Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Tranzitivitatea sexuală a duşmăniei

Tranzitivitatea sexuală a duşmăniei

Prietenul prietenului tău ţi-e prieten. Duşmanul duşmanului tău ţi-e prieten. Prietenul duşmanului tău ţi-e duşman. Duşmanul prietenului tău ţi-e duşman.

OK, plecăm de aici şi ne închipuim că suntem pe Planeta Pluto nr. 0, Calea Lactee, colţ cu Constelaţia Trădării. Unde un plutonian (1) ar avea un prieten (2). Prietenul ăla (2) avea, la rândul lui, o prietenă (3) şi, pe lângă că o iubea, evident, făcea sex plutonic cu ea. Şi mai avea un alt prieten (4). Ei bine, 4 s-ar fi combinat, pe partea sexuală a cazului, cu 3, profitând de buna-credinţă şi de slăbiciunea sufletească a lui 2 (specifică, de altfel, locuitorilor de pe Pluto). 1 trecea şi el drept prieten cu 4. Dat fiind, însă, că 4 a devenit, prin mijlocirea sexual-emoţională a lui 3, duşmanul lui 2, tranzitivitatea duşmăniei prietenului ar trebui să-l facă, în mod logic, duşman cu 1. Care a rămas prieten cu 2. Dar, poate fiindcă pe Pluto nu funcţionează tranzitivitatea sexuală a duşmăniei, 1 nu simte că l-ar urî pe 4. Îi e doar milă de el, pentru că va fi viitoarea victimă. Şi-l dezgustă 3. Care, oricâte aspiraţii înalte ar nutri, indiferent cât ar unelti, nu va depăşi stadiul unui simplu aşternut (de) găurit.

UPDATE: 1 a primit un sms obraznic, surprinzător, naiv şi mustrător de la 3. Din care ar trebui să priceapă că 2 este un nasol care-l foloseşte. Partea cea mai mişto e autodelaţiunea de la final: 3 şi 4 se iubesc. 1 s-a frecat la ochi. Nu orbise, dar citise prin ziare că e o chestie de colaborare fructuoasă pe criterii profesionale.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Tranzitivitatea sexuală a duşmăniei

  1. Coane eu i-as transmite lui 2 sa nu mai fie suparat pe 4 ca,vorba aia,prietenii prietenei tale la nevoie se cunosc si-apoi dupa 4 ar urma 5, 6, 7….samd.Daca 2 nu crede sa-l intrebe pe 1 care e casatorit,tata de familie si, prin votul vesel al numerelor pare, tatucul intregii multimi a numerelor naturale.Iar doua-trei nopti pe saptamana,e confidentul personal si tutorul lui 3,chiar 3 declarand ca ea e urmasa l,impreuna cu tot ce se poate numara dupa 1 in sus…E bine coane?

  2. @victor:urmaresc emisunea cu mitica dragomir si pana acum mi se pare slaba. nu din cauza invitatului, parca nici din a ta…

  3. tocmai ce aflai coane ca madam 3 a declarat ca dupa atata tranta plutonica are doar 14000 de euro…Daca s-a ieftinit si sexul plutonic oral coane si aia de pe Pluto sunt in criza.

  4. Stii cat tine un an pe Pluto ? Vreo 200 si mai bine de ani terestri . Ai calculat cat e mandatul de 5 ani acolo ? Ar mai fi si problema (ca tot vorbim de sex plutonic) cat naiba tine o noapte acolo ? Eu zic sa revenim cu picioarele pe pamant (Terra , adica). Mai ales ca de cand ma tot chinui sa aflu cine-i 1 , 2 , 3 si 4 , neuronul meu a obosit si da rateuri .

  5. Oricat si oricum as intoarce ‘protagonistii’ de pe Pluto-ul virtual deja, precum si ‘relatiile’ intre ei ajung la concluzia ca ‘tranzitivitatea’ -fie si sexuala- ‘a dusmaniei’ are la baza proprietatea unor relatii logice (de care am mai amintit)si se transmite prin termenii intermediari (2,3), intre primul (1) si ultimul termen (4).

  6. Chiar asa de greu iti vine sa dai si numele.Stim ca e vorba de Piedone Mircea badea si teo.Nu.l stiu pe al patrulea si nu ma intereseaza.Caracterul il ai doar fata de prieteni.E ceva optional??

  7. Inteleg ca dusmania si prietenia sunt operatori, se bucura sau nu de proprietati;
    Tranzitivitate, asociativitate…
    Urata e lumea asta facuta din prieteni si dusmani. Nu mai e loc nici pentru morala nici pentru binele comun. Numai pentru barfa si nedreptate.Din prietenii si dusmanii rezulta o lume mica,izolata, chircita, rea si nesimtita.
    Si sigur fara lege morala:
    “Rationis ordinatio ad bonum comunem ab eo qui curat comunitatem habet promulgata.”

  8. Eu nu inteleg de ce atata partialitate, de ce atata dispret pentru 3 si numai o compatimire (!) amicala pentru 4. Nu e cam invechita viziunea asta, conform careia, intr-un caz de “adulter”, femeia e intotdeauna o curva corupatoare, iar barbatul o simpla victima a acesteia? Ea si-a inselat iubitul, iar el – prietenul. Cu ce-i mai rea ea decat el? Ca doar nu l-a violat!

  9. Ce ma intriga pe mine cel mai mult este faptul ca 1, desi este clar ca-l iubea pe 3, nu-l uraste pe 2. Nu inteleg… In mod normal sentimentul de mila pentru 4 ar trebui sa paleasca pe langa inversunarea asupra lui 2. Orice 1 normal i-ar fi urat pe toti trei, 2, 3 si 4. Dar, in ecuatia ta, 1 ramane cu o repulsia pentru 3, cu mila pentru 4 si cu 2… in aer… cumva amic. Nu-i normal… Victor, trezeste-te, 1 nu trebuie sa-l ierte nici pe 2. Clar!!!
    Si, ma repet…

    Daca dusmanul dusmanului tau iti este prieten, inseamna ca tu devii dusmanul dusmanului tau pentru ca esti prieten cu dusmanul lui. Prin urmare, dusmanul dusmanului tau devine prietenul dusmanului tau pentru ca tu esti dusmanul lui si, prietenul prietenului tau este si prietenul tau. Concluzia: devii prieten cu dusmanul tau. Gresesc?!

  10. PS: Acum m-am prins, probabil ca de aceea 1 ramane prieten cu 2. Dupa cum am demonstrat mai sus, tu devii prieten cu dusmanul tau. Foarte tare!!!;)

  11. Deja m-a intaratat toata aceasta poveste si abuzez de blogul tau:
    Mi s-a intamplat si mie sa fiu 1. Eram inrudit cu 2 si 3. 2 traia o poveste de dragoste de cinci ani cu 4. Dar 4 traia si el, la randul lui, o poveste de tragoste platonica, si nu plutonica, cu 3. Dupa cinci ani, 2 s-a despartit de 4 pentru ca il simtea ca este trist. Dupa numai doua luni 4 si 3 s-au afisat in casa mea ca un cuplu vechi cu o dragoste tanara. Am plecat din casa mea lasandu-i pe 3 si 4 singuri, fara a putea macar sa le spun ceva. Ulterior 3 si 4 s-au casatorit si au ramas impreuna sase ani. Apoi s-au despartit. Mie mi-au trebuit trei ani sa-i accept impreuna, dat fiind faptul ca eram pe aceeasi linie a arborelui genealogic. Acum 2, 3 si 4 sunt singuri in vietile lor. Pentru mine 3 a ramas singura cifra care putea face ceva. Pentru mine 3 a ramas o cifra.

  12. @everybody: personajele nu au nici o legatura cu politicienii. nu va mai straduiti sa identificati personajele. daca voiam eu sa le scriu numele, o faceam. in ciuda parerii cvasigenerale, viata mea se desfasoara si in afara lumii politice.

  13. Zău că e foarte complicată viața pe Pluto!

    Numai TransVictimitatea pre-sexagenară, amplificată de probleme grave de prostată secătuită de secreții secrete de stat și aparatură CSAT, o mai depășește
    … deși pe Pământul meleagurilor noastre e foarte posibil să se întâmple că: Călăul Dușmanului meu e Călăul și al meu.

    Adică, căcălăul de logică a meleagului-obârșie-fără_de_noimă – unde Disciplina Logicii nu se studiază la nicio facultate de drept și nu e practicată de 80% dintre parlamentari și 90% dintre guvernanți (procentul fiind în vertiginoasă scădere)- se mai excitează numai când evidența neamprostiei lucii nu poate fi demascată de pudibonderii politic corecte speriate că AntiUdrea ar fi ceva misogin, adică ”cu ceva câh”: antivagin.

  14. Super tare…bestial.
    Stim cu totii zicala “prieteni,prieteni,dar branza-i pe bani”,in cazul nostru,carnatii de plescoi,pardon plutonieni.Merge si aia cu “Doamne,fereste-ma de prieteni ca de dusmani ma feresc singur”,in cazul nostru 1 este inconjurat numai de dusmani,probabil de aia rezista asa de bine.Despre 3 nu prea stiu ce sa zic,cred ca are mai multi prieteni decat dusmani si in cazul asta s-ar putea sa aiba mari surprizze…cand o cadea va cadea de sus de tot,cu tot snurul de carnati pe care l-a insirat de-a lungul vietii.Problema este ca 1 nu crede ca sirul carnatilor e atat de lung si alimenteaza 3 cu condimente necesare pt. inca multi alti carnati plutonieni,de plescoi,nu conteaza,cert este ca oricum ai da-o tot cu P incepe;asta ii place lui 3 tare mult…deh…te pui cu pofta omului de afumatura.

    Si ca sa radem un pic:
    2 prieteni buni stau la o bere de vorba
    unul dintre ei ofteaza si zice:
    -bai,nu mai pot sa tin… asta e am sa iti dau 2 vesti:una proasta si una foarte proasta
    mi-e mila de tine de mor nu stiu cu care sa incep
    celalalt ii spune:
    -bai,ne stim de 30 de ani,suntem ca fratii,pune-le 2 in 1 si loveste-ma,asta este
    la care prietenul ii raspunde:
    -ba,ne-o f..e unu pe nevasta-ta!

  15. Domnule Ciutacu, aseara am vazut(pt cateva secunde) oimagine pe sticla, care M-A DAT PE SPATE !In centrul imaginii, dna Udrea calare pe un cal alb si alaturi , dl Ciutacu, ZAMBIND, da, zambind !Am dat imaginea pe stop pt cateva minute ; nu-mi venea sa-mi cred ochilor! Dle Ciutacu, de-ai zambi mai des, prietenilor, dusmanilor…. ar fi un lucru extraordinar, in favoarea perceptiei dumitale !Parerea mea….

  16. consider ca numai un bolnav de(multe boli si) insomnie, poate scrie , cu seninatate, dacrepitudini ca ale sussemnatului FuXi. textul plin de scarbosenii licentioase putea fi rezumat in cateva cuvinte civilizate.eu zic ca dovedeste o mare lipsa de educatie. chiar daca e un ,,abonat,, al acestui blog observ ca i se permite prea multe…. dv hotarati , de fapt, ce ,,preteni,, sau ,,dusmani,,publicati….

  17. imi exprim regretul ca un comentariu civilizat despre exprimarea ,,civilizata,, a dlui FuXi , nu a aparut….

  18. Asa e! N-are nici o legatura cu politicienii toata frasuiala asta plutonica! Uite-asa gandeste omul intr-aiurea. C-asa, din prima, si eu am asociat doua cifre cu doua nume: Vladescu si Boureanu! Si…n-a fost asa:D

  19. @florea: eu consider, pe de o parte, ca trebuie sa mai si dorm (chiar daca asta inseamna ca voi aproba comentariile cu intarziere) si, respectiv, pe de alta parte, ca sunt singurul singurul care decide aici asupra limitelor de limbaj admise.

  20. Nene va’ca problema nu lasa pe multa lume sa sforaie! Multi o dau pe politica! Am cetit si despre urmele melcilor si scheletii de prin dulap! Ce sa mai zici…
    Io am zis ce-as face in locu’ lu’1. Nu stiu ce-as face in locul lu’ 2 si 4 ca in locul lu’ 3 n-am cum ma pune!
    Banzai!

  21. Din comentariul Dvs. inteleg ca ne fierbeti pe mai departe. Mi-am dat seama ca nu este vorba de personaje politice, dar in ceea ce ma priveste, mintea mea nu m-a ajutat la mai mult fata de ceea ce am scris, ceea ce nu inseamna ca am inteles mesajul. Nu ati vrea sa ‘va deschideti’, sa nu fiti atat de ermetic? Bineinteles, este optiunea Dvs.

  22. Superba parabola de pe Pluton, Victore! Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este daca 2 ar fi fost în situatia lui 1, oare 1 crede ca 2 ar fi pastrat aceeasi prietenie cu 1 si ar fi avut aceeasi reactie fata de 3 si 4? Daca da, pe de o parte, atunci reactia lui 1 nu este exceptie si tranzitivitatea sexuala a dusmaniei nu se verifica cu adevarat pe Pluton si pe de alta parte, 3 si 4 vor fi nevoiti, mai devreme sau mai târziu, sa paraseasca Pluton. Asa ca mi-as dori tare mult sa traiesc pe Pluton, sa am prieteni si sa iubesc plutonian!

    P.S. Imi place sa cred ca, pe aceeasi planeta Pluton, aceleasi concluzii pot fi trase când un plutonian (1) are o prietena (2). Prietena (2), la rândul ei, iubea si facea sex plutonic cu prietenul (3). Si avea o prietena (4), care profitând de slabiciunea sufleteasca si buna credinta a lui (2), specifica pe Pluton, se combina sexual cu (3). Bineînteles 1 trecea şi el drept prieten cu 4.

  23. Homo homini lupus ! Viata are aceeasi repetabilitate ca si moda. In 1947, comunistii i-au jegmanit pe boieri si le-au luat averile dandu-i afara din casele lor pentru a se instala ei in ele. In 1990, “democratii” i-au jegmanit pe comunisti si i-au dat afara din casele in care se aflau pentru a se instala ei in ele. Ce mai urmeaza ??

  24. okay, “1” esti tu. restul cifrelor nu ma intereseaza. vor descoperi ele insele pe cine reprezinta, si vor intelege ce trebuie sa inteleaga, sunt convins. totodata, sunt curios de unde ai scos legile astea ale tranzitivitatii, mai ales cea a trazitivitatii sexuale. pe nicio planeta din niciun univers acestea nu se aplica. o exceptie ar putea fi legea tranzitivitatii sexuale relativa la bolile venerice. daca “A” ii da blenoragie lui “B”, iar “B” i-o da lui “C”, se poate considera ca “C” a luat-o de la “A”. desigur, se mai poate considera ca “B” e o mare curva. 😛

  25. Etimologia cuvantului ma duce la’transitivite’ din l.franceza, respectiv la latinescul ‘transitivus’, ‘trans’ insemnand ‘peste, dincolo’; e clar ca trebuie sa fie niste intermediari intre care exista relatii logice.
    D-l Ciutacu putea sa insire chiar mai multi ‘protagonisti’, ca tranzitivitatea se realiza de la primul protagonist si ajungea la ultimul (1,4).Dar rezultatul sa fi fost placere, bucurie, nu dusmanie.

  26. @ De floarea

    Dar la exprimarea asta observi ceva?

    Te citez: ”observ ca i se permite prea multe …”

  27. @Omizerie: iti las linkul fiindca e OK site-ul, da’ nu-ti face o obsinuinta

  28. Eu cred ca ori respectivii plutonieni sunt adolescenti, ori cei de pe planeta Pluto nu trec de acest stadiu de dezvoltare emotionala (bineinteles, daca ar fi sa ne raportam la Pamant). Toata povestea asta pare c-ar fi desprinsa din viata unor liceeni de pe Terra… De unde rezulta ca ori sunt plutonienii foarte sentimentali, ori n-au ajuns inca la maturizarea plutoniana, inclusiv 1 care, daca ar trai pe Pamant, ar trebui sa invete c-ar fi bine sa nu se amestece in viata altora, oricat de prieten ar fi ei. Dar, poate acest lucru nu este valabil si pe Pluto… In orice caz, daca cei 4 ar trai pe Pamant, imi scapa motivele pentru care 1 s-ar amesteca in viata celorlalti 3, singurul la care m-as putea gandi in acest moment ar fi ca e si el un naiv la randul sau, care ar trebui sa se mai maturizeze dupa standardele de-aici (impreuna cu ceilalti 3, bineinteles, sa nu fie discriminare 🙂 ). Dar, probabil, viata de pe Pluto este foarte diferita si mult mai interesanta decat cea de pe Terra…

  29. Domnu Ciutacu, mă scuzați. Puteți să faceți o schemă, ceva, un desen? Că n-am prea înțeles… Mai bine o diagramă că am Visio pe lectopu ăsta. Și să folosiți culori. Vă mulțumesc.

  30. Daca e iubire, ma, poti sa stai in calea ei?!

    Hahahaha, imi aduc aminte de afirmatia plina de mandrie a unei domnisoare (foarte simpatica, de altfel – la domnisoara ma refer): “ah, n-as putea iubi un barbat sarac!”, cu o vanturare artistica din halaciuga umpluta in prealabil de spuma si ulterior, evident de praful atmosferic dintr-un oras industrial falimentar si infect in care salasluia rafinata creatura. I-am sugerat sa incerce atunci cu o femeie saraca, ca nici un bogat nu e atat de prost. Desigur, a ales sa-si continue explorarile. Pana la urma s-ar putea ca si cautarile ei sa dureze mai mult decat cele ale lui Marco Polo … Hahaha, ce-mi plac glumele mele!

  31. E ciudat cum 3 are, deodata, know-how-ul aferent sa trimita sms-uri atat de abstracte. Credeam ca nu e specialista decat in tabloide, scandaluri de alcov si sex pentru pozitie sociala, sau o fi mai curand la mijloc 4 care i-a trimis sms-ul lui 3 ca sa i-l trimita lui 1 stiut fiind ca 4 e prea las si prea parsiv sa recunoasca ceva.
    Cred ca maine tabloidul Click ne va lamuri pe deplin in legatura cu parabola ta. E doar o modesta sugestie pentru cei ce doresc sa vada si cealalta fata a monedei.

  32. Având în vedere răspunsurile pe care dvs. le-ați dat unor postaci, personajele nu sunt nici din politică și nici din monden.După emulația pe care ați stârnit-o cu acest subiect, eu aș da un premiu celui/celei care va reuși să dezlege șarada. Ne mai oferiți un indiciu sau vă opriți aici cu detaliile?

  33. Mânca-ţi-aş, ce deştept sunt!!! Nu mă pot abţine de la această remarcă, ţinând cont, pe de o parte, de precizarea victoriană, potrivit căreia “personajele nu au nici o legatura cu politicienii. […] in ciuda parerii cvasigenerale, viata mea se desfasoara si in afara lumii politice”, şi de sms-ul primit de 1 de la 3, iar pe de altă parte, de întrebarea aceasta, postată de mine printre primele comentarii: “Reflecţiile astea sunt rezultatul unei experienţe personale (tu fiind 1)?”, întrebare mai mult retorică, căci era evident că am dreptate. SUNT CEL MAI BUN, PETRE!!!

    P.S.: Victore, 3 nu mi-a mulţumit şi mie, în sms-ul ăla, pentru cel de-al doilea comentariu al meu, în care eram de părere că nu e cu nimic mai rea decât 4?

  34. @Adolf Visarionovici Basescu: nu te-a mentionat inca in scrierile ei 🙂

  35. Adica eu trebuia sa citesc Click ca sa-mi dau seama despre ce e vorba?! =)) Trecand peste faptul ca n-am avut nici macar intentia sa-mi dau seama cine-s personajele (eu, spre deosebire de ceilalti care credeau ca cei 4 sunt politicieni, am inteles ca acestia fac parte din viata privata a lui 1, dar nu m-am gandit c-ar fi genul care sa apara in tabloide, 1 parand baiat mai linistit care n-ar umbla cu astfel de plutonieni :)) ), dupa ce am deschis de curiozitate site-ul ziarului Click, la care m-am holbat vreo cateva minute bune, neintelegand ce se intampla pe-acolo :)) , am reusit sa fac o analogie intre niste personaje pamantene si alea de pe Pluto, nici nu-i asa greu. E un pic mai confuz cu numerotarea, dar se poate face si acolo analogia corecta… Totusi, dupa ce am descifrat acest mister care nu m-a pasionat niciodata, constat ca inteleg din ce in ce mai putin de ce este asa pasionat 1 de povestea asta. Inteleg ca 1 este alaturi de 2 in aceste momente dificile si ca tine sa-si arate loialitatea si sustinerea. Probabil de aia a incercat sa-si informeze toti prietenii si pe toti plutonienii in legatura cu ce s-a petrecut cu adevarat, numai ca plutonienii (altii decat prietenii apropiati a lui 1, cu mici exceptii, nu cred ca au inteles ceva), iar prietenii putea sa si-i informeze la o bere (echivalentul plutonian, evident). Sau, daca tinea sa informeze toata planeta Pluto, putea sa dea un telefon la un tabloid plutonian, care sigur ar fi fost interesat de informatie. Oricum, acum povestea asta mi se pare si mai infantila decat mi se parea inainte, desi am sincere compatimiri pentru saracii plutonieni naivi care sufera in acest moment…

    Daca ar fi sa fiu sarcastica, as zice ca poate 1 viseaza pe ascuns sa devina jurnalist la vreun tabloid plutonian. Daca as fi… Numai ca nu cred, oricum, ca ar avea sanse sa-l angajeze vreun astfel de ziar de pe acolo. Pare a fi prea bun pentru un tabloid. Fie el si plutonian! Chiar daca legile de pe Pluto mai difera de cele de pe Pamant, nu pot sa concep ca exista vreo planeta unde sa se fi inventat tabloidele de calitate.

  36. Daca ‘iubirea’ intre 3 si 4 are la baza niste criterii profesionale, mi se face mila de saracul 4. Pai unde-si tine mintea, sau chiar nu are?

  37. soarta lui 3 stă mereu în specificul plutonian al ratării (în timp) ce 1 şi 4 vor fi la foc mocnit, doar ultimul fiind ţinut la eventualitatea colaterală a damnării iar 2 va rămâne mereu o speranţă a posibilităţii deşertăciunii…

    situaţia asta planetară ar desface orice nod marinăresc oricând

  38. deci e clar.. reiese tot din cancan.
    2 e Bote 3 e blonda lu Bote 4 e Cristea.
    Iar Ciutacu e Capatos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.