Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Uneori chiar trebuie sa-ti dai demisia…

Uneori chiar trebuie sa-ti dai demisia…

Domnilor ministri,

Va rog sa luati act de tardiva, simultana si irevocabila mea demisie din functia de consilier personal (al ambilor). Imi pare rau ca, la multi ani dupa ce am demisionat formal si legal, sunteti nevoiti sa aflati pe calea Net-ului de gestul meu simbolic. Stiu ca nu-i extrem de fair, dar simt nevoia unei spovedanii publice.

Imi pare rau, insa refuz sa fiu coleg, fie si simbolic, cu nepoata si cu soferul domnului Boc. Am facut 18 ani de scoala pe bune la stat, am fost bursier NATO, nu pun virgula intre subiect si predicat si nici nu scriu miau ca pisica. S-a intamplat sa fac parte, de-a lungul timpului, din echipele a doua ziare care au facut istorie-n presa romaneasca si au dominat copios piata de profil.

Nu mi-am permis niciodata sa-mi rog neamurile sau cunostintele sa-mi dea o paine, la fel cum nici eu nu i-am facut oameni. Tot ce-am castigat de-a lungul a peste 15 ani de munca se regaseste pe statele de plata si a fost impozitat de statul roman. Va rog inca o data sa ma scuzati ca poate par elitist si n-ar fi cazul, dar secretara-i secretara si soferu-i sofer. Cred cu tarie-n scara valorilor.

In speranta ca veti recepta corect gestul meu, va asigur ca raman acelasi.

Victor

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Uneori chiar trebuie sa-ti dai demisia…

  1. Victore las ca nepoata o angajez la mine la produs ca nu seamana la mecla cu celebra ruda de gr 5 si poate c-o sa produca in veselie la mine.

  2. Ciutacule devii obositor. In teatru, actorul ce se rezuma a repeta ani la rand unele roluri devine manierist. Ai grija ! Constat ca atunci cand cotidianul nu-ti ofera subiecte “grase”, incerci sa construiesti teme de discutie. Cu orice pret ! Un moment de odihna ti-ar prinde bine.

  3. Ca ipotetic ministru ce mă aflu, refuz să dau curs simbolicei dumneavoastră demisii pe motiv de… motive puerile. Accept că a fi coleg cu numiţii îi cam de porc(i), dar să-mi băgaţi motivu’ ăla lovitor sub centură, cum că n-aţi pune virgula între…
    Adică ce vreţi să sugeraţi, c-ar fi cazu’ să renunţ la ipoteticul fotoliu? Numa’ mort şi nici atunci! (eventual pe motiv de cădere a dosului de pupat între subiect şi predicat, da-i posibil să-mi caut neşte naşi, deci nu.)
    Cu respect. Ipoteticul.

    (Altcineva ar trebui să-şi dea demisia. Şi nu simbolic. O demisie de recunoscută (ne)onoare mi-aş dori să citesc sub semnătura Boc-ului şi a altor câţiva actuali miniştri. Astăzi, nu la Sfântul Aşteaptă. Iar visez cai verzi pe pereţi!?)

  4. Si cand te gandesti ca astia au fost votati de “intelectuali”. Poate o sa aflam ca restul angajatilor sunt chelnerii de la Golden Blitz. Singura lor preocupare este cum sa fure cat mai mult si probabil s-au gandit ca in “familie” este mai usor.

  5. as prefera sa ne dam cu totii demisia din postul de cetateni inactivi ai acestei tari mizerabile si sa ne angajam in domeniul “Lovituri de stat/Rasturnari de regime” pentru a demasca adevaratii conducatori ai unui popor care a uitat de patrimoniul aflat la rusi si care platesc O SUTA SI CEVA DE TAXE LA STAT (daca imi aduc bine aminte suntem pe primul loc in euROPA la acest capitol) . Imi place situatia actuala : toti vorbim dar de facut sugem de la Boc,Basescu & Asociatii . As vrea sa ma sug singur daca se poate si sa nu ma mai suga statul atat ca s-ar putea sa ma suga de tot. Ii dispretuim pe Nastase & Co. dar ii invitam in emisiunile noastre pentru a vorbi de problemele cauzate de etnie prin alte tari. Am trait sa-l vad pe Badea la aceeasi masa cu Petre Roman (a.k.a. purtatorul de casca de santierist) primind in acelasi timp urale de la multi ani de la Nastasel (adica tanti Tamara) . Romania s-a transformat in zona crepusculara. Sau a fost dintotdeauna si am trait eu pe alta planeta ?

  6. Iau act(in consecinta)de demisia d-voastra,dar simt nevoia( organica)a va aduce aminte ca posesor(accidental)fiind,ca si dumneavoastra, al unui”pardalnic”organ al gandirii ma simt obligat sa(i-mi)pun intrebari.Una dintre ele isi gaseste raspunsul-daca mai e cazul-in definitia lui Churchill a democratiei:”…lupt pentru dreptul dumneavoastra de a nu fi de acord cu mine…”Frumos,nu?Intrebare: cati parlamentari ROMANI cunosc definitia asta a democratiei?Dar daca tot romanul”impartial” isi doreste o asemenea Romanie, ce e dispus sa sacrifice pentru ea? Sansa e unica: majotitate parlamentara,aleasa prin vot uninominal,democratica, capabila sa modifice Constitutia.Ce sunt dispusi oamenii astia sa SACRIFICE(din interesele lor)PENTRU ROMANIA?Ceea ce stii si tu si eu(in virtutea organului ce ne domina):NIMIC!.Ce AR trebui sa faca e simplu:O CAPITALA REFORMA A CONSTITUTIEI.Reorganizarea teritorial-administrativa a Romaniei,cu directa alocare bugetara(10%din impozitul COLECTAT),o noua lege a votului uninominal:direct,in doua tururi,pe circumscriptii pentru un parlament local ce alege,prin vot majoritar,delegati pentru un parlament national,unicameral,care la randul lui alege un premier ce raspunde in fata natiunii dimpreuna cu cabinetul pe care il formeaza!Daca ne dorim tare un presedinte,putem face si asta( dar nu-i vad rostul!) Alegatorului nu-i mai ramane altceva decat (pe langa deputatul pe care l-a trimis in parlamentul regional)sa i-si aleaga,tot direct si in doua tururi,un guvernator-cu echipa lui-care sa-i administreze responsabil regiunea.Asta ar fi primul pas catre o descentralizare viabila,fara interese de partid,fara directive,fara baroni sau interese personale(si-o fi dorind,in afara de noi prostii vreun”ales” asa ceva?)fara promisiuni imposibil de realizat.Si pentru ca treaba sa fie oabla ar trebui sa se mai intimple doua lucruri:sa se infiinteze institutia judecatorului de instructie-adio dosare incomplecte, termene din an in pasti,sentinte date cand pedepsele tocmai s-au prescris acu`doi,trei ani -si cea a judecatorului de circumscriptie-adio functionarul corupt,fie el politist sau spagar la serviciul de urbanism, adio amenda pe care o platesti,vinovat sau ba dupa care o contesti sau il reclami pentru abuz pe amploaiatul care ar trebui doar sa faca un act de constatare.Ca toate lucrurile astea sa se intimple trebuie una din doua :ori noi sa renuntam la proverbiala noastra inertie ori(imposibil!)alesii”poporului”sa se apuce odata de TREABA,PANA NU E PREA TARZIU(pentru ei!)Cu stima Vlasti.

  7. Mai Victore,

    Si, faci asta in timp ce Consilierul Preda tocmai s-a inscris pe fata si el la BOC in PD-L!
    Adica cum? BOC care s-a clasat numai pe locu doi la olimpiada de învătământ politic în 89 să ajungă prim-ministru cu nepoate si soferi in cancelarie iar el să ramâna ca boul la Cotroceniu? Mai bine o tuleste un pic la PE, ca sa aiba dreptul si el la nepoate stagiare. Poate o ia pe Elena B. ca s-o-nvete cum se ia cuvantu in BOB.

    O sa ramai sarac si cinstit ca Iliescu!

  8. Draga Victor
    Accept demisia ta, chiar daca ea vine mai tarziu decat era necesar sa o faci. Dar nu-i asa, vorba unui clasic decedat :” mai bine mai tarziu decat…deloc”.
    Treci te rog pe la casieria mogulului si i-ati cele trei salarii compensatorii.
    Cat despre spovedanie, am ascultat-o atent, iar drept canon iti dau trei emisiuni: una cu Elena Basescu, una cu Emil Boc si una cu comandantul suprem.
    Imi pare rau pentru tine baiatule, aveai perspective bune, dar acum este vremea altora.
    In speranta ca nu vei tine ura portocalie, pentru urmatorii patru ani, iti urez “succesuri” in viata .
    Soferul secretarei

  9. Multi o sa va sara la gat pentru gestul asta, care, Desi e asemanator cu acela al omului care, mergand pe o strada plina de gunoaie, se duce si arunca hartiuta la cos, conteaza si chiar e necesar. De undeva trebuie sa inceapa aruncatul gunoaielor la pubela.

  10. Ce visator esti domnule Ciutacu.Am vazut la viata mea numiri in functii demne de cartea recordurilor,in domenii “politie” unde chiar iti trebuia stiinta de carte si meserie.Nu-si va da demisia nimeni.Concursurile pentru ocuparea unui post au urmatoarea regula (generalizata si obligatorie): participa cine doreste si cistiga cine trebuie. Stiti ce este curios apoi? Cel care a fost numit pe pile,relatii,rudenie si a “cistigat” concursul chiar ajunge sa creada ca “merita” functia primita si este cel mai calificat pentru ea.De aceea nu veti vedea niciodata demisionind acesti “pilosi”si nici cei care ii instaleaza. In rest domnule Ciutacu toate cele bune.Dumneavoastra mai incercati alaturi de citiva colegi(ziaristi pe bune)poate se va intimpla o minune.Cu respect.

  11. Domnule Ciutacu,
    daca dvs. si Mircea Badea va dati demisiile, pe noi o sa ne cam ia dracul.Dupa ce la tv. nu mai vedem decat “- Aoleu criza!”, eu va relatez urmatoarea situatie : am o firma de constructii si amenajari interioare, si de cand cu criza asta , nu se mai leaga nimic.Toata lumea sta la tv ca sa vada ce face criza, nimeni nu mai are curajul sa faca ceva pe langa casa (sa nu mai vorbim de investitii), totul este blocat, si o sa ne ia dracul pentru ca asteptam sa vina criza sau nu stiu ce sa faca criza.
    Parerea mea este ca daca ne mai lamentam mult despre criza o sa mirim cu totii de frica de criza.
    Va rog frumos, pentru ca dvs. vorbiti tot timpul cu Mihai Gadea si Mircea Badea, sa ii rugati sa mai terminam cu criza asta care blocheaza tot.Nu criza in sine e pericolul nr. 1 ci isteria asta cu “vine criza, ne ia dracu”.
    Haideti sa iesim din criza si sa ne apucam sa mai si muncim ca sa nu murim de frica acestei crize.Eu cred ca a venit timpul sa spunem la tv ca daca vom munci si vom incerca sa anihilam criza , vom trece peste ea.Multumesc.

  12. Nu cred ca cineva (intreg la cap) te-a considerat vreo clipa coleg cu secretara si soferu’ lu’ boc. Sincer!

  13. Deh, Victor, nu toată lumea este la fel! Unii au un sistem de valori, alţii au un alt sistem – de regulă sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii. Ceea ce mă îngrijorează este faptul că cei care acţionează în virtutea unui sistem de valori morale sunt din ce în ce mai puţini, în timp ce “alde-de-alde restul” sunt din ce în ce mai mulţi. Chiar, ai observat ce ciudat poţi fi tratat pe bloguri, forumuri, alte secţiuni de comentarii de pe net, atunci când ai scris corect gramatical? Eşti deja suspect, eşti ciudat, eşti anacronic chiar… E vremea sfertodocţilor şi a mediocrilor. Mini-Boc este un exemplu cum nu se poate mai elocvent…!

  14. Perfect adevarat d-le Ciutacu dar cred ca-i creditezi cu prea multa minte ca sa si inteleaga ce ai avut de transmis Eu am 14 ani de scoala tot pe bune si la stat ca asa era pe vremea mea si nu m-am dumirit nici acum daca din liota asta e vreunul de doamne ajuta

  15. Fiecare dintre noi simtim la un moment dat nevoia sa ne dam o demisie simbolica. Uneori putem sa o facem si publica alteori doar o gandim. Aici ai reusit sa scapi de alaturarea ca si coleg cu “nepoata” ori “soferul” dar mai e o demisie pe care nu ti-o poti depune: demisia din functia de jurnalist. Si acolo ai o gramada de “colegi” care au aparut pe baza de nepotism…

  16. Domnule Ciutacu, cineva poate ajunge sofer pentru ca vrea un loc de munca intr-o anume institutie si acela este singurul loc liber. Am avut un coleg care terminase facultatea de economie, dorea sa se angajeze intr-o institutie ca economist si in schimb l-au angajat ca… sofer. A stat sofer cativa ani buni, si cand sefii au hotarat altfel a ajuns pe post de economist. Cat despre pasapoartele biometrice… chip-urile RFID pot fi scanate intr-o veselie… mergi cu masina si scanezi pasapoartele din casa:)

  17. Nu-ti mai place cu sofer secretar de stat sau ministru… Bine, inteleg. Da’ am si io o intrebare: sofer cu studii superioare primesti? 😛

  18. Ti-am zis eu Victor ca renumitele cazuri de nepotisme din cadrul cancelariei,Guvernului etc…vor lua amploare intr-un mod foarte alarmant!
    O sa vedem noi ca aceste cazuri vor continua si de acum incolo muuult mai spectaculos!
    Hai salut!

  19. Gresesti….Boc mai are nepoti…. Treaba ta. Semneaza cu respect, consiliera soferului consilierei scretarei domnului (in fine) Boc

  20. peste tot se intra cu relatii,pile,neamuri,spaga,etc. & asta inca de pe vremea Ceausescu-lui. scara de valori este cu totul alta in romania. de ex.,k sa te angajezi pe postul de casiera de ghiseu la o sucursala B.R.D. din braila,tre’ sa dai o spaga de 6000 roni…sistemul asta e valabil oriunde in romania.

  21. Si eu demisionez din PSD. Nu vreau sa iau parte la exterminarea acestui partid. Cu bune, cu rele, acest partid a avut candva o coloana vertebrala, o doctrina si niste lideri adevarati.
    La ora actuala in PSD sunt mai multe gasti, carora putin le pasa de soarta partidului.
    NU POT ASISTA NEPUTINCIOS LA MAZILIREA ACESTUI PARTID!
    Din alta ordine de idei, Victor Ciutacu are dreptate. Tot ce se intampla in tara aceasta, la ora actuala, este de DOMENIUL FANTASTICULUI PENIBIL.
    Romania este la un pas de recesiune si CONDUCATORII TARII NU STIU CUM SA MAI FURE CE A MAI RAMAS DIN ROMANIA!
    TOTUL ESTE DEMAGOGIE, TOTUL ESTE MANIPULARE.
    Sunt semne ca Traian Basescu va castiga inca un mandat de presedinte. Asta ar inseamna inca un guvern condus de Tiran! Adica cel putin 8 ani de guvernare portocalie!
    Deja NU MAI AVEM TIMP PENTRU A GLUMI! NE ASTEAPTA VREMURI INTUNECATE OAMENI BUNI. VETI VEDEA!
    ,,Dupa noi…potopul” este sloganul guvernului Boc. Un guvern al incompetentei si al ipocriziei, care ne va duce la pierderea oricarei sperante de A TRAI DECENT.
    Aceasta tara este condusa de blonde,de foste miss, de nepoate,soferi,portari,…etc! Daca imi spune mie careva ca ACESTIA SUNT OAMENII CARE VOR SCAPA ROMANIA DE CRIZA SI CORUPTIE, ATUNCI ORI NE-AM TIMPIT CU TOTII, ORI NU NE PASA DE CEEA CE SE VA INTAMPLA CU NOI SAU CU COPII NOSTRII.
    Daca vom face greseala FATALA, de-al vota inca o data pe Basescu presedinte, nu ne va ierta NIMENI…NICIODATA. Si sa stiti, NU VOM AVEA NICI O SCUZA!

  22. Pentru ca Piticul de gradina ajuns prim ministru in tara lui Papura Voda nu a facut in viata lui altceva decit sa repete (chiar sau mai ales) ineptiile Tatucului chel (mai ales la minte) prin numirea nepoatei nu face altceva decit sa repete gestul sefului. Nu si-a facut acesta progenitura analfabeta mare politician si viitor europarlamentar? A vazut cineva asemanarea dintre Elena Basescu si Lica Gheorghiu impinsa in fata ca mare artista? Acum este mai simplu si mai cool sa te lansezi in modeling beneficiind de coplicitatea unor “creatori de moda” dornici de publicitate ieftina(care post tv pierde prilejul de a prezenta pe fiica mult iubita a mult iubitului cirmaci, pardon timonier, intrun eveniment monden?)Se spune ca tonul face muzica ia pentru palatul Victoria tonul vine de la Cotroceni. Din acest motiv putem spune ca traim in tara in care numai lucrurile normale mai uimesc

  23. @victor: stiu ca esti amarat (cum altfel poti fi dupa o demisie…), dar sigur te va bucura vestea CA cristian preda, consilieru’ domnului presedinte, s-a hotarat sa candideze. este ca stiu pe cine vei vota?
    ps: ai avut dreptata, diaconescu parea stingher cand a fost pus sa candideze la primarie, acum are cu totul alt aplomb…

  24. ar trebui listat, plasticat si pus ca model in mai toate institutiile statului….si apoi chemati niste raketi sa urmareasca numaratoarea demisiilor…..ce ar urma?..o perioada de liniste si apoi cei de la AJOFM vor ave ade lucru sa afiseye posturi de munca vacante

  25. auzi ciutacule: Tu ai dat concurs pe post cand ai fost numit consilier Personal? o intrebare

  26. @boc emil: nu. nici un consilier personal, in nici un regim, n-a dat vreodata concurs. e un post contractual, la cabinetul demnitarului. se vine si se pleaca odata cu el (sau, dupa caz, inaintea lui). daca te mai semnezi odata cu numele premierului si nu probezi ca esti el (desi, la cat de putina lege stii, ai putea fi), zbori instantaneu.

  27. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ma bucur ca faceti asta;si eu cred si acum in scara valorilor,desi acum sunt dezamagita.As vrea sa ramaneti la fel,peste 20-30 de ani sa ganditi la fel,sa nu fiti dezamagit.
    Si eu ca Dvs.,am facut 18 ani de scoala la stat,la fel,pe bune ,am muncit apropae 28 de ani ,tot ce am castigat ,cum ziceti Dvs. e pe statul de plata, a fost impozitat.Din pacate am iesit la pensie ca m-am imbolnavit si vad ca n-a avut valoare munca mea.Chiar Comisia de handicap mi-a scris numai magarii,ireale pe hartia pe care mi-a dat-o.Eu poate sunt bolnava,dar dusa cu pluta nu sunt.Cred ca intelegeti,ca si parintii Dvs.au fost ingineri si cred ca au o pensie,de drept,de le rusine sa si spuna.
    Ce sa mai credem ,ca Boc spune ca nepoata-sa e de gradul cinci-minte cu nerusinare.E in floare nepotismul in Romania,si in institutiile bugetare si in cele private,chiar unde patronii sunt straini.Romanii sunt cei mai ai dracu’ astazi-nu conteaza decat ce intra in buzunarul lor,legal sau nu,da’ sa fie cat mai consistent;uneori chiar si strainii,capitalisti,fac la fel,ca sa zic asa.
    Eu va doresc o zi buna,sanatate si liniste.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  28. Asta e un gest pe care multi nu stiu sa il faca, pentru ca nu au demnitate. Si nepotii “e si ei oameni, trebe sa manance si burta lor o paine.” – adica scuze se gasesc. O sa treaca un timp si soferii si nepotii vor fi uitati si asezati.

  29. Sa nu va razganditi.Pe la noi se practica “razgandeala”.S-ar putea sa va para rau, soferii , secretarele si consilierii unor institutii de stat au venit mai mare decat al dvs… si chiar pe banii nostri!

  30. Sorry, dar nu vor recepta mesajul tau, le ceri prea mult, sa nu uitam ca in Guvernul Romaniei exista o ministra pe nume Elena Udrea, o mare admiratoare a peisajelor “Republicii Norvegia”

  31. Ma amuza chestia asta cu plec, nu plec si stiti de ce ? Dupa opinia unui memorabil penal PDL-ist aproape sef la imbunatatiri funciare – mare om ! -citez: “daca nu sunt vinovat,nu-mi dau demisia singur ,sa ma demisioneze ministrul …!” DIXIT !!!
    PS.pentru “Cineva” de mai sus : da, domnule, Romanika a fost dintotdeauna in ceata – cu rare si deosebit de scurte perioade istorice – iar noi toti ne dam seama incet,incet ca am trait pe alta planeta !

  32. Domnule Ciutacu,

    tocmai datorita respectului imi permit acest cometariu.
    Avind in vedere ca in articol va referiti la a scrie miau ca pisica, fraza din raspunsul adresat de dvs numitului boc emil ‘daca te mai semnezi odata cu numele premierului si nu probezi ca esti el (desi, la cat de putina lege stii, ai putea fi), zbori instantaneu’ e putin comica.
    Cu siguranta nu v-ati referit la faptul ca respectivul ar mai posta cu acel nume odata ca niciodata, dar in caz ca ati facut-o, retrag critica.

  33. dumneavoastra demisionati si ei fura linistiti in continuare; de sase tin secretarele si soferii cu functii de consilieri; problema este cum sa scapam de toti acesti politicieni corupti, in conditiile in care reusesc constant sa prosteasca oamenii necajiti din tara; pentru asta trebuie sa ne angajam nu sa demisionam…

  34. A, am uitat ceva !
    Hei,musiu Victoras,ai luat-o razna complet ? Sa te dai elitist intr-o lume de manelisti si lumpen proletarianisti e sinucidere curata! Cum iti permitzi !? Taci din gura si ascultati muzica culta in continuare,da’ fara sa mai spui la nimeni – nu mai e trendy! Ai grija !! Somebody ,anytime, watching,listening,feeling you !
    Cu stima ,
    un doctor

  35. Da’ de ce sa demisionez cand, in neaosul spirit mioritic, ma simt mult mai bine cand ii bag zilnic in pizma* ma-sii de golani ?
    *=licenta poetica

  36. In Romania hotul striga HOTII !
    Eu cred ca imaginea cabinetului Boc se va eroda foarte repede , avand in vedere faptul ca inca de la investire boc a facut greseli fantastice .
    Sa fii cu chestii de genul ” nu se mai fac angajari ” si sa angajezi in continuare , este un gest sinucigas .
    Chestia cu nepoata a pus capac .
    In momentul de fata opinia publica s-a saturat de grupul de la Cluj , si este o mare greseala ca primul-ministru sa aiba consilieri numai yesmani dintr-o anumita regiune .
    Aducerea în funcţia de şef al Cancelariei primului-ministru un coleg de catedră, Cătălin Baba, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii “Babeş-Bolyai”, unde Boc predă dreptul , este bomboana de pe cliva guvernului boc .

  37. @cu cat se vinde un blog romanesc

    Dar, se va reface dându-se toată vina pe PSD-istii din cabinet!

  38. Ne cramponam de “nepoata” cand in TOATE ministerele, primariile , agentiile guvernamentale sunt angajate in functiile bine platite numai neamurile clientilor politici.
    E dulce banul de la buget.

  39. FuXi , cu ” amanunte ” de genul asta , emil boc o sa readuca psd in prim-plan !
    Votul dat lui Sorin Oprescu la alegerile pentru functia de primar general al capitalei au fost in marea lor majoritate , voturi anti videanu , pentru ca cetatenii se saturasera de borduriada si de politicienii ” de dreapta ” care credeau si mai cred ca orice candidat propus de ei o sa fie automat votat .
    Liviu Negoita trebuia sa fie candidatul pdl , dar nu l-a vrut base si pdl a pierdut .
    Dupa parerea mea psd castiga in acest moment , si chiar daca este paradoxal , psd castiga chiar daca nu a facut si nici nu face nimic in acest sens , cu toate ca mircea geoana se straduieste din greu sa distruga capitalul de incredere de care se mai bucura psd !

  40. Bre Victore, vezi că am impresia că unii au înţeles c-acu’ ţi-ai dat demisia de la mogul şi-i de belea, că mâine s-ar putea să ţi se reproşeze că… te-ai răzgândit. Naşpa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.