Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Seara când Băsescu a avut discurs corect

Seara când Băsescu a avut discurs corect

Nu ştiu (şi nici nu mă interesează) dacă din raţiuni personale (dosare sensibile) sau din calcul politic, Traian Băsescu a avut, ieri seară, la TVR, un discurs absolut corect pe tema luptei anticorupţie. Şi m-am contrat pe tema asta, la Sinteza zilei, cu Mugur Ciuvică. Nu cred în inocenţa prezidenţială şi nici în neimplicarea lui în mersul justiîiei, că nu m-am născut alaltăieri. Dar, dacă omul e negru, nu înseamnă că nu poate rosti niciodată un mesaj alb. Iar preşedintele României a vorbit de această dată, în sfârşit, folosindu-se (surprinzător pentru toată lumea) de o dezvăluire tare a Jurnalului Naţional, despre procurorii (cei de la DNA) care şantajează, care fabrică dosare, care distrug vieţi, care frâng destine. Numai că a făcut-o extrem de târziu, după şapte ani, perioadă în care DNA a ajuns, prin complicitatea şi beneficiind de scutul lui protector, un soi de gardă pretoriană care nu ţine cont de (aproape) nimeni şi nimic. Aştept cu mare interes să văd cum propaganda portocalie, care m-a desfiinţat când am făcut dezvăluirea (cu motivaţia bine i-au făcut denunţătorului, aşa se face în lupta anticorupţie) sau care s-a întors cu spatele, să îmbrăţişeze, ca de obicei, noua abordare a preşedintelui Băsescu şi să abunde de exemple privind abuzurile DNA.

UPDATE: Lăzescu spune că toate atacurile la adresa TVR sunt politice. Bun, noi facem jocul opoziţiei. Deci recunoaşte că ei sunt cu puterea? Alţii n-au auzit să fie-n politică

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Seara când Băsescu a avut discurs corect

  1. Si daca acest discurs este doar o incercare (inceputul unei incercari) de a se pune bine cu “ceilalti”? De cate ori Basescu apara pe cineva (sau ataca pe cineva), interesele lui sunt personale. Basescu nu are principii, este nu numai ticalos dar si mitoman, asa ca nu imi vine sa cred ca tinta acestor declaratii ar fi (doar)procurorii.

  2. Mda … ! Nu cred ca ar mai fi nimic de adaugat . Comentatorii de baza ai blogului tau Victore , au punctat corect , clar si complet problema:
    – ce folos ca “gura pacatosului adevar grait’a …” 🙄 cat timp pacatosul RAMANE ACELASI PACATOS si , de regula , chiar si cand face afirmatii corecte URMARESTE de fapt TELURI ASCUNSE si MARSAVE !!! 👿

  3. Discursul corect al lui Basescu se rezuma la hotul care striga prindeti hotii. Omul are manualul de securist ,,rontait,,bine…totdeauna altii sunt vinovati…nu stiu ce se intampla pe aici eu acum am aterizat desi conduc de vre-o sapte ani…minciuna pe banda rulanta,cu alte cuvinte se incadreaza perfect in categoria mizeriilor umane.

  4. Ce usor suntem manipulati. Azi crezi fervent in ceva sau ceva, maine te cam indoiesti, apoi accepti ca exista alternativa, apoi esti mai degraba contra, apoi virulent impotriva. Ma uit la mine: as fi ingrosat randurile celor care au postat mai sus, cu voiosie, pana acum vreo doi ani. Apoi am refuzat din toti porii demagogia si spectacolul ieftin. Ma deranjeaza ca nici decorul manipularii nu mai e de calitate. E din ce in ce mai ieftin sa prostim poporul cu televizorul.
    S-au spart partidele, s-au invalmasit. Presa a murit, jurnalistii sunt, cei mai multi, curve si analfabeti cu spiru. Au ramas cativa mai drepti, experimentati, dar obositi, blazati sau cointeresati.
    Urasc violenta atavica a presedintelui, urasc oportunismul si spiritul bubalin al pesedistilor care s-au coalizat in jurul sefului de la Arges, urasc demagogia lui Crin (Helas), urasc obrazul gros al lui Oprea, raceala din ochii lui Voiculescu. L-am urat zeci de ani pe Iliescu, nu am mers la vot cand trebuia sa aleg intre el si Vadim. Am trait sarbatoarea alegerii lui Constantinescu…
    Da, negrul poate fi alb si albul cu Pampersu urat mirositor. Toleranta, dialog, argument, bun simt. Asta ar fi paradigma.
    Si, cu orice risc, deplang prostia unui om care deda poporul la sange, la ura, la monoideism.
    Vorba lui Ficeac: aparenta de democratie… politica s-a daramat.
    Eu, cetateanul VREAU SA TRAIESC IN DEMOCRATIE. Sa inceteze huiduielile stahanoviste!

  5. @justias
    Tu te referi la situatii ideale din cadrul unor democratii impecabile; niciuna nu are aplicabilitate in viata reala, nicaieri pe Terra. In plus, adevaratele intimidari se desfasoara in spatele cortinei: santaj, amenintari, etc. Tot ce face Basescu tine de imagine si atat. Daca s-ar putea… fiecare dintre noi sa aiba o fotografie cu el in portofel.
    Stima

  6. @Dan: cand o sa am nevoie de consilieri in domeniul modului de abordare a unui subiect, o sa te contactez. deocamdata eu ies zilnic pe strada, cu abordarile meu/cu mutra mea si nu ma bate lumea, in timp ce voi, majoritatea, faceti exercitii de disidenta anonima pe Net.
    @all: faptul ca un personaj este detestabil nu inseamna ca toate spusele lui sunt detestabile. detasati-va, oameni buni, nu mai fiti orbiti, incercati sa ganditi cu creierele voastre. spusele corecte ale lui Basescu nu-l absolva de responsabilitatea pentru starea de fapt, dar nici nu pot fi categorisite ca incorecte. e stilul lui de a se sui pe val (de data asta, al indignarii) si o face, ca de obicei, bine.

  7. Sigur ca un personaj detestabil poate sa spuna si lucruri cu sens. Nu cred ca are sens spusa lui Basescu despre independenta procurorilor si lipsa de presiune politica asupra lor. Nu de alta dar de atatea ori acelasi Basescu facea referiri la continutul unor dosare aflate in cercetare, sau anunta actiuni ale organelor de ancheta care urma sa aiba loc. Cum ar fi arestarile din vami, sau cand spunea “NOI stim ce contine computerul lui Ridzi dar avem nevoie de aprobarea conform procedurii ca sa folosim informatiile”, sau cand o asmutea pe Mona Musca sa ii denunte pe ministrii liberali, sau sa-i faca reclamatii lui Nastase, sau cand spunea sa nu incerce nimeni sa-l scoata pe Omar Haissam pe motive de sanatate ca “noi” i-am facut investigatii si este sanatos, sau cand spunea ca are dosare de cercetare la el in birou, etc, etc,etc. Si inca ceva, si Vadim Tudor are cateodata dreptate, dar tocmai pentru ca dreptatea aia este sustinuta de el o compromite.

  8. Victor, ai impresia ca ip-ul meu e la secret cumva???!!!
    si atunci de unde si pina unde treaba cu anonimatul???!!!

    cred ca tu confunzi un nume public care are notorietate de numele oamenilor de pe strada… cit priveste faptul ca ma ascund in spatele a nu stiu ce inventie, ma repet ip-ul nu e la secret iar in alta ordine de idei daca doresti pot sa stau in fata ta si sa-ti string mina orcind doresti!

    p.s. in romania nu are nimeni nevoie de consilieri… toti sint destepti si perfecti 🙂 de la gigi becali pina la baselu

  9. Si Hitler a ajutat o batrana sa treaca strada, deci nu era un om chiar atat de rau si nebun! Avea si momente bune… 😐

  10. Desi discursul/mesajul pare corect, emitatorul e “incorect” pana in maduva oaselor. Omu’ are nevoie sa mai schimbe registrele din cand in cand. Sa nu fim surprinsi cand isi va schimba opinia si va trebui sa mai dea si niste declaratii in fata procurorilor, singura consecventa a lui fiind inconsecventa. O abordare sanatoasa ar trebui sa se termine cu “ignore”. Oricum la sub 10% incredere ignorarea opiniilor presedintelui e naturala.

  11. Basescu a mai avut el in anii astia si alte discursuri sau anumite mesaje in principiu corecte. Baiul e altul, si anume daca vorbeste taman pe dos decat gandeste. Cred ca da, mai ales ca faptele par a fi in neconcordanta cu ce se debiteaza. Prosteala pentru prosti? Poate ca da, doar atat. Mai departe, nu ma gandesc la rechinii care se mananca intre ei, entru ca imi vin in minte corbii care nu-si scot ochii.

  12. Indiferent cat de coerent va fi de acum inainte, sondajele de opinie il clasifica pe la 18% , la increderea in populatie . Bine inteles ca abordeaza o strategie aparte , pentr-ca cea din mandatul precedent cu diverse lacrimi scapate ici colo a expirat . Parerea mea este ca nu are nici o sansa sa mai prinda inca un mandat. Felicitari pentru articol.

  13. sunt admiratoarea emisiuni dumneavoastra felicitari pt emisiunii si pt producatoarea jeni stanciulescu.

  14. Cred ca,protestatarul ridicat de jandarmi la Cotroceni,este cel care a vorbit urat despre Basescu si despre curvele lui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.