Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Simbolistică politică, ordine şi progres

Simbolistică politică, ordine şi progres

Scriu şi spun de-o juma’ de veşnicie că Traian Băsescu şi ai lui lucrează tare şi eficient pe partea de simbolistică. Vorbesc ca televizorul. Nu-i nimic. O să merg mai departe, fără nici o nădejde că s-ar putea lipi ceva de proşti.

ochelari

Azi s-a făcut anul de la referendumul de demitere a preşedintelui. Ce s-a întâmplat pe piaţa publică? Unu la mână: iniţiatorul suspendării (Voiculescu) şi cel acuzat de fraudă (Dragnea) sunt chemaţi la DNA, unde sunt anunţaţi că a început urmărirea penală împotriva lor. Doi la mână: după ce a făcut-o, din motive discutabile, eroină populară, Intact şi-a luat ditamai flegma de la Lucia Hossu Longin. Care, ca un simbol stâmb ce se află, a aruncat pe piaţă fâsul că Săftoiu i-ar fi dat un teren al TVR (cel din Moliere, unde are sediul APTR-ul condus chiar de ea, ceea ce a omis să mai spună) în concesiune, prin intermediul Trustului Intact, Cameliei Voiculescu. Şi pe care ar fi băgat-o pe uşa din dos în sediu. Pusă faţă-n faţă cu acuzatul, căruia i se pot imputa pe bune multe altele, doamna cu scrisoarea deschisă (transformată ad hoc în comunicare internă) a dat-o la întors, arătându-se bucuroasă că, legal, nu se poate concesiona vreun teren folosit de TVR (chestie pe care o putea afla dacă ar fi citit legea de organizare şi funcţionare a instituţiei unde s-a eternizat în CA) şi indignată că Săftoiu nu vrea să recunoască o faptă pe care n-a comis-o. Mare caracter, dar util…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Simbolistică politică, ordine şi progres

  1. Ei, lucrează pe partea de simbolistică, da… De ziua Antenei 3 a chemat-o pe Camelia Voiculescu la DNA, iar la un an de la referendumul de demitere, pe taică-su, susţinător fervent al suspendării.

    Rămâne de văzut dacă Dan Voiculescu va sta şi va privi cum dă fiică-sa cu subsemnatul. Lasă-l pe el…POATE CĂ NICI ADRIAN NĂSTASE N-AR FI PRIVIT LA CEVA SIMILAR ÎN LEGĂTURĂ CU ANDREI. Şi poate că altfel ar fi stat acum lucrurile. Dar…mai bine mai târziu decât niciodată. Poate se vor trezi ăştia odată şi-şi vor aminti cât la sută au în Parlament. Suficient pentru – să zicem – desfiinţarea DNA şi crearea întru intensificarea luptei împotriva corupţiei, evident, a unui nou organism, din care să nu mai facă parte toţi limbricii lui Băsescu. Apropo de asta: nu vi s-a părut că Dragnea a stat prea puţin la DNA? Dar destul timp pentru a spune vreo două vorbe, aşa, la obiect, cum că joaca s-a terminat? Zic şi eu, nu dau cu parul.

    Despre subiectul cu doamna Longin îmi pasă puţin spre deloc.

  2. A, am uitat ceva important. Nu cred că vor risca prea mult cu Antena 3. Nu vor să ne supere. Ştiu persoane care, din comoditate, n-au venit cu noi la Bucureşti în parc. Au preferat să doarmă mai mult decât câteva ore. Acum au anunţat deja că vor la mine în maşină/maşini.

  3. Victor Ciutacu, ştiu că românii sunt laşi, au dovedit-o de atâtea ori în ultimii ani. Judecând însă după prezenţa de la protestul împotriva CNA, cred că se găsesc cel puţin tot atâţia, deci peste 1000, pentru această cauză. Să nu uităm că atunci am fost fix în faţa clădirii SRI, am fost filmaţi şi filaţi în mod vizibil şi acei peste 1000 de oameni nu s-au temut. Cred că mult mai mulţi nu s-ar teme acum să vină la sediul INTACT când miza e mult mai mare: e tot ce ne-a mai rămas, din simulacrul ăsta de democraţie.

  4. Daca nu eram un neam de slugi, trebuia iesit masiv in strada dupa Referendumul din vara trecuta.

    Lumea insa se teme… La manifestatiile anti-Basescu, din ianuarie 2012, Piata Universitatii colcaia de securisti… Care mai de care sa faca poze la participanti, sa culeaga reactii sa se bage in seama, etc. Cu atatia tradatori pe metru patrat cum sa mai existe democratie?

    Presa romaneasca, socieatea civila, institutiile, sindicatele – toate sunt infectate de securisti, pe model stalinist, astfel incat orice initiativa sa esueze din fasa.

    Simbolistica traiului in RO este ca toti trebuie sa ne temem… de mana de fier a statului condus de Basescu.

  5. daca nu era vorba de un santaj ordinar legat de o problema comerciala poate ieseam dar e bine sa nu ne lasam manipulati

  6. @lucid: ieseai pe dracu’. toti vreti sa va apere altii drepturile. acu’ un an erau buni baietii, azi sunt santajisti. mi-e greata

  7. Ory:

    Pe securişti îi recunoşti repede la astfel de manifestări. În faţă la CNA/SRI, erau nişte inşi inerţi printre noi, din loc în loc, care nu făceau absolut nimic decât scrutau mulţimea. Toţi strigam diferite lucruri, că de-aia veniserăm acolo, doar EI păreau din alt film.

    Şi în Piaţa Universităţii erau printre noi, dar mărturisesc că nu le-am simţit prezenţa la fel de bine ca în faţă la CNA, şi pentru că era întuneric şi nici n-am stat decât cam trei sferturi de oră. Că trebuia să mai ajungem şi acasă, la vreo 200 şi ceva de km. Jandarmii erau destui şi la locul lor, în intersecţie.

  8. Aveti dreptate d-le Ciutacu. Nu vor iesi nici macar 1000 de persoane. Romanii ies in masa daca e un tanc , o mitraliera, smecherie pe strada sau eventual niste moaste.
    P.S. : bulgarii s-au tinut pe pozitii si CE a zis “oamenii are dreptate!”
    Ciudata matematica europeana. 7,4 milioane sunt mai putini decat cei care bulgarii care au protestat. Drept e ca noi am ars-o prea democratic. De-am ridicat vocea macar cateva zeci de mii, nici bunica lu’ Merkel nu ne-ar mai fi contestat.
    O zi buna tuturor!

  9. E foarte interesant cum s-au re-pozitionat niste televiziuni (alminteri tabloide) pentru a fi pregatite sa fie de folos puterii, atunci cand va fi nevoie. Aici nu e vorba numai de un conflict cu A3 ci de un sentiment de slugarnicie fata de stapani, sentiment adanc, specific romanesc.
    Ma astept sa rasara in curand la aceste televiziuni niste asa-zisi “lideri noi” pentru prezidentiale, ca variante la Crin Antonescu (om slab, lenes si fara noroc in viata). Acesti “prezidentiabili” ne vor fi serviti pe un platou de “valori democratice” care in prezent ne-ar face sa varsam instant.

    Niciodata n-am inteles cum de a avut dna. Longin (o buna profesionista, de altfel) o usa deschisa la Antena3 si nici cum de se implica (in ciuda profesionismului) in astfel de fumigene.

  10. Victore din pacate astia suntem, daca aveam sange in instalatie
    ,cum iti place tie sa spui, anul trecut ieseam in strada sa ne aparam votul, sunt convions da dupa doua trei zile de proteste lucrurile astazi aratau altfel.

  11. N-as vrea sa par un mare adept al teoriei conspiratiei dar s-a gandit cineva ca Voiculescu a vrut sa transmita un mesaj cu simbolistica oculta? De ce tocmai ochiul drept a fost acoperit si de ce si-a mai lasat ochelarii la ochi in conditiile astea? Glumita cu faptul ca nu si-a dat seama e logic hilara si nu tine, era evident, e clar ca gestul vrea sa transmita un mesaj.
    Coborand insa cu picioarele mai pe pamant, daca lui Base i se spune si chioru, poate ca Voiculescu a vrut sa-i transmita ca foarte curand va fi si vremea lui sa vina sa dea cu subsemnatu pe la DNA.
    Sa insemne oare totusi ca Voiculescu are prieteni mult prea importanti prin organizatii oculte care il vor proteja de atacul lui Base? Tot ce-i posibil.

  12. Eu am votat sa plece Basescu! Insa Ponta a ales sa COABITEZE…..e lesne de inteles ca Besescu sare la baregata tuturor celor care sunt cu adevarat puternici pentru ca institutiile statului ii sunt subordonate. Am mai sus-o si ma repet, POnta se comporta ca un copil cu mucii curgandu-i in gura care a pus mana pentru prima oara in viata lui pe o jucarie mult visata si chiar daca o distruge el se joaca in continuare ca sa vada viteza si timpul de distrugere. Din pacate Ponta dezamageste.

  13. Tarasenia faina e aia ca de aniversare au fost chemati de slugile lui Basescu peste care puse Ponta cica sefii. Bre, fereasca-ne sa vedem a treia aniversare cu “succesoarea desemnata” in postul de presedinte, ca tara asta e tare chiznovatica. Da’ chiar, Coreea ofera azil politic? Aia a lu’ Kim ….

  14. Este deprimant tot ceea ce se intampla! Nu stiu de ce la noi televiziunile fac rating numai cu emisiuni tampite. Ma uit pe France24 , pe TV5, pe BBC, etc. si nu vad niciunde un mod de construire al interviului si emisiunilor ca la noi!!!

  15. tricourile domnului presedinte verde si albastru tot de simbolistica tin ,sunt culorile noului partid infintat, Miscarea Populara.

  16. Inteleg ca Garda a facut un control la ordin, a luat documente si le-a oferit unui trust…

    Este foarte grav ceea ce s-a intamplat, asta comenteaza cineva ?

  17. @cristian: intelegi prost. si nu despre asta e vorba in text. cazul in sine se rezolva (au ba) la Procuratura si in instante

  18. @Victor Ciutacu: D-le Ciutacu, Dragnea a declarant ca el a ales ziua in care s-a prezentat la DNA. Adica, Drganea s-a uitat in agenda lui de lucru si a zis: “Vin pe 29 Iulie, la ora X.” Cum comentati? Merci!

  19. @Serban S: da, s-a gandit sa comemoreze anul de la rateu la DNA. si eu m-am nascut alaltaieri 🙂

  20. Dle Ciutacu, poate ca am inteles prost ca Antena a ordonat un control al garzii la o firma pentru a avea o copie a unui contract… dar cum sa fac sa inteleg bine ce spune dl S.A. inregistrat pe banda: „Măi, omul lui Dumnezeu, asta dacă iese, crede-mă ce-ţi spun, în primul rând că vă fxxe listarea asta, ce vreţi să faceţi voi cu fondurile, ţi-o spun clar! Jumătate dintre ăia la care umblaţi voi la Londra sunt oameni pe care eu îi cunosc”.

  21. aia e cu totul altceva, da’ sa-ti inchipui ca Garda se duce la comanda unui trust de presa peste alt trust si firma unuia cu gura atat de mare trebuie sa-l consideri tembel pe fostul sef al ANAF. si nu e, credeti-ma…

  22. Multumesc ! Apreciez mult faptul ca desi am pareri diferite deseori de ale dvs., nu stergeti comentariile, nu catalogati apartenenta mea la un grup sau altul, ci raspundeti cu pareri unor pareri… este lunga lista celor care cenzureaza opinii scrise foarte civilizat, chiar fosti colegi ai dvs… Felicitari pentru ca sunteti liber !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.