Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ultima creaţie de televizor a sârbului

Ultima creaţie de televizor a sârbului

Dacă am fi avut mai mulţi ziarişti decât purtători abuzivi de pixuri, poate că măcar unul şi-ar fi amintit că, după ce n-a mai avut faţă pentru atât de selectivele televiziuni româneşti, Mile Cărpenişan, decorat mort de cel care l-a făcut destabilizator când era viu, i-a făcut, benevol, un clip electoral lui Sorin Oprescu. Poate că ar fi util ca Doctoru’ să încerce să facă un scurt recurs la memorie. Că, vorba aia, memoria te lasă ultima…

UPDATE: Am aflat, mult după scrierea acestui text, că, spre cinstea lui, pe doctorul Oprescu nu l-a lăsat memoria. Pot doar să mă bucur şi să regret că m-am grăbit…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Ultima creaţie de televizor a sârbului

  1. chiar m-a durut moartea acestui om. facea parte din acea mica categorie de oameni care fac planeta sa se invarta. sa se odihneasca in pace.

  2. Ma doare sufletul de Mile. la propriu… A fost u Barbat adevarat. Oameni ca el se nasc unul la 1.000.000 in romania…

  3. Oameni si oameni…
    Din pacate sunt multi care isi aduc aminte de cineva doar dupa ce a murit. Sunt altii care nici atunci.
    Sunt oameni care isi aduc aminte de cineva, doar daca acea persoana le mai poate aduce (acum, sau in viitor) foloase.
    Romania este din pacate tara eroilor post-mortem.

  4. Dupa ce l-a facut dezinformatorul nr. 1 al Romaniei, i-as fi dat cu decoratia peste muian… Sa-si bage medalia in cur. Mile nu a avut, nu are si nu va avea niciodata nevoie de o recunoastere din partea chiorului. Ar fi trebuit ca familia sa refuze “onoarea” facuta strict interesat de cel mai imbecil sef de stat pe care l-a vazut planeta asta. Ma indoiesc ca Mile, daca ar fi fost in viata, ar fi acceptat asa ceva din partea unui gunoi ordinar.

  5. doctoru’ ca doctoru’, dar zeus cu decoratia lui e de tot rahatu’… nu ma intelege gresit, nu zic nicicum ca nu ar fi meritat-o, dar ipocrizia de a i-o acorda post mortem ca sa iti mai piepteni un pic imaginea e tipic basesciana.
    cand traia si dezvaluia adevaruri incomode despre rapirea din irak, n-a mai crezut zeus ca merita decorat?

  6. Si Make are dreptate, cu articolul “Moartea lui Mile Cărpenişan, vândută prin SMS” mi s-a parut cam deplsat de la Antena s-a puna un asemenea mesaj in subsolul ecranului dupa ce un angajat (sau fost) nu mai este.

  7. Interesant este faptul nu doar ca memoria ste selectiva, ci are o anumita “harta” extrem de disciplinata. Isi aminteste doar cand vrea ea…
    Iar in privinta cazului mai sus amintit, cred ca Mile a pus suflet, deoarece s-a simtit el insusi umilit…

    Subiectul acesta isi poate gasi un raspuns si in articolul de pe blogul Asociatiei Traian Popovici (MITUL PESTERII SI IGNORANTA UMANA). click pe numele meu

  8. Ne complacem în surogate intelectuale, în şabloane şi scheme de gândire, în stereotipii mentale, în simplificări excesive, ceea ce ne dă impresia că înţelegem ceea ce de fapt nu înţelegem deloc. Navigăm într-un labirint de scheme mentale construit în aşa fel încât să evităm realitatea ignoranţei care ne macină existenţa.Pretindem că înţelegem ceea ce facem, însă prea puţin ne mai preocupă coerenţa intelectuală…

  9. buna dimineata,

    de 2 zile intru pe blogul dvs. si am vazut ca nu e nimic scris si mi am dat seama ca sunteti plecat probalil sa il conduceti pe MILE PE ULTIMUL DRUM , am jelit si l am plans aseara ca si cum era cineva drag din familia mea, imi pare rau de tineretea lui de familia lui, dar ii multumesc pt.toate reportajele bune si la obiect pe care ni le a oferit, pt.profesionalismul lui si daruire.DZEU SA IL PRIMEASCA IN IMPARATIA LUI astazi de ziua de bunavestire.va multumim dle Ciutacu si dvs. pt.acest blog si pentru toate ce le scrieti aici. cu stima dana cu toate ca nu am boxe la calculator am urmarit spotul facut lui Oprescu, care s a dovedit pana la urma ca desi l am votat si am sperat intr-un Bucuresti mai curat e o mare javra, scuze de limbaj.

  10. Basescu sa-si bage-n cur medalia!
    Oprescu? Pacat ca ziaristul nu a apelat la el! Poate azi era inca in viata. Despre reactia publica a lui Oprescu nu stiu…voi stiti mai bine !

  11. Politicienii sunt singurii oameni care nu au memorie! Iar Sorin Oprescu este tot un politician.Deci nu-i poti cere ce nu are! Daca si tu ai fi intr-o situatie “nasoala” si ai avea nevoie de “Doctoru’ ” fi sigur ca nu l-ai mai gasi acasa pana la finalul acestei situatii! Dupa aceea iti va reprosa ca de ce nu l-ai cautat si ca el putea rezolva mai bine situatia respectiva! Iar daca ai avea probleme cu “mogulu’ “si o perioada ai fi nevoit sa stai in afara mass media (scrisa sau audiovizuala) ai vedea ca dintr-o data nu mai ai prieteni! Salut! Toate cele bune!

  12. Nu se putea ca macar D-l Ciutacu sa nu-l fi deplans pe marele disparut,Mile Carpenisan in stilul lui caracteristic.
    Este un remember aparent concis, dar trimiterile facute ne dovedesc cat de profund l-a afectat pe dumnealui, si pe noi toti, aceasta disparitie atat de timpurie a celui care spunea:”As vrea sa fiu un om de zapada”.
    Din cele postate de D-l Ciutacu am inteles ca dincolo de aprecierile de care s-a bucurat, IN TIMPUL VIETII, din partea colegilor de breasla de la antena 1,3, din partea lui Oana, a lui D-l Ciutacu si probabil de la altii de care eu nu stiu, a fost o voce, chiar sonora de tot, care l-a criticat vehement cu catva timp in urma, ca acum POST-MORTEM sa-l decoreze pentru “obiectivitate si profesionalism”?!La ce-i mai foloseste?
    Am mai aflat ca dincolo de indeplinirea sarcinilor de serviciu, “jurnalistul in vremuri interesante”,OMUL, Mile Carpenisan, era permanent animat de dorinta de A-SI AJUTA SEMENII in fel si chip, fara sa fie remunerat pentru ceea ce facea.”Ultima creatie de televizor al sarbului” evocata de D-l Ciutacu dovedeste acest lucru.

  13. bravo victore, frumoasa ideea de a aminti asa ceva. desi cred ca oprescu i-a multumit de atunci, il stiu om corect. nu inteleg de ce n-a vorbit saptamina asta..

  14. Domnule Ciutacu, de ce va tot incapatanati sa sperati si mai ales sa-i considerati oameni cu creier, suflet samd ?

  15. Ce, doctoru’, nu a zis, şi el, nimic?
    Păcat de Mile, s-a dus aiurea, chiar aiurea. Cinste sistemului medical din românia, să faci septicemie din cauza unui furuncul, şi să mori, asta numai în ţara lu bă$e şi boc e posibil.

  16. Fiecare om plange si jeleste in felul sau.
    Multi sunt aceia care o fac in interiorul lor, de cele mai multe ori pentru ca nu stiu cum s-o faca altfel.
    Daca te intalnesti zilnic cu durerea pierderii unui om drag si privesti in ochii celor ramasi ai sa iti dai seama ca nimic din ce ai mai putea face nu atenueaza ce nu a fost facut.
    Nicio vorba, niciun gest, niciun regret, niciun rau de lacrimi, nici macar tot aurul din lume nu mai poate sa-i aduca inapoi.
    Sa-i cinstim, sa-i plangem si sa-i jelim pe fiecare dupa cum poate sufletul nostru si sa-i pastram vii in amintire.
    Odihneste-te in pace, Mile Cărpenişan!
    Niciodata n-am sa inteleg de ce numai cei buni pleaca primii….

  17. Mare pacat disparitia lui Mile C.
    Cat despre gesturile si faptele post ale unora…..sila!

    Ce se intampla cu emisiunea “Vorbe grele “?
    Tot binele si …curaj.

  18. In 2009, ne spunea: „Am lipsit o vreme. Ma simteam ciung pentru ca nu am mai scris.” si “M-au scuturat oamenii dragi mie si am înteles ca nu se gata lumea din atât. Am facut cum face sârbul – am batut cu pumnul în masa (am cam speriat vecinii) si am zis OK ….HOPA SUS Mile!”

  19. Victor, hai sa incercam sa ne amintim doar de Mile . Crezi ca el ar fi vrut cca mereu cand spuneti ceva despre memoria lui sa aduceti si pe Basescu in discutie?

  20. Mi-e rusine sa spun nu stiam nimic din multele fapte bune pe care incerca si reusea sa la faca Mile Carpenisan. Nici nu-i citeam blogul. Nici nu stiam ca are. Cand am auzit luni la TV ca nu mai este am fost socata pentru ca mi-l aducem aminte din multele transmisii de pe toate campurile de lupta si aveam in minte imaginea lui de om puternic, un munte de om cum zicem noi. Dupa aceea mi-am adus aminte de momentul cand s-a lasat de Tv si, parca anul trecut l-am vazut intr-un reportaj si m-am gandit cat de mult a slabit, nicidecum nu-mi amintesc subiectul reportajului (cum zice Mircea Badea, comportament “la prima mana”). Abia ieri am reusit sa-i descopar blogul si mi-am petrecut toate dimineata citindu-i postarile si minunandu-ma de cat de mare OM era. De cat de profund gandea, scria, traia. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  21. Sârbu a fost batjocorit în ultimul hal… Dar oare nimeni nu are curajul să spună in ce hal a fost călcat în picioare de Adelin Petrișor??? Adelin care deunazi îi curgeau lacrimi de crocodil și îi făcea necrolog sentimental cu o nerușinare fără seamăn… Adelin care a mai avut și nerușinarea de a apare la înmormântare… Adelin are partea lui la starea în care ajunsese Mile!!! RUȘINE!!!

  22. Da, domnule Ciutacu, sa se odihneasca in pace! Mult prea selectiva, ultra profesionista si supra-performanta televiziune Antena 1 comite si o gafa de proportii de care, nu ma indoiesc, ati aflat deja… Si scuzele de rigoare, adresate atat familiei celui mai sarb dintre romani si celui mai roman dintre sarbi, cat si celui care in mod normal ii apartinea fotografia, intarzie si astazi… Cum spuneam, un trust profesionist, corect, cu un PR de invidiat…

  23. … sau prima, depinde de purtator. Un atentat la memorie este intotdeauna necesar, te felicit pentru felu-ti discret in care veghezi si pentru confratele tau, spre aducere-aminte.

  24. Sunt inca in stare de soc.
    Mintea mea refuza sa accepte acesta disparitie.
    Poate am luat-o razna, dar mi se pare ciudat ca toata nenorocirea asta s-a intamplat de la un furuncul.
    Mile stia multe.
    Stia Mile prea mult?
    Ieri s-au implinit 11 ani de la inceputul bombardamentelor asupa Serbiei.
    Bombardamentele au durat 78 de zile. Au murit 3500 de persoane.

  25. Cred ca deja ar fi tardiv.Normal era sa-si aduca singur aminte, nu tras de maneca!

  26. Mă bucur că aţi revenit. Sper că deseară vă vedem şi la “Vorbe grele”!

    Numai bine.

  27. ipocritu’ care l-a decorat pe Mile, sa-si ia steaua, s-o faca sul si sa si-o bage in cur. cu gradu’ de cavaler, cu tot. macar atat bun simt sa fi avut sa nu se cocoate pe faima cuiva pe care, acum cativa ani, il porcaia.

  28. Poate pentru ca e medic n-a vrut sa intre in malaxorul parerilor de rau. Undeva acolo in inima fiecare probabil regreta si zice un “Doamne iarta-ma”, fara sa faca un act de bravura din treaba asta…suntem prea indoctrinati sa ne aratam sentimentele pe tv, in ziare sau pe bloguri ca sa mai intelegem simplitatea unor gesturi.

  29. România rămâne încet fără maeştrii ai scenei ai filmului ai jurnalismului ai scriiturii ai gandirii şi pe umerii ei se aşează lichelele cu grobiană ură de frumos, de răs, de credinţă în Dumnezeu…

  30. melodie solemna si trista ne arata exact cum este Romania, dar totusi tinand cont ca e luata dintr-un film cu droguri..Drogul ataca mintea, ataca trupul, ataca sufletul. Dupa ce le-a ispitit, facandu-le sa se simta invincibile pentru o clipa, drogul isi cere dreptul de calau, distrugandu-si victimele. Oare Dl. Sorin Oprescu va fi diferit decat drogul?

  31. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace !

    Probabil ca nu intamplator coloana sonora e inspirata dupa Epitaph (King Crimson).

    http://www.youtube.com/watch?v=GAxvyvWPhiY

    (Confusion will be my epitaph.
    As I crawl a cracked and broken path
    If we make it we can all sit back
    And laugh.
    But I fear tomorrow I’ll be crying,
    Yes I fear tomorrow I’ll be crying.)

    Pacat ca s-a mai dus un om !

  32. Domnule Ciutacu,
    Pe roman memoria il lasa prima atunci cand are datorii fata de cineva,fie ele si morale.Celor doi(basescu si Oprescu)le place prea mult sa se afiseze cu gesturi mari,de aceea nu vor pierde acest prilej.Vor spune ca au avut cea mai mare pretuire pentru omul si jurnalistul Mile Carpenisan.Nu cred ca au fost afectati de vestea tragicei morti.Unul dintre ei sunt convins ca la trecut pe Mile pe lista celor incomozi de care a scapat.Probabil ca in urmatoarele zile o strada din Capitala va purta numele “Mile Carpenisan”.Pe familie si prieteni nu cred ca-i incalzeste cu ceva decorarea post-mortem a ziaristului.Ei stiu ca gestul nu este facut din inima sau din recunostinta ci dintr-o ipocrizie la care basescu este doctor.Sa-si ceara iertare ca la numit pe un om sincer “destabilizator” facea mai mult decat o decoratie.
    Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mile!

  33. Cred ca depinde de educatia fiecaruia…
    Cu cat e mai putina,cu atat trebuie sa cerem mai putin.
    Desi cu cat e mai putina,vad ca urci mai mult.

  34. Bun revenit. Mi-ati lipsit. Bietul mile s-a stins dar a lasat lucruri si sentimente in urma. Cat ii priveste pe cei cu care-am ramas si-n urma carora nu vor ramane decat dare de bale scarboase ca dupa limacsi, nu comentez mai mult, ca-i primavara si si-asa ma supara ulcerul. Sa ne vedem cu bine.

  35. Cu regrete eterne pentru Mile Carpenisan, trebuie sa se intample mult mai adanc o separare a “deontologilor”.
    Asa cum spune CTP, a inceput sa se produca o separare a coruptiilor. Cred ca, asa cum sugereaza multi “oameni de pesa”, ar cam trebui sa se separe si impostorii de jurnalistii autentici.
    Mile a fost unul dintre putinii cu coloana vertebrala. In memoria lui, dar si pentru cei care tin la aceasta meserie, este necesar un triaj. In ultima instanta chiar cunoasterea limbii romane cred ca ar trebui sa fie un criteriu minim necesar pentru accesul in presa, ca sa nu mai vorbim de alte carente care se raspandesc in mass-media, precum bolile.

  36. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ma inclin,realmente,in fata Dvs.!M-a facut sa plang melodia postata de Dvs.in 2008;n-am inteles limba ,dar melodia spune mult mai multe…
    Imi pare atat de rau de Mile-a fost un om extraordinar.Sper ca Daniel Raduta,pentru care Mile a dus o campanie de strans fonduri,sa ai aiba noroc sa supravietuiasca;macar atat sa-i rasplateasaca
    Dumnezeu lui Mile, efortul.E rau ca pamantenii,uita mereu oamenii care le-au facut bine…Memoria ne lasa poate mai repede,daca dorim.Oricat de bun ai fi,dupa ce mori,nu mai esti nimic.

    Cu acelasi respect,va astept cu bine inapoi acasa,
    IoanaP

  37. Poate nu am fost eu pe receptie,dar nu am inteles de ce nu sunteti saptamana aceasta la TV?(cel putin asa am inteles de la C.Brancu)

  38. Uitam atatea, de ce sa ne mai mire ca Oprescu a uitat… Cred ca e singurul atu pe care`l avem…nu?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.