Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Vara asta se poartă alb; şi plagiatul

Vara asta se poartă alb; şi plagiatul

http://www.youtube.com/watch?v=Tm2nVfkNSeE

După părerea mea, albul chiar le-ar face foarte bine foştilor portocalii, dar numai cu mânecile înnodate la spate. Din nefericire, le sunt libere şi au chibrituri pe mână.

P.S. Hai că s-a băgat şi Blaga la copy/paste. (Răspunsul lui e planetar: cică l-a lucrat softu’, a copiat în privat şi nu şi-a trecut lucrarea în CV) Că tot îi cerea demisia lui Ponta. Şi, ca să fie masa bogată, mult-prea-cinstita Kovesi recidivează

Comentarii

comentarii

Similar Posts

108 thoughts on “Vara asta se poartă alb; şi plagiatul

  1. Buna idee si asta dar eu am o alta -alb in dungi gri sau maro depinde de locatie-Rahova sau Jilava! Ma gandesc ca nu toti o sa aprecieze luminozitatea culorii alb asa ca le ar prinde bine si ceva stralucitor la maini, ceva ratund cu cheita….Ce parere aveti?

  2. Albul e si culoarea uniformei de marinar. Sper s-o imbrace toti basistii si sa mearga peste mari si tari, cu o nava lunga, lunga, condusa de strasnicul lor capitan. Si-acolo sa ramana!

  3. Da, tocmai ce am vazut pe net si tocmai ce am constatat!! Ce rusine ordinara, eu il credeam om serios pe acest buldog, dar se pare ca pe langa ca e buldog, mai este si pervers! Asta a fost Ministru de Interne in Romania! Rusine. Asta comanda arestari! Sa fie actionat in judecata! Nu se poate cu asemenea golanii! Ce tara suntem? Kovesi ceva?

  4. acu, pe bune, ai senzatia ca e vreun politician (indiferent de partid) care sa-si fi luat pe bune toate titlurile? evident, sunt câteva exceptii… câteva. deja mă plictisesc rahaturile astea cu plagiatele… vb ceea: cărțile din cărți se scriu. dam prea multă importantă subiectului. sunt cazuri mult mai sonore in lumea buna a intelectualilor de calibru mondial, recunoscuti pt intelectul lor si noi o ardem p-aici fete mari si deontologi… câtă falsitate!

  5. Dom’le, daca nu sare cu declaratii acuzatoare ale plagiatului “comisia” formata din Cezar Preda, MRU, Macovei, Plesu, Liiceanu, Andruh, Miclea, Funeriu, Paleologu, Videanu, atunci plagiatul asta nu exista.
    Din pacate, USL nu are o “comisie” sonora, asa ca orice dezvaluire de acest gen pare a fi cel putin desueta. Si o spun cu tristete…

  6. aveti tot dreptul sa va fie scirba…eu numai citesc articole si-mi vine rau…pot sa va spun cu certitudine ca tara a ajuns intr-un stadiu de proprietate privat a acestui personaj ordinar…e de necrezut cum guvernele e.u.nu intervin cu nimic. pot sa cred ca tara a fost pusa la disparitie (stiti ce vreau sa spun )totala de ……ar fi pacat sa nu le dejucati jocul oribil….

  7. Frate…Da filmuletul asta este mult prea grav, pentru a fi pus pe un blog cu multi vizitatori!
    Lumina, lumina da nu la nivelurile astea!!! Lumina in sensul de “Insight”, de revelatie si nu in sensul ca: Well ?!?!?! Noi suntem cei mai buni si sa ii smardoim pe ceilalti, ca ei nu pot sa perceapa lumina pe care o vedem noi. Numai noi suntem cei capapili sa o percepem si sau ii omoram pe ceilalti!!! Ma rog…Astia cu KKK au inteles greshit, in opinia mea, notiunea de ( Apocalipsa, Insight, revelatie )..Insight-ul psihoterapeutic!!!
    Si faza cu plagiatul, pai, drept sa iti spun, de aia nu mai dorm eu noaptea!!! Si mie imi trect tot felul de idei prin minte si ma bucur ca un prost, ca am facut nu stiu ce descoperire, pentru ca apoi sa citesc o carte publicata prin 1970 al unui autor care deja s-a gandit la asha ceva!!! Pai sa nu iti tragi pumni de ciuda?!?!?!
    Tocmai de aceea mi-a spus o profesoara la facultate ca daca vreau vreodata sa creez ceva, trebuie sa citesc tot ceea ce s-a scris despre acel subiect, (daca s-a scris?), pana epuizez toata informatia despre acel subiect, pentru ca doar apoi sa incep sa ma gandesc la ceva inovativ in acel domeniu. Altfel nu are sens, pentru ca scoti o lucrare de doctorat si daca nu ai citit tot despre acel subiect, te trezesti ca a scris nu stiu cine, prin nu stiu ce tara, exact acelasi lucru ca si tine!!! Plus ca trebuie sa ai o baza informationala bine conturata ca sa incepi sa te gandesti la teze de doctorat!!!

    Ma rog, Funny si Cheers!!!

  8. Iubesc tradarea dar nu si pe tradatori ! spunea un important personaj in istorie!
    Un razboi murdar concertat de PDL…
    Si Blaga a plagiat , a strigat ca Ponta e plagiator sef si sa-si dea demisia…..
    …tovarasu’ Blaga va comportati de parca PDL a facut atata bine Romaniei si akum luptati cu abuzurile USL….
    Traiti in romania in acest an 2012 ??!!! ca noi poporul avem alta parere si opinie….
    va vrem la puscarie hotilor!!!
    Sunteti in jurul calaului Basescu ca daca pierde se duce draku averea voastra si justitia va ia la purecat va vor cam sari fulgi ……puscarie ….table cu Nastase…
    nu va faceti iluzi ca il va gratia Antonescu…
    poporul va vrea la puscarie GASCA PORTOCALIE!

  9. Jenant si oribil ca ai facut o paralela intre KKK si haita PDL.

    Ai idee ce a insemnat si ce a facut KKK in materie de homofobie si antisemitism ?

    Prin comparatia realizata de tine practic ai facut “treaba mica” pe toti cei care au suferit si au murit din cauza KKK.

    Ai dus lucrurile prea in extrema. Din acest moment, pentru mine, cititorul tau, nu mai esti cu nimic mai diferit fata de colonelul Turcescu.

    A fost ultimul articol pe care il mai citesc pe acest blog.

    Succes in continuare.

  10. @un cetatean: adio!
    @lao tse: ar fi cea mai mare tampenie sa aresteze ziaristi

  11. S-au imbracat in alb insa chilotii tot portocalii le-au ramas,iar camasile ascund mult jeg pe la ceafa.

  12. Auzi, D-le Ciutacu. Ati facut-o de … in articolul Jurnalul. Softu’ gaseste texte copiate insa cineva trebuie sa le mai si analizeze. Sunteti in stare?

    Fii atent aici. e pus ca copie, insa in referat este frumos citat autorul.
    Apoi apar o gramada de alte locuri in care sunt citate sursele … nu am timp sa le urmaresc toate si sa ti le dau mura-n gura. E treba ta ca jurnalist sa spui ceva corect.

    Te incumeti?

  13. Ce fel de oameni sunt ăştia, oare? Cum poate Blaga să latre ( că doar e buldog, nu ? ) la unul să-şi dea demisia că a copiat nu ştiu ce, când el însuşi are bube în cap în acelaşi domeniu? Până la urmă, a fi om politic nu e sinonim cu a fi ticălos, să fim serioşi! Nu e singura modalitate de a face politică. Sau opoziţie în politică.

    Portocaliii sunt atât de siguri că lucrările lor scrise, de orice tip or fi ele, sunt de negăsit pentru cei pe care îi critică atât? Dar lucrarea de licenţă a lui Băsescu Elena, semianalfabeta lui tati, n-ar fi interesant de analizat? Că, în cel mai rău caz, tot a copiat după un coleg mai mare. Doar taică-su a declarat că era să bată un profesor de liceu când i-a zis că nu poate să-i treacă în clasa următoare odrasla. Deci numai gesturile golăneşti de ameninţare şi poziţia lui de primar sau ce-o fi fost atunci au salvat-o.

    Dar teza de doctorat a lui Ridzi? Cum adică Ridzi e doctor în ştiinţe inginereşti la 30 de ani???!!!!!!! Poate e doctor în furat şi slugărit semianalfabeţi.

    Adevăru-i că ticăloşia şi frica de a pierde privilegii sunt mari. Nu contează pentru ei decât efectul de moment cu care speră -inutil, zic eu – să mai prostească pe proşti.
    În curând, mulţi vor vedea cum e să cauţi de lucru, să aştepţi să-ţi vină clientul, să umbli după contracte, pentru…a avea ce mânca şi îmbrăca, a plăti utilităţile, a-ţi întreţine familia.

  14. @Mitza: da, l-a lucrat softu’ =)) nu va e, ma, rusine sa gasiti explicatii la toate magariile voastre si sa fiti inflexibili la ceilalti?

  15. Asta cu PDL-istii plagiatori mi se pare o mare prostie !
    Cand toti avem in cap imaginea lor de analfabeti si agramati voi va straduiti cu dificultati in absolvirea liceulu va straduiti sa-i scoateti oameni de stiinta .
    Acum il gasirati cu un program de tot rahatul demn de mintea senilizata a CTP-ului (inginer de valoare in domeniul automaticii ,dar care nu a profesat niciodata)precum si tanarului cu “inteligenta debordanta” Boureanu ,mare om de stiinta pe militianul Blaga si ciobanul Oltean de la Bistrita !
    Va rugam frumos nu uzurpati imaginea de “branconieri” a acestor bravi romani cu mintea ratacita datorita intoxicatiei cu PDL, produs toxic al unui mare cercetator si autodidact roman in viata marinarul betiv si esuat Traian Basescu .
    Aveti mila nu ne luati si aceasta mica satisfactie !

  16. Ai fost atent la ce ti-am zis? Trebuie analizat ce-a scos softul, daca sunt citate sau nu sursele, frumos la fiecare text gasit in dublura. Daca nu sunt atunci e clar furt … insa daca dai doar procente de 33% esti tu zuarist cam fara obraz. Te bazezi ca nu intra nimeni sa vada exact ce s-a copiat. Impresia ce prima pagina e ce conteaza pentru voi.

    Rusine ar trebui sa va fie voua celor care aruncati acuzatii fara sa analizati cum trebuie.

  17. A naiba “oca” cu care masuram pentru unii si altii.
    Sa inteleg ca plagiatul este plagiat daca nu indici sursa in subsolul paginii, insa nu mai este plagiat daca o indici.
    @ Mitza, legal vorbind este corect. Insa este obligatoriu ca acest principiu sa fie aplicat si in cazul lui Ponta, caz care si el a respectat normele de la data respectiva, deci, masurand cu aceeasi “oca”, nici domnia sa nu a comis plagiat.
    Daca insa copierea unui text este plagiat, indiferent de regulamentul privind citarea unei lucrari valabil la data lucrarii, atunci si Blaga a comis plagiat.
    Deci, cu ce “oca” masuram, cu cea a normelor legale la data “citarii”, sau cu cea a intelesului pur al termenului de plagiat?

  18. Mda.
    Inainte erau doar portocalii si doar atat. Acum sunt albi.
    Daca ar fi sa aducem PDL-istii pe Arena Nationala (cred ca atat au mai ramas) si ii imbracam in culorile pe care le-au tot schimbat de la inceputul anului si pana acum obtinem o adunare colorata asemeni Carnavalului de la Rio (sau fara sa jignesc vreun participant, cu parada care are loc in marile orase in fiecare an a persoanelor cu aceeasi orientare sexuala)
    Uite cateva motive pentru care cred ca au ales albul:

    1: Albul este folosit de obicei, in reclamele tv, si la produsele de curatat sau inalbitori – cei care omoara multe bacterii. La cati PDL-isti au ramas…..

    2: O masina de culoarea alba este mai ieftina decat una colorata. Poate nu mai au buget suficient pentru materiale promotionale. Ma astept in campanii sa vina cu afise xeroxate in alb-negru :)).

    3. Albul mai semnifica printre altele:
    puritate, curatenie, feciorie. Dar, parca prea suna a pleonasm expresia: ”PDL-ist alb”

  19. Buna ziua, chestia cu ridicatul pietrei, e scrisa de 2000 de ani dar se pare ca pdl-ii n-au acces la cele sfinte. Ma mira faptul ca Blaga la varsta lui il manca sa faca doctorat, ar trebui pusa si o limita de varstapentru chestia asta nu stiu ce realizari marete vrea Blaga sa si le scrie in teza de docorat dar eu i-as propune sa se ocupe de chestii mai serioase sa le lase pe astea ca nu-l prea prind. Maine poimaine il vedem pe Base ca-si face doctoratul ca lui nu-i trebuie master se face dispensa ca doar a fost comandant de nava, cred ca daca s-ar duce la doctorat Basescu l-ar pune pe coordonator nu numai sa-i scrie lucrarea dar si sa-l tina in carca cata vreme si-ar sustine lucrarea. Cosmar vis urat ce fac acestia din doctorate, chiar Blaga ce varsta are? si ar trebui intrebat cand si-a inceput doctoratul.
    Cu stima

  20. Inseamna ca pe basel(nu ala din Elvetia) ar trebui sa-l numim Mr. Vanish ca vad ce le “scoate” petele pdl-istilor.

  21. Blaga dixit: N-am plagiat. Referatele nu au fost publicate. Doctoratul nu a fost dat.

    Este curat ca lacrima! 🙂

  22. HOT = unu’ care fura si este sau nu prins. Fapta o comite.
    In viziunea PDL:
    HOT= unu care fura si este prins.
    CINSTIT=unu care fura, DAR nu este prins.

    Mi sa parut ciudat cand Base a zis ca a facut cursuri da nu sunt trecute in CV, deci asta nu e prosteala, astazi Blaga zice si el ca are CV-ul curat, iar doctoratul nu e trecut in CV.
    Astia ne iau de prosti. Astia daca mai stateau la putere dadeau vreo lege prin care cazierul il inlocuiesti cu cv-ul (ca pe asta ti-l faci tu). Poti sa mai zici ceva de rau de vreun PDL-ist, cand astia au cv-urile impecabile(pardon albe)? Acum sare si Talmacean ca nu stiu care l-a vorbit de rau, iar in cv-ul lui nu scrie asa ceva.
    A vazut vreunul cum arata un hot cinstit? De astazi eu am vazut la TV. E pe baza de CV.

  23. Propun sa infiintam Asociatia Plagiatorilor Anonimi.
    Cum ar suna: ”Buna, sunt Codruta/Blaga/Victor/… astazi sunt 5 zile de cand nu am mai plagiat.:)
    Mi se pare ca faza cu plagiatul este din ce in ce mai penibila. Multe persoane au comis-o in trecut, in anii tineretii sau cand nu aveau si nu credeau ca vor ajunge intr-o astfel de functie detinuta astazi.
    Base a turnat la securitate si a facut comert cu blugi, altii au trecut pe la scoala. Sa ajungi sa faci un doctorat, nu poti sa mergi cu diploma de la scoala generala. Medic ajungi dupa ce treci cativa ani prin rezidentiat.
    Problema este de ceea ce ofera oamenii acestia astazi. Care dintre acestia comunica mai mult cu cetatenii? Aia de dinainte au impartit Romania in PDL-isti si cetateni ai Romaniei. Acum vad ca se vrea o schimbare. Un proverb chinezesc spune: ”intotdeauna maine va fi mai bine decat astazi” . Incep sa sper ca se poate.
    Nu dau doi bani pe ce au facut in trecut, ce scrie pe CV-ul lor, atat timp cat mie incepe sa imi fie mai bine, fara sa pup funduri.

    Mai am o vorba mai neortodoxa – ”Unii scot pe gura ce scot altii prin fund” – asta ar trebui sanctionat si nu doctoratele astora.
    De altfel la Bac cineva a scris: ”Limba latina este o limba moarta care este vorbita doar in scris”. Oare o teza de doctorat ce este?

  24. @Victor Ciutacu:

    Scuze pentru offtopic și pentru întrebarea destul de ciudată, însă am și eu o nelămurire în legătură cu o fostă colegă de-a ta și sper să mă poți lămuri.
    Irina Petraru (mulțumăsc Nălu), a lucrat ani buni la A3. E de câteva luni labeunu și mă vindecă de constipație de câte ori o urmăresc. Iar asta nu se întâmplă rar, pentru că, oricât de buni ați fi, nu aveți cum să-mi transmiteți în timp real ce căcat manancat jenanții aia labeunu, așa că urmăresc cocina aia mai abitir decât A3, numai să fiu la curent cu purioul lor.
    Așadar, cum îți explici că era destul de convingătoare pe post de antibasista la A3 și subit, țipă la USL-iști, râde cot la cot cu PDL-iști…pe scurt, e un fel de Col. Turci’ feminin, la rubrica de după-amiază. O fi de la bani? Juca teatru și la voi și joacă și acolo, doar pentru foșnitori? Pur și simplu nu înțeleg cum poate o persoană să fie atât de cameleonica și să joace atât de bine ambele roluri… Bine, înțeleg oarecum, că doar îl cunosc pe maestrul magnetofon Kashtan ‘adica deci’, dar totuși…
    Spre exemplu, Paula Rusu, care a plecat la Realitatea, a trecut tot în rol de basista, dar n-o face atât de ostentativ și de grotesc precum ‘mulțumăsc Nălu’ (apropo, și Nălu Tweety e tot deontolog cot la cot cu Kashtan-ul – dar asta-i altă discuție).
    Deci cum frate? A fost sub acoperire la voi? E cumva doar vorba de bani? Nu de alta, dar și eu am bani…destui. Mă gândesc că dacă-i marc banu’ cât cere, poate face și-un threesome cu mine și cu nevastă-mea…mai știi? Nu că mi-ar place de ea, da’ numa’ așa de-al naibii. Sper că-i place rough.

  25. Ce se intampla acum in Romania nu este o lovitura de stat. Este o contra-lovitura de stat facuta cu un grup de mercenari din Parlamentul tarii. Acesti traseisti care dupa alegerile din 2009 s-au mutat in barca PDL si l-au ajutat pe basescu sa creeze o dictatura, dupa alegerile locale din acest an s-au mutat inapoi in barca USL.
    Daca nebunia asta politica nu ar izola ROmania pe plan international si nu ar pune in pericol intrarea in Schengen ar fi doar o ciudatenie de genul “ca la noi, la nimeni!”. Dar nu! Ne face rau, arunca Romania in categoria tarilor africane unde de la pranz pana la cina la conducerea tarii se succed sapte guverne care mai de care mai dubios!
    Cine este de vina? Cel care plateste nota de plata. Adica voi, poporul. Derapajele politicienilor trebuiau sanctionate prompt. Cand acei mercenari din Parlament si-au vandut scaunul pe care voi i-ati intronat trebuia iesit in strada sa cereti guvernantilor sa bage traseismul politic in codul penal. Nici acum nu e prea tarziu (sper). Iesiti in strada si cereti-le sa nu mai faca un talcioc din Parlament! Opriti voi tupeul si nerusinarea politica pentru ca va arde la buzunar!
    Sub blanda voastra indiferenta Romania aluneca afara din Europa.

  26. Nu stiu ce interese sunt sau daca face parte din manipulare dar totul pare de partea marinarului din pacate…si cred ca este o batalie pierduta

  27. @un cetatean explica-mi care e problema cu analogia ca nu are nici un sens logic ceea ce spui… nu de alta dar ma simt direct vizat, Victor avind un rol intermediar in problema asta!

    daca kkk era o organizatie de binefacere atunci ceea ce spui tu avea o logica altfel efectiv ai dat cu mucii in fasole ca sa ma exprim elegant… nu base e rasist si o idee homofob si nu in ultmul rind slujeste cu foarte multa constiinciozitate si scrupulozitate marele licurici american care l-a inscaunat dictator peste banctustanul Romania???!!!

    am impresia ca tu ai sarit calul logicii cu mult peste limita admisa…

  28. @Cătălin Ionescu: iarta-ma, dar chiar nu ma preocupa viata si opera Irinei. cat despre Paula, imi mentin parerea oribila despre ea
    @un cetatean: esti realmente putintel la minte

  29. Ticalosii poarta alb in contrast cu sufletul lor negru .Colcaie acum ca niste serpi veninosi ce distrug totul in jurul lor .

  30. Victore,

    Vezi ca “e unii” care vor sa te intoxice. Ar fi bine sa verifici ce si cum inainte de a drumul la diverse informatii de genul plagiatului lui Blaga. Care adesea imi par ca au rostul de a te decredibiliza. Si mi-ar parea rau sa le iasa.

    M-am uitat pe doua din referatele lui Blaga. Primul si al patrulea ori al cincilea. Mama, da’ e ditamai labareala acolo. Insa nu mi-ai dat motive sa cred ca e un plagiat (spre deosebire de macar 90% din cititorii tai si de macar 75% din doctorii natiei, eu stiu extrem de riguros si pedant standardele tehnice de redactare a unei lucrari stiintifice autentice! despre VALOAREA unei lucrari trebuie sa se pronunte specialistii din domeniul respectiv; STANDARDELE DE REDACTARE sunt insa unice, aceleasi pentru toate domeniile stiintifice!). In plus, articolul din JN e scris cu curul, de unul care (saracul!) e complet nepriceput. Textele lui Blaga date in JN insa m-au convins de altceva: nene, alea nu sunt referate de doctorat. Adica, pe romaneste, cu lucrarile acelea personajul Blaga trebuia picat / repins.

    Bun, vinovat ii si coordonatorul… Acuma drept ii ca si eu am avut de-a face de 2-3 ori acum vreo 10-12 ani cu cativa dintre baietii de la UNAP (cand nu era trendy sa faci doctorat in bazaconiile lor) si am ramas socat cat de cu sorcova erau in ceea ce spuneau si (mai grav!) scriau ei. Bateau campii si ziceau ca ei scriu lucrari stiintifice. Ai pus acum cateva saptamani textul lui madam Udrea si m-am convins ca au ramas la fel de pafaristi. Eu unul atunci nu am gasit nici macar un singur ofiter sadea dintre somitatile lor, inclusiv conducatori de doctorat (evident, toti cu titluri universitare: confi si profi cu duiumul!) care sa aiba nu foarte bine dar macar rezonabil habar ce e aceea o lucrare stiintifica si cum se redacteaza aceasta. Singurii care chiar stiau meserie erau unii dintre “civilii” esuati acolo.

    Modalitatea de redactare a unei lucrari stiintifice este reglemantata prin lege. Cand eram eu student mi s-a atras atentia sa respect normele de redactare a licentei. Care erau precizate explicit in STAS 6158-90. Imediat ce mi-am dat licenta, prin 1996 ori 1997 Romania a trecut la sistemul european, cuprins tot intr-un standard, valabil in vestul Europei inca din 1987.

    Pentru cei care n-au promovat primul an de profesionala, trebuie sa fac o delimitare: orice citare presupune o trimitere (adica o indicare a sursei bibliografice!), dar nu orice trimitere presupune o citare. Altfel spus, nu doar daca copii mot-a-mot trebuie sa faci trimiteri, ci şi daca preiei ideile cuiva şi le prezinti cu cuvintele tale. Suprinzator pentru unii, chiar şi atunci trebuie sa faci trimitere la lucrarea şi la autorul ideii preluate.

    Nu folosesc expresia “note de subsol” pentru ca nu este obligatoriu sa faci trimiteri apeland la note de subsol. Pentru ca in linii mari sunt trei mari stiluri de a face trimiterile: Harvard, cand trimiterea se face in paranteze, in text; se indica primul autor, anul aparitiei lucrarii, pagina sau paginile de unde se preia informatia. Ex; (Popescu, 2007:185) se citeste: trimitere la pagina 185 din lucrarea lui Popescu aparuta in 2007. Celelalte informatii despre lucrare (echipa completa de autori, titlul, locul aparitiei, editura etc.) se gasesc la sfarsitul textului, in bibliografie. Atentie! Chiar daca o lucrare se gaseste la bibliografie, daca trimiterile din text lipsesc, lucrarea este plagiata!

    Trimiterile cu note de subsol sunt de doua feluri: Chicago A şi Chicago B. In linii mari acestea sunt cam la fel. In text apare trimiterea propriu-zisa, de obicei sub forma unei cifre superscript pe care o regasim pentru varianta Chicago A şi la subsolul paginii respective ori (pentru Chicago B) intr-o parte speciala, la finalul capitolului / lucrarii. In lipsa indicarii in text a trimiterii, iarasi avem de-a face cu un plagiat. Pentru ca in lucrarea lui Ponta nu gasim nici una din aceste trei forme de a face trimiterile, lucrarea este cu certitudine totala (stiu, nu-i corect, dar poate asa pricep şi …) un plagiat.

    Plagiatul are şi alte forme, nu doar asta care vad ca devine specific romaneasca (datorata lenii!) de tip copy-paste, dar nu tin acum un curs de tehnologia redactarii lucrarilor stiintifice…

    Acum 12-15 ani o faceam (gratis, bineinteles, ca asa-i moda in stiinta!) si pe redactorul unor reviste stiintifice. Imi cadeau in mana texte ale unor oameni grei (nu in politica… academicieni), din care unii scriau extrem de lejer, incat unora trebuia sa le rezolvam noi, negrii, problemele aparatului critic (completarea anului aparitiei, a editurii etc.). Dupa atata munca gratis, daca vrei un ajutor onest si tot gratis, ai mailul meu si daca vrei sa verific tehnic un text (nu importa domeniul) daca e plagiat din alta parte anume (pe care o stii deja), trimite-mi cele doua texte (suspectul de plagiat si sursa) si iti fac o demonstratie si argumentare a plagiatului (daca el exista) pe care n-o mai demonteaza nici dracul. Singurele conditii: compar gratis patru, maxim zece pagini (pe bani n-am timp!); lucrarea suspectata de plagiat sa fie trimisa pe cat posibil integral, cu indicarea paginilor / paragrafelor / fragmentelor suspecte de a furate. Zi buna!

  31. @alphas: da-le-n sange de standarde! vorba lu’ CTP, pana si-o baba chioara vede furaciunea. deci noi suntem de vina ca Blaga copiaza prost si isi inregistreaza referatele la doi si, respectiv, trei ani dupa ce le-ar fi sustinut 🙂

  32. Corectă comparația.

    Încă puțin și băseii ajungeau să folosească TOATE ”metodele” KKK. Albul nu este întotdeauna ”culoarea purității”…

    Despre Blaga și plagiatul său… numai de bine. Sper ca în următoarea perioadă să se dovedească faptul că ”buldogul” a fost supra-apreciat, atât de media cât și de restul românilor. Sper să iasă la iveală faptul că nu e nimic altceva decât un alt spălător de bani trist.

  33. Vitore, referatele alea nici macar nu sunt piese oficiale la dosarul doctorandului… Practic, ele au rolul de a dovedi unei comisii ca individul e in stare sa cerceteze si ca poate merge mai departe.

    Lucrarea de doctorat (in care de obicei referatele sunt incluse ca subcapitole ori capitole) este produsul activitatii de cercetare stiintifica. Abia asta are un statut oficial: se depune la biblioteca institutiei unde lucreaza coordonatorul, un exemplar merge la comisia din minister etc.etc..

  34. E care pe care. Din pacate PDL n-are nicio retinere in a apela la prietenii europeni strigand din toti bojocii “hotii”. Vom vedea cum se termina. In tot planul, care mi se pare ticluit de mult, asta e punctul slab. Sa speram ca-l vor rezolva. Ce nu inteleg eu este de ce in atatia ani de abuzuri PDL, cei din USL nu au apelat la Comisia de la Venetia, la PE, la CE, etc. Au preferat sa stea aici, sa vada cum scade PDL si Basescu insondaje, cum va bateti voi pentru cauza lor, etc. Chiar n-au facut nimic atata vreme. In sfarsit, sa vedem ce va fi, dar au niste adversari foarte tari la Bruxelles.

  35. Disperarea portocaliilor(n-am inteles chestia cu albul)a ajuns la cea mai inalta cota,pentru ca sunt foarte aproape de colaps.O data cu suspendarea matrozului vor fi debusolati total.E ultima suta de metri.normal ca se dau cu capetele de pereti,sa faca orice,sa minta oricat.

  36. Un mic offtopic:
    Reactia Luo Basescu si-a acolitilor sai nu e deloc surprinzatoare , ba chiar previzibila 👿 , dar NESIMTIREA , MARLANIA si , mai ales , TUPEUL si ABUZUL Occidentului & SUA este incredibila 😳 , neasteptata si inacceptabila !!! 😡
    Pana cand ne mai caciulim la ei pt. a primi DOAR resturile lor expirate ??? 🙄

  37. e buna asta cu “vara asta se poarta alb”!!! la dracu, sunt 40gr afara… hai sa ne imbracam in negru… Doh!

  38. Concluzie dupa intalnirea Ponta – Sultz :
    Dragi concetateni , “stimabili” Occidentali “ne-au tras-o” si , tinandu-l in brate pe Basescu & camarila (mi-e destul de greu sa inteleg de ce – probabil prin insistenta “licuriciului” care are nevoie de O CONDUCERE TOTAL OBEDIENTA in Romania , ca cea a lui Basescu) , si L-A OBLIGAT , se pare , pe Ponta ca USL-ul sa accepte hotararile abuzive ale CCR de 50%+1 . 👿

    Asa ca daca vreti CU ADEVARAT sa scapati de Basescu si leprele obediente lui , miscati-va curu’ la Referendum SI CONVINGETI-I si pe cei din jurul vostru s-o faca ! 😡

    Clar pt. toata lumea …???!!! 🙄

  39. Vara asta Base ne-a tras-o pervers cu ajutorul Curtii Constitutionale!Meci pierdut inainte de-a incepe!Nici vorba sa se prezinte 50% din cei cu dreptul de vot!

  40. “USL se ascunde în spatele votului popular.”
    “USL vrea să legitimeze prin referendum neputinţa bla-bla de a guverna…”
    Poftim????? Cum, nu mai e poporul suveran????

    Băsescu nu vrea să plece decât urât. Şi cred că va pleca urât de tot.

  41. Citat din Basescu: ” … eu nu ma bat pentru scaun, ma bat pentru valori” …da, valori…imobiliare .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.