Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Separarea caracterelor de gunoaie

Separarea caracterelor de gunoaie

Cei care se amăgesc că PSD ar putea avea câştig de cauză la Curtea Constituţională greşesc. Contestarea validităţii rezultatului alegerilor e fix o frecţie la piciorul de lemn. Trebuia făcută mişcarea asta, ca să se mai spele ceva din ruşinea înfrângerii lui Geoană, dar exact şi numai la asta va folosi. Băsescu a câştigat. Cu un întreg sistem de stat în spate, cu fraude, cu ameninţări, cu mită electorală, prin minciună, cu demagogie şi populism, cu ajutorul diaspora, nici măcar nu mai contează cum.

În dreptul lui va scrie câştigător, în al lui Geoană va scrie învins. Ăsta intuiesc (de fapt, sunt mai mult ca sigur) că va fi şi răspunsul Curţii Constituţionale, fiindcă n-o să înceapă taman de acolo disidenţa postrevoluţionară din România. Băsescu va avea rapid şi guvern. Cârtiţele avide de putere (bani, imunitate etc.) au început deja să defecteze. Salvatorul neamţ de la Sibiu a dat, de fapt, semnalul. El a legitimat, înainte de a-şi anunţa măcar partenerii politici, rezultatul alegerilor.

Într-o perioadă în care se face şi o decantare a caracterelor, există destui oameni care se şi ne întreabă – unii cu bună credinţă, alţii cu ironie sau ură – ce-o să facem mai departe. Pentru mogul chiar mi-e imposibil să le răspund, fiindcă nu fac parte din cercul lui de intimi, dar nu-l plâng. S-a descurcat întotdeauna, o va face şi acum. Unora dintre colegii mei de panel (cum ar zice inimitabilul Valentin Stan) le ştiu intenţiile, dar nu-s abilitat şi nu vreau să vorbesc în numele lor. O fac pentru mine.

Voi continua. Cât se va mai putea vorbi şi scrie liber în România, n-am nici un motiv să n-o fac. Eu obişnuiesc să-mi respect contractele, cititorii şi telespectatorii. Cine mă vrea mă ia şi mă ţine aşa cum sunt, cine mă urmăreşte nu cred că se aşteaptă să mă schimb. Mixul dintre tirajul ziarului, cele cinci milioane de voturi anti-Băsescu şi sutele de mii de telespectatori din (aproape) fiecare seară mă îndreptăţeşte să cred că nu am scris şi vorbit de pomană. Meseria şi cariera mea nu stau în Geoană sau în Băsescu. Nimeni nu mi-a oferit nimic în viaţă, am făcut totul de unul singur.

P.S. De astăzi, blogul meu revine la vechile reguli. Toate părerile (politice au ba) devin comentarii publicate doar dacă sunt scrise corect gramatical şi sunt exprimate fără înjurături sau jigniri reciproce. Isteriile cu moşieri, securişti şi comunişti nu trec de filtrul meu. Link-uri nu public decât prin excepţie.

UPDATE: Mesajele care conţin formularea “nu cred că va fi publicat” sau orice aşa-zise dubii privind puterea mea de a aproba sau cenzura un comentariu chipurile defavorabil mie vor fi şterse instantaneu şi autorii lor banaţi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

590 thoughts on “Separarea caracterelor de gunoaie

  1. Fara jigniri? Deci nu putem sa-i numim IDIOTI pe alegatorii lui basescu? Pfff… JOS CENZURA! 🙂

  2. Cineva trebuie sa faca opozitie si mai departe. Din pacate, aceasta opozitie nu o vor face prea multi, caci adevarata “mita electorala” de abia acum va incepe sa fie oferita. Plasele pe care e fata lui Base sau a lui Geoana sunt “mizilic” fata de functiile, afacerile, influentele ce vor fi negociate de acum incolo. Si, ca de obicei, in Romania, vom vedea cata valoare pun politicienii pe afirmatiile lor. De la “niciodata nu o sa accept” se ajunge la “cu placere accept”, caci scaunele de guvernant trebuie sa fie tare confortabile. Ce nu apreciez la presa este ca se vorbeste de mita electorala, turismul electoral de parca ar fi monopolul lui Base. De parca PSD-ului i-ar fi rusine sa care oamenii cu autocarele sau sa plateasca voturi. Din pacate ne cam scaldam in aceeasi mocirla… Ramane de vazut daca intr-adevar Base a furat cu 70 000 mai mult decat Geoana, nu daca a furat 70 000. Si Geoana nu este presedintele romanilor din tara si Base al alora de afara. Aia de afara sunt tot romani, ai caror bani sunt buni pentru economia tarii de craciun si de paste, dar care nu au nici un drept de a-si alege presedintele. Sunt unii plecati de 20 de ani afara, dar sunt unii plecati de 3 luni si se vor intoarce curand. Si apoi, de unde stim, poate aia care sunt plecati de 20 de ani voteaza cu speranta ca va veni unul la presedentie care ii va face sa se intoarca. Si faptul ca nu platesc impozite aici, deci ar avea drepturi mai putine, cum am mai auzit… nu platesc impozite, dar nici nu se duc la spital la urgenta, nu primesc pensie aici etc etc.

  3. Intr-adevar au facut o mare tampenie. Ai pierdut, asta este. Accepta infrangerea cu demnitate. Stai, te aduni, iti lingi ranile ridici capul si mergi mai departe. Il urasc pe Basescu mai ceva decat il urasti tu. Dar cum minoritatea se supune majoritatii, trebuie sa acceptam ca inca 5 ani il vom avea din nou presedinte 🙁

  4. SUNTEM UN POPOR CU VOCATIE
    Incercati sa faceti abstractie de un nume sau altul, de un partid sau altul si priviti cu ochi critic ceea ce vedeti si ce traiti.
    Avem un presedinte care in urmatorii ani o sa-si instaureze o dictatura personala in Romania. Semnele acestei directii sunt la tot pasul.
    Numai cei orbi, fanatizati ori interesati nu vad pericolul care ne pandeste.
    Etapele acestui scenariu, (cat se poate de real si nu inchipuit) sunt urmatoarele:
    1.Introducerea votului uninominal (nu ca nu ar fi bun, dar la nivelul de cultura politica si civica a celor mai multi romani are foarte usor de anticipat ce fauna o sa aduca in Parlament) – Era nevoie de o manevra ptr. decredibilizarea clasei politice, desi se descurca destul de bine si singura.
    2.Referendumul, care dupa parerea mea era principala tinta a fraudarii, ptr. a obtine exact prezenta la vot incat sa fie validat.(50+1).
    3.Dupa ce va fi reales, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate, ptr a-si asigura o majoritate confortabila spre a-i sustine urmatoarele actiuni.
    4.Schimbarea Constitutiei si a Legii Electorale.
    5.O noua Constitutie, deci inca doua mandate.(foarte posibil de cate 7 ani)
    Fara sa faceti un efort foarte mare de imaginatie, cam ce va inspira o astfel de perspectiva?
    Avem primii zece ani cu Basescu, la care se vor aduna urmatoarele doua mandate. Rezultatul? O domnie egala cel putin ca durata cu aceea a lui Ceausescu.
    … De ce trebuie ca prin exprimarea “libera si informata” a “poporului roman”, sa fim condamnati sa repetam istoria? Probabi ca, in ciuda celor mai optimisti, nu putem rata ocazia de a ne reafirma vocatia ptr. DICTATURA

  5. Am votat, este un drept al meu ca cetăţean.Stau si ma gândesc acum după câte am vazut la televiozor, cum de altfel cred se gândesc mulţi, a fost fraudă??? Oare atunci votul meu, opinia mea, a mai contat??? Oare buletinul meu de vot a ajuns unde trebuia sau a fost aruncat în sacul cu voturi nule? Dacă aşa au pornit alegerile nu există cumva posibilitatea ca frauda să fi pornit din primul tur iar în turul doi ar fi trebuit să concureze ca şi candidaţi – Antonescu versus Geoană. Poate Băsescu nici nu se califica, să spun asa, pe locul doi.Nu stiu dacă a fost sau nu aşa, stau şi mă gândesc aşa..

  6. In legatura cu ce-ati vorbit in emisiune despre STS, am inteles ca cei de la STS au dat un comunicat de presa cum ca ei nu au nici o implicare. Nu ii cred. Cei din PDL se laudau in seara alegerilor la emisiunea ora de foc de la realitatea ca au un program foarte performant se la STS. Ei ziceau asta, deci e ceva putred cu STS-ul asta, si cred ca e de datoria presei sa cerceteze rolul STS-ului.

  7. Nu sînt frumos, nu sînt frumos. Ei sînt frumoşi. M-am înşelat. Oh, cît de mult aş vrea să fiu ca ei. Poftim: eu n-am corn! Ce urîtă e o frunte plată! Mi-ar trebui un corn sau două, ca să-mi mai rafinez chipul şi să-mi dispară ridurile. Dar uite că nu-mi creşte nici unul. Iar mîinile-mi sînt fine. Oare mi se vor face vreodată zgrunţuroase? Am pielea flască. Ah! Acest trup lucios şi păros! Ce mult aş vrea să am şi eu aşa o piele groasă şi o culoare atît de magnifică precum acest verde întunecat. Să am şi eu această nuditate decentă, cum e goliciunea lor! Cîntările lor te farmecă, sînt puţin aspre, dar au un anume farmec! Dacă şi eu aş putea face ca ei! Ahhh! Ahhh! NU, nu e aşa! Să mai încerc o dată, mai tare! Ahh! Ahh! Brr! Nu, nu, nu, nu-i aşa, e prea slab, prea lipsit de vigoare! Nu pot să mugesc. Pot doar să urlu. Ahh! Ahh! Brr! Numai că urletele nu se compară cu mugetul! Ah, ce răuvoitor am fost, şi cîrcotaş: ar fi trebuit să mă fac mai devreme ca ei şi să-i urmez! Acuma-i prea tîrziu! Ei da, sînt un monstru. Un monstru! Doamne, NICIODATA NU VOI FI UN RINOCER,NICIODATA,NICIODATA ! Nu mă mai pot schimba. “Aş vrea, atît de mult aş vrea, dar nu pot Nu mai pot să mă privesc în oglindă. Mi-e ruşine de mine. Ce urît sînt! Nefericit cel ce vrea să-şi păstreze originalitatea! Ei bine, asta este am să mă apăr împotriva tuturor, am să mă apăr! Puşca, unde mi-e puşca? Am să mă apăr împotriva lumii întregi, mă voi apăra, mă voi apăra! SUNT ULTIMUL OM SI VOI RAMANE ASA PANA LA ULTIMA SUFLARE! NU MA DAU BATUT!

  8. De ce basescu, iesind inaintea cunosterii rezultatelor exit-poll-urilor si proclamandu-se castigator, a incheiat indemnandu-si adeptii sa stea linistiti ca se va face o numaratoare corecta? Apoi acelasi ins a zis ca el va recunoste rezultatul dat de BEC? Simplu: stie cine-i acolo si ce rezultat vvor da! Este strigator la cer cum acest individ a reusit sa prosteasca o mare parte din cei 5 mil care l-au votat!

  9. Rectif: gramatical corect “fireste, stie cine sunt acolo si ce rezultat vor da!” 🙂

  10. Am incercat sa scriu civilizat pe basescu.ro,dar nu vor sa-mi posteze mesajul! 🙁
    Vroiam doar sa-i transmit noului presedinte, ales de capsunari, ca in ciuda scarbei pe care o simt si a dezamagirii crunte, ii dau totusi un sfat. Ar fi bine sa constientizeze faptul ca nu este presedinte ales datorita unor merite deosebite sau datorita personalitatii sale si a caracterului frumos. Este un presedinte mincinos, ales de foame si naivitate ( ca sa nu spun prostie ). Este presedintele kilogramelor de zahar si faina, al litrilor de ulei, al galetilor de plastic si al zecilor de lei dati spaga! Asa vrea sa ramana in istorie? Sper ca aceste alegeri sa-l fi trezit la realitate, dar mi-e teama ca mai mult l-au entuziasmat. Mi-e groaza ca in loc sa-l ajute sa se transforme in om, acest rezultat ii va lua mintile si mai tare. As vrea sa inteleaga ca ne-am saturat de scandal. Ne-am saturat sa fim furati cu nesimtire si luati de prosti! Nu suntem prosti!!! Suntem doar scarbiti si lipsiti de reactie. Dar sa nu se bazeze ca vom mai inghiti inca 5 ani aceleasi porcarii. Cred si sper ca suntem la limita rabdarii, si vom reactiona!!!

  11. ‘autorii lor’…..bv pt emisiune si sunt sigura ca nu o sa ti schimbi ideile si convingerile peste noapte……doar pt ca esti in opozitie…….

  12. pt mihaela
    si de ce o interesa pe doamna diriginta cu cine voteaza parintii? este o practica absolut deranjanta, la fel s-a intamplat si la baietelul meu care are 12 ani. el este un copil inteligent si nu a declarat optiunile politice ale parintilor sai, e copil si are cu totul alte preocupari.

  13. Domnule Ciutacu

    Ce te vei face daca Basescu nu te va baga in seama si nu-ti va aresta pixul?
    Probabil vei scrie in continuare.
    Daca-mi permiti un sfat: mai putin venin. Si mai putin angajament ca-i iei fata lui Vanghelie. Altfel, vei ajunge sa fii citit numai de aplaudaci. Si asta nu cred ca e bine pentru un ziarist cu pretentii. In rest, multa sanatate!

  14. victor, sa fi fost tu in Constanta cum am fost eu si sa fi vazut cum PSDistii ciocaneau din usa-n usa prin blocuri dand la lume pui, zahar, ulei si faina si portofele si geci ca sa voteze geoana, si pe urma sa fi scris articolul asta.

    cat s-au mai chinuit cei de la PSD sa impiedice deschiderea mai multor sectii de votare in celelalte tari… si pe la TV spuneau ca vai.. nu face 2 bani ce voteaza diaspora. pai uite ce putin a contat. iar pe aia nu-i cumperi cu ulei, faina, pui congelati si sepci.
    asa cum nu poti face cu ei turism electoral. pentru ca intre detroit si chicago nu e distanta constanta-mangalia sa tot plimbi mii de oameni in doar cateva ore si pentru ca e o diferenta destul de mare de caracter ( subiect pe care n-am sa-l dezvolt aici, acum ).

    ceea ce ma deranjeaza in presa din tara este faptul ca NIMENI nu are curajul sa spuna ca de fapt AMBELE partide au furat de-au rupt. cum au putut bineinteles. unora le-a iesit mai bine. si ?

    chiar si victor ponta a recunoscut cand a spus ca “la ei a functionat MAI bine” (la PDL adica). evident probabil va retracta si va zice ca era o gluma “mai”-ul. insa sa fim cinstiti. eu am votat basescu dar am taria de caracter sa spun ca-n judetul constanta atat PSD cat si PDL imparteau pe la lume vrute si nevrute, de la mancare pana la accesorii de tot felul: pixuri, sepci, etc. bani, uneori si amenintari, alteori si batai si geamuri sparte.

    victor, pe cat punem pariu ca daca presa ar fi prezentat fraudele atat de o parte cat si de alta geoana ar fi luat mai mult decat basescu ? cand zic presa ma refer la antene si realitatea. eu pariez pe orice. s-au indreptat atat de multe tunuri catre basescu, incat a fost brusc transformat in singurul pacatos de pe pamant iar o gramada din alegatori l-au luat in brate. el fura, el face scandaluri, el distruge tara mai, ce sa mai… de aia a luat atat, era evident ca i s-a pus pata cuiva pe el, daca-mi permiti sa ma exprim asa. efectiv presa i-a facut un mare favor lui traian basescu in campania electorala si in cele 2 tururi. repet, daca ar fi demonstrat obiectivitate, pariez pe ce vrei tu ca iesea geoana. pentru ca lumea putea judeca limpede… insa scuza-ma, trebuie sa fii complet imbecil sa te uiti 2 saptamani la antene si realitatea si sa crezi ca numai PDL corupe si distruge lumea si e singura sursa a raului pe pamant ( asta e lumina-n care au fost prezentate lucrurile, sorry )… imbecil si naiv.
    pentru ca se fura peste tot, victor.

    e fix ca-n licee. de la revolutie incoace nimeni n-are tupeu sa apara la TV sa spuna cum se iau titularizarile, cum se dau gradatiile de merit, cum se vand posturile, cum se desfac contractele de munca, ce tampenii iti fac inspectiile de la judet, ce analfabeti intra la liceu si iau bacul, zecile de milioane si sutele chiar, care se strang la bacuri.

    eu respect atat cele 5 milioane care au votat basescu cat si cele 5 milioane care au votat geoana ( oricum eu sunt PNList de fel ), insa candidatul PSD s-a facut realmente de ras iar presa ( ca a fost sau nu constienta, ca e acum sau nu constienta ) i-a facut un deserviciu enorm cu valurile de acuzatii catre tabara adversa. vezi tu, cand iei uneori adversarului pana si sansa de a se apara e clar ca ai ceva cu el si ca nu-l suporti.

    demonstrezi incompetenta cuiva prin dialog echitabil, egal ( cand e vorba de presa ) si nu printr-un monolog continuu de saptamani in care il acuzi doar. nu-i demonstrezi incompetenta chemandu-l pe el versus 4-5-6 invitati impotriva lui in emisiune, sau chemandu-i doar pe aia 4-5-6 care il fac praf mereu si atat, etc.

    uitandu-ma zilele astea la televizor mi-am dat seama ca presa romana chiar habar nu are sa discrediteze pe cineva; pentru ca o data cu geoana si presa s-a facut de ras. “mereu intr-o directie”.

    e de fapt ca-n actul sexual, victor. degeaba ejaculezi greu daca singurul lucru pe care stii sa-l faci e sa dai din fund stand in aceeasi pozitie. si nu cred ca am fost deloc vulgar facand aceasta comparatie. aici a gresit presa.

    si for the record, nici eu nu-l iubesc pe traian basescu dar scuza-ma… nastase, hrebenciuc, vanghelie, iliescu ? cred ca e o gluma proasta.

    pacat.

  15. Ciutacu (sau Badea) de ce nu ma lamureste cineva si pe mine referitor la faptul ca nu se folosesc cartile de alegator (care se emit obligatoriu la schimbarea CI) pentru votare??? Ca pe alea se pun stampile cu “VOTAT”, care nu se mai dezlipesc? Astea costa si totusi nu se folosesc pentru a limita MACAR turismul electoral. Referitor la diaspora, nu e admisibil ca cei care traiesc peste granita (fiind afactati prea putin de ce se intampla in tara) sa hotarasca soarta noastra!!!

  16. Felicitari Victor!Fac parte din aia 20% care l-au votat pe Crin si din aia 50% care l-au votat pe Geoana. M-am simtit luni dimineata precum Sisif…cred ca si voi la fel. Imi pare rau pt copilul pe care il voi avea, pt ca nu am fost in stare sa ii ofer un trai normal intr-o tara normala, dar asta este..Oricum cred ca a fost un fleac pt ei sa fraudeze, dar in nici un caz nu ma simt ciuruita,poate doar scarbita ca in 2004 am fost prea naiva si l-am votat pe marinar.”Succesuri” in continuare tie si colegilor tai pe care ii apreciez la fel de mult ca si pe tine.

  17. Ei imi respect contractele…parca asa zice mai sus. Gura pacatosului…adevar graieste. Stiu la ce te-ai referit cand ai scris asta, dar am decupat din context ca sa vezi si tu ce bine e cand cineva face asa ceva.
    Din partea mea poti sa scrii si sa apari la TV cat vrei (cat te-or mai tine patronii) ca deh, gata cu alegerile, trebuie facut rating din altceva. Poate la voi e mai bine, ca pe la Realitatea se cam vede fundul sacului si se reorienteaza “”colegii de panel””.
    Altul e subiectul pe care l-ai atins cu atata ura si care m-a determinat sa-mi consum timpul scriindu-ti. Si cum te consideri un “”formator de opinie””, desi esti departe de telul propus, imi propun sa te combat peste tot pe unde, ca simplu cititor/privitor am posibilitatea de a ma exprima. Vorba lui Radu Tudor: Te avertizez sa nu mai imi contesti dreptul meu de a vota, ca cetatean roman aflat vremelnic in strainatate, indiferent ce preferinte politice am. Te-am lasat sa-ti exprimi/expui preferintele politice pe care le ai (din convingere sau platite) fara a aduce in discutie dreptul/legalitatea dreptului de a te exprima. In schimb ce-mi oferi? Ai atins limita posibila, maximul de la care sari dincolo de extrema permisa unuia ce are privilegiul de a-si expune parerile pe hartie/sticla. Inceteaza in a mai contesta un drept al meu.

  18. O sa imi exprim o parere fara sa fi fost intrebat 🙂 Apropo de mirarea dl Badea de ce au fost atit de multi oameni care au votat pro Basescu ( inclusiv eu ). Ati facut o mare greseala in felul in care ati abordat publicul tinta. Sa zicem ca ma refer la Sinteza Zilei.Ati mers pe strategia conservarii celor ce va admira, in loc sa incercati sa convingeti noi potentiali alegatori.Ati preferat tonul agresiv si isteric ( bun mobilizator de activisti) in loc de cel rational si constructiv ( mai convingator pentru sceptici). Daca as fi vazut o singura emisiune de Sinteza Zilei in care Basescu sa fi fost apreciat pentru ceva, garantat as fi fost mai receptiv la critici ulterioare, si poate votul meu ar fi fost altul. Nu sunt membru de partid, sunt imun la mita electorala si nu pot fi influentat de nici un fel de propaganda, am avut motive obiective pentru alegerea facuta.Dar am alte asteptari. Atit de la un presedinte cit si de la o presa libera.Sper ca a fost o critica constructiva, nu e musai sa il publici, daca ai citit pina aici e ok.

  19. @Mihai-Grecia: tu sa-ti somezi neamurile, daca-ti permit, nu pe mine. inainte sa te aricesti, citeste legislatia electorala a tarii in care pretinzi ca traiesti. si vei vedea, ca alfabetizat pari a fi, ca grecii voteaza obligatoriu si NUMAI in tara lor.

  20. @c-adi

    in momentul in care faci o astfel de afirmatie despre orice cetatean roman ( cu privire la dreptul sau de vot ), indiferent in ce zona a globului ar fi el, esti mai “anticonstitutional” decat insusi traditionalul “anticonstitutional” basescu. este o lege careia ii zice cam asa: Legea nr. 48/2002

    ar trebui s-o citesti mai atent. si nu e vorba numai de lege cat este de fapt vorba despre un principiu elementar democratic, cu privire la vot si libera exprimare. independent de parerile personale pe care le avem, unele lucruri exista si au un anumit statut.

    poti face un exercitiu logic daca doresti.
    de pilda, daca nu-ti plac animalele ( cainii, pisicile ) asta nu inseamna ca ai dreptul sa le iei la pietre pe strada.

  21. Cortina s-a tras! Mai departe…Unii vor avea succes, alţii, pur şi simplu, ghinion.

  22. nu va mai lamentati cu democratia romaneasca fratilor daca sa furat tot industrie agricultura turism nu e logic ca baietii sa vada daca au intrat in liga mare sa furam niste alegeri dupa asta o sa ne ia haina de pe noi pe strada si daca comentam o sa vina videni din ora in ora sa faca conferinte cu presa ca de fapt noi am plecat dezbracati stim de noi

  23. Domnule Ciutacu, dumneavoastra sunteti jurnalist? Exista posibilitatea sa imi fiti profesor la facultate? Pot obtine, va rog, un raspuns la aceasta intrebare care ma macina? Va multumesc.

  24. @o potentiala jurnalista: nu exista posibilitatea, da’ eu v-as pica la examen daca n-ati auzit de mine. inseamna ca n-aveti nici o aplecare catre meseria asta.

  25. Am luat ban? Mi-ai considerat postul atac la persoana? Pare a fi un lucru banal pentru tine doar il practici in fiecare zi, nu? Aaa….scuze….am uitat numai tu ai voie sa-l pui in practica…cand iti este adresat nu mai este asa convenabil. Bun de stiut.

  26. Deja nu mai conteaza cine va fi presedinte intr-o tara care voteaza contra comunismului si promanelistilor.
    Sa-ti faci campanie cu Guta, Salam si OTV – si sa vrei guvernul tau asta spune tot.
    Va felicit pe cei care ati reusit sa aduceti in fruntea tarii un PROMANELIST si o pitzipoanca care ne va rade in nas.

  27. potentiala jurnalista trebuie sa aibe aplecare victor e in forma mare azi cu toate ca am vazut ca e racit

  28. Domnule Ciutacu. Nu imi face placere sa va vad trist. Pe bune!
    In schimb, imi face placere sa va privesc invins! A fost o partida destul de echilibrata – din perspectiva masinariilor. La parte in parte, “rosiaticul” a primit bataie… rau de tot. Acesta lupta a celor 10 milioane de oameni a fost si o lupta de clasa sociala. Fiecare echipa a mizat pe un anumit electorat. Pai… armata si politia au votat pentru castiguri mai mari. De ce sustine PSD ul chestiunea in cauza? pt controlul puterii. As discuta mult mai mult… dar nu vad sensul. Ideologiile dupa care ne ghidam eu si dumneavoastra sunt in antiteza rau de tot.Nu vom ajunge prea repede la un conses… asa ca: ce rost are?
    p.s O conducere care nu trateaza cu respect paurile sociale defavorizate, este o conducere care nu face prea multi purici. Basescu contribuie la stabilitatea paturilor sociale prin instabilitate politica. As mai discuta cu dumneavoastra… dar mi-e teama ca superficialitatea dumneavoastra si a multora ca dumneavoastra nu va intelege ca: pe data de 6 decembrie, poporul a palmuit clasa politica.
    Felicitari Romania!

  29. Care frauda?
    1.Aia morti au lasat in testament cu limba de moarte cu cine trebuie votat deci … vot legitim.
    2.Ceilalti, carora nu le corespunde CNP sau nu este CNP valid, este simplu oameni buni, sunt viitorii cetateni nenascuti inca, carora parintii doreste sa le asigure viitorul. deci…. vot legitim.
    3. Restul sunt valabile. ba chiar se poate demonstra ca Geoana a fraudat alegerile cu ceva procente, asta asa ca sa vaza lumea cine e profesoru’.

    Na ca v-am demonstrat ca acest procent obtinut de Dom’ President este minimul pe care putea sa-l obtina.
    Parol de va mint.

  30. @claudiu:
    eu nu ma refer la interzicerea dreptului de a vota pentru cei din diaspora. Eu spun doar ca nu este posibil ca cei de acolo sa HOTARASCA (cu siguranta prin frauda) soarta romanilor din tara, din moment ce aceia care si-au parasit tara au facut-o pentru o viata “mai buna” lasand in tara o viata “grea”.
    …Si apoi (cum zice si Victor), de ce grecii voteaza NUMAI in tara lor?

  31. A propos de STS, sa ne amintim de un ministru aparent neimportant, cu puteri atributite anormal de mari, extraordinare chiar, cu sediul ministerului stabilit in mod aparent ciudat chiar in sediul Guvernului, avand alocate fonduri indestulatoare pentru investitii in infrastructura specifica de comunicatii de inalta tehnicitate (personal, am ramas cu impresia ca era vorba de o ramificate de comunicatii de inalta performanta), totul facut atit de repede incit a trecut aproape neobservat la momentul respectiv; rezultatele acestei actiuni se vad acum.

    Fara doar si poate ca STS nu furnizeaza nici un fel de facilitati partidelor politice, insa fara indoiala ca STS furnizeaza toate facilitatile disponibile atat Guvernului in exercitiu cat si Presedintelui in functie, prin insasi natura existentei lor ca institutii.

    Nu cred ca am forta mentala pentru a incerca “sa pun cap-la-cap” aceste doua fraze si sa analizez mai departe…

  32. 100 things we’ve learned from… Asa suna un post de mesaje la multe filme pe imdb.com

    Victore, ar fi interesant sa stimulezi mintile cititorilor cu un post de genu’. De exemplu: 100 de chestii/lucruri/concluzii invatate de la aceste alegeri, sau 100 lucruri rele/bune(?) cu Basescu presedinte iar.

  33. @ c-adi:

    “”(cu siguranta prin frauda)””….? Daca esti sigur de ce nu mergi la politie sa depui un denunt? Siguranta afisata presupune ca ai date, informatii, probe evidente si daca nu le depui te faci vinovat de tainurea unei infractiuni.
    In alta ordine de idei ce importanta are cum se vteaza in grecia sau orice alta tara? Daca la ei se arunca unul in cap trebuie sa facem si noi la fel? Nu are nici o relevanta cum se voteaza la unii sau la altii versus dreptul oricarui cetatean roman de a vota !

  34. Am inceput sa ma lamentez cu ideea ca tara este impartita in aproximativ 50% CARACTERE si 50% GUNOAIE. Pentru ca indiferent ca a fost cu mai mult sau mai putina (ca fara nu exista) frauda, au existat totusi aprox. 5 milioane de “ciumpalaci” care au fost lamuriti verbal sau material sa voteze un sperjur demagog.

  35. Stimate d-le Marian
    Ce anume va face pe dumneavoastra sa spuneti ca Geoana vrea sa ne iubim cu rusii si rachetii?
    As vrea un argument la aceasta afirmatie daca se poate .
    A avea relatii comerciale cu rusii, cu estul nu mi se pare nimic anormal sau contra naturii.Din contra, daca putem intra pe piata lor ar fi minunat, atata timp cat in relatia cu vestul am devenit piata lor de desfacere.Si deopotriva piata de desfacere pentru China.
    Si, notati stimate domn ca bunica mea a fost basarabeanca, rudele mele au fost deportate in Siberia (am destule impotriva rusilor).
    Nu stiu cine sunteti si cu ce va ocupati dar am sa va spun o replica auzita curand “ Afacerile nu se fac cu sufletul”.Poate nu se potriveste 100%.
    Suntem prea saraci ca sa mai fim si prosti. Romania are nevoie de bani, bani veniti din afaceri facute cu cap si care sa tina cont de interesul national.
    Va felicit ca ati votat asa!
    Sunt convinsa ca ati avut motive serioase sa o faceti:
    – realizarile extraordinare ale d-lui Basescu care au facut extrem de credibile promisiunile pentru viitor,
    – oamenii competenti din echipa domniei sale
    – calitatile de moderator si element de echilibru in viata politica
    – dezbaterile coerente si constructive cu adversarul sau politic
    – calitatile morale si principiile sale impecabile.

    Va promit ca o sa mai vin pe blogul lui Victor si peste 5 ani.Vorbim atunci, poate chiar mai curand.
    Hm, altceva?
    O campanile proasta si de o parte si de alta, gafe peste gafe ,marlanie si badaranie.Pe masura publicului –tinta.Penibil.
    Penibil , penibil!
    Suntem sfidati, ni se rade in nas, malitios, cinic.Si mai platim si bani pentru asta!
    Mi-e greata sa–i vad pe Berceanu,Videanu, Boc etc.
    Voi, cei care ati votat cu Basescu, chiar nu vedeti asta? Pentru ca nu cred ca am dobandit vreo capacitate paranormala intre timp.
    Am auzit o replica:” Am votat cu Basescu pentru ca ne-am obisnuit cu el.” “Astia de la PSD au furat destul”
    Sau………Ce ?Sa votez cu Geoana ?ce, vrei sa vina “ciuma rosie”?
    Eu, sincer, am vrut o schimbare.
    Am vrut sa votez si am votat.Cu cine a fost la indemana si am considerat ca e raul cel mai mic!
    Dar mi se pare strigator la cer ca aceasta gasca de politruci sa deturneze in asa hal realitatea.
    Daca dovezile nu sunt suficiente asta e!
    Dar am sentimentul ca atunci cand Basescu va cadea,va cadea rau de tot si el ,si spiritualii lui colaboratori care acum cred ca ne-au ….”ciuruit”.
    O seara buna!

  36. @Mihai-Grecia:
    Tu n-ai auzit de CNP-uri invalide, de aia 100 care locuiau la aceeasi adresa, de ala care s-a autodenuntat in direct, de morti care au votat, etc. Ce dovezi mai vreti?
    Politia a fost anuntata de t-spe sute de ori si degeaba, pentru ca nu poti sa pui lupii paznici la oi. Si apoi care sa fie explicatia prezentei celor 3 la MAI? Oare “mica gustare”?

  37. @eva:
    CORECT
    Altfel nu se explica de ce s-au cheltuit sume importante pentru castigarea alegerilor (ca sa nu cada asa de sus si atat de brusc, situatie in care personjul va pronunta adevarata replica, “un fleac! M-AU ciuruit!”).

  38. @c-adi

    sunt de acord ca in Grecia este altfel, insa din pacate sau din fericire ( cu siguranta una din ele ) in Romania e altfel. asa ca discutiile pe tema a ceea ce nu e nu isi au rostul. stii vorba aia cu “daca si cu parca se plimbau in parca”. asta este, la noi voteaza si ceilalti.

    iar in privinta fraudarii, da-mi voie sa-ti spun ceva cat se poate de sincer. ma doare-n cot ca s-au fraudat, si stii de ce ? pentru ca ambele partide au furat. ambele au fraudat. asa ca spune-mi tu, de ce mi-ar parea rau ca a pierdut basescu sau geoana cand stiu ce s-a intamplat atat in orasul in care locuiesc cat si-n restul tarii ? zi-mi tu.

    e impotriva principiilor mele. cum sa-mi para rau ca unul a furat mai putin? nu, iti zic eu de ce anume imi pare rau:

    ca au furat TOTI si ca a trebuit sa aleg intre 2 hoti. ca a trebuit sa aleg de exemplu intre:

    UDREA si VANGHELIE. intelegi ? asta e grav.
    pentru mine ( si pentru multi altii, poate si pentru tine ), care am primit un anumit tip de educatie, tinand cont de familia in care am crescut, e foarte grav si dramatic.

    tezele dihotomiei in lumea politica romaneasca au un pur fundament teoretic. in practica, nu exista a sau b. e mereu a sau mereu b. o singura varianta: hoti.

  39. @ c-adi:
    Am auzit. Si am putea sa o tinem la nesfarsit asa cu ce presupunem ca au furat unii sau altii, de unde stim ca acele voturi presupuse a fi fraudate sunt in favoarea unuia sau altuia, etc. Cu argumente pro sau contra. Comentariul meu era altul: NU COPIA CE SPUN EI (tot ce mi-ai scris mai sus sunt preluate de la unul sau altul dintre “”deontologi””). Datoria lor era sa informeze, sa comenteze, FARA SA DEA VERDICTE (verdict#opinie)! Verdictul il poti da tu, eu si restul fiecare cu judecata lui. Nu e dreptul lor, al ziaristilor, oricare ar fi ei sa ne imparta in 50% buni, 50% rai sau intre “”voi cei de acasa”” si “”noi cei de afara””.

  40. @claudiu
    In principiu sunt de acord cu tine: toti fura.
    DAR… Trebuia ales raul cel mai mic (hotii care au furat cel mai putin).
    Initial, eu mi-as fi dorit sa nu vina NIMENI la vot (pentru a trage un semnal de alarma). Dar daca tot am fost la vot si dintre Udrea si Vanghelie, alegeam pe Antonescu de ce vin altii sa-si bata joc?
    Credeti oare ca Ciutacu si compania il criticau de tampiti pe Basescu? Iar celor care spun ca cei dintai ar fi oamenii mogulilor le spun ca mananca bors, pentru ca PDL-ul a avut 5 ani la dispozitie sa faca ce vrea cu acesti “moguli”. Dar ei mai vor inca 5, si iar 5, si iar 5…

  41. Domnule Ciutacu dumneavoastra sunteti de parere ca PSD-ul nu a “ponegrit” un singur vot?

  42. Ma bucur ca nu te simti ciuruit, nici noi…
    Consider ca ai o mare influenta pozitiva in politica romana, si te respect.
    Admir ca ti-ai pastrat moralul si ca iti menti punctele de vedere indiferent de manevrele imputite care se desfasoara.
    Da-i bataie in continuare…

  43. toata lumea comenteaza populismul lui Basescu,eu intreb despre ce populism vorbim?ca autocarele portocalii au impartit sepcute si rahaturi de parca romanii sunt saracii saracilor?da…s-a intamplat,dar au fost si sepcute rosii,au dat de toate,de la zahar la ulei,de la veste reflectorizante la pelerine de ploaie,unii romani s-au lasat cumparati cu asemenea prostii.A castigat Basescu,frauda?dovediti-o,de ce a castigat Basescu?pentru ca Geoana e un papagal.Si la sfarsit o proorocire de-a mea,stiti cand vom putea cu adevarat sa alegem un presedinte pentru Romania?peste vreo 20 de ani cand vor muri ramasitele comunismului,pentru ca exista,n-a disparut,doar s-a deghizat.Pana atunci,avem un presedinte,votat de noi,Romania.Terminati cu blamarea si fiti patrioti.Respectati-va presedintele si terminati cu prostiile,aveti ocazia sa mai faceti ceva peste 5 ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.