Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > That’s a team. Fiecare intelege ce poate

Similar Posts

57 thoughts on “That’s a team. Fiecare intelege ce poate

  1. Să fie un discurs pt. solidarizarea jurnaliștilor ? Liderul a ințeles că a fost un nenorocit și e dispus să se sacrifice pt. popor?Într-adevăr fiecare ințelege ce vrea!
    Acuma,discursul motivational adresat echipei e sirop.Intr-o echipă se vor gasi mereu 2-3 care se cred mai buni decît restul echipei și care,la început, declarativ sunt cei mai vocali încercînd să câștige și să găseasca variante,chiar la adversar.

  2. Nicio dictatura si uneltele ei represive nu au cazut cu rugaciuni la Doamne, Doamne, si cum spunea Nicolae Steinhardt nici Doamne, Doamne nu a zis sa fim prosti si fricosi. Din pacate, cel mai bine pe noi romanii ne-a caracterizat Stoichkov: <>

  3. Discursul ala poate avea efect in SUA. In rromania in nici un caz. Tot la fel de bine puteati alege un discurs motivational din desene animate ( https://www.youtube.com/watch?v=nE6mDCdYuwY ). Eu nu vad nimic senzational in videoclipul prezentat. Poate si pt ca aici, in patura de jos, rafinamentul si intelectualitatea nu sunt niste simturi de baza, sau poate pt ca eu prin greu si uit repede.

    Totusi, chiar credeti ca asta trebuie sa fie atitudinea potrivita: sa il veneram pe Ponta? Parerea mea e ca tot ce se intampla rau in Romania, dpdv juridic, e din cauza lui Ponta. Totul pleaca de la numirile sefilor parchetelor. Daca acele numiri erau facute conform cu declaratiile din campanii, si cu cele din momentele cand se aflau in opozitie, acum nu mai erati nevoit sa postati discursuri despre atitudine si solidaritate. Sigur, inca nu am innebunit, sa spun ca oamenii aia au fost condamnati cu probe. Dar, mi-e absolut indiferent atunci cand un politician e condamnat pe nedrept, deoarece au avut 70% in parlament (iar de cand nu mai e USL au 60 – parca – oricum peste 50%). Deci majoritati clare cu care puteau/pot motifica mizeriile piratului. De cele mai multe ori nu au facut-o. Atunci cum sa ma mai sensibilizeze condamnarea aluia? Ce e mai grav, e ca oricare dintre noi, astia obisnuitii, putem pati la fel, desi in dec.2012 am votat tocmai ca aceste lucruri sa nu se mai repete.
    Sigur, e bine si cu “razboiul” contra piratului. Dar oare nu e prea tarziu? De 2 ani de cand e la putere guvernul, i-a tot facut pe plac matrafoxatului. Dar acum, ca vine campania pt prezidentiale, s-a gandit si dnul Ponta sa il injure pe basist. Rusinos…

    Va rog sa nu va victimizati ca v-am “acuzat” ca tineti cu Ponta. Este treaba fiecaruia pe cine alege sa sustina; de aia au murit oameni in dec.89, pt libertate de expresie, pt libertate in general.

  4. @Dan Costinel: va acuz ca-mi puneti in gura vorbe pe care nu le-am rostit niciodata si-mi atribuiti idei care nici macar nu mi-au trecut vreodata prin cap. Si va anunt ca e ultima oara cand va permit s-o mai faceti aici

  5. Am fost sa vad mitingul. 2 lucruri: 1) au fost aproape [dar nu chiar zic eu] 10.000. E foate mult pt. o zi in care temperatura la sol era de 50 de grade si nu exagerez si 2) cel mai bun cuvant pt. “protest” [pt ca asta s-a vrut] este: anemic. Indiferent de ce se da la tv eu va spun clar ca oamenii s-au comportat absolut … anemic.

  6. Pentru cine nu si-a dat seama, DV=Tony D’Amato. Numai ca, spre deosebire de film, meciul s-a incheiat deja, si echipa va obosi luptand degeaba pentru antrenor, ci doar pentru orgoloiul lor personal. S-a incheiat o epoca.

  7. Precizare: ca tot am iesit in strada pt. Arafat in 2012 vreau, prin intermediul blogului jurnalistului Victor Ciutacu (pe care-l rog sa preia daca doreste aceasta intrebare), vreau sa stiu de ce institutiile statului abilitate pt interventii medicale in situatii de urgenta NU au avut o prezenta evidenta in zona pe parcursul derularii “protestului”?

    Tin sa atrag la cel mai serios mod atentia asupra faptului ca era o caldura infernala iar multe din persoane erau in varsta, existand riscul serios al unor accidente! Am vazut doar o singura ambulanta, nu a SMURD, la aproape 10.000 de oameni. Stiu ca prin lege SMURD si alte institutii abilitate nu trebuie sa fie intr-o zona daca nu se anunta in prealabil insa este de domeniul evidentei faptul ca acolo urmau sa fie foarte multi oameni.

  8. Tot e bine ca au fost prezente multe persoane acolo.
    Eu cu ceva zile in urma am anticipat ca nu se coaguleaza asa ceva .
    Dar nici nu imi imaginam ca dupa pronuntarea sentintei se pune sechestru pe cladirea de pe dn1. Asta nu am luat o in calcul .

  9. azi am vazut o echipa de trust de stiri iesind afara printre oameni,pulsand cu ei,atingandu-se(imbratisari,strangeri de mana) si vorbind cu ei si ascultandu-le suferintele.
    LUCRU MARE CE S-A INTAMPLAT AZI.
    Desigur ca de maine, reintra toti in rutina procedeelor si in mare parte vor face cunostinta,daca n-au si facut-o deja, cu partea viciiata a celorlalti:

    B1Tv: azi au luat foc si au facut spume(un Robert Turcescu incendiar in acuze la telefon, Soneria Matei numai pe ton inalt al vocii, de se-ntelege din vocea aia un unison de patzagaieli).Penibil, pe-niiii-bil.Urat B1Tv.Urat.

    Realitatea: ca din gura de sarpe cu clasicele de p’acuma ca “marsul pentru un hot/securist/etc” si alte. Uraaaat.

    Facebook-ul nu mai spun, bombardat de mesaje antimiscare inca de foarte devreme si ce a postat si Oreste…Urat Oreste.Cah!

    Deci mai pe scurt, reactiile altor trusturi care au vazut in primul rand ceea ce EI NU AU: SOLIDARITATE SI PUBLIC LARG CU CARE SA REZONEZE.
    si asta este ESENTIALUL care se ascunde in spatele atator masti.

    LUMEA A UITAT SI TOT ARE TENDINTA SPRE UITARE A ACESTEI REGULI DE AUR: UN TRUST DE PRESA CARE DERANJEAZA PUTERII SISTEMULUI, ARATA CA ESTE DEDICAT SI PENTRU POPULATIE. INSEAMNA CA RELATEAZA NISTE ADEVARURI CARE DERANJEAZA PUTERII

  10. Ati ales excelent! Acesta e si sensul vietii in societatea umana. Dat de neocortex. Evident, cum intr-un om coexista un sarpe (arhicortex) si un lup (mezocortex), exista grupuri care se comporta asemenea haitelor sau asemenea reptilelor. Creierul reptilian e dominant la cei care isi urmeaza instinctele primare trecand de la un grup la altul pentru interese materiale. Ce e interesant ca aceste structuri sunt dovedite anatomic, experimental, nefiind creatii ale fanteziei psihologilor. Cei 8 ani acordati prof. Mencinicopschi dovedesc fara putinta de tagada interventii externe. De altfel, modul in care s-a desfasurat procesul si sentintele date la ordinele procuraturii sunt caracteristice “democratiei” anilor 1950.

  11. Jurnalistii, indiferent din ce curte provin, raman colegi de breasla. Sa se respecte, sa se sustina, mai ales cand in pericol le e campionatul. Daca asta dispare, competitia adevarata dispare, si indiferent de valoarea fiecaruia, vor presta doar ca diletanti intr-o arena de circ. Deci, nu !!
    Si am mai deslusit, ca la Antena 3, Gadea a ramas tatucul lor. Iar ei sa-l sustina in tot ce face, nu sa dezerteze la Romania TV, ca tine. Nu in momentul asta. Cu alta ocazie, se iarta.
    Glumeam ..
    Stii de gluma, nu?
    Ca audienta lor nu prea o sa mai stie, cand obiectul lor de baza, Basescu adica, o sa dispara din peisaj. O sa-i ramana structurile abjecte, pe care cel mai probabil i le va prelua si consolida, Ponta, de exemplu.
    Vor trebui sa aleaga, raman jurnalisti, ori devin politruci? Au sansa, sa evite ca Antena 3 sa dispara din peisajul care conteaza. Depinde doar de ei.
    Noi suntem aici? Vor fi si ei?

  12. Pt.RADU- Simplu de raspuns,pentru ca nu a fost un “miting” anuntat si inregistrat cu aprobarile de rigoare,nici protest anuntat ci o “plimbare” fie ca-ti place sau nu.Dar asistenta medicala a fost,nu stiu unde te holbai tu si unde stateai de nu ai avut “vizibilitate”.

  13. Solidaritate fata de ce? Ne amintim episoadele de la realitatea si chiar episoadele de la rtv unde oameni care cer azi solidaritate recte Mircea Badea and company jubilau de nenorocirea alora… O fi ok sa scuipi si dupa sa ceri solidaritate? Ma intreb doar… Cocotati undeva pe varful audientelor fara nici un pic de scrupule astia au aruncat cu noroi in toti colegi de breasla celor carora le cer solidaritatea azi. O fi ok sa ti numesti colegi cap de porc si cap de dop si azi sa suspini dupa solidaritate? S-a ajuns la nivelul in care daca nu esti de aceeasi pareee cu ei sa fii basist nu jurnalist, sa fii prost de bubuie nu jurnalist, sa fii orice altceva nu jurnalist, si daca nu exista jurnalisti adica colegi de breasla cine sa fie solidar cu tine? Sper ca nu mineri ca atunci ne intoarcem in urma cu 20 de ani.

  14. Vinovat sau nevinovat voiculescu e la puscarie… Iar cei ce plang azi dupa solidaritate si mai ales cea a domnului ponta nu fac decat sa ingenuncheze in fata propriilor fapte… Am inteles si au pus pata pe basescu , f bine, basescu merita asta dar sa ajungi sa injuri si sa porcaiesti tot ce nu e de aceeasi parere cu tine e deja lipsa de bun simt si grandomanie… In orice breasla trebuie sa fie solidaritate chit ca esti cocotat pe varful audientelor chit ca esti fara sediu, separate cele doua ipostaze dau dovada doar de prostie… Ei au luat valul antibasescu si au crescut impreuna cu el, basescu e terminat si valul incepe sa se piarda undeva in negura nisipurilor de la mal, privind in urma nu mai e nimic, nu mai e solidaritate nu mai e respect, nu mai sunt decat cateva termene de judecata si breacking news uri cu plata a tot ce a facut marinarul in tara… A3 si ponta nu au catigat razbouiul cu basescu deloc… Au sfarsit invinsi… Ca orice infrangere ea are si partile ei negative si una din ele si cea mai crunta e ca romania merge inainte si indiferent de cum s-a desfasurat razboiul in istorie va ramane tot o infrangere… Orice infrangere aduce un regres chit ca e ea politica sau de alta natura… Cand esti cazut trebuie sa intinzi o mana catre cineva, daca te ai luptat cu toti nu prea mai ai cui sa intinzi mana… Degeaba clameaza ei ca lideri politici ai pnl nu le intind mana .. Dupa episodul gadea-antonescu e si normal sa fie asa.. Dupa episodul tariceanu esi normal sa fie asa.. Ei au jucat totul pe o carte (ponta) cartea desi era as nu era tromf.. ( ponta nu e prima data cand plange si nu face nimic) si cand alegi cartea gresita pierzi… Voiculescu cat a fost in barca pnl nu a avut parte de solidaritatea lui ponta dar a avut parte de libertate si de sediile antenelor … Odata cu numirile in justitie pe furis ale lui ponta a mai ramas doar solidaritate in vorbe ca in fapte coabitarea era semnata, parafata si ce trebuia sa se intample s-a intamplat. Acum pactul poate fi rupt… Ponta a servit pe tava antenele si pe voiculescu iar asta poate merge ca un jupan la pensie… Toate astea pot fi sterse cu un mesaj pe fb de solidaritate? Se pare ca da!

  15. @fvr

    Pe unul din posturile tv care aseara contestau fenomenul era fluturata o fotografie cu mineri .
    Este sursa ta de inspiratie ?

  16. @fvr: n-ai obosit de-atata propaganda proasta pro-PNL? Marii tai lideri liberali au stat, ani de zile, la coada celebritatii la A3. Care-i ajuta si sa devina notorii, si sa se planga ca Basescu le aresteaza la bucata guvernul si partidul. Cand ai caracterul direct proportional cu memoria, te comporti cum fac ei azi. Da’ o sa le treaca dupa ce le mai umfla Anticoruptia vreun prost cu functie de pe strada.

  17. e frumos si necesar ce s-a intamplat ieri…si-mi doresc din tot sufletul sa fie si-adevarat…daca-i asa ,nu suntem pierduti….

  18. Octavian nu stiu la ce post te referi… Dar solidaritatea din gura e la moda… Suntem solidari din gura toti… Vai libertatea presei… Aceeasi presa nu a strigat vai libertatea presei cand realitatea era in plina degringolada… Atunci eram smecheri ca avem usl … Pana la urma singurul care are de castigat din toata situatia asta e ponta… De solidar ce o sa fie o sa gaseasca un sponsor de casa pt antene si nu va mai trebui sa asculte si ce zic uni asa mai conservatori de fel nu? Sa nu mai zic ca odata cu voiculescu si pc ul poate fi absorbit de psd… Ponta se alege cu un post de stiri si cu cativa senatori si deputati … Si noi acum in gura mare sa murim de grija libertati presei si a bietilor jurnalisti care de solidari ce au fost la randul lor au calcat pe cap pe oricine nu era de acord cu ei. Numirile in justitie, pactul de coabitare, talmaceala de la suspendarea marinarului toate sunt dovezi clare ca au adus situatia unde este azi dar asa e cine realizeaza aceste chestii ori e pnl ist ori este este basist ori e ingust la minte nu? Nu conteaza faptele conteaza doar vorbele nu? Va intreb? Acu pe bune? Planul era clar de la coabitare , sfasiem pnl ul de pe dreapta iei antenele si pc ul si dupa fiecare isi convinge electoratul sa il aleaga… Pt cei care au memoria scurta va reamintesc de pntcd… Daca tot e sa vorbim de memorii scurte …

  19. Victor Ciutacu si daca Gadea and company au ales sa ii injure trebuia sa ramana pnl isti solidari? Ne facem ca uitam atacul jegos al lui Gadea cand a incercat sa se foloseasca de cazul doamnei Campeanu ca sa il distruga pe Antonescu? Desi doamna Campeanu a lamurit inainte cu o seara inainte la voi doscutia cu Antonescu! Cat de abject atacul? Chestiile astea nu se uita…

  20. @fvr

    Nu vreau sa ii pronunt numele postului ca sa nu facem reclama . Si asa sunt in moarte clinica .
    Exista alt personaj care azi a lansat in spatiul public cuvantul mineri . Poate de acolo te ai inspirat . Este un batranel care candva facea presa . Acum nu stiu ce face . As spune ca repeta dupa dictare si ridica la fileu mingea pt moderator . Il inteleg totusi . Nu mai are nimic de pierdut , oricum este out din peisaj iar cand este invitat in platou , cifrele de audienta nu se misca deloc . Mananca si el o paine . Hint: apare la aceeasi televiziune despre care iti spunea ca este in moarte clinica .

  21. Nici cum a ajuns Antonescu presedinte interimar n-ar trebui sa se uite, la fel cum n-ar trebui sa se uite cum a scapat Orban de beleaua cu accidentul, Varujan de ridicarea imunitatii, Chiuariu de parnaie sau Atanasiu de a ramane fara nici o functie. Da-i complicat sa ai caracter. Ai inceput sa ma obosesti

  22. baseala a facut o greseala, capitala. probabil ca orbit de dorinta de razbunbare marinarul nu a realizat ca incercarea de inchidere a antenelor, va solidariza nehotaratii ce se vor ridica, exact ca un tzunami care va matura efectiv asa numitii “de dreapta”…ridicola incercare a “liberalului” iohannis de mutare a alegerilor nu va face decat sa lipeasca o imagine de basisti pe asa zisii liberali…fapt ce-i va neantiza dupa modelul pnc-cd. sindurul castigator fara sa faca nimic, este ponta, iar imobilismul acestuia ii va aduce plocon, functia de presedinte.
    echipa a3 functioneaza perfect si probabil va fi pe cai mari in viitor, deocamdata va trece prin furcile caudine dar ceea ce nu te omoara in mod cert te intareste.

  23. Victor Ciutacu faci o conexiunea prea stransa intre cele doua subiecte… Faptul ca Basescu e cu justitia si ca are fraiele ei e de netagaduit.. Faptul ca ponta s-a inteles cu Basescu pe numirile din justirtie e pe baza de semnatura si nu poate fi negat… Faptul ca pnl isti au inceput sa bata treptele dna ului dupa ce ponta si basescu au coabitat este clar… Faptul ca antena 3 il sustine pe ponta e iar clar… Faptul ca A3 condamna pnl isti pt tradarea cu basescu e iar de netagaduit… Faptul ca voiculescu a intrat la parnaie in timpul mandatului lui ponta e iar clar… Faptul ca ponta are de castigat e iar cat se poate de evident… Faptul ca antonescu a ajuns interimar cu rus la interne si cu cvorum la referendum e momeala pt prosti…

  24. Discursul lui Pacino e extraordinar, dupa cum este si actorul care-l rostește. Dar, după cum se aude, el vorbește despre o solidaritate care cere sacrificii. Câți oameni sunt dispuși, la noi, să facă sacrificii în numele solidarității? Nu vorbesc de un mare sacrificiu, ci măcar să-și jertfească comoditatea într-o după-amiază de duminică, să înfrunte căldura toridă și oprobriul altora, să urce un deal pe care să strige, printre altele, „libertate presei”? Nu doar libertate pentru A3, ci libertate presei! Surprinzător sau nu, ieri au fost destui oameni pe deal, oameni care au, fiecare, mulțime de probleme personale, dar sunt capabili de empatie, de generozitate și multă căldură sufletească față de cei aflați la necaz.
    P.S. Am apreciat solidaritatea jurnalistei M. Ghiurco, care a urcat la propriu acel deal al revoltei, ca și solidaritatea dvs., exprimată printr-un text limpede și obiectiv (De ce a căzut Voiculescu).

  25. Cei de la Realitatea si B1 sunt deranjati (pe buna dreptate) ca o jurnalista(B1) a fost agresata si ca protestul n-a fost autorizat . Protestele Rosia Montana au fost autorizate ? N-am vazut reactii la bi realitatea cand au fost agresati ziaristi de la A3 , ia Gadea si Badea au fost amenintati cu moartea ( lumanari aprinse langa fotografiile lor la Universitate sub privirile lui Mihai Neamtu. Nu l-am auzit atunci pe Gusa cerand decapitarea Jandarmeriei.

  26. discursul tinut de Al Pacino in filmuletul atasat e de mare intensitate,mai ales in linia timbrului vocal marca Al Pacino.
    Este un discurs cu multe “vorbe grele”.Cine poate sa-mi spuna ca la noi, intr-un astfel de discurs si in vremurile care le traim, nu se OBSERVA CUVINTELE PRIN CARE OMUL RELATEAZA MOMENTELE SALE DE SLABICIUNE:

    “…ca am facut toate alegerile gresite pe care un om matur le poate face”
    si de aici hai pe scormonit,sapat si cautat mai toate alegerile gresite pentru ca odata gasite, sa fie listate(cat mai multe) si in dreptul fiecareia sa fie atasate concluziile cu speta de judecata(cel putin de 2 ori sa includa cuvantul “puscarie” si “dat in judecata”)

    “…eu…mi-am imprastiat toti banii, ma credeti sau nu” iarasi BANG si aici CAAAT CUPRINDE cu acuze a la Turcescu&coB1tv gen “da domnule, banii de pe privatizarea bla-bla ai contribuabililor domnule SI P’AIA IA-TI IMPRASTIAT si sa va mai spun ce ati imprastiat domnule, sperantele domnule….”

    “…am indepartat de mine toti oamenii care m-au iubit vreodata” iarasi BANG

    “…si in ultima vreme nu mai pot suporta chipul ce-l vad in oglinda” eeee aici….e SUPER-MEGA-GIGA BANG. Aici, e de latrat bai nene.

    Astea sunt de observat la noi. Si de analizat. Si de scornit,daca nu le ai,de inventat. Acesta-i “biciul” care trebuie si care este cerut sa fie scos din “rahat” la noi.

    P.S. discursul d-lui Emil Hossu de la data de 19.01.2012. Nu te vom uita Maestre si prin noi vei trai vesnic
    https://www.youtube.com/watch?v=WdfSXXjfex8

  27. https://www.youtube.com/watch?v=rh2dcW4lBUQ#t=257

    Apropo de CUM se face o campanie anti. Fara istericale si prostie… Nu subscriu la mesajele de fond din videoclip (cel putin nu in totalitate) dar… E prima pozitie anti-A3 (in fapt a 2-a prima fiind a celor de la Catavencii) pe care pot sa o respect si la care pot sa fiu atent fara sa ma enerveze laturile din discurs.

  28. Nu dau doi bani pe tipul asta de umor. In plus, daca-l ia Kovesi pe patronul lor pe aceleasi infractiuni ca pe Voiculescu, la fabricile de vagoane, suma din dosarul ICA o sa fie o nevinovata gluma. Cat despre public, zau asa, daca si la Prima o fi vreun quality, inseamna ca mi-am gresit piata

  29. Tu iti exprimi opinia din postura de cunoscator al pietei media. Da, asa e, publicul A3 pe toate cercetarile e fix opusul a ceea ce spun ei. Dar asta conteaza prea putin, mesajul e bun, are umor si e USOR reproductibil. Intelegi unde bat.

    Cum spuneam: asa se poate face o campanie anti. In rest, pe fond, ai perfecta dreptate. Dar din nou spun, nu conteaza, putini vor analiza cum o faci tu. In plus publicul tinta este cel tanar, ori, Victor, indiferent de ce public are A3, la miting s-au mobilizat 90% oameni in varsta. E simptomatic pt ceea ce s-a intamplat dupa povestea cu RMGC (nu intru in detalii dar ce s-a intamplat acolo are miros de Chivas si a reusit). Tinerii SE UITA la A3, pt ca, trecand peste orice, acest post ramane cel mai profesionist din toate. Insa cand vine vorba de sustinere faptica, lucrurile sunt mult mai nuantate.

  30. Foarte greu sa intelegi asemenea discursuri cat timp ai lumina ego-ului in ochi si esti sufocat de importanta si superioritate infantila.

    Romanii, mai ales cei cu urme de inteligenta dar fara simturi fine, se bucura din ce in ce mai mult la lucruri marunte, lucruri ce le dau lor satisfactii ieftine, meschine, ii fac sa se simta superiori si razbunati, un fel de sa moara capra vecinului, sau daca nu moare de boala naturala sa o omoare cineva, nu conteaza dar sa o vada moarta.

    Parerea mea este ca asistam la refacerea vechii oranduiri securiste, iar in vara asta s-a decis si cine sunt sefii, pare ca unu din clanuri a castigat definitv, a dat dovada finala de ce poate si de ce e in stare.

    Acu totu e clar, de aici cred ca toti stiu ca trebuie sa se supuna sistemului, drept urmare vor mima combat politic, dar in realitate toti vor fi preocupati care sa dea mai bine afara sa fie el cel care e lasat sa fie sef peste colonie.

    Miscare de zilele astea nu are nici o legatura cu pulimea, nu e despre pulime si nu e pentru pulime, este pur si simplu pentru acei putini care trebuie sa inteleaga cum o sa mearga lucrurile de acum, care e dansu si mai ales pentru cine dansezi.

    Presa la fel ca in SUA incepe sa fie din ce in ce mai mult doar o metoda de PR pt decizii si combinatii, nu o putere independenta in stat care sa investigheze pe bune si sa aibe morala.

    Justitia va fi independenta de acu doar cand nu sunt ei implicati, altfel independenta justitiei va fi una prompta si bine argumentata in “presa” :D.

  31. Si, asa, apropo de orchestrare: e lansat de cateva ore si are mai multe like-uri decat vizualizari… Tare sau ce… En fin, over and out cum se zice.

  32. Cam de porc argumentul ăsta al bătrânilor să ne ţină lecţii şi prelegeri despre activităţi pe care ei înşişi au refuzat să le facă la momentul potrivit şi la timpul potrivit (aşa cum a spus şi Pacino).

    E cam greu să le ţii prelegeri celor care s-au născut în anii ’80 & în anii ’90 şi să le spui că ţara va fi în mâna lor după ce ei (bătrânii) vor muri, mai ales că lasă moştenire un gunoi din vari puncte de vedere; fiecare cu dovezile şi argumentele lui, dovedite sau nedovedite.

    E foarte uşor să spui cum s-a petrecut anul ’89 din proprii tăi ochi dar ce aţi făcut ulterior cu comunistoizii deveniţi democraţi? V-a fost frică să-i omorâţi, atât politic cât şi uman, iar statutul ţării ar fi fost într-un vortex de “dar dacă”-uri, deseori văzut pozitiv faţă de ce este acum. Mai alescă cei născuţi în ’80/’90 erau fie la şcoala primară sau gimnazială, fie în scutece abia mergând sau învăţând primele litere, numere ş.a.

    Timpul a trecut iar ‘ei’ şi-au tăiat porţiile de felii.

    E foarte uşor să condamni generaţia tânără pentru aceeaşi absenţă şi/sau lipsă de reacţie pentru care voi nu aţi umplut-o/făcut-o la momentul şi timpul potrivit, cu sacrificii şi solidaritate.

    E foarte uşor să spui de eroi ălora cu “feţe tinere” în timp ce tu eşti un ticălos laş, viu, cu frici iraţionale, care a stat la colţuri, i-ai înjurat, i-ai scuipat în gol în timp ce vindeau totul şi, pe lângă toate acestea, te calma ideea ipocrită că o să fie bine în viitor pentru că ăştia tineri vor face totul mai bine.

    Şi dintr-o dată… tot noi, ăştia tineri, suntem de vină pentru acest rigor mortis colectiv naţional pentru care voi nu l-aţi prevenit; cu toate că aţi fi putut… la momentul şi timpul potrivit.

    Asta a fost o descărcare personală în concordanţă cu video-ul postat. Nu mă refer la tine strict personal, ci general.
    Scuze că am postat mesajul aici, dacă te deranjează.

  33. @Radu Alexandru
    care e problema ca “la miting s-au mobilizat 90% oameni in varsta” ?
    vrei sa iti amintesc cine sunt cei mai activi votanti?

  34. In seara deciziei, dupa ce am privit multe ore reactiile ambelor tabere, mi-am permis sa formulez si eu o opinie acolo unde am putut [adica pe fb personal]. Pt. ca din ce in ce mai mult evenimentele tind sa-mi dea dreptate [zic eu] imi permit sa o exprim si aici, fiind insa vorba de o argumentatie lunga am sa incerc un rezumat:

    Decizia data [in principal] de Camelia Bogdan nu multumeste pe nimeni. Ea il executa cinic pe Voiculescu insa, prin decizia de confiscare a sediului [nejustificata], ofera intentionat un urias motiv de revolta anti-Basescu, aruncand in aer si cam toate intelegerile facute pe sub masa pentru viitorul actualului regim si al anumitor membrii ai sai. Mai mult, decizia o expune in mod inexplicabil pe Kovesi oprobiului public, insarcinand-o direct (pe ea, pe Kovesi, nu doar DNA-ul) cu atributii in operatiunea de confiscare.

    Nu cred pentru o secunda ca Basescu are motive de bucurie privind aceasta sentinta, afara de a-l vedea pe Voiculescu inchis. Insa cum am mai spus se da un motiv urias de redeschidere a cazului presedintelui ilegitim si se si genereaza un precedent periculos (si ca nr. de ani primiti drept condamnare si ca sume confiscate).

    Teoria mea e simpla: in cadrul luptei din sistem, Camelia Bogdan, om al sistemului prin excelenta, tocmai ce s-a ocupat cu matrasirea, juridica intr-un caz si politica intr-altul, a taberelor voiculesciene si basesciene.

  35. @Radu Alexandru Vasilescu
    Camelia Bogdan este foarte tanara . Are 33 de ani . Conform presei , o asteapta un posta la ceva instrument european . Post important si bine platit . O adevarata rampa de lansare in cariera . Mai ales ca e proaspata .Cat de curand se muta acolo . Se poate sa ai dreptate .
    Pot sa fac aici o paralela cu parcursul profesional al Monicai Macovei . Intre 2007 ( min justitiei ) si 2009 ( mandat de parlamentar la UE ) a beneficiat de un contract extrem de banos de la ceva ambasada din Macedonia . Am studiat declaratia ei de avere , in 2008 a incasat vreo 100.000 euro pt contractul ala de consultanta . Si am senzatia ca era vorba de ambasada UK. Un fel de plata informala pt reformele facute in justitie . Si perfect legala.
    Daca privesti lucrurile din cheia asta , treaba este mai mult decat limpede . Judecatoarea asta a executat ceva foarte clar .

  36. @Radu – Vreti sa spuneti ca invitata ambasadei SUA la receptia din 4 iulie a avut misiunea de a deschide cutia Pandorei in ceea ce priveste matrasirea in justitie a indezirabililor, fie ei dintr-o tabara sau din alta? Pentru ca daca la vanzarea ICA, statul s-a ales cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, ar fi obscen sa spui ca in urma vaporizarii celei de-a patra flote comerciale a lumii, prejudiciul a fost 0. Interesanta ipoteza…

  37. @Octavian – postul e pe spalarea banilor DAR si pe infractiuni legate de terorism. De terorism in Romania se ocupa Coldea iar cu el au legaturi mai toti care activeaza in domeniul asta intr-un fel sau altul. Nu imi permit sa speculez mai mult. Eu o consider pe Camelia Bogdan parte intergranta a sistemului. Nu o consider insa o unealta basista. Cred, sincer, ca Basescu a pierdut controlul si s-a bucurat ca prostul pt viteza cu care s-a “judecat”.

    @Intrigat. Nici vorba – nu are legatura cu justitia independenta sau cu oamenii. Are insa legatura cu razboiul civil din sistem. Multi au iluzia ca cine castiga acum [si cu ce pret] castiga pt. 10 ani. Oricum ar fi odata cu decizia s-au dus dracu si mare parte din intelegerile facute pe sub masa pentru linistea unora si altora.

    Si, da, consider de o extrema importanta prezenta respectivei magistrate la ambasada SUA.

  38. @Radu – Corect, dar daca iei o privatizare, “intamplator” a lui Voiculescu, stabilesti c-a fost frauduloasa, ii arzi omului 10 ani de parnaie si-i confisti toate bunurile, deja ai ridicat stacheta foarte sus. O sa se reia dosarul “Flota” dupa ce Basescu ramane fara imunitate; cum sa mai spui ca acolo n-a fost niciun prejudiciu? Apoi, daca il salti pe Voiculescu iar Videnii, Bercenii, Paunestii, Cocosii, Udrele, PrintuPaulii, Ionestii, Dragoii vor ramane bine merci sa se bucure de averile lor, cum poti sa te mai prefaci macar ca justitia e “independenta”?

  39. Victor cum dracu suna in nemteste Mihaela dragostea mea? Bine dl. Geoana reloaded, actualmente presedinte PNL, viitor incompatibil si inculpat daca da rateu, nici macar la momentul de glorie cu Mihael nu mai poate sa ajunga. Desi dorind sa probeze ca-i barbat (politic of course) el tot se straduie dar nu merge domle…

  40. @Radu Alexandru Vasilescu

    Nu am spus ca este o unealta care apartine in mod direct de Basescu .
    Am spus ca ea a executat o comanda .
    Cine a dat comanda….eu am o privire mai larga. Am senzatia ca depaseste granitele noastre . Parerea mea !

  41. Ţinând cont de conjunctura şi amploarea actualelor evenimente din mass-media românească, titlul mi se pare infinit mai interesant decât superbul speech al lui Pacino… 😉

  42. ”A team”! Domnule Ciutacu, nu stiu cum se face dar parca, ziele acestea sunt facute sa se cearna oamenii, fiecare cu ce are… Zilele acestea se vad oamenii! Unii au gresit cu vorbirea iar altii cu fapta… Unii au vazut prieteni in dusmani iar altii au vazut dusmani in prieteni, si asta tine cam de 25 de ani incoace, semn ca romanul/omul e labil/usor de manipulat. Stau si ma intreb, cand voi putea spune ca m-am vindecat de orbire fara ca in secunda urmatoare sa inteleg ca, m-am inselat? Ma uit la fostul dvs camarad, Mircea Badea, cum transmite din fata sediului confiscar al Antenei3… Nu l-am simpatizat niciodata, insa astazi mi-as fi dorit sa fac parte din echipa din care el face parte! Pot sa spun ca este un erou? Da! La urma urmei, ce este eroul? Data fiind situatia actuala, de abuz din partea unui regim samavolnic, eroul prin ce s-ar putea distinge – mai ales ca faradelegea se face azi doar in numele legii de cei care apara legea? Mircea Badea sfideaza? Nu! Eu il vad ca pe un om inca tanar, care poate ca odinioara nu si-a imaginat ajungerea sa intr-o astfel de situatie, si prin urmare si-a mai permis tot soiul de copilarii, dar care acum, ca un razboinic invins, nu cedeaza si, intr-o pornire nebuneasca, decide sa se lupte singur cu morile de vant! Este atat de tragic momentul acesta pentru Mircea Badea… De la ”extaz” la agonie, de la ”siguranta” la nesiguranta! Asta ma face sa vad in el un erou, care incorsetat de teatrul crud al jucatorilor faradelegii, face un act de curaj, de demnitate si de ce nu, de frumusete umana! Mircea Badea infrunta de unul ”singur” legea, si parca-si cere pieirea de mana unor misei, aidoma unei haite de hiene care, mirate de curajul sau nebun, ezita sa atace leul ranit… inca mai are in el o farama de viata! Poate daca ar muri, atunci ar sari sa-l muste hienele, toate… E ca un fel de Ghilgames omul asta, pe care pana nu demult nu l-am simpatizat deloc! Insa acum il respect, ii sunt alaturi… Daca va pierde lupta, pentru el, Mircea Badea, am sa vars o lacrima: cine spunea ca Romania nu mai are eroi? Cine spunea ca romanii sunt lasi si fricosi? Mircea Badea este omul care in aceste zile da totul… ca intr-o doina veche de jale! Frumosul nostru! Dumnezeu sa-l binecuvanteze! Si pe dvs! Aveti grija de el, fiti prieteni cum ati fost odata! Mircea Badea are nevoie de dvs!

  43. Ok, m-am uitat la Badea, ca si Ciutacu, pot sa pariez.

    Ma simt nevoit sa-mi retractez afirmatia conform careia nu credeam ca va curge mult sange. Nu intreb de unde are imaginile. Nu ma intereseaza si nu conteaza. Pot insa de acum sa pariez ca pana la alegeri astea sunt doar primele si ca multi, dar enorm de multi, or sa imparta soarta lui Mircea Basescu. E vremea curateniei prin sistem observ… Ce reuseste sa ramana pe picioare conduce Romania din 2015. Asta pana apar noi inregistrari…

  44. Octavian, asa e, DV a fost infundat de Oculta Mondiala, cu ajutorul informatic al martienilor. Hai, ma, ce dracu’! A incercat toate manevrele posibile sa scape, culminand cu demiterea lui Basescu, numirea lu’ ala micu’ la Agricultura, presiunea mediatica colosala pe Ponta pentru a nu o numi pe Kovesi la DNA, Stan Mustata si altele. Nu i-au iesit, nu mai avea spatiu de manevra, i s-au taiat toate parghiile. DV s-a zbatut ca un peste mare, hidos, cu tepi si venin in navodul pescarului.

    Referitor la indicatiile din afara, evident ca au existat. De aia a si numit-o Ponta pe Kovesi.

    Cand spune despre cineva (in speta Kovesi) senatorul McCain, republicanul batut de fantastica masina de proaganda Obama in 2008, ca SUA il considera “un adevarat erou”, s-a terminat orice discutie. Doar trepadusi ca Ghise sau smecherasi neaosi ca Mazare cred ca e dupa cum ii duce pe ei capul, in 2014.

  45. @Wmil

    Plus faptul ca apar pe facebook in aceste minute niste documente de prin 1996 de la inceputurile trustului ma duce cu gandul la o operatiune bine gandita .

  46. Sa vedem ce am inteles din poza,conform temei…Cetateanul apocaliptic in dizertatia profetica!Pana la urma eu cu cine votez?Dilema existentiala ce face transee!E prea elucubrant sau metafizic?Caldura mare mon cher,dar o farama de adevar tot este!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.