Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Separarea caracterelor de gunoaie

Separarea caracterelor de gunoaie

Cei care se amăgesc că PSD ar putea avea câştig de cauză la Curtea Constituţională greşesc. Contestarea validităţii rezultatului alegerilor e fix o frecţie la piciorul de lemn. Trebuia făcută mişcarea asta, ca să se mai spele ceva din ruşinea înfrângerii lui Geoană, dar exact şi numai la asta va folosi. Băsescu a câştigat. Cu un întreg sistem de stat în spate, cu fraude, cu ameninţări, cu mită electorală, prin minciună, cu demagogie şi populism, cu ajutorul diaspora, nici măcar nu mai contează cum.

În dreptul lui va scrie câştigător, în al lui Geoană va scrie învins. Ăsta intuiesc (de fapt, sunt mai mult ca sigur) că va fi şi răspunsul Curţii Constituţionale, fiindcă n-o să înceapă taman de acolo disidenţa postrevoluţionară din România. Băsescu va avea rapid şi guvern. Cârtiţele avide de putere (bani, imunitate etc.) au început deja să defecteze. Salvatorul neamţ de la Sibiu a dat, de fapt, semnalul. El a legitimat, înainte de a-şi anunţa măcar partenerii politici, rezultatul alegerilor.

Într-o perioadă în care se face şi o decantare a caracterelor, există destui oameni care se şi ne întreabă – unii cu bună credinţă, alţii cu ironie sau ură – ce-o să facem mai departe. Pentru mogul chiar mi-e imposibil să le răspund, fiindcă nu fac parte din cercul lui de intimi, dar nu-l plâng. S-a descurcat întotdeauna, o va face şi acum. Unora dintre colegii mei de panel (cum ar zice inimitabilul Valentin Stan) le ştiu intenţiile, dar nu-s abilitat şi nu vreau să vorbesc în numele lor. O fac pentru mine.

Voi continua. Cât se va mai putea vorbi şi scrie liber în România, n-am nici un motiv să n-o fac. Eu obişnuiesc să-mi respect contractele, cititorii şi telespectatorii. Cine mă vrea mă ia şi mă ţine aşa cum sunt, cine mă urmăreşte nu cred că se aşteaptă să mă schimb. Mixul dintre tirajul ziarului, cele cinci milioane de voturi anti-Băsescu şi sutele de mii de telespectatori din (aproape) fiecare seară mă îndreptăţeşte să cred că nu am scris şi vorbit de pomană. Meseria şi cariera mea nu stau în Geoană sau în Băsescu. Nimeni nu mi-a oferit nimic în viaţă, am făcut totul de unul singur.

P.S. De astăzi, blogul meu revine la vechile reguli. Toate părerile (politice au ba) devin comentarii publicate doar dacă sunt scrise corect gramatical şi sunt exprimate fără înjurături sau jigniri reciproce. Isteriile cu moşieri, securişti şi comunişti nu trec de filtrul meu. Link-uri nu public decât prin excepţie.

UPDATE: Mesajele care conţin formularea “nu cred că va fi publicat” sau orice aşa-zise dubii privind puterea mea de a aproba sau cenzura un comentariu chipurile defavorabil mie vor fi şterse instantaneu şi autorii lor banaţi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

590 thoughts on “Separarea caracterelor de gunoaie

  1. Asadar, sustineti ca sunteti jurnalist. Un formator de opinie. Un jurnalist care informeaza corect si nepartinitor. Ce bine ca nu veti putea profesa niciodata. Mi-ati indepartat temerea ca vre-un student la jurnalism ar putea invata ca ceea ce dvs ati facut de-a lungul acestei campanii este deontologic corect. NU, dle Ciutacu, nici un manual de jurnalism din lume nu v-ar numi jurnalist. Nici pe dvs, nici pe unii dintre colegii dvs care au facut acelasi lucru. Am auzit de dvs, dar m-am rugat sa nu existati in realitate, sa fiti doar o plasmuire a mass-media. Sper ca ati invatat cu totii o lectie. Lectia ca cea mai de pret comoara a unui jurnalist este credibilitatea si coloana vertebrala. Dvs nu mai aveti nici una, nici alta. Apreciez ca mi-ati raspuns, sper ca o veti face si a doua oara. Cu bine!

  2. p.s: si inca ceva,pentru cei ce au zis ca Basescu ne-a adus in sapa de lemn si in starea in care suntem acum.Nu Basescu voteaza legi.

  3. Frecţia la piciorul de lemn se face cu apă oxigenata. Dau eu apa oxigenată.
    Unul din lista mea de mess avea avatarul urmator: ,,ulmea zilei:sa te culci preşedinte şi sa te scoli prostanac.”Imi pare rau pentru el mai ales ca l-am votat.

  4. N-a zis basescu ca are nevoie de 5 milioane de voturi sa iasa presedinte? diferenta de 2 sute si ceva de mii: votanti morti, oameni amarati care figureaza ca stau cate o suta intr-o casa, oameni care au acelasi cnp, voturi anulate(dar deh..merita cateva..mii, ca e singur impotriva tuturor), si vreo 80% din diaspora??(mai putin soldatii din kosovo si afghanistan), si nu in ultimul rand sie, sts dar mai ales popota de la ministerul administratiei si internelor.
    ”Noaptea e un sfetnic bun” – si a fost.
    P.S. 1 Sunt anti-psd.
    2 Ma simt ciuruit : sunt un fleac!

  5. plan:

    toti alesii / numitii in functii publice sa poarte detector de minciuni conectat la o baterie de 50 de volti. Daca nu poate raspunde la o intrebare pt ca ar fi de “national security”, sa poata invoca asta raspunzand la intrebarea: “este in interesul tarii sa nu raspundeti?” Daca minte – electrosoc la partile moi.

    mi se pare ca se verifica circular. eftin si bun.
    mai trebuie doar bunavointa lor… a mandrilor alesi.

  6. Nu cred ca trebuie sa aruncam cu noroi in Tariceanu. Cred ca o posibila explicatie ar fi faptul ca se fac presiuni

  7. Nu cred ca trebuie sa aruncam cu noroi in Tariceanu. Sunt convinsa de faptul ca se fac presiuni din teritoriu ca PNL-ul sa intre la guvernare si, probabil, ii sustine in incercarea de a obtine un nou mandat la presedintia partidului. Nu zic ca procedeaza corect dar inteleg asta. Sa nu uitam faptul ca, timp de 5 ani, i-a tinut piept lui Basescu. Referitor la alegeri … e trist. Acum toata lumea da vina pe Geona. Nu stiu cum n-a fost Geoana, stiu cum n-a fost electoratul: mai destept decat alte dati. Acum, dle. Ciutacu, eu stiu ca dvs. va invartiti intr-un cerc in care toata lumea il uraste pe Basescu si consider ca este normal sa credeti ca Geoana ar fi putut sa schimbe niste pareri, eu va invit sa dati tarcoale si cercurilor de oameni care nu-l urasc pe Basescu si veti ramane surprins. Cred ca Geoana a facut performanta intr-o tara de prosti, la fel si Crin si nu-mi ramane decat sa-i felicit pt castigarea alegerilor. Pacat ca este doar o victorie “invinsa”.

  8. Ma gandeam sa nu scriu asta dar poate vi se va parea interesant sa stiti ce s-a intamplat in sectia la care-am fost delegat, in ambele tururi. In primul rand, aveau cate 5-6 observatori in fiecare sectie,presedintii, loctiitorii, locurile de la PRM si PNG. In primul tur se incerca influentarea alegatorului in favoare referendumului. Venea omul la vot, era intrebat daca doreste sa votezesi referendumul, dupa ce primea un refuz: “Sa stiti ca mai tarziu nu puteti reveni in cazul in care va veti razgandi.” sau “Votati si referendumul, da?” sau, si mai simplu i se inmana alegatorului direct 3 buletine de vot. Dupa ce i-am atras atentia delagatului PD-L pt faptul ca face campanie electorala in sectia de votare, am fost amenintata si agresata verbal de toata sectia. Am depus o contestatie insa presedintele a solutionat-o pe moment spunand ca ei nu i s-a parut nimic suspect si ca a incercat sa-mi explice niste lucruri dar argumentele ei nu m-au convins. Apoi ma trezesc si eu cu o contestatie din partea PD-ului pe motiv ca le-am jignit partidul, adresandu-ma lor: “Nesimtitilor!”. In turul doi, coincindenta, toata lumea era imbracata in portocaliu. Unii aveau pixuri, altii unghiile, camasile…Am vrut doar sa ma asigur ca obiectele respective nu erau branduite si m-am trezit lovita in fata cu un pix. N-am vrut sa mai contest nimic deoarece presedintele ar fi refuzat sa-mi dea un nr. de inregistrare, asa cum o mai facuse, si nu astept dreptate din partea BEC. Nu va puteti imagina ce fel de oameni ar PD-UL: toate curvele nemaritate, toti tiganii, toti analfabetii s-au strans laolalta pt a se simti in largul lor. Si inca ceva, unul din tiganii astai urla in toata scoala respectiva ca daca-ar vedea Bratienii ce face PNL-ul, s-ar rasuci-n mormant. Asta m-a iritat cel mai rau si-l intreb: “Cine’s ma Bratienii astia?” si-mi raspunde: “Lasa ca stiu io…ce crezi ca eu nu stiu?”. Domul Tigan era observator si-n momentul ala l-am informat ca este oligatoriu sa fie apolitic si ca se afla intr-o situatie aiurea intrucat se poate alege cu dosar penal.Mi-a raspuns f sincer: “Sunt PD-L-ist si roman si sunt mandru! Si imi respect doctrina!” :))))

  9. Dle Ciutacu, eu nu inteleg de ce dati vina pe diaspora. De ce nu va intrebati cum naiba 5 mil de romani au votat cu Base?Ca fara voturile acelea voturile din afara nu ar fi valorat nimic…si cat o fi furat PDL-ul, 5 mil tot nu avea cum sa fure….any comments on that?

  10. Poate ne lamureste si pe noi domnul Ciutacu de ce se tot amana de vre-o 14 ani votul pe baza carztii de alegator sau de ce nu se folsesc si la noi urne din plastic, transparente, ca in tzarile civilizate. Au mai intrebat doi, pe blog, de cartzile de alegator, dar nu s-a obosit nimeni sa raspunda. Ce sa-i faci, atunci cand iese cine vrem noi scopul scuza mijloacele, cand iese concurentza frauda e strigatoare la cer. Poate e cineva dispus sa ne spuna si ce fortze politice se opun de ani buni, in parlament, adoptarii unor masuri care sa limiteze fraudele in procesul electoral. Pacat ca in sate accesul la internet este inca restrans, am afla multe lucruri interesante despre procesul electoral in comunele patriei. Am afla, cu sigurantza, si principalul beneficiar al fraudelor substantziale din sectziile de votare comunale. Sunt sigur ca domnul Ciutacu, ca si altzi jurnalisti dealfel, detzine multe informatzii “fierbintzi”, ascunse cu grija de ochii “pulimii”.Dar “pulimea” nu merita osteneala, nu-i asha? Se mai scapa uni, la nervi, cateodata, ca domnul Ponta de exemplu
    dar dupa aia se fac ca……..afara ploua.

  11. Domnule Citacu aveti sprijinul nostru. Ne vom uita la emisiunile dumneavoastra si a celorlati colegi de ai dumeavoastra pina cind se vor sfirsi. Tirania si prostia va dainui peste Romania. Sunt sigur de asta. Eu zic ca voi toti ar trebui sa faceti si o scrisoare catre Parlamentul European pentru tratamentul pe care vi-l atribuie extremismul populist. Nu ar strica. Eu insumi am vazut fraude la consulatul unde am votat. Imi era rusine de prostia autoritatior si de nesimtirea celor care se pretau la asa ceva. Pacat ca Romania a incaput pe miinile unor perversi.

  12. Eu chiar imi pun speranta (ultima) in Curtea Constitutionala, sper sa ni se mai ofere o sansa la democratie. Ma bucur ca in politica romaneasca mai exista oameni ca Antonescu sau Orban, sper sa tina in continuare capul sus, poate asa vom reusi si noi sa trecem peste nenoricile ce vor urma in 2010.

  13. E INUTILA REPETAREA ALEGERILOR DACA VOR FI ORGANIZATE TOT DE EI ( GUVERNUL DEMIS BOC)
    VOR FRAUDA DIN NOU

  14. Ce spune legea electorala? Daca spune :”Castigatorul alegerilor este cel care are un numar de voturi egal sau mai mare decat 50%+1 din VOTURILE EXPRIMATE”- atunci basescu NU A CASTIGAT ALEGERILE pentru ca NU are peste 50%! LA calcularea procentelor celor doi candidati trebuiesc luate in calcul si voturile NULE pentru ca si ele sunt VOTURI EXPRIMATE si cum voturile nule sunt numeroase, (peste 1%) basescu nu are cum sa atinga 50%+1

  15. Toti sa luam atitudine – dati si voi mai departe si popularizati – NU SUNT MEMBRU DE PARTID – sunt acel cetatean “ciuruit” si care “nu mai poate cu Base&ai lui”!

  16. Draga Victor,
    Sunt de acord cu parerile din toate posturile tale si sincer esti singurul pe care il accesez in ultimile zile. Am adunat in mine o greata profunda o greata atat de mare incat nu cred ca ar ajunge cateva camioane de lamai sa imi treaca. Nu il iubesc pe Geoana si de Basescu ce sa mai zic. Am crezut ca oamenii astia care traiesc prin zona asta geografica au invatat cate ceva in astia 20 de ani din `89 pana acum.
    Acum sunt convins ca suntem un popor de o rautate si prostie ancestrale. imi este rusine ca mai traiesc pe aici. As vrea sa iti impartasesc un dialog al meu din timpul facultatii la un seminar de istorie medievala, dialog care avea ca subiect motivul pentru care imperiul otoman nu a transformat in pasalacuri tarile romane. Atunci -asta prin 1988- am zis asa intr-o doara ca de ai dracului ce suntem nu ne-au transformat turcii in pasalac. au preferat sa ii faca pe voievozi sa se vanda intre ei si sa isi primesca peschesul. asta cred si acum. Ca suntem cel mai nenorocit popor de pe pamant. Avem si varfuri ai putea spune. Asa este dar sunt ele oare reprezentative.
    Sunt dezamagit si cu siguranta nu voi mai merge vreodata la vot. Te respect sincer.

    PS
    Daca aveam nu 43 ci 33 de ani plecam din latrina asta imputita.

    Inaca odata TOT RESPECTUL MEU

  17. va pot da o explicatie plauzibila despre persoanele din Moldova care stateau (400) in aceeasi casa.
    in Bucuresti dupa intrarea Romaniei in UE s-au gasit persoane care au stiut sa scoata bani frumosi din aderare. Astfel cetateni ai Moldovei pentru a putea face trafic de tigari in Romania (sau sa aiba libera cirulatie in UE pentru a munci in tari vestice) si-au cumparat cetatenia romana. Pentru a o obtine au platit unei persoane de la o adresa din Romania pentru a fi luati in spatiu. Acum probabil o sa apara la suprafata acest “smen”.Normal ca aia nu stau la adresa aia cum nici eu nu am stat la o anumita adresa cand mi-am facut ci pe o adresa din alt oras. Tot ce ai nevoie e de bunavointa unui “militian” care raspunde de cartierul respectiv. Bunavointa care are un anumit pret.Eu am curaj sa pariez ca asta e adevarul in privinta cetatenilor Moldoveni. Despre votul lor nu ma pot pronunta.
    iar in privinta cnp-ului acesta este facut dupa un algoritm
    1,2 este sexul, urmatoarele 2 sunt anul nasterii, 2 luna, 2 zi , 2 codul judetului (fiecare jucet are un cod) iar ultimele 4 sunt generate strict de un algoritm. Toate agentiile financiare au de putin timp soft de validare a cnp-ului.
    va spun sigur de cnp pentru ca am colegul meu de birou care a gasit pe internet despre cum se valideaza cnp-ul si lucrul asta de mai mult timp nu de acum.
    in rest numai de bine

  18. Buna dimineta. Am multi cunoscuti, colegi si prieteni care au votat pe 6 decembrie. Unii informati si cu un grad de inteligenta mai ridicat si cu ceva discernamant, altii cu porniri umorale . Primii au votat schimbarea iar ceilalti pe Basescu. Si nu pentru ca-l iubesc. Desi cunosc si oameni care-l iubesc.Acestia sunt fanaticii. Orice ar face el gresit are o scuza. Ceilalti l-au votat pentru ca s-au lasat manipulati, au crezut in chestia cu jos comunistii, desi aveau cativa ani la revolutie, jos mogulii, pentru ca nu sunt oameni bogati si romanul e adeptul proverbului” sa moara capra vecinului” si multe alte enormitati de genul asta. Iar femeile pentru ca le pare “viril” si “barbat”. Ridicol. Daca le aduceai argumente ca suntem la 20 de ani de la Revolutie si nu se mai poate vorbi de comunism, nu intelegeau pentru ca , fara a-i jigni, nu pot gandi singuri. Altfel, eu am avut de ales intre un naiv politic, poate chiar prost tantalau si un ticalos odios. Fiecare sustinut de camarila lui. Unul elegant, celalalt grobian. Elegantul ascundea ceva: goliciunea ideatica si naivitatea politica. Plus armata din spatele lui si ea la fel de naiva politic.Pentru ca nu au inteles cu cine se bate. Si de aceea unii dintre ei au tradat. Iar Elegantul nici macar nu a inteles asta. Grobianul nu ascundea nimic.Pentru ca stia un lucru simplu: ce vinde el se si cumpara bine: smecherie , mediocritate, marlanie, incultura, incompetenta, ticalosie, minciuna, coruptie.
    Sansa unei Romanii care ar putea aspira catre civilizatie, s-a ratat. Pentru ca am acceptat sa avem de ales intre doi indivizi de o mediocritate, linistita, unul si agresiva, celalat. Intre doua nulitati care intr-o tara civilizata si educata, nu ar fi ajuns sa lupte pentru suprematia ei. . Sau poate nu avem pe altii mai buni?!
    Ne-am facut cu toti iluzii. Nimeni in afara lui Traian Basescu nu putea castiga aceste alegeri.
    TRAIAN BASESCU ARE IN MANA TOT STATUL ROMAN, TOATE RESURSELE, TOATE SERVICIILE, PROCURATURA, JUSTITIA, INTERNELE, TOTUL. CUM CREDETI CA AR FI PUTUT PIERDE ALGERILE PE CARE EL LE-A ORGANIZAT! NU LE-AR FI PIERDUT NICIODATA INDIFERENT CU CINE S-AR FI CONFRUNTAT. PENTRU CA AR FI RECURS LA FRAUDA IN ORICE SITUATIE PENTRU A SE MENTINE LA PUTERE. (eu l-am votat pe Antonescu in turul I si pe Geoana in turul II) Profesionistul Blaga a actionat. Nu e straniu ca nici macar “Comunistul” Iliescu nu a fost reales in 1996? El a acceptat sa piarda. BASESCU NU ?!!…
    De ce nu intelege oare nimeni ca acest om, BASESCU, nu va renunta la putere prin mijloace democratice? El poate fi invins doar prin revolte populare. pentru ca el nu foloseste mijloace democratice, de aceea nu poate fi invins prin ele.
    Frauda morala este uriasa, Si chiar si cea de la urne. Dar e trist pentru ca o parte a poporului roman nu are vocatie democratica, nu intelege toleranta, nu are caracter, nu stie sa spuna Nu, nu poate gandi singura, nu are nuante, este inculta si manelista, OTV-ista si Taraf-ista. Saracia nu te poate scuza daca nu ai caracter. Este poporului lui Base. Nu e ridicol si penibil sa vorbesti asa de un sef de stat? Base!
    Acest popor are modele culturale. Ii are pe guta, salam, udrea, boureanu cel ranjit, vali vijelie, prigoana, bahmu, si alte pitipoance penibile.
    130.000 voturi anulate?! imens? de ce e asa greu sa votezi corect? mi-e greu sa cred asta? suntem analfabeti, orbi, nu vedem sa punem stampila bine pe oricare dintre candidati? nu suntem la primele alegeri libere? Oare de ce?
    Suntem la marginea Europei si acolo o sa ramanem.
    Unii spun ca nu avem solutie. Nu e nevoie de vreo reconciliere. Cum sa te reconciliezi cu manelistii, otvistii, fanaticii care te-ar omori daca ai gandi macar altfel decat vor ei. Oamenii acestia nu au nevoie de impacare cu nimeni. Care e tinta noastra, o Romanie civilizata, o Romanie moderna? Manelistii, otvistii, fanaticii si mituitii o pot construi? NICIODATA .De aceea nu e nevoie de tacere. Si nici de reconciliere. Acum RECONCILIEREA = LASITATE. E NEVOIE DE LUPTA DACA NU SUNTEM PREA LASI SI RESEMNATI.
    Dar ma tem ca suntem.Si apoi, parca e mai bine asa. Vom lancezi in continuare in mocirla mediocritatii si smecheriei, a manelismului ridicat la rang de politica de stat, in apele tuilburi create de vreo domnita blonda sau nu, vom privi cu mandrie la tupeul ordinar al unor imbecili ranjiti, ne vom plange pe umar cu un ins care nu pricepe ca nu are ce cauta in politica din Romania daca nu e destul de abil ca sa nu fie prostanac, ne vom uita pana noaptea tarziu la OTV si Antena 3 , chiar si la Realitatea tv. Si vom savura bucurosi cate o poanta a lui Tata Base, cate un part politic al aceluiasi, vom dezbate ore in sir ce a spus acesta si cat de departe a mirosit , televiziunile vor face rating, analistii se vor impaca la o bere, viata e frumoasa in fond, de ce sa ne tulburam? Pentru ca, nu-i asa, de fapt nu s-a intamplat nimic special: poporul roman s-a privit in oglinda. Si a vazut ca seamana mai mult cu Basescu decat cu Geoana si Crin Antonescu. Din toate punctele de vedere. O fi bine o fi rau? Eu cred ca e pacat. Pentru inca 5 ani irositi.
    P.S Daca se vor repeta alegerile, ceea ce nu cred, e inutil, cata vreme le vor organiza tot EI. Chiar daca e inutil, cei 5 milioane si ceva merita ca PSD sa conteste alegerile. Si nu numai ei. Statul de drept, legitimitatea, democratia au ramas vorbe goale?…
    respect

  19. Domnule Ciutacu, consecvența este o calitate. Însă încercând să ne scăpați de Băse, ați favorizat clar celălalt candidat, încălcând multe. Scopul scuză mijloacele, nu ?

    Ei bine, geoană (sic!) a avut aceeași tip de campanie și un număr de voturi cam la fel adunate. Șantaje prin sate și orașe, promisiuni nerealizabile, camioane de turiști, etc. Hoții strigă hoții.

    Din punctul meu de vedere, soluția politică pe termen mediu și lung este o a treia forță politică, poate chiar un partid popular, o mișcare nouă care să promoveze oameni cu totul noi în politica noastră și să se bazeze cel mult pe membri ai altelor partide din eșalonul 3-4.

    După 20 ani de stupid people m-am convins că roșii, portocalii sau albaștri sunt cam aceeași oameni și care descriu sociologic foarte bine acest popor. Altfel spus, sunt un panel reprezentativ.

    Practic, după atâta vreme, mi-am acordat ultimul vot lui Antonescu, sperând idealist într-o schimbare. Dar o alegere Băsescu – Geoană nu am de gând să fac doar pentru un confort mintal efemer. Sunt la fel de nocivi.

    Să trăiți bine, alături de ceilalți 80 milioane de români.

  20. @Mihai-Grecia: dragutza, ce-ar fi sa ne lipsesti de prezenta ta pe acest blog si sa canti pe la alte mese/ bloguri care iti impartasesc parerile! S-au terminat lucrarile agricole in Grecia si n-ai ce face, vino in tara si fa curat la locul de munca al pdl-ilor, de slugi au tot timpul nevoie.

  21. AOLEO!!!!!!!!
    PE CINE A SUNAT BASE LA PNL SA NEGOCIEZE? PE TARICEANU? PE OMUL MOGULULUI PATRICIU???????
    PAI NU SE BATEA CU MOGULII IN CAMPANIE?! SI NU PROMITEA CA SE LUPTA CU EI SI DACA AJUNGE PRESEDINTE?!
    PAI CE FACUSI DRAGA BASE?? CE VOR SPUNE CEI 5.000.000 DE ALEGATORI CARE AU CREZUTA CA ALEGANDU-L PE CRIN IL ADUC LA PUTERE PE PATRICIU IAR DACA IL ALEG PE GEOANA II DAU DINNOU PUTEREA LUI ILIESCU?
    ACUM DACA BASE FACE PACT CU ORICARE DINTRE EI NU II MAI DERANJAZA?? SAU DACA E BASE ACOLO CA SA VEGHEZE DORM LINISTITI, PENTRU CA BASE E VIGILENT SI NU II LASA

  22. am impresia sau realitatea tv a intors cu frana de mana fix la 180 grd ? pai atunci sa-i uram lui vantu : welcome home ! dupa o ratacire coordonata de cateva luni , in care basescu nu ar fi putut sustine antimoguliada daca rtv i-ar fi fost alaturi, vantu se intoarce in bratele iubitului lui, coleg de marsavii si aranjamente. oare e doar o concidenta faptul ca doar de cateva luni li s-au dat banii pagubitilor fni ? de unde credeti ? de la buget , sa traiasca, sa mai dea !!!

  23. Am doar doua motive pentru care mai raman aici. Unul, ca inca n-am un rost sigur in alta parte (daca n-aveam sotie ma lipeam de vreo baba bogata, poate, daca era si draguta). l doilea e ca nu-mi plac tarile serioase care se culca seara la ora 19. Aici e mai haios – e pasiune, e misto, e injuratura de rigoare, e balamuc care te tine in viata, in priza. Om fi tampiti sau om fi tampiti?…

  24. ATENTIE ATENTIE ATENTIE

    Nu trebuie cautate 70000 voturi ci doar 35000 pentru ca tot ce depaseste aceasta suma inclina balanta spre Geoana .Of chiar nu vede nimeni mesajul meu?

  25. Mihai-Grecia nu vrei tu sa-ti vezi de treaba ta acolo unde esti si lasa-ne cu parerile tale,daca tot vrei atat de mult binele nostru cei din tara data viitoare abtine-te sa mai mergi la vot,ar fi cel mai bun lucru pe care l-ai facut tu in ultima vreme in afara faptului ca ai plecat.
    Problema nu este ca ai plecat,problema e ca te intorci.

  26. Eu totusi mai am o speranta…:)…E jale ce se intampla!…cunosc ft multi oameni in special tineri care se gandesc foarte serios sa plece din tara asta! Pacat…ce s-a intamplat acum nu m a facut decat sa jur ca nu voi mai vota niciodata pt ca …mi am dat seama… nu conteaza votul majoritatii. Pacat!

  27. Doamne, traiesc niste specimene de oameni in Romania de iti vine sa fugi vazand cu ochii:
    1)Am votat cu Basescu pentru ca sa va fac in ciuda voua celor de la A3
    2)Am votat cu Basescu pentru ca ii o victima a Antenelor si dati in el de parca nu a facut nimic bine
    3)Nu am votat cu Geoana pt ca are in spate pe x,y,z.
    4)Nu am votat cu Geoana pentru ca ii un prostanac

    Cei din primele 2 categorii sunt …. Imi cenzurez cuvintele pentru ca ar fi prea dure. Dar am mari indoieli ca materia lor cenusie functioneaza.
    A treia categorie uita (ignora) niste lucruri esentiale:
    1)si in spatele celuilat sunt tot un fel de X,y,z,
    2)sa compare persoanele in cauza
    3)pe cine au in fata (Johannis vs ???? )
    A patra categorie nu realizeaza ca prostanacul ii asa poate dintr-o prea mare naivitate. Iar deciziile politice (probabil si umane) bune ale acestuia sunt ignorate. Dau un simplu exemplu: a acceptat fara ezitare propunerea lui Antonescu de premier, ceea ce da dovada de maturitate politica, strategie, diplomatie.

    Incredibil in ce tara traim!!!

  28. Imi permit sa va supun atentiei un material selectat de ziarul Ziua…o zicere de-a dnei Udrea pe blogul personal..:” Singur impotriva tuturor, doar cu un partid alaturi, unul pe care l-a luat de la 7% si astazi este cel mai mare partid din Romania. O personalitate si un personaj despre care istoria deja consemneaza la superlativ. S-a spus ca nimeni nu a castigat vreodata un razboi cu presa. El tocmai l-a castigat. Ca nimeni nu se poate lupta cu toti adversarii deodata. El s-a luptat si i-a invins. Ca niciun Presedinte nu a castigat al doilea mandat consecutiv. El l-a castigat. Toate acestea nu pot fi degeaba! Se intampla pentru ca sunt in destinul acestei tari. Dupa ani de framantari si rataciri, este destinul Romaniei sa se aseze pe drumul normalitatii si al progresului. Cinci ani s-a luptat cu sistemul. Astazi l-a infrant, dovedind ca a mizat corect pe oameni, pe popor in strategia lui, in pofida tuturor celor care chiar cu buna credinta il sfatuiau sa accepte compromisul. O lectie adevarata despre faptul ca in politica bunul simt conteaza, dar doar daca il ai intr-adevar, nu daca doar il clamezi in campanii electorale. O lectie de viata! “, mai scrie Elena Udrea pe blog.

  29. Dmnule Ciutacu
    Pe blogul Corinei Creţu, secţiunea ”Rezultatele Biroului Electoral Central » se află postarea din 08/12/2009 la 10:22 am, „Hai sic (+ trasul la ţintă )” care trebuie s-o citiţi.
    Vă stimez.

  30. Unii afirma ca initierea contestarii alegerilor de catre PSD va insemna un tsunami economic pentru Romania. Eu prefer un tsunami economic decat unul moral. Crizele economice vin si trec, dar uitati-va ca din tsunami-ul moral al comunismului n-am iesit nici acum (si la 20 de ani mai exista un buton pe care un derbedeu politic mai apasa si mai activeaza cu mult succes fantoma comunismului, luindu-le mintile a 5 milioane de oameni). Vreau sa-mi exprim totodata dispretul total nu pentru cei ce au votat cu Basescu (caci astia poate sunt slabi la minte, unii poate sunt bolnavi, unii poate sunt dependenti de niste scaune date de PDL, unii pur si simplu sunt masochisti, etc.) ci pentru cei ce nu au iesit la vot, spunand cu tremolo in glas si cu privire inflacarat-indurerata ca n-au putut sa voteze cu nimeni caci Basescu e un nenorocit, Geoana e proiectia lui Iliescu in politica, iar ei sunt principiali si anticomunisti, etc. etc. Ii intreb pe acesti “foaie verde loboda” ce ar face daca s-ar afla intr-o barca impreuna cu 2 ticalosi : unul care tocmai sparge fundul barcii cu toporul, si unul care incearca sa astupe gaurile facute de primul cu ce are la indemana. Ar sta si s-ar uita cu dispret la cei doi spunand ca ei nu se coboara sa se bage-n problemele lor deoarece ambii sunt niste nenorociti si ar astepta cu demnitate sa crape innecati, sau ar sari sa-l ajute pe cel ce incearca sa salveze barca ? Deci celor ce n-au iesit la vot fiindca “au principii”, le doresc sa le manance cu tot cu coaja la anul, caci probabil altceva decat principii si rabdari prajite nu vor mai avea ce.

  31. Sincer, speram si mai mult decat atat, stiam ca veti continua.E a treia zi in care primul lucru pe care-l fac dimineata e sa va citesc. Mi-au mai ramas putine sperante in tara asta, unul dintre ele e acela ca o sa reusiti sa rezistati. Suntem totusi 5 milioane; 5 milioane pe bune. Stiu ca ne-au dovedit, prostii nu stiu cum se face, dar sunt intotdeauna mai puternici. Nu prea mai am nici cuvinte, parca s-au dus si ele odata cu sentimentul inutilitatii.
    Multumesc.:)

  32. Revin cu un comentariu, o replica pe care vreau sa i-o dau lui Alex care intreaba “cine esti tu sa-ti asumi 5 mil. de romani”.
    Alex, Ciutacu e unul de-al nostru, unul care nu se vinde pe o galeata, un fular, o pufoaica, sau 20 de lei. Stiu ca gasesti imposibil asta, dar uite spre mirarea ta exista 5 mil de oameni normali in tara asta.
    Ciutacu e un om, repet, ca noi,doar ca el spre deosebire de noi este o persoana cunoscuta.
    Pt mine personal Ciutacu a devenit, sigur fara voia lui, un fel de Che pt ca este singurul pe care eu personal il cred dintre toti oamenii din presa.
    Astea fiind spuse, sper ca am explicat destul de bine cine este Ciutacu, suficient de bine incat sa inteleaga unul care valoreaza cam cat o pufoaica.
    In rest iti doaresc din suflet sa traiesti bine Alex;)

  33. pt capsunarii si spalatorii de parbrize care au decis alegerile mai mult sau mai putin contra cost/plimbare cu autobuzul(ca raketii kgb din moldova care au votat- nu stiu sa scrie): eu studiez sivreau sa muncesc in romania si johannis acea solutii (mi se falfie de geoana)- de ce imi luati voi (care nu mai aveti nimic comun cu romanika) dreptul de a trai mai bine si ma lasati tot cu lenutza sa si ritzi?

  34. Personal, imi doresc sa nu se schimbe nimic. Sa ramana Basescu presedinte. Dar sa-si asume guvern. Parlamentul sa faca bine sa ii accepte premierul de curte pe care si-l va desemna, ca o fi Negoita sau oricare, iar presedintele de export sa se apuce de condus. Sa isi ia in primire tara si sa o guverneze, da capo al fine, asta imi doresc. Sa nu mai aiba ce scoate la inaintare cand va veni momentul scoaterii la rampa a tapilor ispasitori.

  35. Dragă Victor, credeam că după baia de sînge din decembrie 1989 mersul în patru labe a încetat să mai fie un sport naţional. Credeam că oamenii care, după aparenţe, sînt concetăţenii mei au uitat să mai deguste tîrîtul pe coate. Configuraţia oficială a votului din 6 decembrie mi-a arătat că m-am înşelat. Nu mai intru în detalii, mi-e pur şi simplu scîrbă. Nu mai am puterea nici măcar să vorbesc despre obligaţia constituţională de a respecta voinţa majorităţii. A cărei majorităţi? A celei cumpărate cu bani, zahăr şi ulei? A celei inventate potrivit unor CNP-uri inexistente? A procentului de sub 1% din românii din afara graniţelor care au hotărît pentru cei care efectiv trăiesc aici, cu spitalele, autostrăzile şi şcolile despre care mi-e jenă să vorbesc, plătindu-şi taxele către un stat care continuă să-i fure?
    Repet, nu mai doresc să mă gîndesc la nimic din ce are de-a face cu viaţa politică, publică şi socială din această ţară care, din nefericire, este şi a mea. Nu ştiu dacă voi emigra. O să văd. Dacă nu o voi face, un lucru e sigur: cînd fetiţa mea va creşte şi va ajunge în faţa examenului de admitere la facultate, sfatul meu va fi să înveţe bine, ca să poată accesa o bursă în Occident. Ajunsă acolo, o voi sprijini să şi rămînă. Şi să nu se uite în urmă. Cît mă priveşte personal, nu voi mai vota în acest stat. Pentru mine, cercul deschis în 1989 s-a închis la 6 decembrie. Cînd instituţiile statului nu mă respectă nici măcar la scrutin, totul este pierdut şi orice gest devine inutil. De aceea, articolul de faţă este ultimul meu text „politic”, de-acum şi de oricînd. Este clar că nu mai am cui să adresez asemenea opinii.
    Viaţa merge înainte şi voi încerca să mi-o trăiesc cît pot mai bine, prin evazionism civic-politic, eventual şi fără cei apropiaţi în care am avut încredere, dar m-au dezamăgit. Şi nu e vorba despre o mică, pasabilă supărare. E un lucru peste care nu vreau să trec şi peste care nu voi trece. Oricît ar fi fraudat statul-portocaliu, nimic n-ar fi contat dacă milioanele de ameţiţi s-ar fi gîndit niţeluş înainte să introducă hîrtia în urnă. Aici este tragedia, că ne-au făcut-o cu mîna lor. Evident, nu o pot lua decît personal, căci n-am decît o viaţă, nu o sută. Iar eu n-am de ce să trec peste asta. Compromisuri nu voi face, încercînd să evit acele persoane cu care, începînd de la 6 decembrie, nu mai am nici o afinitate. Nu contează că ne cunoaştem de decenii. Miza prezervării sănătăţii mele sufleteşti în anii ce mi-au rămas de trăit, aici sau oriunde, este mai importantă decît a juca jocul unei complezenţe fals democratice, ipocrit amicale. Atît.

  36. Serios acuma, eu as fi de parere ca ar trebui intreg votul democratic, sa fie iar vot cenzitar combinat cu locul unde votezi combinat cu studiile care le ai. Am detaliat la mine pe blog exact ce si cum, pentru ca poate la un moment dat o sa avem si noi o tara condusa si aleasa de catre intelectuali si nu de catre tarani. Cat despre Mr Base, bravo lui, a furat si nu l-a prins nimeni, hotul neprins e negustor cinstit, si el nu trebuie sa dovedeasca nimeni, cum e aia, nevinovat pana la proba contrarie. Si curtea e o adunatura de oameni care is toti fani base si nu vor modifica rezultatul, bugetul oricum e busit. Deci all da best

  37. Strigator la cer este faptul ca o data la cinci ani am un singur vot ,singura data cind ma intreaba si pe mine pe cine doresc sa aleg ,si cind imi exprim alegerea constat ca imi este furat votul.Merita sa mai respectam regulile dupa care se conduce societatea? Categoric nu.De ce sa recunosc institutiile statului care nu respecta regulile ?

  38. Este incorect si imoral sa sarim la beregata celor care au votat cu Basescu. Si-au exprimat o optiune asa cum si noi « ciuruitii » ne-am exprimat o optiune. Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca mi s-a furat dreptul de a decide prin vot cine va fi liderul haitei de lupi pentru urmatorul cincinal. Natura ne-a invins, selectia naturala si-a spus cuvantul, masculul dominant si-a infipt adanc coltii in trupul firav al democratiei. Va trebui oare sa asteptam ca tot selectia naturala sa fie cea care ne scoate din somnul constiintei sau incepem sa gandim? Nu mai conteaza cine va fi presedinte, acum singurii care ne mai pot da o proba de democratie sunt judecatorii de la Curtea Constitutionala si eu vreu sa cred ca inca mai este posibil!

  39. adica cum?
    caracterele nu sunt separate de gunoaie?
    Problema ca avem “o cantitate neglijabila” de caractere si sub invazia gunoaielor, atit celor in sine, cit si a celor “interesate”, nu prea le mai vedem.
    Ne sufocam si abia mai respiram.

  40. Eu am votat si in turul I si in turul II intr-o sectie speciala (aceeasi) si acum ma gandesc cu regret ca atunci cand m-a pus sa semnez pe lista aia nu m-am uitat daca mi-a trecut bine CNP-ul.(dar presupun ca da, din moment ce am dat si declaratia pe care am completat-o eu) As vrea sa vad daca am votat si unde am domiciliul, dar nu stiu cum as putea afla asta. Ca ma gandesc ca daca au aparut persoane care au votat fara sa fi fost deloc la vot, e posibil sa fi votat si eu de 2 ori fara voia mea. Oricum, e revoltator sa ai asemenea dubii in anul de gratie 2009.

  41. Mi se pare ciudat ca Voinescu e atat de discret , dupa victorie . Nu l-am vazut la TV , de unde pana acum era omniprezent . Parca era purtator de cuvant . In schimb e foarte prezenta triada Berceanu-Blaga-Videanu , mult mai prezenta decat in ultima vreme . Acum sau toti ceilalti sunt in concediu sau Voinescu are ceva dileme de constiinta . Sau , mai stii , i-a venit mintea la cap lui Basescu : dupa ce si-a marginalizat fostii egali din partid in ultimii cinci ani (mai intai cu numirea lui Boc la conducerea PD , desi acesta era mai mult in Cluj , apoi cu intentia de a nu le da niciun post in guvernul Boc 1 – a fost atunci o discutie cu multe pizduieli intre cei patru , din cate s-a auzit , la care se pot adauga alte si alte episoade) , sa fi ajuns Zeus la concluzia ca tot in ei e baza ? Sa-si fi dat seama ca TRU sau Voinescu or fi ei baieti simpatici , buni de scos vorbe mestesugite , dar ca tot “batranii” stiu sa faca o treaba ca lumea ? Si cum a ajuns la concluzia asta – i-or fi demonstrat duminica cum stau lucrurile ? Grea intrebare .

  42. Regele a murit, traiasca regele!

    Nimic nu se schimba nici o data, decat in aparenta sau vremelnic.
    Tot ce poti spera este ca viata ta si locul in care esti sa se suprapuna peste o asemenea vremelnicie.
    Si cred ca ar trebui sa schimbam locul.

    PS: mai in gluma mai in serios, oare nu se gaseste un coltisor liber in lume unde sa plecam toti cei satui de tara asta?
    Ca, privind lucrurile pragmatic, e mai usor sa te muti in alta coliba decat sa cureti mizeria lasata de astia in cea curenta.

  43. nu o sa le anuleze nici dracu, nu sunt nebuni sa isi dea foc la valiza singuri… toata treaba e sa ii lase astia singuri la guvenrare si sa nu aiba basescu cu mainile cui sa ia castanele fierbinti! oricum sincer macar dupa inca 5 ani ai lui basescu SPER ca aceasta natie sa se trezeasca. pana acum s-au trezit doar jumatate! asta e … restu … sa ramanem treji si sa asteptam isi revina si restul.
    SPERANTA MOARE ULTIMA!

  44. Eu cred ca discutia referitoare la dreptul sau efectul voturilor romanilor din diaspora este una de prisos.
    Atunci cand un roman face o fapta eroica in America sau canta exceptional la un concurs in Anglia etc… noi , cei din tara, suntem mandri sa ii numim conationali. Asa ar trebui sa ii tratam si atunci cand simt nevoia sa-si exercite un drept constitutional, ba mai mult…romanii nostri ar trebui sa aiba mult mai multe sectii de votare in strainatate.

  45. Din pacate, se prefigureaza din ce in ce mai mult necesitatea, cartilor de identitate cu cod de bare si a unui sistem informatic care sa faca votul unic.

    Altfel nu ne putem pazi de escrocheriile infractorilor care vor sa ajunga la putere.

  46. Nu am crezut ca in tara care se da- cu cei mai destepti pusti specialisti de IT de pe la microsoft nu exista un programel care sa poata sa compare o baza de date cuprinzind CNP cu niste liste din sectiile speciate.
    Asta inseamna ca poti dezlipi cerculetul cu votat de pe buletin si o poti lua la picior prin toate sectiile speciale de votare primind bani si foloase fara sa patesti nimic.
    Deci, vorbim de corectitudine , de sperante cind videnii si bercenii ,blaga si udrea fac regulile jocului convenabil numai pentru interesele lor ?
    Am ajuns dupa 20 de ani de la revolutie vremuri in care puteam sa fiu impuscat in piata revolutiei si a universiotatii intr-o tara a lor a mitomanilor,a minciunii, a hotiei,
    o tara in care vedem ca presedintele statului
    loveste minori si zice na nu este adevarat ,o tara in care cresc 2 copii si nu mai stiu ce sa le spun, ce viitor sa le ofer,ce drum sa apucam cind seara te culci cu un presedinte si te trezesti cu altul care a furat tot ce se putea fura prin orice mijloace stiute si nestiute pentru a ajunge presedinte.
    Acest lucru mi-a amintit de revolutie-noi urlam pe strazi in fiecare zi-libertate,
    jos comunismul , iar altii deja au prins banii si avantajele ceausestilor , altii au trecut granitele tarii facind afaceri cu blugi ,tigari sapunuri,etc;
    Exact acelasi sentiment l-am avut pe data de 7 decembrie cind am constatat ca Gioana bause sampania amara , iar oamenii lui base minareau la voturi sa iasa seful- nu am vazut pe seara de 6 dec nici pe blaga, nici pe flutur ,nici pe voinescu nici pe altii in spatele baselului -cred ca erau la furat si dat ordine la butoane .
    Daca nu se intimpla, nimic cred ca am pierdut 22 de ani din viata mea degeaba adica 12 ani cu Iliescu-(comunist) si 10 ani(adica 5 +urmatorii 5) cu basescu -(securist) degeaba . Daca in 90 acest popor blestemat vota cu Ratiu aveam 19 ani cistigati acum constat ca am 19+5 pierduti adica jumatate de viata cealalta fiind traita in comunism deci am mincat salam cu soia, am prins congrese,am avut cartele de ratie de piine si zahar,am absolvit facultati in vremuri apuse si constat ca degeaba.
    Ne conduc analfabeti, oportunisti, smenari batausi si nesimtiti,sfidatori si persiflanti.
    Poate sunt patetic dar nu stiu ce urmeaza pentru copii mei care sunt adolescenti si trebuie sa ia viata in piept .
    Concluzie- constat cu amaraciune ca puteam sa mor in revolutie degeaba .

  47. Buna ziua
    Probabil avem conducatorul care`l meritam, cei care l`au votat si ceilalti pentru ca nu vor face absolut nimic pentru a’l penaliza asistam pasivi la acest circ. Ce popor putem fii, daca ne putem vinde pentru 50 RON? Ce pretentii sa poti avea? Ce presa, a patra putere in stat, care scrie ca Basescu la invins pe Ciutacu? Ma doare sufletul ca traiesc aici. Ma doare sufletul ca sunt concetatean cu acesti oameni. A fost ultimul vot care`l mai dau, sau ce`l putzin atata timp cat votul meu va fi egal cu aceluia care se vinde pentru 50 de ron, sau acelui mort, sau retardat, sau analfabet, oricum nu conteaza, vorba rusilor , nu conteaza cineva voteaza ci cine numara voturilor. Ne`am intors inapoi la alegerile de pe vremea lui Ceausescu.
    Da Ciutacu, nu va incepe Curtea Constitutionala dizidenta in Romania, nu va incepe nimeni, poate putzin cei cativa ziaristi care inca nu le este rusine sa scrie ceea ce gandesc, dar e putin, foarte putin…
    Succesc incontinuare tie, Oanei Dobre, Mircea Badea, Gadea, Firea, Valerian Stan, Bogdan Teodorescu, Radu Tudor…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.