Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Un regal şi-un set de execuţii politice

Un regal şi-un set de execuţii politice

Azi n-am chef de politica la “Vorbe grele”. V-am promis aseara regal, va dau. Vine, dupa cum am si mi-a promis, Grigore Lese. De executiile politice o sa ma ocup, ca si aseara, la “Sinteza zilei”. Ca sa desavarsim umilinta de zi cu zi si sa jeleasca frigidele din dotarea Intact pe altarul deontologiei portocalii de partid si de stat.

UPDATE: Jumatate dintre ministrii PSD de astazi au facut parte din ceea ce se chema “sistemul ticalosit” intre 2001 si 2004. Sa-nteleg ca doar Adrian Nastase era de vina pentru guvernarea de jaf acuzata de portocaliii care l-au sustinut pe Traian Basescu pentru a deveni presedintele Romaniei? Astept parerile frigidelor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Un regal şi-un set de execuţii politice

  1. In guvernul asta nu exista nici un finantist, nici un economist. Singura persoana cu urme de cursuri economice e Ilie Sarbu.
    Traim deci in plina criza mondiala a suruburilor.
    Oricat de multi si de buni consilieri ar avea, un inginer n-are sa priceapa in ruptul capului esenta unui fenomen economic de complexitatea si dificultatea crizei economice actuale.
    Ar trebui sa fie cel putin capabil sa citeasca un raport al pietei de capital, sa inteleaga niste corelatii macroeconomice, sa aiba cat decat viziune si bun simt.
    Nu mai vorbesc de teorie, de fundamentele economiei, de capacitate de sinteza sau pur si simplu de capacitatea de a comunica cu cei din lumea bancherilor, a finantistilor….
    Ce parteneri de discutie o sa aiba oamenii astia?
    Nu e bine. Pe langa beleaua crizei o mai avem si pe cea a guvernului. Mai dati-le dracului de rating-uri si de barfe, voi nu vedeti ce se intampla???!!!

  2. Nu va jucati cu macroeconomia, ca e de rau. Inchiuiti-va ca va aflati intr-un avion si la mansa sunt doi tractorist.
    Il vreau inapoi pe Vosganian! Ala facea multe prostii da’ cel putin pricepea ce faceeeeee!
    Nu-i validati pe astiaaaaaa!!!!

  3. Ba mai bine dati dracu’ criza si guvernarea, cui dracu’ ii arde de fleacuri de-astea!? Auzi, nu-i niciun economist si vine criza!?! Ei si, bine ca se facura ministri baietii destepti! Coruptii stau la masa cu inamicii sistemului ticalosit, deci s-a ajuns la legendarul consens, numai si numai pt interesul tarisoarei si al poporului! Sa mai numaram foile din placinta?! Pen’ ce??? S-o halim sanatosi prin reprezentantii nostri legitimi, sa ragaim satisfacuti si sa asteptam sa treaca vremea…

  4. Ma intreb: Cu cine se va parui mai intii Elena Udrea? Cu Roberta Anastase, sau cu Monica Iacob-Ridzi? Si, mai ales, unde? Ca, pentru ce… nu este nevoie sa mai intreb!

  5. buna seara,
    chestia aia cu furatul,marturisita intr-o pauza publicitara domnului de impartea mai ieri bile albe ori negre,pare al dracului de reala.Luind-o in considerare n-ar mai trebui sa ne minunam.Chiar deloc.
    Ce pacat,Antena 2 nu apare niciodata in tabelele astea cu audienta.O fi secret!
    Pt.VG mi-am pregatit o cana de vin fiert preparata cu tot dichisul, ca la Viena de Craciun.
    Macar o ora,voi fi in alta dimensiune.:)

  6. Stiti bancu’ ala: “Un om avea un cal… Si calu’ nu avea nimic impotriva!”. Cam asa e noul Guvern in toata splendoarea sa minunata!

  7. dilema e una singura: base ajuta cat de cat guvernul asta sau il baga in gard la primul hop.

  8. nu te inteleg de ce te doare capul ca nu au pus astia oameni de,,calitate,, in guvern,si ca base poate piede alegerile de anul viitor…da-i incolo…nu sint totdeauna de acord cu tine,dimpotriva chiar cred ca esti o imitatie palida a lui badea,dar vezi-ti de emisiunile de calitate(vezi emisiunile cu lese..etc).ai avea mai multa audienta decit daca ii bagi atit in seama pe politicieni

  9. Bine ca avem o policalificata in guvern: Monica Ritzi – stiinte ingineresti, stiinte juridice, stiinte economice, administratie, resurse umane, pedagogie..etc Nu stiu la ce nu se pricepe femeia asta..La o adica, daca ceilalti nu se descurca, inhata asta singura si Justitia, si Economia, si Munca, si Educatia, si Transporturile si Administratia.
    Zici ca e Basescul feminin. NUmai el ce se mai pricepe la toate.

  10. Domnule Victor, am învins: inginerii preiau puterea în România – scrie şi în cotidianul.ro.

    Întrebare pt. bădica Grigore: este implicat în lansarea canalului de televiziune LăpuşTV?

  11. Nici eu nu am chef de “politica” azi si ca azi in fiecare zi.Va exista oare vre-odata in Romanika o criza politica ?(ca ce e la acum nu e criza ,e ceva cronic, criza cred ca are durata limitata).Sa fie Stolo primu'(nu ministru) lovit de criza?!in cap?!

  12. Seara buna la Tonomat
    Daca am ajuns sa il vad pe Mazare ca ii da cec-uri in alb lui Il Comandante, daca Cristi Diaconescu va fi vecin de fotoliu guvernamental cu Nutzi Udrea, daca CA de la Marmosim SA s-a mutat in guvernul Romaniei, atunci vorba lui nea’Cristoiu, Emil Boc va fi un prim minisru …mare rau:)
    Dar, bineinteles ca toate cele de mai sus, se fac pentru dulcele interes national(inca mai este miere in borcan) si, cu pieptul gol in fata crizei economice mondiale:) Mi-l inchipui pe “strategul finantist”Pogea cum va infunta el criza fondului de pensii, dandu-le pensionarilor in loc de RON-ii aia galbejiti din pensie, niste minunate borduri de marmura, pentru a avea cu ce sa arunce in geamurile Ministerului Muncii acolo unde – evident – e un PSD-ist.
    Salutare taica si noroc

  13. Din masa asta amorfa numita “politica” (romaneasca) cum distingeti voi p-aia ticalosii si p-aia bunii? “Ezista” asa ceva?(si buni adica?).Eu scriu acu’ ca nu mai am de lucru, ma plictiseam.Voi de ce nu mai scrieti? chiar aveti ce face?!

  14. Nu ma chiama Yuri! Dar,puteti a’mi spune oricum!
    Scriu asta ,pt a nu incepe “relatia” noastra,vremelica si “bloggarita”cu o minciuna!
    Imi plac lucrurile simple,normale.Complicate in simplitatea si normaliatatea lor.Complicate de gasit.Imi plac pt ca raspund simplitatii si normalitatii care-mi lipseste.De aceea probabil imi place Ciutacu.Victor Ciutacu.Pentru ca are o revolta normala.O revolta cu care ma identific,usor,simplu natural!O revolta care nu este de celuloid,nu este politicianista,nu este a “societatii civile”nu este a”grupurilor de intelectuali”! Este mlt mai simpla.Este o revolta de INGINER! Clara!Matematica!Articulata!O revolta ce nu apartine unei stratgii .O revolta ce este izvorata din rezultatul stramb al strategiilor altora!De asta ma lipesc de ecran la el,(la Ciutacu,)la Gadea,la Badea!Spun toti ce au de spus direct!Din varful unui zambet subtire(GADEA),printr-o privire incruntata,taioasa si vorbe grele apasate(CIUTACU),cu ajutorul a doi pantofi aruncati cu imaginatie catre camera(BADEA)!
    Cam asta a fost introducerea! Cuprinsul va fi mai scurt!Mai concis!
    Ultima isprava politica:PDL+PC-PDL
    PSd-ul s-a rostogolt la dreapta impis cu igneli vartoase de baronii locali,jupanii organizatilor locale,carora le sticleau ochii sub vraja visteriei nationale!
    PC-este cu spatele la zid!Daca pleaca relanseaza ipoteza tradarii,daca nu vor sta in pat cu toti dusmanii!Ar fi bine sa ramana in alianta dar sa nu ceara ministere.
    Pdl-ul va fi stors de Zeus mai acatarii ca o lamaie din cipru in ceaiul unui bolnav.Dupa….tusti cu ea la gunoi ,sau il va baga in malaxorul unui partid de dreapta ce se va dorii urias,total ,complet, binefacator,vindecator pt natiune.Totul pana la el(la partidul acesta)dovedindu-se nociv pe scena politica romaneasca.(zeus personal ocupandu-se de asta)
    Psde-ul!Of ,eternul si fascinantul Psd!Deplasat cu sarg spre dreapta politica va elibera loculk din stanga.Locul acela clar ,ocupat ferm de FSN<PSDR<PSD.rezultatul:o nisa eliberata chiar pe stanga scenei politice.Nemltumitii din Psd(cei fara portofolii,neconsultatii,neparticipanii la negocieri,nejupanii locali,jupaneii locali,cei cu rezultate medii si influente slabe,hipopotami,cucuvelele,matusile,etc)vor putea profita pt crearea unui nou partid de stanga.stanga ferma.stanga clara.stanga cu basca.stanga cu suba.stanga saraca si cinstita.
    Vom traii si vom vedea.As mai scrie dar ,a inceput “Vorbe Grele” Al dumneavoastra Yuri

  15. Mulțam fain pentru super emisiunea din această seară. Grigore Leșe e unic și tare mi-aș dori să-l mai aduci în emisiune El chiar e de vorbe grele…restu la vorbe goale cu ciutacu! Să ai Sărbători fericite și nu le mai puneți toate la suflet. O moarte ce ti a plati…la mine de n ai veni! Vita verde iadara! Craciun minunat ciutacule.

  16. De o vreme,fatul mosului,te ocupi de guvern(asta alu’Boc)da’ai uitat de data!Si asta te costa!.Nu cumva ai uitat ca pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine doar cateva mii de timisoreni si-au pus pielea pe bat?Inclusiv subsemnatul.Pentru treaba asta nu-ti cer altceva decat ca in data de 16-22 dec. sa nu vorbesti decat despre cei care ,din cei putini,nu au mai apucat sa spuna ACUM nimic!Cred ca o merita mai mult decat cei care AZI nu mai spun nimic!Aici nu vorbesc numai de clasa POLITICA ci de toti scarpinatorii in cur(bugetari sau nonbugetari)S’auzim numai de bine!Vlasti.

  17. @alex.dumitrascu: ai cumva si o explicatie la faptul ca un inginer e timpit prin definitie? sau tu nu esti ?esti?
    a zis cineva ca trebuie sa se priceapa la ceva? s-a priceput cineva vre-o data la ceva in Romania in ultimii 20 de ani(in afara de furat)? ia zi-i domnu’ alex?scheme, fitze, programe…. Z.E.R.O.

  18. @medusa: daca v-ati fi asteptat sa laud capacitatile intelectuale ale doamnelor respective doar fiindca-s femei, sigur ati gresit adresa.

  19. Nu discutam despre cat de comptente sau incompetente sunt, ci de faptul ca au fost tratate sexist, asa cum nu se intampla cu politicienii barbati. Roberta Anastase a fost redusa la imaginea de miss Univers, ieri Andreea Vass a fost calificata drept blonda lui Stolojan iar articolul ei de pe blog a fost citit cu gafaieli perverse care nu-si aveau locul, despre bucata de discurs al dnei Ridzi referitor la femeile romane si reactia din studio ce sa mai spun).
    Repet, poate vi s-a parut amuzant. Am vazut ca totii domnii din studio se prapadeau de ras.
    Dar nu asa se procedeaza.
    In fine…

  20. nu cumpar feminisme de parada. ma distrez natural, cand am chef, indiferent de sexul narodului. viata-i nedreapta, stiu, da’ n-am de gand a salva planeta

  21. Guvernul Boc, tablou de familie.
    – datul cu mopul si impletitul ciorapilor indica o persoana dedicata propriului camin; simti parca in nari aroma de cozonac proaspat scos din cuptor si miros de scortisoara. Avem deci Figura Materna – marinimoasa doamna Udrea
    – exigenta si buna gospodarire a banului te duc cu gandul la un parinte autoritar, dar caruia ii creste inima cand vede cum i se inalta odraslele. Avem si Figura Paterna – darzul domn Oprea
    – sfiala feciorelnica si vorbitul ca din carti ne fac sa intuim barbatul ce se va naste cand din obrazul imberb vor rasarii primele tuleie.Da, exista si Figura Adolescentina – cultivatul domn(isor) Paleologu
    – cu cata bucurie asfalteaza unchiul Berceanu drumul catre casa, cat de darnic varul Pogea care pune in ghetutele fiecaruia un plic dolofan, sau ce grijuliu nepotul Bazac cand dizolva piramidonul in ceai ! Iata si Marea Familie !
    – si toti se freamata de bucurie la aparitia lui : a executorului testamentar Boc. Caci am uitat sa precizez – a murit guvernul Tariceanu.
    Noroc cu Basescu. Inima larga, milostiv. I-a strans in jurul lui sa-i consoleze. Si sa aiba un toiag la batranete.

    P.S. In politica nu se schimba curvele, ci doar paturile (Tudor Arghezi)

  22. Toata stima si admiratia pentru GRIGORE LESE (un om deshtept in adevaratul sens al cuvantului si, daca mai pui si talentu’ pe care-l are omu’ la inzestrarea intelectuala iasa ceva ce nu are tot guvernu’ lu’ boc sau basescu cum vretzi).
    Avem valori dar pacat ca nu sti sa valorificam aceste valori.
    La noi se valorifica proshtii intre ei si cu ce repeziciune se-nmultesc (proshtii, ministerele si aratarile puse sa le conduca, ca ex “TZATZA LEANA”).
    Numa’ bine va doresc!

  23. @alex.dumitrascu: ai cumva si o explicatie la faptul ca un inginer e timpit prin definitie? sau tu nu esti ?esti?
    a zis cineva ca trebuie sa se priceapa la ceva? s-a priceput cineva vre-o data la ceva in Romania in ultimii 20 de ani(in afara de furat)? ia zi-i domnu’ alex?scheme, fitze, programe…. Z.E.R.O.

    De cosmin_tlc pe 19 December 2008 la 12:41 am (#)

    Mai omule, inginerii nu sunt tampiti prin definitie, devin insa tampiti prin propria lor vointa atunci cand vor sa fie ministrii de finante in perioade de criza economica.

  24. Avand in vedere ca o oarecare Roberta cica practica in tineretea zbuciumata dansul la bara prin Petrosani, eu zic ca ati fost chiar delicati. La discursul ala s-ar fi tavalit de ras si un paralizat.

  25. buna dimineata,
    …chiar nu a “ramas” nimic dupa “vorbele grele” de aseara ???
    Ar fi trebuit ca la acea ora si ceva dupa aia politicul sa dispara,sa nu mai existe.
    Ce bine ca astazi la ora 11 se da in reluare.
    Multe,multe felicitari pt. emisiunea de aseara.Pt. tot ce s-a spus acolo dar si pt. tot ce s-a cintat.Fabulos !
    Am descoperit ca domnul Lese nu se opune diverselor proiecte.De aceea va rog dati-mi o idee de cum pot aranja cu domnia sa un concert in Catedrala Romano-catolica din Iasi.Domunl Grigore Lese locuieste in capitala ?
    Inca o data,pt intimplarea de asearA:MA APLEC !

  26. Uite aici reactii:
    http://uk.reuters.com/article/rbssFinancialServicesAndRealEstateNews/idUKLI69316020081218?pageNumber=2&virtualBrandChannel=0

    …………
    FINANCE MINISTER GHEORGHE POGEA, 52, is one of the PD-L’s economic strategists and a metallurgy engineer. He was briefly responsible for overseeing reforms as a deputy prime minister in 2005 and 2006. Known for avoiding the spotlight
    ………………
    ECONOMY MINISTER ADRIEAN VIDEANU, 46, senior PD-L leader known as a controversial mayor of the capital Bucharest in 2005-2008. He faced criticism for doing little to unlock notorious traffic jams and fix potholed roads. He controls a family-run construction company.

    ……………
    TOURISM MINISTER ELENA UDREA, 34, a lawyer and former adviser to Basescu, she is popular with the tabloid press. She left the Liberal Party of outgoing Prime Minister Calin Tariceanu to become a senior PD-L member.
    ……………..

  27. Am revazut emisiunea de aseara,astazi in reluare…asa am putut vedea si ceea ce-mi scapase,de atita bucurie.
    Concertul de la Ateneu,realizat de catre Grigore Lese,va fi transmis live de catre TVR Cultural.

  28. ….poate,aseara,realizatorul n-at mai fi trebuit sa fie atit de puternic ancorat in realitatea cotidiana.Dl.Grigore ne invita la uitare,la o calatorie in lumea curata a satului,ne invita sa ne grabim spre a o descoperi,constient fiind ca nu toti vom avea ochi ca sa o vedem.
    Sint inmarmurit de cit de maramuresean autentic si natural poate fi un OM care sta si lucreaza la oras,in Bucuresti.Oare cum face ?
    In rest,proiectele dl.Lese sint pe cit de fabuloase pe atit de surprinzatoare.
    Am erminat prin a descoperi un moderator coplesit de candoarea invitatului,de profunzimea sa,de atitudinea plecata in fata destinului vietii si sfirsitului firesc al acesteia.
    Un OM impacat cu sine insusi,un om care stie ca oricind viata i se poate incheia dar, el este multumit,a relizat multe pina in acel moment.Ramine ceva !
    Fie si numai pt. aceasta emisiune,dl.Ciutacu ,va doresc Sarbautori Fericite !

  29. Victore, ai o ciumpalaca la Jurnalul, vai de creierii ei. Da, e vorba de aia care loveste in salvamontisti. Nu le controlati IQ-ul cand ii angajati? In rest, numai de bine.

  30. Batrane, de cand iti place muzica poporala? Ca nu te-auzi pana azi sa vorbesti despre muzica den bobor. Ori te pomenesti ca ai radacini bucovinene? Hahahaha!! Oricum, te felicit pentru melodia aleasa. E misto! Hahahahaha!!

  31. Frunza verde de lemnus,
    Io-s mandruta din Lapus,
    Uiuiuiuiuiu…
    Da mandra care-i Lapusana
    Se cunoaste pa naframa,
    Uiuiuiuiuiu…

    Ca o sti bine lega,
    Si la joc bine-o purta
    Uiuiuiuiuiu….

    Si zi ceteras horea me,
    Pa struna ce subtire,
    Pana-s fata si-mi tihne,
    Uiuiuiuiuiu….

    Ca daca m-oi marita,
    A hori n-oi cuteza,
    In casa de socra-mea,
    Uiuiuiuiuiu…

    Si-n tinda de socru mneu,
    Si-afara-i barbatu rau,
    Uiuiuiuiuiuiu……

    Da horiti fata horile
    Pana-ti porti tu florile,
    Ca daca ti-i marita
    A hori nu-i cuteza
    Uiuiuiuiuiu….

    Cantec din Suciu De Jos, Tara Lapusului

  32. ROCADA lui Putin

    “Traian BOC”= Emil Boc presedinte dupa Basescu , deci ZEUS va fi la putere pina in 2024 (2009+ 5…5+5) cu ajutorul baietilor… NU ?

  33. Biografia viitorilor ministrii PDL !!! OMG
    1. Ministerul Finantelor – Gheorghe Pogea. Foarte bun pentru finante. Si-a luat doctoratul în ştiinta şi tehnologia materialelor. Deci stie sa bage material in buzunarele cui trebuie. Pana la urma si cascavalul e tot un material…
    2. Transporturi – Radu Berceanu.
    Un fost viitor ministru. Foarte bun la trnsporturi. Ne duce cu presul de foarte mult timp si n-are nici suspensiile prea bune ca simtim in fund toate gropile. Cica a facut si Aerospatialele. Sa te tii acum, transport gratuit pentru pensionari catre Luna…Asa va arta Romania dupa ce termina asta treaba. O mare GROAPA
    3.Ministerul Dezvoltarii Regionale si a locuintelor. :)) Din ciclul ” ce-am avut si ce-am pierdut, ce-am fost si ce-am ajuns”, vi-l prezentam pe Blaga. Fost ministru la AITILOP si buldog de casa la Baselu’, va ajunge sa puna flori prin parcuri. Orice cal de curse ajunge gloaba. Of Of, Mai Mai…
    4. Ministrul Economiei – Adriaaaaaaaaaaaan Videanu!! Dupa un mandat de 4 ani pe la Primaria Bucuresti in care a schimbat borduri chiar si la Ofice Word la Borders and Shadings, va ajunge sa se ocupe de Economie. De economia lui poate…
    5. Ministrul Apararii – Mihai Stanisoara.
    No coment!
    6. Ministerul Turismului – Elena Udrea aka Nuti Hot Lips pentru Basel.
    Foarte Buna pentru turism. Nu stiu cat de une sunt relatiile noastre cu Norvegia, dar sunt sigur ca Nutzi va face o campanie acerba pentru promovarea Romaniei p-acolo, sa vada si norvegianul, cetatean european, cat de frumoasa este tara noastra. Poate il invita si pe presedintele Norvegiei.
    Doamna Lector!? cat mai e tariful pentru un examen?
    Lenutza, promovand litoralul romanesc.

    7. Tineret si sport – Monica Iacob Ridzi.
    Asta nu mai e nici tanara si nu stiu ce treaba are cu sportul. cum bine zicea maestrul Cristoiu, stie Monica de ce scuipa fotbalistii pe teren. si oare la ce aparat a prestat ea, ca sa ajung la sport?
    8. Cultura – Paleologul. Ce mai e si cu asta?

  34. Subscriu celor spuse de Emcede: aceasta domnisoara habar n’are ce inseamna muntele.Sa-si puna bocancii in picioare, sa-si ia coltarii, pioletul si frontala si sa urce sa faca o documentare cum trebuie! Are dreptate domnul Cristoiu, sunt pline redactiile de fatuce. Ce comentarii a putut sa starneasca pe net dupa articolul de ieri.Si azi a recidicat Oamenii care stiu cu ce se mananca muntele sunt dezamagiti ca in acest ziar au aparut astfel de articole lipsite de profesionalism.Oare cum au fost angajate?

  35. bsile2002 (12/18/2008 8:13:08 PM): Sabrina V: Mama lui boc cel mic Pe o stâncă neagră, într-un vechi sătuc, chiar într-o căsuţă, lângă un pătuc, plânge şi suspină o bătrână mică, care are fiul cât un puştiulică. Căci la guvernare fiul ei iubit a plecat aseară şi n-a mai venit. Celularul sună noaptea jumătate. Nu-i semnal, şi totuşi: – Oare cine-i, frate? – Eu sunt, bună maică, fiul tău dorit, n-a mai mers Taromu’ şi n-am mai venit. Sun din Capitală, voi fi premier. M-a numit chiar Zeus, sunt timonier. Căpi­tan e dânsu’, e ca la armată. Mica mea oştire fuge sfărâma­tă. Vine criza, foamea, oamenii mă-njur. L-am servit pe dânsu’, m-a mâncat în cur.
    bsile2002 (12/18/2008 8:16:01 PM): Sabrina V: – Ce spui tu, străine? Emil e departe, cică de Băsescu nu se mai desparte. Am crezut că-i glumă, dar era să mor. L-am văzut aseară la televizor. Emil e cuminte, nu e derbedeu. De eşti tu acela, nu-ţi sunt mamă eu! Lasă-mă cu Zeus, fincă omul chel se joacă cu tine cum do­reşte el. Te-a numit pe tine după Stolojan. Crezi că e pe bune? Te-a luat de fazan. Am vorbit cu tac-tu, ascultă-l pe moş: după tine vine Leana lu’ Cocoş. Du-te la Bă­sescu, fă-i un ultim sluj, apoi ia Taromu’, să te-ntorci la Cluj!

  36. astea nu au fost alegeri ,a fost o bascalie la adresa oamenilor “VENITI FRAIIERILOR LA VOT” pacat ca sa cheltuit o gramada de bani aiurea ,ca tot aia de acum 20 de ani au ajuns la putere cu aceeasi nemuritori ministri ,oare tara asta numai asemenea oameni are ,mie unul mi-ar fi jena sa apar din nou in fata ca ,berceanu ,andronescu ,si mai ales coana”JOITICA” ,oamenii sa fie atenti si la alegerile din toamna sa se prezinte in numar mare la vot pt. a scapa de acest om periculos care conduce tara impreuna cu clica lui ,mai lipsea frunzaverde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.