Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Vremea hienei

Vremea hienei

Mai ţineţi minte cu cât năduf revanşard şi fixaţie-n priviri promitea Mircea Geoană în campania electorală – pe lângă populismele penibile de tip 25.000 euro net/cap de român întors în ţară sau prostiile intergalactice de genul trimiterii de români prin Cosmosul vesel – desfiinţarea AVAS şi a Fondului Proprietatea? Ia ghiciţi care au fost, la împărţeala politică pe agenţii, primele două trageri ale PSD. Hai, nu vă mai bateţi capul. Evident, AVAS şi Proprietatea şi-a dorit – şi a obţinut, evident – marele partid de stânga, apărătorul categoriilor defavorizate. Doar nu s-ar fi băgat la Casa de Pensii sau la Secretariatul de Stat pentru Handicapaţi?

Vă mai amintiţi furia demolatoare a lui Emil Boc împotriva grupurilor de interese din energie şi angajamentul său politic de desfiinţare instantanee a proaspăt moşitei Companii Energice Naţionale? Unde s-au aruncat, imediat după instalarea lui Adriean Videanu la Ministerul Economiei, luptătorii anticorupţie pedelişti? Fix la Complexurile Energetice şi, în general, la tot ce produce şi vinde curent electric. Sigur, acolo unde au avut loc să-i tragă-n piept pe aliaţii pesedişti, care nu puteau rămâne pe tuşă, vorba lu’ Vanghelie, când s-a dat liber la „heble”.

Mai mult, aici

UPDATE: “Vorbe grele” cu Gheorghe Pogea

Comentarii

comentarii

Similar Posts

52 thoughts on “Vremea hienei

  1. victore faceau scandal atunci din 2 motive sa dea bine la popor sa-i voteze si doi sa nu fure liberalii tot si lor sa nu le raman nimic de furat.Vorba din popor tot hotzul se teme ca o sa fure altul mai mult si mai este una hotzul striga hotzul

  2. In fiecare zi vad astfel de stiri si comentarii (pertinente de altfel) si habar n-am in ce directie sa merg. Fiind un tanar lucrator pe tarlaua cercetarii stiintifice, deci bugetar, cu enormul salariu de 1000 ron, ma tot gandesc ce as putea face sa supravietuiesc. Faza cu “traitul bine” am depasit-o de ceva vreme, acum tot ce vreau e sa traiesc. Se gaseste oare vreo tara sa ma adopte? Ca de tara mea m-am saturat pana peste cap.

  3. imi dau seama ca pe zi ce trece toti astia care ne conduc isi ” sfideaza limitele ” si fac ce vor ei, pe scurt: ne calca in picioare , pe cei mai multi, asa ca vreau sa le transmit putin mai jos in cateva fraze versurile mele preferate a unei melodi cat se poate de corecta. .

    E din ce in ce mai rau, insa tu vorbesti de tin
    promiti de fiecare data zile mai senine,
    Lumea e saTula … !
    deci D-le Ministru Deputat sau Senator ,
    cand tu apari cu masca ta
    la fel si tot de atatea ori
    iti doresc eu tie m . . . . . . !!!
    Lacomia ta e mare pentru o Tara,
    In care trebuie sa furi ca sa iti iei mancare,
    furi de la tine intelegi de ce !?
    findca un copil fura dintr-un magazin
    ia patru ani
    unu Ministru corupT ! ce face el !? doarme pe bani

  4. Cand o sa dea Bossescu coltul politicii de avangarda, la toamna, se sparge sandramaua fesenista.Or sa-si rupa dintii lui Vanghelis , unii intr-altii.

  5. Excelent articol!

    Paradoxul e ca nu’i vad pe cei doi amfitrioni ai guvernului ProstoBoc in rolul de hiene, ci cel mult de bufoni sau mascote scoase la inaintare de baronetu’ infometat girat cu atat entuziasm de Canalia Perfecta.

    Spre gloria sa!

  6. Buna dimineata
    Credeam ca domnul presedinte Traian Basescu – stii tu, ruda de gradul 2 a fetitei care se baga la europarlamentare – te-a lamurit atunci cand intr-o emisiune de televiziune a spus: ” Bun, alea erau simple promisiuni electorale”. Se pare ca nu te-a lamurit pe deplin

  7. Simt in comentariul tau o unda de mirare. Ai avut naivitatea sa speri ca oamenii acestia au si altceva pe agenda de lucru?

  8. bunaziua domnule ciutacu as dori sa mai moderati si alta emisiune pe langa vorbe grele sa se numeasca razboiul parlamentarilor. sa vorbiti cu domnul gadea si sa va de-a acordul sa va lase sa mai moderati emisiunea razboiul parlamentarilor. va multumesc

  9. Pai da Victor, Geoana si PSD-ul au dorit si au luat AVAS si Proprietatea deoarece atat de mult si-au dorit sa le desfinteze incat s-au gandit ca poate e mai bine pentru popor sa conduca si sa starpeasca raul din radacina!
    Asta ar fii explicatia,cred eu,dar bineinteles ca explicatia mea nu este conforma in niciun chip cu realitatea pe care o traim!
    Te astept la Sinteza,sa mai zambim un pic!

  10. O clica de hoti. Care mai de care, acum au ajuns ,asa cum ai spus, in varful lantului trofic,jubileaza, dar nu au invatat ca fiecare nas isi are propriul nas. In afara de asta ma tem de un singur lucru:aparitia miscarilor extremiste

  11. Nu-mi place sa repet dar nu-i nimic… asta e !

    “Democraţie pentru o minoritate infimă, democraţie pentru cei bogaţi, – iată democratismul societăţii capitaliste […] cei asupriţi sînt lăsaţi să hotărască o dată la cîţiva ani care anume din reprezentanţii clasei asupritoare îi va reprezenta şi îi va călca în picioare în parlament!”

  12. Hiene au fost hiene sunt inca… Daca le-ar pasa intr-adevar de ceva sau cineva ar ingheta nu numai salariile ci si preturile , cel putin la gaz si energeie electrica.
    Cica energia electrica se va scumpi din aprilie din nou . Ca se vinde mai putin din cauza crizei . Au pe cine aburi iar. Acum cand petrolul a ajuns la juma’ de pret fata de anul trecut ? S-a scumpit apa din hidrocentrale ? Ce , acolo nu se pot face restructurari de personal ? Nu , trebuie mentinut musai nivelul de trai a mafiei firmelor capusa din sectorul energetic .

  13. Victore… in campanie cand se desantau astia doi, io comentam aici pe blog ca-s idioti amandoi, ca vb gura fara ei, ca nu inteleg de ce anumiti realizatori de emisiune ii invita ( mai mult pe Geoana… ca Boc e vasalul lui Basescu) si le sufla in aripi…
    Si ma legam si de marirea cu 50% a salariilor la profesori, care e cea mai mare ineptie auzita pana acum…
    Nu am auzit pe nimeni (inclusiv pe tine) sa le zica de la obraz ca sunt idioti fiinda ori mint cu nerusinare ori sunt de pe alta planeta cand fac astfel de afirmatii…
    Acum cui mai foloseste ca ne dam seama public ca-s niste neterminati daca ei sunt in functii si vor sta acolo 4 ani?

  14. Ciutacule,

    Dupa parere mea, asta e cel mai bun text produs de tine in ultima perioada. In alta ordine de idei, tu nu cumva esti pe mana cu agentul Floricel ? Ca se stie ca din cauza voastra, a gazetarilor, merge 😉 toate prost in tara asta. De aia oamenii nu poate 😉 sa traiasca bine si cei 25,000 euro sa fie distribuiti, 867 km autostrada, 50% mai mult la profesori, etc.

    Cele bune,
    Fiara.

  15. nimic nou sub soare. ei promit, ei fac, ei dreg. noi ne plangem. nu doar ei sunt de vina, ci si noi restul. in proportii diferite. vrem fapte, nu vorbe grele. se aude, politichia romaneasca? se aude mass-media romaneasca? se aude, imperiu Ciutacesc?!

  16. @Alex Palade: vrei sa pun mana pe topor? n-am vocatie de erou popular…

  17. Oare puteam sa ne asteptam la altceva?
    Lupta singurul mod in care mai poti sa spui ceva si sa crezi.Sa continui sa lupti ce altceva mai putem dori noi astia multi numiti cica “muritori de rand” ca de sunt unii care sunt muritori mai inalti in grad.Ei urmaresc succesul propriului ego si cati mai multi chescherei in punga. Ave caesar te salutem.La mai mare

  18. Nu am vazut(auzit)atat de multa demagogie ca la acest guvern PD-L(PSD-ul face mai mult figuratie)Un guvern nici nu stiu cum sa zic:fara prim ministru sau cu doi prim ministri; bineinteles ambii PD-L .

  19. Pe bune astea sunt rautacizme. Ce pretentii sa ai de la un prostanac si o sluga pitica ? Avea careva impresia ca pe astia ii doare-n macar nitel in cur de “salvarea tarii din criza” ?

  20. pe iei ciutacule ! pe iei , sau dupe caz , pe iele !… fi rău ! da rău rău ! noi , întră timp , o să şedem frumuşel într-o rînă , să vedem şou’ ! şi dupe aia , minune : cum dracu să face , că tot ăştia se aleg ! că noi nu ne deplasăm să ştmpilăm , că ne hlizîm la nebunu de ciutacu şi alde badea !… ăhă ăhă ăhă !

  21. Domnu’ nea Victor,
    chiar vrei sa-ncepi sa ma dezamagesti ?!? Cum dracu sa nu-mi aduc aminte de promisiunilor unora si ale altora dintre guvernei,de promisiunile ireal de imbecile ale “Prostacului” tinut in fruntea partidului social de opriscani,hrebenciuci si sarbei ,cum pot sa nu rememorez patosul portocalelor atat de mecanice de tipul “Mortaciunii” renuntzarde sau a
    “machina de fazer picBoca” ce promiteau numai lapte si miere ,in numele Tatucului autohton unic… Nici macar nu ma mai mir… Am o greata atat de mare,ca nici Emetiralul sau Metoclorpramidul nu mi-o va linisti !
    Stai linistit ca n-am uitat si ,cel putin eu ,nu voi uita prea curand ce m..e am luat -mare parte din noi -de la cei pe care-i consideram intruchiparea sperantelor de mai bine,dar
    ” Zambeste ! Maine va fi mai rau ! Obligatoriu, la romani “

  22. Pai cu totii spuneti – “ce sa facem? suntem simpli ziaristi”.
    Ori intr-un fel va convine situatia asta – problemele de tot felul, scandalurile, dezvaluirile = audienta si tiraje mari, ori este o dovada de lasitate.
    Suneti ziaristi, dar aceasta nu e o pecete pusa pe viata. Sunteti oameni! La fel ca mine sau ca Boc, Base, Geoana, etc.
    Iar daca vreti cu adevarat sa faceti ceva, in afara sa va vaitati … ce va opreste???

  23. @Victor:Lasa topoarele pentru uzul celor doua gasti din guvern- vor sti ei mai bine cum sa le foloseasca (unii impotriva celorlalti).

  24. Haideti,sa-i ajutam pe “a-lesii” nostri sa-si infiiteze o televiziune…dar publica sa fie,si sa aiba si optiunea de trimitere sms si afisare pe banda rosie jos pe ecran,sa le trimitem si noi toata “admiratia” si toata “consideratia”

  25. Domnule Ciutacu,
    Nu vreau să vă perii(n-am nici un interes),dar nimeni până acum nu i-a caracterizat mai bine,aşa sunt nişte HIENE.
    Până la acest guvern,măcar era mimată preocuparea pentru “binele ţării”,ăstora nu le mai pasă nici de aparenţe,singur lor scop este să mai acapareze,să mai adune,să mai fure ce mai este de furat,că de nu mai era nimic de furat nu se înghesuiau la guvernare.
    În timp ce ei se umflă,alţii de-abia îşi mai duc zilele,cui îi pasă?
    Crucişătorul îşi pune tuta la P.E.,polo-Boc îşi aduce “pretinii” şi neamurile la guvern,iar ceilalţi caută să apuce câte o ciosvârtă.
    Ce ne-a mai rămas? Încă suntem lăsaţi să vorbim,nu se ştie până când.
    Ce-i de făcut? nu ştiu.Dar oare ştie cineva?.Oricum trebuie să vorbim,că dacă nici asta nui o vom face ce vor spune urmaşii noştri despre noi?.

  26. Mogulul nu mai are bani si tehnicul de la Antena2 a intrat in greva? De cateva zile vorbesti acum si se aude dupa 1 minut sau mai mult. Au fost prea multe amenzi de la CNA?

  27. @ion: nu l-am intrebat. A2 nu a primit, dupa stiinta mea, amenzi de la CNA

  28. Eu cred ca resursele pulimii de botulism (a se citi a pune botul la prostii electorale) sunt inepuizabile. O sa constatam asta si la turele de alegeri de anul asta. Nu doar mandrii conducatori sunt manelisti la bara din fatza. Sa nu uitam si pe cine conduc. Clasa mijlocie care e pe cale de disparitie nu prea conteaza la vot.

  29. Dacă mai ţin minte?! Greu se poate uita asemenea cacealma…
    Încă mai sper că le va veni mintea la cap miniştrilor PSD şi-n semn de protest pentru batjocura la care suntem supuşi noi, cei pentru care (se presupune) au acceptat compromisul, vor demisiona în bloc. Călcând peste cadavrul lingăului Geoană, de va fi nevoie!
    Încă mai sper!!!

  30. Din punctul meu de vedere situatia e limpede: Basescu si cu Geoana sunt oamenii americanilor. Important mi s-ar parea daca am afla ce sarcini i-a trasat Marele Licurici lui Geoana, la ultima vizita ca a DURAT 3 SAPTAMINI( guvernul era in formare si domnul a fost chemat urgent la reciclare)! Din ce reiese pana acum, totul se desfasoara conform planului- Basescu inca un mandat de presedinte iar PSD.-ul cu siguranta se va rupe dupa alegerile presidentiale.
    In ceea ce privesc promisiunile electorale, sa fim seriosi, toti ne-au mintit de ne-au spart in ultimii 20 de ani.
    Ceea ce este foarte grav, chiar deosebit de grav, obtinerea inca unui mandat al tov. Basescu, ce ar insemna sigur indreptarea Romaniei catre DICTATURA!
    Eu tot sper ca OCCIDENTUL NU NE VA MAI LASA INCA 5 ANI PE MANA INTERESELOR AMERICANE. PNL si o parte din PSD in frunte cu Adrian Nastase sunt pro occidentali!
    Anticipez o LUPTA FOARTE MARE LA ALEGERILE PRESIDENTIALE!
    SA DEA DOMNUL SA NU CASTIGE BASESCU. DACA TOT NE-AU VRUT IN C.E., SA NE VREA DE TOT, NU NUMAI BOGATIILE NATURALE, FORTA IEFTINA DE MUNCA SI SA FIM DOAR O NATIE DE CONSUMATORI.

  31. Cea mai mare greseala pe care puteau sa o faca psedeii : alianta cu PD_LT.Basescu. Nu stiu ce “procenturi” vor avea la alegeri. Cert este ca nu vor avea nicio sansa la prezidentiale cu D-nul Geoana. Sau poate ca asta vor?
    Cei care ar avea potential daca si-ar cizela discursurile, opiniile sau aspectul ar fi V.Ponta , R. Mazare sau Liviu Dragnea.

  32. mă , da di ce nu aud şi io pe vreunu cu un ” la mulţ ani” pentru “domnu” iliescu pe blogu ăsta ? ce , iel nu ie uom ? întreb şi io , ete aşa , că doar ştiu că nu ie !…

  33. nu cred ca se va-ntampla mare lucru la alegerile prezidentiale. se vor organiza asa,de ochii lumii,k sa pastreze cat de cat aparentele unei democratii de cacat. Marele Blat s-a-nfaptuit deja. scopul lor este acela de castiga bani fara numar,in timp ce se fuck ca lucreaza pt. poporul fraier pe care 2 bani nu dau. va aduceti aminte de cebrul indemn: Mircea,fa-te ca lucrezi! apropo de mircea,l-ati vazut cu madam academician Udrea,nu? &-au dat mana pt. propasirea neamului & patriei,precum p.d.-l-ul cu p.s.d.-ul. cand e vorba de multi bani,facem orice! noi n-avem vana k alte popoare,sa-i luam pe sus & sa-i azvarlim Dracului la gunoi,ca prea ne prostesc. noi,in lasitatea noastra,ne lasam calcati in picioare,iar Smecherii profita din plin…

  34. Hai să-i lăsăm să-i doară rău de tot de soarta ţărişoarei ăsteia, da’ să-i doară în acea parte anatomică a corpului lor, formată din trei litere şi care începe cu litera c, da’ nu-i vorba de cot. “Foame de bani” am înţeles că e, că doar şi pulimii îi e tot foame de bani, da’ pulimea nu ştie a fura cu acte-n regulă, şi cu rânjetu’ pe buze, şi cu exrpesia: “Ciocu’ mic, acum noi suntem la putere!”. Da’ ce să-i faci, “nejunsurile” democraţiei reprezentative…
    Când unu’ nu e competent, mai înţelegi: lipsă de experienţă, pregătire necorespunzătoare, furunculi, glaucoame, impotenţă… Bă da’ când mai e şi nesimţit, ce scuză mai are? Cică i-am votat ca să ne conducă! Corect! Da’ a conduce înseamnă, după mintea mea de individ din pulime, REALIZAREA INTERESULUI GENERAL!
    Tot ce am învăţat la şcoală, şi ceea ce îi învăţ io pe copii la şcoală, se adevereşte în realitate, că e tocma’ pe dos. Până şi copiii de şcoală, atât de incapabili (unii dintre ei) să scrie şi să citească în mod corect limba vorbită şi atât de “estetic” mlădiată de aleşii neamului, îşi dau seama că toate învăţăturile noastre nu au nici o legătură cu viaţa reală.
    Mă întreb retoric şi prosteşte: Ce le-a mai rămas ăstora de furat? Nu, pe bune, poate dacă aş avea vreo idee despre asta, m-aş face un consilier voluntar la “băieţii fără număr”, să le dau idei.

  35. On topic:
    Bun articol. Relevant si pertinent. Cam toti care au venit la guvernare in isoria democratica moderna a Romaniei au fost hiene ce au profitat mai mult sau mai putin de oamenii de rand intai pe plan emotional – mintind evident – si apoi pe plan financiar – consumand preferential cu tenta personala mai degraba decat bazata pe necesitate bugetul statului. Trebuia insa adaugat ca nici un partid care a candidat la alegerile parlamentare nu a prezentat un plan de guvernare amanuntit si detaliat intru obtinerrea unui progres oarecare desi intr-adevar PSD-ul si PD-L-ul au trecut prin promisiuni de la dimensiunea de science-fiction la cea pornografica.

    Off topic:
    Va propun sa deschideti daca veti dori un topic separat referitor la emisiunea cu domnul Pogea cu referire la posibile intrebari care ar putea sa fie sugerate de pulime.

  36. @deci,totodată… Dl Iliescu are blog, şi îl poţi accesa de pe prima pagină a Tonomatului, ceea ce voi face şi eu.

  37. CU CAT MA UIT MAI MULT LA MIRCEA GEOANA, CU ATAT MAI MULT SUNT CONVINS CA ILIESCU AVEA PERFECTA DREPTATE ATUNCI CAND II SPUNEA LUI GEOANA PE NUME, ADICA PROSTANAC!
    FAIMOSUL GEOANA A LUAT O TEAPA TERIBILA DE LA MARINARUL DE PE USCAT. DE FAPT TOTI CARE AU AVUT VREODATA VREO INTELEGERE CU PD SAU PD-L, TOTI AU MUSCAT AMARNIC.
    IN PD-L NU E NICI UN SEF DE TEAVA CARE NU ARE O AFACERE DESTUL DE PROFITABILA CU ENERGIE SAU CU DIFERITE MINISTERE AL PD-L.
    INFRACTORII CU DOSARE PENALE SUNT NUMITI IN FUNCTII CHEIE DE CATRE SEFII PD-L!
    PSD-UL DAR NICI PD-L NU POATE SI, NICI NU V-A PUTEA RESPECTA CE AU PROMIS IN CAMPANIE! PSD TREBUIA SA ALEAGA MINISTERUL TRANSPORTURILOR, FINANTELE, SI TOATE CELE MINISTERE CARE POT AJUTA PE ACEI OAMENI CARE TRAIESC SUB UN NIVEL EUROPEAN! DAR PROSTANACUL A MUSCAT DIN PLIN, SI CA SA FIE DESTUL DE SEMNALIZAT CAT DE PROSTANAC E, A PUS DE OPARTE PE TOTI CEI CARE AU AJUTAT SA AJUNGA AL DOILEA SMECHER IN STAT.

  38. In context, pana si hiena pare nobila! Or fi si la hiene uscaturi care fac de cacao tagma, doar asa ii pot asocia pe oportunistii astia cu bietele animale. Oricum, tot ce fac, fac pt popor si interesul sau suveran, sa nu uitam!

  39. D-nule Ciutacu, imi cer scuze n-are legatura cu subiectul dar poate avea legatura cu hiena, am o intrebare pentru ca sunteti un om care lucreaza in media :
    Cum naiba fac televiziunile rost de filmari DIICOT, avand ca subiect probe din dosar, dosar care se poate judeca “la secret”, pe motiv de siguranta nationala?

  40. buna emisiunea de aseara cu pogea. pare un tip de treaba, tare mi-e insa ca nu el ia deciziile…

  41. Domnule Ciutacu,
    Nu comentez articolul pentru simplul fapt ca nu-i nimic de comentat: ca de obicei, in 30.11.2008, ,,stupide people” roman a mai luat o teapa, deja traditionala!…Nu cred ca suntem vinovati pentru simplul fapt c-am ales pe cei ce-i credeam mai buni din oferta ,,pietei”!Tragic, dar adevarat!…Ma adresez dumneavoastra cu o propunere: fiind militar (jandarm) nu ma pot exprima public, asa ca v-as ruga, in limita disponibilitatii si a timpului dumneavoastra, sa purtam o discutie (mess sau e-mail) pe tema conceptiei de intrebuintare a fortelor de ordine publica in Romania zilelor noastre!Nu-s un jandarm oarecare, promit ca veti afla lucruri la care nici macar nu va ginditi, in sensul pozitiv al cetateanului roman, pentru simplul fapt ca M.A.I., ministerul groazei cum il numesc eu, indiferent de titulatura avuta de-a lungul timpului, va este total necunoscut tuturor analistilor si, mai dureros, multor politicieni (de la care asteptam legi!!!), pe care v-am vazut discutand pe tema sigurantei cetateanului!!! Eu am o vorba: daca poporul, din ai carui bani este platita Jandarmeria, ar sti cu ce se ocupa aceasta (raportandu-se la cerintele celor din fruntea ei!), ar cere desfiintarea ei!!! Nu vreau s-o fac pentru bani, ci in speranta ca ne puteti ajuta (pe noi, ca institutie, pe noi ca populatie), chiar daca, marturisesc, ma tem pentru piinea sau chiar pentru libertatea mea!!! Ma adresez dumneavoastra din doua motive: cred in succesul unei asemenea colaborari cu dumneavoastra si, vazind ca ele, comentariile, se aproba inainte de-a fi publicate, va rog ca, indiferent de rezultat, NU-L PUBLICATI! Doar daca vreti sa-mi faceti rau…

  42. am luat plasa, se publica direct! pacat!!! Am dat de lucru baietilor cu ochi albastrii, nu neaparat celor din anii 80!!!

  43. Este bine totusi ca in acest guvern avem un ministru chiar valoros.Pacat ca este singurul.Ma refer la Cristi Diaconescu.Sunt convins ca acesta nu ar fi facut asa promisiuni si apoi sa iese pe sticla cu o “mecla” de inocent.In rest domnule Ciutacu “focu la ei”.Sa-i faceti praf zilnic,poate se prinde ceva si ce fericire “scapam de ei”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.