Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Un fleac, l-aţi ciuruit şi pe mortu’ zilei

Un fleac, l-aţi ciuruit şi pe mortu’ zilei

http://www.youtube.com/watch?v=u6nF6_y-4RM

Mi-e scârbă! De voi, de intoleranţa voastră medievală, de bigotismul triumfal retrograd în care v-aţi înveştmântat. Aţi confiscat voi simbolurile. Sunt ale voastre, toate, nu se ştie în baza cărui act de proprietate. Trebuie să vă ceară voie cum să trăiască şi, mai ales, cum să moară. Mai aveţi un pic şi cereţi referendum. Să votaţi că n-are nevoie nevastă-sa să-l ducă la crematoriu. Şi că e obligatoriu soborul de preoţi la căpătâi. Cât trăiesc, vă doare-n cur de ei. De fapt, nici măcar acolo, că poate v-aţi trata. Când ajung pe catafalc, vă amintiţi subit cât i-aţi apreciat. Şi puneţi lanţul pe ei. Îi legaţi bine. Vă pozaţi cu ei. Asta vă macină acum, că n-aţi putut să vă trageţi un cadru memorabil pe smartphone cu mortul zilei şi să-l postaţi pe facebook. Sugeţi şi ultima picătură de sevă din Sergiu Nicolaescu. I-aţi mânca ficatul pe grătar. Mai aveţi un pic şi construiţi rugul în piaţa publică. S-o ardeţi pe eretică, în spiritul toleranţei creştine. Pentru că-i tânără, frumoasă şi poartă un palton deschis la culoare. Deci e curvă, profitoare şi păgână.

Jos labele spurcate de pe femeia asta! E mortul ei, nu al vostru! E drama ei de familie. Faptul că aţi văzut nişte filme nu vă dă nici un drept patrimonial. Nu sunteţi părtaşi, barbarilor. Lăsaţi-o-n pace să-şi trăiască durerea! Învăţaţi să vă respectaţi în viaţă idolii. Dacă sunteţi în stare, dar mă îndoiesc…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

312 thoughts on “Un fleac, l-aţi ciuruit şi pe mortu’ zilei

  1. Excelent scris comentariul dvs! Total de acord si, mai mult, apreciez enorm ca ati pus in cuvinte exact si furia mea.

    Nu sunt un fan al filmelor lui Sergiu Nicolaescu. Dar pe Sergiu Nicolaescu il respect pentru ca a reusit mie, de exemplu, sa-mi inspire RESPECT pentru persoanalitatea si profesionalismul sau.

    Oribila reactia unor concetateni de-ai mei, `romani europeni`… Mi-e sila si mie de ce-am vazut si auzit referitor la cum ar vrea altcineva sa-ti `vinzi` trupul mort… inhumat… incinerat…

    Sergiu Nicolaescu NU e un `caz`. Un CAZ este modul ipocrit de defulare a unor romani care poate n-ar fi meritat sansa la LIBERTATE de dupa 1989. Si ce sansa a fost! Ce sansa mai poate fi! Ce putin mai conteaza pentru unii!…

    Pacat, mare pacat ca dupa 23 de ani romanii n-au invatat ce e aia LIBERTATE. Pacat de atata risipa de energii in manifestarea unor porniri care n-au nimic de a face nici cu respectul, nici cu crestinismul.

    BOR = `crestinii` romani dupa chipul si asemanarea `BOR` – ce ironica abreviere a unei institutii… `Bor…`…

    Pacat si de sotia lui Nicolaescu. Imi pare nespus de rau ca trebuie sa treaca si prin mocirla din creierul concetatenilor ei, pe langa drama personala.

    D-le Ciutacu, ma bucur ca v-am vazut ieri la Antena 3 (ca de multe alte dati) si tineti-o tot asa! Cum simtiti dvs. simt multi. Nu toti scriu sau reactioneaza.

  2. “GLOATA”ACEIA POATE ERA SUPARATA CA NU S-AU INPARTIT NISTE COLACEI SAU LUMANARI…ORICE,NUMAI DE GRATIS SA FIE.LASAND GLUMA LA O PARTE:AM AJUNS LA CONCLUZIA CA ORTODOXIA ESTE FOARTE COSTISITOARE,PE LANGA FAPTUL CA ESTE INTOLERANTA. SI MUSULMSNII ACCEPTA ,MAI USOR ALTE RELIGII,DAR PREOTII ORTODOCSI,NU.CAUTATI COMENTARIILE DESPRE MANASTIREA VORONET,SA VEDETI CE SPUN CEI CE AU DORIT SA SE ROAGE IN ACEL LACAS…M-AM HOTARAT :VOI MERGE LA DIFERITE BISERICI SA VAD TARIFELE SI UNDE VOR FI MAI MICI ACOLO MA VOI RUGA. NU VREAU SA MA ROG LA PREOTII NESATUI DE A INCASA CAT MAI MULTI BANI

  3. Stateam zilele trecute si ma gandeam.Ceea ce am vazut a lasat urme adanci in mintea mea.Si incercam sa-mi imaginez aceasta poveste la o scara mai mica.Stiti satelea alea in care timpul parca sa oprit? Imi imaginez satul bunicilor mei.Si ma gandeam ca asist la o inmormantare a unui om de important pt acea comunitate.Si se trezesc unii ca nu-s de acord cu cu obiceiurile locului.Nu-i cunoaste nimeni , poate or fi straini.Sau copii unora plecati mai demult la oras.Nu conteaza , o mana de oameni face mare taraboi pt ca nu-s de acord cu ritalul inmormantarii.Cativa gospodari se indreapta spre grupul galagios si-i aranjeaza.Gospodareste.Stiti ca oamenii de la tara nu lasa treaba neterminata.Nu incit la nimic si nu e un indemn la violenta.Doar incercam sa-mi imaginez aceasta poveste in alte timpuri sau in alte locuri.Stimate domn Ciutacu in mintea mea unul din acei gospodari are chipul dumneavoastra.Va rog sa nu va suparati pe mine …e doar in mintea mea.

  4. De ce posturile de televiziune nu au respectat dorinta familiei ? Acum ne miram si ne scandalizam ca erau niste oameni needucati de fata, la Cercul Militar ?! De ce Antena 1 si Antena 3 nu respectat dorinta familiei, de ce au exacerbat evenimentul ? Alte televiziuni cum au putut ?! Ipocrizia se impaca bine cu nevoia de audienta. Iata cum au acoperit televiziunile, de la Paginademedia.ro: “Realitatea TV, singurul post de știri care a respectat dorința familiei: fără imagini de la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu. Nici Digi 24 nu a difuzat imagini în direct de la funeraliile regizorului Sergiu Nicolaescu. Postul de știri a avut câteva intervenții live de afară, a difuzat discursul lui Ion Iliescu si programele normale de știri.”

  5. Viata omului este reglementata si constransa de religie, legi, bani si locul nasterii, iar aceste lucruri nu pot permite decat o evolutie pe orizontala a societatii in care traim.

    Ne limitam inlauntru nostru…

  6. te apreciez mult, victor ciutacu, dar te-as contrazice dintr-o viziune mai spiritualizata: mortul nu e al nevesti-si, nu e al familiei, nu e al admiratorilor si nu e nici macar al lui insusi – mortul e al lui Dumnezeu, dupa cum si viu tot al lui Dumnezeu e, la orice varsta si in orice situatie, inainte de a se naste, cat traieste si dupa ce trece, creatura apartine permanent creatorului ei, iar plecarea in viata vesnica nu e o drama, nu e o pierdere, ci o adaugare la cei plecati mai inainte. nu e nevoie de popi, nu conteaza daca te incinerezi, dar conteaza sa te mantuiesti, ori pentru asta trebuie sa fii pregatit. cu siguranta ca sergiu nicolaescu nu e prea bine pregatit din punct de vedere spiritual pentru vesnicie, caci incinerarea este totusi un ritual de inmormantare oriental, iar noi, crestinii practicanti, stim ca trupul nostru este templu al Duhului Sfant si incercam sa-l pastram, viu sau mort, in cele mai bune conditii, deci spiritualitatea maestrului pare ca era cam mixata. acum s-a trezit acolo si nu prea stie cum merg lucrurile. concluzia este ca in a patruzecea zi de la deces, sergiu nicolaescu se va prezenta inaintea lui Dumnezeu ca sa afle unde-si va petrece vesnicia. si pentru ca el nu e foarte pregatit, ne ramane noua bucuria sa folosim timpul ramas si sa ne rugam pentru el, ca sa capete raspuns bun si sa intre pentru totdeauna in lumina. asta este singurul lucru important si singurul real.
    esti destul de prost ca sa crezi asa ceva?
    fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor…

  7. BOR are reguli stricte in cazul sinuciderilor si al incinerarilor. Propun celor porniti impotriva Bisericii ortodoxe sa treaca la alta religie, sa nu se cunune la biserica si sa se ingroape fara popa. Cu botezul nu cred ca se mai poate face ceva:)

  8. Ufffff ce de comantarii nene! N-am reusit sa le citesc pe chiar pe toate… Dar se vede ca articolul e interesant din moment ce a produs asa val de interes.
    Da f bun articolul si evident simt la fel.. Dar nu pot sa nu fiu de acord si cu mare parte din commenturi.
    Imi pare rau dar asta este: marea vina tot a mediei este. Toate televizinile sunt la fel de bazate.. pe rating si numai pe rating, deci pe bani. Sunt de groaza cum prind ele un subiect si-l freaca o saptamana daca nu mai mult pana se pierde interesul gloata. Si cum trimit ei pe teren armata de reporteri, mare parte din ei cretini de baune, de fac praf cand deschid gura.
    Si vine pauza si dai reclame cu Rosia Montana pro cianura, dupa ce ziceau ca nu e bine.. Cam de kk!
    Ei si despre firma aia(SRL, SA, ce-o fi) prestatoare de servicii pe bani grei, detinatoare de zeci de mii de hectare, munti si paduri, neplatiroare de impozite pt ca de face afaceri numai in numele domnului, dar incasatoare de bani de la buget: vorbesc evidenet de marea biserica ortodoxa Romana care cheltuie 4 miliarde de euro in ciza sa faca un palat al credintei nemaivazut, dar nu cheltuie prea mult pentru samnani.. ce sa zici. Sigur mare manager seful lor.. Nu ai voie sa zici nimik urat vai doamne. Cat ii costa odajdiile alea pe care le poarta?? Cate camine de copii sarmani finanteaza biserica??
    Si ultima idee.. ca vb ultima de botez.. Daca as avea un prieten in parlament l-as ruga sa faca un proiect de lege sa se faca botezul la 18 ani la majorat, sa stie omul in ce se baga(sau nu), ce-i aia sa botezi cand nu e constient si nu stie ce-i aia?? Lasa botezul pentru cand poate alge si intelege nu pe nv.. Asa cred ca ar fi normal, nu??
    In rest numai de bine…

  9. sunt de acord cu ceea ce a scris si gandit voctor ciutacu ; ceea ce s-a intamplat in ziua incinerarii marelui om si regizor demonstreaza cat de ingusti suntem la minte ;faptul ca nu putem sa ne smulgem din ghearele prostiei in care ne-am nascut si sa evoluam ; ne meritam soarta oameni buni !

  10. Sergiu Nicolaescu -la fel ca si domnul Mircea Dragan – s-au bucurat de pretuirea unora dintre spectatorii lor, primind drept dedicatii lucrari monografice. Pe 1 iulie 2011 s-a lansat la libraria Sadoveanu, cu sprijinul editurii Universitare, studiul intitulat: Pana la Capat! – contributii ale lu Sergiu Nicolaescu la cinematografia nationala.
    N-au fost chiar atat de ignorata opera si personalitatea lor pe cat se spune in articol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.