Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Tranzitivitatea sexuală a duşmăniei

Tranzitivitatea sexuală a duşmăniei

Prietenul prietenului tău ţi-e prieten. Duşmanul duşmanului tău ţi-e prieten. Prietenul duşmanului tău ţi-e duşman. Duşmanul prietenului tău ţi-e duşman.

OK, plecăm de aici şi ne închipuim că suntem pe Planeta Pluto nr. 0, Calea Lactee, colţ cu Constelaţia Trădării. Unde un plutonian (1) ar avea un prieten (2). Prietenul ăla (2) avea, la rândul lui, o prietenă (3) şi, pe lângă că o iubea, evident, făcea sex plutonic cu ea. Şi mai avea un alt prieten (4). Ei bine, 4 s-ar fi combinat, pe partea sexuală a cazului, cu 3, profitând de buna-credinţă şi de slăbiciunea sufletească a lui 2 (specifică, de altfel, locuitorilor de pe Pluto). 1 trecea şi el drept prieten cu 4. Dat fiind, însă, că 4 a devenit, prin mijlocirea sexual-emoţională a lui 3, duşmanul lui 2, tranzitivitatea duşmăniei prietenului ar trebui să-l facă, în mod logic, duşman cu 1. Care a rămas prieten cu 2. Dar, poate fiindcă pe Pluto nu funcţionează tranzitivitatea sexuală a duşmăniei, 1 nu simte că l-ar urî pe 4. Îi e doar milă de el, pentru că va fi viitoarea victimă. Şi-l dezgustă 3. Care, oricâte aspiraţii înalte ar nutri, indiferent cât ar unelti, nu va depăşi stadiul unui simplu aşternut (de) găurit.

UPDATE: 1 a primit un sms obraznic, surprinzător, naiv şi mustrător de la 3. Din care ar trebui să priceapă că 2 este un nasol care-l foloseşte. Partea cea mai mişto e autodelaţiunea de la final: 3 şi 4 se iubesc. 1 s-a frecat la ochi. Nu orbise, dar citise prin ziare că e o chestie de colaborare fructuoasă pe criterii profesionale.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Tranzitivitatea sexuală a duşmăniei

  1. Mai mult shoc decit deruta ; cred ca (1) ar trebui sa isi vada de prietenia lui cu (2) si (4); (2) si (4) , chiar daca nu mai pot ramine apropiati, prin tranzitivitatea prieteniei cu (1)- de ce nu ? – pot ramine in relatii civilizate , chiar amicale pe viitor, cind se vor intelepti.
    In fond , ce atata esentializare a “tranzitivitatii sexuale a dusmaniei ” ? Nu e vreo axioma sau porunca din Decalog.
    In fond poate (3) si (4), iata, au intilnit Iubirea Adevarata si, bineinteles, Unica – cine suntem (1),(2) si noi ca sa le judecam nobilele sentimente, nascute pe afinitati profesionale ? Si de unde certitudinea lui (1) ca vor urma si alte tradari din partea lui (3)? Si daca vor urma, ce are asta cu ,,trazitivitatea sexuala a dusmaniei” in cauza data ? Asa, (1) poate ramine in final fara prieteni.
    Marunte fapte de viata , nu ar trebui sa fii atit de suparacios cu (3)- iata dusmanul adevarat!; n-a fost singura pe lume in intimplarea asta.

  2. SINCER SA FIU, NU SUNT LUPUL MORALIST SI MA DOARE-N COT DACA (DVS. ACCEPTATI)UNUL SA SE FLATULEZE CU SPUME INFECTE, IN LOC SA SCRIE CIVILIZAT(desi il doare creierul)AICI UNDE ESTE CAUTAT(nu fassul, ci) CIUTACU. Parerea mea,de varza….De gustibus….

  3. @florea: daca mai continuati limbajul de peluza, plecati
    @Elena: emotionant, da’ nu pun botu’ 🙂

  4. Mai matematicul d-vostra text a fost supus disectiei, toata noapte si putin din dimineata, de televiziunea poporului.Personajele au fost instantaneu reperate, ba mai mult, jumatate din ele erau chiar in direct, mangaind fiecare cate un pahat cu vin pe litoralul autohton, deloc deranjati, ignorand asa-zisul reporter, “plantat” intre ei fara rost,si al carui rol a fost cel mult acela de a-si exersa dictia citind-poticnit si stalcit- anumite sms-uri, culminand, in cele din urme,cu citirea prealungului sms trimis de personajul 4, tocmai d-voastra, in semn de adanc respect sau, poate, doar din spirit de colegialitate.
    Miroase a pulbere incinsa…

  5. @Dana: povestile televizate de alcov nu intra-n preocuparile mele cotidiene

  6. A fost de coma :)))aseara la “televiziunea poporului”
    Super telenovela asta cu 1, 2, 3 si 4 :)) !

  7. As vrea sa nu mai vad genul asta de articole!De ce? Raspunsul e unul simplu:” time is money”. Victore, as vrea sa-ti dau o tema mai buna de “gandire” … ce zici de urmatoarea stire :“Caracatita mafiei forestiere îsi întinde tentaculele în Mures”
    Avand in vedere ca sunt din Gheorgheni, imi fac probleme pt romanii mei…TE ROG ai grija de MAFIA lemnului din acest JUDET! Am ajuns ca cei care se ridica impotriva lui Meles Elod( pres Oc. Silvic Gheorgheni) sa fie batuti de mascati…( a se vedea reportajul Tv din Gheorgheni) Victore e vb a de 130 000 de h de padure!!!!
    Ti se pare o coincidenta ca tocmai se face o fabrica de lemn( de 100 mil E ) in Ms??? Aveti grija de aceasta ancheta !!! Pt ca am impresia ca toata afacerea va fi musamalizata ,inclusiv in Comisia de abuzuri… din Parlament.
    Avem nevoie de o presa independenta in judet, care sa scrie si in limba romana!!!
    E vb a de milioane de E , asa ca TE ROG “sapa ” cu o ancheta serioasa si in acest judet(Harghita) si ai sa ai mari surprize( politisti ,consilieri locali… )in gnr pers investite cu autoritate publica ce-si bat joc de cetateni.
    Multumesc Victore! astept o reactie pe masura din partea ta…

  8. aseara a citit diaconescu de pe blogul tau 🙂 cine a vazut emisiunea stiie cine sunt personajele 🙂

  9. Salve VICTOR destul de frumos explicat cu calm si logica.Cine-l tine in brate pe 4?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.