Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sorine…

Sorine…

Azi te lansezi. Și bine faci. Ești singurul care are stomac și coaie să-l facă pe Traian. Da, ai ajuns primar și ai promis că nu te bagi la președinție. Nu te-am crezut un minut, deși te jurai pe cămașa albă. Ai dezamăgit multă lume candidând, în ciuda promisiunilor ferme și repetate că stai trei mandate la Capitală; inclusiv pe mine. Da’ scopul scuză mijloacele. O țară întreagă poate fi salvată de un tiran cu apucături de Ceușescu, dar mult mai lacom și mai ticălos. Dacă o poate face prin tine, dă-i înainte. Nu ești perfecțiunea întruchipată și nici eu nu cred în Moș Crăciun și-n apa caldă de la bloc. Dar ai chiloții plini. Folosește-i, frățioare!  Ai cu ce. Tu nu ești vreun sfânt de pe cruce, eu nu sunt baba sfioasă care te-așteaptă să te pogori cu lumina sfântă. Trăim în capitalism, cererea e pe cale să se întâlnească cu oferta. Tu vrei și poți, eu sunt direct interesat. Avem două ture la activ, Spitalul Municipal și Primăria Capitalei. Italienii spun non c’e due senza tre. Hai să vedem ce-o ieși! În definitiv, n-ai de pierdut decât stima naivilor. Eu nu contez…

P.S. Prefer să primesc sfaturi de rezistență munți de la cei care nu stau sub umbrelă pe plajă. Ceilalți să beneficieze liniștiți de cremele antisolare…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

143 thoughts on “Sorine…

  1. Succes Sorine ! Salveaza-ne de marinar, numai tu poti; hai iesi tare, du-te prin tara,misca-te repede.

  2. un medic la carma Romaniei 🙂
    ar fi mai interesant dupa un cizmar, un gitano, un profesor si un marinar.

    eu insa il gasesc mai potrivit pe Crin Antonescu (poate pentru ca poarta un nume de legionar)

  3. Tizule, tinand cont de firea pe care-o ai (atata cat am reusit eu sa ti-o deslusesc), dupa ce am terminat de citit articolul asta nici macar nu-mi dau seama cu certitudine daca ai “vorbit” in mod serios sau la modul ironic.
    Indiferent daca intentia ta fusese sa tratezi problema la modul serios sau nu, eu (la modul serios) achiesez ambelor idei pe care am inteles eu ca le-ai enuntat tu: sunt si dezamagit ca nu-si respecta cuvantul de a sta la primarie macar UN mandat, da’ si bucuros ca se-‘ncontreaza actualului “sef al haitei”.
    Imi sunt insa neclare doua lucruri:
    – oare ce sansa are sa-si castige suficienti aderenti (sustinatori, adica votanti) prin tara (mai ales la tara)? (la primarie “a iesit” cu votul populatiei nu numai ca urbane, da’ chiar a CAPITALEI; acolo parca se gandeste – si chiar se si simte – altfel)
    – oare prin faptul ca si el candideaza, nu limiteaza sansele ca “seful al mare” sa-si “gaseasca nasul”, provocand o si mai mare dispersie a voturilor negative la adresa acestuia?

  4. De data asta merg si eu la vot… chiar ma doare cand vad in ce hal e tara asta…sfidare,nepasare,nesimtire (avem si noi CNN-ul nostru).Daca ar opera gratis Oprescu pe toti care au facut ulcer la stomac numai in 2008…de prea mult bine !

  5. Oricat de mult ati dori sa nu fiti suspectat de sustinerea vreunui candidat la presedintie pentru turul I, indemnul ,imboldul, stimularea la actiune lansata catre Sorin Oprescu,demonstreaza nu numai o incurajare, o imbarbatare dar si ‘sprijinire'(pana si DEX-ul spune asta)a acestuia in candidatura sa la Presedintie. Imi permit, sa-mi exprim dorinta fierbinte, a nu stiu cata oara, ca aceasta candidatura sa se materializeze, sa fie incunutata de succes! Sper, ca aceasta candidatura sa-i afecteze ‘ficatul’ tiranului, ca se va lua la intrecere, va avea de a face cu un candidat care are”coaie” care are ‘chiloti’ in care nu sunt ‘mandarine’ doar
    Pur si simplu ma agat de S.Oprescu, ca ultima speranta a mea, sa fie tiranul doborat, si ‘requiem’-ul sa se transforme in reinvierea, reinsufletirea sperantei si sa se finalizeze in ‘victorie’.

  6. Am un respect deosebit ptr meseria de medic, dar ma intreb: “Ce fel de medic este cel care isi lasa meseria ptr politica?” Sa nu spuna ca-si practica meseria dupa orele de program politic, asta o sa tina la cei care nu stiu cu ce se “mananca medicina”. Oricum n-am de gand sa-l votez. Daca ajunge in turul doi cu base, atunci il votez-din doua rele cea mai putin rea. Sper din tot sufletul sa nu ajunga in turul doi. Sper sa rupa din voturile lui geoana si base.

  7. Cel putin Sorin are capacitatea de a gandi! Inseamna mult si putin, dar inseamna necesarul pentru a conduce atatia oameni. Pentru ca lucrurile sa fie normale, ceva trebuie sa se schimbe! Subscriu!

  8. De la distantza asta nu se vede prea in cartzi Oprescu, dar si risipirea voturilor ar fi un semn rau. Un basescu in turul doi nu prea ajuta mai mult decat frectzia DIANA la piciorul de lemn. De gustibus non disputandum. Suntetzi o mana de istetzi care pot fi factor de influentza sa scoata boborul la vot. Din prima trebuie ras broscarul. Program electoral: Schimbarea legilor care permit unui rau voitor sa fie o amenintzare la adresa libertatzii. Sugeratzi asta oricarui candidat si i-atzi dat voturi pe tava. Mai am, dar sa mai vedem…. Succes. PS. Fa ceva caposului ala de Badea ca va strica jucareaua. E istetz, dar cam invrajbit sa nu se arda la vot.

  9. Deci, sa inteleg ca pana la urma “poporul suveran” a fost gasit acasa?! 🙂
    Dar daca Sorinache anunta ca mai asteapta o tura si ca il sustine pe Crin? Ar fi ai mai buna solutie dupa mintea mea:el si-ar tine cuvantul dat catre bucuresteni si s-ar achita si de o datorie fata de floarea liberala care l-a sustinut la primarie (sustinere de pe urma careia a luat cateva voturi liberale zic eu)iar Crin ar cupla pe turbo si ar trece fluierand pe langa Geoana…
    Dar mai crede cineva ca in politica romaneasca se judeca cu capul? Hai sa asteptam marele anunt…

  10. Asa zice si basescu ;scopul scuza mijoacele.
    Mijloacele nu pot denatura scopul?

  11. Poate fi o solutie dar cred ca nu are resursele necesare intrucat in mediul rural e la fel de cunoscut cam cum esti tu Victor in randul pitzipoancelor si al manelistilor. Cum bine stim electoratul din mediul rural este unul mult mai “disciplinat” cand vine vorba de vot, si cred ca aici e punctul nevralgic. Multa bafta, om trai si om vedea.

  12. Corect! Dezamagiri, dezamagiri! Da’ parca nu se pot compara cei doi de nici o culoare! Haide doctore!

  13. Pentru Victor:

    Mda… Mie sincer mi-a placut dintotdeauna de Sorin Oprescu. Si la noi acasa totul a fost anti FSN, PDSR, PSD etc. Da’ de Sorin Oprescu mi-a placut ca si stil. Numai ca nu imi dau seama ce vrea omu’. Ce program are. Cine il sprijina in acest efort. Cine il sprijina daca va castiga. Sincer, eu din Sorin Oprescu zaresc numai mistourile spumoase si personalitatea delicioasa a omului de societate. Se poate ca asta sa fie de ajuns pentru a castiga alegerile prezidentiale (fara partid, fara bani, fara platforma, fara sprijin politic in viitor etc.), desi ma indoiesc.
    Mie unul imi place de Crin Antonescu si vad in el un adevarat om european. Victore, inchide un pic ochii si vizualizeaza fiecare candidat la alegeri alaturi de, sa zicem, presedintele Frantei. Sau de premierul Angliei. Sau de orice alt lider al unei democratii consolidate din vest. Optiunea de vot devine din ce in ce mai clara in aceasta situatie, nu?
    Apreciez “coaiele” domnului Oprescu si realizez ca multa lume din tara mea voteaza in functie de “ai vazut ce i-a zis-o aseara?”, dar parca imi doresc altceva de la cei care inca poseda “spiritul critic” tot mai putin prezent, in opinia lui Emil Constantinescu, in societatea romaneasca.
    Educarea celor multi cu privire la atributiile presedintelui – numit, poate neintentionat manipulativ si dezinformant, “seful statului”, “primul om in stat” samd – ar putea schimba spectrul valoric prin care oamenii judeca un candidat sau altul. Poate te ocupi tu vreo saptamana de chestia asta la “Vorbe Grele”. Sau poate ii sugerezi lui Gadea sa va conjugati eforturile si demistificati partial institutia prezidentiala si atributiile si rolul presedintelui pentru mentalul colectiv romanesc. Cred sincer ca ar avea un efect benefic pentru alegerie imediat urmatoare.

    Pentru ceilalti:
    Fratilor nu va luati dupa Badea care pare a indemna lumea sa nu voteze oferind argumente extrem de personale. E de inteles ca un realziator de emisiune de analiza politico-sociala sa fie rezervat cu privire la a sprijini o tabara sau alta angajate in lupta politica. E chiar o dovada de verticalitate morala, avand in vedere ca s-ar putea sa fie nevoit sa critice noul presedinte. E de datoria lui sa prezinte si sa analizeze greselile puterii politice. Noi ceilalti, insa, nu suntem legati de aceleasi restrictii morale sau profesionale. Dintotdeauna lumea a dorit o schimbare peste noapte. Si niciodata nu a fost posibila. Nimeni nu poate schimba radical clasa politica intr-un singur mandat. Ceea ce separa democratiile tinere de cele consolidate este tocmai evolutia, progresul celor dintai de la modelul omului politic totalitar – fie comunist, fie nazist, fie fanatic religios – hot, invidios, mahalagiu, incompetent la modelul omului politic deja consacrat in democratiile consolidate. Iar acest progres nu se poate realiza decat treptat, prin voturi succesive (cam ca mutatiile aproape imperceptibile ce stau la baza evolutiei, in conceptia lui Darwin). Deci votati. Si votati constient, bazandu-va pe logos in detrimentul pathosului. Cred ca merita intr-un final…

  14. sorinel asta pe care-l creditezi in continuare e mai penibil chiar decat basescu…pe langa faptul ca are o problema grava de credibilitate (eu nu sunt ca politicienii, eu ii iubesc pe bucuresteni,vreau sa stau 3 mandate etc) are o problema si mai grava de competenta (spune-mi tu un lucru util facut de el in bucuresti de un an de zile?)… eu vreau un presedinte competent nu unul cu ouale mari, care oua sunt mari pana la granita dupa care se micsoreaza pana la disparitie ( vezi cazul basescu-berlusconi)… victore nu-ti mai pune baza in aventurieri, fiinda astia ti-o trag o data dupa care te lasa cu ochii in soare

  15. Bah frate,terminati cu oprescu,individu e un smecheras de cartier,n-are nici o treaba,e gol pe dinauntru…

  16. Il sustin bucuros pe oricare din cei 3 (Antonescu, Oprescu, Geoana) ar intra in turul II.
    Dar, nu pot sa nu ma gandesc, ca in buna traditie romaneasca, daca vreunul din ei castiga , poate-i trece prin cap sa-l propuna pe Basescu prim ministru…
    O fi scenarita sau o fi scepticism ?

  17. Domnule Ciutacu,

    Nimic nu scuza o promisiune incalcata. Daca nu ai onoare restul nu mai conteaza. Poti sustine insa un alt candidat sau poti avea o campanie “anti-” ceva, in cazul de fata antiBasescu…

    In calitate de Bucurestean as fi profund dezamagit, dar ce contez eu, in Romania cetateanul nu conteaza, doar gasca e importanta…

    Oare ce suntem noi, bucurestenii? Avem ciunga in par? Nu putem si noi avea parte de un mandat coerent al celui pe care l-am ales in mod democratic? Doar pentru ca tara o cere? Alta campanie, alte promisiuni, alt cuvant dat si alte vorbe goale…

    Asta e, traim in tara unde ce am promis nu exista, cum nu exista Mos Craciun, apa calda de la bloc, cinstea si onoarea…

    Ajunge Oprescu presedinte… OK si dupa? Cine conduce tara? O sa avem parte la nivel national de mizeria din Consiliul General al Municipiului Bucuresti? O sa vedem numai lapte si miere si liniste intre partide? Se va maturiza brusc clasa politica si nu o sa-i mai vedem de alde Vanghelie, Udrea, Mazare umpland ecranele televiziunilor sa ne dea ei lectii de morala?

    Nu cred in salvatorii neamului! Cum dvs. nu credeti in Mos Craciun nici eu nu cred in Superman?

    Oprescu sa stea la primarie si sa-si duca mandatul pana la cap. Sa dovedeasca ca e in stare sa faca ce a promis nu sa ne ofere circul din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, gropi, un Bucuresti sufocat de gunoaie si praf, mizerie si mitocanie…

    Oricare dintre Geoana sau Antonescu poate la fel de bine sa duca lupta antibasesciana pe care o invocati drept principal motiv. Ca doar nu dupa ce are omul in pantaloni alegem presedintele tarii?

  18. La SUB a facut treaba faina, conform spuselor angajatilor.
    La PMB nu a-a vazut, dar stiu ce inseamna itele birocratice si nu il pot condamna, deoarece a “satisfacut decat” 1 an (“si ceva”, vorba lui patraulea), prea putin timp pentru realizari marete.
    Sper sa reuseasca in demersul lui de detronare a mizerului, deoarece suntem in rahat pana la gat …

  19. Candideaza Sorine, foarte bine. Asa iti vei da seama si tu in ce ape te scalzi in Romania, draga domnule doctor. Esti naiv. Vei lua un procent mai mic decat Becali si atunci poate ne lasi si cu primaria, cu autostrada suspendata si cu toate minciunile basescianiste… Sau ce, crezi ca nu ne-am dat seama ca lucrati impreuna? Domnule Ciutacu, ma asteptam la mai mult de la dumneavoastra, inca o data sunt dezamagit.

  20. Pe undeva… inca nu cred ca am pe cine vota. Daca ma gandesc mai bine, fiecarui candidat i se pot gasi defecte… Poate sunt eu prea carcotasa…

  21. suna bine dar imi e putin teama…voturile de la tara le castiga cu un singur aliat si anume Iliescu. Imi e mai teama de Iliescu decat de Basescu. Asta cred eu ca e problema dlui Oprescu. Ce de -escu….chiar nu avem altceva?!

  22. Cuvantul pentru cei care ajung la putere e zero!Cati au facut promisiuni,si cati le-au respectat?Banii si puterea le ia mintile mai ales celor care nu inteleg ce e democratia.
    Sau poate lui Sorinel i-au mai crescut o pereche de coaie de cand e primar si-i dau ghes inainte.

  23. Dintre toti astia de candideaza este singurul pe care l-as vota. Ma gandesc totusi ca ar fi trebuit sa inceapa mai devreme…Oricum, clar ca trebuie sa aiba chilotii plini si niste argumente foarte solide.

  24. Bre Nea Oprescule,

    Te felicit ca te-ai hotarat sa candidezi, locul 3-4 e al tau in primul tur! Il duci pe Crin in turul 2 si asta ma bucura. Parca nici nu mai sunt asa de suparat cand privesc dupa autostrada suspendata si ea nu-i!

    ete aci ca si-a schimbat siteul
    imi seamana cu aia “Romani, tineti aparatele deschise, in scurt timp vom transmite un comunicat important pentru tara.” =))
    Nu am priceput de ce se lanseaza la 16:00, atunci termina programul la primarie? :)))))))

  25. Ce ne facem daca d-l Sorin Oprescu reuseste , devine presedinte si il numeste pe d-l Traian Basescu primministru sa faca guvernul ?
    Vi se pare un scenariu plauzibil ?

  26. Pt Daniel-Antonescu(maresalul) nu a fost legionar, el a inabusit rebeliunea legionara.
    Nu’s ce sa zic, doctoru’ are ce-i trebuie da cred ca prin alte parti decat Bucurestiul nu prea tine discursu’ si smekeria lui. Parca tot marinaru’ e mai tare, desi poti sa stii ?

  27. Motto : Doctore te aşteptăm cu speranţă, lucrându-l pe faţă pe Dârdală.
    ………………………………………..

    Scatomul

    Pângărind icoana Sfântului Nicolae în satul “Sfântul Nicolae cel Mare” , cu gândul la ziua Sfântului Nicolae-06.12.2009, a turului II, Dârdală – acest personaj scatologic, se prezintă fără neruşinare, ca o veritabilă stafie a comunismului lui Nicolae cel Ceauşescu, printre victimele mizeriei morale pe care sceleratul le-a păstorit efectiv în ultimii cinci de ani.
    Acest scatom, al României muribunde(după spusele sale) simţind scalpelul electoral implcabil, nu ezită să se agaţe de ultimul sart al navei ipotetice pe care ameninţă(?) că. se va retrage „la o adică”.
    Dârdală, plebea a decis, sondajele au confirmat. Vei rămâne în „tur” de la primul tur, pentu o nouă existenţă, ca armator sexual al navei bordel cu servicii complete, a cărei organigramă va fi mobilată cu prea deocheatele de sorginte portocalie, aflate pe crăci interne, crăci europene şi mai în colo… un lat de voinic.
    Vei valorifica acumulările supte, din cândva mândrul falus al economiei naţionale româneşti, la adăpostul hulei, fentând tonele de dosare ce se află, parţial, în calele sumbre ale justiţiei în devenire.
    Adio Dârdală !

  28. D-le Ciutacu,daca stimabilul doctor ar fi avut fuduliile supradimensionate ar fi fost normala o atitudine mai ferma,mai “macho”…Ori dl.Oprescu are o pozitie de tatonare,ezitanta,de fata mare care parca ar vrea parca n-ar…Le-o fi avut ,nu zic ,(chestiile), dar cred ca i s-au cam sfrijit la primarie.

  29. Oprescu vrea sa treaca de la primarie la presedentie pe poteca batatorita de Traian Basescu dar spre deosebire de actualul presedinte are ceva mai multa credibilitate si-si mai joaca si cartea de independent (din cate am citit si Basescu ar vrea sa se indeparteze in aceasta campanie de partidele politice). Una peste alta cu o campanie agresiva poate ajunge in turul doi si atunci va putea polariza in jurul sau tot electoratul anti-Basescu pentru un minim de 51%.

  30. @everybody: nici nu-l vad vreun salvator, nici nu ma intereseaza sa ma duc la Cotroceni. cine mai asteapta providentiali n-a invatat nimic din ultimii 20 de ani. e, pur si simplu, un mijloc extrem de pragmatic de a rezolva o problema.

  31. Cat de putin pentru doctor ca o fi locul 2 ca o fi locul 8 inseamna mai putin din ce are deja pentru Timonierul chior.
    +un vot de la mine.

  32. E bine ca romanii nu sunt de loc prosti.
    Iata de ce romanii sunt lasati de izbeliste pe strada sa moara, iata de ce copiii si fetitele sunt panditi sa fie crucificati de nu stiu ce vaccin mortal, iata de ce in Romania in anul trecut onoratii doctori au efectuat conform planului 2000000 operatii (nu are importanta daca pacientul era bolnav); iata de ce cand exista o suspiciune impotriva unui doctor ca face greseli mortale sunt absolviti de vina! Din cauza unora ce au relatii incestuoase cu lucifer. De aceea ei fac propaganda peste tot ca lucifer ar fi adevaratul dumnezeu si nu Iisus. Eminescu si acum este pus in umbra,i-au creat o propaganda rusinoasa cand el era un mare patriot si un bun roman si l-au luat de pe strada “tratandu-l” cu supradoza de mercur… Si constat ca sunt sprinteni la vorba si ameninta simplii cititori!! Eu spun, ca un bun roman ce sunt, ca ar trebui sa va mai puneti un trofeu: doua cornite pe “chestiile” scofalcite. Nu e bine asa? Nu va este de ajuns ca ati distrus tara!

  33. …iar cine mai asteapta schimbari,
    fie ele si minore, de la indivizi
    care se razgandesc de 2342345646 de ori,
    inca a trait degeaba in ultimii 20 de ani.

  34. Oprescu o sa traga niste “suspendate” de la Bucuresti la Cluj(peste varful Omul si Crucea de pe Caraiman),Bucurresti-Timisoara(peste Cazane,sa ne invidieze sarbi) si uneste intr-o circumvalotiune toate orasele mari cu iesiri direct la Poiana Brasov.Stiu ca nu intra in atributiile presedintelui,dar gura bate c…l

  35. Asta nu-i mai bun ca marinaru nici macar o secunda. De fapt e acelasi tip de om cu gura mare si fapta mica sau lipsa. Ambii sunt niste javre ordinare.

  36. e imposibil sa votezi cu acest om care in afara de o carisma (bolnava?) la romani nu are nimic de oferit din postura in care se afla!

    ce poate aduce acest om in plus in politica romaneasca in afara de cel mai lat carnat si cea mai lunga ciorba ?

    fi-ti seriosi si da-ti o sansa altui nefericit sa-l bata pe Basescu. Personal, pe Antonescu il vad ca optiune, dar si Geoana e mai potrivit decat domnul doctor care numai bine crescut nu este (sa nu uitam segmentul cu “pulimea”). Oricare din cei doi de mai sus il pot (si il vor) bate pe Basescu in turul 2.

    hai sa nu ne drogam cu apa rece, domnul doctor este un incompetent si asta se vede in fiecare zi in Bucuresti. cred ca borduriada lui Videanu a fost mai de folos Bucurestiului decat carnatariada asta.

    va rog sa ma intelegeti ca nu am nimic personal cu domnul sorin, probabil e o persoana ok in familie, dar nu este un om potrivit in acest gen de post de conducere si decizie cu implicatii fine pe toate nivelurile sociale in Bucuresti sau Romania.
    In 5 ani il veti injura mai rau ca pe Basescu acum.

  37. Victore,
    Oprescu încă ar putea sta trei mandate la primăria capitalei chiar dacă întră în horă pentru că mă îndoiesc că va intra în turul doi. O fi el popular la Bucureşti dar in ţară nu cred că are susţinere. O fi având el coaie dar la o treabă de asta mai trebuie să-l împingă şi cineva de cur să razbească.

    Partea bună la toată candidatura asta este că Oprescu va mobiliza o parte dintre simpatizanţii lui să meargă la vot şi ar putea să-l ajute pe adversarul lui Băse în turul doi.

  38. Raspunsul Sf. Nicolae la rugile marinarului… la Sannicolau Mare:

    -Basescule, tine-ti gura
    Pan-acum eram Natura!

  39. Cel mai corect ar fi sa-si prezinte demisia de la primarie si apoi sa candideze. Cred ca asa ar fi mai corect.
    In rest sanse sa faca ceva, fara a avea un partid in spate, nu vad . Asadar tinand cont ca a declarat ca este de stanga, daca iese presedinte ce sa intelegem, ca o sa numeasca un primministru de la PSD? Geoana?
    De unde are bani sa candideze?

  40. asta e o gluma mai buna decat tripla (deocamdata) lansare a lui geoana.
    oprescu e iepurele cuiva, ramane sa va prindeti voi al cui.
    oricum miscarea asta il darama pe geoana. macar atat sa faca si doctorul somnoros

  41. Sa fie doctorasul salutia de a-l arunca pe base inapoi pe vapor? Hmm.. ma indoiesc 🙁
    Iar faza cu autostrada suspendata a fost cusuta cu atat alba din prima.. ceea ce ma enerveaza, este ca nimeni nu l-a obligat sa spuna asemenea bazaconie :(.
    Dar lasa ca el are propietatea cuvintelor.. bleeahh!

    Toata stima.. >:D<

  42. prin schimbarea prefectilor si subprefectilor PSD se urmareste de fapt numirea in toate sectiile de votare din tara de presedinti de sectie PD-L. Daca tinem cont ca si la alegerile precedente au bagat oameni ai lor si din partea altor partide, frauda care se pregateste va fi de proportii. Boicotul magistratilor si neprezentarea la vot cultivata de media le convine. Asadar trebuie lamurita lumea sa vina masiv la vot, si bineinteles JOS BASESCU.

  43. Nu cred in sansele lui Oprescu… Ca primar n-a facut nimic si nici ca Presedinte nu-l vad facand ceva… Doar ideea ca ar putea sa-l doboare pe Base nu e un argument pentru a convinge…

    Iar de vrajeli gen autostrazi suspendate e lumea satula….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.