Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ori la bal, ori la spital

Ori la bal, ori la spital

Dacă te mai consideri partid, dacă îţi doreşti să câştigi prezidenţialele şi dacă nu eşti vândut lui Traian Băsescu, atunci pui mâna pe mitralieră şi declanşezi focul automat de la şold. Razi tot ce întâlneşti în cale şi, la sfârşit, aduni de-o tovărăşie tot ce nu zace pe jos în balta de sânge. Adică, politic vorbind, ieşi instantaneu de la guvernare, scrii pe genunchi o moţiune de cenzură, îi rogi frumos pe liberali s-o semneze (eventual te înţelegi cu ei, printr-o hârtie scrisă, pentru sprijin necondiţionat al candidatului care intră-n turul doi al prezidenţialelor), o depui, dai jos guvernul rămas fără tine şi-i ţii pe minoritarii portocalii numai în şuturi până-n 6 decembrie.

Lăcomia oarbă, dorinţa de putere, de poziţii politice şi sociale înalte, şantajul exercitat cu măiestrie de preşedinte asupra unor lideri social-democraţi mânjiţi şi laşi, complicitatea făţişă a unor pesedişti cu tabăra adversă, toate acestea la un loc (şi, probabil, multe altele care nu-mi vin mie-n cap acum) au făcut din PSD eterna vioară a doua. De la execuţia lui Adrian Năstase încoace, Traian Băsescu a jucat pe degete o formaţiune pe care şi-a propus, de la bun-începutul ascensiunii sale politice, dacă nu poate s-o anexeze, măcar s-o distrugă. Şi nu-i deloc departe să-şi îndeplinească planul…

Mai mult, aici

UPDATE: Dacă Geoană nu vrea să plece de la guvernare şi are-n chiloţi măcar nişte mandarine (portocale sigur nu-s), îl propune pe Năstase în locul lui Nica. Experienţă are, duritatea nu-i lipseşte, bun organizator e, ceva bătaie şi înjuraturi stie, nu văd ce l-ar putea împiedica să coordoneze desfăşurarea unor alegeri transparente. Nu zâmbiţi, că nu de furat e vorba. Dacă era-n stare s-o facă, executa mangleala-n 2004 şi nu ne mai pătimeam acum cu măscăriciul de Băsescu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Ori la bal, ori la spital

  1. Nastase in locul lui Nica? Ar fi o idee… Dar nu se stie (inca…) daca Geoana va face o propunere si care ar fi aceea…
    Sau cea mai buna soluie ar fi ca PSD sa iasa de la guvernare. Vor avea taria sa o faca? Greu de spus si de crezut..

  2. Guvernarea asta e ca un meci de box in care PSD -ul si-o ia la ficat din greu(puternic ficat au, direct proportional cu foamea de “foloase necuvenite”).
    Publicul nu conteaza. Urla din tot bojocii la un spectacol in care nu e vorba despre el si in care nu au nimic de cistigat, ci de pierdut! Bre, da’ mult magnetism mai are si Basescu asta, de un popor intreg e anesteziat, aburit, prostit…Multa inconstienta ! Si artistii si spectatorii. Marele magnet tocmai a zis o vorba de duh : “ambele partidele sa-si bage repede picioarele in apa rece !”
    Eu as indrazni sa adaug: si publicul. O noua lozinca electorala : “bagati-va picioarele in apa rece inainte de-a alege” !

  3. Colajul postat ma duce cu gandul la fabula “Boul si vitelul” insa nu stiu la care sa ma opresc: la cea a lui Alexandrescu sau la a lui Caragiale.

  4. Am socotit totdeauna că nu mă pot bizui decât pe promisi­unile din viaţa aceasta.
    Octavian Paler
    Astia nici sa faca promisiuni cat de cat credibile nu mai sunt in stare dar sa mai si conduca tara asta
    circ si paine paine(goala)-romanul este multumit

  5. Domnule Ciutacu, nu cred ca Geoana si PSD-ul sint convinsi de sansele lor electorale. Au contractat o companie americana de consulting de mina a doua reprezentata doar de un tinar in ale politicii.Din doua una, ori nu au bani, ori nu au incredere….
    acelasi taliban,

  6. In aparenta, Boc a comis o gafa de proportii: a cerut in mod imperios revocarea unui ministru pentru o singura declaratie, fara a-i oferi posibilitatea de a retracta si de a-si cere scuze, in timp ce in cazurile ministrilor PDL acuzati de coruptie, trafic de influenta, deturnare de fonduri nici nu a luat in discutie asa ceva (ba chiar a formulat acuzaii dure, gen “linsaj mediatic”, “facatura” etc). Aici intra in joc presedintele: Basescu isi joaca foarte bine rolul de mediator, de impaciuitor, iar PSD pare ca n-a inteles acest lucru. Basescu scoate castanele din foc cu mana lui Boc; mai exact, il pune pe Boc sa genereze o criza de guvern ca sa-i ofere lui (presedintelui) posibilitatea de a aparea ca pacifiator, cu ramura de maslin in cioc… Dupa mine, miza nu e Nica sau postul lui, nici invrajbirea taberelor din PSD, ci rolul si atitudinea presedintelui. Iarasi, Basescu face o miscare geniala…

  7. PSD, n-are atata caracter incat sa faca o astfel de miscare, sunt prea slabi si prea cu ochii pe ciolan, n-au ei treaba cu bunastarea poporului sau indepartarea lui Basescu atata vreme cat i s-au alaturat lui anul tercut si nu PNL-ului. Pe Basescu trebuia sa-l reduca la tacere anul trecut prin asocierea cu PNL-ul si nu cu PDL.Le pasa doar de scaunul de sub c_r si cam atat, nimic altceva, niste ipocriti.

  8. In aparenta, Boc a comis o gafa de proportii: a cerut in mod imperios revocarea unui ministru pentru o singura declaratie, fara a-i oferi posibilitatea de a retracta si de a-si cere scuze, in timp ce in cazurile ministrilor PDL acuzati de coruptie, trafic de influenta, deturnare de fonduri nici nu a luat in discutie asa ceva (ba chiar a formulat acuzaii dure, gen “linsaj mediatic”, “facatura” etc). Aici intra in joc presedintele: Basescu isi joaca foarte bine rolul de mediator, de impaciuitor, iar PSD pare ca n-a inteles acest lucru. Basescu scoate castanele din foc cu mana lui Boc; mai exact, il pune pe Boc sa genereze o criza de guvern ca sa-i ofere lui (presedintelui) posibilitatea de a aparea ca pacifiator, cu ramura de maslin in cioc… Dupa mine, miza nu e Nica sau postul lui, nici invrajbirea PSD, ci rolul si atitudinea presedintelui. Iarasi, Basescu face o miscare geniala…

  9. Chiar daca singurul ministru PSD nedemis ar ramane tata Nita, psd-ul tot la guvernare o sa fie, ca asa vrea Oprisan si ceilalti.
    Si daca iese detot de la guvermnare, astia trec la pedele si gata.
    Cat despre Geoana….cred ca urmeaza sa se inscrie la verzi.

  10. Victore a specificat ca ceea ce a zis CTP-ul este interesant, NU ADEVARAT! Mie unul chiar asa mi s-a parut. Eu cred ca sunt cativa formatori de opinie foarte importanti inca, chiar daca uneori nu suntem de acord cu ei: CTP, Cristoiu,Hurezeanu etc.

  11. de 20 ani de cand jurnalistii ii sustin ba pe iliescu,ba pe constantinescu,ba pe basescu;acum unii sunt pro geoana,pro antonescu,oprescu;v-ati inselat ,si manipulat populatia asta destul;lasati romanii sa mai gandeasca si singuri,desi e prea tarziu,romania s-a degradat,manelizat;i s a spalat creierul.Cu astfel de “politicieni” in 2030,romania nu o sa mai existe;daca victor ciutacu iar ne reaminteste de nastase…

  12. Nu au curaj. Prostanacul e terminat. Baronii, licuricii lui Geoana, au mirosit ca Prostanacul nu poate prosti pe nimeni si i-au taiat fondurile. Fara a parea slogan electoral dar Oprescu este singurul castigator din aceasta poveste.

  13. Voi toti care scrieti pe blogul asta sau pe cel al lui Mircea Badea. Voi toti sunteti de acord ca astia 2 ( Badea si Ciutacu ) au dreptate, spun lucruri corecte.
    Care dintre voi aveti curajulk si tupeul sa iesiti in strada si sa-l dati jos pe base pt ca v-ati saturat de vorbarie. Ba’ prosti suntem noi toti romanii. Indiferent cine va veni tot niste muisti suntem toti. De ce am suportat si baronii lui Nastase? De ce suportam toate curvele si toata curvasareala asta? Daca vrem sa traim mai bine, singura solutie pe care o gasim este sa plecam din tara. Dar de ce ii suportam pe astia fara sa le facem nimic? Tot asteptam sa pice para malaiata. Suntem o tara de ratati. Labagii si atat. Nu suntem in stare nici sa ejaculam. Doar asa sa ne intaratam si sa ne doara capul. Prosti mai suntem!

  14. D-le Ciutacu, am citit integral articolul din Jurnalul. Inteligent, la obiect, mai putin atitudinea dvs. de Rambo: trageti, lichidati, umpleti de sange… D-le Ciutacu, chiar nu v-ati convins pana acum ca Basescu e un maestru al loviturilor dibace, mestesugite? Ca joaca sah in politica? Ca – in termeni sahistici vorbind – gandeste cu trei mutari inainte? Basescu asta asteapta: o iesire intempestiva de la guvernare a PSD (daca mai uit la ultimele declaratii ale lui Hrebenciuc si Vanghelie, cam asta e pe cale sa se intample), ca sa lase din nou impresia ca el a facut tot ce se putea pentru a evita ruptura si sa fie apreciat de catre alegatori… NU, d-le Ciutacu: PSD ar fi trebuit sa evite sa ia masuri radicale; dupa mine, mai degraba ar trebui MACAR sa dea impresia ca a epuizat toate formulele si ca iesirea de la guvernare e ultima solutie… Eu unul as proceda cam asa: as afirma sustinerea totala pentru Nica si as cere lui Basescu demiterea lui Boc, adica as arunca mingea in terenul presedintelui. Din pacate, PSD a comis o gafa de proportii, acuzandu-l fara dovezi pe presedinte ca e alcoolic, mai mereu mahmur etc… GAFA IMENSA, CE VA FI PROBABIL PLATITA DIN GREU LA ALEGERI…

  15. Eu ma bucur sincer pentru felul in care (in genunchi) PSD incaseaza la greu din partea ,,marinarului”.
    Doamne ma uit la ei ,cata umilinta pe paine au mancat, cate mizerii inghit , sunt facuti ,,pilaf” si ei tot vor la guvernare….
    Se vede ca nu au nici minimum de strategie politica. Sunt daor niste gainari. Atat.
    Singurul care a dovedit ca a avut creier pe parcursul anului a fost Iliescu.
    Oricum ceea ce face ,,barcagiu” cu referendumul este o mizerie ,dar aceiasi mizerie o face si PSD, care vrea sa fie si ,,boier ” si ,,iobag” la rascoala. Rusine tuturor.Atat de tare m-au enervat ca acum chiar voi merge la vot poate scap de mizerie.

  16. @ Mugurel:

    Vreau sa spun ca l-am injurat degeaba pe Brucan si acum ne e ciuda ca a avut dreptate. De fapt, a gresit si el, ca nu ne-au ajuns 20 de ani sa ne desteptam. Dar romanul rabda cat rabda si tot i se suie la cap pana la urma. Si atunci iese urat. A mai iesit…

  17. Visul lu’ Geoana a fost sa intre la guvernare .. ar fi in stare de orice numai sa stea la guvernare , l-ar pupa pe Base in trei litere , dar sa ramana acolo.. se vede ca nu are sange in mandarine

  18. Nici la Bal, nici la spital, d-le Ciutacu. La Normalitate. IN IAD CU EI, cu popeye si cu nutzi si cu berta si cu ebola si cu tot neamu’ lor ala spurcat

  19. Din pacate , PSD a fost prost de fiecare data cand trebuia sa fie destept ! Nu vad cum ar fi acum o exceptie !

  20. Băsescu la oculist

    -Cum să fie ochelarii dom’ Preş. ?
    -De cal.
    -Şi lentilele ?
    -De invidiat.
    -Mai pftiţi pe la noi !
    -Cu oiştea-n gard. Hă ! Hă ! Hă !

  21. Ca sa fiu in acord cu Base:furtuna intr-un lighean cu apa.Maine o sa apara Base in direct ca un mare mediator.Ce s-a intamplat astazi:mascarada (opozitie) de ochii lumii.Pana nu ii vad pe PSD-isti iesind de la guvernare,nu cred.

  22. @ Futurist
    Sper ca nu te superi dar as vrea sa fac o modificare:

    Băsescu la oculist

    -Cum să fie ochelarii dom’ Preş. ?
    -De cal.
    -Şi lentilele ?
    -Ca s-O vad mai bine (pe Leana lu’ Cocos)
    -Mai poftiţi pe la noi !
    -Cu oiştea-n gard. Hă ! Hă ! Hă !

  23. Victore citind articolul tau ma autofelicit.Acceleasi lucruri i le-am scris lui Nastase de multe ori(evident cu mai putin har ca tine)si il imploram sa iese la bataie el si conducerea psd-ului.Cu Basescu nu merge decit de pe pozitii de forta.Psd-ul pierde masiv din voturile propriilor membrii.Ce d r a c de consilieri are Geoana? I-as da pe toti afara.Acum are calea deschisa doctorul si caruia-i doresc multa bafta si il votez cu draga inima. Crezi ca Nastase mi-a raspuns vreodata? Nu.

  24. Ce se intampla? nu-i decimam odata? c-au ajuns partid unic .Mai un pic si cantam ode carmaciului ca altadata.Ce facem o luam de la capat?Planeta se grabeste nu mai e timp….

    Ha , ha ha hahaiala ce-mi plac glumele mele.

  25. Va apreciez foarte mult pentru ce sunteti si pentru comportamentul adecvat zilelor in care traim. Ma uit des la “Sinteza zilei”, si`mi place foarte mult aceasta emisiune ca si “In gura presei”, autorul fiind Mircea Badea, la fel de direct si sincer. Mult succes in continuare in cadrul emisiunii! “Hai sa`l iubim pe Băse, cat mai <>”

  26. Se pare ca finalul comentariului meu de mai sus, n`a aparut, asa ca rescriu. “Hai sa`l iubim pe Băse, cat mai <>”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.