Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ziua când Crin a arătat iar a lider politic

Ziua când Crin a arătat iar a lider politic

Dincolo de țâfna și arțagul din ce în ce mai vizibile, Crin Antonescu a fost bun azi. Într-un discurs public fluent și ferm ca odinioară, omul s-a poziționat politic ca adevăratul luptător anti Băsescu de pe scena politică.

– A cerut apăsat, detaliind corect motivele, demisia lui Traian Băsescu, într-un moment când riscă să piardă susținerea electoratului taliban antibăsist.

– A mai șters câte ceva, în percepția publică, din efectul amabilităților exagerate, care-l vizează, ale lui Traian Băsescu

craii

– A anunțat că acceptă constituirea comisiei de anchetă și i-a dat un mare șah prietenului și partenerului de luptă Victor Ponta, propunând ca socru-său Ilie Sârbu, suspectat de o relație pe sub masă cu Traian Băsescu, să fie președinte.

– A continuat, în perspectiva tot mai palpabilă a ruperii USL și a candidaturii sale la Președinție fără sprijinul PSD, să se distanțeze de Victor Ponta.

– I-a luat de data asta fața, mediatic, lui Victor Ponta, ieșind în prim plan fix înainte ca premierul să anunțe că l-a deposedat, faptic, pe Traian Băsescu, în favoarea Ambasadei SUA, de uzufructul piscinei din Vila Dante.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

19 thoughts on “Ziua când Crin a arătat iar a lider politic

  1. neaaa, nu cred ca l-a lasat pe betiv fara bazin. n-are cum. dar probabil ca la cat de prieten e el (betivul) cu licuriciu va continua sa inoate in vila dante.

  2. Da, astazi Antonescu trebuie sa recunoastem ca a fost bun. Totusi la Vila Dante ar fi fost mai buna o ambasada a iranului intr-o parte, si peste cotroceni in partea opusa ambasada israelului…Aveam sanse sa scapam mai repede de marinar.

  3. Cum de n u-i vine nimanui ideea sa priveasca si in curtea Spitalului de tuberculoza din judetul Gorj? Aici in ultimul timp au inceput sa se intample lucruri ciudate.S-au facut lucrari de izolare termica, de proasta calitate dar cu foarte multi bani, s-au cumparat doua masini Duster, probabil pentru nevoile directorului fiindca spitalul mai are inca doua autoturisme in dotare. ( Directorul spitalului face naveta la serviciu cu un Duster, in conditiile in care ceilalti angajati plates aproape 200 lei lunar pentru a veni la serviciu)S-au mai facut si angajari de personal, dumnezeu stie cum, ca de concurs pe post nu s-a auzit si din cate stiu posturile sunt blocate; unii dintre cei angajati nici macar nu au o calificare corespunzatoare postului dar, gurile rele spun ca posturile au fost platite cu parcele de pamant, cu autoturisme si cu munca bruta pe proprietatea managerului, de curand ridicata tocmai pe o astfel de parcela de pamant.
    Cred ca nu ar strica o verificare in ograda spitalului condus de managerul Tataru Tiberiu, in aparenta baiat bun dar cred ca in ultimul timp s-a spurcat la miere; in conditiile in care bolnavii internati aici nu se prea bucura de toate medicamentele ce le-ar fi necesare.
    Atentie ! daca totusi cineva isi va lua inima in dinti si va indrazni sa verifice, e bine sa stie ca managerul are sprijin puternic in politica Gorjeana, la cel mai inalt nivel.

  4. discursul de azi a fost numai relativ bun. chiar daca a incercat sai atace pe restul politicienilor( basescu, ponta, ilie sarbu si psd) a facut si cateva greseli majore! l-a confirmat pe ponta in ceea ce priveste convorbirea telefonica chiar daca er vorba de luni si nu marti cum a crezut intreaga presa! a facut o mare greseala atunci cand a spus ca ei, liberalii, nu iau decizii de infiintarea unor comisii parlamentare decat in cadrul forului conducator, realitatea contrazicandu-l in cazul comisie rosia montana cel mai recent! probabil unii ca radu tudor sau bogdan chriac am vazut ca au cazut in extaz in fata discursului crezand ca daca antonescu cere demisia lui basescu atitudinea lui din ultimul timp fata de acesta e stearsa brusc cu buretele! din pacate ascultand discursul de azi dar si raspunsurile la intrebarile ziaristilor constat ca nu a incercat decat sa castige puncte in fata lui base si ponta dar nu mai are claritatea si chiar zvagul de anul trecut in discurs. iar sigur atacul la ponta se marcheaza iarasi de catre psd-isti si fii sigur ca nu-l vor ierta pentru ca toate astea se noteaza si se vor deconta atunci cand ii va fi mai greu voinicului. imi este foarte greu sa-l mai vad pe antonescu ca fiind candidatul unic al usl-ului la prezidentiale si marea intrebarea este ce il face pe antonescu sa fie candidat la prezidentiale, ce il recomanda? si apropo sa nu uitam o alta tampenie spusa azi in discurs si pe care am descoperito pe forumul altui blog. el, antonescu, nu a participat la intalnirea din biroul lui zgonea
    pentru ca nu a fost invitat????!!!! intrebarea care se pune unde naiba a fost atunci antonescu pentru ca nici un ziarist nu l-a gasit in parlament si nu numai!!! oare antonescu nu trebuia sa vina, conform fisei postului, la sedinta din parlament in care guvernul isi asuma raspunderea pe o lege??/ oare antonescu continua chiulul care – l caracterizeaza?

  5. Eu mai urmaresc si ce posteaza fostul tau coleg Radu Tudor si – fara sa vad in prealabil postul tau – am dat si eu un reply pe aceeasi tema acolo si il mentin si aici (cu scuzele de rigoare pentru copy paste):

    1.

    a)Declaratia lui Antonescu este o miscare de imagine menita sa opreasca ideea ca s-ar reorienta catre Basescu (idee propagata si sprijinita, din motive diferite, atat de Basescu cat si de PSD prin corifeii lor din presa).

    b)Motivul invocat este pueril intr-o tara in care coruptia atinge proportii ce incep sa ameninte chiar integritatea statului si in care inalti demnitari ai statului (in frunte cu voievodul de Teleorman – Dragnea) rezida in case ce se aseamana cu niste palate (ei fiind altfel umili bugetari de zeci de ani – probabil prospera nevestele …)

    2.

    Scandalul in sine este o tentativa josnica de manipulare a opiniei publice in scopul distragerii atentiei de la cele doua mari subiecte – scaderea nivelului de trai decisa de Ponta si feudalizarea statului condusa de Dragnea. Am spus feudalizarea … vroiam sa spun descentralizare insa m-am dus cu gandul la potentatii locali din toate partidele care-si freaca mainile de bucurie cu gandul la cate beneficii or sa aiba iobagii de pe mosia lor … pardon cetatenii …

  6. O fi asa cum zici tu, dar mie nu mi se pare; cred ca a pierdut un tempo.

    Vara trecuta ar fi fost primul care ar fi cerut si anuntat asa ceva, o comisie de ancheta. Spre deosebire de Ponta.

    Anul asta a pierdut primele doua zile, desi ii putea veni lui ideea sau o putea prelua si anunta el primul mai ales ca e sef la Senat si macar teoretic e in parohia lui, sau intr-o jumatate de parohie.

    Ceva s-a intamplat, ce anume ramane de vazut, nu-i prea clar inca; ori s-au inteles intre ei si joaca ping-pong cu Basescu(varianta ok pentru mine), ori a inceput sa-i arunce bezele lui Basescu sub haina unitatii dreptei, doctrina si tot restul.

    La imagine eu cred c-a pierdut, si-a pierdut intr-un mod tafnos(asa cum zici tu) adica ceva de genul nu ma intrebati si pe mine, demisia lui Basescu(cred ca se prapadeste ala de ras…o comisie de ancheta e mai importanta, mai de efect, pentru antibasisti decat faptul ca-i ceri demisia), iar cu distantarea de PSD si Victor Ponta…aia au experienta cu Ilie Nastase, Oprescu, ba chiar Nastase zic unii. ;-)Treaba lui.

  7. Da, astazi Crin’a fost simpatic.FRF-ul nu poate schimba un antrenor la nationala(Piturca=sfecla furajera) iar Crinulet’ ne spune bancuri cu Bula la tv. COHONES ,bre’ Crinulet’ pe aste nu le aveti, Base’ v-a tras-o cu suspendarea!Vorbeste cu un “malaka” sa-ti imprumute o pereche de COHONES , poate doar asa cistigi “barajul” cu Basescu!Pa

  8. ieri toata ziua s-a vorbit de telefonul pe care Victor Ponta l-a dat si pe care Crin A.l-a negat!!
    -astazi -surpriza!- Crin confirma ca a vorbit la telefon cu Ponta-!!
    -Crin e prea nervos ,prea se supara usor,imi pare ca Nu vorbeste direct cu Ponta sa-i spuna cel supara!vine la Tv si insira verzi si uscate!spune ca ala minte si apoi Confirma ca a discutat!parca vrea sa faca in ciuda……….

  9. Da un discurs bun a lui Antonescu pina in momentul in care a aratat cit este de orgolios si sensibil la “lingurica” si mai ales cind a inceput cu “mistoul” de duzina. In stilul asta va ajunge presedinte cind zboara porcul !

  10. Eu cred ca americanii o sa-l lase in continuarea pe Base la piscina. Ma intreb daca nu a fost chiar un aranjament!

  11. Din nou,vezi limpede situatia.Insa ,observ ca si basistii s-au prins,dovada discursurile lor cum ca ar tocmai invers!Misto!
    Off topic-daca imi permiti,eu ca si Ciuvica,ma uit la basisti,sa vad ce colt aleg,ca la 11 m.Aseara se certa Pora cu Papahagi,bataie intre tocilari.Sa mori de ris!

  12. de la mine are o bila alba pt propunerea cu I.Sarbu
    si o bila neagra pentru modul in care a reactionat la declaratia lui Basescu ca l-ar vota mai curand pe Crin Antonescu decat Victor Ponta
    a mai dat-oi in bara acum cateva zile cu declaratia ca serviciile l-ar impinge pe Ponta la prezidentiale

  13. Politica romaneasca la varf a fost transformata intr-un joc de orgolii personale, in care au intrat, din pacate, si cei ocupati cu gestionarea tarii. Americanii au facut o comisie parlamentara pentru anchetarea presedintelui Clinton, Nixon a demisionat pentru a evita anchetarea ascultarii telefoanelor democratilor de catre o comisie parlamentara-ce atata tevatura si orgolii pentru cine spune primul?!

  14. Crin Antonescu ar fi fost un bun lider politic daca si-ar fi dat seama mai din timp (ca sa nu zic de la inceput) ca PSD-ul nu-l va sustine niciodata la presedintie.

    PSD-ul va avea cu siguranta candidat propriu la presedintie.
    Pe actuala Constitutie presedintele are foarte multa putere si cand esti cel mai mare partid nu poti lasa aceasta putere pe mana altcuiva.

    USL si Crin Antonescu au reprezentat doar un paravan dupa care PSD s-a ascuns intr-un mod foarte inteligent si a reusit astfel sa recastige aproape toata puterea pe care a avut-o. Mai lipseste doar functia de presedinte, care, dupa toate sondajele, e doar la un mic pas distanta.

    Crin Antonescu ar mai avea o sansa sa ajunga presedinte doar cu sprijinul lui Basescu. Si asta doar daca nu apare vreun candidat surpriza sustinut de Basescu si PDL (un membru de partid in niciun caz).

  15. Eu il vad pe Crin in rolul de Presedinte.
    Nu stiu daca va excela, dar cu siguranta va fi mai bun decat Base…oricine e mai bun decat Base…

  16. Am intrat mai tarziu pe blog, dar nu e neaparat un dezavantaj. Fiindca pot constata ca Antonescu doar a parut unora a fi iar lider politic.
    1. In data de 24 noiembrie 2013, ora 21:25, la care scriu, inca nu e sigur ca face comisie; iar mai trebuie sa discute nu stiu ce BPN, pe nu stiu ce draft, probabil vreo saptamana;
    2. Ideea cu Sarbu nu ii apartine, a preluat-o doar, iar lumea a sesizat misto-ul asemanator smenurilor basiste; nu cred ca cineva, in afara talibanilor penelisti, au apreciat glumita;
    3. De fapt totul a fost o dezasumare;
    4. Nu ar fi trebuit sa ajunga Ponta la Parlament, dupa vreo cateva zile, timp in care se facuse o subcomisie a unei comisii, care sa vada ceva la CEC…, ca lui Antonescu sa-i treaca prin minte ca lumea cere ceva; exact acea lume care il credita;
    5. Discursul permanent polemic, artagos, foarte adesea neserios, nu induce incredere; acest tip de discurs are sens intr-o declaratie de parlamentar, dar nu in calitate de copresedinte al aliantei de guvernare, presedinte al Senatului, coleg si camarad; dar poate nu mai inteleg eu…?
    6. Antonescu a reluat atacurile gratuite impotriva PSD (incluzandu-l pe primul ministru) in aceeasi seara, apoi coordonat cu unii ministri. Acei ministri nu ar trebui mai intai sa demisioneze?

  17. S-a mai descurcat bine si lunea trecuta, la emisiunea lui Turcescu, dar cine sa-l auda acolo? Sa zicem c-a iesit din corzi, pentru moment, dupa ce si-a jucat foarte prost cartile in ultimele saptamani… Si-a imaginat ca drumul lui spre Cotroceni va fi o plimbare de placere, iar acum a realizat ca va fi unul foarte greu practicabil si, mai ales, nesigur. N-a stiut cum sa reactioneze in fata unor acuzatii care sa-i prejudicieze cu adevarat sansele de a fi ales la anul. Cu ce-l ataca propaganda basista pana acum? De patru ani de zile, au zis despre el ca atipeste repede, doarme mult si se trezeste greu, ca are ochi de peste fiert si ca, acum 20 de ani, era tuns ca Mireille Mathieu (sper ca reclama de pe blog e o doar o coincidenta 🙂 ). Iar aia cu Porumbacu n-a prins deloc. Mare branza! Iar acum, de nicaieri, apare “sustinerea” publica din partea lui Basescu, urmata de acuzatia (venita din zeci de directii) ca intre ei doi ar exista un blat. Pun pariu ca nu se astepta la asta, desi, dupa 20 de ani de viata politica romaneasca, trebuia sa aiba atata experienta incat sa nu-l ia pe nepregatite lucratura asta. Si, la fel, ar trebui sa aiba atata experienta incat sa nu ofere niciun pretext PSD-ului de a-si retrage sprijinul pentru el la prezidentiale si de a rupe USL-ul. Prin urmare, oricat de justificate ar fi fost ironiile la adresa lui Sarbu si Ponta, eu as fi renuntat la ele, sa fi fost in locul lui. Daca PSD-ul vrea sa rupa alianta cu el, s-o faca fara ajutorul lui… O buna parte dintre alegatori nu vor accepta tradarea lui Ponta si-i vor da votul lui Antonescu, indiferent de orientarea lor politica. Ramane de vazut cat de multi, dar eu sunt unul dintre ei…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.