “Protestul Antenei 3, fără aprobarea arienilor frumoși și liberi

  1. Faptul ca exact aia neplatitori de impozite si taxe fac pe moralistii ma scoate din sarite . Cum dracu vorbesc aia de la Protv laBe1 si Realitatea despre aplicarea legii?

  2. Nu știu dacă este o întâmplare. De fapt, nu cred că este. Aceeași pledoarie pentru libertatea de opinie și diversitatea părerilor a avut-o și Carmen Avram. Dvs. pe blog, Carmen în Piața Constituției. Aproape în același timp. Valorile din fiecare breaslă, oamenii adevărați seamănă, orice distanță i-ar separa.
    Și încă un fapt, cum a spus aceeași Carmen Avram: și pe mine „m-a rupt” gestul Danei Grecu. Am uitat cum mă scoate din sărite de cele mai multe ori, am ignorat tot ce-mi displace la ea. Îngenuncherea Danei Grecu nu se poate uita. Când e adevărată, suferința e frumoasă, suferința purifică.

  3. @VC
    Nu te pot desconsidera pentru ca tu esti pe fata cu antenele si ai multe motive sa fie asa. Altfel spus, te inteleg omeneste.
    Nu-i desconsider nici pe ceilalti comentatori.
    Eu ma aflu de partea celor care daca maine se inchid antenele, protv, realitatea, b1tv, tvr1,2,3,10, digi, eurosport, discovery, disney si cartoon Network, etc, li se rupe, ca oricum nu se uita la tv, nici ei si nici copiii lor.

    Dar sunt de partea celor care vor ca deciziile judecatoresti sa fie puse in aplicare. Daca sunt proaste, exista cai de atac, fie ele si externe. Exista numeroase exemple cand statul roman a pierdut.
    Dar tare ma tem ca scandalul asta cu antenele seamana cu telenovela sinucigasului penal Adrian Nastase care si-a luat un sut in dos de la CEDO pe toate reclamatiile (de exemplu).

    Asadar, eu vreau sa vad ca deciziile justitiei se aplica. Nu se negociaza ori santajeaza, indiferent de numarul si pozitia in stat ori societate a celor care se raliaza intereselor unei gasti politico-economica.

    Pana una alta, Tolontan, un individ pe care nu-l simpatizez prea tare, a gasit resursele sa scrie un articol foarte apropiata cu ceea ce simt eu, ca individ neafiliat politic ori sentimental.
    Sa auzim de bine!

  4. Sunt curios dacă erați acum angajtul trustului Intact care era poziția dumneavoastră…..Care este punctul de vedere al dumneavoastră referitor la denumirea de PNL TV atribuită tendențios de România tv concurentului Antena 3?

  5. Toată stima! Prietenul la nevoie se cunoaşte. Şi nu este o vorbă în vânt. Trăim într-o lume în care oamenii de onoare sunt tot mai rari.

  6. @Mihai: pozitia mea se vede si cand nu sunt angajat la ei. cand o sa vedeti la mine-n emisiune un titlu sau o adresare de acest gen, altfel nu foarte departe de adevar, puteti sa ma mai intrebati inca o data
    @epolitikon: hotararea judecatoreasca a fost demult pusa in aplicare, sediile-s in proprietatea statului, sunt satul de propaganda asta proasta. valorificarea nu face parte din dispozitivul nici unei hotarari a instantei. mai cititi inainte sa aveti certitudini. altfel, daca tot sunteti fan al punerii in aplicare a hotararilor judecatoresti, revoltati-va ca ANAF nu a luat nici acum casa dobandita prin fals de sotii Iohannis, pe hotarare executorie. si ca Iohannis incaseaza in continuare chiria pe un imobil care trebuia sa fie intabulat la stat de luni de zile

  7. E de inteles cerbicia cu care latra si scuipa venin insolventii cu sau fara acoperire. Fac ce li se spune. Nu inteleg insa ardoarea unora teoretic neimplicati in serviciile secrete, sau in presa, cum ar fi Tudor Chirila….Baiatu ala a avut un discurs mai imputit si decat Radu Banciu…Oare chiar atat de rau ii deranjeaza Antena 3?
    Cat despre executare, nu am vazut sau citit nicaieri ca trustul refuza evacuarea, ci refuza sa accepte modul in care i s-a cerut sa plece. E o mare diferenta. Toate leprele urla ca statul nu-si recupereaza prejudiciul, dar la dracu, il pierde definitiv daca nu pleaca Antenele in 5 zile? Gata, au ajuns la fundul sacului si daca nu pleaca aia in 5 zile ne ia dracu pe toti? Statul si-a recuperat prejudiciul, Justitia a zis ca pentru recuperarea numitului prejudiciu urmatoarele bunuri se confisca. Punct.
    S-au confiscat, 2 ani nu s-au obosit sa intreprinda nimic, si dintr-odata li s-a aratat ca trustul Intact nu si-a platit datoria. Serios?? Cat de prosti trebuie sa fie aia sa gandeasca asa, si mai mult decat atat, sa creada ca puIimea pune botul?
    Nu pe bune, cat de prosti?

  8. Am si eu o nedumerire : de cand ce face, zice, scrie (pe bloguri) Chirila are importanta ?! Chiar nu eram curios s-aud, chiar si in trecere. ce mai face ala (mai ales ca, dupa Colectiv, a dat din coada degeaba..”.societate civila”, cica… ala !?! )
    S-au spus atatea despre treaba asta cu A3, atat d-o parte, cat si de alta, incat chiar e inutila “discutia” (oricum, e ca-n aia cu “surzii”, in care toti vorbesc, dar n-aude nimeni); cel mai trist mi se pare ca “tinerii astia frumosi si liberi”, “corporat(r)istii” (vorba lui Dan Puric) se uita cu dispret la ceilalti, stramba din nas la A3, ca sunt ba vanduti liberalilor, ba rusilor, la pesedeului… Ce nu inteleg corporat(r)istii astia e ca, fara generatia celor de astazi, erau doar “tristi”… in cel mai bun caz, cu repartitie de la “partid” undeva, unde s-agata harta de perete !
    Dupa aia 10 anji cu bassescu, insa, minimul bun simt de mai ramasese dupa epoca Nastase devine culpabil… pacat !
    Azi, in timp ce era in desfasurare ce-a fost in Piata Revolutiei, o prietena (bassista, altfel simpatica:)) imi spune ca in Piata sunt sub 1.000 de pensionari… in conditiile in care tatal dumneaei e din generatia celor din Piata… La asta s-a ajuns : au facut copii nostrii dinti ! Personal, nu sunt nici din generatia nascuta ieri, care crede nerumegat in ce i se dumica de altul, dar nici n-am ajuns la senectute…Mi-e jena, insa, de contemporaneitatea cu tanaru’ asta de crede ca s-a nascut si-a crescut “in vitro”…
    Argumente la ce se intampla cu A3 n-am chef sa mai aduc…pierdere de timp…Vad, insa, pe evezeu’ ca au fost 50 de persoane la manifestatia anti (da’ dau o poza c-o domnisorica, d-aia libera, de vreo 5 ori… daca inmultim, adunam si extrapolam, s-ajunge si la 50, dintr-una singura:))…si ar fi fost vreo 5.000 la aia a Antenelor… daca si securistu’ zice c-au fost 5.000, inseamna c-au fost destui.., naspa, pentru securistu’ respectiv:))
    O alta uimire consta in atitudinea celorlalte posturi, mai ales a unora, in zilele trecute; au tacut malc in primele zile (chestie de strategie securista : ingnora, poate se domoseste), dupa, au mai dat una-alta (la “Digi” spuneau cum ca ceva naspa, din istorie, despre Voiculescu… de parca aia era tema:))…ca s-o dea, mai recent, cum ca “da, ar fi ceva… da’ neamtu’ e naspa rau, i-au murit like-urile de pe net”:)) penibil ! Postu’ TV… neamtu’, oarecum ciudat-neasteptat.. zic :.la mai multe, desi n-am asteptari !

  9. Locuiesc in Germania de mai bine de 10 ani.Nu stiu daca realizeaza cineva ce inseamna 60 milioane €.In Bavaria zona München o casa cu 3 sau 4 camere costa in jur de 600000.O astfel de casa daca o inchiriezi iti poate aduce un venit lunar undeva la 1000€.60 milioane inseamna 100 astfel de case.ar fi posibil chiar doua strazi. Daca imi spui ca un teren fie el si in Bucuresti cu cladire darapanata face 60 de milioane am impresia ca cineva se joaca cu cifrele sau ne ia de prosti. Mai mult daxa vreau sa parasesc locuinta trebuie sa dau propietarului preaviz minim 3 luni la fel si reciproca e valabila. Daca Trustul Intact e cu taxele la zi si sumele vehiculate sunt reale daca tu ca stat iti permiti luxul sa refuzi 32 milioane anual taxe ,scuze exista cateva expresii pentru asta : a-ti taia craca de sub picioare,a-ti da cu stangul in dreptulma folosi tesla in alte scopuri decat cele pentru care a fost creata

  10. Pe mine nu ma revolta atitudinea “tinerilor ” feisbucisti, e dreptul lor sa se revolte, sa urasca orice televiziune sau publicatie vor ei, sa besteleasca orice partid nu e “de dreapta”, sa umileasca publicul de la o manifestatie democratica numai pentru ca e “batran”. Tine de educatie, de bun simt, de cultura democratica. Si n-au. Pe mine ma revolta prostia si slugarnicia lor. Nu e razboiul lor, sunt aceleasi slugi proaste care au iesit in strada sa dea jos guvernul legitim, pentru unii care au avut nevoie de asta, chiar daca “batranii” (parinti si bunici”) de acasa au avut de suferit din cauza asta. Imi pare rau ca nu sunt republicate textele (ca nu poti sa le spui literatura) staliniste in care copiii erau indemnati sa-si denunte parintii, ca, poate-ar fi cazul sa stie si ei: extremismul de dreapta e perfect egal cu cel de stanga +plus/minus x% numar de morti. Pe mine asta ma revolta : au toate mijloacele de informare la dispozitie si ei accepta sa fie manipulati de madam Mungiu, care face asta pe bani multi si in treacat fie spus, la ordinul unui matusalemic, sau Chirila, care nu vrea sa-si mai aminteasca concertele militante din 2003. platite de guvernul Nastase, pentru chemarea populatiei la votarea constitutiei pe care-o scuipa astazi. Infierarea isterica a unui post de televiziune, de catre marea majoritate a media, sustinuta si de autoritati (in mare majoritate), bazata pe niste minciuni ordinare (e vorba de evacuarea – fara hotarare judecatoreasca, sa fie clar) – chiriasilor care au un contract legal, dintr-o cladire a statului. Faptul ca termenul e ridicol e contestat de oamenii aia. Restul…e manipulare sau prostie in stare pura. Mie asta mi se par periculos: asta gata sa se ia la bataie si cu ma-sa (ca poate e cam batrana) numai ca a vazut el pe feisbuc. Si cum, dracu”, anaful “de c__at” din Vama Veche e aplaudat chiar de aia de dadeau cu pietre!?Nu stiam ca avem in Romania atatia tineri sustinatori ai legii. Oricum, eu astept arderea cartilor din biblioteci, ca sunt toate scrise de niste batrani, majoritatea, chiar morti si nestiutori in ale feisbucului….
    P.S. mai, acestia frumosi si liberi, poate iesiti in strada pentru amaratii aia de artisti, (tineri si chiar liberi), chiriasi la ‘Pionierul”, pe care-i calca, zilele astea. pompierii, sa aiba cineva motiv sa-i scoata de-acolo, pentru ca guvernul vostru de tehnocrati n-a pus nicio intrebare, desi marsul tacerii a fost initiat de copiii aia. Si poate, dupa, o sa aflam si noi cui ii trebuie terenul ala…

  11. @VC
    Casele lui Iohannis sunt subiect saptamanal de discutie intre mine si sotie :). Mai mult decat sa nu-l votez si sa le spun si altora sa aleaga pe altul, nu prea-mi sta in putere sa fac mai mult.

  12. E dreptul Antenei3 sa protesteze democratic in orice forma, dar demersul e tot un act de manipulare. Pentru ca nu e vorba de nicio “inchidere de televiziune”. Cei de la Antena3 stiau inca de cand a fost condamnat Voilculescu ca statul a devenit proprietarul acelor cladiri si ca va veni momentul cand statul, prin intermediul ANAF, in conditiile Codului de procedura fiscala, va trebui sa scoata la licitatie acele cladiri pentru valorificare. Ca daca nu le-ar scoate, vine Codrutza cu DNA-ul peste ei.

    In privinta intolerantei tinerilor “frumosi si liberi”, fata de o manifestare democratica, subscriu in totalitate – ei sunt viitorii pensionari cu spume la gura…. se stie.

    Parerea mea este ca Antena3 ar trebui sa-si mute tot calabalacul, cu demnitate, intr-un garaj si sa continue lupta de guerilla de acolo. Asa e democratic.

  13. “Cris a comentat:
    19 Februarie 2016 la ora 8:12 pm

    Romania e condusa de pensionari in acest moment, stiti bine. Ei fac votul, de ani buni Fara aportul serviciilor secrete in disapora si a galagiei maxime care a iesit la prezidentiale, probabil ca Iohannis (dezamagirea publica actuala) nu aduna suficiente voturi sa-l bata pe Ponta. Dar pentru ca serviciile secrete s-au ocupat corespunzator, peste 1 milion de voturi au migrat de la Ponta sau nehotarati, catre Iohannis.

    Ideea este ca nu se poate contracara o televiziune de mahala de tip Antena3, omorand pensionari, ci printr-o initiativa de bun simt de sens contrar, facuta de tineri sau de grupuri consistente din clasa medie care sa contrabalanseze realitatea profund pensionara si paupera din Romania. Asta nu se poate face in conditiile in care peste 90% din tinerii din Romania sunt saraci lipitzi. Ei sunt viitorii pensionari nemultumiti, sustinatori de Antena3.”

    ” aspirina omului tanar ramane tot internetul – Facebook-ul, etc. E ultima zona in care se mai poate concentra o miscare contrara corporatismului si pensionarismului.. ”

    Cris, prieten(e)(o) – tot pe aici esti? daca nu ti-a spus nimeni pari nazist(a) (citeste sa vezi ca semanati bine de tot – https://en.wikipedia.org/wiki/Nazism).

    si eu sunt tanar. doar ca nu sunt frumos si liber ca voi. parintii/bunicii mei sunt pensionari. asta ii face indezirabili? e nevoie de o miscare organizata pe feisbuc impotriva lor? sa le faceti ce? au mai multi ani de carte decat o sa ai tu vreodata. ca imaginea ta e ca ala de se uita la antena 3 e un cretin, asta e o tampenie.

    am plecat din tara din cauza lui basescu. nu ma intorc din cauza voastra, a tinerilor frumosi si liberi. vad ce idei aveti. vad cum ganditi. romania nu o sa se faca niciodata bine cu voi. niciodata. sunteti rizibili. imi provocati o stare de rau cand va vad exprimandu-va. aveti impresia ca sunteti buricul pamantului. si ca le stiti pe toate. nu stiti nimic. majoritatea.

    ia mai zi cum e cu serviciile care s-au ocupat ele de alegeri? la basescu vs joana tot ele au facut ce trebuia de au votat aia 6 pe minut? tot lor trebuie sa le multumesc? ca pare ca te pricepi la democratie.

    mutatul antenei 3 nu are legatura cu democratia, ca nu se apuca nimeni sa voteze in privinta asta. tu citesti ce scrii?

    eu tot nu inteleg de ce aia de la intact nu pot inchiria cladirile. sau daca pot, de ce voi nu pricepti ca nu trebuie evecuati pentru ca statul sa isi valorifice bunurile.

    ma amuz de cat de bine informati ati votat – daca deja marele mut e dezamagirea publica actuala doar pentru ca n-a dat cu pumnu’ in masa sa se inchida aia de la Intact :)). sincer, credeam ca prostia are totusi niste limite. da stiu, ati votat sa nu iasa ponta si v-ati luat tara inapoi :)). da’ totusi, euforia aia de dupa alegeri parca s-a risipit prea brusc asa, doar dupa un gest al neamtului.

    vorba cuiva de pe aici – l-ati votat si acu’ nu face fix cum vreti voi? ghinion. da-ti-l jos si mai luati-va inca o data tara inapoi.

  14. Da, se pare ca in țara asta nu mai e nevoie de bătrâni , de bolnavi, de țigani , de copii cu probleme…:( Asa se vede…patronii ăștia străini au nevoie doar de “cai de povara”, adica oameni mari, tari si fara pretenții…se învață generația tânără sa dispretuiasca omul in etate sau cu unele probleme, omul cand ajunge mai batran sau in nevoie daca s-ar putea sa se sinucidă sau asa ceva, sa nu mai fie asistenta socială pe la noi, dar sa ne numim “democrație”. Oameni buni, democrația e si cu asistenta socială si si cu oameni cu alte păreri decât ale nostre…Toti o sa ajungem bătrâni sau bolnavi, nu o sa ne placa atunci sa nu fim luați in seama…
    Mie nu-mi place “închinarea” asta la patronatul străin de pe la noi, daca nu vedem ca patronii ăștia ne iau ca pe sclavi sau dau la cate unul sau doi dintr-o firma bani mai mulți tot pt a abuza firma de ceilalți angajați , atunci ne meritam soarta!
    Asa ca sa avem grija cu bătrânețea sau cu bolile sau cu nevoile, ca s-ar putea sa ne spună si noua cineva cândva “GHINION”:)
    Sa fim sănătoși !

  15. Sunt foarte multe comentarii/articole scrise pe tema asta. Dincolo de zgomotul de fundal, un lucru este cert: Anaf-ul nu ii poate da afara fara o hotarare judecatoreasca de evacuare. Taberele par sa se inflameze uneori fara a tine cont de realitate. In rest, sustinatorii ‘suprematiei legii’, pe de o parte si ai ‘libertatii de exprimare’ pe de alta parte isi exercita dreptul de a se detesta public intr-o democratie primitiva.

  16. Cand vreau sa aflu o părere echilibrata despre o situatie contradictorie, nu uit sa intru pe blogul dvs. Nu v-ati pierdut simtul măsurii , al echilibrului niciodata. E ceea ce-mi place cel mai mult la dvs.

  17. Amicul tau Gadea a dat in emisie in urma cu cateva seri un sincron al Codrutei Kovesi, sustinand ca aceata ii da dreptate in privinta evacuarii. Ulterior s-a aflat ca sincronul era vechi de 2 ani, se referea la alta speta si era si trunchiat pe deasupra. materialul video nu specifica nici sursa si nici data. asta nu mai e jurnalism e terorism media…eu nu imi doresc nicidecum ca Antenele sa dispara. dar imi doresc ca amenzile in audiovizual sa plece de la 1% din cifra de afaceri, si sa urce exponential…pun pariu ca si Antenele si RTV ar rivaliza la continut editorial cu BBC in cel mult 1 an

  18. D-le Ciutacu, eu va citesc de ani de zile…. in liniste…dar din cand in cand o sa va intreb…..inca nu e timpul pentru barul din Bahamas? 🙂

  19. Din toata tarasenia asta, ce pot sa constat e ca basssescu iese “revergorat”… Chestie care ma intristeaza…
    Prima falie majora in societatea asta democratica, dupa ianuarie “90, la vremea ei, parea ceva nemaintalnit : se certau in familii membrii acestora, se atacau colegi de munca…
    A trecut, d-atunci, multa vreme… 10 ani de bassism… care au dus falia aia la perfectiune; vad ruptura intre cei din tara si Diaspora, intre Ardeal si Oltenia, intre tineri si pensionari…
    Am vazut, la vremea de ziceam, oameni intelgenti ce-l sustineau pe Iliescu… dar erau si “fetele de la Apaca”… vad, acum, ca sunt cam manipulat daca ma uit la A3, mi se anuleaza inteligenta si cultura… daca ma uit la postu’ nepronuntabil, deja trebuie ca sunt mai destept, mai frumos…
    Incep sa ma indoiesc cum ca tara asta are nevoie de democratie…pare ca nu si-o doreste…cu multe si frumoase cuvinte, au spus asta altii, mult mai destepti ca mine…
    Pacat…m-asteptam ca tanaru’ asta de rit nou, care n-a cunoscut repartitia dupa facultate si cartela pentru produse elementare, sa fie ceva mai deschis la minte… si mai tolerant…el n-are argumentul iesirii din comunism…
    Poate c-ar fi mai bine ca tanaru’ ala s-ajunga sa-si vada viitorul prin deciziile de le ia “despotul intelept”… eu m-am tabacit si inainte de “89, si, vorba populara – mi-am mancat malaiu’…nu cred, totusi, ca respectivul “frumos si liber” poate suporta resemnat sa-i spuna altu’ cat si ce sa consume, cum si cand trebuie sa vorbeasca…
    M-astept si ca A3 sa continuie… cum, e treaba lor; oricum, tanaru’ ala vad ca merge din deceptie in deceptie (treaba cu like-urile lui Iohannis a fost, pentru multi, ca lingurica pentru stiuca)…cand s-o trezi (nu ca la Colectiv, c-acolo s-a vazut, si-au luat iar “tara-napoi” altii), pe real, nu pe net, s-ar putea sa fie si el pensionar…si sa-i conteste generatia de vine inteligenta, in virtutea vreunui conflict intre generatii, ca e “depasit”…
    N-o sa crape lumea din cauza asta… exista viata si dupa bassescu… da’, la cum merg lucrurile, spiritu’ se va pastra…

  20. @Io
    În dimineața asta, deschizând blogul dlui Ciutacu și citindu-vă, am avut sentimentul că zăresc, cum se spunea cu niște ani în urmă, luminița de la capătul tunelului. Tunel – pentru că sunteți departe și drumu-i întunecat, luminiță – pentru că nu vă legitimați cu oglinda și cartea de identitate, ci cu spiritul dvs.

    Desigur că sunt și alte luminițe, slavă Domnului, multe apar și aici, și e o bucurie de fiecare dată când le zăresc, dar am simțit nevoia s-o spun acum și să v-o spun dvs. pentru că tocmai evadasem (iar) în lumea cărților, cea care nu mă dezamăgește niciodată.

    Cu voia inegalabilului Dostoievski, redau următorul pasaj din Frații Karamazov.
    „Cel care se minte pe sine și-și pleacă urechea la propriile sale minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui și să nu mai aibă respect nici pentru sine, nici pentru lumea cealaltă. Iar dacă nu respectă pe nimeni, nici nu poate iubi pe cineva.”

  21. Doamne multumesc ca mai sunt Oameni cu Coloană vertebrală Domnule Ciutacu îmi scot Pălăria și mă Înclin în față dvs Multumesc că mai sunt Oameni

  22. Am citit acum cateva minute cele scrise de dv.in legatura cu intalnirea de vineri din Piata Constitutiei.Nu stiu daca a fost o intamplare,dar cum am terminat de citit s-au imprastiat norii si a aparut soarele.Sper sa nu fi fost doar o coincidenta.
    Ma uit pe fereastra si vad nori.Tare mi-ar place sa mai lase un pic soarele sa lumineze mai bine coltul asta de lume.
    Sanatate !

  23. 1. A critica pe cei care au participat la mitingul lui A3 pentru ca sunt batrani/pensionari este o marlanie fara margini.
    2. Pe de alta parte, si manipularea A3 este, de departe, o marlanie chiar si mai mare. Apropos: nu mai vad faimosul cronometru care indica timpul pe care-l mai au pana la evacuare. Poate i-au evacuat si eu nu s-au prins.
    3. Daca tot se pune problema de evacuare (se tot pune de-un an juma’), cei de la A3 isi planuri de mutare, sau asteapta sa fie “surprinsi” de vreo decizie a unui judecator?
    4. Gadea si gasca au putut sa vada cine este prezent la miting. Oare nu le-a dat prin cap sa-i zica lui CRBL s-o lase mai moale cu rapul? Nu de alta, dar cand s-a apucat de cantat era evident ca cei care sustineau, in ploaie, pe cei de la A3, nu aveau nici o legatura cu ce canta omu’ si nu rezonau de nici un fel.
    5. In rest, zicala din 1990 (ati mintit poporul cu televizorul) a fost duse de televiziunile de stiri pe noi culmi manipulare si nerusinare la care nu ne-am fi gandit nici unul din cei care pe atunci eram majori.

  24. Romanii (deloc ) altfel
    Rasismul din Ro nu e deleoc latent.
    E extrem de militant .
    “Romania ar trebui sa apartina doar corporatistilor care sunt “altfel” restul doar imput locul degeba si ar trebui daca nu euthanasiatzi atunci siguri decazutzi din drepturi deorce in viziunea “corporatistilor” ei nu sunt la fel de oameni ca si ei si ca atare nu ar trebui sa beneficieze de acelesi drepturi ca si ei . ”

    Iar acesta nu e o acuza acesta e o constatatre.

    Eticheta cea mai comoda da nu excesiv de corecta a acestei ideologii este nazism. Convine sau nu astia suntem si nu , nazismul cand nu e cu germani vs evreii nu e cah ba chiar e extrem de la moda ba chiar e la putere e de la Irak, Rwanda si Siria pana mai incoace spre tzari paricipante le Eurovision sau chiar mai undercover chiar in USA.
    Ca deh Green zone vs Red zone si the rise of gated comunity cu transforamarea oraselor in imense gheto-uri / tabere de extreminare prin foame si droguri nu s-au inventa in Ro.
    Nici Robocop si nici B13 nu s-au filma in Romania despre Romania pentru Romania.
    Escape form Manharan / Los Angeles nu s-au creat in Ro . Si nici Elisium

    Iar Naomi Klein care a scris ata de frumos i de documtet despre toate acestea …. nu are nici-o legatura cu Romania si cu pseudo-intelectualii de pe la noi

  25. Nu cred ca e corect scris “Doar că eu le cer să nu și le exercite pe ale lor.”
    Eu cred ca corect ar fi ” Doar că eu NU le cer să nu și le exercite pe ale lor.”
    Parerera mea

    si daca n-ar fi batarnii ar fi cei cu sapca ori moldovenii ori oltenii ori mai stieu eu “reptilienii” mereu se vor gasii unii altzii care trebuiesc belitzi de vii intr-o orgie Dionisiaca pentr a restaura pacea si intezlegerea in “comunitatea” noastra constituita prin tupeu, furt, abuz si impostura carora noi am ales sa le spunem “lege”.

  26. F bine spus! Problema este ca talibanii electronici cresc numeric si pe zi ce trece devin mai agresivi. Ii acuza pe toti de comunism desi ei sint expresia acestuia ca derivat online din cel stradal al revolutiei culturale, un ciocan virtual care poate fi folosit oriunde este nevoie just on time.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.