Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sorine…

Sorine…

Azi te lansezi. Și bine faci. Ești singurul care are stomac și coaie să-l facă pe Traian. Da, ai ajuns primar și ai promis că nu te bagi la președinție. Nu te-am crezut un minut, deși te jurai pe cămașa albă. Ai dezamăgit multă lume candidând, în ciuda promisiunilor ferme și repetate că stai trei mandate la Capitală; inclusiv pe mine. Da’ scopul scuză mijloacele. O țară întreagă poate fi salvată de un tiran cu apucături de Ceușescu, dar mult mai lacom și mai ticălos. Dacă o poate face prin tine, dă-i înainte. Nu ești perfecțiunea întruchipată și nici eu nu cred în Moș Crăciun și-n apa caldă de la bloc. Dar ai chiloții plini. Folosește-i, frățioare!  Ai cu ce. Tu nu ești vreun sfânt de pe cruce, eu nu sunt baba sfioasă care te-așteaptă să te pogori cu lumina sfântă. Trăim în capitalism, cererea e pe cale să se întâlnească cu oferta. Tu vrei și poți, eu sunt direct interesat. Avem două ture la activ, Spitalul Municipal și Primăria Capitalei. Italienii spun non c’e due senza tre. Hai să vedem ce-o ieși! În definitiv, n-ai de pierdut decât stima naivilor. Eu nu contez…

P.S. Prefer să primesc sfaturi de rezistență munți de la cei care nu stau sub umbrelă pe plajă. Ceilalți să beneficieze liniștiți de cremele antisolare…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

143 thoughts on “Sorine…

  1. @Nea Victore,

    Providentiali nu asteapta nimeni, romanul de rand vrea un presedinte decent care sa nu fie mitoman. Ori 3 candidati sunt mitomani cu “acte”, adica nu merge sa o dam in lambada ca ca unul e mai altfel decat celalalt. Pe cei trei, Basescu, Geoana si Oprescu ii diferentiaza doar modul in care mint, unul o face mai grosolan urmata minciuna de un ha ha ha, altuia dupa ce minte ii creste nasul si astalalt minte mai cu staif, dar tot minciuna e. Nu am cum sa votez un mincinos in detrimentul altui mincinos pentru ca sunt la fel. D-asta il si votez pe Crin Antonescu. Poate o sa ma minta si el, dar poate am noroc si n-o sa ma minta. Printr-o logica simpla mai repede ma astept sa ma minta unul care m-a mai mintit.
    Varu’ care s-a intors de la franta e optimist, vrea sa traiasca bine cu 25000 de euro in buzunar de la Geoana in timp ce se da cu masina pe autostrada suspendata facuta de Oprescu. A zis ca o sa puna stampila pe toti 3 ca toti ii dau, niciunul nu-i ia! Chiar ma intreba daca nu se poate face o modificare a constitutiei si sa avem 3 presedinti, ceva in genul consulatului din vremea lui napoleon…

  2. Update-ul cu clipul marii promisiuni
    arata simplu ca tonul ferm nu e dovada
    vreunei infrastructuri verticale.

    In acelasi timp, povestea candidaturii lui Oprescu
    face in asa fel incat nici daca azi ar anunta
    ca nu candideaza si ca-l sustine pe Antonescu
    n-as mai gasi nimic curat de valorificat in asta.
    Ba chiar ar fi si mai gretos.
    Si sincer, nu-mi pare atat de rau
    pentru faptul ca s-a transformat Oprescu
    intr-o nulitate in toata splendoarea ei,
    ci imi pare rau de lumea care graviteaza in jurul lui,
    asa cum mi-a parut rau si de lumea care a gravitat
    in jurul lui Basescu.

    Am mai zis-o si o mai zic,
    tragedia electorala din Romania
    nu e ca nu ne putem baza pe politicieni,
    ci e faptul ca nu ne putem baza noi unii pe altii.
    Daca ar exista un minim de stabilitate decizionala
    in randul alegatorilor, tot din randurile lor
    s-ar ridica si altfel de politicieni.
    Din randul curvelor si cu sprijinul curvelor
    promovatoare de imagini false insa,
    nu se pot ridica decat curve.

    Noi sa fim sanatosi. Asta e, sa fie jeg!

  3. Ca si actualul Presedinte, nici Sorin Oprescu n-are cum sa-si scrie cum a fost si cum este mandatul sau; ca si actualul Presedinte, sunt sigura ca va veni in fata electoratului, nu numai in Bucuresti, si orase mari, ci si la comune si chiar sate, constient fiind ca acolo este ‘grosul electoratului’; ca si actualul Presedinte, care si-a alcatuit un ‘guvern minune’in ‘top’ la toate si Sorin Oprescu va veni cu un ‘grup masiv minune de sustinatori’ din toate paturile societatii; ca si actualul Presedinte, care are cel putin o ‘structura solida de partid’ in spatele sau si Sorin Oprescu va primi, fara sa ceara, sustinerea de la toate structurile de partid, pentru ca tuturora le-a crescut prea mult ADN-ul, sa mai continue sa-l sustina pe Basescu.

  4. Auzi?! Ai idee de ce a (re)devenit atat de prezent Cetepeul in spatiul public? Pana acum rar isi facea aparitia, si atunci cu manifesta sila.

  5. nu ma simt dezamgit de dom doctor. daca il poate opri pe sfertodoct..ok. eu raman la Crin Antonescu

  6. Ceva imi spune ca urmeaza la presedentie Oprescu, Anonescu sau Basescu. Ce anume? Statistica. TOTI presedintii Romaniei din ultima jumatate de deceniu si mai bine au purtat nume care s-au terminat in Escu. Ceaus-Escu, Ili-Escu, Constantin-Escu, iarasi Ili-Escu, Bas-Escu, deci din punct de vedere statistic exista sanse extrem de mari ca Bas-Escu, Anton-Escu sau Opr-Escu sa iasa anul acesta. Ce avem fratilor? Avem probleme cu capu?

  7. Doctore te stiu chirurg,
    Ia clestele si strange-l de coaie,
    C-a facut tara de oaie.
    Si cand o fi pe la amurg,
    Sa pui mana pe bisturiu,
    Sa-l cioplesti pe nasparliu.
    Noi de el ne-am saturat,
    Si hasnaua-i de rahat.
    Iti doresc politica s-o operezi,
    Tumoarea s-o extirpezi,
    Chiar de suntem muribunzi,
    Doctore, ai ca sa-l infunzi!!!

  8. Si eu am cred ca Sorin Oprescu il poate bate mar pe Basescu. Nu stiu de ce s-a decis atat de tarziu, dar niciodata nu e prea tarziu!
    Clanul Basescu trebuie inlaturat de la presedentia Romaniei si eu cred ca asa se va si intampla. Cred inca in intelepciunea romanilor cea de pe urma. Sa terminam odata cu Basescu, Eba, Ridzi, Udrea, Roberta si toti baronii portocalii, foarte lacomi si avizi de bani si putere!

  9. Nu tine de naivitate cand a fost votat oprescu pt ca s-a jurat pe MA_SA! ca n-o sa candideze. Era vb. de un minim de bun-simt sa te tii de cuvant si sa termini macar un mandat, mai ales ca ti s-ar fi marit sansele la presedentie exponential. Oricum era o versiune mai decenta decat ceilalti. Dar, fara sa se fi jurat atunci ca n-o s-o intoarca la Buzau, nu mai pupa el primarie. In fine, oprescu nu o sa ajunga niciodata presedinte, mark my words. O sa ia voturi de la crin si graseiat si o sa si-o ia la…

    In fine, oricum nu conteaza cine-i presedinte.

  10. Nuuuu, nu doctorul…
    Cand un chirurg nu e bun, devine sef de sectie, cand nu e bun de sef de sectie, devine sef de spital, apoi primar, s.a.m.d.

  11. singurul om care poate scoate Romania asta din cacatul in care suntem este Klaus Johannis, primarul Sibiului. uitati-va cum a transformat Sibiul… scaparea Romaniei sunt nemtii, sa nu uitam de Carol… restul… “ciment” 🙂

  12. Ceea ce-i bine, e ca nu renuntam niciodata la entuziasm si exaltari.

    Legat de candidatura lui Oprescu, voci din interior spun ca e pus/santajat chiar de Basescu sa intre in campanie. Lucru plauzibil, iar pozitia lui Iliescu indica exact acest lucru. Se poate vedea aici si modus operandi al lui Basescu – la fel a facut si cu PRM si Becali.

    Pentru mai multe detalii, fiu-sau poate fi intrebat 😉

    Lucrurile se intampla totdeauna la fel, doar forma si ‘entuziastii’ se schimba… parerea mea !

  13. nu conteaza ca se numeste X sau Y, nu conteaza ca nu-l putem suferi, nu conteaza ca are fata de om rau, conteaza sa avem FAPTE, conteaza sa scapam ROMANIA de HOTI, conteaza sa faca cineva ceva BUN odata pentru totdeauna, conteaza sa ne trezim odata la REALITATE! Caci nimic nu merge in tara in care ne-am nascut si traim! ABSOLUT NIMIC NU MERGE! Pur si simplu isi bat joc de NOI cei care ne CONDUC! Rusine, rusine sa le fie.

  14. Autostrada suspendata.
    Fratilor care faceti mishteaux de doctor pe chestia de autostrada suspendata. Nu sunt SF, ele exista, chiar prin mijlocul unor metropole, m-am dat pe cateva, si in Tokyo (OK, nu se pune, ca baietii aia sunt altceva), dar si in Barcelona (latini ca noi). Deci se poate.

  15. Desi ii cunosti mai bine decat noi pe toti dintre candidatii la presedentie, nu ti-e frica sa se repete istoria din 2004? Trebuie sa renuntam la mentalitatea anti-votului si sa alegem cel mai mic rau dintre toate. Din punctul meu de vedere Sorin Oprescu este acelasi tip de candidat ca Traian Basescu. Singura diferenta este ca pe Traian Basescu l-am vazut “la treaba”. Oare chiar trebuie sa bagam mana in foc si pentru Sorin Oprescu?Chiar nu am inteles nimic din astia 5 ani? Eu o sa votez pentru altceva, m-am saturat de discursuri “golanesti” si autostrazi suspendate. As alege si Sorin Oprescu cu o singura conditie, sa fie liniste. Toti fura si e normal sa fure daca sunt la putere, dar sa nu-si mai puna poalele in cap sau sa pozeze in Sf. Pentru.

  16. O avea Sorin Oprescu chiloţii plini, să vedem dacă şi poporu’ va avea chiloţii plini pentru marinar. Şi să nu mai fim indecişi.

  17. numai cineva ca Oprescu, mai poate sa ne scape de piratul asta Basescu, care nu a facut altceva, decat sa isi bata joc de noi romanii si culmea prostiei, ne maisi ura “Sa traiti Bine!”

  18. Pe mine ma sperie Oprescu… are ceva care ma sperie.

    Si in plus nu am aflat inca nimic din ceea ce (se presupune ca) a facut ca si primar al Capitalei.

    Deci… cam greu cu votu…

  19. Stimabilul oprescu a dezamagit f tare ca primar in Bucuresti, asa ca nu stiu cine il va vota. Eu una nu. Seamana f bine cu basescu si eu a doua oara nu mai votez pentru un asemenea specimen. Din punctul meu de vedere are atata credibilitate cat are si basescu. Amandoi vorbesc mult dar de facut nu fac decat ce e bine pentru ei. Teatru ieftin. Asa ca…NEXT!

  20. Daca Doctorul ii ia din votantii lui Base ar fi foarte bine,poate scapam de marinarul chior din primul tur,ce-ar fi un tur doi cu Sorin si Crin?! Prea frumos visul ca sa se adevereasca.Eu il votez oricum pe Crin Antonescu

  21. Bine zicea Dl. Badea ca trebuie sa avem grija cu cine votam.
    In contextul actual este foarte greu de decis. Eu voi ramane alaturi de Presedintele Vadim, mi se pare de departe cel mai cinstit om. Despre Drul Oprescu stiu ce se zice, ca nu prea a facut nimic de cand a venit la primaria, si de asemenea scandalul facut de Dnii MArinescu si Stefanescu pentru a proteja parcul Bordei. In contextul actual ce rost are sa votezi un asemenea om?A avut timp sa arate ce poate face si a aratat.
    Cu Dl. Crin Antonescu am fost dezamagit de cat fostul PM TAriceanu intreba retoric de ce nu s-a implicat cat PNL-ul a fost la guvernare. Multi au spus ca a fost dovada sinceritatii ca nu prea putea face mare lucru, insa hai sa fim seriosi, daca s-ar fi implicat si ar fi avut rezultate ar fi fost un plus. Asa oricine poate veni sa promita si sa spuna ca va face.
    Asa ca tot Dl. Vadim ramane favoritul meu, sper sa ajunga in turul 2, iar daca nu va ajunge, sper sa sustina pe candidatul care merita in turul 2, fie chiar Dl. Basescu.

  22. Domnule Ciutacu cum v-am spus si in numerele trecute oferta de candidati nu este satisfacatoare.Din pacate cetateanul roman este ca si clientul multinationalelor un client captiv.El nu intelege ca presedintele nu e cel mai vinovat de starea actuala a lucrurilor ci clasa politica .cea care a devalizat aceatsa natiune si care a fost impinsa in parlament prin votul uninominal.Cum la fel de vinovati sunt si altii care au participat la privatizarea Romniei….

  23. Domnule Ciutacu,
    Ati incercat sa stati vreodata nemiscat cel putin 30 de minute? Nu… nu ma gandesc la yoga… acolo trebuie sa te detasezi total, sa-ti golesti mintea, sa-ti relaxezi corpul. In situatia in care suntem noi acum, nu e cazul.
    Eu zic de un exercitiu : sa stai complet nemiscat, decat sa clipesti, sa respiri si sa gandesti.
    Un exercitiu ca sa vezi ce inseamna un creier activ intr-un trup inactiv.
    Si stiti la ce m-am gandit eu in acele 30 de minute?
    Ca nevoile unei persoane sunt acelasi ca si ale unei multimi de persoane.
    Iar primul lucru este sanatatea, protectia sociala, siguranta si stabilitatea persoanei. Pe aceeasi linie se continua cu invatamantul si cultura. Si in paralel cu toate acestea este alimentatia.
    Apoi vin toate celelalte probleme ale unui individ. Nevoia de comunitate, de confort, de stabilitate politica, etc.
    Acestea sunt si principiile care trebuie sa conduca si un stat.
    Acestea sunt nevoile unei comunitati, acestea sunt nevoile pe care clasa politica trebuie sa le gestioneze, DACA POATE!
    Iar PD-L tamaie pisica moarta demult. Au scos acum hocus-pocus banii necesari, praf in ochiii alegatorilor.
    De unde sunt banii acum? Din certificate de trezorerie: http://www.money.ro/intern-1/finantele-au-atras-650-mil-lei-la-un-an-cu-un-randament-mediu-anual-in-scadere-de-9-99.html
    Adica nu vin din cer, vin de la noi, de la populatie, si acele imprumuturi plus acele dobanzi trebuie sa le achitam, tot noi, tot de la noi. De unde? Din alte impozite si taxe. Cand? Intre 3 si 5 ani de acum inainte. Adica mutam criza de acum peste 3 ani. Simplu. Tamaiam pisica, desi stim ca e moarta, dar o sa afle toti peste 3 ani, cand o sa inceapa sa puta.
    Aceste certificate de trezorerie sunt resurse financiare primite cu titlu rambursabil, care teoretic trebuie emise dupa ce se face o proiectie a evolutiei produsului intern brut. Care produs intern brut e in cadere libera spre minus infinit. Pentru ca noi, nu ne putem reveni atata timp cat nu suntem sanatosi, mintosi si stabili emotional si patrimonial.
    Si eu atunci imi exprim vointa: votez!
    Domnule Oprescu, va votez pentru ca eu cred ca nu aveti alterate principiile elementare ale vietii si ca o sa incercati sa tineti cont de nevoile noastre si sa le asezati in acel plan normal.
    Sau pe limba chirurgului Oprescu: Taiati daca asta ne salveaza viata. Dar nu ne mintiti. Va rog!

  24. e pacat victore, mare pacat, ca iar o sa fim in situatia de a alege dintre 2 cu coaie mari….tot am avut din astia…as fi vrut ca base sa fie batut prin cultura, bun simt, respect…se pare ca nu o sa vad asta nici anu asta…si poate altfel nu se poate…asta e….

  25. imi pare rau dar pe mine oprescu nu ma convinge…dar daca castiga.. ” cine va fi prim ministru? ( cozmanca sau alt psd reject??? ) nu prea cred…

    hai CRIN “make us proud”

  26. Excelent articol. Percutant. Si da, Sorin Oprescu are chilotii plini. Cu aceasta ocazie Basescu si-a gasit Licuriciul ca tot plangea dupa el. Bravo Victor. Felicitari.

  27. Domnul Sorin Oprescu a ‘mostenit’ primaria capitalei de la Basescu.. sau ma insel? Din acest motiv el ii este intr-un fel.. dator, sa zicem. E o molima care se intinde de la un mandat la altul la presedintie. Dar daca vrea sa dovedeasca ca nu se simte dator lui Basescu, foarte bine, sa-l infrunte!!!

    p.s. Crin Antonescu e solutia!!

  28. Voi vota Crin Antonescu. Nu vreau sa votez un alt candidat care seamana in multe privinte cu Basescu – asa cum este doctoru’.
    Totusi la un tur 2 Basescu-Doctoru’ in mod cert voi vota (cu strangere de inima totusi) pe Oprescu.
    E doar o ipoteza, pana tunci traiesc cu speranta ca Antonescu va ajunge in turul 2.

  29. @daniel : cand vreodata Ion Antonescu ( ca banuiesc ca la el te referi ) a fost legionar ? Mai bine spus ai idee ce au fost legionarii ? Nu vorbi daca nu stii …
    Respect , CIutacule !

  30. cu tot respectul pt dl dr. Oprescu, fie si numai pentru carisma, o sa-l votez pe crin(evident ca el are mult mai multe de oferit).
    nu de alta dar mi s-a aplecat de la privirea chiorasa a matrozului, nu mai vreau discursuri scrasnite din proteza!

  31. Vreau să îl văd pe Oprescu într-un halat alb inscripţionat pe spate cu “Bucureşti, România”, ţinând în fiecare mână câte o seringă de unică folosinţă într-o ipostază a la Rambo. În spatele său, sute de mii de bucureşteni înarmaţi cu făclii, topoare şi entuziasm colectiv. Pe fundal, acorduri ample zămislite de sirenele ambulanţelor. Lângă el un Antonescu blond, fluturându-şi pletele ca într-o reclamă la un şampon scump, călare pe un bidiviu alb ca spuma mării. Galopând. Armura din oţel inoxidabil ultrarezistent sclipeşte în soarele de octombrie. Vârfurile săgeţilor au fost înmuiate de Orban personal în ulei de motor. Dincolo de baricade, Geoană aţinteşte secera (sau ciocanul) spre duşmanul suprem, oricare ar fi el. Valuri de susţinători, costumaţi în roşu-sângeriu, aplaudă sacadat ca la congresele pre’89. Apoi urlă frenetic. Pe fundal, o evanghelie. Rectific: pe fundal e Vanghelie cu tricolorul despicându-i oblic trunchiul. Undeva, pe un podium, Vadim gesticulează prevestind sfârşitul lumii în umbra unui gigantic monument ce înfăţişează un individ de naţionalitate incertă tras în ţeapă. La salutul său cu mâna întinsă orizontal, noaptea se lasă, se aprind focuri imense şi mulţimile încep să defileze ordonat spre Ardeal. Plutonul este încheiat de un Becali distrus de efortul de a căra concomitent o cruce de bronz masiv de doi metri şi trupul unui balaur tibetan răpus în luptă dreaptă. În centru, încadrat de 322 de imagini periferice sălăşluieşte Băsescu odihnind pe un munte de oase lustruite cu grijă de Blaga şi compania. Boc salută ceremonios cocoţat fiind pe un autobuz de campanie, închiriat de la o firmă fantomă cu sediul în Nicaragua. În timpul ăsta eu mă întreb, într-o evidentă antiteză cu subiectul, unde naiba o să mă angajez. Când voi reuşi să termin cea de-a treia facultate a cărei utilitate rămâne cufundată în mister. Ce o să mă fac dacă o să-mi fie spartă casa şi justiţia, peste zece ani, când va binevoi să iasă din grevă, va decide că sunt dator să-i plătesc hoţului o mare sumă de bani ca despăgubire pentru că s-a obosit degeaba. Şi, Doamne fereşte, în cât timp voi muri dacă o să mă îmbolnăvesc. Da, ştiu, sunt un ticălos pentru că nu mă duc la vot. Oricum, trăiască Republica Socialistă România!

  32. Indiferent de cine ar castiga in fata marinarului, are cineva oua sa-si asume un guvern care sa pice peste 2-3 luni, dar macar sa faca ce are de facut? Asta ma intreb…

  33. Un mod pragmatic de a rezolva o problema? Sunteti sigur? Eu nu l-am auzit spunand un cuvant impotriva lui Basescu, in privinta asta are de strunit mult electorat anti. Si ca sa contracareze propriile… inadvertente, respectiv promisiunile neonorate de la Primaria Capitalei ar cam trebui sa munceasca, sa puna la punct ceva coerent (de vazut si ce echipa va aduce dupa el), nu doar sa se suie pe valul anti-tiran.
    Octavian Paler spunea ca i se pare un barbat politic. Si mie mi se pare un barbat politic.
    Ar fi insa foarte dezamagitor sa descopar, de fapt, sa descoperim cu totii ca are blat cu Basescu.

  34. @baragan

    Nu miza pe ipotezele lui Gusa.
    Ieri la Sinteza Zilei mi-a revenit cheful de aplauze
    pentru Oana Dobre, care l-a inghesuit de minune
    pe omu’ aerodinamic, adaptabil vanturilor.

  35. TOATE JOCURILE IN POLITICA SE FAC DE CATRE UN GRUP RESTRINS DE INTERESATI IN DOSARE,BANI,CLIENTELA ETC.RESTUL NU CONTEAZA.DEGEABA IL CRITICATI PE BASESCU.OAMENII DE RAND TREBUIE CONVINSI IN ALT MOD SA NU-L MAI VOTEZE PE BASESCU. ALTFEL EI VOR FACE EXACT INVERS.EU AS DORI O CONFRUNTARE IN TURUL DOI INTRE CRIN SI PROSTANAC.

  36. Salut,
    eu sunt din iasi, dar cred ca-l voi vota pe Sorinel…cred ca ar putea sa-l detroneze pe nea` marinaru..pe altcineva pe cine sa votez??? pe Geoana?? NU, pe Antonescu?? Poate, in turul doi daca e cu Basescu..

  37. @adi

    Din nefericire pentru noi,
    autostrazile suspendate sub stele
    nu sunt un fenomen contagios.
    Ele trebe musai construite de mana omului.
    Stiu, stiu, la asta nu se astepta
    nici chiar Oprescu.

  38. @Anca: incepi sa ma obosesti. si fac urat la oboseala. am inteles, Crin e un baiat minunat si-l strica anturaju’, iar Sorin e un ticalos. nu-i nevoie s-o repeti, pricep din prima.
    @Roxx: n-am incredere-n nimeni, incerc sa fiu pragmatic

  39. Sorine,cred ca ai face o echipa buna avandu-l pe Crin alaturi !!! sper sa te votez si in turul II !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.