Esti aici:
Prima pagină > Blog > Replicile zilei > Vorbind în numele poporului suveran…

Vorbind în numele poporului suveran…

http://www.youtube.com/watch?v=r6ddf00iqDM&feature=related

Cine nu ştie caută pe Goagăl. Cine ştie şi uită poate să-şi amintească; dacă vrea. Cine ştie şi nu vrea să-şi amintească îşi merită soarta. Unii ştiu şi nu vor să uite!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

121 thoughts on “Vorbind în numele poporului suveran…

  1. “Un dictator nu are nevoie să urmeze voinţa majorităţii. El trebuie să aibă capacitatea de a utiliza voinţa poporului.” – Joseph Goebbels

  2. mie chiar imi trece un fior rece pe spate. si cand imi dau seama cat de orbi sunt unii care nu vad in derapajul lui Basescu germenii unei dictaturi. asa cum am spus in alta ocazie,aia care il sustin pe Basescu se pot privi in oglinda sau vor ajunge sa regrete vreodata ce au facut. pentru ca nu doar Basescu e de vina aici ci mai ales cei care i-au “cantat” in struna. ma rog sa nu ajungem niciodata zilele alea in care sa regretam cu totii ca am permis sa se intample asa ceva.

  3. Pe net intra oameni de la un anumit nivel in sus.
    Oricat ar parea de exagerat, poate ca ar trebui ca intr-o emisiune cu rating mare de la Intact, dar si in Jurnal, sa fie facuta si ,,traducerea” faptelor, chiar o prezentare prin analogie, da, un desen trebuie facut! S-ar putea ca, deodata, sa se simta niste oameni mai destepti, mai luminati. Cred ca nimic nu e prea exagerat in aceste zile, avand in vedere imensa miza.

  4. P.S.1 Pana si ala voia doar patru ani, nu cinci ca marinarul betiv.
    P.S.2 Tot la Sinteza ar fi cel mai indicat.
    T

  5. ia fa o vizita la tara si vei avea urmatorul schimb de replici “ma il votezi pe base? da! poi ce, vrei sa fie iar ca pe timpul lui ceasca? da’ ce a fost rau? tu nu vezi ca boii astia i-au dat jos guvernu’?”

  6. Unii s au trezit peste noapte de pe o punte comandati sefi de stat cu udreli langa dar cu mare pofta de dictatura. Sper sa se lepede poporul de tagma lor ticalosita.
    Apropo si pe la Cluj misuna unu, Arpi care ii de a dreapta portocalie. Is curios daca cu rocada va trece la stanga rosie…

  7. Dictatorul este in corzi, nu trebuie subestimat nici cand este in genunghi, trebuie lovit din toate partile pana ajunge acolo de unde a scapat Hayssam.
    Magariile facute de Basescu (profesorul)nu au grad de comparatie.

  8. imbecilul care se da drept “seful statului” (se da si “e dat” de lingaii sine-CURISTII lui) nu mai are zile multe (politice, dar – sper – nici la propriu). inca un branci si se va duce unde ii este locul, cu toti goebelsii lui. mecla lui de smenar isi are locul doar pe zidul de la Targoviste, loc pe care ma voi duce sa ma pish, lua-l-ar dracu’ pe el si pe toti ai lui de vierme, de parazit, de “profesor”! si sa ma pupe drept in trei litere – adica in cur – toti cei care au mizat pe smenarul asta! gata, chiorule, du-te si vasleste pe valurile unsuroaselor si ale unsurosilor tai pupincuristi patibulari, du-te dracului de nenorocit, MARINELULE! SIIIICTIIIIR, PROFESORE!

  9. Cred ca trebuie sa ii rugam pe moldovenii de peste Prut, sa ne spuna cum au facut de s-au mobilizat si au determinat caderea lui Voronin.
    O fi complicat? O fi greu?
    Necesita bani? Ori, e nevoie ca tineretul sa se mearga la parinti , neamuri si sa ii determine sa voteze altceva, sa ii convinga cu plecatul dincolo.
    Mai trebuie sa isi faca fiecare o lista cu prieteni, cunoscuti, pe care sa ii determine sa iasa la vot si sa voteze JOS BASESCU!
    Daca fiecare convinge macar 50 de persoane, pe viitorul posibil diktator il poate vizita dupa gratii. E singurul lui drum posibil si meritat.

  10. Sever Voinescu scrie (inca) in Dilema, coleg cu Lucian Mandruta.

    HR Patapievici, Gabriel Liiceanu and Co numai tampiti si inculti nu sunt.

    Concluzie: NU e vorba de acea `tara` fara internet si licente. E vorba… de CURVIA cu care cochetam cuminti si fericiti (fiecare in coltul sau intim) de mai bine de 20 ani.

    EU sunt de parerea lui Mircea Badea, adica NU avem nici o solutie umana, nici o iesire logica.

    Sa le luam in continuare pitzipoancelor vuitoane iar ele sa ne spuna dulce din varful buzelor ca vor casa, masina si concedii in strainatate

    multumesc, siktir, ciubuc

  11. Ma bucur ca ai subscris ideii de similitudine dintre Hitler si Basescu…! Cand am scris de acest lucru am vb. din amintiri, dar aceasta inregistrare e super-reprezentativa , si daca ar fi tradusa si in romaneste (si pt. cei mai putin-cunoscatori…) ar fi superb… Lumea a cam uitat zicala ca “DRUMUL SPRE IAD E PAVAT CU ASA-ZISELE BUNE INTENTII…!!!”

  12. Unde am mai auzit expresia: dati-mi 4 (5) ani ca sa … ? Phiii! M-a lasat memoria de tot!

  13. eu cred ca e cam exagerata asemanarea cu hitler. eu cred ca seamana mai mult cu fratele sau de pahar – volodea. pe care l-a ajutat in 2005 sa mai urce o data pe tronul lui Stefan cel Mare.

  14. @violet: Cam are dreptate “smoker”cu obs. ca nu toti de la tara … dar majoritatea cu pregatire medie sau mai jos… Si culmea , astia si vin multi la vot…

  15. Ce comparaţie poate suferi discursul Băselului cu discursul altor dictatori? După părerea mea, discursul Băselului e asemeni unei limbi de lemn căreia i s-a aplicat un masaj erotic (evident Blond).

  16. nu vreau sa ma dau mare: asa l-am vazut pe nenorocitul asta de cand l-am vazut si l-am auzit pentru prima oara, cu ani in urma! un fel de hitlerica-stalinica-ceausica, un cacat puturos pe gustul tampitilor care cred ca, pupandu-si in cur “alesul”, le va fi bine “for ever”! le va fi pe dracu’! sigur, celor care ii sug tranjii pe bani din sinecuri le va fi bine… o vreme… pana se vor prinde de unde bate vantul si isi vor intoarce pe dos mantaua de ploaie… da’ o vor lua’n coaie – sau in “buze”! bestia “independent, sustinut de pedeleu” are asigurat drumul spre groapa de gunoi a istoriei (nu va avea tampitul parte de un asemenea noroc, va fi la Glina, va ramane doar o componenta a amestecului de dejectii din care se hranesc toti cei care ii mananca cacatul, singurul “produs” pa care l-a propus alegatorilor! BASELULE, LA GROAPA CU TINE!!!!!

  17. Nu compara pe unul care tine prima pagina in cartile de istorie,cu panarama asta esuata de tiran din Romania.El nici pe Ceausescu nu-l ajunge,chiar daca i-ai da 50 de ani.

  18. ciclicitatea este recunoscuta … in istorie , in economie , in viata ,in orice …dupa o perioada neagra urmeaza alb si apoi negru -alb ,samd … conteaza doar durata , adica in caeste cazuri “marimea conteaza” … la noi partea neagra dureaza mult mai mult deoarece ne dam seama greu ca la un ciclu (vezi dex dle HRP) ar trebui sa marim partea buna si sa micsoram partea proasta … noua “ori ne place ori luati ce va da guvernu'” ca sa citez un marinar fara barca si presedinte fara democratie …

  19. Domnu’ Vector,

    Pai ce noroc avem sa experimentam in direct risingul unui dictator…este ca traim vremuri interesante?sigur, preferam sa traiesc vremuri tihnite…dar nu este pe alese.

    S.O.S.! va rog sa-l atentionati pe dl. Badin ca ii este blogul stricat, inaccesibil, tot timpul i-l torpileaza astia, nu stiu ce o fi.

  20. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti mare dreptate!

    Va doresc o seara buna,cu acelasi respect,
    Ioanap

  21. @smoker. Vezi nivelul de pensie pentru acordarea ajutorului pentru încălzire. Salariile profesorilor, decuplarea punctului de pensie de salariul mediu pe economie, hai ca nu suntem chiar toţi prosti, ieri am fost cioban, azi angajat la metrou. Si eu sunt un nimeni pe uliţe si îţi spun ţie si lui Base, nu uitaţi: Voi credeţi ca suntem prosti, da nu este aşa si suntem multi, Lapusneanu ştia si tot si-a furat-o, urat si-a furat-o, si nici Ceausescu nu se simte mai bine!! Cine nu învaţă istorie risca sa o retrăiască!!

  22. Mai oameni, Ceausescu a facut multe, chiar daca nu bune, astia de dupa el nu au facut mai nimic. Lumea vrea inapoi un Ceausescu si il vor alege pe Basescu. Vor inapoi vremurile cand aveau bani, chiar daca nu aveau ce cumpara cu ei. Mintea omului obisnuit nu concepe si nu este interesata sa conceapa paritatea leu-euro, sau faptul ca din cauza masurilor luate aiurea produsele romanesti NU VOR FI NICI IEFTINE, NICI USOR DE GASIT, asa cum erau candva, cand erau putine, dar existau banii pentru cumpararea lor. Treaba cu globalizarea does not compute in mintea oamenilor de varsta inaintata, crescuti intr-un anumit regim. Vor regimul inapoi, asa ca il vor vota pe Basescu. Partea proasta este ca din cauza globalizarii, nu se va reinstaura comunismul ala al lui Ceausescu, ala de te baga la munca si iti dadea casa, ci va veni o dictatura similara statelor sud-americane… Dar asta e… Eu sper sa nu iasa Basescu. Nici Oprescu (sunt prea asemanatori). Nici Geoana (gandul la o tara condusa de Vanghelie imi repugna, ma indeamna la lupta armata). Prefer sa iasa Antonescu – macar vorbeste corect limba romana, are cultura generala si sper sa nu aiba manii dictatoriale. Desi sunt sceptic…

  23. Victor,
    Iata cateva informatii utile, pentru a mai potoli pe amatorii de reducere a parlamentului.
    Este vorba de mama tuturor democratiilor din lume, Grecia.
    Suprafata: 131.957 km.p.
    Populatia: 10,5 milioane locuitori
    Are un parlament de 300 de parlamentari, alesi la patru ani.
    Presedintele Greciei este ales de parlament din 5 in 5 ani.
    Alte date, cu o ocazie viitoare.
    Daca vrei sa ma verifici, intra pe
    http://eurotuteur.ac-strasbourg.fr/grcugreece.htm
    P.S. Vara asta am fost peste balta, la unul din copiii mei. Sa stii ca lumea este nebuna peste tot, dar ca la noi la nimeni.

  24. “”Mircea Geoana nu a castigat nici macar competitiile cu femeile din familia sa, Sotia si Soacra”, mai spune Udrea pe blogul sau.””
    Eu personal nu am castigat si nu intentionez sa castig nici o competitie cu femeile din familia mea. Tot ce va pot spune e ca sunt un barbat fericit daca nu fac pe COCOSU’ si nevasta-mea nu are nevoie sa “fumeze pipa” vreunui marinar. Sarmana duduie Elena…

  25. Revin, fiindca am o nedumerire. Asadar, Victore, pe prima pagina la almanahe (mori, Vanghelie de ciuda :)) )ar fi Traienica. Dar, la revista Femeia? Si, daca se poate, astept si solutia pentru prima pagina de la Hustler …

  26. legea referendumului din 2003 nu-i permite presedintelui tarii sa organizeze referendum pentru probleme legate de parlamentari (numar de camere,numar de parlamentari,etc). acolo se stipuleaza clar subiectele pentru care poate organiza referendum un presedinte (probleme de razboi,uniuni,etc…). de ce nu spune nimeni asta la tv??? ceea ce face basescu e ILEGAL !

  27. 30% intenţionează să-l voteze! Fie nu cred în existenţa Diavolului, fie au uitat iadul, fie le place. Pe ei trebuie să-i convingem, lor trebuie să le reamintim. Şi, desigur, să-i convingem pe ceilalţi (mulţi!) să meargă la urne. Greu!

  28. Fara ura si partinire. Sa nu ma injurati, nu sariti iar gramada pe mine, nu dati navala, ho, doamnelor! Vreau sa va intreb ceva sincer si va rog sa imi raspundeti sincer: voi chiar credeti ca ne paste pericolul unei dictaturi? De zile bune vad pe forumuri numai isterizati, cu ce face basescu, ce o sa faca, tiranu’, dictatoru’, cremenalu’. Si toti il injura cat se poate de public fara sa li se clinteasca un fir de par in cap. Ati uitat ce inseamna DICTATURA?
    Apoi, comparatia cu Adolf Hitler e absurda, domnule Ciutacu, n-are nici in clin nici in maneca, orice ati spune, cu situatia de fata. Mai curand as face o comparatie cu un alt demagog, mai populist si popular, mai chefliu si smecheras de port, Mussolini, desi daca ar fi avut talentul oratoric al Ducelui, baselu s-ar fi pupat in fund zilnic. Domnul Ciutacu vrea sa ne sugereze ca unii stiu istoria si nu vor sa uite. Nu stiu ce istorie stiu, dar daca zic ei ca stiu, eu zic ca de fapt stiu pe sarite si au facut probabil cursul scurt de istorie PCUS. Discursul de mai sus venea intr-un moment extrem de greu pentru Germania. Cum-necum, Adolfica asta, tiran sau nu, i-a scos pe nemti din rahat in trei ani, desi ceruse patru. Secretul lui a fost planificarea – se va referi si la asta mai tarziu, in discurs, dar aici vad ca nu apare. A fost un tiran, dar la momentul ala singura solutie pentru Germania. De aceea a fost urmat orbeste de nemti. Unde e asemanarea si despre ce soarta e vorba, ca noi aici suntem in alt film: base ist nicht deutsch, ca sa zic asa.
    Ca Basescu face trimitere la popor e firesc, orice conducator face. Nu vi-l mai amintiti pe Iliescu, cu oamenii lui de bine? Pe Emil, cu “sacrificile nu vor mai fi facute de popor ci de conducatori”? Aia n-au fost demagogi? Aia n-au fost tirani?
    Domnule Ciutacu, iertati-mi indrazneala, dar in situatia data mi se pare ca vreti sa declansati total aiurea o katrina intr-un pahar cu cola si s-o dati, vorba unui mare om de cultura inca in viata “din fanta-n sprite”. Si altceva nu vad decat una din doua: 1. ori sunteti naiv sa vedeti dictatura intr-un stat unde poti sa si scuipi afisele lui base de pe strada ca tot nu patesti nimic, ori 2. sunteti rau intentionat. Cum stiu prea bine ca dincolo de privirea umeda de ciuta sunteti vulpe batrana si trecuta prin ciur, rotativa si darmon ramane, de la CTP citire: atunci doi. Salutari cordiale dvs si celor ce ma vor injura in minutele care urmeaza.

  29. Victore, copy-paste-urile mele, sunt informatii interesante luate de pe internet.
    Vreau sa scapam de Tiran si asta poate m-a inversunat. Faptul ca portocalii ne injura la drumul mare, ma irita.
    Am inteles mesajul tau.

  30. De data aceasta fac abstractie de titlu, si de “first speech” a lui Hitler. De ce? Pentru ca D-l Ciutacu ne invita la un joc: ‘joc de cuvinte’ si ‘joc cu cuvinte’.Cuvantul cheie prin care face jocuri de cuvinte este:”cine”.Cuvantul sau cuvintele care urmeaza dupa “cine” formeaza “teza si antiteza” ca parte a mecanicii cuvintelor.Priviti un pic structurile antitetice ” cine nu stie….cine stie “care pot fi interpretate ca intrebari extensive si intensive. Urmate de verbul “uita” se induce un gand de avertisment.”Cine stie si nu vrea…”sintetizeaza refuzul de a accepta realitatea, refuza sa se confrunte cu aceasta. Cel care intra in joc in mod constient poate fi suspectat de demagogie; daca nu-i convine vrea sa ramana la nivelul jocului, negand realitatea.
    Cel care gandeste si construieste un astfel de joc lingvistic dovedeste ca este inzestrat cu intuitie si inteligenta. Si cine altcineva ne conduce in jocul acesta? D-l Ciutacu.
    Cele cateva propozitii de fapt se refera la paradoxurile morale moderne romanesti.

  31. Nu poate exista nici o paralela intre Basescu si Hitler cum nu poate exista comparatie intre un conducator betiv si agramat ca Base si un mare orator (chiar cel mai mare din toate timpurile) care a fost Hitler. Basescu a distrus tara, adaramat orice autoritate, chiar si pe a sa in timp ce Hitler a ridicat Germania din marasmul economic in care era, a ocupat Franta in numai cateva luni de zile, a eradicat somajul, a ……. Macar in final a pierdut un razboi si germania a ajuns din nou un ruine. Romania Basesciana n-a pierdut nici un razboi si este in ruine. Hai sa fim seriosi domnule Ciutacu, chiar daca sunteti evreu nu aveti dreptul sa faceti o astfel de comparatie, si asta din respect pentru …Hitler, care are si ceva “realizari”, si nu pentru Basescu Dictachiorul!

  32. Cu ani in urma erau unii pe la tv si aratau ei poporului cu degetul spre Vadim Tudor . Priviti dragi telespectatori acest individ poarta cromozomul lui Adolf Hitler sa nu il votati acesta va fi al 2-lea Hitler stim noi l am mirosit noi acesti caini de paza ai democratiei iar in acest timp avea sa se furiseze adevaratul cromozom a lui Adolf si sa ajunga si presedinte.

  33. hai sa fim seriosi, sa il comparam pe imbecilul de chioru cu micul zugrav din boemia e putin cam tras de par, urmatoarea ar fi sa il comparam pe adriean videanu cu colbert sau cu john milton keynes

    daca in germa interbelica hitler a fost exponentul politicii revansarde si nationaliste, pacalicii astia ai nostri sunt doar exponentii unei grupari de smecheri semidocti (pdl) care acum incearca sa acopere ce-au facut in ultima vreme …

    cat despre chioru, revin cu aceeasi intrebare – daca o incaseaza in al doilea tur, ii deschide cineva dosarele sau va trai fericit pana la adanci batraneti si o va vizita pe eba la bruxelles pe banii contribuabililor

    hai pa si sieg heil

  34. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca acesti pigmei au fost transformati in ‘colosi’ de noi, respectiv de presa, de parlamentari (in totalitatea lor, prin colaborationismul infect la care s-au dedat pt. satisfacerea propriilor lor interese), de oamenii de pe strada care au acceptat sa-i faca jocul Ciclopului (nu asa arata pe afisele cu care au fost impinzite pina si ulitele satelor, oare pe banii cui?) in desele sale momente de balaceala in multime. Cum sa devina dictator un ins votat de max.30% din electorat? Ceilalti 70% ce pazesc? Doar daca nu cumva tinjesc dupa mult hulitii ani ai dictaturii comuniste!? In rest, cine ne poate impiedica sa ne ridicam in doua picioare,ca doar nu ne-a obligat nimeni sa ingenunchem (daca am facut-o, cumva, cindva)!? Dvs, presa libera, ar trebui ca, in loc sa insistati pe stiri legate de viata curvetelor, manelistilor,a bogatilor de carton etc., sa staruiti pe informatii si imagini legate de reactia populara la diferitele evenimente din viata politico-aconomico-sociala a tinuturilor mai civilizate ale Europei. Desi poate avea un iz de propaganda comunista indemnul meu, cred ca daca acest popor ar putea vedea-citi mai multe despre ceea ce presupune atitudinea/gindirea civica in democratiile cu traditie, mai devreme sau mai tirziu am deveni si noi CETATENI si atunci n-ar mai fi posibile atit de numeroasele si gravele derapaje de la ceea ce inseamna DEMOCRATIE! Atita vreme cit si ceea ce-i mai ramasese acestui popor din oarecarele grad de educatie si cultura, de care a avut parte pina in ’89, a fost anihilat de spiritul manelist (sub toate formele sale de manifestare), un basescu ori un oricare alt specimen similar lui va face ce va dori in aceasta tara.Nu pe ratiunea oamenilor politici trebuie sa ne bizuim, in primul rind, ci pe propriul nostru discernamint. Just thinking!

  35. dl. Ciutacu,

    Nu cred ca e bine sa exageram si nici macar in gluma sa nu comparam un presedinte al unei tari membre UE. In plus, acest presedinte a si fost suspendat de parlament (cu dl. Vacaroiu presedinte interimar pentru o luna), lucru care nu ar fi fost posibil cu Hitler.

    Presedintele Basescu, pentru ca ne aflam in fata unor alegeri democratice, trebuie sa fie judecat in functie de ce a promis si ce anume a facut. In opinia mea, pica un astfel de test, dar o comparatie cu Hitler cred ca ii va oferi munitie politica.

  36. @begone Lasati-ne in pace daca nu intelegeti ca dictatura este manifestata in mai multe feluri si daca va place asa n-aveti decat sa-l votati.Sunteti mai rau decat sustinatorii pe fata aai lui Basescu. Atatia oameni de pe blog vad la fel problema,iar dvs sunteti mai intelept?

  37. @Begone: Dragul meu , tu ori esti destul de tanar si n-ai aprofundat contextul si simpatia+increderea extraordinara de care s-au bucurat atat Ceausescu cat si Hitler cand au venit la putere…, fie esti un naiv de buna-credinta… Hai sa fac o comparatie explicita: cutremurele putermice din Pacific au avut TOATE CARACTERISTICILE pt a fi producatoare de tzunami…, totusi NUMAI CATEVA le-au si produs…! A nu tine cont de SIMPTOMELE SI DE PERICOLUL REAL de producere a tzunami-ului pe baza ideii ca DOAR 1 din 10 cutremure au provocat “valuri ucigase” este dovada de inconstienta crasa… Exact asa “cazul Basescu”: citeste atent istoria si vei vedea cum si Hitler ( ca si multi alti dictatori…) AU VENIT LA PUTERE PE VALURI DE SIMPATIE , POPULISM SI IN CONDITIILE SCADERII NIVELULUI DE TRAI SI A INRAUTATIRII VIETII, in general, a populatiei , folosind “din plin” antipatia si chiar ura oamenilor fata de clasa politica existenta in acel moment… Iar despre “persoana Basescu” sa stii ca ARE DIN PLIN TOATE “APUCATURILE” SI CARACTERISTICILE UNUI DICTATOR 100%… Studiaza atent istoria si vei vedea ca dictatorii care au venit la putere, nu prin lovituri de stat, ci, prin alegeri “corecte” si mult populism , NU AU PARUT , LA INCEPUT , CEEA CE AU DEVENIT MAI TARZIU…!!! (PE FRUNTEA NICI-UNUIA NU SCRIA “ATENTIE… , DICTATOR IN DEVENIRE…!” ) Iar daca totusi , printr-o minune , chiar daca va castiga Basescu si nu va reusi sa-si impuna dictatura (putem spera… , dar si indonezienii au sperat ca nu va venii tzunami-ul si … ai vazut urmarea…) , acest fapt se va datora EXCLUSIV UNUI CONTEXT FERICIT DE INTAMPLARI SI NU PT. CA BASESCU N-AR AVEA CARACTERISTICILE SI DORINTELE UNUI DICTATOR SADEA…!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.