Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Veşnic în slujba ţării. Servim patria!

Veşnic în slujba ţării. Servim patria!

Alexandra Gătej, consiliera lui Traian Băsescu pe partea economică, a semnat angajament şi, conform documentelor de la CNSAS, n-a apucat să toarne pe nimeni la Securitate. Fiindcă l-a luat o răceală la plămâni pe Nicolae Ceauşescu la vreo trei luni după ce a fost racolată şi ea scria ceva mai încet. Evident că, după revoluţia de stat, a ajuns să lucreze la Europa Liberă. Deci e aproape anticomunistă prin vocaţie şi n-are nimic a-şi reproşa, că altfel n-o angaja (după o îndelungă verificare) cel care a condamnat în plenul Parlamentului regimul comunist şi ororile Securităţii.

Nu vă mai străduiţi să-mi amintiţi verdictul CNSAS în cazul Voiculescu. Îl ştiu. Dincolo de faptul că nu-mi amintesc să mă fi întâlnit în viu atunci cu vreo figură publică de azi la extemporale pe holurile Securităţii, probabil fiindcă n-am fost considerat de viitor pentru propăşirea ţărişoarei, dacă-i valabilă vânătoarea de vrăjitoare la unul, eu zic că-i la fel pentru toată lumea. Trăiţi, nea Trăiane!

UPDATE: În calitate de cel mai informat om din ţară, bineînţeles că Băsescu a zis că habar n-are, că-i OK dacă i-au dat ăia de la CNSAS hârtie de spălătură la mână şi că o s-o întrebe mâine dacă-i bine, sănătoasă. Şi le-a urat românilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, tărie. Ar fi fost culmea ca spirtierul să le ureze ceai de mentă. Mă mir c-a uitat să adauge şi zeama de varză de după.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

78 thoughts on “Veşnic în slujba ţării. Servim patria!

  1. Dacă e să privim personajul din alt unghi, trebuie să remarcăm că, se pare, are studii pe bune. Ceea ce nu e tocmai puţin lucru pentru un om din anturajul lui Băsescu. A terminat Cibernetică în 1988, deci a intrat cu examen de admitere, spre deosebire de alte persoane cu studii aproximative.
    Cred că a primat funcţia. 😉

    P.S. Evident că nu m-am gândit ieri că Saddam ar putea fi extrădat de unde e, ci Hayssam. 😀 😆

  2. Domnilor, se pare ca lumea vrea sa cumpare coapse, dar piata e plina doar de floapse la pret de moapse. Trecem la dieta politica!

  3. Ah, si finça uitai: sa i se fi blegit tzeapa lui Voda si sa fi trecut de blonde voluptoase la partizance dirze?

  4. Lasa-ma un pic,Victor,sa off-topicaresc,ca nu mai pot!
    @sunteti la fel;
    un minim de decenta din partea ta,te-ar fi obligat sa-l numesti-seful,nu felix.
    Mama ce te-ai opari daca,in mod constant,noi i-am spune sefului tau”chioru”.Sau “convergentu”.
    @violet;
    Ai dreptate – seful ei nu o poate privi DECAT di doua unghiuri!

  5. Daca tot e loc de declaratii de dragoste, poate imi dati si mie voie, nu indreptata neaparat catre persoana, dar ultima idee a romanistanezului chiar a atins o coarda sensibila …

    Acum, lasand gluma la o parte, fiindca ma simt parte a breslei avocatesti, as vrea sa-i comunic Irinei ca avocatura in partea asta de lume insemna mult mai mult decat doar comunicarea, care e conditie sine qua non, in opinia mea la fel ca si aspectul fizic ingrijit, pentru aceasta profesie. Dar accentul se pune cel putin in Germania pe intelegerea mecanismelor statului de drept ca prima faza si prin dezvoltare din aceste principii intelegerea restului de reglementari pentru o buna convietuire. Din punctul meu de vedere asta e explicatia de ce si in Germania sunt prezenti multi avocati in politica, si anume pentru ca astfel “producerea de legi” – ce ar trebui sa fie teoretic politica – sa se faca intr-un mod cat mai profesionist cu putinta. Asta nu inseamna ca toti oamenii politici trebuie sa fie avocati sau toti avocatii sa se ocupe cu politica. Dar in principiu, e bine ca o cota parte de oameni cu pregatire juridica sa existe in procesul de legiferare, fiindca altfel ies bazaconiile pe care le fac alde boc si ai lui.

    Si pentru comunicare exista in lume specialisti, care nu sunt neaparat avocati, desi pot fi ca pregatire de baza. In cazul lui Sarkozy nu era nevoie doar de niste specialisti in comunicare, ci de o cu totul alta persoana decat Basescu si de fapt, de cu totul alta tara, fara a vrea sa-i iau apararea. Dar, daca era Johannis, Athanasiu sau orice alt barbat in locul chiorului, macar si prin statura si nu ajungea situatia la gradul de penibilitate atins.

    Problema in Romania e ca in primul rand nimeni nu isi face treaba cu profesionalism, sau ma rog, cu mici exceptii. Iar in al doilea rand, cei mai importanti oameni in stat nu isi fac treaba absolut deloc, nici macar nu poti afirma ca sunt diletanti, dar bine intentionati.

    Fara a avea o atitudine de superioritate, dar cu o facultate de cibernetica nu te pregatesti neaparat pentru o cariera la radio, de director de companie in industria alimentara si apoi de consilier prezidential pe probleme economice. Nu ma pot pronunta cu exactitate fiindca nu sunt de meserie – iar eu imi iau meseria la fel cum mi-am luat si pregatirea in serios – dar pentru probleme economice la nivelul asta iei pe cineva care a excelat in pregatirea economica teoretica si in aplicarea ei in practica, nu pe cineva de la radio.

    Acu ma uitai la cel care ocupa pozitia similara aici: Jens Weidmann. A studiat economia in Franta si Germania si si-a dat doctoratul, a lucrat la FMI, in Consiliul Expertilor Economici si la Banca Federala a Germaniei.

    Eu zic ca asta spune tot.

  6. eram la carciuma m-am uitat la meciul de handbal romania muntenegru dupa ce sa terminat meciul pitipoancele de la bar au schimbat programul si neavand ce face m-am uitat obligat dar cand te-am mai vazut si pe tine acolo m-am enervat nu am m-ai rezistat si am plecat acasa

  7. @John( cu scuze, d-nule Ciutacu): Traiesc in Romania si stiu cum lucreaza politia(!) dar sa ajungi sa incriminezi un intreg sistem este ca si cum asi acuza toti cetatenii Romaniei, de coruptie.
    Grav este ca, persoana care ar trebui sa medieze pentru stabilitate, destabilizeaza siguranta publica.Si atunci, una dintre reprecursiuni este ca in Romania, unii isi fac dreptate cu bata impotriva fortelor de ordine… dar impotriva dvs sau a rudelor dvs?

  8. SECURISTII INTRE EI…
    Am ajuns la concluzia ca Petre Tutea avea mare , dar mare dreptate cand spunea ca a stat in puscarie 13 ani pentru un popor de imbecili.
    Se pare ca acest marinar ratat , se crede LOUIS DE FUNES… si tara asta O MARE SCENA.
    Joaca teatru in permanenta si de cea mai joasa speta ….El NU STIE nimic, leviteaza sus pe bolta plina de stele si coboara 1 data l ao luna printre noi fericitii muritori sin Romania sa ne dea LUMINA.
    Un jeg…. uman crede el.

  9. Scuze pentru off-topic .
    Si eu mai auzisem despre felix: ca nu vrea basel sa se duca la Grifco,ca ceva urat conceput FACIAS parca reprezinta gratis niste amarati ,ca niste talente se ridica din mizerie si le cunoaste lumea,ca niste oameni de aur au fost aruncati la groapa de gunoi si ca ne-a adus aminte de acestia…ca niste… ca niste…Un mogul naspa de tot ca si cei care lucreaza prin trustul Intact de altfel..

  10. Probabil doamna asta este si de acord cu plata CAS-ului de catre pensionarii cu venituri nesimtite de la 740 in sus.

  11. @emigranta in Munchen:ca Sarkozy nu il agreeaza pe Base,e cunoscut,dar nu vreau sa ma gandesc ca se amana aderarea la Schengen pana ne schimbam presedintele,care face ce face la granita cu Moldova si in legatura cu Moldova.Ai dreptate tu,dar sunt mult mai multe probleme si pe plan intern, si pe plan extern.Nu insist pe ele acum.Nu e vorba numai de pregatire.Eu am reliefat doar un aspect,doar un inceput.Victor,gata chat-ul.

  12. ‘De ce bagati, ma tradatorilor, tara in derapaj?’
    O sa va aresteze pe toti.
    Sunteti pregatiti?

    Imi pare din nou nespus de rau pentru ce vi se intampla…

  13. din cite mai tin minte, desi aveam 12 ani la revolutie, se daduse o circulara (sau ce o fi fost) ca toate persoanele din securitate sa nu detina functii publice, o adevarata scena de inchizitie de sfirsit de secol, bine, cred ca ostracizarea e mentinuta si acum. pai desfiintaram victoria bucuresti, o retrogradaram pe flacara moreni, dar vad ca acum toata puterea politica e detinuta de acesti baieti cu ochii albastri cu puloverul violet. mai rau e ca mediocrii astia cu ambitii excesive joaca un sah continuu cu noi.
    intotdeauna m-am intrebat, mirat de ce nimeni nu l-a luat pe basescu la intrebari prin 2004-2005 cind a venit in fata televizorului si ne-a explicat care erau etapele acceptarii ca informator inainte de ’89. tot in emisiunea aia spunea ca nu are dosar, dar stia destul de bine pasii de a accede in structuri. se vedea clar ca-si accesa memoria, dar pentru lamurire merita intervievat. dar cum toti il pupau in vremea aia in cur, nimeni nu a indraznit sa-l scuture de raspunsuri.
    pai ce, nu sintem noi tara, lasa ca merge si asa! da-i inainte, da-i inapoi…

  14. Scuze de chat, tot o sa ma exmatriculati odata: eu nu stiu d-astea cu Schengenul ca nu-s profesoara de geopolitica si strategie, dar cred ca Basescu are intrare la una, or drege-o ei cumva.

    Cat despre subiectul Sarkozy, cel mai tare articol pe care l-am citit, chiar daca e de la trustul concurent, mi se pare asta http://catavencu.ro/letra-uvert-a-son-ecselans-nicolas-sarcozi-leo-prezidan-deo-la-republic-fransez-35211.

    Si inca ceva, a mai zis-o un comentator inaintea mea, in locul ticalosului asta puteam avea un premier neamt deja de un an de zile. Crede cineva ca se mai intampla figura aia cu “mars, ba, jegule, tu cu natia ta cu tot de-aici”?

  15. Va propun un exercitiu:

    Privirea acestei doamne, spune totul.
    Dati un simplu zoom si apoi, faceti acelasi lucru cu “EU Bucuresti”. Sunt marca inregistrata.
    Puteti continua cu Base, Boc, Videanu, Ponta, Nastase, Tariceanu, etc.
    Trei cuvinte: RECI, INTUNECATI si INUMANI.

    Acum faceti acelasi lucru cu: Victor Ciutacu (fiindca tot e la indemana), Mihai Gadea, Alexandru Athanasiu, Alexandru Pesamosca, etc.

    Trei cuvinte pentru a doua categorie, ar fi antonimele pentru cele de la prima categorie: CALD, LUMINAT, UMAN.

    Ce am scris mai sus, poate parea ca ceva banal, dar nu e, iar rezultatele, le traim cu totii.

    Am gasit, intamplator, un articol formidabil.
    Cand aveti timp, d-le Ciutacu, poate reusiti sa-l accesati aici
    http://salvati-romania-azi.blogspot.com/2010/09/falimentul-clasei-politice-romanesti.html

    Numai bine si HAI ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA!

  16. domnule purcelix, nu era vorba de cumparare de coapse, pacat ca numai asta ai inteles!

    in fine…

    acum m-a izbit in mufa urmatorea idee:

    noi, ca populatie (vorba dlui. Paler, cum ca nu am fi un popor) traim dupa actuala SFINTA TREIME!

    1. FMI

    2. PDL (aici includ intreaga putere, si UDMR, o minoritate care decide de x ani soarta majoritatii) (cum naiba exista un partid politic care de fapt e construit pe criterii etnice)

    3. Biserica ortodoxa, o anexa ideala de prostit prostii, o anexa ideala a securistilor, unul dintre hotii oficiali

    acum ma uit la tv si vad imagini din Atena, se vorbeste despre o taiere de salarii de 10%…
    da, ei sunt un popor mindru, care din nefericire, a intrat in zona euro, a dat mina cu FMI

    romania mai este un stat independent????

    am ajuns o populatie de oi

    iar jupinul cine e?!………………

  17. Taierile nu se vor opri aici … Cresterile de preturi nu se vor opri nici ele … O sa ajungem sa ne omoram intre noi pentru o paine , la propriu …
    Este o campanie furibunda de saracire a tarii !!!
    Cine il compara cu Hitler greseste amarnic … Nici macar ala nu a facut asa ceva propriului popor !
    Eu inca nu inteleg ce dracu mai asteapta lumea asta ca sa -l dam jos !!!
    ESTE INCREDIBIL !!!
    Ma uit la Udrea cum isi freaca mainile fericita la neputinta noastra zilnica si din cand in cand pune ” placa ” cu mogulii si greaua mostenire …
    Chiar asteptam sa ne incalece si asta ???… Ar fi prea mult !!!

  18. @ Victor Ciutacu
    Domnule Ciutacu,
    Aş vrea să vă adresez o întrebare…
    De ce credeţi domnia voastră că nu se pun pe un server TOATE dosarele deţinute de CNSAS, astfel încât ele să fie accesibile întreg poporului? Există oare un motiv pentru care cineva selectează ce dosare ajung la CNSAS şi apoi, o dată ajunse la CNSAS, ce poate să iasă la iveală şi ceea ce nu poate să iasă la iveală?

  19. “Băsescu: Pasajul Basarab ar trebui să-mi poarte numele”

    Dom’le, nu vad de ce nu i-as face placerea securistoidului de la Cotroceni si sa ii spun : Basarab?
    Deci, Basarab nu stie nimic de Gatej si totusi ii este “advisor”? Pai Basarab asta daca nu isi cunoaste oamenii din jurul lui, el isi da seama la ce il expune pe “presedinte”? Daca in locul lui Gatej era un terorist, adica un jurnalist? huh? Un jurnalist in preajma presedintelui?

    Acuma, ca nu s-au gasit documente de “turnatorie” scrise de femela asta cu ceafa lata asta nu inseamna ca nu au existat. Inseamna doar ca probabil ” au fost radiate” dovezile “mesterind” astfel trecutul individei DOAR CAT sa corespunda legii in vigoare astfel sa se poata gudura in jurul lui Basarab. Cum semnatura de aderare entuziasta la serviciile de turnatorie nu mai valoreaza doi bani ,conform legii in vigoare, de ce si-ar bate cineva capul sa o faca disparuta?
    Oricum, Gatej asta are “guts” sa ajunga la Europa Libera! Tupeul e coloana vertebrala a securistilor. Cum a castigat Basarab de doua ori alegerile prezidentiale? CU TUPEUL TURAT LA MAXIM.

  20. Citesc pe pieptul domnisoarei Elena B.scris cu litere de-o schioapa – E.B.A.Mai sa fie!
    Etno Botanice Admise!
    Mesajul nu-i nici macar subliminal din mometul in care,in urma cu vreo 2 ani,la o emisiune a “maestrului” Cristoiu,domnisoara europarlamentar gangurea cum ca-n tarile civilizate consumul acestor ierburi e ca salutul pe la noi!N-a trecut mult timp si-au inceput sa apara-n tara spanacarii de profil!
    Nu mai spun ca-n inima,sufletul si mintea “maestrului”a inmugurit un “ceva” tainic,”ceva”-ul ala facandu-l sa-si schimbe radical convingerile politice.Arhiva Antenei 3,ar spune multe…

  21. on sau off topic, habar n-am, pentru ca sunt prea obosita sa inteleg ce citesc…
    Vrrrrreau sa vad si eu dosarele alea! Pe toate! Vreau sa intru pe ceva gen wikipedia si sa caut nume… vreau sa stiu…Nu stiu cine e doamna asta, sunt cam rupta de lume. Si nici nu ma prea intereseaza pe moment. Pe moment stiu ca ieri a fost 16 decembrie. Pe moment stiu ca miercuri va fi 22 decembrie. Si au trecut peste 20 de ani de cand aveam 5 si ma holbam la televizor. Nu-mi cunosc trecutul si vreau sa-l inteleg.
    Deci… unde draq sunt dosarele alea? TOATE!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.