Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > S-au întinat nobilele idealuri ale dreptei?

Similar Posts

77 thoughts on “S-au întinat nobilele idealuri ale dreptei?

  1. O sa incercati sa definiti Dreapta, va rog? Presiunile PSD pe guvernul Tariceanu, tradarile, renuntarile, abdicarile?

  2. Am ajuns sa duc dorul unei combativitati gen Vadim Tudor. Si cand spun asta ma refer strict la combativitate, nu la tot ce inseamna Vadim. Numai ca exact acum cand opozitia are material din partea puterii de n-ar avea timp sa respire de munca, ei cam stau pe coada :(.
    Din punctul meu de vedere e cat se poate de clar ca fiind asa de putin timp pana la alegeri, nu are sens sa faca tocmai acum o majoritate cu ajutorul careia, eventual, sa se erodeze la putere pana-n alegeri (in cazul in care Basescu ar fi atat de idiot incat sa puna alt guvern decat al lui, care sa se ocupe de organizarea alegerilor). Asa stand lucrurile am impresia ca sunt deja speriati ca sunt foarte aproape sa aiba majoritatea in ambele camere:). Nu mai stiu cum s-o dea din colt in colt:).
    Am si eu in schimb o problema, si ti-as fi recunoscator daca l-ai intreba asta: Daca tot o dau cotita cu intrarea la guvernare acum pe ultima suta de metri, ar putea macar (cu ajutorul majoritatii ce incepe a se infiripa), sa-l suspende iar pe Basescu? Sau dorinta lor de a guverna cu orice pret dupa urmatoarele alegeri si siguranta obtinerii unei majoritati clare in care sa nu mai intre (in sfarsit dupa 22 ani) si URMD-ul, sunt mai mari decat satisfactia si necesitatea suspendarii dictatorului?
    Eu inteleg ca ei vor la cascaval, in aceeasi masura in care si-o doreste orice politician, pentru ca daca nu si-o doreau nu mai intrau in politica, numai ca dupa cum decurg lucrurile, USL-ul vad ca nu ar avea nici o jena in a guverna avandu-l pe Basescu drept presedinte din 2012 pana in 2014. Cred ca pentru ei ar fi o razbunare chiar mai buna asa ceva, sa-l tina acolo cu un rol mai mult decorativ cum a fost in vremea lui Tariceanu. Eu in schimb imi doresc mult de tot sa-l vad din nou suspendat, pentru ca din punctul meu de vedere, al purtatorului de stampila, vreau si eu satisfactia sa-l vad acum cand se zvarcoleste din punct de vedere al popularitatii, cum vine el iar la popor sa cerseasca mila.

    Scrisoare catre Crin Antonescu:

    “Domnule Antonescu (manca-ti-as pipota matale!!), intelegand si fiind de acord cu decizia dumneavoastra de a ramane in opozitie pana in 2012 cand sper ca USL sa obtina peste 50% din sufragii, doresct totusi sa va rog respectuos sa-mi acordati oportunitatea de a detine in stampila mea puterea asupra erorii politice denumite Traian Basescu. Vreau sa va informez in acelsi timp ca in celelalte doua randuri cand am avut simbolica si mult fraudata putere asupra expectoratorului de hahaieli, am profitat pe deplin de acele ocazii si i-am daruit exact ce mi-a daruit si el mie in ultimii ani, si anume !@#%. Dati-mi va rog puterea sa-l dau jos, si o sa va dau si eu puterea de a conduce Romania (si la guvernare si la presedintie). Nu-l lasati sa-si termine mandatul cu ranjetul pe buze, plin de satisfactie dupa 10 ani de domnie.
    As incerca, folosindu-mi ultimele resurse de rationament logic politic Romanesc de care mai pot da dovada in mocirla ultimilor ani si apeland la bunavointa dumneavoastra, un mic calcul de ordin politic.
    Varianta A): Ramaneti in opozitie, castigati alegerile locale si parlamentare, formati guvern, aveti majoritate, conduceti Romania din functia de Prim Ministru, iar Victor Ponta- Presedinte al Camerei Deputatilor, Basescu ramane presedinte, se repeta situatia Tariceanu-Basescu.
    Varianta B): Il suspendati, noi il dam jos, nu mai candideaza (vazand ca 75% voteaza impotriva lui), nu are pe cine sa nominalizeze din partea PDL pentru presedintie (eventual pune o nulitate care ia 5%), candidati dumneavoastra, va alegem, ajungeti Presedinte in loc de Prim Ministru, Victor Ponta ajunge Prim Ministru, urmeaza localele, USL castiga, aveti puterea totala, PDL si fiinta intitulata Basescu se zvarcolesc in chinuri (pardon, in opozitie).
    Diferente intre varianta A) si varianta B):
    1) milioanele de oameni umiliti simt satisfactia de a-l da ei jos;
    2) dumneavoastra accedeti direct in functia de Presedinte, fara a fi nevoit sa treceti prin cea de Prim Ministru (timpul a dovedit in Romania ca Prim Ministrii nu ajung ulterior Presedinti, pentru ca perceptia omului de rand e total diferita fata de a cetateanului European, iar cei care au fost Prim Ministri nici nu au nutrit sperante sa ajunga apui Presedinti);
    3) se reduce cu 2 ani perioada de agonie a Romaniei, cu probleme si blocaje enorme intre Cotroceni si Palatul Victoriei.
    Sperand ca veti opta pentru varianta B), sau orice derivat al acesteia (pentru ca nu am aroganta sa cred ca tot ce am scris, este exact ce se va intampla in cazul optarii pentru o asemenea varianta), nu-mi ramane sa va urez bafta in continuare, “trai-ti-ar familia ta!” si “scapa-ne-ai de Basescu sa ne scapi!”, multa sanatate si putere de munca!
    Va multumesc si va doresc o zi buna!
    cu respect, Catalin.”

  3. care dreapta fraţilor, care stânga???

    că papiţoii din “clasa politică” fac rocada de 21 de ani încoace sub ochii naţiunii române plus că şi au asigurat şi degeneraţiile următoare de “politicieni” dospiţi iliesciot via brukner şi crescuţi în trinitatea negativă lu ăla învins de securistate, apoi a lu urbeţu naţiunii şi a tot mai discretului publicitat năstase…

    oricum ha mai tare este aia cu trustul de presă între groparii de la cluj şi arpad cetăţeanul favorit al urbeţului marinel…

    şi să mai zici că avem dreapta, că avem stânga, păi de unde dacă ăştia sunt complici când este vorba de interesele puterii…

    eu unu sunt sătul să mi se pună înainte aceleaşi metode de rocadă, adică răul cel mai mic…

    alianţa Crin – Nastase este la fel de sinistră precum tirania marinelului cu slugile gravitaţonale

  4. Un simplu sfat,pt. dl Antonescu,fara bani!Sa nu-l mai lase pe Ponta,sa se laude la TV,cum ca au majoritate,ca il vor bate pe Base,etc.Daca au un plan bine pus la punct,sa il puna in aplicare,sa-i trimita pe portocalii pe piste false si sa isi vada de telurile lor.E asa greu sa nu te ia gura pe dinainte cind vezi trei microfoane in fata gaurii gurii?Ponta incearca sa faca ceea ce facea D.A. in guvernarea Nastase.Sunt curios,cu cit ii plateste pe cei ce l-au invatat,sa iasa in week-end la tv cu comunicate la ora prinzului,cind melteanu frige micu si nu e acasa?Cine l-a invatat,sa puna in spate carpeta aia de un rosu sters si sa anunte cu glasul unui copil,caruia i-a cazut guma de mestecat in nisip,nimic?Nu ne spune nimic,nimic,o aluzie macar ca ii vor baga la racoare,nimic!Prostimea e lasa,dar vrea razbunare,facuta de altii e drept,dar macar sa o promita,chiar daca n-au singe-n pasarica!

  5. Da! da! super. Acu la antena 3 ruleaza un interviu cu o batrana din Valea Jiului care plange de se cutremura camesa pe dansa ca avea 360 ron pensie si i-a luat din pensie 20 ron si moare de foame. Pana aci empatie etc injurat regimu etc si deodata se apuca tanti sa vorbeasca 5 voturi i-a dat lu Base in 2009 din ,,gospodaria sa” asa cum afirma. Uau pai zi asa mi-ai facut o zi buna, ce mori de foame? Lasa-ma sa te privesc cum te zvarcolesti.

    Pai ce dreapta ce stanga? Sa faci bine poporului fara voia sa? Traisca Base.

  6. O inteleg pe asta cu USL, dar cand ma gandesc la PNL nu imi iese din cap cum ranjea (si inca o face) premierul Tariceanu cu toti dintii, de cate ori era in fata camerei. Imi doream sa nu ii mai vad sinistra aratare a dintilor superiori si inferiori intr-un ranjet grotesc si parca fortat, impletita cu gogomanii aruncate prostilor. Pe Antonescu il percep diferit din orice punct de vedere; dar politic, nu ne mai vindeca nimeni de pe planeta asta. Bineinteles, pana la proba contrarie.

  7. Nu m-am aflat printre cei care ii reprosau opozitiei ca e prea pasiva in ultima vreme; chiar nu avea rost sa se zbata mai mult, impotriva unei majoritati parlamentare de neclintit si in lipsa unui sprijin popular manifestat in strada. Ar fi reusit doar sa se acopere de penibil, inregistrand esec dupa esec, in tentativa blamabila (in opinia prostimii) de a “ajunge la ciolan”. Consider totusi ca e un calcul gresit sa atace doar zona PDL-UNPR a guvernarii, menajandu-i pe cei de la minoritati si UDMR (anticipand o eventuala colaborare cu ei dupa 2012). UDMR-ul a capatat o nemeritata reputatie de partid serios, corect, care-si respecta intotdeauna cuvantul dat si “nu are vocatia tradarii” (cine a tradat PSD-ul in 2004 si nu si-a respectat cuvantul dat ?!) desi nu sunt decat niste portocalii cu palarii verzi. Cu acelasi tupeu agresiv, udemeristii care-l calcau in picioare pe Basescu in toamna lui 2009 ne servesc azi discursul inept despre reformele necesare si inevitabile pe care le infaptuiesc ei (acum vreo saptamana, la Stirea zilei, saracu’ nea Nicu Toader statea si se scobea in nas, in loc sa apere guvernarea, pentru ca nu mai avea loc de Karoly Borbely, aflat in verva maxima). In conditiile astea, UDMR-ul nu trebuie lasat sa stea linistit la guvernare , ci trebuie bagat in corzi, pentru ca il asteapta o situatie dificila dupa 2012 (pe care n-a sesizat-o nimeni, se pare). Despre ce e vorba ? PDL-ul spune tot mai des ca va ramane la guvernare si dupa 2012 daca reuseste sa coboare USL sub 50%. Asta ce-nseamna (ca sa folosesc un tic verbal de-al lui Boc): daca USL obtine doar 48-49%, Basescu e sigur ca poate injgheba o coalitie de guvernare din restul parlamentului. Problema UDMR-ului e ca, aproape sigur, din coalitia asta va face parte si PRM-ul, partid cu care udemeristii “declaraseu” (ca sa-l citez si pe Basescu) ca nu vor colabora niciodata. Asa ca, pentru a-i forta sa aiba o pozitie publica, Antonescu si Ponta ar trebui sa-i toace cu urmatoarea intrebare, in conferinte de presa si-n emisiuni: “UDMR va accepta sa guverneze, dupa 2012, alaturi de PRM ?”

  8. Hai,ca a scapat pe Ponta la tv si nu mai are nevoie de sfaturi,promoveaza cota unica progresiva. Asaaa ceva!!!!!

  9. …in primul rand felicitari, de mare carcater, pe alocuri…proportii epice…privitor la subiect…ma gandesc zilnic, dar zilnic, cum dracu si unde dracu a gresit neamul asta de se pricopseste doar cu incompetenti. Sa spui ca situatia ce ni se infatiseaza de atata amar de vreme este oglinda poporului este…eronat… Cred sincer ca cineva face experimente pe aceasta natie obosita, vlaguita…cineva incearca sa vada care e punctul limita al unui popor…cat poate duce…si, gradual, acest experiment se tot extinde…o etapa in 1848, alta in 1918, alta in 1989, alta in 1996, alta in 2004, alta si celelalte “alta” ce vor urma…incep sa bat campii…dar nu mai pot sa fiu coerent intr-o tara incoerenta, experimentala, fara orizont, cu un trecut prafuit, invizibil aproape, cu saracie, cu paine scumpa, cu bolnavi imbolnaviti si mai tare de un neroman, un nepatriot, un ungur! Mi-e sila…ba nu…mi-e scarba! As dori ca toti cei responsabili sa mearga seara la mine acasa, sa deschida usa si sa o linisteasca pe maica-mea…sa-i spuna ca totul o sa fie bine, ca banii oricum nu aduc fericirea, ca paine putem manca si maine, ca nu trebuie neaparat carne in fiecare luna, ca pot merge cu tenesii astia si in lunile ce urmeaza, ca la iarna o sa ne putem incalzi purtand tricourile ponisite din vara ce a trecut…sa vina ei sa faca asta…eu sunt incoerent…mi-e frica de fapul ca o sa-i spun adevarul…ca nimic din toate astea nu e adevarat…Pace

  10. E trist ca nu poate veni decat la voi ca sa spuna ce are de spus. E doar o parere strict personala dar poate asocierea prea stransa cu un singur post de televiziune reprezinta o vulnerabilitate. Sunt inca destui care i-ar ierta lui Basescu orice tampenie pentru o gluma buna cu moguli.

  11. Dle Ciutacu,vreau sa transmit dlui Crin Antonescu ca “boala lunga,moarte sigura”.Pentru romani nu mai este mult de trait.Si de “traiti bine” adus la putere si de liberali,ne-am saturat.Suntem,unii dintre noi,dornici de lideri luptatori pe toate fronturile,caci prea suntem batjocoriti.In anul de l-au adus pe Basescu sa ne casapeasca,a fost prima oara cand n-am votat pe liberali.Stiu,stiu,ca domnia sa nu a fost de acord cu Alianta D.A.,insa acum are fraiele.Are si parteneri buni si tineri si revolutionari,deci are atuuri nelimitate.Cat priveste populatia,aceasta are nevoie de lideri de incredere si apoi vom vedea.!!

  12. Re : ha ha ha
    Am văzut şi eu “faza” cu “tanti Paraschiva”, când printre lacrimi şi înjurături se “lăuda” cu cele 5 voturi băsiste. Sunt de acord cu tine 100 %. Acum “tanti Paraschiva”, zic, la următoarele alegeri, l-o “faulta” ea cumva pe Băselu, dar ce ne facem cu idioţii ăia fanatici, care la drept vorbind, vor fi o mare problemă în 2012 la alegeri ?

  13. Emisiunea e inregistrata? (nu ca ar fi ceva rau…) Nu tin minte sa fi venit Crin Antonescu pana acum in noul format.

  14. Abia astept confruntarea si te rog sa fii cat mai incisiv si sa scoti de la Presedintele viitor al tarii ,Antonescu cat mai mult.
    Avem nevoie toti de o speranta fara promisiuni desarte dar ceva care sa mobilizeze acest popor si prosperitatea sa revina si sa creasca.Succes domnule.

  15. La cum face USL-ul ” opozitie”…tare ma indoiesc de faptul ca vor reusii sa-l suspende pe “rechin” !A vazut cineva Programul de Guvernare al USL-ului ? Pai in afara de un amalgam de …vorbe…nimic, nimic…a si doresc sa va intreb oare de ce Striblea…nu l-a ” contrat ” pe Boc ..ca har Domnului avea cu ce? Avea cu ce si mai ales DE CE !?La cit i-a permis sa debiteze Boc …putea asa ca o masura de bun simt sa-l intrebe : de ce ai promis ca in secunda doi cind vei fi la guvernare vei da profesorilor salarii marite cu 50%?Adica Tariceanu a fost prost ca prim ministru…dar el Boc , profesor [ nu fiste cine !] de drept constitutional…el ce a facut in afara incalcarii Constitutiei si nu o data ?Daca nu va mai fi prim ministru sau parlamentar intr-o viitoare guvernare [?] a USL…se va intoarce …la catedra ?Ma voi inscrie si eu la aceea facultate unde ” va preda ” domnul Boc, fiind sigur ca voi ” trece ” toate examenele !

  16. Victore o sa urmaresc emisiunea cu interes maxim . Personal cred ca toata reconstructia tarii mizeaza pe o justitie extrem de schimbata si de puternica si categorica . EXISTA POSIBILITATEA sa il intrebi pe Crin A. in caz ca l-as vota ma asigura de faptul ca toti corupti indiferent de partid sau alte sectoare din tara asta vor plati pe drept si in functie de impunere li se vor consfica averile acestor criminali ca altfel nu le pot zice . Daca esti dragut intreabal te rog chestiunea asta . Cind vom avea arestari si justitie ? Cind ? Cind ? Va fi Crin A. ” mana de fier ” ca sa il votez pentru ca momentan nu m-am decis….Multumesc anticipat in caz ca vei puncta acest aspect . Mult succes in continuare

  17. Draga unchiule Vicky, de cand mi-ai spus ca tu vorbesti la fel cu toata lumea invitata, nici nu stiu… dar totusi incerc sa-ti spun. Daca ai eventual interesul ca opozitia sa se miste cat mai bine si sa-i schimbe pe astia cat mai sigur, atunci cu mangaierile pe crestet nu ajuti cu nimic, dimpotriva.
    Am devenit si eu un tonomat din asta mai simplu, care repeta treaba asta la nesfarsit, pe toate forurile, unde-s lasat sa scriu.
    Critica aspra si argumentata, mai ales din partea presei, este aceea care mobilizeaza opozitia la performanta.

  18. @catalin: ai punctat foarte bine variantele, dar ai omis totusi ceva: factorul uman tipic romanesc. Fac pariu pe orice pe lume ca, chiar si maine (nu mai zic anul viitor, cand marinaru’ mareste salariile si pensiile si apoi se bate cu pumnii-n piept ca a rezolvat genial criza si a scos tara la liman, ca un mesia dambovitean, deci sa votam portocaliu!), am sta cu inima-n gat, fiindca cine l-a votat acum 2 ani pe marinar, voteaza la fel de imbecil, maine ori la anul, haita de hiene portocalii! Si acesti “cine”, sunt cu mult mai multi decat am sa pot eu pricepe intr-o mie de ani de acum incolo si ne pot dovedi pe noi, astia naivi, care credem in democratie, dreptate si cinste. Simplu, nu mai vreau sa plang pe strada, insultat si dezamagit ca niciodata, ca in dimineata cand am aflat ca m-am culcat seara cu geoana presedinte dar m-am trezit dimineata pe aceeasi corabie fantoma, condusa, la nesfarsit, se pare, de acelas capitan bezmetic. Ceea ce s-ar putea intampla, la un eventual punct “c”, catalin, al strategiei pe care i-o propui lui crin.

  19. Se comentează pătimas,parcă ar fi de rezolvat problemele dreptei,moralitatea interferentei cu stânga,defectele lui Antonescu si ale lui Ponta,efectul razelor de lună,scuzati,m-a luat valul,dar cam tot aia este.Parcă nu ar sti toată lumea că aici este vorba de cel mai pur sens al zicalei:„scopul scuză mijloacele”,iar scopul este comun acum unui procent de circa 60% dintre români,ca să folosesc un cuvânt pe care se bate toată floarea politicii românesti;să se termine mai repede tragi-comedia în care toti suntem până la urmă pierzători.

  20. Domnu’Antonescu de ce ai intinat bre nobilele idealuri ale dreptei refuzand participarea alaturi de noi la Marea Hotie Nationala ?

  21. Re:mihaic3001

    Statistic vorbind fanaticii sunt intotdeauna minoritari pentru ca provin dintr-o greseala a naturii si stii foarte bine ca natura greseste cam rar, de obicei lichideaza pe cel mai slab si mai neadaptat, problema e ca la noi este o configuratie mortala: fanatici + foarte multi prosti………multi tare = PDL si presedinte Base. Pun pariu pe o bere fara sa am vreo emotie ca la alegeri daca ii dai un pui lui tanti Parascheva iti da 10 voturi din ,, gospodaria sa ”.

  22. Dreapta romaneasca, unde e? In fine, n-are importanta, important este sa schimbam cel mai slab guvern pe care l-a avut Romania vreodata. Ziceam ca guvernul CDR a fost cel mai slab. Vad ce se poate si mai rau!
    D-nule Ciutacu va rog sa-l intrebati pe d-nul Antonescu cum vor combate tupeul portocaliu, minciunile, manipularile,dosarele facute-santaj,tradarile, cadourile electorale, excursii electorale, mitele, chiar scandalurile, bataile, furtul voturilor din diaspora, buletinele de vot mult mai mult tiparite, buletinele de vot nule,furtul voturilor din calculatoarele stapanite numai(!) de specialistii de la statistica si nu in ultimul rand ,trecerea unui lot PD-L la USL iar dupa alegeri, inapoi la pedele! Multumesc.

  23. Am uitat, scuze: cine-i va combate pe Talmacean, Hoara, d-na Constantinescu, Boureanu,in campania electorala ? Domniile lor sunt prea cu bun simt ,pentru astfel de portocalii….

  24. Cu remarca autoironica:m-am saturat de mine pe blogul tau,numai de dreapta nu are nevoie tara acum.E nevoie de cineva sa repare toate prostiile legislative ale astora de la putere,pe care eu ii numesc de extrema dreapta.Un program de masuri economice si sociale,de asta e nevoie in tara.

  25. Ok, statul a devenit un stat mafiot asta e clar.Pentru D-l Crin Antonescu :fara “servicii”credeti ca puteti face ceva?

  26. Victor, singurul lucru pe care-l pot face baietii din opozitie pentru a se spala de sintagma “toti sunt la fel”; e sa jure pe copii si pe mama lor ca vor infunda puscariile cu portocalii astia turbati.
    Stiu instig la violenta si la acte de violenta.

  27. Re : ha ha ha
    Sincer să fiu, n-am curaj să pun pariu. Îl pierd. Ai spus mare adevăr cu treaba asta : “fanatici + foarte multi prosti………multi tare = PDL si presedinte Base”. Dar ce facem cu ăştia, că ne “înfundă” încă o dată ? Parcă-i şi văd în campania electorală din 2012, cum se bat ptr. pui, peşte, biciclete, orez şi cartofi de la Udrea şi Cotoi. Pe bune, cine are idee cum pot fi ăştia “luminaţi la minte” , că altfel, iarăşi ne trezim cu PDL-ul până-n 2016 ?

  28. Nu stiu daca ajuta cuiva, da’ uite aduc eu lamurirea necesara balmajelii asteia uteciste despre dreapta si stanga.
    1 De ‘dreapta ” sau de ‘stanga” sunt doctrinele, eticile, sistemele morale si politice.
    2 Este o superstitie pur marxista ca “economicul determina socialul” sau altfel “baza determina suprastructura”. Retarzii care au studiat inainte de 89 si nu au mai citit nimic de atunci, au ramas cu pecinginea asta ideologica.
    3- In fapt sistemele morale sunt de ‘dreapta” sau de stanga”, in functie de sursa, de izvorul pe care il atribuie legii motale si legii in general.
    Socialistii atribuie legii drept izvor….societatea structura si stadiul ei istoric de dezvoltare, liberalii considera ca izvorul legii este persoana umana cu aspiratiile si libertatea sa, iar crestin democratie afirma ca izvorul legii este Dumnezeu.
    Din clasificarea asta rezulta plasarea socialistilor la stanga…persoanei umane, iar a crestin democratilor la….dreapta.
    Desigur exista multe nuante si variante ideologige, da’ esenta n-are a face nici cu capitalismul , nici cu rolul statului, nici cu …cota unica cum il auzeam zilele astea pe un dobitoc zicand pe sticla.

  29. “In the Country of the Blind the One-Eyed Man is King”
    (H.G.Wells, “The Country of the Blind”)
    Asa si acilea: cineva tre’ sa-si “asume” rolul de “far-calauzitor”, nu ? 😉

    Bre, eu simt ca voi mai vreti inc-o
    tura cu portocalii, ca nu v-a ajuns !
    Ia ziceti, n-am dreptate ?! 😀

  30. Nu cred ca poate exista o separatie clara, neta intre dreapta si stanga acum, la ora actuala in Europa, preocupata in cea mai mare masura de statul social, cel putin la nivel declarativ. Atitudinea fata de persoanele cu handicap este in mod sigur de stanga; dreapta autentica ar proceda ca in Sparta de acum 2000 de ani!

  31. Nu cred ca tiparul clasic stinga / centru / dreapta mai e de actualitate. In tarile “capitaliste” problema se pune altfel: cum pot sa finantez (eu guvernul) consumul celor care au platit deja o viata intreaga si sa le asigur o batrinete decenta. Teoria aferenta e bazata pe modelul Overlapping Generation Model (OLG). Ceea ce e interesant, e faptul ca politicienii isi stabilesc programul politic nu pe minciuni electorale, ci pe estimari cit mai exacte ale productiei generate de “activi” ce trebuie distribuita in mod “cit mai just” intre cei “activi” si cei “pasivi”. Idealurile de orice orienatare nu joaca nici un rol in acest peisaj analitic. E vorba de matematica, e vorba despre o problema de optimizare, in care factorul si comportamentul de tip PDL inca nu a fost modelat. In concluzie, daca PNL nu are la dispozitie un economist de calibru de tipul “very heavy metal” tare imi e teama ca CA nu a reusit sa tradeze nimic si pe nimeni.

  32. Imi cer scuze lui Victor si restului oamenilor normali “dă pă blog”
    pentru rabdare si cu asta inchei capitolul “Dă vorbă cu A(n)dy”:

    @De Andy pe 26 May 2011 la 22:53 (#)
    http://www.ciutacu.ro/articol/in-caz-ca-n-ati-priceput-portocaliilor/#comment-182610

    Rectific: nu esti un portocaliu; ai doar
    probleme cu limba romana si logica :))

    “2 . Acesta e singura blog pe care fac
    comenturi mai ales pentru ca mi se parea
    un blog mai lipsit de spirituali ca tine .”

  33. @ソリン pe 27 May 2011 la 18:31

    In fine, ai lovit cuiul dreptin cap!

  34. cine le-a intinat, stinga? alianta asta stinga-dreapta nu are decat un singur scop: sa ajunga la putere in locu’ lu’ base dupa care or sa-si dea la gioale. nu cred ca oamenii obisnuiti vor avea vre-un beneficiu din acesta alianta, poate doar ca nu mai e base, poate. ‘or sa vina si-or sa dea vina ca si pina acum de greaua mostenire si tot nimic nu vor face,ceea ce-i pur romanesc si penibil.

  35. Noi întâi trebuie să scăpăm de “ciuma” care a pus laba pe ţara asta, apoi mai vedem cum e cu dreapta, stânga, mai pe mijloc…
    Eu sunt foarte hotărâtă să-l votez pe Crin. Cât despre aspectele tehnice legate de cum ieşim din rahatul ăsta, ştiu şi câteva nume de specialişti în care am mare încredere.
    Mie nu de lipsă de profesionişti mi-e frică, ci de – evident – masa mare de proşti din ţara asta. Temeri pe care le-au exprimat deja şi alţi colegi.

  36. As dori sa il intrebati pe dl. Antonescu de ce este parlamentarul cu cele mai multe absente in parlament? In legislatura trecuta a fost la fel. i s-a atras atentia de multe ori, fara nici un succes. Dansul pretinde a fi unul din putinii politicieni “relativ” verticali si responsabili. Cum se impaca aceasta statura cu absenteismul sau din parlament. A cerut votul cetatenilor si l-a primit pentru a fi parlamentar. A fost mandatat de un numar de cetateni cu o anumita responsabilitate si e dator sa efectueze ceea ce a fost insarcinat prin votul primit. Eu daca am votat pe cineva astept ca respectivul politician sa isi faca treaba cu care a fost mandatat (e.g. munca de parlamentar se desfasoara in parlament, nu altundeva). Astept acest lucru de la politicieni de talia si statura dlui Antonescu, nu altii. Daca nu are timp de stat in parlament, de ce a cerut sa fie trimis acolo? Daca crede ca e o piedere de timp statul la sedintele in plen, de ce a cerut sa fie trimis acolo? E drept ca dl. Antonescu are interventii notabile cand sunt “evenimente” inportante in plen, dar munca de parlamentar presupune PREZENTA continua, nu FACULTATIVA/SPORADICA in parlament. Eu sunt pregatit sa il sustin si eventual sa votez pentru dansul in cazul in care va candida la presendentie, dar daca odata ajuns presedinte, va trata functia si responsabilitatea la fel cum trateaza functia si responsabilitatea de parlamentar (e.g. poate va trece pe la Cotroceni cu aceeasi frecventa cu care trece pe la Parlament). Va rog foarte mult sa insistati pentru un raspuns la aceasta problema. Va multumesc.

  37. Il respect foarte mult pe politicianul,omul de cultura,oponentul lui base de la prezidentiale.Asteptam emisiunea si ne-am dori mai multa actiune din partea usl.

  38. Re : violet
    Şi de fraude violet. Ai văzut în 2009 cum într-o oră – două, au “răsucit” nenorociţii scorul ? Mai ales dacă va “scăpa” şi nemernicia asta cu “voturi electronice”, “voturi prin corespondenţă” … Vedeam cu toţii cum fraudează alegerile şi n-aveam ce face ! PSD-ul şi PNL-ul au greşit atunci că nu au scos tot electoratul în stradă. Cu siguranţă atunci ar fi ieşit mulţi, nu ca la ultimul miting.

  39. Bine @liviu , ti-ai facut “norma” … Poti sa pleci acum ! Sau DOAR ATAT te duce capul ?! 🙄

    Si daca totusi , cumva , nu esti un “postac cu patalama” si mai ai resturi de memorie si creier , iti vei aminti ca SUB TOATE GUVERNARILE romanii au trait mai bine sau mai putin bine (f.bine NICIODATA !!!) , dar AU TRAIT , AU SUPRVITUIT …!!!
    Sub guvernarea Basescu-Boc , ROMANILOR LI S-A LUAT DREPTUL LA VIATA !!!! Aceste doua hahalere , impreuna cu gasca lor , AU DEZINTEGRAT LITERLAMENTE intreaga Romanie (si nu mai detaliez …), luand romanilor si putinul drept la viata care l-au mai avut! 😡

    Asa ca DA !!!!!!! Eliberarea de Basescu E UN SCOP IN SINE , LA FEL ca eliberarea de Ceausescu …! El reprezinta “ESENTA RAULUI” si a ultimei trepte de decadere morala si intelectuala a acestui popor ; el a fundamentat , ca politica de stat , minciuna , hotia , santajul , tradarea , ipocrizia , imbecilitatea , etc. , CONCENTRAND INTR-O SINGURA PUTERE SUMA “pacatelor” celorlalte foste puteri la un loc !!!

    Ai inteles macar acum sau “imi racesc gura de pomana” ? 🙄

  40. @purcelix: ‘niciodata sa nu spui “niciodata”‘ 🙂
    @violet: subscriu, soro.

  41. Don ciutacu, transmiteti-i lui crin framantarile unui om din multime, om pe care neputinta si zadarnicia il sufoca iar zbaterile sterile ale opozitiei, il arunca pe culmile disperarii. Si nu sunt singurul care se perpeleste si imbatraneste zi dupa zi, vazand bataia de joc, lacomia, arivismul, lipsa de bun simt, incultura, golaneala si slugarnicia care ne inconjoara perfid, strangand din ce in ce latul in jurul soartei noastre. Si mai spuneti-i ca e o mare onoare dar si o mare responsabilitate sa fi perceput ca salvator, de catre o natiune intreaga. Sa nu uite si sa nu ne dezamageasca. Cat despre stanga sau dreapta, parca croitorii se ocupa de asta! La cusutul pantalonilor, desigur!

  42. Eu nu pot uita cuvintele domnului Antonescu:[domnule Mircea Geoana sunteti un demagog…],e destul de dubios cum a accptat aceasta coalitie cu PSD cand domnul antonescu stie foarte bn ca nu au decat un sigur lucru comun PSD si PNL,traian basescu,dar ce urmeaza dupa traian basescu daca vor castiga alegerile? oare aceiasi situatie ca in cazuk PSD-PDL, asteptam un raspuns…

  43. Mda emisiunea e in direct Victor a pus intrebare …Crin nu pare hotarat sa mute munti din loc …cu tot respectul dar nu va fi presedinte asta ca pronostic ….Oricum mersi Victor ca l-ai intrebat …Mi-as dori o tara ca si Austria cu multa multa justitie pe metru patrat ….Din pacate e doar un vis.

  44. Extraordinara emisiune,bravos domnule.Crin a iesit din conul de umbra si sper sa faca totul ca la carte pana dupa alegeri si impreuna cu romanii cu capul pe umeri sa ne scape odata de ciuma portocalie.Da asa da emeisiuni de drag stai sa privesti si sa asculti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.