Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > Respectele mele profunde, roachere!

Similar Posts

128 thoughts on “Respectele mele profunde, roachere!

  1. @Danny: sigur. asa se-ntampla. nu mi-e frica.
    @DANUT: tu ai o idee fixa cu Teo? e ultima mea preocupare

  2. Ma asteptam ca gestul acestui Bogdan Negrea sa nasca un consens (macar) pe blogul acesta . Gestul e cu atat mai … frumos (nu gasesc alt cuvant , n-as vrea nici sa spun vorbe mari nici sa spun prea putin) tocmai pentru ca e gratuit . Tocmai pentru ca nu ajuta nimanui . La fel ca demisia lui R.Dumitrescu de la RTV . E mult mai simplu sa te aliniezi , ba chiar mai profitabil , de aceea e cu atat mai frumos sa n-o faci .
    Se pare ca in principal intelegem doar doua atitudini :
    1. “Taci si-nghite”
    2. Cand esti “bazat” si ai unde sa pleci sa arunci o flegma in genul celei a lui Lefter Popescu catre Turbatu’ in “Doua lozuri” (nenea Iancu) .
    Un gest demn in care sa spui ce ai de spus civilizat e , din pacate , greu de priceput .

  3. Scuze dar tipul e cam papagal daca tot iti dai demisia la ce te mai milogesti aratand ce lucrator devotat ai fost tu? Dupa cum se milogeste se pare ca a fost fortat sa-si dea demisia,in cazul asta il faceam pilaf pe janghinosul ce i-a fost sef.

  4. @doru: geme tara de viteji ca tine
    @Adi: te asteptai degeaba…

  5. da’,care este gravele greseli de ortografie de care face atata caz,d-nul 2 i??? eu n-am observat decat cateva virgule lipsa &-o inversiune,atat. dupe mine,intreaga limba romana,vorbita & scrisa corect sau nu,este o siluire a civilizatiei umane pe acest pamant (blestemat). eu am doar 4 clase primare… & nici nu prea stiu cu ce se ocupa AVATAR-ul asta. stiu ca toate institutiile romanesti e niste forme fara fond. este exact ca poporul roman care nu prea e popor,e mai mult o populatie plina de rasini,impresii & prostie colectiva cat cuprinde.

  6. @ I.I.

    Iartă-ne, iartă-ne…că nu suntem atât de profunji și flămânji să ne băgăm în seamă pe toate subiectele.Să elaborezi 6(șase) comment-uri despre nimic, cred că este o performanță greu de egalat.
    D-le Ciutacu, stați bine cu nervii…Vă invidiez!

  7. “merci” ca mi-ai scos mesajul, ca nu cumva sa-l superi pe mircica

  8. @DANUT: esti realmente tampit. ti-am mai publicat cateva. asta a fost ultimul

  9. @ Adi

    Ai exprimat exact ceea ce aș fi vrut să scriu și eu în legătură cu acest subiect.Mi-am pierdut timpul cu diverse futilități
    și am ratat esențialul.

  10. Imi dau seama cat de profesionist este… prin modul de exprimare… cat si prin caracterizare… astia sunt profesionisti Romaniei… vai de capul Nostru… cu “N” mare… 🙁

  11. Victore, baga adresa de mail a lui i.i sa-i scriem epistole cu subiect si predicat. Putem baga si complemente.

  12. @CPK: bine ca la voi, la IGPR, nu se face risipa de i-uri, profesionistule!

  13. Domnule Ciutacu
    Eu zic sa imparti blogul in doua parti.
    Una pentru analize gramaticale, sintaxice si morfologice in care sa-si esprime criticile intelectualii si o alta, in care noi cei mai putin dotati mintal, sa ne exprimam parerile asupra gesturilor pe care ni le expui.
    DOAMNE MARE TI-E GRADINA!

  14. @Steelu: eu zic sa va adaptati regulilor. sau sa plecati, daca nu puteti

  15. Toata admiratia, fara alte cuvinte, pentru semnatarul demisiei! Faceti cumva ca toate opiniile de pe acest blog sa ajunga si la dansul. Multumesc!

    Cu stima,
    Diana

  16. BOGDANE, MULTA BAFTA !

    Pune-ti gumele de iarna pe motor si calca-l pe nenorocit pe gat.

    Ai circumstante atenuante: era un dobitoc fara semnalizare !!!

    Bafta !!!

    P.S. Nea Ciutacu, scuza-mi limbaju’, dar PDL-eprele nu merita alt tratament.

  17. Tot ceea ce era de spus, referitor la aceasta demisie, i-am spus-o personal acestui OM, pe care am avut sansa sa il cunosc si sa imi fie coleg.
    Motivul comentariului meu este altul: persoana care nu are nici macar curajul de a-si declina identitatea, I.I.
    Tara asta a ajuns in acest punct datorita persoanelor ca d-voastra, I.I. si noi ceilalti simtim lovitura mult mai puternic, pentru ca posedam ceea ce se numeste bun-simt si demnitate. Poate exista greseli de ortografie, dar Omul care le-a scris, le-a asternut pe hartie cu emotia unui moment foarte dificil din viata lui, acela de a pleca de langa oameni pe care ii cunoaste chiar si de 10 ani, doar pentru ca nu a mai vrut sa se lase calcat in picioare de un NIMENI.
    Prin demisia lui, Bogdan a vrut sa ne arate noua, colegilor lui, ca reprezentam ceva, inca existam, pentru ca ultimile 6 luni in acest ‘minunat’ loc de munca au zdruncinat increderea fiecaruia in inteligenta si fortele proprii.
    Noi, colegii acestui Barbat curajos si demn, am avut sansa sa intalnim un OM viu.
    D-voastra, I.I., nu veti avea aceasta sansa niciodata.
    Multumesc, D-le Ciutacu, pentru postarea acestui document, care daca pentru altii inseamna o simpla demisie, pentru cei care mai lucram inca in AVAS (2 saptamani sau mai mult), a reprezentat o alinare.

  18. RESPECT ! Nu te stepta ca seful sa aiba vreo reactie, decat daca e chiar dobitoc, pentru ca asta ar insemna sa atraga atentia ceea ce e ultimul lucru pe care si-l doreste! Ce ai facut ai facut in primul rand pentru DEMNITATEA ta, ceea ce multi in tara asta nu mai au din pacate.Sunt lasi si prefera sa arate cu degetul, ca ai scris cu litera mica in loc de mare, lasand sa le scape esentialul! Nu-ti face griji, ca oamenii valorosi tot valorosi vor fi, din pacate daca aveai doar patru clase in tara asta ai fi ajuns mult, mult mai sus. Vezi vorba aia, “daca muncesti, cand mai ai timp sa faci si bani”( vechi proverb jidanesc 🙂 )Succes, si nu te speria ca esti deocamdata impotriva valului, ca eu nu stiu sa fi fost tu altcumva, viata merge innainte, abia acum incepe aventura!!!

  19. @I.I: continui sa ma uimesti prin modul magistral in care sari peste simtul ridicolului (ca peste bariera) fara ca macar sa-l atingi

  20. PENTRU I.I. : mai bine ti-ai reciti mesajele si ai lua lectii de gramatica limbii romane de la Bogdan.

  21. “Prieteni” care tot scriti pe aici, sincer imi pare rau ca voi va opriti la micile greseli gramaticale aparute.
    Cine e perfect si nu a gresit in viata lui un cuvant (scris sau vorbit), sau mai stiu eu ce ati vazut voi gresit in scrisoarea de demisie a acestui om, are tot dispretul meu, pentru ca e un ROBOT. Voi, asa-zisii oamenii perfecti, nu reusiti sa vedeti padurea de copaci, nu reusiti sa intelegeti mesajul transmis. Eee, probabil ca situatia statea altfel daca se semna “Mihai Eminescu”. Atunci ar fi fost un geniu si micile greseli ar fi contribuit la aceasta capdopera de arta, si voi toti l-ati fi apreciat si v-ati fi facut ca intelegeti… ca niste snobi ce sunteti.

    Un comentator mai devreme intreba daca mai exista oameni care isi dau demisia. Ei bine uite un OM. Robotii raman si inghit si unii ajung “p”resedinti.

    Iar pentru robotelul care a scris acest comentariu
    http://www.ciutacu.ro/articol/respectele-mele-profunde-roachere/#comment-123762 il rog sa incerce personal demisia lui de om cu 4 clase “Am plecat. Pa!” si sa semneze cu X in coltul paginii.

  22. Si io am vrut sa-l intreb pe 2xI ce l-o inervat. Ca i-o sarit tandara din te miri ce; habarnam ce i-o casunat pe om. Interesant caz…

  23. O sleahta de comunisti veniti la conducerea AVAS, in frunte cu presedintele cu “P” mic, de departe cel mai praf presedinte cu “P” mic din istoria acestei institutii. Bine totusi ca nu-l asculta orbeste pe seful sau BOC si isi permite sa isi plimbe fundul comunist zilnic intre Titu si Bucuresti cu masina de servici AUDI A6 – navetist de profesie. Sau ca nu reduce nimic din cheltuieli dispunand ca AVAS sa-i cumpere o Geanta de 1800 ron.

  24. Respect Omule, prieten drag!
    Pentru verticalitatea de care dai dovada, caracterul ferm, atitudinea sarbeasca, spiritul liber ,refuzarea compromisurilor si puterea de a spune ceea ce simti.Respect pentru cei care au inteles esenta acestui mesaj si cei care au coloana verticala.Respect pentru colegii tai, acei Oameni care te-au sustinut si au avut curajul sa se impotriveasca alaturi de tine, la scena deschisa, unui sistem inradacinat plin de oameni jalnici, incompetenti, imorali..sintetizand intr-un cuvant ‘pdl-isti’.Da…de la cel mai mic lingusitor..la cea mai inalta functie..pdl-istii aduna mizeria umana si si-o poarta cu mandrie in fata tuturor.

    Unii nu accepta niciun fel de batjocura si umilinta, altii o accepta constransi de situatiile vietii, cei mai multi stiu sa transmita pe ascuns ceea ce gandesc si sa felicite in soapta un om cu atitudine, iesind apoi cu zambetul pe buze si linguselile de rigoare in fata celor care ii calca in picioare.

    Si nu ma satur sa transmit Respect pentru cei care pot schimba ceva si nu ezita niciun minut sa o faca!

  25. AM GUSTAT SI EU ODATA DINTR-O CUPA ASEMANATOARE SI VREAU SA SPUN CA AM AVUT UN SENTIMENT DE ELIBERARE!
    PACAT CA ESTI SINGUR,CHIAR DACA ESTI SUSTINUT DE COLEGI;CATI INSA AU CURAJUL SA FIE ALATURI DE TINE CU DEMISIILE INREGISTRATE?
    AS SPUNE MULTE ALTE LUCRURI DAR SUNT O DOAMNA SI MA ABTIN,IN SCHIMB POT SA SPUN CA NE MERITAM SOARTA(DACA NU CUMVA A FOST MASLUITA LA UN MOMENT DAT)
    SUNT CONVINSA IN SCHIMB,CA VIATA TA VA DEVENI MULT MAI INTERESANTA SI MAI SAVUROASA,IESIND DIN GAURA ASTA DEVENITA MULT PREA URAT MIROSITOARE PT.CA TU SA O MAI POTI SUPORTA!
    P.S.SPECIAL PT.DL.CIUTACU:DE LUNI DE ZILE URMARESC CAMPANIA DVS.SI A ALTOR POSTURI DE TV,IMPOTRIVA ORORILOR ACESTEI GUVERNARI SI MA INTREB,INDREPTATIT ZIC EU,CREDETI CA ,PANA LA URMA, VA AVEA ECOU TOT CE INTREPRINDETI ?PT.CA EU NU INTREVAD NIMIC SI DEJA DISCUTIILE DIN FIECARE SEARA MI SE PAR CA SI CAND AM BATE TOTI APA IN PIUA.
    ATAT!

  26. Am uitat….
    Pentru I.I. si toti cei care au gasit vreseli in demisia Omului: sunt profesor de Limba si literatura romana si la prima vedere mie nu mi-a atras atentia nicio greseala de ortografie iar ideile mi se par exprimate coerent, cu logica si demnitate; as da o nota buna unei astfel de lucrari.
    Asta asa… pentru ca simteam nevoia sa fac precizari pentru toti cei care se cred mari connaisseuri de limba romana.

  27. Ai atins 300km/h!
    Ai castigat potul cel mare la un joc de poker cu cei mai experimentati adversari!
    Ti-ai castigat viata!
    Respect..

  28. Degeaba si-a dat omul demisia, seful si-a facut plinul si pleaca cu cv-ul plin. Ce se va intampla cu omul care a plecat? In afara ca va primi felicitari?

  29. revin… astia de dau si fug sunt ci mai tari, nu-i asa Ciutacu? Mai sunt unii care dau dupa ce au fugit; daca imi spuneai de unu care da si sta… fata cu reactiunea, poate l-as aprecia!

  30. Respectele unui cititor celui ce a fost si este un om, Bogdan Negrea. Respecte si celor ce mai sunt si vor mai fi in acesta institutie numita AVAS. Respecte, pentru ca dincolo de culoarea politica pe care acesta institutie a avut-o pe parcursul timpului, acesti Oameni si-au facut datoria, respectand legea si uneori, atunci cand au fost presati sa nu o respecte, pentru ca partidul o cerea, tot au respectat-o.
    Putini sunt insa cei ce stiu, ca dincolo de a fi functionar public, dincolo de a fi angajat la stat, dincolo de a fi o paria, precum mai nou acesti “indivizi” sunt etichetati,acesti robotei disciplinati sunt oameni. Sunt oameni asa cum ii descrie DEX-ul, sunt oameni asa cum ii prezinta domnul Negrea.
    Toti sunt oameni, la fel cum este si domnul Aurelian Popa si multi oameni din respectabila institutie AVAS.
    Unii au insa ceea ce se numeste coloana vertebrala, au ceea ce se numeste familie, au probleme si nu de multe ori destul de grele, pentru ca nu este usor sa te duci la DNA, pentru ca un baiat destept ti-a inaintat o plangere la “sto”, nu este usor sa stai ani de zile cu tinicheaua urmaririi penale legate de coada pana onoratul procuror intelege ca de fapt omul si-a facut datoria si nu a incalcat codul penal.
    Sunt oameni si oameni. Unii, precum domnul Aurelian Popa uita ca este om printre oameni.
    Este om pentru ca foloseste un Audi A6, este om pentru ca da masinile din parcul AVAS-ului prin contract de cesiune unor primarii portocalii, masini cumparate din banii contribuabilului roman, masini care nu sunt folosite de cei din institutie in delegatii, pentru ca ei isi platesc, pentru ca asa este “normal”, aceste deplasari din buzunarul propriu, din umilul salariu de bugetar.
    Este om domnul Popa, a fost si este mai ales atunci cand in preajma Craciunului era in UPU a Spitalului de Urgenta impreuna cu fiica sa, accidentata in urma unui eveniment rutier, datorita unei stari ceva mai speciale, prafurile or fi fost de vina spuneau doctorii.
    Este om domnul Aurelian Popa pentru ca iubeste.
    Nu este om domnul AUrelian Popa atunci cand “asasineaza” un colectiv de profesionisti, de oameni care si-au facut si isi fac datoria.

  31. il doare in pix pe basescu.ne meritam soarta.5 mil.de romani l-au votat.va astept peste 5 ani sa-l mai votati odata.

  32. @marius

    Din betie te trezesti, dar din prostie niciodata.
    Asa ca peste 5 ani, udrea sau eba.A, asta daca nu-si schimba constitutia, si isi pune presedinte pe viata, ne-am “supt” in cazul asta.

  33. Bravo,omilui drept!Ce-ar fi daca toti bugetari si-ar da demisia in aceeasi zi?Ar fi mai mult decat toate grevele si manifestarile de strada!

  34. @firstname008: atunci cand nu cunosti amanunte legate de un subiect, indicat si inteligent este sa taci; cu al doilea comentariu ai dat-o in bara rau de tot…
    Demisia lui Bogdan vine dupa o perioada in care el si cativa dintre noi, am avut curajul sa spunem ceea ce gandim celor care trebuiau sa auda, chiar daca stiam ca vorbim in van.
    Asa ca acest Om extraordinar nu ‘a dat si dupa a fugit’, ci a tot dat, pana nu a mai putut sa suporte umilinta de a fi calcat in picioare, cateodata chiar de colegi care au vazut un mic oscior si au considerat ca merita sa se intoarca impotriva celor cu care au lucrat atatia ani.
    Asa ca domnule/doamna, poate dvoastra ati proceda asa, Bogdan nu.

  35. Este atat de usor sa comentam gestul unui om, pe la colturi sau sub protectia anonimatului… dar noi doar vorbim, omul asta a facut ceva. Ba demisia nu e corect scrisa, ba a dat si a fugit… dar voi, voi specialistii care credeti ca detineti adevarul absolut, v-ati privit oare bine in oglinda? Cati dintre voi sunt in stare de un asemenea gest? Eu cred ca cei care incearca sa arunce cu noroi in omul asta, ori nu cunosc situatia, ori, dimpotriva, o cunosc prea bine. Inclin spre cea din urma varianta. Omul asta n-a dat si a fugit. Omul asta, Bogdan Negrea, la o zi dupa ce si-a dat demisia, s-a prezentat cu fruntea sus in fata comisiei de disciplina constituita din dispozitia presedintelui pentru a analiza “abaterile” grave” ale domnului Negrea. O comisie de disciplina intrunita la ordin, pentru ca domnul Negrea a indraznit sa ridice vocea. O caricatura de comisie care a analizat incalcarile regulamentului intern de catre dl Negrea, ea insasi fiind constituita cu incalcarea regulamentului invocat, din oameni alesi pe spranceana, dintre vajnicii slujitori ai persoanelor ce s-au simtit lezate de atitudinea d-lui Negrea. Omul asta a avut curajul sa-l persifleze direct pe presedinte, felicitandu-l pentru felul impecabil in care se descurca in calitatea pe care o are, atunci cand, salariatii adunati pentru a purta un dialog cu presedintele lor, despre drepturile din contractul de munca, ce le sunt incalcate, au primit un scurt monolog al presedintelui despre modul cum el isi va indeplini mandatul cu orice pret, dupa care i-au putut admira (contrariati) dosul. Nu-l ridic in slavi, pentru ca nu e cazul, el a facut doar ce a simtit si pana una alta este singurul care a luat atitudine… in felul lui, e adevarat. Noi, ceilalti, care ne rezumam doar sa barfim pe la colturi sau sa-i criricam pe ceilalti ce fel de oameni suntem? Ar trebui sa ne punem aceasta intrebare. El e unul dintre noi, un om simplu, dar unul care a refuzat sa-si plece umil capul, unul care a refuzat sa se lase calcat in picioare, unul care, spre deosebire de multi critici intelectuali, si-a pastrat demnitatea. Intre acesti “intelectuali” care intotdeauna, invariabil, vor vedea numai paiul din ochiul altora si un Om simplu, ca dl. Negrea, dar cu demnitatea intacta, il voi prefera intotdeauna pe acest Om. Dar cu o floare nu se face primavara. Priviti in jurul vostru si vedeti ce s-a ales de aceasta tara! Fiecare popor are conducatorii pe care si-i merita. Plecati-va fruntile, umiliti-va, lasati-va umiliti, lasati-va cumparati si apoi strigati-va nemultumirile pe la colturi, ba chiar aruncati cu noroi in cei care au avut indrazneala sa rupa aceste tipare si veti fi, cu siguranta, fericiti in tara pe care v-ati cladit-o!
    Domnul Negrea a refuzat sa faca toate astea, asumandu-si riscul de a ramane fara un venit stabil in aceasta crunta perioada pe care o traversam. E treaba lui. Dar gestul spune ceva mai mult decat s-ar deduce dintr-o simpla analiza gramaticala sau literara… pentru cine stie sa vada. Restul… nici nu conteaza.
    Si cum stiu ca dl. Negrea este un excelent profesionist, cum poate putini au mai ramas in aceasta institutie, am convingerea ca se va descurca oricand. Salut, deci, atitudinea dumnealui si demnitatea cu care paraseste aceasta institutie si ii doresc multa bafta in tot ce va intreprinde in viitor!

  36. Impresionant gestul. Decent si demn. Si fara mahalagisme. Nu cred ca e cazul sa facem analiza pe text. Nu e o lectie de scris cereri, ci o lectie de caracter. Cei care cred ca pot scrie mai frumos o demisie, sa o faca intai si apoi sa posteze fotocopia sa o vedem.

  37. roachere, ai fost mai tare cand il fugareai pe pdl-ist la meeting. super faza pe youtube. demisia aia e cam lesinata, ca o telenovela pentru bugetare plictisite. da’ ce-ti facu’ dom’le seful ala cu p mic, ca ne-ai umplut de curiozitate. si ce cauta dom’le un rebel ca tine la stat, sub psd-isti, pnl-isti sau pdl-isti?

  38. Respectul meu,domnule Negrea ,pentru curajul si coloana vertebrala pe care le aveti! Va urez multa sanatate,putere si un dram de sansa pentru va implini sperantele!

  39. Timp de 10 ani, acest Om i-a infruntat si s-a razboit cu multi sefi. Unii au inteles ce a vrut el sa le transmita, s-au schimbat putin si atunci Omul a mai stat. Pe ultimul sef nu a putut sa-l schimbe in atitudine, a vazut ca nu merita sa-i transmita ceva si atunci Omul a plecat.

  40. @Gabriela Tanase, e drept nu cunosc detalii; e posibil ca voi, ultima reduta, din AVAS, sa va fi batut pentru binele nostru, pentru bunul mers al institutiei, dar ghiciti ce, penibilul asta care si-a dat demisia, v-a certificat, intr-o oarecare masura, infrangerea 😉

  41. firstname008: Infrangerea o certifica cei ramasi, tataie! Asa ca bucura-te, fericitule, ca poti linge acum linistit osciorul aruncat in graba de mai marii tai! 😉
    apropos de penibili: incearca sa afli cine e acel “cineva” pe care-l citezi… daca tot vrei sa fii cool, macar sa arati ca ai si de ce 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.