Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Umilitorul drum al asistentei către ocnă

Umilitorul drum al asistentei către ocnă

Florentina Cârstea, asistenta de la Maternitatea Giuleşti care s-a nimerit să fie de serviciu în ziua tragică a incendiului ăla blestemat, continuă să fie privită de justiţie drept un pericol public. Mai exact, singurul pericol public în acest caz, unica persoană care ar putea influenţa martorii şi, pe cale de consecinţă, mersul anchetei. Ăia de la tehnic nu, mentenanţa nu, şeful secţiei nu, managerul spitalului nu, doar nenorocita-i periculoasă pentru liniştea monahală a societăţii aşezate.

I se leagă mandate de arestare şi i se resping pe bandă rulantă cereri de cercetare în stare de libertate. Făloasele noastre instanţe fac exerciţii de intransigentă cu o femeie care n-a umblat cu leucoplastul pe fire şi n-a băgat creionul de tensiune în prize, care nu are bani de avocaţi celebri, care nu poate stârni compasiunea televizată şi care, dacă ar fi lăsată în starea naturală a omului, cea de libertate, mi-e greu să cred că ar da peste cap cursul anchetei. Băi, nesimţiţilor, dacă nu vă ţin curelele să vă luaţi de gât cu cu bogaţii, nu vă risipiţi frustrările de neputinţă pe săraci. Demonstraţi voi că asistenta-i criminală şi o să putrezească la ocna de sare. Dar mergeţi rapid până la capăt şi nu ne mai serviţi ţapi ispăşitori la proţap!

P.S. În paralel, Roberta, care face rost de cvorum pentru decizii cu impact direct asupra ordinii publice înmulţind în direct prezenţii cu doi, umblă liberă pe stradă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Umilitorul drum al asistentei către ocnă

  1. Corect ,domnule Ciutacu.
    Va felicit si va admir pentru felul in care dvs spuneti lucurilor pe nume.

  2. Fapta ramanea penala si daca ordinul de multiplicare ar fi fost 0.1, doar ca, datorita atator ani de matematica, primul lucru la care m-am gandit a fost sa verific corectitudinea datelor, iar al doilea sa corectez “greseala”. 🙂

  3. Fiul meu de 12 ani a avut o tema pentru scoala legata de expresii sinonime.Cautand o expresie sinonima pentru “tap ispasitor”a trebuit mai intai sa ii explic ce inseamna dupa care i-am dat sinonimul clasic, “acarul Paun”,dupa care i-am dat exemplul asistentei arestate si care mai mult ca sigur va fi si condamnata in timp ce cei “mari si tari”vor scapa bine mersi.Mi-a spus raspicat ca nu este drept.Nu i-am raspuns…

  4. Nu Acarul Paun e de vina in Romania? Daca asistenta era in camera si izbucnea incendiul, usile se blocau automat si ea murea la datorie. Atunci se aplica varianta a doua de solutionare a unei cauze de catre parchetele romanesti:”Mortul e de vina!”. Era solutia ideala (pentru parchet). Si, am impresia ca peocurorul este celebru pentru solutii si arestari preventive, daca nu ma insel. In ceea ce o priveste pe “Miss Parlament” cred ca voia sa afle lungimea cercului: d x PI.

  5. Cum sa ai pretentii de la turma, sa gandeasca ca ar putea fi oricare maine in locul ei?
    Ea e “doar” o asistenta. Restul, cei enumerati de tine au bani si relatii.
    S-a gasit proasta, sa nu trezim statul roman din somn si mai ales pe maretul popor roman care doarme pe el de ceva timp.
    Vorba unui profesor de-al meu: “Ce ba, v-a orbit Epoca de aur?”

  6. Întrebarea care se pune, apropo de Florentina vs. Roberta este, ce facem, sau ce putem face noi?
    Dumneavoastră, domnule Victor Ciutacu, dimpreună cu domnul Badea şi domnul Gâdea aveţi instrumente suficient de probate la îndemână ca să puteţi amplifica mediatic disparitatea dintre cazuri. Sunt sigur că nu o să rămâneţi indiferent.
    Nu am naivitatea să cred că reprezentarea cazului Florentinei în media va anula decizia judecătorilor, însă, cel mai probabil va mai lua din avântul (ori îl va întârzia amăgitor) de abuzuri la care ne supune camarila băsescului. În final, dacă formele incipiente de dictatură nu sunt contrabalansate de ceva, de un filon comun de reacţii, de indignare colectivă urmată de ceva manifestaţii şi proteste – că nu mai ştiu de frica noastră, dictatura este deja instaurată şi nu ne mai rămâne decât să renunţăm noi până nu ne vor băga pe toţi la beci.
    Mă întreb cât timp, ani, luni…va mai dura până când va cădea unul dintre dumneavoastră în urma fabricării vreunui dosar…Mă refer la dl. Mircea Badea, la dl. Gâdea şi la dumneavoastră.
    Vă urmăresc de ani pe toţi trei de ani şi, după cum sunt semnele, timpul respectiv s-ar putea să fie extrem de aproape. Nu uitaţi că marinarul nu uită şi nu iartă şi până una-alta a cam reuşit ce si-a propus izolându-vă demonic de eficient.
    O zi extraordinară!
    cu respect,
    Ciprian

    ps: mă întreb cum se face că băsescul este singurul din românia care nu a pierdut nici o bătălie, dar absolut niciuna? si de ce noi stăm cu mâinile-n sân.
    simplu ar fi să ne strângem 500.000 de mii (dacă se poate ăştia de lucrăm la privat) în faţă la cotroceni şi la guvern şi să le cerem noi socoteală!

  7. Amintiti-va primele informatii din zilele acelea : se vorbea de un chef de Sf.Maria , cu tort , cu bautura , toate cele . Nu vi se pare fabricata ? Trebuia sa o vedem pe aceasta femeie hlizindu-se cu colegii , mancand tort , udand totul cu bautura , in timp ce copiii aceia se prajeau dincolo . Pana la urma , cele 12 minute de lipsa , pentru toaleta , arata cu totul altceva . Mai ales ca nenorocita fusese lasata singura pe schimb . Incerc sa ma pun in locul ei . Incercati si voi . Ce-ati fi facut ? Nu poti garanta ca 8-10 ore nu te misti dintr-un loc . Vai de capul ei ! Si Dumnezeu sa-i odihneasca pe copiii morti .

  8. Mi-e lehamite cand vad astfel de situatii…… incalcari abuzive ale prevederilor legale care, dealtfel, delimiteaza CLAR faptele ce impun masura retinerii preventive.Numai in pielea unui astfel de om sa nu fi acum, incarcerat si fara posibiltati materiale de reprezentare in instanta.
    Ca sa nu mai vorbim despre impactul acestei incarcerari asupra psihicului femeii….vor ramane urme adanci ce nu le va putea sterge nimeni,niciodata….
    D-zeu sa o ajute !

  9. exact asta sint marii judecatori( si procurori): frustrati impotenti. sa zica ceva contra sefului lor cand nu are dreptate nu sint in stare, niste lasi parsivi. E unu’ prin Timisoara care face show cu pistoale pe starda si nimeni nu-i face nimic. Mai sint altii care fura pe fata la orice ora vrei tu si nu patesc nimic. Altii omoara oamenii cu masina pe trecerea de pietoni pe culoarea verde si sint inca liberi . Justitie de 2lei ,asta e in romanika. Dreptate pentru unii (cu multi bani), pentru gloata ,puscaria. Asa si cu Vantu. Niste penibili care te aresteaza si apoi iti dau drumul (nu s-a mai auzit asa ceva pe planeta Terra, doar pe satelitul romania se poate intampla asa ceva).

  10. are 6 bebelusi morti pe constiinta. si nici o scuza. cind apare o vinovatie clara, nu stim cum sa o acoperim.

  11. Cand dracu vine momentul ala cand o fi si chiorul in aceeasi situatie. Mortii mamii lor de otrepe PDL-iste si basiste cu procurori corupti si incompetenti…

  12. din pacate traim aceleasi vremuri securisto-comuniste in romania si acarul paun mereu vinovat,sistemul este dusmanul numarul unu in romania ….bate si nu ti se va deschide!..asta este sistemul in romania!

  13. o intrebare :
    daca Voiculescu raspunde invitatiilor postului Realitatea,nu s-ar putea ca si Vantu sa se abata putin,numai cateva minute, pe la Antene ?
    asta numai din curtoazie…

  14. Cum spuneam la vremea respectivă,mie această nefericită asistentă mi se pare aproape nevinovată,tinând cont de tarele sistemului în care îsi desfăsura activitatea si de inconstienta celor care răspund de acest sistem.

  15. De-aia nu dau doi bani pe ideea de intinerire a clasei politice ! Isi mai aminteste cineva ca,in 2005, Anastase a facut parte din grupul “reformist” Gusa-Pavelescu-Sandru si era cat pe ce sa plece din PD, odata cu ei, nemultumita ca tinerii nu erau promovati in structurile de conducere ? A renuntat in ultimul moment , fara sa-i pese prea mult ca “s-a facut de fecale” (ca sa folosesc o expresie pe care am auzit-o zilele trecute de la Willy Branza, la Antena3).

  16. Câtă dreptate aveţi! nesimţiţii au bani pot plăti,iar acest”extraordinar pericol social” va înfunda puşcăria şi în locul adevăraţilor vinovaţi.
    Vă felicit pentru abordarea acestui subiect şi pentru că aşa cum spuneaţi, de bună seamă femeia aceasta nu-şi poate permite un avocat care să o poată scoate din arestul preventiv, ar trebui să lansaţi o petiţie pe care să o semneze toţi cei care cred că femeia trebuie judecată în libertate.Petiţe,scrisoare deschisă, nu ştiu cum să se numească numai să fie făcută publică poate în “Jurnalul Naţional”.Poate că veţi spune că noi aşteptăm ca iarişti să acţioneze,aşa este dar noi ăştialalţii nu avem nici o putere mai ales cei din provincie.
    Vă rog deci d-le Ciutacu să lansaţi o listă pe care să o semnăm.Vă mulţumesc anticipat,vă mulţumesc şi chiar dacă nu o veţi face,pentru că sunteţi singurul care a luat deschis o astfel de poziţie

  17. Am aceleasi presentimente ca si Ciprian.Victore,trebuie sa faceti ceva,dar sa fi-ti indrumati de niste oameni care cunosc regulile judiciare,ca sa nu patiti ceva.Deasemenea ,Dana Grecu este la fel de predispusa la razbunarile acestor nemernici care ne conduc.Biata asistenta neavind cine sa o ajute,va plati cu virf si indesat pentru neregulile din maternitate.Acu vad ca se mindresc cu redeschiderea maternitatii,dar ca sa o fi asigurat inainte nu au avut bani,bine ca acu au avut.Poate aici are o vina ,pe linga dr.Marinescu si primarul Sorin Oprescu.Daca au un pic de constiinta,sa caute un avocat pentru asistenta,fiindca ei stiu ca ea nu e singura vinovata.

  18. @RT: ea singura? restul spitalului e curat? bine ca s-a facut dreptate! daca statea si ea inauntru sa arda impreuna cu ei, azi vorbeam despre eroina de la maternitate

  19. Din cate mi-am dat seama ,directorul si Roberta sunt neprihaniti din pdl.Azi am auzit de primele pasari migratoare de la pdl care isi iau zborul spre psd,in parlament.

  20. Dacă Roberta ar avea, precum alţi câţiva apropiaţi ai lui Traian, privirea acestuia, ar fi justificat şi chiar scuzabil ce s-a întamplat acolo.

  21. D-le Ciutacu,
    parerea mea e ca sint cazuri separate se judeca separat si de oameni diferiti.Nu apar pe nimeni,nu judec pe nimeni.La orice tribunal din lume daca pe un caz invoci o situatie din afara lui o sa ti se spuna :nu are legatura cu acest caz si treceti la obiect.Sint multe nedreptati la noi in tara si nici in cealalta parte a lumii nu sint toate perfecte. O lume ideala nu exista insa “speranta moare ultima”.

  22. Hmmm…asistenta nu a umblat dezbracata pe la fel de fel de concursuri de frumusete si nu l-a vrajit pe Chiorete-Fat Frumos. Asta e. Oare justitia din Romania o fi sora cu Chiorete?

  23. Sunt un roman plecat acum 6 ani in Canada.Cred ca ceea ce-ar trebui sa se numeasca justitie, in realitate cred ca se cheama inchizitie.AMm lucrat in romania ca si asistent medical.In Canada lucrez pe aceeasi meserie.Vreau sa va spun ca exista o mare diferenta intre a fi asistent in romania si a fi asistent in canada din orice punct ai vedea lucrurile:financiar,incredere,respect,responsabilitate.Ca si exemplu;increderea populatiei in asistentele medicale e de 96%, dupa pompieri cu97% ceea ce explica multe lucruri.Mai avem fffffff. mult pana vom ajunge la nivelul occidental sau american.Poza cu asistenta arata in ce tara de rahat traieste.Poza pe care ai postat-o arata in primul rand frica si desnadejdea prin care trece aceasta fata.In romania anului 2010.Rusine.Diferenta intre asistenta si Anastase e ca prima a facut o scoala,a trecut niste examene nu foarte usoare,probabil a salvat niste vieti ,iar cealalta si-a artat bustul pe unde a apucat.Prima e saraca si sta la bulau,iar cealalta e bogata si o doare-n spit de popor in general.Un foarte bun exemplu de democratie romaneasca.Scuzati-ma:inchizitie romaneasca.Cu respect.

  24. Eu doar ma intreb daca asistenta er acolo, pe care dintre copiii il lua primul… sau al doilea… pana la 12 (atati erau, nu?)
    Si daca nu reusea sa salveze unul? Eu nu cred ca biata femeie mai avea o zi normala tot restul vietii ei.
    Parerea mea ferma este ca cea mai mica vina a avut-o acea asistenta.
    Si ca cea mai mare vina o are sistemul.Acelasi sistem care acum o va ingropa in puscarie.NEVINOVATA.
    Din pacate stiu ce se intampla in sistemul medical pe pielea mea.Pentru acest fapt voi pleca si voi uita acest COSMAR.

  25. tot piticii tre’ să plătească…
    asta pentru ca ăia mari să se mai umfle, inclusiv în pene, pentru cât sunt ei de jmecheri şi de veşnici pă scăunoaiele lor pufoase!
    Aştept cu nerăbdare să văd cum cad, o să-i doară. Rău!

  26. Asistenta a lipsit 12 minute din salon. ATÂT.
    Orice om are voie să fie constipat sau să aibă diaree. Această femeie nu ştiu ce a făcut, dar putea să aibă un atac cerebral şi să cadă din picioare acolo. Se întâmpla acelaşi lucru. Punct.

    Cât o priveşte pe Anastase, să comenteze cine e în stare să păstreze un ton decent. Eu nu (mai) pot.

  27. In tara asta viata unui om nu are valoare pt justitia lui Peste. In timp ce femeia asta sta arestata, traficanti de droguri sint pusi in libertate, tilharii si camatarii sint in libertate, insusi vinzatorul flotei e in libertate.

  28. As vrea sa-i vad pe unii comentatori de ocazie in postura parintilor care si-au pierdut copiii in tragedia de la Giulesti, sa puna ei punctul pe ” i” si sa gaseasca vinovatii. De ce credeti ca acea asistenta nu are cea mai mare vina? De ce credeti ca nu va mai fi nimeni implicat in acest caz? De ce va substituiti justitiei, buna-rea cum este?

  29. Pe mine un lucru m-a amuzat teribil cand am vazut filmarea cu Roberta Anastase: numarul persoanelor din sala se schimba la cateva secunde. Daca tot vroia sa fure macar sa o fi dus naiba capul catusi de putin.
    votul 1: 260 pentru, 8 abtineri =268 prezenti
    votul 2: 160 pentru, 7 abtineri =167 prezenti
    votul 3: raman 167 prezenti
    votul 4: devin 170
    votul 5: scade la 162
    votul 6: 163
    Si mai e partea cu voturi impotriva nu sunt. Nici macar nu face pauza sa ridice cineva mana, doar spune direct.
    Vad chestii dinastea zilnic la televizor si e bine, pentru ca ma motiveaza sa invat si sa ma car de-aici.

  30. Vina ta e ca ai primit scrisoarea, Victore, deci clar complotezi impotriva statului si n-ai decat sa te gandesti la asta in minele de la Baia Sprie. Ti-ai schimbat numele in Ciutacu si vrei sa ne faci sa credem ca nu esti Petrini? Esti pericol pentru siguranta nationala, Petrini.

    Imi suna mie cunoscuta povestea asistentei si acum am inteles ca e cea mai iubita dintre pamanteni.

  31. Chiar nevinovată nu-i nici asistenta, că doar nu pleci de nebună la petrecere când tu ştii că ai în grijă nişte fiinţe care nu pot s-o ia la fugă ca tine. Multe lucruri se mai întâmplă prin spitale,de care nu află nimeni.

    Numai că…

    1. Asistenta aia a plecat pentru că ştia că nimeni nu o controlează.

    2. Asistentele şi femeile de serviciu ştiu mai bine ca ministrul ce se cloceşte prin spitale.

    3. Treaba cu pusul detectoarelor de fum, este praf în ochii oamenilor. Poţi să pui orice, că urlă aparatul ca la declanşarea unei explozii nucleare, dar nimeni nu-i pe-acolo să audă.

    4. Şefii din spitale ştiu că au destui bani ca să scape.

  32. nu comentez in ceea ce o priveste pe asistenta… n-ai ce: e clar ca buna-ziua ca amarata aia (cu minima vinovatie sau poate deloc – nu e treaba mea s-o judec)plateste oalele sparte de “smecheri”…
    dar nu pot sa nu remarc faptul ca sunteti rautaciosi cand faceti referire la votul din 15.09:
    explicatia e simpla: poate ca bausera un pic mai mult (roberta si voinescu) si au vazut dublu… se poate intampla oricui… pe romaneste: erau beti (de fericire sau din cauze de alcool? eeh irelevant)

    ps…
    incep sa nu mai fac fata financiar… cred ca-i timpul pt emigrare ca legea nu-mi permite sa protestez…

  33. Sunt fost ofiter de politie plecat din sistem prin demisie si am intrat in mediul de afaceri privat,stiu sistemul cum functioneaza,dumneavoastra aveti o pozitie corecta si demna in aceasta speta,acest lucru va onoreaza.

  34. @ElZap Nu trebuia pus detector de fum, ci detector cu stropitoare, pe care nu trebuie sa il auda nimeni. Toate Mall-urile au asa ceva spre exemplu.

  35. @ionut
    Păi atunci, dacă se înecau bebeluşii?
    Aparatele astea, oricât de sofisticate ar fi, nu înlocuiesc omul.

    În mod normal, ar fi trebuit să-l demonteze cineva din fotoliu pe ministrul răspunzător de sănătate. Poate că ar fi trebuit să-i ţină de urât asistentei ăleia şi alţii. Directorul spitalului printre alţii. În fond din cauza indisciplinei din spital au murit nişte oameni, nu nişte pui de găină.

  36. Intotdeauna in tara asta saracii spala pacatele mai-marilor.
    Nimeni nu vorbeste de posturi blocate,salarii mici,cadre medicale plecate in strainatate,etc.
    Ganditi-va ca asta ne asteapta in curand si in scoli…tot ce va tine de aparatul bugetar se va degrada sau va disparea.
    Sistemul sanitar,ca si cel educational este la pamant.
    Si noi ce facem?Nici macar hora pinguinului nu o mai danseaza marile ‘sindicate”.
    Propun infiintarea unui tabel de adeziune,cu nume,semnatura,cnp,in favoarea eliberarii asistentei si un alt tabel de adeziune pentu inceperea urmaririi penale a r.anastase,pe care sa il trimiteti la toate ziarele din UE,insotite de filmuletul din sala in momentul votului.Asta ca sa ne hotaram odata cine si incotro ne conduce.

  37. Stii de ce imi aminteste povestea asta? De experienta mea nefericita cu facultatea/examenele/profesorii. Tin minte ca la una dintre materii profesoara a zis ceva de genul:” Pai examenul presupune risc. E la nimereala. Poti sa iei nota buna sau nu. Asa a fost si pe vremea mea. La unele am avut noroc la altele nu.” TU CA PROFESOR trebuie sa faci tot posibilul ca nota luata la un examen sa nu fie lasata la arbitrariul sansei si al norocului. Nu poti sa iti permiti ca profesor nici macar sa gandesti astfel si in niciun caz sa pui in practica o asemenea deformare de perceptie. Sunt mai multe modalitati prin care poti realiza o evaluare corecta. Doua exeple: Oferirea optiunii/garantarea dreptului de a alege tipul de examen dorit. Acordarea de puncte pentru implicarea din timpul semestrului si pentru indeplinirea anumitor teme de lucru lansate de profesor(referate,recenzii de carti, compuneri etc.) Mai sunt multe altele dar nu vreau sa scriu prea mult si…iarasi degeaba.:) Asistenta e in arest pentru ca niste insi iresponsabili nu au vrut sa-si asume responsabilitatea. Asistenta trebuia scoasa din sistem, urmand ca un judecator sa se pronunte asupra vinovatiei sale(mda…PE FOND!). Nu mai reprezenta niciun pericol social daca nu mai era ASISTENTA! Cum sa alegi ca solutie optima arestarea? Acest lucru s-a intampat pentru a scoate basma curata niste baieti. Este gretos si nedrept. Nedreptatile ma revolta ingrozitor. Lumea o percepe acum ca fiind criminala de copii. Va spun cu mana pe inima ca puteam fi foarte usor eu in locul ei. Teoretic as fi chemat pe altcineva sa-mi tina locul daca as fi dorit sa plec undeva. Practic….habar nu am…Imi doresc sa plateasca? Da.:) Dar nu singura si nu asa.

  38. In mod normal asistenta nu trebuie sa primeasca nici o condamnare, tinand cont ca nu erau angajati suficienti, erau prost platiti, nu aveau echipament, etc. Dar daca va fi condamnata, va protesta cineva? Daca legea e nedreapta sau nu e aplicata corect, protesteaza cineva? In Franta, acum cativa ani, guvernul a incercat eliminarea regulii care spune ca experienta nu este obligatorie la angajare. Rezultatul a fost demonstratii violente in multe orase franceze, cele mai violente avand loc in Paris. Anastase a furat democratia insasi. Nimic nu se va intampla, pentru ca nimeni nu va protesa. Sa spunem ca ar fi un grup care ar face-o violent. Ar veni jandarmii, pentru ca jandarmi avem fara numar, i-ar bate rau, i-ar aresta si gata. Pentru a-si arata “competenta” si “vigilenta” in mod public,organele legii, acum cativa ani au arestat pe singurul nostru terorist, care planuia dintr-o bodega din Timisoara sa arunce tara in aer cu o butelie. Oare ce s-a mai intamplat cu el? Cine o fi mai periculos, teroristu’ sau Anastase?

  39. Acuma, să-i cerem să ştie şi număra, nu-i suficient că poate încropi (că numa’ unul editează) câteva fraze? Prea avem pretenţii, zău aşa! 😉
    (Şi totuşi… unde-i procurorul ăla independent şi curajos care s-o lege!? )

  40. Mai mult decat trist … din pacate, pe saracia asta, DEPRIMANT si nu, cum ar trebui sa fie, REVOLTATOR ca nicio organizatie caritabila sau de salvat castravetii de la clonare etc. nu face nimic sa sensibilizeze lumea si dobitocii din justitia asta orbita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.