Esti aici:
Prima pagină > Blog > Replicile zilei > Vorbind în numele poporului suveran…

Vorbind în numele poporului suveran…

http://www.youtube.com/watch?v=r6ddf00iqDM&feature=related

Cine nu ştie caută pe Goagăl. Cine ştie şi uită poate să-şi amintească; dacă vrea. Cine ştie şi nu vrea să-şi amintească îşi merită soarta. Unii ştiu şi nu vor să uite!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

121 thoughts on “Vorbind în numele poporului suveran…

  1. pai daca are magnetism eu zic sa-l azvarlim spre centrul pamantului sa verificam ceva legi ale fizicii.

  2. Comparatia cu Hitler nu-i exemplul potrivit. In acest clip Hitle vorbeste despre industrie. Pai indraznim sa comentam ceva, in fata germaniei, care este cea mai puternic tara din acest punct de vedere? Credeti ca Audi, Bmw, Mercedes, VW, opel, bosch, etc, au aparut dupa Hitler? Nicidecum. Partea proasta la Hitler a fost ca solutia gasita de el pentru aceasta dezvoltare a fost uciderea la propriu a concurentei, adica a evreilor. Putea sa elaboreze legi prin care sa le limiteze acestora influenta in industrie. Stiu ca e greu, si asta nu e o scuza deloc, dar facand abstractie de la holocaust, Hitler era de 10 ori mai bun ca Basescu. La Basescu industria, adica productia interna, si ce sa mai vorbim de exporturi, e zero. Basescu e doar un dezastru atomic cu clientela si agenda impusa de altii. Basescu e dictator de placere, cu scopul de a-si satisface clientela, nu e dictator cu “credinta spre popor”. Hitler a facut tot ce a facut pentru masa, pentru ideea de Germania puternica, nationalism. Stiu ca suna aiurea, dar fara antisemitul asta Germania nu ar fi fost ce-i azi, nu ar fi fost peste 50% din masinile de oriunde marci germane. Stiu ca acest comentariu nu e foarte clar, si poate pare ca-s fan Hitler, desi nu sunt. A fost un criminal nenorocit. Dar ideea principala era ca nu-l putem compara pe Basescu cu Hitler, pentru ca cel din urma avea intentii bune, orientate spre ideea de popor. Basescu, desi nu se face vinovat de genocid, este mai rau ca Hitler, pentru ca are intentii egoiste, orientate catre sine. Si privarea unei natiuni intregi de sosele, de salarii pe masura muncii, adica decente, de infrastructura, de intarzieri de toate felurile, tolerarea coruptiei, nu duce tot la un genocid? Cati mor din cauza banilor? Cati ar putea sa se nasca daca ar fi un trai mai bun? Cati au 30-40 de ani, si nu au o familie din cauza acestui factor? Nemtii au avut un filosof care a spus ca scopul scuza mijloacele. Tot un neamt (Hitler) ne-a aratat ca nu neaparat, el a avut scopuri bune, nobile, dar mijloacele au lasat de dorit. La noi problema este lipsa totala a scopurilor nobile. Cat despre mijloace, le vedem zi de zi la posturile tv care nu interpreteaza naiv, imbatandu-se cu apa rece.

  3. Multa lume , constat , face greseala (?!) ( … UNII CHIAR – stiu ei care….- VOIT !!!) de a intelege ca asemanarea dintre Hitler si Basescu trebuie sa fie “copie la indigo” … Absurd…! Aici nu e vorba ca Basescu ar fi clona lui Hitler ,ci DE TRASATURILE LOR PRINCIPALE : acelasi MOD de gandire , apucaturi , scopuri SI MAI ALES CAPACITATE DE CONVINGERE… (PE CEI “MAI SLABI DE INGER” ,… si astia-s majoritatea la noi…) Sa nu uitam de contextul geopolitic diferit, deci sa incercam sa-l “translatam” imaginar pe Hitler din Germania anilor ’30 in Romania anului 2010 ( cu modificarile de rigoare) si veti obine imaginea “adulatului” nostru presedinte…(nu ma refer la … mustata , chelie , sau privirea sasie…!!!)

  4. nu, totusi, hitler era doar un criminal imputit, base mai este, in plus, hot la drumul mare, ia de la saraci si da la bogati, indiferent de sex, religie, etnie, nationalitate, profesie, etc.

  5. O.K. Deci suntem in plina dictatura !Iar tu Victore ,te simti ca un ostas pe campul de lupta .Te furnica ,asa ,un dor de lupta pentru libertate ,pentru libera exprimare .Sa inteleg ca si acum ,pe blogul asta,suntem in ilegalitate,departe de ochiul scrutator al inamicului.In momentul asta,cand scriu,astept cu fruntea transpirata sa-mi sune la usa .
    HOPA !! A SUNAT !MAI AM TIMP DOAR SA-L TRIMIT …AJUTORRR!!

  6. @contele: Asculta conte , nu sunt sigur daca esti o persoana de buna-credinta sau un diversionist…. Indiferent… Sa stii ca nici pe timpul lui Ceasca nu mi-a fost frica sa vb cu prietenii de nocivitatea comunismului si de admiratia fata de occident, si nu am tremurat , asa ca nu lua problema la misto’…!!! Dictatura nu insemna OBLIGATORIU arme si tortura fizica, poate fi si exact ceea ce este acum in Romania: DICTATURA AROGANTEI , MINCIUNII , FURTULUI , CLIENTELISMUL versus SCADEREA ABRUPTA A NIVELULUI DE TRAI ( pt multi la un nivel sub cel de subzistenta) , INCALCAREA ORICAREI LEGI (constitutie , rutiera , siguranta nationala , etc.) SAU REGULI , INCLUSIV DE BUN-SIMT ( cu asemenea exemple nici nu e de mirare degradarea morala la care au ajuns tinerii romani , la un nivel fara precedent…), EXISTENTA UNEI MARI MASE DE SUPUSI DISPUSI LA ORICE PT. MULTUMIREA “SEFULUI-SUPREM”… Tu te simti liber in acesta tara , sa fi respectat asa cum si respecti , sa primesti in aceeasi masura in care si dai , sa-i pese cuiva de tine si de problemele tale, sa vezi ca se face ceva DEZINTERSAT pt oameni si categorii sociale mai modeste….??? Eu unul nu…! Eu ma simt ca si cum as fi parasit pe o insula pustie fara hrana fara apa , fara conditii minime , decente , de trai si mai trebuie sa suport si bataia de joc a celor care m-au parasit aici…

  7. Spre deosebire de “profesorul” nostru Hitler era un geniu malefic,al nostru e doar malefic.
    HItler era mai cult,mai instruit din punct de vedere cultural,nu agrea alcoolul-mare deosebire fata de al nostru si era as in formarea si sustinerea unui discurs,al nostru nu prea le are cu oratoria, stiti pe vapor nu se obisnuia sa se vorbeasca,vorbea vinul pentru el,vorbea piesei lui Bitza.
    Oare are el vreun conducator cu care ar putea sa se compare,sau e cel mai sub nivelul marii?

    Ei cu ei,noi fara ei.

    Cu stima venerabile,

    Eliana R.

  8. @plebea
    Eu CRED ca tu esti de buna credinta .Problema cu discursul asta al tau este ca il stiu de vreo 20 ani ,incepand cu Piata Universitatii .Nu difera cu nimic fata de discursurile de atunci contra lui Iliescu (exista expresia “dicursuri gemene”?)
    Nu difera nici cu disperarea din 2004 cand aparuse si dorinta de a pleca in Congo .Iti respect optiunea politica dar din punctul meu de vedere suntem intr-o dictatura de vreo 80 de ani.

  9. P.S: Si sa nu tipati la mine, ca daca nu ar fi existat Hitler nu ar fi existat nici statul Israel , in ziua de azi.Paradoxal, nu?….

  10. Si ce muzica frumoasa domnule are clipul…Si prezinta toate momentele importante pana la anexarea Austriei. Inainte de inceperea razboiului. Cum a scos Germania din rahat Hitler… Si la sfarsit sa fiti atenti cand rosteste cu emotie, proclama anexarea Austriei. Va dati seama, el un vagabond pe strazile din Viena in tinerete, ajune in 3 decenii sa alipeasca Austria marelui Reich german si ..era in culmea puterii, stapanul Europei. Speer povestes-te in cartea lui de memorii, cum ca l-a sunat Goering, care era la tribuna de unde Hitler rostea discursul in Piata Odeon din Viena, si spunea ca nu l-a mai vazut niciodata asa emotionat, chiar aproape de lacrimi.

  11. Gata domnul Ciutacu, nu mai postez. Ma scuzati. Jos palaria si…jos Basescu!

    Tschuss!

  12. @conte: Absolut de acord cu tine ,de data asta… SUNTEM intr-o dictatura de 80 de ani , de aici si stradania noastra a celor putini sa-i convingem pe cei multi ca trebuie schimbare… Stiu inca nu e ce ne-am dorit dar Iliescu e mai bun ca Ceausescu , Basescu a fost mai bun ca Nastase ( l-am si votat in 2004) , iar acum sunt convins ca un Antonescu e mai bun ca Basescu, dar nici el , probabil , NU E PRESEDINTELE IDEAL…., peste 5 ani posibil sa dorim din nou sa-l schimb daca apare unul mai acceptabil…. Dar TIMPUL FUGE , NU NE PUTEM PERMITE SA MAI PIERDEM 5 ANI CU CEVA CARE NU FUCTIONEAZA CORECT ( cu atat mai mult cu cat ESTE TOT MAI VIZIBILA o tendinta bolnava spre “EU LE STIU PE TOATE , MIE MI SE CUVIN TOATE , EU NU DAU SOCOTEALA NIMANUI , PUTEREA INTREAGA TREBUIE SA FIE IN MAINILE MELE CA EU STIU CE-I MAI BINE PT VOI…”) Trebuie sa recunosti ca nici Iliescu, care a avut si el din aceste porniri , n-a “derapat” chiar asa puternic, si la Iliescu mai contrabalansa lupta pt. putere cu rivalii din interiorul PSD ,in timp ce Basescu si-a anihilat din start orice posibili rivali… Si , mai mult, Marele Vizir Basescu s-a inconjurat cu o multime de mici “fanarioti”, nulitati ca indivizi sau ca profesionisti, dar care beneficiaza de niste privilegii pe care altfel nu le obtineau ( si ei stiu asta f. bine!!!) , din acest motiv acestia sunt dispusi LA ORICE PT. A-SI SERVII STAPANUL…!!! (aidoma camarrilei din jurul lui Ceausescu – Securitatea si liderii PCR ; la Hitler – Gestapo-ul si trupele SS)… In privinta asta nici chiar Iliescu n-a reusit sa-i copieze atat de bine pe Ceausescu sau pe Hitler ca si Basescu: FORMAREA UNUI SISTEM DE PRIVILEGIATI TOTAL DEPENDENT DE CONDUCATORUL SUPREM , A CAROR EXISTENTA SA DEPINDA TOTAL DE EXISTENTA ACESTUI CONDUCATOR => niste supusi f. loiali , si dispusi la ORICE actiune voluntara spre a-si sustine stapanul ! Asta e motivul pt care consider ca inca un mandat al lui Basescu ne va face sa pierdem NU 5 ani… CI , CEL PUTIN, 25 ani ( daca sistemul pe care l-a creat “prinde radacini” )!

  13. Doamne, cat de tampit sa fii sa aduci la putere un nemernic ? Romani, treziti-va, pana nu e prea tarziu! Asta o sa desfiinteze statul, o sa ne trimita pe toti sa muncim inafara, ca sa deturneze el cu Udrea si cu bancile toate economiile noastre. Sa dea Dumnezeu sa castige Geoana sau Antonescu, ca altfel ne radem ca neam!

  14. As indrazni daca este posibil (pentru ca nici acest lucru in opinia mea nu va mai fi posibil in viitorul apropiat!)cand domnul presedinte MINTE si cand spune ADEVARUL?.Nu am nici o culoare politi nu vreu si nici nu ma intreseaza vreun favor sau vreun beneficiu al actualei conjucturi politicae din Romania dar atata timp cat de la mii de kilometri vad cum imaginea Romaniei pe zi ce trece”paleste” precum o floare nu pot sa stau indiferent de tot ceea ce se intampla in tara. -Politica este arta de a face orice posibil, spunea Otto von Bismarck dar de aici si pana a te ghida pe conceptul:Decat o democratie bolnava, mai bine o dictatura sanatoasa”sau”-
    “masele cred mai degraba o minciuna mare decat una mica/spune o minciuna suficient de tare si suficient de mult si lumea o va crede”si- ATENTIE, toate aceste spuse de cel care a adus intregului mapamond doar nenorociri(A. Hitler)As indrazni tot odata se reamintesc celor care poate din neatentie sau nu au remarcat cum la intalnirea sefilor de state din Uniunea Europeana , D.Presedinte al Romaniei era singur cu mainile la spate plibindu-se si gandind “STRATEGII”s, facind o paralela cu cel care PUTERE ia intunecat mintile (A. Hitler)Sa fie oare COINCIDENTA sau sa fie oare REALITATE?GREU de spus ! Nu acuz si nu am calitatea de a judeca dar am vazut pe D.Presedinte al Romaniei la B1.TVam vazut un om cu o dorinta extraordinara de a nu pierde si de a avea PUTEREA. Dupa cum copiii se sperie de orice în întunericul orb, tot asa ne temem si noi în plina lumina de actiunile mult stimatului si iubitului nostru presedinte.Adevarul ca nu mai am forta , nu mai pot sa inteleg NIMIC din logica normala a unei finte umane. PUTEREA acest cuvant care pentru presedinte este visul suprem ,MINCIUNA pe care o utilizeaza cum ar fi mancarea zilnica ,VICLENIA in miscari politice sau mai bine zis dorinta in a distruge tot ceea ce reprezinta institutie a statului,cele care ar pute fi o piedica in realizarea visului suprem .Abilitatea este cauza apropiata a înselatoriei: de la una la alta pasul e alunecos; minciuna constituie singura deosebire dintre ele; daca-i adaugata la abilitate, avem înselatoria.,iar mai nou DISPERAREA la gandul ca ceilanti candidati din opzitie ,cei care nu-i dau pace in realizarea visului suprem ,zilnic, fac actiuni care nu este in concordanta cu visele domniei sale,deci, acestea sunt caracteristicele de baza ale acestui om care nu mai are nimic sfant.Si intrbarea fireasca:unde este ADEVARUL si unde este MINCIUNA?RASPUNSUL: TEATRU IEFTIN pentru ca se stia varianta ca va ramane guvernul BOC pana la alegerile prezidentiale,cu buna stinta incalcand CONSTITUTIA (dar ce mai conteaza…………pierderea butoanelorar fi un dezastru!!)

  15. Din cate stiu eu ce am vazut pe Discovery stiu ca discursurile lui Hitler au fost printre primele transimii tv care au avut semnal indeajuns de puternic ca sa ajunga in alte sisteme solare. Poate pana acum au ajuns si promisiunile lui Base in eterul cosmic. Sa ii ajute Dumnezeu pe extraterestri ca pe noi doar Geoana mai poate! La Brasov Votam Mircea Geoana!

  16. @alexandru brasov: vezi sa nu te ia Victor “la 11 metri” pt. propaganda electorala…

  17. nu-s fan base, dimpotriva; specific, sa nu fiu gresit inteles. base – slab politic?! nu cred. una peste alta, domina – asta e rezultatul. si a avut totusi impotriva o alianta de 2 partide mari plus pitici. insa “derapajul asta” chiar ca arata o apucatura spre dictatura (care dictatura nu e musai sa apara gardata de mitraliere…). iar paralela, si nu comparatia, cu hitler este absolut “fermecatoare”. si de ce: iak ce zicea hitler. 1 “nu vom minti si nu vom insela” (si base la fel, ba chiar repetat). 2 “am refuzat sa vin/apar in fata poporului doar pentru a face promisiuni mincinoase” (mdea, preluata aproape literal…). 3 “…unul dintre telurile partidului este sa devenim unica putere din germania” (pai base a demolat CDR, apoi PNTCD, apoi PNL, acu incepe atacul PSD+PC – si zau ca merita…, iar PDL domina) 4 “nu intelectualii mi-au dat curajul de a-mi asuma sarcina guvernarii, ci taranii si muncitorii” (nu mogulii, ci boboru) 5 “multi nu ma pot ierta pentru ca am eradicat/terminat partidul marxist. Dar, va reamintesc – tot noi am terminat si celelalte partide!” (base – antiPCR, plus demonizarea lu Geoana – omu moscovei, a comunistilor cripto sau cum se vrea; unde pui ca, intradevar, baselu a terminat oarecum mai toate partidele… lasind in viata cite ceva pentru pastrarea unui simulacru de democratie). 6 “dusmanii acuza partidul, si pe mine personal, ca sintem intoleranti si artagosi; ei spun ca nu vrem sa lucram cu celelalte partide” (no comment). similitudinile sint multe – incit ma intreb daca nu cumva baselu si l-a aleas pe hitler drept model. unde pui ca “mai vreau 4 ani” si reducerea numarului de parlamentari sint, in linii mari, cam aceleasi cu ale modelului. scuze pentru traducerea cu totul aproximativa (engleza nu este punctrul meu forte, iar exemplele de pe youtube sint, din pacate, titrate in engleza – unele); una peste alta, baselu imita un fost dictator european ca sa ne trimita intr-o dictatura sud americana. si, btw, “sleahta” de bogatani care-l inconjoara nu e deloc “defectiva de inteligenta”. dimpotriva. dovada ca, in ciuda fraudelor, au cistigat alegerile intr-un mod in care nu se gaseste, legal, replica. nu orice idiot poate transforma justitia intr-o curva chioara… (scuze, dar asta e). noroc!

  18. Buna seara,
    n-am stiut unde s-ar incadra ceea ce va scriu acum : sunt revoltata de declaratia ministrului muncii si familiei de astazi 27.03.2010-“femei uzate” ( declaratie 27.03.2010- Jurnal ora 21 Antena3).
    Cum isi permit domnii acestia( Sa(i)tan si Boc) sa ma faca mai “putin mama” pentru ca am doar un singur copil si Dumnezeu si natura nu ne-a daruit cu mai multi ?
    Inseamna , dupa limbajul lor, ca-s mai putin “uzata” ?
    Am scris deja la institutia “avocatul poporului” si-s tare curioasa de raspuns. O sa va tin la curent si oricum n-o sa ma opresc aici.
    Cu respect, Maria
    Avem 40 de ani si baietelul nostru 8.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.