Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Un sincer si friguros sa mor daca stiu

Un sincer si friguros sa mor daca stiu

Cand ma intreaba lumea de vorba, raspund; asta in general, mai ales cand intrebatorul o face in mod civilizat, nu bagandu-mi lampa-n ochi si strigandu-mi sa recunosc ca-s ticalos. Cum a facut si Alex Mihaileanu, care, impreuna cu doi parteneri (pe unul nu-l stiu, pe celalalt nu dau doi scuipati, dar asta n-are importanta acum), a lansat un proiect interesant.

Omu’ m-a chestionat politicos daca (da sau nu) votez la proxima tura de dat cu stampila. Si eu i-am zis ca nu stiu. Voi ce faceti? Si, mai ales, de ce? Daca simtiti nevoia sa spuneti si cu cine, si de ce, nu va impiedica nimeni.

[poll id=”9″]

P.S. Are vreunul dintre voi cea mai vaga idee pe cine trebuie sa onorez cu salutul meu tovarasesc pentru a avea si eu caldura-n teava caloriferului?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

70 thoughts on “Un sincer si friguros sa mor daca stiu

  1. Eu de cand ma stiu, am tinut cu pnl si pnt. In 90, la 12 ani, citeam Dreptatea, influentat de discutiile din familie si eram fan Coposu. Acum pnt-ul e terminat iar in ce priveste pnl-ul am atatea critici de facut si atatea lucruri care as vrea sa se schimbe, incat nu stiu ce sa fac…
    In 2004 am votat cu DA, pt ca era pnl-ul acolo, insa nu am vrut niciodata aceasta alianta, din simplul motiv ca fiind un taliban pnl-ist si pnt-ist nu suport fostul fsn, iar pd-ul nu e altceva decat o parte din FSN. Imi e groaza sa vad ca dupa atatia ani, tot fsn-ul este in prim plan, intr-o forma sau alta. Sunt lucruri pe care nu le pot uita si ierta in istoria recenta de dupa 89…. Ma laud ca nu am fost printre cei pacaliti de Basescu si m-am ofticat rau de tot cand a fost propus drept candidat DA. La presedintie in 2004, l-am votat pe candidatul pnt de atunci.
    Acum, sincer, nu stiu ce sa aleg. Pe vremuri il aveam ca dusman pe Iliescu si ai lui, acum vad atatia oameni de kkt, inclusiv in pnl, incat nu mai stiu nimik. Am primit in cutia postala o scrisoare de la un gras PNL-ist din zona mea care imi promitea multe dar despre care nu am auzit niciodata nimik. Probabil ca o sa merg tot cu pnl-ul pana la urma sau nu mai votez deloc. Am intr-adevar tendinta f puternica de a ma abtine de la vot la alegerile locale. Iar la cele prezidentiale, clar nu voi alege pe nimeni intre Basescu si Nastase pt ca sigur intre acestia doi se va da batalia finala.

    Victor, in ce priveste intrebarea ta, cred ca ar trebui sa ii scrii personal lui Putin, sa il mangai putzin, daca vrei sa ai caldura in casa si gaze la aragaz:)

  2. Domnilor, v-au tebuit citeva ore pentru a gasi adevaratul infractor! Bravooo! Se poate observa cit de doritori sinteti sa aflati parerile altora si cit sa va exprimati propriile “idei” si atit. Citi sinteti la pinda sa gasiti cite ceva care sa va dea posibilitatea de a va arata “superioritatea” intelectuala” si cit de putin sinteti interesati sa incercati sa gasiti solutii pentru niste probleme sau dileme.
    Multumesc Cetateanului Turmentat.
    Multumesc si lui Cosmin pentru ca a “descoperit America”.Comentariul din al doilea paragraf il demonstreaza ca fiind un fin psiholog.Da, baiatule, in loc sa dau anunt la mica publicitate , am profitat de blogul lui Ciutacu , unde as putea “agata” sub acoperire !
    @ Domnul Vucea: Unde candideaza Adi Minune? Si dumneavoastra cu cine votati daca votati? Caci observ “aveti” multe cunostinte in multe domenii. Scuze pentru zgirierea timpanelor!

  3. in ce priveste alegerile prezidentiale, eu zic sa renuntam definitiv la ele. Poate ca o sa par tampit, dar eu chiar cred in intoarcerea la monarhia constitutionala. Asta sunt – un monarhist.
    Sa terminam cu balciul asta al alegerilor pt presedinte. Un rege constitutional sau chiar o regina, din familia noastra regala, chiar cred ca ar fi un factor de stabilitate si echilibru, un arbitru si un impaciuitor pt clasa noastra politica.

  4. o sa merg numai ca am citit azi ca ana birchal este pe lista in zona mea , astia isi bat joc de noi ! chiar trebuie sa induram asta ?

  5. In legatura cu votul,o sa merg,macar pt.”a-mi face datoria de cetatean”al acestei tari. Oricum,de castigat o sa castige tot cine se vrea sa castige.Dar vorba lui Mircea Badea,ganditi-va cum ar fi sa avem in Parlament ”figuri reprezentative”pt. noi:Oana Zavoranu (daca va candida),Dida Dragan,Luminita Anghel.Nu ca le-as contesta talentul pe care il au ,dar sa ramana in domeniul lor de activitate,nu?Si in legatura cu faptul ca nu e caldura,si eu inghet pt. ca administratorul s-a gandit abia acum sa schimbe nu stiu ce tevi,asa ca…”o iarna friguroasa si in apartamente”.
    Cu respect,d-le Ciutacu.
    Oana,Arad

  6. @brazvan – sa te muti tu acolo:)
    Romania a devenit republica numai din cauza comunistilor. Asta spune multe…
    E o inventie noua in societatea romaneasca si vad ca nu merge prea bine

  7. Dl.Ciutacu o solutie ar fi -http://www.infratherm.net care va poate da raspunsuri fara spaga ,daca vreti sa fiti independent de sistemul de termoficare.
    Votul e ca insuratoarea – e importanta sotia (democratia) ,dar nu stii ce noroc ai la soacra.
    S-auzim numai de bine !

  8. de votat, sigur votez, am pnl de suflet (din neam), dar fiind vorba de uninominal, s-ar putea sa votez pe altcineva.
    caldura eu o fac la electric..la noi de abia au dat astia drumul la apa calda. deci, caldura poate pe la alegeri si un pic pe la sarbatori

  9. cica majoriatea(pulimea) zice sigur ca nu…asta e bine in principiu din pct. meu de vedere…cat despre restul…a ajuns internetul la tara?

  10. Paradox, tocmai am votat 😐

    Legat de alegerile electorale … nu, nu votez. Atunci când votezi ceva sau pe cineva, ai speranţa ascunsă că cel pe care îl votezi va avea grijă ca prin raportul de taxe/impozite vs. servicii oferite vei ajunge să trăieşti puţin mai bine. N-am auzit pe unul lăudându-se cu un program coerent de redresare a învăţământului românesc, sau să ne asigure că va face tot posibilul ca funcţionarul care culmea, EU îl plătesc, să aibă măcar o urmă de bun simţ pe obrazul ăla gros. Îi vedeţi careva pe Florin Călinescu, Zăvoranu Oana, şi alţii garantându-mi cele de mai sus? Nah … aşa ziceam şi eu.

  11. Da, voi merge la vot.Il voi vota pe d-nul Dan Voiculescu. Toate initiativele sale legislative au avut succes.Si ne-a daruit si un primar serios, cumsecate, ferm la nevi-oie, si tare carismatic, in general. Desi n-au trecut decat 100 de zile de la instalare, sectorul nostru arata ” ca o floare”(la propriu).

  12. @Nea Victore,

    Nu mai e nevoie de caldura in teava de la calorifer, astia termoizoleaza blocurile de o sa stai in chiloti cu geamurile deschise si o sa te vaiti ca e canicula. :))) E ca promisiunea aia a lui Geoana de 20000 de euro.

  13. Pe cei doi, pe care ii voi vota, ii cunosc de 34 (treizeci si patru!) de ani. Este adevarat ca nu sunt din generatia care vrea sa dea boom-ul si sa nu mai faca nimic toata viata in afara de gagici si baute, dar sunt oameni in care poti sa ai incredere.
    In ceea ce priveste caldura… cumpara-ti niste convectoare. Sa nu ma intrebi mai multe ca eu sunt expert contabil nu inginer; singura chestie pe care o stiu e ca functioneaza la priza si nu consuma foarte mult.Le pui in perete, nu te incomodeaza si le pornesti cu un buton in perioadele de tranzitie, in care centralele de cartier nu functioneaza.

  14. “P.S. Are vreunul dintre voi cea mai vaga idee pe cine trebuie sa onorez cu salutul meu tovarasesc pentru a avea si eu caldura-n teava caloriferului?”…pe instalatorul ala bulangiu din reclama la vin,care impreuna cu amicul lui opreste apa,caldura si blocheaza liftul…da sa-l saluti de măsa,aşa româneşte…apoi pe fochist,pe tot radet’ul..pe primar si nu in ultimul rand pe boul ala de sta deasupra si baraie cu bormasina in fiecare zi…
    btw,ma duc sa votez…cu hitler daca as putea :D…nu asta! http://img391.imageshack.us/my.php?image=img0013pu4.jpg
    :)))

  15. Eu va trebui sa aleg intre Elena Udrea si Luminita Anghel. Grea incercare, amandoua sunt niste amazoane ale politicii romanesti. Sunt mandru de ele. Amandoua canta, fiecare la ce poate si cum poate. Mai bine inghit stampila si beau tusul…

  16. Nu cred ca ma duc la vot.Ma gandeam sa votez cu PNL,dar am cunostinte care lucreaza in armata si cum Tariceanu a spus ca nu avem nevoie de armata si in consecinta nu va marii salariile nu mai votez cu ei.
    Apropo,in armata situatia e rea de tot,nu sunt fonduri,navele de abia mai rezista pe apa,trebuie sa stea doar cateva zile pe apa ca altfel e de rau,aaa si scot un fum corvetele alea cand sunt pornite.Poate il ai invitat pe Mele in emisiune ca sa ne explice ce este cu dazastrul asta.

  17. AS vrea ca intr-o viitoare emisiune sa dezbateti problema cainilor de pe strada,deoarece devin o problema din c in ce mai mare,si trebuie luate masuri

  18. Cred ca e suficient sa il saluti pe nenea ala care instaleaza centrale termice la domiciliu. Scapi si de intretineri cu multi de zero in coada, ai si caldura cand vrea muschiu’ propriu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.