Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > Respectele mele profunde, roachere!

Similar Posts

128 thoughts on “Respectele mele profunde, roachere!

  1. @eu, Badea foloseste, regulat(sau ne), aceasta expresie; nu sunt sigur daca citeaza sau nu pe cineva; de asta am spus …”cineva”–n am dat nume…Lumineaza-ma!!!

  2. @firstname008: observ ca doriti sa continuam un schimb de replici care personal mi se pare inutil, insa atata timp cat continuati sa jigniti intr-un fel sau altul un Om pe care eu il respect si apreciez foarte mult, ma simt nevoita sa va raspund.
    Domnul Bogdan Negrea poate fi caracterizat in multe feluri, dar va garantez ca ‘penibil’ in nici un caz. Eu as putea sa spun ca este un Om curajos si liber, alti colegi mai tematori ar putea sa spuna ca libertatea si curajul de fapt e inconstienta in vremurile astea; eu il percep ca un Om cu demnitatea intacta, altii ar spune ca a facut un gest inutil . Insa nimeni, din cei care mai lucram in ceea ce a ramas din AVAS, nu considera ca demisia lui Bogdan ‘ne-a certificat infrangerea’. Si daca ati fi citit postarile mele si probabil a unora din actualii sau fostii nostri colegi, ati fi inteles asta.
    Eu consider ca ei sunt cei infranti, cei care ne conduc, care au pierdut un Profesionist ca Bogdan, care a pus mult suflet in munca lui, si care vor mai pierde sau da afara multi altii. Ei sunt infrantii, pentru ca elimina oamenii care gandesc si au curaj sa spuna cand ceva nu e bine.
    In doua saptamani, peste 150 de oameni vor fi disponibilizati; credeti ca noi, cei care indraznim sa ‘ridicam glasul’ nu suntem pe lista aceea? Si da, ramanem fara servici, oricum salariile de mult au fost reduse cu peste 55%, insa noi ne vom gasi de lucru, pentru ca majoritatea avem pregatirea si experienta necesara.
    Sper sa incheiem aici aceasta polemica, pentru ca este pacat sa continuati sa jigniti un Om despre care nu stiti nimic si sa ii comentati gestul pe care El, spre deosebire de noi ceilalti, a avut curajul sa il faca.
    O dupa-amiaza placuta va doresc.

  3. Jos palaria, Omule! Pentru demnitatea de care ai dat dovada, pentru curajul si eleganta modului in care ai aratat ca inca mai exista o speranta… pentru mai bine.
    Pentru ca in ultimul an de zile ne-am pierdut si ultimul dram de speranta ca in tara aceasta valorile si perceptele morale mai au vreo insemnatate pentru “mai marii societatii”.
    Cei care au apreciat gestul demisiei ca fiind penibil sau ca fiind o lasitate, ar trebui, inainte sa emita judecati, sa se uite in oglinda si, cu sinceritatea de care sunt in stare, sa spuna daca vreodata, intr-o situatie similara, ar fi capabili de un astfel de gest.
    Poate ca ar trebui clarificata un pic situatia, pentru ca, este adevarat, din scrisoarea prezentata, se intelege contextul larg in care a intervenit gestul lui Bogdan Negrea.
    Cine va avea rabdare sa citeasca toate comentariile postate, inclusiv pe acesta, va realiza ca situatia creata intriga si, in acelasi timp, este si hilara.
    De ce? Pentru ca, in cadrul AVAS, s-a constituit o comisie de disciplina cu atributiile de a analiza si sanctiona abaterile disciplinare ale lui Bogdan Negrea. Dupa cum se poate vedea in scrisoarea in care acesta si-a prezentat demisia, activitatea profesionala a acestuia spune totul. Nu as vrea sa creada cineva ca ma erijez in aparatorul lui Bogdan Negrea.Am simtit doar nevoia sa intervin si sa mai fac niste precizari. Coincidenta sau nu (asta decideti dumeavoastra), cu ceva timp inainte de analizarea, in cadrul comisiei de disciplina constituite, a abaterilor de la regulamentul de functionare a institutiei, Bogdan Negrea a avut “indrazneala” sa aiba pareri despre mersul lucrurilor in tara in care traim si in institutia in care era angajat, pareri exprimate nu numai pe la colturi sau la o tigara. Da, a aratat ca este atfel decat majoritatea, a aratat curajul despre care multi dintre noi doar vorbim, fara sa fim in stare sa il si afirmam. Iar, “mai marii institutiei” au fost foarte lezati de adevarurile exprimate (inclusiv pe calea unor pamflete), astfel incat, au gasit de cuviinta sa ia masuri impotriva “abaterilor disciplinare” constatate.
    Parca ne aminteste de o anume perioada situatia aceasta, perioada in care cenzura si mecanismele de oprimare a celor care indrazneau sa ia atitudine functionau foarte bine si dadeau rezultate. Sesizeaza cineva vreo diferenta?
    De aceea gestul lui Bogdan Negrea este curajos si demn.
    Si as mai avea o remarca de facut: unii dintre noi pierd esenta lucrurilor si se agata de detalii nesemnificative (valabil pentru cei care au simtit nevoia sa faca o analiza gramaticala a textului, fara sa inteleaga mesajul, continutul acestuia,desi nici macar nu era cazul).
    In rest, ii doresc succes lui Bogdan Negrea si sunt convinsa ca are toate atuurile sa-l obtina.

  4. Esti genial Bogdaneeeee!! Ai avut demnitatea si curajul sa infrunti niste nemernici, niste lingai, niste tradatori imputitzi!! Bravos!! Noroc in ceea ce vei face de acum incolo…esti prea inteligent sa accepti niste mizerabili!! Rusine celor care au scris si care si-au permis sa faca niste comentarii rautacioase fara sa cunoasca omul din spatele acestor randuri!!

  5. Bogdane, respecte. Tu ai avut acel curaj sincer pe care eu nu mi l-am asumat nedorind sa ranesc pe cineva anume.
    Sunt convins ca oriunde in lume te vei descurca si bine ai facut ca ai parasit cloaca aia. Candva AVAS-ul insemna ceva, acum nu mai inseamna nimic. Asa ca baga gaz in cursa pentru viata ta.
    Pentru aceia din voi care nu intelegeti despre ce este vorba am doar doua cuvinte : nu incercati ! E dincolo de abilitatile voastre cognitive.
    Intr-o lume falsa si perversa ai demonstrat ca mai poate exista si sinceritate.
    RESPECTE…….

  6. Oameni buni, institutia asta este condusa de o gasca de indivizi fara Dumnezeu.Dupa instalarea acestui asa-zis presedinte (cu p mic), acesta a colindat toata institutia dand mana cu toti oamenii. La nici o saptamana am aflat din gura in gura ca dumnealui a comentat ca salariatii sunt prost imbracati si femeile necoafate (salarii nesimtite deh). Probabil ca acolo la Titu sau Gaiesti sau Targoviste de unde vine dumnealui doamnele mergeau zilnic la coafor nu strabateau tot Bucurestiul sa ajunga in marginea Bucurestiului cu tramvaiul 5 la AVAS. Incet-incet am aflat ca el nu are alta preocupare decat sa spioneze salariatii pe camerele de luat vederi, sa vada la ce ora vin (la ce ora pleaca nu mai conteaza)… Dar ceea ce a urmat intrece orice limita. Obiectivul principal… micsorarea salariilor “nesimtite”. Fara respectarea nici unei legi, nici unui contract de munca, cu ordine si acte aditionale nevizate de compartimentul juridic, cu acte normative intocmite pe genunchi… Oameni buni, institutia asta putea fi restructurata mai demult. Dupa ce a fost umpluta la refuz cu consiliere mini-jupiste sub 30 de ani, cu copiii diverselor “personalitati” aflate pe val, institutia asta se restructureaza acum. Si de cine anume? Pentru ce are aceasta institutie nevoie de 4 vicepresedinti? La o suta si ceva de oameni trebuie 4 vicepresedinti ai aceluiasi partid? Oameni care restructureaza cu pixul fara a cunoaste macar salariati! Trist, si chiar nu stiu de ce nu fugim mancand pamantul. (Ultima isprava a “vicepresedintei” numita pe criteriul “fina lui Prigoana”, a gasit de cuviinta sa sara la propriu ca o Chivuta de mahala in gatul salariatilor pe care i-a gasit fumand. In conditiile in care nimeni nu a spus vreodata oficial ca in institutie nu se fumeaza sau ca acela nu este locul de fumat). Se pot spune multe, din pacate ne temem cu totii.

  7. Nu-mi vine sa cred ce a putut deveni institutia careia i-am dedicat 4 ani din viata. Cum si-au batut joc de cei care prin munca lor au ridicat-o.
    E trist, foarte trist. Mi-as fi dorit sa nu-i fi votat pe astia, mi-as fi dorit un contra-candidat la presedentie eligibil care sa nu-mi jigneasca inteligenta cu SF-uri ca Geoana. Mi-as fi dorit o alternativa la actuala clasa politica de cripto-comunisti. Mi-as fi dorit punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara si lustratia extinsa si la copiii copiilor lor.
    E foarte trist. Nu pot decat sa-mi imaginez ce se intimpla acolo. Le doresc tot norocul fostilor colegi demisionari sau nu.

  8. Ahh..si inca un comentariu pe care as vrea sa il fac..conducatorul acestei institutii portocalii, taranul despre care vorbim, cel mai josnic om, cu cele mai josnice sfatuitoare, numite in functii de conducere dupa criteriul servilismului si al turnatoriei,ne-au cenzurat pana si libertatea de exprimare. Asta e dictatura tovarase!! Cunoscatorii stiu..ma refer aici la mailurile trimise de un alt coleg al lui Bogdan…simple caricaturi din Academia Catavencu..in numar de 5!! Faptul ca unul dintre colegii lui Bogdan si-a permis sa posteze un mail cu aceste caricaturi care il infatisau pe Basescu, Udrea si alte scursuri cu iz politic cu care conducatorii AVAS s-au identificat deindata..au atras sanctionarea persoanei care a distribuit aceste caricaturi si instituirea unei comisii disciplinare pentru intimidarea tuturor. Cu alte cuvinte, daca indrazniti sa mai comentati ceva referitor la portocalii, veti fi sanctionati la modul cel mai dur!! Penibil, rusinos!! Revenim cu alte detalii..

  9. toti tristii astia erau foarte veseli cand luau salarii de cel putin 80 de milioane pe degeaba. cand a facut atanasiu concedieri politice au tacut malc pentru ca ei erau la adapost. uite ca a venit si randul lor. acum ma bucur ca mi-a facut atanasiu-bisboaca favoarea de a ma disponibiliza ilegal. hai, domnule, ciutacu, cenzureaza.

  10. De dimi…poate ca tu ai fost unul/una dintre privilegiatii care chiar a stat degeaba si a incasat salariile despre care faci vorbire.Sa stii ca nu este vorba despre “salarii de cel putin 80 milioane”. Esti dezinformat/a. Unii au muncit din greu pentru banii incasati si si-au asumat anumite responsabilitati..acum poate dau si cu subsemnatul. Poate ca ai fost disponibilizat/a in mod corect, poate ca tu chiar stateai degeaba, asa cum te-ai exprimat.Altii nu..altii muncesc din greu si acum..pe salarii mult mai mici si la un volum mult mai mare de munca..pentru ca oamenii care au plecat si care vor fi disponibilizati transfera munca lor colegilor ramasi..Nu mai face comentarii rautaciaose..pentru ca nu cunosti situatia actuala a institutiei.

  11. @dimi: ‘fost coleg’, poate dta aveai salariu de cel putin 80 de milioane in AVAS, si in acest caz nu poti sa fi decat un fost/a director in aceasta institutie. Si poate eram veseli pe vremea Presedintelui AVAS Atanasiu, atunci cand aveam un salariu normal pentru munca pe care o desfasuram, iar aici ma refer la salarii cu 40-50% mai mici decat suma pe care o vehiculezi in postul tau (va trebui sa faci un calcul simplu aritmetic, nu de alta, dar avem si aveam salariul confidential, dupa cum bine stii)
    Asa ca, imi pare rau fost director sau fosta directoare, pentru indrazneala de a fi disponibilizat/a atunci. Toti cei care am avut curajul sa vorbim, aici, gazduiti de Dl Ciutacu, sau pe intranetul institutiei, nu aveam ce sa comentam pe vremea Presedintelui Atanasiu, pentru ca atunci nu si-a batut nimeni joc de noi, cum se intampla acum, si daca nu ati inteles pana acum, nu discutam ca avem divergente profesionale cu directorul nostru pe o speta, ci am ajuns bataia de joc a unora care nici macar nu au avut bunavointa sa incerce, in jumatate de an, sa afle care este activitatea desfasurata in institutia la carma careia au aterizat.
    Si inca o precizare: pentru cineva care a papat banutii astia de care vorbiti, si care a avut si ‘sansa’ sa fie disponibilizat/a ‘ilegal’, adica sa castige ceva banuti in instanta, ma gandesc, ca dta esti foarte ‘vesel’, nu noi.
    Hai, razi, dimi, doar te-ai acuzat singur/a, nu?

  12. Ce nu inteleg eu de unde atat inversunare pe Udrea. DIn puctul meu de vedere, ce-i drept de simplu cetatean Udrea este unul dintre politicienii curati care inca mai cunosc simtul responsabilitatii

  13. @Andrei: eu nu inteleg, dincolo de obligatia de a posta la norma pentru a apara onoarea cucoanei, ce legatura are Udrea cu subiectul acestui topic

  14. Despre acest presedinte cu p mic al AVAS, ar trebui stiut faptul ca dansul, probabil in mod deliberat a avut indrazneala sa dea telefoane sefilor/directorilor/presedintilor (dupa caz) de societati/companii/autoritati (nu dam nume), (probabil pdl-isti de-ai lui)unde fosti angajati ai AVAS au sustinut si promovat examene de admitere, pentru a solicita ca acei oameni sa nu poata fi angajati, din diverse motrive, poate personale. N-ati avut noroc domnule presedinte…ar fi fost cu siguranta o infractiune pentru cel care si-ar fi asumat un asemenea risc..Ati fost refuzat!!Ghinionul Dvs!! E bine de stiut

  15. Avasisti tristi, nu intelegeti ca nu mai aveti ce vinde? De ce nu inchideti odata pravalia? Va mai vaicariti mult pe banii nostri?

  16. Habar nu ai tu mai contribuabile cata treaba exista in institutia asta!! E greu de imaginat cand privesti la televizor cateva stiri fortate, unele comandate si cand citesti in presa articole dictate..intereseaza-te numai si spune-ne peste cateva zile!! Te asteptam la sediul AVAS!!

  17. dle contribuabil, care ‘banii nostri’?
    Intai documenteaza-te si abia dupa aceea deschide gura, altfel risti sa spui prostii, la fel cum ai facut acum. Salariile pe care le-am primit, pana in decembrie trecut, au fost platite din banii facuti de noi, ‘Avasistii tristi’, cum ne catalogati voi, cei frustrati si nestiutori. Si stimabili contribuabili, in special cei care personal sau prin familie sau cunoscuti ati avut bani ‘castigati cinstit’ cu FNI-ul, tot noi, tristii trepadusi din AVAS v-am produs banii pe care nu mai ii recuperati altfel niciodata.
    Asa ca ciripiti pe un alt gard, dle contribuabil.
    Si da, pravalia se va inchide candva, insa atunci cand se va intampla asta, asupra cui o sa va mai indreptati rautatea si furia? Sigur nu impotriva celor care ne-au adus pe toti in punctul asta, doar aia sunt ‘banii dvoastra’, corect, dle portocaliu contribuabil?
    Icterul e periculos, sa stiti… Nu se stie daca iti mai revii, si restul oamenilor te ocolesc…

  18. @gabriela
    dar tu ce esti acolo, gabriela? ca numai cei cu studii medii aveau salarii de 40.000 (plus premiile, mama ce bune erau). daca ai studii superioare si erai pila (cand te-ai angajat, in 2007-2008?)aveai vreo 80 de milioane brut. directorii aveau mai mult. nu mai vinde castraveti la gradinar. si cu munca, sa fim seriosi, 3 din 4 oameni frecau menta. si ghici cine a ramas dupa atanasiu? in primul rand aia angajati de el, lipitorii de afise, care frecau menta… acum o sa plecati toti, de toate culorile pentru ca, vorba unuia, se inchide pravalia.

  19. Mai “de contribuabil” hai sa-ti zic o taina : nimeni din cei care am plecat cu fruntea sus nu este trist. Si profesional vorbind, ne descurcam si in mediul privat. De ce? Pentru ca unii din noi desi inca tineri, avem un anume nivel de pregatire peste medie. Intelegi mata? Nu crede tot ce auzi la tv pentru ca asa va indobitocesc astia de o sa-i votati si la anu’.
    Dar pe de alta parte au mai ramas inca in AVAS acei dintre noi care sau datorita varstei sau datorita familiei sunt mai “legati” de Bucuresti. De ei imi pare rau pentru ca suporta fel de fel de mizerii pe care nu le merita de la oameni care nu se ridica nici la sfertul pregatirii lor profesionale.
    As vrea sa iti pot desena dar sunt convins ca iti faci mataluta o imagine buna pana la urma.

  20. Stimabile dimi, spre deosebire de tine si de altii, numele meu este lizibil, pentru cei care stiu sa citeasca. In concluzie, decat sa-ti dai cu presupusul inutil, ai putea descoperii ca am studii superioare, ca in vremuri de ‘boom’ al AVAS-ului salariul meu NET (cu toate sporuile pamantului)nu a depasit jumatate din 80 cel vehiculat de tine, ca premii nu se mai primesc in AVAS din 2008 si cel mai important: pe banii acestia, eu am batut tara singura in delegatii cu masina proprie, si cate 3 zile, lasand acasa copii mici, am avut parte de evenimente unde prezenta politiei a fost necesara pentru a putea ajunge acasa intreaga si multe alte lucruri pe care eu, ca simplu trepadus in AVAS, venita probabil ‘pe pile’ in acceptiunea ta, le-am facut pe un salariu care in realitate nu este nici de 80 de milioane, nici de 120 de milioane cum sustinea iubitul tau Boc, ci pe aprox 40 de milioane NET… E o diferenta destul de notabila, nu ai zice? Sau tu, stimabil dimi, nu stii ca la salariul brut se aplica impozite si taxe de net… 🙂
    Frunza la caini… arata-mi institutie, chiar si la privat, unde nu exista si specimene de-astea, insa diferenta este, stimabile, ca astfel de oameni nu au de ce sa inceapa sa spuna ce nu e corect, atata vreme cat ei primesc bani, chiar daca cu 60% mai putini, pentru a sta degeaba…
    Asa ca, din nou gresit, stimabile… Cei care scriem aici, sau in alte parti, inclusiv in institutie, suntem oameni care suntem capabili sa ne privim parcursul si sa nu avem ce sa ne reprosam din punct de vedere profesional.
    Insa, eu am inceput sa scriu pentru Bogdan, pentru a va face sa intelegeti pe toti cei care intr-o forma sau alta il criticati pe el sau gestul sau, ca nu veti avea sansa in viata asta sa intalniti un OM ca el, asa cum noi, colegii lui, am avut.
    O intrebare de final: lipiciul de la campania de afisaj din 2004 sau chiar de mai inainte, nu a fost oare cel care v-a ‘propulsat’ in randurile AVAS-istilor?
    Asa ca… nu mai vinde tu castraveti la gradinar, stimabil dimi…
    O zi extraordinara, stimabile dimi cu o gramada de bani de la avas in buzunar…

  21. Eu sunt expert, dimi, cu o simpla cautare dupa nume ai fi descoperit asta. Si in perioada de care vorbesti tu, eu, ca expert cu studii superioare, aveam exact banii pe care ti i-am spus, cu tot cu sporuri. Iar prime nu se mai dau din 2008, stimabile. Acum, primesc cu 60% mai putin, insa volumul de munca a crescut. La afisaj electoral nu am participat, am fost insa in delegatii si cate 3 zile, cu masina mea, departe de copii, am fost in situatii in care numai prezenta politiei m-a ajutat sa ajung intreaga acasa, asa ca, dimi, imaginea pe care tu si ‘prietenii’tai incercati sa o zugraviti, este mai mult decat falsa… Diferenta dintre tine si mine este ca eu am argumente reale, pe cand tu si ceilalti…
    Asa ca, nu mai vinde tu castraveti la gradinar…

  22. Imi pare rau sa va dau o veste proasta: pana la toamna AVAS se desfiinteaza. E sigur.

  23. Demisia acestui ,,dullard,, e cea mai buna demonstratie dece am ajuns(chipurile) la fundul sacului.Cu asemsnea”experti” trecusem de criza, ca apoi sa ne ..prabusim,, in haul saraciei.Si ce salariu o fi avut saracul….

  24. Draga floarea, n-ai motiv sa vorbesti cu pacat despre salariul lui Bogdan..din punct de vedere profesional, omului nu a avut ce sa ii reproseze comisia..Era bun in ceea ce facea..si facea unele lucruri pe care altcineva in institutie, nu le mai face la acest moment…asta e..AVAS -ul nu merita un asemenea om, cum nu ne merita nici pe noi. La salariul si conditiile actuale, e chiar un pacat sa iti valorifici pregatirea si cunostintele pentru o asemenea institutie. AVAS-ul a ajuns cea ce presedintele p mic a dorit..de fapt ceea ce sefii lui portocalii i-au impus..

  25. Buna ziua

    Se tot vorbeste de scaderea pensiilor cu 15%.Eu cred ca scaderea este mai mare,si anume 17.65%,daca calculam diferenta dintre valoarea punctului actual de pensie-732.8 lei-si valoarea punctului viitor de pensie anuntat de guvern-622.9lei.

    Marian 51 ani Bucuresti
    pensionat medical
    (neoplasm pulmonar)

  26. Bogdane,
    cred ca in istoricul presedintilor din 2000 pana in prezent l-ai uitat pe dl Musetescu, care a si murit acum un an,

    DAR nu te plange sunt unii care nu au prins 10 ani acolo ……… la salariile alea ……

    ca mai stim si noi care am mai lucrat pe acolo candva.

  27. @gogu: strict din punctul de vedere al lui Bogdan, care vine din structura fostei AVAB, are dreptate. Musetescu n-a fost sef decat peste APAPS. cand a fuzionat cu AVAB si a devenit AVAS, atunci a fost pus Ursache presedinte si Musetescu s-a intors la Camera Deputatilor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.