Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Umilitorul drum al asistentei către ocnă

Umilitorul drum al asistentei către ocnă

Florentina Cârstea, asistenta de la Maternitatea Giuleşti care s-a nimerit să fie de serviciu în ziua tragică a incendiului ăla blestemat, continuă să fie privită de justiţie drept un pericol public. Mai exact, singurul pericol public în acest caz, unica persoană care ar putea influenţa martorii şi, pe cale de consecinţă, mersul anchetei. Ăia de la tehnic nu, mentenanţa nu, şeful secţiei nu, managerul spitalului nu, doar nenorocita-i periculoasă pentru liniştea monahală a societăţii aşezate.

I se leagă mandate de arestare şi i se resping pe bandă rulantă cereri de cercetare în stare de libertate. Făloasele noastre instanţe fac exerciţii de intransigentă cu o femeie care n-a umblat cu leucoplastul pe fire şi n-a băgat creionul de tensiune în prize, care nu are bani de avocaţi celebri, care nu poate stârni compasiunea televizată şi care, dacă ar fi lăsată în starea naturală a omului, cea de libertate, mi-e greu să cred că ar da peste cap cursul anchetei. Băi, nesimţiţilor, dacă nu vă ţin curelele să vă luaţi de gât cu cu bogaţii, nu vă risipiţi frustrările de neputinţă pe săraci. Demonstraţi voi că asistenta-i criminală şi o să putrezească la ocna de sare. Dar mergeţi rapid până la capăt şi nu ne mai serviţi ţapi ispăşitori la proţap!

P.S. În paralel, Roberta, care face rost de cvorum pentru decizii cu impact direct asupra ordinii publice înmulţind în direct prezenţii cu doi, umblă liberă pe stradă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Umilitorul drum al asistentei către ocnă

  1. Bietul acar paun pesemne i-a fost bunic femeii, deci sa plateasca, nefericita! Cat priveste nup-ul primit din oficiu de labartata miss, (m-am cutremurat aseara cand am aflat ca are 34 de ani, o credeam cu cel putin 8-10 ani mai batrana, arata vai soarta ei!), e absolut firesc, haremul marinareasc ( harem in sens ideologic, desigur!)este intangibil, inexpugnabil si multe alte chestii care incep cu “in” si se termina cu “bil”!

  2. stiu ca lucra de 14 ani in ATI in program 12/24-12/48,isi iubeste meseria foarte mult, stiu ca datorita volumului de munca i s-a pus si perfuzii la servici, stiu ca uneori se intorcea cu jumatate din pachetul cu mancare deoarece nu avea timp sa manace timp, nu avea norme PSI facute, o mama minunata, iubitoare de animale si natura. E NEDREPT ce se intampla nu e PERICOL PUBLIC. Arestul preventiv e sport national, ganditi-va bine!!!!!!!!!!!

  3. Printre “victimele de la Maternitatea Giulesti” se numara matusa si unchiul meu. In ziua anterioara accidentului, au fost cei mai fericiti oameni din lume cand au adus pe lume doi ingerasi. A doua zi s-au trezit din rai in iad. Cu toate acestea, cu toate greutatile cu care s-au confruntat si calvarul prin care au trecut, au zis clar ca pe ei nu ii intereseaza cine este vinovatul, nu ii intereseaza insulta pe care le-a trantit-o statul cu cei 3000 de lei pe cap de copil ranit, ei ii multumesc bunului Dumnezeu ca odraslele lor (verisorii mei) sunt inca in viata si ca s-au vindecat si acum se pot bucura iarasi de acest dar unic.
    Daca ei nu o condamna pe asistenta, ei, care au fost direct implicati in “accident”, consider ca altii nici nu ar trebui sa-si puna problema. Pentru mine, cel putin, totul e clar: vina este impartita, incepand de la seful statului si terminand cu mine (in momentele mele de inconstienta maxima cand nu m-am prezentat pe 6 decembrie la datorie, considerand ca…. nu am cu cine). Desigur, vina trebuie impartita proportional cu pozitia acupata de fiecare. Astfel… asistenta are o mare parte din vina, dar mult mai mica decat a celor care au distrus sistemul medical. Nu trebuia inchisa pana nu se contura dosarul penal.

  4. Chiar mi-e mila de biata femeie. A picat tare prost la mijloc. Si ma strange in spate,am lucrat o perioada in sanatate, putea sa fie practic oricine altcineva din acel sistem mizerabil…

  5. Apropo de Roberta. I-ai citit declaratiile de avere? In declaratia din 12/2007 (http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=406&par1=a&par2=2004) avea asa:
    – casa de vacanta 156 mp valoare 30.000 ron
    – cont curent leasing (ce-o fi ala?) 165.620.000 lei !! (adica la valoarea de autunci a euro, vreo 47 milioane eur)

    In declaratia din 06/2010 (http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=406&par1=a&par2=2008), nu mai are in contul de leasing decat vreo 181 eur (sau ron, ca nu stie prea bine), dar aceeasi casa de vacanta, cu aceeasi suprafata de 156 mp, are o valoare de, atentie maree, 143.000.645 ron. Adica vreo 34.000.000 EURO. Oare din ce o fi construita?

  6. eu cred ca are si asistenta partea ei de vina, dar nu doar ea.Trebuia sa avem inclusiv demisia ninistrului sanatatii si a premierului.Dar noi plangem pe mormant strain.Asta nu e o tara normala,nu stiu daca mai este o tara si nu o bucata de pamant intr-un taram de care au uitat toti , lasandu-ne pe mana unora care fac experimente pe noi.Ce? ar putea fi si asa…

  7. Maternitatea Giulesti si-a deschis „timid” portile.

    Tapul ispasitor e tot in inchisoare!

    TurismoAssociati.it in ro – Observator Global

    Arestarea preventiva a asistentei Florentina Cirstea este este o masura exagerata. Unde e prezumtia de nevinovatie? Este pericol public? Este recidivista? Este suficienta suspendarea din functie si judecarea in libertate cu interdictia de a parasi localitatea. Cerem eliberarea imediata a Asistentei Florentina Cirstea si judecarea in libertate.

    Semneaza petitia !

    Vezi semnaturile pentru petitia: Judecarea in libertate a asistentei Florentina Cirstea.

  8. Pur si simplu mi-e mila de aceasta asistenta.Justitia o umileste.A distrus-o.Ii distruge si familia.De vina e Predoiu,de vina e Kovesi,de vina e Marius Iacob,de vina sunt judecatorii ce au arestat-o preventiv,de vina suntem noi ca le platim salariile,sporurile si pensiile nesimtite.

  9. Candva un medic, bursier intr-un spital din Franta imi zicea ca acolo medicina inseamna mai mult ca orice, proceduri. Totul tindea sa fie standardizat, mai ales de frica proceselor in urma acuzatiilor de malpraxis. Am patit-o chiar eu, cand pentru o banala mica eruptie pe piele mi s-au facut rapid vreo 10 analize, unele de care nici nu auzisem. Probabil ca medicul si-a dat seama despre ce era vorba, dar asa era procedura. Noi suntem la polul opus. In lipsa procedurilor, treaba merge ibrisin. Mortul e intotdeauna de vina. Introducerea lor ar insemna personal corect dimensionat, aparatura conforma si actuala si multe altele. Dar si posibilitatea de a evalua corect tot ce se misca in sistemul sanitar. Dar oare de ce-mi pierd vremea cu astfel de lucruri? Scuzati-ma, iar am fost tentat sa cred ca avem conducatori care chiar vor sa faca ceva pentru noi. Ca pentru ei fac destule, dar nu ma prea intereseaza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.