Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cum ne-am dat chiloții jos în fața crizei sculate și a isteriei generalizate

Cum ne-am dat chiloții jos în fața crizei sculate și a isteriei generalizate

You may also like these posts:

Cu ocazia isteriei coronavirusului care plutește în aer și a proviziilor de sfârșitul lumii, am avut o revelație. Înainte vreme, când rezerva de stat era chiar ceea ce scrie în titulatură, nu o siglă goală de conținut, administrația republicii (cred că și aia a regatului, olecuță înainte) împrospăta periodic stocurile. Și le depozita ca atare, în caz de Doamne ferește…
În micuțul orășel-stațiune de munte unde m-am născut și am crescut, care i-a mai dat istoriei pe (între alții) Regele Mihai și Ana Bogdan, ființa cândva numitul “Tunel de brânză”. Care, dincolo de ineditul numelui, era folosit fix pentru depozitarea în condiții optime de conservare a unor butoaie cu, ați ghicit, brânză. Produs care să fie consumat, după cum zisei olecuță mai sus, dacă venea urgia/cutremurul/foametea, completați voi pe linia punctată. După abolirea dictaturii și triumful democrației, s-a ales praful de acest loc magic al copilăriei, dar a înflort legenda dacopată a tunelului care trece pe sub Sfinx și ajunge până-n Egipt sau Mexic, trecând prin centrul Pământului. Sau ceva de genu’, că e plină imaginația românului de povești.
Fiindcă există un echilibru-n toate și pentru că nu suntem în stare să distrugem chiar tot ce ne-au lăsat funcțional înaintașii, respectivul activ, ajuns habar n-am cum într-o structură falimentară de stat, a fost recuperat, prin cumpărare, de Timiș de la CrisTim. Care a avut suficientă minte să intuiască potențialul și care, în zilele noastre, dacă nu mă înșel, usucă salam și ține vin din producția proprie acolo. În beneficiul lui, al propriei familii și al companiei pe care o conduce.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

2 thoughts on “Cum ne-am dat chiloții jos în fața crizei sculate și a isteriei generalizate

  1. Geme Romania de capabili! Multi n-au inteles ca din cauza politicilor finaciare catastrofale oricum urma un colaps economic, asa c-au gasit un vinovat neutru, un virus, care muta vina din dreptul bancilor. F inovativ, iar manevra asta o vor inghiti f multi, deoarece sint extrem de capabili. Ce aud si citesc, este dincolo de orice fel de comentariu! La noi nimeni nu citeste nimic, dar le stiu pe toate si-mi place f tare ca vin si explica orice in baza a nimic altceva decit “credinte”, care nu se stie de unde le-au venit in minte. Super!

  2. Cand s-a independentizat Slovenia si a ales calea capitalismului (inca) nefalimentar, s-au asezat desteptii tarii la o masa si au hotarat ce si cat se privatizeaza din mostenirea socialista si ce ramane la stat…urmarea a fost ca statul si-a pastrat control pe chestiile de securitate nationala, adica transport, energie, parte a agriculturii, toa, ta educatia, sanatatea si cultura ca, in caz de Doamne fereste, sa aiba cu ce sprijini cetateanul platitor de taxe…mai mult, avand in vedere ca e o tzara mica, cu prieteni putini si locuri de munca limitate, au hotarat sa sprijine arta si sportul, in asa fel, incat orice sloven care n-are temporar de munca, sa aiba o ocupatie…asta chiar functioneaza, e singura tzara din Europa, unde gasesti sali de concerte in fiecare catun si unde banii pentru prestatia artistica iti vin in plic de la Ministerul Culturii din Slovenia…si chiar nu te impiedici prin lume de sloveni plecati in bejenie…Nu stiu de ce nu le-a dat si lor prin cap ca industria lor comunista era un morman de fiare vechi, menit sa imbogateasca smecherii neaosi ori ba si sa saraceasca marea masa a populatiei…Despre sprijinirea artistilor, ce sa mai vorbim…dupa nenorocirea de la Colectiv se aoleau toti importantii pe la TV, promiteau sprijin de la stat si ONG-uri (in parte, tot de la stat…), apoi, Pionierul a continuat sa inchirieze sali de repetitii, concertele se tin si astatzi, chiar daca nu la Colectiv si primaria plateste aceeasi abonati la pomana de partid si de stat…Despre depozite “in caz ca”, nici nu ne asteptam…si daca ar fi aceste depozite (si mai sunt) tot nu putea fi ratata oportunitatea de a face achizitii fara niciun control, ca e criza… Oricum, la noi e parte a programului de (orice) guvernare risipirea banilor publici…singura preocupare a vremelnic puternicilor fiind sa nu ramana pentru maine nicun leu…ca suntem capitalisti si e musai sa traim pe datorie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.