Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Veşnic în slujba ţării. Servim patria!

Veşnic în slujba ţării. Servim patria!

Alexandra Gătej, consiliera lui Traian Băsescu pe partea economică, a semnat angajament şi, conform documentelor de la CNSAS, n-a apucat să toarne pe nimeni la Securitate. Fiindcă l-a luat o răceală la plămâni pe Nicolae Ceauşescu la vreo trei luni după ce a fost racolată şi ea scria ceva mai încet. Evident că, după revoluţia de stat, a ajuns să lucreze la Europa Liberă. Deci e aproape anticomunistă prin vocaţie şi n-are nimic a-şi reproşa, că altfel n-o angaja (după o îndelungă verificare) cel care a condamnat în plenul Parlamentului regimul comunist şi ororile Securităţii.

Nu vă mai străduiţi să-mi amintiţi verdictul CNSAS în cazul Voiculescu. Îl ştiu. Dincolo de faptul că nu-mi amintesc să mă fi întâlnit în viu atunci cu vreo figură publică de azi la extemporale pe holurile Securităţii, probabil fiindcă n-am fost considerat de viitor pentru propăşirea ţărişoarei, dacă-i valabilă vânătoarea de vrăjitoare la unul, eu zic că-i la fel pentru toată lumea. Trăiţi, nea Trăiane!

UPDATE: În calitate de cel mai informat om din ţară, bineînţeles că Băsescu a zis că habar n-are, că-i OK dacă i-au dat ăia de la CNSAS hârtie de spălătură la mână şi că o s-o întrebe mâine dacă-i bine, sănătoasă. Şi le-a urat românilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, tărie. Ar fi fost culmea ca spirtierul să le ureze ceai de mentă. Mă mir c-a uitat să adauge şi zeama de varză de după.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

78 thoughts on “Veşnic în slujba ţării. Servim patria!

  1. Frate cum se face ca toti colaboratorii lui Popey sunt fosti securisti dar nu si comunisti asta dupa ce i a evaluat marele “creator”,traim intr o tara de informatori cu fete de calugari puritani…

  2. Pai ce dracu un securist era normal sa se inconjoare de ajutoare de nadejde,colegi securisti,turnatori si slugi umile.Astia nu au fost niciodata in slujba tarii ci in slujba lor si a propriilor familii.Apropo acum vorbeste la tv intaiul securist al tarii….ma duc sa vomit.

  3. Aha! Deci “Florina” se simte bine în pielea ei ( 😛 ), nu-şi reproşează nimic, pentru că N-A AVUT TIMP să dea note informative. Foarte interesant…Era bună şi de prim-ministru, eventual.
    Articolul mi se pare corect, îmi place abordarea. 😉

    De Florii nu trebuie să uităm să o felicităm şi pe “FLORINA”. 😆

  4. Update: zice Base ca nu stie de Gatej, a muncit mult.Nici nu clipeste cand minte dar se balbaie.
    A jignit politia romana, stirbindu-i autoritatea, nu-i de mirare ca grupuri de rromani sar cu furcile la bataie.
    Acum are o treaba cu justitia romana, probabil este prea obraznica cercetand sefi si puiuti PD-L.

  5. Eu ma mir asa in sinea mea de ce nici mama si nici tata n-au nici un fel de verdicte CNSAS. In ochii mei, problema e mult mai grava decat colaborarea esuata a d-nei in cauza, nu ca ar fi de ignorat, dar acum pe bune, pe cine surprinde si, mai ales, pe cine mai inflacareaza? Doar pe aia de au luptat cu comunistii in decembrie 2009.

    Din cate am vazut la un search pe Google, d-na “renuntat” la un salar de 18 mii pe luna pt cam una mie pe luna, dupa ce a atribuit niste contracte de publicitate lui Felix Tataru: asta in limbaj juridic se traduce cam cu abuz de incredere (art 238 cod penal).

    Acum, eu in prostia mea, ma intreb asa: ori d-na isi plateste libertatea proprie cu 17 mii pe luna, ceea ce inseamna ca a facut rost de ceva lovele din parandaratul cu Tataru si probabil mai multe altele. Ca doar mai are ceva speranta de viata. Ori a sperat din totdeauna la un post de prim ministru, si nu isi da in naivitatea dansei seama ca e doar un paravan pt adevarata femela Udrea. Ori amandoua, dar in ambele situatii, raman consternata cat de mult ii permite poporul acestui ticalos ordinar.

    Cat despre partea cu vanatoarea de vrajitoare, eu nu subscriu. E drept ca e o gluma proasta ce se intampla la noi, dar daca atat putem? Cum comentam si la postul anterior, comunistii si mai ales securistii chiar au facut mult rau, nu doar unei singure generatii, ci unor generatii intregi, intre care si parintii mei, pe mine nu m-au apucat decat 10 ani, dar tot am sechele din cauza lor. E adevarat ca toata povestea cu “revolutia” si anticomunistii, mai ales de tip basescu, n-au nici o treaba ca au spatele asigurat. Dar ca principiu, ca ideal, la modul ultra teoretic si nu cel practicat in Romania, ramane de sustinut.

  6. inca o data mi se confirma, daca privim traseul ei si veniturile pe care le invoca in declaratia de avere cand a venit la Cotroceni,ca nimic nu e intamplator si ca esalonul doi a facut permutarea la lovilutie si de fapt ne conduce “sa traim bine” ….pentru ei . Aici e cheia prabusirii noastre ca natiune.

  7. Nu este nici prima, nici ultima oară când ratăm să ne oglindim chipul identitar în ape mai puțin tulburi. Continuând să dansăm cu o fantomă a trecutului de care refuzăm să ”divorțăm”! Însă, cum nu ne grăbim prea des să învățăm din greșelile trecutului, nu putem decât rămâne la constatarea tristă a Hertei Muller: „Unii au înţeles ororile comunismului chiar dacă nu le-au trăit. Alţii, deşi le-au trăit, n-au înţeles nimic“.

    Suntem tot mai convinși de atitudinea anticomunistă a comuniștilor convinși!

    Și nu comitem nici o eroare izbucnind în urale: Vivat…comunismul “democratic“!

  8. D-nul prezident e fericit ca a fost adoptata legea educatiei, incalcand art 13 din Constitutie dar vad ca persista in idei de regionalizare, acu’ vrea si “regionalizarea politiei”. Ma ingrozeste, nu-i iubeste deloc pe romani.

  9. Dupa cum sopteste la ureche acum asa o fi soptit si atunci,pana sa se dezmeticeasca aia a venit revulutia si nu a mai trebuit fi facut rapoarte.Norocoasa fata si scolita!In ultima perioada,cam dupa ’82 ca sa ai anumite avantaje si favoruri varsau tot ce stiau la cererea lor,cei ce voiau sa parvina si sa acceada in functii,dadeau tot din ei pentru “binele”patriei,un amarastean nu racolau ca nu interesa plimea,aia erau cu carca dar,tineri “promitatori” sa duca tara pe culmile socialismului asta da,si sa nu-mi zica mie ca nu aveau de ales!Ca dovada ca si acum e la loc caldut,cum dracu tot astia?!A semnat angajamentul si punct.

  10. erata: d-na A renuntat, dintotdeauna, nici o treaba virgula … cam multe, imi cer scuze.

  11. Ce mincinos nenorocit! Cică să se intereseze, să vadă…L-au prins la înghesuială şi l-au întrebat direct despre “Florina”, iar el a făcut faţa aia de mincinos când nu prea îi pică bine întrebarea.
    Mă refer la faţa pe care a făcut-o când l-a întrebat Răzvan dacă a fost la Grivco; de asemenea, când a fost întrebat dacă ştie despre cazul doamnei Anghel aflată în greva foamei, atunci când a minţit în legătură cu tratatul de extrădare cu Siria a lui Saddam, ca să amintesc doar câteva cazuri pe care le-am remarcat eu.

    Ce realizare…să ajung să-l cunosc pe Băsescu când minte dar nu-i convine deloc întrebarea! Că în rest, ne minte cum respiră; cu sadism aş zice.

  12. Daaa … ce frumos a facut azi Base vs Corina Dragotescu … un copy/paste Putin vs Shevchuk

  13. Pai sunt securisti buni si securisti rai, ca si mogulii. Dar tata tuturor securistilor e tatuca Basescu, SE STIE!

  14. Nimic nou pe plaiuri mioritice, inca o pupaza din haremul prezidential a calcat stramb, de data asta pe la baietii cu ochi albastri, si cand? E-hei, acu’ 20 de ani, s-a prescris! Ei, si care-i problema?!? Unde-a spurcat secu, pupa marinaru’ si trece! Tanti asta s-a incuibat bine la cotroceni, n-o muti nici cu tancu’, sa fim seriosi! Altele-s problemele la zi! Si credeti-ma, am obosit sa ma mai indignez, sa ma mai enervez si sa mai comentez aberatiile vesnic aruncate-n fata noastra cu ura si cu obraznicie, de ani de zile!

  15. Primul SECURIST al tarii a “condamnat” comunismul si l-a lustruit atit de bine incit toti securistii au primit functii si grade mai inalte in slujba devalizarii bugetului national.

    multumim din inima oligofrenilor care au votat o JAVRA in loc de un “prostanac” (dar cu premier neamt)

  16. pai si pe cine-ai vrea sa aduca, pe bianaca lu’ bote? fata asta stie sa execute bine si la timp tot ce i se spune, asa a fost instruita. Cam asta e reteta celor din preajma lu’ traian, securist sau sluga batuta-n in cap.deci sluga.

  17. Buna seara d-le Ciutacu,

    A ras ca prostu’ basescu asta seara la conferinta de presa, sau ce o fi fost,ca nu o prinsei de la inceput.Cum zice “Dan”,este o JAVRA,adaug eu, O MARE JAVRA!Gateajasa-l dracu’de,cu Gatej a lui!!
    A reactionat prea bine d-na Corina Dragotescu,ca nu a zis nimic cand a vazut ca nu a recunoscut-o;eu i-as fi tras vreo doua palme daca eram in locul dansei si juram apoi pe Biblie ca nu l-am atins…

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  18. Revin pentru ca sa va multumesc pentru modul in care l-ati ingramadit pe ponta aseara, pentru variatie ar fi trebui sa-i dati si-un cap in gura, personal asta as fi facut vazandu-l cum statea ca bomboana pe coliva, cu jumatatea aia de zambet ghidus pe buze si nu stia sa spuna ce mama tuturor dracilor din iad, a cautat el la cotroceni, in afara de sa-l umple pe marinar de-o imensa si inegalabila satisfactie! Poate sa fie mandru, merge pe poteci bine batatorite, l-a egalat glorios pe geoana, cand cu vizita la vantu! Penibil individ, penibil partid, penibil mod de-a face opozitie! Impotenta intelectuala cred ca-i zice la boala asta, si-i grava!

  19. referitor la update: eu stau cateodata si ma intreb ce o fi si in capul alora de ii pun intrebari. Dar vorba unui amic – evreu – fraierii nu mor niciodata, ei doar se schimba, adica vin altii. Pai cel tarziu de cand cu pixelul albastru e clar ce raspunde ticalosul in situatii jenante: “ca nu stie, va verifica”.

    De ce nu i se pun intrebarile astea fara referire la nume, de ex.: “ce parere aveti, credeti ca o persoana care a semnat lesne colaborarea cu Securitatea, dar care nu a mai apucat sa informeze, ar avea ceva sa-si reproseze? Considerati ca a procedat bine?”

    Si inca ceva: de ce nu incepe nimeni sa il ia la bascalie in conferintele astea in care mai apare la liber? Ar fi doar super simplu, sa mai termine dracu el cu hahaitul, sa ne mai hahaim si noi o tara. Chiar asa de mult intimideaza un gunoi ca asta?

  20. Pai pe tovarasul Ani Matei, ultimul sef al UASCR l-au spalat, l-au apretat si calcat si a iesit ca nou, iar acum, proaspat, il trimite asazisul guvern la UNESCO. Asa, de ziua Revolutiei.
    Si voi va mai mirati de simona senzual asta de la Cotroceni. N-a dat -inca- pe nimeni in gat pe stil vechi. Poate pe stil nou; dar ii curata.
    Si nu uitati; marlanu´ a condamnat comunismu´.
    PS
    Da´cu Justitia ce a avut?

  21. Facea exact ca la Razvan Dumitrescu in emisiune- ca nu stie despre ce e vorba, ca se intereseaza, sa stam linistiti.Bai, tata, bai si nu are nici un deontolog curaj sa ii spuna, ca Jean Constantin: “citesc in ochii tai ca minti!”
    Asta e! Ajung sa cred ca asta ne ingroapa pe toti!

  22. Ciutacu,am ras la acest text de m-am prapadit pe jos .Foarte tare texul,adevarat si cinic !

  23. Este incredibil cum Basescu este inconjurat numai de fosti sau actuali securisti … Cum naiba ???
    In schimb , e cu gura pana la urechi cum lupta ei impotriva sistemului comunist ticalosit !!!
    Doamne cate cretinisme poate inghiti poporul asta !!!

  24. Eu mă găndesc că cel ce are atat putere incât să stea în mijlocul găurii negre a reevaluato si de duduia asta…

  25. De unde naiba ati facut rost de poza aceasta de atleta a lui Alexandra Gatej? N-are pic de finete nici in trasaturi, nici in imbracaminte. Sa mor eu ca se potriveste ca nuca in perete cu steagurile care o flancheaza.

  26. ” violet ” …pot sa-ti fac o declaratie de dragoste in public ?…
    Mai multe nu iti spun ca se supara Victor pe noi ca ” chatuim ” … hahaha

  27. M-am uitat azi la mult iubitul si stimatul nostru presedinte, mi s-a parut cam palid… cred ca e cam anemic, o fi avind anemie feripriva (carenta de fier)…

  28. El nu stie nimic,dar are o imagine globala asupra lucrurilor ce se petrec in tara si in afara.Pe asta (cucoana) a ales-o tocmai din motivele invocate de cnsas.Constat ca lui Base ii place sa se auda vorbind.Fara folos,dar vorbeste.Le-a aruncat si un pic de invitatii mai pe dupa usi liberalilor,ca nu se prinde lumea.Base isi pregateste esecul,dand vina pe justitie si are ceva de impartit cu Lupascu.Vrea sa isi puna oamenii in csm.Bla,bla,bla!

  29. Hai mai Victor , nu fi asa de sever … , un pic de “Din dragoste…!” pe blog mai pigmenteaza atmosfera ! 😆 (apropo de @andrei)

  30. Si daca Base vrea sa il abordeze pe Sarkozy,ar trebui sa ia legatura sau sa apeleze la niste avocati,care se pricep la comunicare,mesajul ar trebui exprimat cu siguranta in franceza.M-a pus naiba si am verificat biografia lui Sarkozy,asta,ca si Obama ,a fost avocat mult timp.Am multe in comun cu Obama si Sarkozy,mai ales cu Sarkozy.Cand vrei sa iti imbunezi adversarul,te uiti un pic si in trecutul lui.Nu am inteles pana astazi de ce se tot insista pe ideea ca mai ales avocatii fac politica(in Franta).Uite doi avocati ajunsi presedintii de state mari si cu un cuvant greu de spus.Si acum inteleg si un sfat primit:implica-te,nu e nimic rau in a face politica,ia-o in serios!Ministerul de externe parca are avocati pe acolo,e posibil sa mearga,daca exista o anumita afinitate pe profesie.S-ar putea incerca si o asemenea abordare,avocatii mizeaza in primul rand pe comunicare.Asta in legatura cu Schengen,oful lui Base.Si accentul pus de francez pe justitie.Avem si explicatia.

  31. @Ioana S
    “A jignit politia romana, stirbindu-i autoritatea”

    Ioana, sincer tu locuiesti / ai locuit vreodata in Romania?

    De Politia aia stirba scapi si cu crima daca dai spaga.
    Sau tu esti o romantica? Politia era o floare si Base a facut-o printr-un gest de umilire de a ajuns in halul asta…
    Nu vreau sa generalizez..dar toti politistii iau spaga. Cine nu ia, sigur are mainile taiate sau lucreaza de putin timp.
    Mititeii militieni…
    Daca ii intrebi de ce au iesit in strada atunci, jumatate din ei s-au bucurat la un liber.

    Si despre articol…
    Incep sa ajung la parerea ca securitatea in Romania e ca un tutore pentru un copil handicapat. Am avut sansa noastra de democratie, ne-am umplut de rate la masini pe care nu avem unde sa le conducem, ne-am luat ghiul si celular, ne-am umplut de bloguri de analisti politici comentate si rascomentate de tot felul de ingrijorati de soarta gramaticii romane, ingrijorati care au iesit din analfabetism abia in liceu cand au retinut toate literele.
    Nu stiu cum sa zic dar dupa 21 de ani am inceput sa vad oameni urmariti, inchisi, tarati prin tribunale despre care puteam sa fim extrem de siguri cu totii ca meritau pedepse cu moarte ( daca tu te prefaci ca il crezi pe Vantu un mielusel victima inocenta te invit pe partea economica .. ).

    Intelegi Victore de vad si partea plina a securitatii?
    Nu poti sa ucizi un om mafiot decat daca e dusmanul tau si atunci doar daca ai puterea.

    Daca lucrurile merg spre bine, la urmatoarele prezidentiale Base si PDL vor pierde si va incepe razbunarea. Si vor intra la zdub si PDL-isti care se stabilizeaza acum.
    Si asa ajungem cu pasi inceti la gunoiul de democratie,corupta, infecta,dominata de mase proaste a USA. Deja un “file” ii unge la creierul sarac pe masele idioate in crestere.

  32. Eu cred ca de aia au dat-o afara aia de la Unilever si de la Camera de Comert Romano-Americana , sau s-a cerut ea , ca incepuse sa prinda mirosul specific al serviciilor secrete romane .

  33. Si credeti ca Alexandra nu are misiuni de contrainformatii, fara sa mentionam sectorul, acum in calitate de consilier prezidential? Oho, si inca ce misiuni! Deh, cineva trebuie sa faca treaba murdara. Si al dracului de multi sar la acest tip de responsabilitati. S-au inmultit ca raia sub inteleapta conducere a lui basescu!

  34. Cata rautate!Oameni buni sa nu fim negri-n cerul gurii!La o privire mai atenta,fatuca asta ar trebui compatimita!In ultimii 21 ani,viata ei a fost o insiruire de neampliniri profesionale.Sa nu apuci tu sa dai in gat pe cineva la secu,ca hop si astia ci revolutia!Sa pleci in Germanica sa te intorci pustiita de dorul tarii si sa vezi nenorocire!S-au schimbat(doar)formularele de primire la aceeasi institutie!In sfarsit,cand un vechi camarad(superior) iti ofera o slujba,cat da cat mai bunicica,sar si destabilizatorii astia de tara(presa)si-i pun frana!Dureros!Da n-o s-o lase tatucu natiunii la greu.Stau dovada Ritzi,Anastase…Tarie romani de sarbatori!(Stiu o reteta de tarie din electrozi si pufoaica,ce nu sa esista!)

  35. victore, victore…. amar ca fierea e glontul patriei… ce sa ne mai dam pe spate de false uimiri.
    e doar o chestiune de pespectiva, din ce parte privesti glontul. dinspre catarea armei, ori dinspre gura tevei.
    episodul cu madama, e doar iluminarea ce o vezi privind din capatul nepotrivit, in momentul nepotrivit, un fleac, matrozul iar ne’a ciuruit.
    nu stiu de la marea aglomeratie stradala din ’89, pina acum, sa fi calcat intr’un cacat, din care sa nu straluceasca stele/trese de ofiter al structurilor informative foste si inca vai mie, atit de active.
    madama, nu se putea irosi, atit talent si atit de mult patrioism. ea apartine unei caste, ce ne tine sub ocupatie de peste 60 de ani.
    madama e parte vie, din SECURISTOCRATIE.

    am doar o singura nostalgie, sa simt pe coapsa bataia in ritmul pasului, a unei crose de arma, lucioasa si indeminoasa ca un sold de femeie.
    poate asa, voi avea sansa sa pot rosti zimbitor, fara ura si inversunare : ” SECURISTOCRATIE? un fleac! i-am ciuruit!” 🙂

  36. serviti acelasi tip de oameni ,dar sa te mai si acuzi cu articolele astea…. chiar ce mai face felix?

  37. @sunteti la fel: iar voi, incorigibili 🙂
    ultima oara, stiu ca se judeca cu CNSAS si nu se apucase sa condamne regimul comunist in Parlament

  38. Ce-ai putut sa spui de “saraca” duduie…ha,ha,ha imi dau lacrimile de ras(sau trebuia sa fie ho,ho,ho ca tot suntem in preajma sarbatorilor de iarna)si nu ma pot opri sa ma gandesc ca un boboc de trandafir portocaliu s-a ofilit inainte sa-nfloreasca; dar, pentru ca intotdeauna exista unul, vorba cantecului “mai intoarce Doamne roata” visul i s-a implinit. Ce bafta au unii!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.