Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Securiștii la BAC, Dumnezeu la teroriști

Securiștii la BAC, Dumnezeu la teroriști

dumnezeu

Mă uit (și mă crucesc) cum șeful SRI îi mulțumește în direct lui Dumnezeu că teroristul de la Iași a detonat greșit bombardeaua. Cică ei, vigilenții, n-aveau cum să-l ginească pe lupul singuratic din peșteră care-i scria lui Băse și se posta pe youtube. Probabil că nu vorbea la mobil cu subiect și predicat cu furnizorii de explozibil, ca să-l ia pe tehnică. Noroc cu Doamne-Doamne! Sarcinile s-au împărțit echitabil. Securiștii se ocupă de elevii-copiatori, iar Bărbosul de teroriști. Etțetera!

P.S. Dacă bubuia amfiteatru-n Iași, sper că Dumnezeu avea bun-simț să demisioneze

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Securiștii la BAC, Dumnezeu la teroriști

  1. Pai un sfert din Serviciu era ocupat cu dibuirea spagii la Bac iar celelalte trei sferturi e personal administrativ (numaratori de perdele)… Cine sa se mai ocupe de teroristi?

    Doamne ajuta ca am scapat si de data asta…

  2. Era mult mai important ce vorbea Gicu cu Tanta si nu aveau timp sa se ocupe si de cei care declara pe yt ca sunt o bomba cu ceas. Tara arde si baba se piaptana…nu ne dezicem de veche mahala si nici nu ne dorim sa aratam altfel decat suntem…niste tate.

  3. Daca bubuia amfiteatru-n Iasi, actiunile SRI de (ne)detectare a teroristului, se incadrau la capitolul “neglijenta criminala”.

    Tu “insinuezi” ca acest individ din capul SRI ar fi cazul sa-si dea demisia. Eu zic ca atat el cat si prim-adjunctul sau, celebrul anti-terorist Coldea sau cum il cheama, trebuie sa fie demisi de conducatorul lor, luminatul carmaci al neamului, Traian FartEescu(parca asa il cheama).

    Numai ca si ala e la randul lui demis dar tot in functie asa ca … sa-i multumim lui D-zeu ca n-a explodat bomba.

    PS: Ca SRI-ul musteste de imbecili asta stie oricine are un IQ peste cel al unei gaini dar noi uitam aici ca nu li se poate pune numai lor in carca dezastrul evitat la milimetru deoarece protectia intaiului fiu al tarii este in sarcina SPP – ori eu, daca as fi un imbecil de la SRI, as tipa ca SPP-ul nu a respectat procedurile in caz de amenintari directe la adresa primului consumator al statului capitalist si n-a investigat personajul si nici nu a comunicat mai departe. Da e bine ca Maior ii multumeste lui D-zeu! Pe cand si acatistul?

  4. A si am uitat

    Conform acestui articol, institutiile din Romania, si un numar important de oameni politici (cu Nastase-n frunte de data asta) sunt legal complice la tortura. Din interesul altfel perfect legitim si de natura strategica al statului si natiunii. Sau cel putin asa parea pana la referendumul de anul trecut ca de atunci este legitim sa intrebi cui foloseste “parteneriatul strategic” cu SUA, pt ca singurul lucru clar e ca nu democratiei si poporului roman. Daca Romania ar fi stat de drept (ceea ce nu e cazul) cam pe acum niste multi conducatori si politici si din servicii ar fi saltati cu mascatii si adusi la Procuratura (de ce nu cu autobuzul) pentru a da cu subsemnatul in ceea ce priveste cazurile grave de tortura petrecute pe teritoriul statului roman, cu acceptul (!!!) si cunostinta institutiilor romane.

    Ca sa fiu bine inteles – daca as fi fost in locul celor care ne conduceau atunci as fi procedat fix la fel in ceea ce priveste inchisorile secrete ale CIA pentru ca la acea data era vorba de un interest strategic al Romaniei. Asta insa nu inseamna ca cei care au fost partasi la asta sunt cumba absolviti de vina legala.

  5. In acest caz chiar Dumnezeu i-a scapat .Bolnavii psihici de tipul teroristului se dispensarizau pe vremea lui ceausescu , medicul curant ii internau periodic ,tratament obligatoriu si era o evidenta clara ,fise ,chemat la consultatii la diferite intervale de timp .Securitatea obtinea repede date despre ei ,nu trebuia sa-i caute prin pesteri.Cand se anunta vizita lui ceausescu toti erau internati ,supravegheati, se stia nr. lor si la miezul noptii . Acum este o debandada totala in sanatate ,chiar ajungem la mana lui D-zeu si noi cei ce avem alte probleme de sanatate .

  6. Am avut si noi 2 teroristi unul ala cu grenada la Jean Monnet si asta de la Univ.Iasi la niciunul nu a reusit sa intervina SRI. Care SRI e profesionist pana in maduva oaselor dar s-a intamplat sa doarma taman cand a aruncat unul o grenada si cand era sa detoneze altul o bomba. In rest SRI extradeaza (sic!) teroristi arabi pe banda rulanta, ultimii erau niste teroristi aprigi care cresteau vaci. Iar de monitorizat preventiv, monitorizeaza elevii, profesorii, jurnalistii, papagalii vorbitori….pe teroristi insa au omis sa-i treaca la pericoiosi pentru siguranta nationala.

  7. Victore,
    Cred ca, din pacate, aici nu ai dreptate. Evident SRI a aflat de unele fraude de la BAC pentru ca elevii, parintii, profesorii au discutat si planificat sa fure BAC-ul. Fiind asa de multi implicati, inevitabil a aflat si SRI-ul.
    In cazul tipului de la Iasi, se pare ca planificat totul singur, fara sa se laude si fara sa caute ajutor extern, fara sa spuna nimanui. Prin urmare, era destul de greu pentru SRI (sau KGB sau CIA) sa afle ce planuia “nebunul”, pentru ca orice serviciu de informatii se bazeaza pe scapari de informatii de la “complotisti”.
    Stiu ca da bine la populatie si face audienta, dar Maior avea dreptate. Poate alegerea cuvintelor si expresiilor nu a fost cea mai fericita, dar ramane faptul ca avea dreptate.

  8. @bigradu: asa e, ala era atat de discret, incat i-a scris lu’ Basescu, si-a facut film pe youtube si statea cu zilele in Internet cafe, pe site-uri de bricolare explozibili. da’ SRI nu-l avea pe amprenta vocala, ca sa-l faca din interceptari, ca de obicei. niste impotenti penibili
    P.S. tu cam de crezi ca a vrut, subit, Maior sa iasa la tv?

  9. FOARTE BUN ARTICOL. ASA ESTE..SA SPERAM CA DL. MAIOR O SA AIBE BUN SIMT SI O SA DEMISIONEZE. CETATENII SA NU UITE CA PREVENIREA ACTELOR TERORISTE ESTE ATRIBUTUL PRINCIPAL AL S.R.I.. DACA NU AU FOST IN STARE SA-L DIBUIASCA PE INDIVIDUL ASTA, ATUNCI, DL. MAIOR, TE PUP PA PA..VORBA CANTECULUI.

  10. Scrisoarea catre Basescu era benigna. Una din multele scrise de oameni mai mult sau mai putin sanatosi la cap. E greu sa-i suspectezi pe toti ca vor sa detoneze bombe. Daca nu ma insel si tu (sau RTV) i-ai scris lui Base sa-l inviti la o emsiune, dupa cum si nebunul il invitase la o intalnire la Carlibaba. Doar ca tu nu ai admis ca esti nebun.
    Pe de alta parte, din cate am inteles, (ultima) vizita la internet café a fost destinata jocurilor pe internet (in cea mai mare parte). Nu stiam ca s-ar fi interesat de “bricolat explozibili” (evident daca asa a fost).

  11. domnule Ciutacu,
    imi aduc aminte foarte multe emisiuni in urma la Antena 3 , pe cand USL-ul era tot roz si cu norisori pufosi, ati emis ideea pactizarii lui Ponta cu Basescu. Atunci, mai multi invitati la talkshow s-au uitat la Dvs ca la urs.

    Nu credeti ca debarcarea lui Fenechiu ii convine de minune si lui Ponta, care, tot la bunastarea PSD se gandeste?…

    Ce parere aveti de opinia lui Stan legat de scandalul Antena?

  12. Excelent articol.
    Scrisoarea reprezenta un semnal de alarma, dar SRI era ocupat cu controlul sutienelor elevelor si profesoarelor.
    Ce nu intelege una lume este ca si “spaga de la Bac” este tot o lucratura fina.

    In alti ani nu se “fura” bac-ul?! Dar acum a fost ordinul sa se puna bani in sutiene.

    In toata tara exista licee unde dau BAC-ul VIP-urile; cum credeti ca ar lua Bac-ul fotbalistii spre exemplu?!

  13. Lipsa crasa de bun simt. Si de masura. Plin de el, cu satisfactie ranchiunoasa ne-a spus ca vom fi ascultati toti, “pentru preventie”. Si cand te gandesti ce se striga la Revolutie, in 1989?! Securitatea comunista nu era dotata sa asculte extensiv populatia, Securitatea de azi, a lui Basescu (si Maior), aplica aceleasi metode bolsevice, ca doar si Licuriciul Mare face la fel! Ce conteaza scandalul din Europa, faptul ca prim-ministrul Luxemburgului isi da demisia din cazua ascultarii ilegale, ca francezii ii dau in judecata pe americani, … Puterea corupe, la orice nivel. Si asta se vede si la un Maior!

  14. Domne’ Victore, ce-ar mai fi de zis? Colegii de comentarii combat bine, argumentat, cu common sense.

    Sa zicem ca nenea asta e un malai mare (Malaimare cel adevarat e chiar adevarat) pus acolo aiurea, sa dea bine, pe el nerecomandandu-l niciun fel de nimic, asa zicand ca background meserias. Domnul e respectabil, priveste lumea secolului astuia in care vietuim de acolo, de undeva de la niste prezumtive “butoane”… Omul habar nu are de nimic! De nimic! Se da mare in apa mica, si e cel mai bun lucru pe care il poate face.

    Iata, au trecut doua decenii si ceva de cand infamul comunism kaghebist, securist, stasist, dracu’ sa-l pieptene, si-a dat obstescul sfarsit, si noi continuam sa operam cu mijloacele, metodele si “asteptarile” sale.

    Maior mai bine tacea. Pe bune. N-a facut decat sa se bage in seama la spartul targului. Daca dementul ala (apropo, sa mai terminam odata cu excesiva si ipocrita corectitudine politica sau cum mama dracului i-o mai zice) cine stie cum reusea sa produca mai mult decat un fas in regim de breaking news, ce atitudine adopta Maior?! Ceva gen “ne-a surprins metoda primitiva a mecanismului de dare a focului, noi fiind antrenati 24/24 in mirosirea bombelor electronice, asa ca ne cerem scuze, ca si la World Trade s-a rezolvat treaba cu niste cuttere.”

    N-ai cu cine domnule, asta e. Oameni potriviti ca nuca-n peretele birourilor in care se fac ca asuda pentru binele tarii, tara care la randul sau le e profund nerecunoscatoare…Bine ca mai da si ea, “teara romaneasca” cate-o pensioara acolo, in rest Dumnezeu cu mila.

  15. In opinia mea exista (pentru cele doua cazuri, bac-ul si “teroristul”)o intrebare foarte simpla: de ce joca/monteaza SRI (in) asemena filme pentru prosti?!:) Raspunsuri ar fi destule: ori slujbasii insului de care vorbeai sunt de o incompetenta crasa ori “cazurile” cu pricina sunt doar exercitii de intoxicare din ciclul “paine si circ” pentru “popor”! Ca, deh, subiectele sunt atat de importante incat nu se discuta numai la frizer sau coafeza, ci vor tine media (implicit milioanele de consumatori media) ocupa cel putin cateva zile. Dupa care “back to/into your everyday sludge life”!
    PS Apropos, bine ca “studentul moldovean” a dovedit un remarcabil spirit de observatie si spirit…civic!:)

  16. Ce nu inteleg eu: care a fost motivarea judecatorului ce a dat aprobare SRI-iului pentru interceptari? Oricum se pare ca “siguranta nationala” se rezolva in “Romanica” (vorba domnului Badea) “anihiland” copiatorii si spagarii!

  17. Vad ca multa lume isi pune incorect intrebarea daca “spaga de la Bac” e caz de siguranta nationala care intra in atributiile SRI.

    Binenteles ca nu e. Numai ca, potrivit unor hotarari CSAT, SRI a capatat puteri sporite in investigarea cazurilor de coruptie, crima organizata, etc., sens in care a capatat mana libera sa-si bage nasul si in astfel de chestiuni.

    Treaba nu e neaparat de rau augur – Romania colcaie de infractori incepand de la cele mai inalte nivele in jos – e totusi ciudat ca fara SRI, organele statului nu pot sa investigheze sau sa dovedeasca o spaga la un liceu.

    Doamne ajuta!

  18. Mai ca as paria ca toti astia multi care isi dau cu parerea despre conceptul de “securitate nationala” n-au citit la viata lor nici macar un singur paragraf scris la modul profesionist in care sa fie definit conceptul!… Dar, evident, ca buni romani, isi dau cu parerea. Halal!

  19. @alphas: deduc ca tu ai citit. daca da, da-mi si mie un argument care sa justifice incadrarea actiunii de la Bolintineanu la siguranta nationala

  20. Nu este nimic iesit din comun … pur si simplu, omu’ a marturisit. A inteles ca ei nu sunt chiar atotputernici, a inteles ca exista deasupra lor o entitate care chiar este atotputernica si a vrut sa o spuna deschis, intr-un mod personal, la o ora de maxima audienta. Poate ca a vrut sa sublinieze ceea ce spunea Andrei Plesu : “de vreme ce, cu “administratorii” ei de-acum, lumea pare, totusi, sa functioneze, meritul e al Providentei”.
    Are si omu’ un moment de sinceritate si gata, sariti la gatu’ lui …

    Dar se poate pune intrebarea : acum, ca a aflat de existenta unei entitati superioare lor, se vor mai apuca de vreo treaba sau vor lasa totul “la mila Domnului” ?

  21. Viziunea traditionalista, rudimentara, asupra conceptului de securitate nationala se rezuma la chestiunile militare şi la cele conexe. Numai ca acestea au devenit cu timpul exceptionale, periferice şi, in consecinta, cumva caduce. Azi mult mai mare este impactul asupra vietii fiecaruia dintre noi şi, in consecinta, inclusiv asupra securitatii nationale a unui stat, a unor fenomene sociale dintre cele mai banale (dupa unii!): mita data politistului de la circulatie, traficul de influenta in justitie, ciubucul luat de functionarul public, bacsisul medicului, cumpararea examenelor, presiunea facuta de media asupra politicienilor, functionarilor şi magistratilor etc.etc. Toate acestea cand fenomenele sociale de mai sus devin extrem de frecvente, sa ne intelegem!

    Asadar, un criteriu just dupa care un fenomen social, economic, cultural etc. devine un reper necesar, obligatoriu de luat in consideratie in definirea conceptului de siguranta nationala este transformarea / evolutia lui in timp dintr-un fenomen, chiar daca nociv, intalnit accidental, intr-unul la fel de nociv, dar cu raspandire de / in masa. Daca ar exista informatii temeinice care sa fundamenteze ipoteza ca politistii de circulatie inceteaza in cele mai multe cazuri de culpa a soferilor sa mai dea amenzi, preferand in schimb sa ia mita / bacsis, da, acest fenomen, devenit fenomen de masa, ar fi un atentat la siguranta nationala.

    Alta chestiune importanta este aceea ca evolutia unui fenomen economic / social / cultural / educational de masa din perspectiva conceptului de siguranta nationala trebuie sa fie investigata prin punerea ei intr-un scenariu evolutiv intins, derulat pe intervale relativ lungi de timp (10 – 20 de ani) şi prin urmarirea constanta a faptului daca şi a felului cum fenomenul in cauza produce consecinte sociale negative, de natura sa afecteze evolutia pozitiva ulterioara a societatii romanesti, in cazul nostru. Dupa mine, cacealmaua cu Bacu’ de vreo 15 ani incoace indeplineste, din pacate, aceste criterii.

    Suntem cam de aceeasi varsta scolara (+1) an pentru tine şi io (şi probabil şi tu) nu tin minte sa fi invatat pe rupte pentru Bac. Pentru ca nu conta! Pentru treapta, insa, am invatat pe rupte, din claa a IX-a. Iar pentru facultate din trimestrul II din clasa a XI-a.

    Ma opresc ca ar fi multe de zis… Habar n-am daca asa judeca sereistii nostri, dar stiu sigur ca macar asa, la nivelul acesta ar trebui s-o faca. (Pentru ca spusele mele sunt productia unui diletant care are cel mult un hobby in directia asta.) Io unul sper asta, desi am cate ceva retineri determinate de una ori parca doua vizite facute cu multi ani in urma (7-8, probabil) prin padure la Baneasa. Unde ma asteptam sa gasesc minti brici, dar am gasit doar ierarhie militara şi slugarnicie cazona. Mi-a ajuns!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.