Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Tentaţia absolută a puterii absolute

Tentaţia absolută a puterii absolute

Dincolo de greţoasele ode care i s-au adus şi de consfinţirea abolirii democraţiei în PD-L, Elena Udrea face ce ştie şi ştie ce face. Urcă politic pas cu pas. Creşte-n influenţă zi de zi, îşi elimină unul cate unul adversarii şi urmează punct cu punct traseul prestabilit al devenirii ei politice. Injectată de propriile-i ambiţii şi, în paralel, modelată discret de făuritorii care-i stau în spate, femeia vrea putere. Dar nu orice fel de putere, ci pe aceea absolută. Şi, pentru asta, nu se va da în lături de la nici un gest, decizie sau atitudine politică. Exclusiv frivola de altădată a devenit, am serioase îndoieli că natural, rece şi calculată. Iar calculul politic câştigator pare a fi, ne-o demonstrează istoria recentă, bifarea poziţiei de edil-ăef al Capitalei înainte de asaltul piscului Cotroceni. Până şi ministerul pe care-l gestionează a fost croit de umbroşii strategi astfel încât noua stăpână a lacheilor portocalii să se antreneze în condiţii de joc pentru marele derby cu Sorin Oprescu. Fiindcă nu cred că, în actuala conjuctură administrativ-politică a Bucureştilor, îşi poate închipui cineva că Doctorul nu va accede in turul doi al localelor. Marele semn de întrebare e dacă, pe fundalul prăbuşirii pedeliste, Elena Udrea este cea care-l va concura…

Comentariu pentru infoportal.ro

UPDATE. După ce-am auzit de la un şef de IPJ că nu-i nimic nerespectabil în activitatea de cămătărie, azi aflu de la primul adjunct al ministrului că şeful Poliţiei n-ar fi străin de nişte asasinate la comandă. Toţi sunt în continuare pe funcţii…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Tentaţia absolută a puterii absolute

  1. sper sa-i taie lui madam cineva aripile.dar la noi in “romanica”nimic nu e cum trebuie.ne incapatanam sa trim intr-o tara care nu ne apartine.

  2. Daca “structurle” si serviciile primesc ordin, fac presedinte, primar, orice… si o capatana de usturoi.

    Daca nu era Basescu, era alt degenerat fix de aceeasi teapa. Daca n-ar fi Udrea, ar fi alta jegoasa la fel de ordinara. Problema este una de sistem, astia sunt doar “emanatele” fetide ale unei societati infecte. Duca-se dracului!

  3. 1. Oprescu mai mult ca sigur va cistiga si al doilea mandat pentru ca duminica m-am plimbat prin zona si intr-adevar e aproape gata – mai au de lucru in zona tablierului metalic peste calea ferata de la Gara de Nord.
    2.Sugiucii astia de la PDL vor neaparat sa o linga pe madam Udrea atit la “pasarica” cit si la “fund” . Sa imi fie scuzat limbajul cam trivial dar in limbaj academic nu am gasit echivalent!
    In rest sanatate!

  4. Domnule Ciutacu vreau sa iti spun ca am avut tam tamuri grele cu departamentul romanesc al BBC. De ce crezi? pentru ca toti erau securisti. Noroc ca englezii i-au desfiintat. Unde crezi ca toate acele lepre au ajuns. Tot in structurile statului. Unul l-ai vazut in emisiunea domnului Gidea. Vor ramine acolo pina la batrinete.

  5. Absolut off topic, dar ma intorc in Romania dupa 8 luni si e incredibil ce gasesc….si mama se intreaba confuza de ce nu mai consider locul asta casa…..Incredibit D-nul Cartu in seara asta, la un meci cu asa miza….si ne intrebam de ce suntem cine suntem si de ce ne vad ceilalti cum ne vad? Si ne mai intrebam de ce nimeni nu vorbeste cu presedintele nostru? Incredibil ce oameni ne reprezinta de la mari ai tarii pana la un antrenor de fotbal ….

  6. @Vlad cel Oribil pe 23 November 2010 la 21:40

    AI PERFECTA DREPTATE! Imi inclin palaria.

    Astia toti trbuiesc luati LA PACHET si infundate puscariile cu ei.
    Indiferent de culoarea politica toti sunt hoti si criminali. Odata ajunsi la “ciolan” pe toti ii doare in paishpe ce credeti despre ei. Toti par sa urasca populatia cu pasiune.

    Pai hai sa judecam la rece:
    – emanatii revolutiei sunt fostii secu/comunisti pusi pe linie moarta de ceasca(iliescu, magureanu, gelu voican etc). Astia sunt cei care au vazut in miscarile “maselor” din dec 89 o sansa sa o duca DIN NOU BINE… si l-au impuscat pe netrebnicul care ii aruncase la colt si s-au asezat ei la “ospatul puterii” pe scaunele inca caldute, in care tocmai se lafaisera dosurile celor mai iubiti fii ai poporului.

    -securistii/comunistii care nu erau in dizgratia cuplului de la scornicesti s-au vazut dintr-o data in 22 dec 89 “in curu’ gol”: fara avantajele gospodariei de partid, fara situatia economica de invidiat (invidia celor amarati le era de ajuns sa creada ca o duc ca imparatii in falimentara Romanie a lui ceausescu).Acesti corbi lipiti pe lesul comunismului au incercat cu o ura nebuna sa opreasca miscarea revolutionara. Cand au realizat ca au pierdut, s-au dat la fund o vreme ca mai apoi sa vina si ei la ciolan. Iliescu i-a preferat liberalilor sau taranistilor.
    Basescu este exemplul tipic al celor din urma.

    Jigodiile comunisto-securiste care s-au perindat la varful politicii romanesti normal ca urasc poporul care le-a tulburat cuibusorul lor caldut si i-a obligat sa se lupte in campanii electorale pentru a-si castiga din nou viata de huzur pe care o aveau inainte. Ba mai mult, ei considera ca e dreptul lor sa va puna sa platiti nota de plata inglodandu-va in datorii facute pentru a-si umple ei conturile care le asigura traiul care il merita/aveau daca voi nu ati fii indraznit sa faceti revolutia. Poate pare absurd ce scriu, totusi eu vad singura explicatie posibila pentru aerul de “li se cuvine totul” pe care l-au avut toti guvernantii securisto-comunisti de dupa 89.

    Toti acesti ticalosi desi sunt de diferite culori politice au un numitor comun: toti apartin retelei mafioto-securiste creata de ceausescu. Sunt toti “brothers” cand e vorba sa ajunga pe mana justitiei. De aia nu veti vedea pe nastase, iliescu sa infunde puscaria in regimul basescu si nici pe base, udrea etc la racoare in regimul ponta/nastase. E legea nescrisa a ciocoilor.
    Solutia “problemei” romanesti e fie o noua revolutie in care sa spulberam toti fostii/actualii securisti SAU emigrarea in masa a tuturor celor care considera ca merita o viata “mai decenta” decat ce ofera ei.

  7. Buna dimineata! Scuze tuturor dar ati cam deraiat de la subiect. Problema propusa spre dezbatere era “tentatia absoluta a puterii absolute”. In tot cazul… cainii latra, caravana trece.

  8. Îmi place din ce în ce mai mult de profesorul Marga. De aseară, mi-am însuşit sintagma “studii aproximative”. Tare de tot! Sigur că “facultate pe puncte şi bani” rămâne în continuare la loc de cinste, dar “studii aproximative” mi se pare atât de profund când vine vorba de Udrea şi ceilalţi portocalii repetenţi sau nu! Apropo de asta, aţi văzut că Igaş a trebuit să citească de pe hârtie cele doar câteva fraze pe care le-a rostit ieri. Nu e deloc greu de imaginat fostul elev repetent de liceu Igaş, scos la lecţie şi stând ca prostul în picioare, neştiind şi neînţelegând lecţia.
    Ce rea sunt! 🙂

  9. Imi cer scuze ca sunt in afara subiectului dar, nu m-am putut abtine sa nu va prezint o mostra de interviu gasit in Monitorul de Neamt sub titlul:” Comisarul Soric de la regretabil la dezastru “, interviu ce-i apartine primarului PDL Gherghe Stefan ( Pinalti ).Diferenta dintre el si Vanghelie este aproape insesizabila :))
    Cititi si va distrati :

    Primarul Stefan: „Modul în care s-a apărat e cel putin nefericit“

    Gheorghe Stefan a atins si el subiectul prestatiei publice a comandantului politiei judetene: „Modul în care s-a apărat domnul Soric este cel putin nefericit“. Edilul pietrean a declarat că el, personal, nu s-a dus niciodată la un organism al legii să ceară favoruri. „Întotdeauna am zis să nu se facă abuzuri, să se facă dreptate. Nu putem spune că orasul Piatra Neamt e pradă interlopilor, pentru că aici a fost vorba de un caz izolat. Consider că a fost o eroare, să zicem, în comportamentul unui individ, care nu ne bucură pe nici unul, pentru că s-a soldat cu moartea unui om. Opinia mea este că viata ti-o dă Dumnezeu si tot el are dreptul să ti-o ia. Asa că cred că a fost o eroare umană“, a mai spus primarul de Piatra Neamt. Cît despre eventuala perioadă pe care Aurelian Soric ar mai putea-o prinde în functia de comandant al IPJ Neamt, Gheorghe Stefan a declarat că nu este atributia sa să se pronunte: „Din punctul meu de vedere, ca primar, nu pot să hotărăsc eu acest lucru. Dacă se va dovedi că seful politiei este vinovat, si eu nu pot să mă pronunt în acest sens pentru că există organe abilitate, atunci, în mod normal, trebuie schimbat. Cred că nimeni nu se poate pronunta că-si va păstra functia într-o situatie de genul ăsta, pentru că, dacă s-a ajuns la crimă, cred că si organele de ordine publică au o responsabilitate”.

  10. @ada :
    Au fost invitati de onoare . Cel putin asa s-au laudat . La urma urmei ce e UNPR ? O anexa a PDL-ului .

    Prin anul 1930 , posta romana scotea un timbru cu Zelea Codreanu :” Sa faci capitane o tara ca soarele sfant de pe cer ” …
    Deci astept ” dictatura luminata ”…

  11. Scuze ca revin, as dori sa clarific punctul meu de vedere in discutia cu diaspora care l-a votat pe Basescu si in consecinta ar trebui exclusa de la a mai vota.

    Am fost observator din partea PSD fara a fi membru in acest partid la alegerile din decembrie 09, si este adevarat ca un procent covarsitor a votat cu Basescu, pe principiul cunoscut ca “din cauza comunistilor am plecat din tara”. Procentajul era alcatuit, pe langa niscai autobuze cu militari sositi din neant, si de acesti multi alegatori “anticomunisti”, in mare parte din generatia parintilor mei si a lui SOV, care avea dreptate cand zicea ca ei sunt responsabili si de post-revolutie.

    Nu vreau sa apar neaparat dreptul nostru de a vota, asa cum arata si dorubr, nu cred ca facem vreo mare diferenta, avand in vedere ca am votat in total doar cca. 150 de mii din care 20% cu Geoana, fata de 4 MILIOANE (poftim!) care au votat cu Basescu in tara.

    Discutia cu diaspora care a votat cu Basescu este insa pe acelasi nivel la care infloreste propaganda pdl-ista cretina cu comunistii, mogulii, sarea si posta. Din partea mea, ne puteti exclude de la a mai vota.

    Eu una consider ca pot ajuta si prin alte metode, nu doar prin vot. De exemplu, pot analiza sistemul german si informa pe cei din tara asupra partilor lui bune si rele. Pot compara situatia din Romania pe care o urmaresc la televizor si prin intermediul rudelor cu cea de aici pe care o simt si traiesc personal. Daca prin asta unii inteleg ca “dau lectii”, nu sunt eu cea careia ar trebui sa-i fie rusine.

    Cei care inteleg asta reprezinta exact tipul de electorat FSN-ist, PDSR-ist, Basist care au adus tara in halul asta si se mira neputinciosi in bezna in care au fost tinuti de tupeul lui Udrea si alor ei. Pai daca nu li se intampla nimic, cum sa nu fie nesimtiti? Le face cineva macar asa, ca gest, cu degetul la obraz? Eu am vazut numai unii care se inghesuiau sa-i pupe mana. Cred ca si aia in gandul lor injurau diaspora.

  12. @ emigranta in Munchen:

    Părerea mea este că ai pus exact punctul pe “i”. Ceea ce spui tu este un lucru pe cât de plin de bun-simţ, pe atât de necesar. Este ce le lipseşte unora dintre români, o informare corectă, şi asta pe fondul unei continue dezinformări realizate cu bună-ştiinţă de către Putere.
    Nu este uşor de pus în practică, trebuie multă răbdare şi un pic de pricepere în a dialoga cu oameni de diferite niveluri de înţelegere, dar eu din experienţă zic că se poate. Poate că rezultatele vor apărea.

  13. victor,te rog mult cand iti permiti 5 min,,intra pe ” opera-lui-suhai.blogspot.com……..nu iti cer nimic vreau doar sa ma asigur ca tu si mihai gadea aflati de acest copil … nu iti cer asta pt ca m a impresionat povestea lui,,ci pt ca eu sunt una din cei care ii imprumutau mamai lui bani ,ca cel mai bun copil la invatatura pe judetul ialomita sa poata sa faca naveta la liceu,si pot sa jur ca fiecare cuvant de acolo e real,iar acest copil are un potential enorm. EU sunt una din cei carora Romania le a oferit o singura sansa de supravietuire,si anume sa plece,ca sa nu ajung sa citesc peste cativa ani pe blogul baiatului meu astfel de suferinte… de aici va urmaresc zilnic si voi ( tu,mihai si mircea ) imi dati speranta ca intr o zi ma voi putea intoarce acasa sa traiesc decent langa copilul meu,caruia nu ii doresc nici pt toti banii din lume ,viata de emigrant! VA IUBESC DIN TOT SUFLETUL!!!!!!! SANATATE SI SA VA AJUTE DUMNEZEU IN TOT CE FACETI!!!

  14. La intrebarea cum deosebesti o curva, de o doamna,incepi sa enumeri bla,bla,bla.Daca intrebi despre o curva de succes enumeri bla,bla,doamna Udrea…O sa ramanem niste neiluminati si o sa fie vai de capul nostru. Nici macar nu avem atata minte cat sa intelegem gestul primarului de la Alba Iulia; asta patim daca stam asaaaaaaaa sa ne indoctrineze astia de la televiziunile mogulilor.O sa dam de dracu,o sa ne trezim ca vine Mos Gerila in locul lui Mos Craciun…

  15. off topic:

    Mi se pare mie sau doamna invatatoare / profesoara cu greva foamei cam sare calul? Mi s-a parut exagerata prezenta ei pe ecran la fiecare ora din zi si din noapte…dar mai nou vad ca se erijeaza in lider de opinie si isi permite sa arunce cu judecati in stanga si dreapta. Probabil ca deja se inchipuie un fel de Ioana D’arc.
    Parerea mea! ..cum ar zice nea’ Nicu Vacaroiu.

  16. in judetul timis s-a facut licitatia pt drumurile noastre de 700 000 de mii de euro km de catre izometal confort subcontractata de cocos

  17. nu ti se pare, Drujbare, subscriu. singurul lucru care ma face sa ma abtin deocamdata este ca are un discurs mai lucid si echilibrat decat majoritatea politicienilor de sticla

  18. Puterea absoluta inseamna sa intimidezi judecatorii cand dau hotarari care nu-ti convin. Cine-i urmatorul ? Parchetul ?
    Nici Ceausescu nu a lucrat “pe fata”. Poate doar Stalin.

  19. *** De ce nu ies oameni in strada ?!

    Tot aud in ultima vreme la A3 urmatoarea chestiune din guri politice si sindicale:
    “Daca romanii nu ies in strada inseamna ca sunt multumiti cu starea de fapt!”
    Va rog daca se poate sa le transmiteti:
    Dlor politicieni si sefi de sindicate … nu sunt multumit de starea de fapt!

    Dar nu am cum sa ies in strada – pentru ca lucrez. Nu stiu daca voi lucrati – sau ati lucrat vreodata – la munca nu mergi cu idei de iesit in strada.
    Daca as spune sefului meu ca ies in strada – ar zice bine – esti concediat!
    Firma are nevoie de oameni care muncesc nu oameni care ies in strada.
    Stiu – nu e normal – ar trebui sa inteleaga si firma ca nici ea nu va ma exista in scurt timp daca nu luam atitudine – insa nu e asa.
    Nu-mi permit sa imi pierd locul de munca. Stau in chirie – am familie – am copil – am probleme.
    Nu imi permit sa ies in strada.
    In afara de asta – sunt din provincie – sa merg la Bucuresti pentru asta ?

    Ar fi bine sa va ganditi si la aceasta chestiune in loc sa dati aiurea din gura!

    Va multumesc anticipat
    Mesajul anterior este pt. politicieni si sindicalisti!

    Cu respect,
    Sorin

  20. citesc acest blog;nu fac comentarii;expresia dlui ciutacu”mai celebru”ma face sa-mi revizuiesc cunostintele gramaticale;sunt multi ani de cand nu am deschis gramatica limbii romane;o singura concluzie am;nu mai am pretentii de la nimeni in tara asta plina de deontologi;dixit

  21. ciutacule sper ca te -ai referit la cei care se impiedica intre subiect si predicat, sau celor care mesteca orbe.

  22. daca aceasta nimfomana va ajunge sa ne conduca vom ajunge o enclava in uniunea europeana, in acest caz copiii nostri ar fi de preferat sa lece cu totii, sa ramana doar otrepele si obedienti acestui regim mafiot.

  23. nu ciutacule nu ma simt vizat, fac parte din multimea asta pe care toti vor sa o prosteasca.

  24. Domnule Ciutacu, spuneti despre dvs. ca sunteti arogant si genial si va intrebati daca o sa va iertam ca sunteti cel mai bun.Nu sunt preot, si nici D-zeu, dar eu va iert.Aroganta si mai ales la oameni ca dvs., nu este o atitudine in sensul rau, ba dimpotriva, pentru ca pe undeva aroganta isi are esenta in genialitate.Acum problema este cat de mult constientizezi ca esti genial si in ce directie iti canalizezi acest geniu…, ca pe multi i-am auzit spunand de cei care ne conduc, adica astia din “CANGRENA PORTOCALIE”, ca sunt aroganti,..parerea mea ca nu sunt, n-au capacitatea intelectuala sa fie, dar sunt asa de “figuristi” si nesimtiti ca daca nu esti atent poti sa treci granita dintre aroganta si nesimtirea plecata din prostie si din lipsa de educatie, si nu in ultimul rand chiar de zestrea ereditara, IQ-ul fiind ereditar, de care dau dovada “LUMINATII PORTOCALII”.
    Acesta nu este un comentariu de lauda, am considerat ca o parere in plus nu strica,…
    De cand e NERO presedinte, din 2004 parca, nu?…mi se pare ca a trecut atata timp, si ma intreb cu ce a gresit generatia noastra ca viata noastra sa se rezume la ceva foarte simplu: “DOUA DICTATURI”.
    Cand am scapat de prima aveam 18 ani, cand am inceput-o pe a doua aveam 34, iar 16 ani am fost “rataciti in tranzitie”…
    Oricum nu vreau sa-mi accept soarta asta pe care au hotarat-o milioanele de primate retardate care au votat cu NERO, am sa scriu, am sa injur, am sa vorbesc tare, am sa fac totul impotriva acestui sistem, pe strada, la servici, oriunde, ca ma uit in jur si vad priviri ca cele dinainte de ’89, cand isi mai exprima cate unul nemultumirea fata de regim, oameni uitandu-se in stanga si in dreapta cu teama, oameni spunand “taci sa nu te-auda cineva”,…E INADMISIBIL!.In armata in ’89 aveam toate sansele sa mor ca prostul, sub pseudonimul de “erou al revolutiei”, si pentru ce?,…ca sa scapam de unul bolnav de putere si de preamarire si sa dam peste marlanul asta?…care ar avea toate sansele sa fie suspendat datorita problemelor psihiatrice pe care le are?…mda, pentru inceput cred ca e suficient,..Va doresc o zi buna!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.