Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > România reintră în zodia electorală

România reintră în zodia electorală

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Dat fiind că eu nu mă pricep la politică, vă las vouă plăcerea să formulaţi întrebări

Comentarii

comentarii

Similar Posts

46 thoughts on “România reintră în zodia electorală

  1. Ei las’ ca acum te rasfeti!
    Dar, daca tot ne faci noua placerea de a intreba atunci:
    De ca ASTFEL si, mai ales de ce ATATEA compromisuri urate, ca sa nu zic dubioase?

  2. in ianuarie cind ne calcau jandarmii in picioare la Universitate, unde era usl, de ce nu au scos 70.000 de oameni si atunci sa dam cu jara de pamint pt totdeuna???!!!

    au stat si si-au frecat miinile spunind ca pe urma o sa-si maximizeze ei profiturile politice pe spinarea noastra a celor care am avut curajul atunci sa stam in fata securistilor de jandarmi basisti si sa strigam JOS basescu!

    basescu o sa fie presedinte pina in 2014 fara sa plateasca nimic din nenorocirile facute piona acum daca usl o sa iasa victorios in alegerile din decembrie???!!! asa cum foarte frumos a declarat acest maimutoi politic pe nume viorel ponta la indicatiile pretioase ale sefilor sai de la ppe

    votati usl, votati basescu presedinte pina in 2014
    niste IPOCRITI, asta sinteti cu adevarat toti uslistii

  3. Mergem la inca un referendum in martie-aprilie? Ca eu abia astept sa-i mai dau o stampila-n… moalele capului lui Basescu! (Cu alte cuvine, il mai suspendam o data?)

  4. Cateva intrebari:
    1. Ce scor va obtine USL la parlamentare?
    2. Ce candidat va sustine PSD la prezidentiale?
    3. Va mai exista USL dupa 01.01.2013?
    4. Ce partid (nu alianta) va obtine procentul maxim la parlamentare, cu dreptul de a desemna premierul?
    5. Ce premier va desemna PSD in azul in care va avea aceasta posibilitate dupa parlamentare?
    6. Care este cel mai mare avantaj al USL/PSD in campania electorala pentru parlamentare?
    7. Dar cel mai mare dezavantaj/problema?

  5. De ce crede dl. Ponta si cei din PSD ca poporul mai pune boticul la cooptarea unor tradatori precum Oprea si a unor grosieri precum Becali?

  6. De ce amagesc atat de multi oameni liderii USL? Fac acelasi mare rahat de lansare cum facusera si PDL cu ceva timp in urma….Sunt la fel de ipocriti si parveniti…A mai ramas oare macar o urma,o manjeaja de politician corect si pe cine dracu merita sa mai votez?Ca ce a fost pana acum nu,in nici un caz….

  7. de examplu:obiectivul inlaturarii lui Basescu (fundamental dealtfel pentru a urma ceva cu adevarat)este doar al U.S. L.-ului sau a devenit unul cetatenesc, civic…mai e posibil si productiv sa si-l asume doar o formatiune politica !?

  8. Eu cu atat mai putin, dar, cred ca trebuie sa folosim orice mijloc pentru a scapa de Basescu.Eu sunt un om simplu, am o varsta(63 ani),am trait vremuri grele, nu prea pricepeam la revolutie de ce trebuie sa se mai infiinteze si alte partide, in afara de FSN,dar niciodata pana acum nu m-a cuprins disperarea.O disperare amestecata cu neputinta,cu groaza ca acest popor, va deveni in curand, daca mai sta mult Basescu, ceva de care ne vom rusina. Mai tarziu, copii si nepotii nostri, crescuti in mocirla asta, nu vor mai simti emotie atunci cand se va intona imnul tarii noastre.Pentru asta si pentru alte mii de motive, prin orice mijloace, indiferent cat de murdare,trebuie sa scapam de el.Nu cred ca este multa lume fericita vazand cine intra acum in USL,dar daca asa vom scapa, fie.

  9. Buna seara d-le Ciutacu,

    De ce sunteti modest?Va pricepeti foarte bine si eu astept foarte mult emisiunile dvs.,pentru ca punctati foarte bine ceea ce doriti in dialogurile cu invitatii .
    Succes in continuare!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  10. ce parere are despre faptul cei peste 50000 de romani care au votat multiplu la referendum au comis o fapta penala. (nu ma intereseaza raspunsuri despre scandalul semeseurilor si centralizarii rezultatelor, nu ma intereseaza dna, nu ma intereseaza ca au votat peste ora 22, nu ma intereseaza faptul ca (efectiv)basescu e deligitimat fara echivoc).

    ma intereseaza strict chestia asta : trebuie sa raspunda penal cei care au votat multiplu?

  11. nici eu nu ma pricep, asa ca pune-le tu asa cum faci de obicei, nu are cum sa iasa rau..

  12. Ce cauta in “politica”?
    Simte ca are vocatie de bun samaritean sau care e smenul pentru care se-nvarte ?
    Sa numeasca 2-3 initiative parlamentare concretizate pentru care va ramane in istorie.
    Se gandeste vreodata la puscarie?
    P.S. Ai dreptate, dar slava Domnului ca nu pricepi sa faci politica lor cea de toate zilele.
    P.P.S. Cu intrebaciunile nu e grele, mai greuceanu e cu raspunsurile…

  13. @alexx.cristian: e imposibil sa ai o initiativa parlamentara fara sa fii parlamentar 🙂
    restul s-a notat

  14. Daca dupa 9 Decembrie,stapanul izmenelor impreuna cu gasca sinistra a mestecatorilor de ciorapi basisti vor “dezerta” din nou?Au vreun plan,vreo garantie sau au mers pe “jur sa moara mama”?Adica…au mai facut-o,ce i-ar impiedica sa o faca din nou?
    Parca dosarele si parchetul tot la basel erau…
    Si poate ne explica si noua care e castigul USL-ului din “compromisul” cu jiji,ca eu inca nu m-am prins…la ce le trebuia acest personaj?

  15. Nu vreau sa dreg busuiocul (si sa o dau la intors zicand ca, foarte teoretic, orice cetatean, pe “persoana fizica” poate face “lobby” pentru promovarea unei initiative parlamentare), abia acu aflai ca tovarasul prim de la judet e la prima tentativa parlamentar-fotoliera .
    Asa ca tac chitic, dar vrea sa zic : ce parere are cantindatul de colegii sai care beneficiaza de impunitate parlamentara ? 😀

  16. Eu sigur nu ma pricep la politica, dar daca tu nu -atunci cine? asa ca diseara stiu sigur ca il vei asedia cu intrebarile puse de comentatorii dvs.Intrebarea mea e: cand dracu, doamne iarta-ma incep astia de devalizara tara sa plateasca.Ca in fiecare seara vad din ce in ce mai multe stricaciuni si unde ne-au adus, dar tot degeaba.Ce asteapta? alegerile din 9 decembrie sa ia masuri, aproape cea mai mare speranta a mea a fost si v-a fi dna Pivniceru(pana acum multe nu s-au intamplat in afara de plecarea lulutei pe banii nostrii la bruxelles).
    of topic, bre patratele nici nu am crezut ca ma iei in bascalie, inca o data nu m-am suparat viata e prea scurta si in plus stiu ca nu sunt perfecta.
    Scuze Victor de chat pe blogul tau, sa ai o emisiune buna diseara si cu raiting pe masura.

  17. De ce Ghise sau Sobaru nu au loc pe listele USL ? Ce cauta pe aceste liste nume ca madam Placinta ,Niki Spaga ,Becali ,Frunzaverde ?Prin primirea lor in USL s-a compromis aceasta alianta .Vor sa se inbete cu apa rece ,cine-i opreste ? Eu una m-am vindecat ,nu mai ies la vot in Decembrie ma-am scarbit …(mai sti ,poate chiar aceasta este interesul?)

  18. Ce masuri sociale suplimentare prevede guvernarea pt. familiile sarace, avand in vedere scorul rusinos pe care l-am castigat ca tara europeana? Care este compromisul pe care a fost obligat sa il faca USL pt angajarea managerilor straini? Cum explica salariul colosal oferit acestora, fara un plan de redresare a companiilor respective.( dupa numiri, managerul are la dispozitie 3 luni sa depuna planul, timp in care banii ii intra in cont). Care sunt criteriile de competenta la liste pt. alegeri? Cat de importanta este stabilitatea si apartenenta la o doctrina politica, pe langa lipsa cazier, dosare penale, suspiciuni de furt si trafic de influenta. Multumesc.

  19. Nici eu nu ma pricep la politica, dar merg pe ideea ca nu trebuie sa pot face un film ca sa-l pot viziona și sa-mi dau cu părerea 🙂
    Am o întrebare pe care mi-o pun de ceva vreme și citind ultimul serial publicat de D-l Adrian Năstase pe blog am găsit acest pasaj:

    “Românii încă nu au o reacție organizată și o platformă de unde să își exprime părerea cu privire la teme precum corupția¨.

    James C. Rosapepe
    (fost ambasador al SUA în România)

    Întrebarea este: unde pot manifesta romanii liber? La un moment dat Primarul Bucureștiului a afirmat ca dorește sa declare Piata Universității zona libera pentru demonstrații dar nu a putut din cauza consiliului. L-am auzit pe Mircea Badea ca este aproape imposibil d.p.d.v. legislativ sa organizezi o demonstrație fără sa fii amendat sau răspunzător de orice individ trimis acolo de cineva special pentru asta.
    In acest moment în Parlament au majoritate, în Consiliu Bucureștiului de asemena.

  20. ma intreb dece voturile multiple se considera a fi DA cind ele ar putea fi si “da ” si “nu”!?adica frauda e apanajul celor ce l-au vrut plecat pe Base?ma gindesc ca la Bruxelles,s-a invocat 2.000.0000 de voturi fraudate pe care le scadeau din cele pro!(si le pun in circa antibasistilor)….asa s-a pus problema la audieri?

  21. @alexx.cristian: si marea imunitate se refera fix la declaratiile politice 🙂

  22. Nu am multe intrebari :
    1. De ce USL nu se comporta ca o adevarata forta politica? Mie nu-mi inspira incredere, chiar as zice ca se clatina usor
    2. De ce USL ia decizii controversate?
    3. De ce liderii partidelor de alianta dau declaratii contradictorii chiar daca sunt/sau nu sunt de acord cu anumite decizii pe care le ia USL-ul(ca alianta)? Asta denota slabiciune si faptul ca alianta este fragila. (ex : cand Antonescu a spus ca o sa candideze Becali pe listele PNL , a aparut Tariceanu cu declaratii absolut cretine si avea o fata de ziceai ca a mancat cacat la felul 1, felul 2 si la desert; iti convine/nu-ti convine, nu esti de capul tau in partidul acela si nu dai declaratii la presa in nume propriu, o faci pe diplomatu’, chiar daca-ti vine versi, pentru ca partidul nu e pe persoana fizica)
    Victor, chiar poti sa le ararti mesajele noastre , am senzatia ca sunt rupti de realitate, desi cred ca-i doare fix in cur de parerile alegatorilor.

  23. Sunt scarbit cand vad cum oameni care au luptat cu basescu nu-si gasesc locul in acest USL care devine pe zice trece Uniunea Scursorilor si a Lichelelor!
    O singura intrebare am:
    Vor disparea din politica Ponta si Antonescu cand vor vedea ca nu fac 50%+1 la alegerile din decembrie?

  24. Victore, nu sunt pe tema dar nu gasesc alta cale sa pun in discutie o greseala uriasa a lui Ponta. Am convingerea ca la mesajele transmise PSD, USL, nu se uita nimeni. Sunt un sustinator al USL de la inceput si un postac combatant exclusiv din convingere, cu unele mici rezerve. Stiu ca esti printre putinii care dau politicienilor mesaje analizate atent de cei in cauza. De aceea te rog sa-l tragi pe Ponta de maneca pana-i rupi haina, la nevoie, ca abordarea sa fata de problemele vlahilor este profund gresita si daunatoare tuturor. Ar trebui sa-si ceara scuze publice si sa dea explicatii. Cere-i sa faca o vizita in Timoc, sa vada ca romanii de acolo n-au nici macar gradinita in limba materna, ca nu se mai duc la biserica pentru ca slujba se oficiaza in slavona si nu inteleg nimic din ea. (La praznice, rugaciunea si binecuvantarea mancarii si bauturii se oficiaza de capul familiei.) Sa se minuneze cum au rezistat cei de acolo sute de ani unei politici de deznationalizare salbatica dusa de prietenii nostri ultranationalisti sarbi, poate se mai gandeste daca Serbia trebuie sau nu conditionata la intrarea in UE de o minima decenta fata de romanii timoceni. Si mai spune-i ca intre cel mai popular politician roman si un tradator de neam nu-i decat un pas foarte mic: politica de abandonare a romanilor din Serbia si Ucraina. N-are decat sa-l faca daca doreste, treaba lui. Dar dezamagirea ar fi imensa. O spune cu mare amaraciune cineva in familia caruia a intrat in urma cu patru ani, prin casatoria cu unul din fiii sai, o fata timoceana din Bor. Deci cineva care stie. Poate afla si Ponta cate ceva inainte de a spune prostii.

  25. Victor,
    Doua interbari:
    1. Cum explica prezenta suspecta la vot in localitati uitate de Dumnezeu, in care au fost mult peste 100%?
    2. De ce s-a gandit tocmai acum sa candideze la parlamentare? Pana acum a stat bine merci in pozitia de Presedinte de Consiliu Judetean (12 ani!) in care a administrat sume importante de bani si se duce intr-o pozitie in care nu mai are control asupra banilor dar ii ofera imunitate!

  26. De ce nu reactioneaza nici el nici Ponta cand Dancu, Voicu, Mitrea si alte specimene ca ei, declara sus si tare ca Antonescu nu va fi reprezentantul USL la prezidentiale?

  27. De ce au audus clase de copii , tinand cont ca sunt sub 18 ani, si din cate stiu este interzis sa faci politica in invatamant…… ? Cei de la protv au filmat cu CAMERA ASCUNSA profesori care au audus clasa de elevii….

  28. am si eu o intrebare pt Dragnea:
    Cit timp mai au de gind, usl-ul, prin guvernul ponta sa mai lase ETNOBOTANICELE LEGALE… ca au trecut 5 luni si se fac ca ploua… sau spaga din moartea copiilor a trecut dintr-un buzunar in celalalt.

  29. @dana logofatu: o persoana inteligenta
    nici n-are cum sa se supere pentru niste
    biete remarci (dar poate tine cont de ele).
    cine naiba e perfect ?!

  30. De data asta nu mai sunt patimasa; ma duc la vot, votez USL si astept cuminte rezultatul.M-as bucura sa rezulte un Parlament de la care am urmatoarea asteptare: sa armonizeze legile iar justitia sa oblige pe toti sa le respecte.Am cam obosit sa vad “interpretari ” diferite pe acelasi text cum, am obosit sa caut adevarul din trei surse de Media.

  31. Buna seara d-le Ciutacu ,vad ca nu faceti politica… dar puneti guverne ,puneti presedinti ,sunteti un adevarat tribunal cu foarte buni procurori etc.Vreti putin laudat …..o facem cu drag si in numar mare ,meritati .Faceti cum stiti mai departe ( faceti f. bine ), noi va multumim .Am si eu o rugaminte ,nu-l mai tocati pe Becali pana-l “omorati “Merita criticat ,educat ,tinut in tensiune, are o fire f. puternica, dar zau, avem nevoie sa scapam de basescu Sa facem pact cu oricine ,avem durere in suflet si apasare ,s-a intors guvernatorul mafiot la Cotroceni ,ne sufocam .Avem nevoie de discursul lui ,mai franc ,mai direct in obrazul lui basescu si camarilei lui.Decat mru cu unguientele ,vacile ,bauturile si parfumurile lui, mai bine Becali ,cu bune si cu rele .Asteptam emisiunea ,va fi un succes ,ca toate celelalte Il salutam pe invitatul d-stra si-l felicitam pentru felul cum a organizat manifestarea pe stadion .Avem sperante .

  32. Ai cohones! MARI. Restul sunt fomisti. Ciuvica, razvan dumitrescu, radu tudor, oana grecu tipa de foame. Stiu ca sunt colegii tai dar….daca prin absurd dispare Intact le va parea rau ca se pisa pe meserie. Tine-o tot asa

  33. 140.000E !!!!!!!!! 🙁
    Mafiotul asta face misto de noi?
    Vrea sa spuna ca amaratii aia au dat bani sa vina cu noaptea-n cap la Bucuresti,sa asculte 3-4 discursuri anoste si apoi retur?
    Baska au mai scos si bani din buzunar pentru haleala si bericica… 🙂
    Astia chiar ne cred retarzi pe toti?
    Si cat mai trebuie sa inghitim tampeniile USL in numele cauzei? 🙁

  34. Hint : impunitatea nu se refera la imunitate.
    Asta e pentru cititorii lor,care-s mai putin cititi decat ai tai, dar care daca tot mai arunca un ochi pe aici, macar sa priceapa despre ce e vorba.
    Mi-a placut firul discutiilor, dar doua sabii nu incap in aceeasi teaca.

  35. Ani de zile marele izmenar a fost facut tradator pe nedrept.Conform spuselor domnului Dragnea,ar trebui sa ne cerem scuze in fata acestui “om de cuvant”.Incredibil…si astia ca si jegurile basiste,ne cred prosti pe toti.
    Jiji e un om bun “care a facut numai bine”…aha,am inteles si eu acum rationamentul…e un om bun.
    Si oamenii si-au platit singuri participarea la mitingul de pe stadion???

    E clar ca nu pe cei ca mine incearca ei sa convinga sa mearga la vot…altul e electoratul lor tinta in momentul asta.

  36. Daniela,

    ca fapt divers îţi spun. ” Amărâţii ăia”, cum le spui tu, sau cel puţin cea mai mare parte dintre ei, n-au dat niciun leu ( în afară de cotizaţie, cei care sunt membri activi ). Nu ei dau, ci mai-marii partidului.

    Unii dintre cei care au mers la miting în Bucureşti nu au mai ieşit de ani de zile din localitatea natală. Dacă respectiva localitate mai e şi de câteva sute de mii de metri pătraţi, îţi poţi da seama cam cum e pentru respectivii plimbarea în Capitală.

    De asemenea, oamenilor li se asigură gustări şi băuturi nealcoolice. Nu ei dau bani pentru ele. Cine vrea berică, e problema lui personală.

    Organizaţiile de cartier au avut normă – să zic aşa – de a asigura un anumit număr de oameni. Membri activi sau simpatizanţi, vecini, rude ale acestora, iată cum s-a realizat numărul impresionant de oameni.

    Personal cunosc o doamnă al cărui soţ este membru PSD. Pensionar. Deşi doamna respectivă a insistat ca soţul să nu meargă la miting pentru că nu are o sănătate foarte bună, acesta nici nu a vrut să audă. S-a întors la 1 noaptea acasă, obosit dar foarte mulţumit de ceea ce trăise în ziua aceea. Nu mai spun ce încântat a fost de Arena Naţională care e “Occident curat”.

    Pe lângă cei care au venit cu autocarele, unii au preferat confortul automobilului propriu. Nu-i tocmai o avere să faci un drum de 500 km dus-întors pe banii proprii, dacă împarţi la patru – cinci persoane.

    Or mai fi şi alte aspecte pe lângă cele pe care le-am descris eu mai sus, nu ştiu. Mai împart însă şi 140 000 la 40, rotund, să zicem, şi îmi dă 3500 de euro pe judeţ, de asigurat de PSD, PNL plus PC şi UNPR ( bleah! ). Mare brânză…

  37. Auzi la el(blejnar),cica a respectat legea.Hai ca pana la urma jigodiile astea ne ajuta sa inghitim si behaiturile lu’ jiji,ochii dati peste cap de izmenar si toate dudele facute de USL.

  38. Mie mi-a placut interviul dar totusi, minciuna cu 139.000 de euro chiar nu pot sa o cred.Nu inteleg de ce politicienii trebuie sa sustina lucruri care se vede de la 5 poste ca sunt minciuni.Putea sa spuna si el o suma mai rezonabila.

  39. A spus ca deplasarea oamenilor si altele s-a facut pe cheltuiala org.judetene din cotizatii si din buzunarele proprii!Poate asa o fi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.