Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Un farsor…

Un farsor…

Imediat după constituţionala-i suspendare din funcţie, a început în forţă, cu un soi de aer demn, campania electorală. Marţial, de la pupitrul Cotrocenilor, ne-a anunţat că n-avem de ales şi că trebuie să ne vedem la urne. După aia, s-a întors circu-n oraş. Toată lumea-l persecuta, postura de victimă de profesie îl şi avantaja de minune, rezista cu dinţii încleştaţi. Ce nu făcea el pentru statul de drept, colţ cu triumful democraţiei? Zi după zi, a rupt ecranele televizoarelor, s-a dat peste cap, şi-a mobilizat sinecuriştii, a mârăit ca un câine turbat la toată lumea care i se părea că-i stă-n cale, a ameninţat, s-a întâlnit prin pieţe cu poporul lui (juma’ de milion de lei vechi bucata şi-un pachet cu hrană rece pe zi), dar tot n-a ridicat acu-n sondaje peste 30%. Visurile de întoarcere triumfală i s-au năruit. Aşa că farsorul a ales varianta cea mai jenantă şi mai umilitoare pentru un om politic: îndemnulul electoratului propriu la boicot. Decât o înfrângere demnă, mai bine o revenire ruşinoasă-n lux. Sub pulpana imunităţii penale, că asta-l macină cel mai tare…

Articolul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

119 thoughts on “Un farsor…

  1. felicitari pentru replica trimisa crucisatorului presei romana. cred ca mi-am pierdut o gramada de prieteni zilele astea (oameni de la care aveam oaresce pretentii) intreabandu-i cati bani au pierdut pentru ca ponta a plagiat ( naspa, intr-adevar, dar asta e o chestie de snobism) si cati bani li s-au taiat din nivelul de trai cu colacii de buda de 15.000 de euro sau softuri de 1 milion de euro bucata. parca traiesc un film absurd care sper sa se termine duminica noapte. ce vremuri oribile!!!

  2. Eu nu i-am auzit vocea lui Gitenstein in aceste momente penibile pentru democratie in care Presedintele suspendat isi indeamna sustinatorii sa stea acasa in loc sa voteze.

    Poate ma grabesc si Gitenstein va ganguri totusi ceva…. Ca de obicei.

  3. Departe de a fi fan Băsescu. Dar nu pot trece cu vederea manipularea crasă a Antena 3. Cum se poate să prezinţi ca şi titru Senator PDL clan Butoane când e unul PSD actual(a schimbat partidul) O ştire corectă prezenta parcursul exact al parlamentarului. O a doua observaţie, dacă se petrece o fraudă masivă mai ales în Sibiu, zona cu influenţă a PNL…de pe acum PDL-ul aşteaptă tacticos ca frauda să se producă. Se ştie unde şi cum. PDL-iştii aşteaptă răbdători gafele USL. Fără să fi cheltuit sume imense, cum USL-ul a investit inutil în acest referendum. Suspendarea a fost o gafă enormă. Oamenii sunt scârbiţi de politicieni ţi mânăriile politice din oricare parte. Rezultat absenteism. Dar poate că e mai bine să se respecte mandatele, misiunile termenele – asta înseamnă stabilitate.

  4. Problema adevărată în miză şi joc erau cei corupţi. Ori atât timp cât USL a mizat pe ei să preia puterea e o problemă mare, s-au murdărit şi compromis teribil. Orice strategie de exit acum e dificilă. Guvernarea USL va fi în mare dificultate. Nu sunt competenţi. Manipularea nu înlocuieşte acţiunea şi realitatea.

  5. Victore,

    ”nu va mai iluzionati cu milionul de oameni pe strazi. e exclus!”

    asa intr-o nota umoristica, daca votul este invalidat dar sunt cam 7 milioane la 1 pentru demitera lui Basescu si ies apoi in strada cam 30-40.000 sa demonstreze, nu le putem da un ‘copy paste’ sa facem un milion si sa-l dam jos pe basescu?:)

  6. normal: de acord. inainte de suspendare credeam total ca usl va lua super multe voturi la parlamentare. acum, dupa ce ponta se face de ras prin europa, cursul creste pe fondul neincrederii in tampeniile guvernantilor, mi se pare ca si-au diminuat sansele super mult. luand-o altfel: ce costa reforma in domeniile sanitar si economic fara suspendare: mai mare incredere in fortele usl. acum, dupa toata varza, parca nu. plus faza cu crin antonescu, in care chiar nu am incredere ca e ‘solid’.

    ca sa fiu inteles mai bine: eu oricum nu votez din principiu. e lumea politicienilor romani, lupta imensa pentru banii poporului. in 23 de ani nu s-au interesat de romania. e clar ca n-o sa inceapa dintr-o data. a se vedea situatia curenta.

  7. dupa ce ma duc sa-i bag un da, duminica,
    ma duc sa stau pe scaunelul cu 3 picioare
    la universitate. poate fac rost si de un
    tv portabil sa vad ce se intimpla de acolo.
    ar fi tare sa ne stringem din nou si sa-i
    intoarcem spatele sincron hahaitorului,
    salutindu-l cu deferenta corespunzatoare,
    si cine stie, daca sintem suficient de multi,
    poate intram in cartea recordurilor ca cel mai
    mare numar de cetateni care au intors spatele
    live unui presedinte (, dupa ce l-au) demis. 🙂

  8. Bine ca s-a luminat CTP (a scris urat despre Ponta , i s-a intors ),Rspunsuri curajoase ,atitudini ferme ati avut astazi toata ziua la A3 si-n articol , d-le Ciutacu , ne-au uns pe suflet Asa este basescu ,cum l-ati descris Este sfarsitul lui .Vor fi peste 10 mil. la vot. Scapam de basescu

  9. Scuze, am uitat sa adaug la postarea mea ca exemplul perfect al smecheriei cu cersetorul PDL-ist abuzat de oamenii rai este Cezar Preda. Luati orice declaratie de presa, orice aparitie la TV si o sa vedeti ca nu este nici o diferenta. Este o smecherie cu care au pacalit oamenii din 2004 pana astazi.

  10. Victore,

    In cazul lipsei cvorumului se impune repetarea referendumului, insa la repetare nu va mai fi nevoie de cvorum, vor decide cei care se prezinta.
    Asa este logic si legal.

    Daca la o Adunare Generala a Asociatilor unei societati sau asociatii, nu se intruneste cvorumul necesar de deliberare, se organizeaza in cel mai scurt timp posibil o Adunare Generala Extraordinara, unde nu mai este necesar cvorumul.
    La referendum de ce ar fi altfel, de unde sa stim ce hotarare adopta cei care nu se prezinta la vot, sau toti cei care nu se prezinta de fapt voteaza NU, este halucinant.

    Nu te exprimi prin vot, nu contezi pentru democratie, asta este realitatea.

    Eu vreau ca USL-ul sa-mi apere mie dreptul ca votul meu sa conteze!

    Asa ca Parlamentul chiar poate sa valideaze rezultatul referendumului, asa cum o arata el. Perfect CONSTITUTIONAL pt ca Parlamentul e SUVERAN si REPREZINTA VOINTA EXPRIMATA A POPORULUI.

    Case closed Mr Sorici.

  11. Eu nu am mai fost de foarte mult timp sa votez si asta din cauza ca imi este scarba de toti si m-am saturat sa aud acelasi refren: “facem, dregem, rupem” urmat doar de strofe putin schibate:” ca nu se poate din cauza ca . . . ca unu mare si negru nu ne-a lasat etc”
    Dar de data asta imi misc fundul de pe canapea si merg sa votez si nu din cauza ca-mi este drag Base sau Crin sau Ponta pentru ca sincer eu vad doar un semn de egal intre ei si nimic mai mult
    Asa ca daca spuneti DA sau NU este indiferent dar trebuie macar acum sa spuneti ceva
    Pentru toti cei care voteaza (indiferent de varianta) aveti respectul meu iar pentru restu vizionare placuta la tembelizor

  12. Prin introducerea pragului de validare, se da voie minoritatii sa conduca o majoritate. Curat principii democratice! Cu de la democratii Merkel si Barroso metoda! Bafta.

  13. “Traian Băsescu: Cei care au organizat lovitura de stat trebuie să răspundă în faţa justiţiei”

    Sigur, sa arestam tot Parlamentul. Gindire de “democrat”. Domnule intelectual Liiceanu, nu va infioara nimic din zicerile astea?

  14. Farsor, trisor sau cum o fi, in noaptea de 28 spre 29 o sa dorm ca un prunc sa fiu odihnit de referendum sa fie stampila pusa in patratelul cu da, fix pe mijloc. O sa ma simt ca si cum i-as lipi-o in frunte(daca eram nea’ Stefan si aveam banuti multi poate ca-i lipeam dinaia…)

    Offtopic: care-i treaba de trimite USL-ul(psd, pnl) tot felul de oameni la TV mai potriviti daca vrei sa-ti dai cu tezla in ce n-are basscu decat sa-ti poarte un mesaj coerent. L-am vazut intr-o zi pe Dl. Ghise si era cevaa …oau.

  15. Băsescu: “Miercuri mă întorc la Cotroceni. 99% referendumul va fi invalidat” – iar e sigur pe el … vai cat de sus va pica marinaru` … va fi superb.

  16. Victor,

    1.Te-ai uitat pe cariera lui Barroso?

    Identica cu a lui Basescu si de aceeasi factura, nicio mirare then…

    2. Cam mare coincidenta ieri, 256 de percheziții? Cate voturi au fost pentru demitere?

  17. Sper că vom avea un referendum valid, altfel…domnul Antonescu se retrage din politică, iar pe locul al doilea în sondaje pentru președinție e Dan Diaconescu! Pe mine mă lasă imaginația!

  18. Tot ce ne mai ramane e sa-i dam dreptate dictatorului, adica sa-i dam o lovitura de stat, sa iesim cu mic cu mare dupa referendum, pe strada, la poarta cotrocenilor, sa vedem ce-o sa faca basescu in caz ca se invalideaza rezultatul referendumului, o sa ne claxoneze din logan sa-i facem loc sa intre inapoi, sau o sa-si asmuta slugile impotriva noastra. EU UNUL n-am de gand sa inghit marsavia asta. Sa vina UE sa calmeze lucrurile, ca ei le-au inflamat si i-au dat nas lui basescu sa faca ce stie el mai bine, adica sa dezbine. Daca UE nu se amesteca, basescu nici n-ar fi iesit din casa pana la referendum. PREVAD UN CONFLICT MAJOR MUTAT DE ACUM IN STRADA. CU ORICE RISC IMI IAU BATA SI-MI APAR SINGUR VITORUL. Daca asa vor atunci CARE pe CARE, DOAMNE AJUTA !

  19. au dat iama basistii pe aici…sa inteleg ca sunt disperati?
    daca nici acum oamenii nu ies la vot inseamna ca suntem o tara de oligofreni!

  20. Plus dupa ce au cheltuit atatia bani cu campania electorala te trezesti ca anunta boicot.

  21. sunt convins ca vom scapa de Basescu pe 29.
    ne putem da seama de acest lucru si din gestul lui CTP care a fost sluga cea mai credincioasa a regimului si a luptat pe redutele basiste pana in ultima secunda.
    CTP este un om inteligent chiar daca face pe naivul, stie ca lupta pe rduta este pieduta oricat a mitraliat el cu plagiate in popor

  22. De ce pentru a scapa de Basescu trebuie sa avem jumatate plus unul din cei cu drept de vot (DA) iar pentru a se intoarce la Cotroceni nu trebuie(NU)? Nu este corect. Nu trebuiesc indeplinite aceleasi conditii de prezenta la vot pentru ambele cazuri?

  23. Il urasc pe gunoiul asta!Constat ca abia acum am ajuns in viata sa stiu ce inseamna ura. Un singur lucru ma va vindeca. Sa-i vad mutra dupa referendum, lui si creierelor spalate din jurul lui.

  24. Felicitari pentru postare d-le Victor si pentru actiunile din ultima vreme, menite sa trezeasca populatia romana din somnul cel de moarte. Subscriu celor scrise de Decebal si vad ca, pe cale constitutionala/democratica, nu-l putem da jos pe tiran , caci el si alti bastani europeni, au zis ca e lovitura de stat. Hai sa facem invers, sa dam cu adevarat o lovitura de stat, poate aia va fi considerata constitutionala. Nu exista alta cale, daca legal nu e bine, avem dreptul sa ne folosim forta, sa lichidam dictatura basista. Pana atunci, duminica hai cu totii la vot, sa ii dam lui base-n bot!

  25. “Dacă Biroul Electoral Central validează referendumul, nu are cine să se opună. Apoi urmează validarea de către Curtea Constituţională şi s-a validat decizia. Ce vă pot spune: miercuri sunt înapoi la Cotroceni”, a declarat Traian Băsescu. (pesurse.ro)
    Vrabia malai cotrocenist viseaza. Farsorul asta nu cunoaste Constitutia pe care o tot flutura. CCR nu valideaza, CCR “ vegheaza la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia;” ( art. 146 i ). Ultimul cuvant il are Parlamentul.
    Conform articolului 3 din hotărârea Parlamentului, declarat constitutional de CCR”în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat”. Mai mult :
    “Traian Basescu poate cadea in propria groapa sapata de el, dupa ce impreuna cu PDL a decis marti boicotarea referendumului pentru demiterea presedintelui din 29 iulie 2012. Daca referendum-ul nu e valid (“cvorum” de jumatate plus unu din numarul de persoane de pe listele electorale), nu poate produce efecte juridice, si nu schimba nimic situatia actuala, adica se mentine suspendarea lui Traian Basescu! Asta pana se va hotari cu DA sau NU asupra demiterii, demitere care nu poate opera in lipsa unui referendum valid! Din cauza costurilor, un al doilea referendum s-ar organiza probabil odata cu alegerile parlamentare… “ (Lumea Justitiei-Vorbe de fumoar )
    Bomba juridica a fost lansata ieri la emisiunea Danei Grecu de ziarista Adina Anghelescu Stancu, de la Lumea Justitiei.
    In concluzie, farsorul si fariseul TB va ramane suspendat si se va organiza un nou referendum, daca nu ne mobilizam pentru realizarea cvorumului, in ciuda boicotului portocaliu.
    Ce parere ai Victore, am dreptate ?

  26. @victor2011 pe 24 July 2012 la 19:28
    Spuneti ca “… stapanul dvs este ultimul care a fost vazut iesind in 89 din un anume birou”.

    Dom’le, poate l-a trecut si pe om vreo nevoie si a intrat in cea mai apropiata buda!

    @ Sefu’ Statului (sticlist viteza) pe 24 July 2012 la 20:20
    Ziceti ca Ponta a fost securist inainte de ’89 si membru in CC al PCR.

    Tinind cont ca acum are pe declarate 40 de anisori, inainte de 89 nu putea fi decit mai tinar, si anume avea cel mult 17-18 ani. Eu am citit pe vremuri un roman – Capitan la 15 ani: nu stiam ca s-a mai scris unu “Securist la 14 ani”.

  27. Adevarata lovitura de stat este pregatita de catre Basescu.
    Fara sustinere populara, cu zero voturi in favoarea lui, vrea sa se intoarca la Cotroceni.
    CCR este institutia care a favorizat si a facut posibila aceasta lovitura de stat.

  28. Domnilor si doamnelor ,

    e din nou in postura de Puppie ,The Sailor dog in care era la intrunirea de la Bruxelles ,unde mai toti i-au spatele si se invartea ,singur printre dusmani,ca un maidanez…
    Trista imagine , in contrast cu postura presedintelui interimar….

  29. Ura, ura, ura ! Antena 3 s-a eliberat de basism, prin faptul ca leprele pedelase nu mai vin la emisiuni. Recunosc ca la ultimele emisiuni unde au fost lichele precum traica, boureanu,tinel, andreea wass si alte asemenea nevertebrate, am schimbat postul, caci aceste cutre veneau doar sa va strice emisiunile si sa ne jigneasca/umileasca pe romanii cinstiti.
    Romani haideti cu totii la vot duminica si nu uitati,ca un sut in cur dat basalaului,inseamna un pas mare inainte pentru tara.

  30. Băsescu: “Miercuri mă întorc la Cotroceni. 99% referendumul va fi invalidat” –
    Pun pariu ca NU, NU se va intoarce la Cotroceni!

  31. Victore, daca avea asta puterea lui Putinescu cred ca aveai demult plutoniu la micul dejun sau erai pe undeva la racoare vreo 15 ani sa te inveti minte. Bine ca nu-i asa!!!

  32. Victor Ponta a spus-o clar, cu subiect si predicat, in interviul pentru Euronews: “80% din populatia Romaniei doreste sa scape de presedinte.”

    Si atunci care e problema cu cvorumul?!?

  33. Victore citesc acum ca basescu s-ar fi razgandit, nu mai vine la referendum si vrea ca sa fie boicot general, adica pdl sa nu participe deloc nici macar in sectiile de votare, ca el nu vrea sa participe la lovitura de stat, ca paiata si …. sa faca ce vor, ca nu vor sa fie puse camere de luat vederi desi exista in scoli de la bacalaureat.E bolnav mintal, simte ca ii fuge pamantul de sub picioare.Dabia astept sa treaca zilele astea si sa nu ii mai vad fata, si sa se duca el si toata gasca lui la p[uscarie.AMR 5 zile DA JOS BASESCU.

  34. Cred ca trebuie contestat la CCR pe baza de probe(anuntul oficial al boicotului ,actiuni de blocare a buletinelor si cartilor de identitate in unele localitati,alte actiuni ale primarilor pdl)cvorumul care a fost impus ptr.a asigura participarea larga a cetatenilor ,ori in aceste conditii,oficial dovedite ,CCR trebuie sa reconsidere motivatia .Nu putem sa lasam asa aceasta problema ,e bataie de joc ,si cred ca juridic nu e in regula.

  35. Daca referendumul nu face cvorumul necesar si este invalidat, asta nu inseamna ca Basescu se intoarce pe functie. Inseamna doar ca populatia nu s-a pronuntat clar, nici pro, nici contra si in mod normal Basescu trebuie sa ramana suspendat si ar trebui organizat alt referendum fara cvorum de data asta. Nerealizarea cvorumului nu raspunde la intrebarile referendumului, nici da, nici nu, asa ca Base nu are niciun drept sa-si reia functia.

  36. Auci…am crezut ca am gresit blogul. Ce pot debita astia de 1 milion, te doare capu’! Sunt ferm convinsa de validarea referendumului, cu conditia sa nu voteze si strabunicii si eroii din I RM. in rest, asteptam cu speranta sa vedem tricoul bleu murdar de putin maro…

  37. @ anca
    A inceput anchetarea sefilor minerilor, precum si a unor primari PDL din Vaslui care au retinut buletinele oamenilor ca sa nu participe la referendum.

  38. Stai acasa pe 29 iulie.
    Vino la vot in noiembrie ori alta data la parlamentare.Vei fi anuntat de PDL cand are nevoie de votul tau.
    Intrebarea :
    Esti ori nu manipulat?
    Care e opinia ta?

  39. @normal Cred ca se observa, de la o posta, toate hotiile si faptele facute de regimul portocaliu ,in dispretul legii si a normalului .Si sa mai vii tu “un normal” sa propavaduiesti anormalul este prea de tot.Nu ne-a ajuns 8 ani de ura,vrajba intre noi si intre categorii sociale,lipsa de siguranta a cetateanului obisnuit.D-le “normal” chiar nu ti-e dor si matale de NORMALITATE,DE SIGURANTA,DE COMPASIUNE PENTRU SEMENII MAI NEAJUTORATI,DE VORBE BUNE IN ORICE DOMENIU,DE A VEDEA PE ECRAN SI PERSOANE AGREABILE,INTELIGENTE,CU BUN SIMT care sa degaje OMENIE SI INTELEGERE RECIPROCA.Nu v-ati saturat de acest”razboi “dus fara incetare zi de zi de un presedinte nemultumit de NIMENI(exceptand propaganda si slugile proprii).Sper ca nu faci parte din categoria celor ce vor suferi efectiv dupa 29 si doar sa ai o opinie diferita de majoritate.

  40. Claudiu:

    Mai aveai vreun dubiu ( că sunt disperaţi băsiştii )? Eu, nu. 😉

    P.S. Să-mi priviţi cetăţenii conjudeţeni. Cred că vom compensa prezenţa din anumite judeţe mai…leneşe.

  41. Cine nu merge la vot Greseste! Nu va luati dupa recomandarile PDL! Puteti merge sa votezi NU! sau ce vreti voi. Cred ca e bine sa ne implicam mai mult nu sa stam deoparte. Am fost si la referendumul pentru parlament unicameral – mi-am exprimat opinia, si….ma simt mult mai important. Astea sunt jocurile democratice, se poate intampla cateodata sa fim manipulati si sa legitimam un grup mic de smecheri. Votul e bun…., daca e dat cui trebuie. Victor Ponta ne va scoate din belea. A spus ca va impartii mult mai corect banii dar cred ca trebuie sa ai stampila pe buletin, dovada votului poate fi salvatoare!!! mergeti la vot!!!! eu vreau democratie – Cristian Tudor Popescu nu era suficient de antibasit, aseara la Gadea a fost “motivat” sa fie! Bogdan Chireac e putin santajat ca a luat bani de la…, dar el nu e basist si ii merge bine. Toti anti-basistii sau imbogatit pe vremea lui Basescu!? Acum e bine sa fi antibasist si ai numai de castigat. In 2004 am fost basist (acum imi este rusine) trebuia sa fiu nastaseist era alegerea perfecta(am fost manipulat:(). Astia din UE nu prea mi-am dat seama ce sunt, Barosso si Merkel sunt sigur basisti. Se vede clar ca le merge prost. Au dus toata europa in criza. Eu nu mai inteleg nimic!? E atat de simplu: fiti antibasisti!!!De asta ne meritam soarta: ” ti se explica clar ti se arata drumul si totusi alegi sa fi basist!? Am inteles si m-am decis: eu de azi sunt pontist !!!!sunt pontist!!!! sunt pontist!!!!

  42. sa opresti pe cineva sa voteze este ilegal … dar sa premiezi pe cineva ca a fost la vot este perfect LEGAL… poate baga la cap si usl-ul

  43. Blaga ,acest slugoi fara coloana ,tocmai a declarat ca si daca are 8 mil.de voturi impotriva basescu se poate intoarce cu fruntea sus la cotroceni .Romani, astia deja fac misto de noi.Cred ca trebuie sa ne facem dreptate daca Ponta si Antonescu nu fac intimpinare la UE si CCR care trebuie sa schimbe motivatia cu cvorum ptr. ca OFICIAL pdlistii au incalcat cerinta CCR de asigurare a participariiJuridic nu se mai poate respecta cvorumul.

  44. In tara mea pot sa vorbesc liber pe telefonul MEU.In tara mea imi cresc copiii decent si ii invat si eu pe ei ce m-au invatat parintii mei pe mine,adica sa respecte batrinii ,sa respecte profesorii,medicii si toate categoriile sociale.In tara mea ne respectam unii pe altii ,ne salutam si ne vorbim.In tara mea nu trebuie sa-mi spuna nimeni ce vad eu si singur.In tara mea nu ma trateaza nimeni “de sus” ca si cind as fi un retardat.Tara mea era frumoasa pina acum 8 ani.Eram multumit de ea.Am pierdut-o.Sau mai bine zis mi-au luat-o unii cica se numesc pdl.L-au pus pe unu’ in frunte care ne trateaza ca pe sclavii lui.Asta din frunte a venit cu mai multi si ne-au furat ,ne-au tratat ca pe niste sclavi de plantatie ce sa mai zic…ne-au furat tara incet incet.Ala din frunte ca sa ne poata subjuga mai bine l-a adus pe unu” micut si cam repede la vorba,de la cluj,care a adus si o tanti care cica era “pe bune” cu ala din frunte.Sa te tii furaciun,taieri de salarii,bataie de joc,insulte si alte mizerii.Le-am suportat pe toate.Acum,de doua luni,inecrcam sa ne luam tara inapoi.Este foarte greu.A ramas numai ala din frunte.Ei isi vor tara lor inapoi,eu pe a mea.Ca sa ne luam tara inapoi ne-au pus conditii.Dar eu sper sa invingem oricum.Eu imi vreau tara inapoi.Taramea,a copiilor mei si a tuturor celor cinstiti si cu bun simt.EU VOTEZ “DA” IMI VREAU TARA INAPOI.VREAU SA MA AJUTATI.VREAU AJUTORUL PE CARE NU L-AM CERUT NICIODATA.AJUTOOOOOR.Vreau sa traiesc liber.Va multumesc.

  45. Problema este cu mult mai complicată și ține de Constituție, mai precis de articolul 95/3 din capitolul II al Constituției României. Președintele României este ales de către popor. Nici o altă instituție – parlament, senat, guvern – nu-l poate alege. Pe cale de consecință logică, demiterea din funcție nu se poate face decât de către popor. Parlamentul nu-l poate demite. Îl poate însă suspenda. Suspendarea este un fel de antecameră în care președintele este lăsat să aștepte verdictul judecătorului suprem: poporul. Cu alte cuvinte parlamentul îl aduce în fața poporului (suspendare), iar poporul decide (demitere). Textul Constituției spune că referendumul este obligatoriu, insa nu specifică și validitatea lui. E logic că referendumul trebuie sa fie valid, pentru că altfel nu poate oferi un răspuns în problema demiterii. Un referendum invalidat este de fapt un referendum care n-a avut loc. E ca o partidă de fotbal anulată: trebuie rejucată. Anularea referendumului nu implică și anularea suspendarii președintelui. Acesta rămâne în continuare suspendat, așteptând un verdict din partea poporului. În esența textul Constituției spune că referendumul este obligatoriu, mai precis că trebuie să dea un răspuns (pozitiv sau negativ, asta nu se specifică) în chestiunea demiterii. Invalidarea lui nu este prevăzută. Un meci de fotbal anulat nu e un meci câștigat de una din echipe. E doar un meci anulat, care trebuie reprogramat în vederea obținerii unui scor. Respectând textul Constituției, anularea referendumului de pe data de 29 are drept urmare re-organizarea lui. Altfel problema rămâne fără răspuns și președintele rămâne într-o continuă stare de suspendare.

  46. Domnule Ciutacu,

    Astazi USL a obtinut o victorie importanta despre care nu se vorbeste inca : CCR a decis ca in privinta referendumului, parlamentul are ultimul cuvant si ca el decide ce se va intampla pana la urma.
    Asta inseamna inclusiv ca parlamentul poate decide ca referendumul e valid, nu?

  47. Victore, ca să combatem ticăloşia ordinară pusă la cale de Băsescu şi PDL + CCR, la care văd că cei de la UE pun botul rapid (cu câteva ceasuri în urmă peste tot apare ce a spus Viviane Reding, care o ţine langa că la noi nu se întâmplă nimic din cele promise de Ponta şi Antonescu, trecând peste măgăriile lor de Diktat) nu ne rămâne decât să convingem, pentru că trebuie – sunt oameni şi oameni printre noi – fiecare care crede că trebuie să ne implicăm activ în “viaţa cetăţii”, pe cei cu care intrăm în contact (fraţi surori, colegi, prieteni etc.)să meargă la vot şi să voteze cum îi va dicta conştiinţa, pentru a nu părtaşi la această manevră mizerabilă !!! Doamne ajută !! O întrebare, dacă nu te superi, ce s-o fi întâmplat cu Oana Dobre, despre care aveam altă impresie, că acum “combate” pro Băse pe la Realitatea ?!? E un altfel de Cristoiu ?!?

  48. De la bun inceput a avut ca tactica …. non-combatul (chiar daca a declarat contrariul!!!). A facut tam-tam …. si-a asigurat 50+1 din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste …. si acum spune ca pe 30 iulie se intoarce la Cotroceni.

    In primele zile ale campaniei … basescu i-a invitat pe jurnalisti in sediul sau de campanie.
    Unul mai ager … a observat “telefoanele bucuclase” (exclud posibilitatea unei gafe !!!).
    A urmat apoi sedinta CSAT … incercarea de demitere a lui Opris …. apoi “revolta din Logan” a suspendatului. Urmate de alte declaratii … variatiuni pe aceiasi tema : frauda!
    Nimic nu e intamplator!

  49. Nu stiu cui sa ma adresez, astfel incat doresc sa fac o mica precizare in legatura cu o stire aflata acum cateva minute pe postul dvs. Inteleg ca cei de la Romtelecom isi apeleaza abonatii pentru a-i determina sa nu participe la referendum-ul de pe 29 iulie. In replica, invitata dvs. a afirmat ca Romtelecom e firma privata si nu i se poate interzice un astfel de comportament. ATENTIE: STATUL ROMAN ESTE ACTIONAR IN ROMTELECOM CU 46 PROCENTE, AVAND IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE UN NUMAR DE MEMBRI PROPORTINAL CU PROCENTELE DETINUTE. LA ACEST MOMENT MEBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE SUNT ACEEASI DIN 2009, NUMITI DE MUNISTRUL COMUNICATIILOR DIN FOSTUL GUVERN. astfel incat posibilitatea ca cei din conducerea Romtelecom sa actioneze in sens pro-Basescu este reala. luati legatura cu ministrul Nica (un om deosebit, garantez in calitate de fosta subalterna a dumnealui) pentru ca este in masura sa verifice, respectiv sa impuna o normalitate. Va multumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.