Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Reforma statului şi focosul din căcat

Reforma statului şi focosul din căcat

Un copil de 14 ani e suspectat de autorităţile statului că, prin forţa lui herculeeană şi pe baza unei abilităţi de spion sovietic, a spart un tren de marfă, a aruncat patru (sau, după caz, cinci) lăzi cu focoase, le-a transportat (de unul singur?) şi le-a îndesat ferm într-o fântână părăsită (mai nou, într-o groapă cu rahat, unde statul reformat, care ieri le găsise pe toate şi azi s-a răzgândit, le caută cu vidanja: gata, le-au scos din magma cleioasă!). Aceleaşi autorităţi consideră în scris că, într-un stat NATO, unica responsabilitate în privinţa securizării unui transport de tehnică militară care tranzitează pe calea ferată o parte a ţării revine cumpărătorului străin. Pe care nu-l monitorizează dacă nu cumva-i trece prin cap să detoneze încărcătura pirotehnică din tren. În schimb, autorităţile statului, altele decât cele care constată sec dispariţia iremediabilă a unor documente nucleare clasificate ca secrete de stat, îl filmează, prin reprezentanţi, pe mecanicul de locomotivă care opreşte pe câmp trenul cu detonatoarele de încăcături explozibile ca să vândă nişte zeci de bidoane cu motorină furată, probabil întru nemurirea lui pe youtube. Pe cuvântul meu că lipsesc numai lăutarii ca să mă simt parte a unui film de Kusturica.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Reforma statului şi focosul din căcat

  1. Doar că, spre deosebire de filmele lui Kusturica, ăsta ar rămîne un film de căcat, oricît de meseriași ar fi lăutarii ăia.

  2. Eu cred ca nefericitii astia incercau sa-i furnizeze “marfa de calitate” pentru “teroristul in slapi” de langa Timisoara, ca sa poata sa mai urce inca o treapta in clasamentul teroristilor de mucava, sa atace Iugoslavia cu scopul de a recupera benzina de contrabanda….

  3. Un lansator,un tanc,ceva maruntisuri militare cand mai transporta,ca m-am distrat copios!Tare de tot,haznaua cu focoase!Arhiva cu docomente este iremediabil,ei au spus-o, disparuta,pe cand cea de la csat,poate asa mai lecturam si noi ceva?!Trenul fericirii a ramas fara paza si conductor,cool,da’sine mai are?!Nimc nu se pierde,totul se transforma,base baga o medalie,ceva!Mai sunt haznale prin Romania de vidanjat,si incepe de la guvern!!

  4. Ar trebui sa fim aprovizionati in fiecare zi cu rate, gaste, lebede, gaini, porumbei si alte necuvantatoare, nu de alta, dar la cat rahat e pompat cu inversunare impotriva “poporului suveran”, cu greu mai poate fi curatat.

  5. e, acolo, un fleac…un alt artificiu pus la punct de-acolo de sus, ca şi în cazul senatorului voicu, pentru a distrage atenţia de la ceea ce se intâmplă de fapt, pentru a acoperi ce a făcut parchetul lui morar lacrimogenul (sau kovesi, sau care alt pupincurist o fi) în cazul chestiei ăleia care din greşeală se numeşte om (ca mulţi alţii, dealtfel) şi care răspunde la prenumele roberta.

  6. Parca la inceput lipseau 60 de focoase. Dupa ce au spus bulgarii ca de fapt lipsesc 80, au gasit si ei tot 80. Dar mai intai 79 ca sa nu fie prea de tot si, imediat dupa aceea, si pe ultimul. Asa ca sa ne linistim, totul merge struna. “Autoritatile si-au facut datoria”.

  7. Primul ministru si intitulatul presedinte sunt de neclintit in orice scandal in care subalternii lor sunt implicati. Victore traiesti intr-o tara de nebuni! Cred ca orice inalta oficialitate a lumii poate sa ia la misto marionetele de la Bucuresti. Sunt de neclintit. De ce? Pentru miliardarii SRI &Co trebuie sa traiasca linistiti indiferent ce se intimpla.

  8. Ce surpriza?! Si ofiteri de informatii sunt pusi pe liber datorita “constrangerilor bugetare”…!
    Ne miram ca dispar documente cu cercetari din domeniul nuclear. Sunt pusi la dispozitie ofiteri de informatii datorita “constrangerilor bugetare”.
    SUPEEEEER!!!

  9. Am si eu o dilema: e vreo magarie pe care sa nu o poti face in tara asta?? Orice om care isi doreste asta suficient de mult poate comite cam orice blestematie, oricand. Acum de exemplu. Daca mai are si o lingura de creier scapa si nepedepsit.
    Apropos de pasat responsabilitati, astia imi aduc aminte de…sa-i zicem bancul cu politistii care gasisera un cadavru si-l tarau in sectorul vecin sa se ocupe altii de el.

  10. Si ca sa fie filmul de Kusturica mai adevarat,cine garanteaza ca alea sunt focoasele ciordite? Ei habar nu aveau cate focoase sunt ciordite,ati cautat bine nu s-a mai ciordit si altceva in materie de armament in afara de focoase??Tot devenise treaba de cacat si ,,suntem si tara nato,, asa ca(parerea mea) le-au plantat ei in fantana si….uite ma ca am gasit focoasele. Gata chemati repede televiziunile gasim si un minor vai de capul lui si s-a rezolvat treaba. Patru lazi transportate de (mai nou)doi pustani? Prima data era vorba de o banda iar minorul tinea de sase acum ,,banda,, este formata din doi minori??Cam grea incarcatura pentru doi minori. Se termina si chestia cu focoasele cum s-a terminat treaba cu armele furate in coada de peste.

  11. alea nu erau nici un fel de focoase, doar niste ruginaturi – focoase adevarate se gasesc in clubul si emisiunea de televiziune a lu’ Botezatu…

  12. Ar fi fost mişto să mai şi bubuie focosu’ în groapa cu mehlem! Am avut ocazia să văd efectul unui banal pacheţel de drojdie aruncat (s-a vrut a fi o glumă bună) într-o budă la ţară, vara.
    Banzai!

  13. Eu nu stiu ce l-a apucat pe ala sa puna focoasele in fosa septica. Fosa asta poate sa faca explozie foarte bine si fara focos.
    In 92 cunosteam un primar dintr-o localitate de langa Bucuresti, de pe malu’ Argesului care mi-a povestit ca se poate.
    Era un zevzec la el in sat care tinea o mica carciuma si care era cam infantil.
    In perioada dinaintea Craciunului, atat s-a distrat pocnind cu carbid, impreuna cu prietenii lui clienti incat a scos-o din minti pe nevasta-sa .
    Intr-o seara femeia i-a luat saculetu’ cu provizia de carbid si l-a aruncat in buda din fundu’ curtii.
    Dimineata, individu’ s-a dus la buda, s-a asezat, si a vrut sa-si aprinda o tigare.
    Din cosmelie nu a ramas nimic decat gaura neagra, iar zevzecul a fost urcat in corcodus de suflul exploziei si a ramas acolo belit parlit si holbat, agatat in niste craci.
    Din satu’ ala au fugit toti cainii, si vreun sfert de ora a plouat cu baligi.
    Zevzecu’ s-a lasat de fumat. Era convins ca de acolo i-a venit beleaua.

  14. Si acelasi stat il tine pe un om in arest preventiv timp de 1 an si 4 luni ,incalcand legea(art 140 coroborat cu art 159 alin 13 cpp)Nu aveau voie sa il tina mai mult de 6 luni in timpul urmaririi penale.Inteleg ca urmarirea penala a durat aproximativ 1 an.Omul poate cere lejer daune,daca nu aici ,la cedo cu siguranta va avea succes.Cum dracu a interpretat ICCJ dispozitiile acelor articole?Eu am inteles ca i-au dat drumul dupa ce au terminat fazele de urmarire penala.6 luni era termen legal pentru ancheta.Eu sper sa nu am dreptate si sa nu cunosc toate aspectele din cauza.

  15. “Fiecare popor ajunge sa arate (mai repede sau mai tarziu) DUPA CHIPUL si ASEMANAREA conducatorilor sai !!!” 😳

    Asa conducatori … , asa popor ! Punct.

  16. ,,Ramane inca o enigma modul in care hotii au reusit sa arunce din tren cele patru lazi cu 64 de focoase deoaarece o singura lada cantareste peste 100 de kilograame, spun specialistii. ” Focoasele au o lungime de 1,80 metri si circa 60 de centimetri latime, si circa 6 kilograme fiecare, iar intr-o lada erau 16 focoase” spun sursele noastre.,, Romania Libera …minorul ala la 14 ani inteleg ca e ruda cu Arnold Schwarzenegger.

  17. Atat de tare se aseamana Romania cu “Crna macka, beli macor”, incat parca-l si vad pe Basescu dand ordine precum Dadan “Safet, kazacioc!”, sau “Safet, grenada!”, Safet aducandu-i-le precum o sluga obedienta. Insa cea mai aproape de adevar comparatie ar fi cea in care il vedem pe Basescu zilnic cantand “Pitbull!”, blonda raspunzandu-i rapid si lasciv “Terrier!”.

    @Victor Ciutacu: Geniala comparatia. Asta am ajuns. O tara de kitsch, plina de tocuri in namol, bilete pentru transport SRI, focoase in cacat si din loc in loc, cate un taraf in copac.

  18. EXCELENT TITLU !!!…
    In tara asta totul ” rasare ” din cacat !!!
    Este materia prima a Romaniei !!!

  19. mai nou focoasele made in romanika explodeaza astfel: bas-bas-bas-poc-poc, dar numai cind le zice boc (basescu). cum altfel ar putea exploda cu asemenea oameni, intr-o asa tara. si oricum efectul distructiv vine de la miros.

  20. Mai curand “reforma statului din cacat si focosul”, e mai aproape de realitate!

  21. chiar acum ma uit la o noua intoxicare cu Blejnar.
    vi se servesc cu pipeta.vor urma.

    o idee, nu stiu daca e buna,rea, nu sunt specialist in media dar le-o propun politicienilor opozitiei: ar putea si ei boicota televiziunile aservite puterii, hai sa facem o exceptie, tvr, care sa zicem ca e nationala?
    stiu ca nu e frumos,dar cred ca ar fi sanatos.i-ar pune intr-o oglinda nefavorabila pe cei ce au declansat pt. a doua oara acest model,acest precedent…
    in plus, s-a creat o falie uriasa intre telespectatori, eu, de exemplu nu mai urmaresc
    b1,10,tvr…doar f. rar…

  22. @ex: e din hartiile DNA Timisoara (care a si confirmat autenticicatea) aia cu Blejnar

  23. Antologic …

    Am sa salvez si inramez acest post al tau Victore ca sa le pot arata peste zeci de ani – daca-i apuc – copiilor de atunci cum era statul de drept in Romania dupa reformarea facuta de Genialul Conducator de la inceputul secolului.

  24. Dle Ciutacu, am si eu o intrebare (nu are legatura cu tehnica asta militara de…..)
    Oana Stancu e in concediu asemenea domnului Gadea, sau e pusa pe “liber” ? Nu am mai vazut-o pe tv de ceva vreme…

  25. Dupa atatea si atatea Bas… trebuia sa urmeze si un ca..t . Prea pute de mult ! Sper ca mirosul sa ajunga si la votantii romani care traiesc prin occident .

  26. intro tara de cacat, politica pute ca dracu’. un exemplu recent trecerea cu arme si bagaje a pntcd in barca marinarului. ciorbea ce spui baiatule? ai dat-o de gard? ce influenta mai are la voi petre marian milut? astept provincia.

  27. @bibi: Plangi bibi! Plangi. Eu personal o fac de mi se rupe camasa de pe mine desi ar trebui sa mi se rupa altceva…

  28. @cetateanul gogu: ce dracu’ de treaba au taranistii lu’ Ciorbea cu focoasele? chiar nu se poate comenta la subiect?
    @GcS: e-n concediu, e si ea om!

  29. In anul 1972 (nu eram nascut – povestea asta mi-a zis-o tata) un eveniment relativ neplacut a creat tulburare in randurile tovarasilor ce raspundeau de securitatea Scolii de Ofiteri de Militie (atunci nu era la Baneasa inca, ori abia se mutase din Oltenitei). Un “ielev” a crezut ca poate ar fi mai bine daca in loc sa steie si sa astepte cuminte sa il faca tara ofiter, s-ar face el haiduc. Si cum munitie se gasea din belsug prin curte a luat si el cat a incaput in valiza regulamentara de lemn, a mai pus si vreo doua muschete deasupra si cu imaginea lu Iancu Jianu in fata ochilor, a purces calm inspre micul sat din judetul Cluj de unde origina. E adevarat ca a apucat sa ajunga acolo, pentru ca desi furtul fusese descoperit in aceeasi zi, “ielevii” se aflau in permisie. Cum telefoane mobile nu se inventasera, pana se revocara permisiile, pana se auzi de treaba, omu ajunse acasa. Ajuns acolo s-a gandit totusi ca poate nu era chiar regulamentar ce facuse si a pitit valiza in… veceul de lemn din curtea casei parintesti. Deosebirea ar fi (da stiu, nu erau flocoase ci doar gloante) ca tovarasii ce ar fi trebuit sa previna furtul si nu erau nici foarte inalti in grade, au cautat personal (adica folosind in acest scop insisi persoanele lor) in depozitul ad-hoc unde ascunsese asta gloantele si pustile. Nu stiu cata bataie si-a luat ielevul de la organele murdarite de candel, dar cu siguranta prima paruiala a luat-o de la tat-su, pentru ca in veceu au gasit Oamenii Legii si caciula de mire (din miel) a lu tat-su pe care asta, ielevul adica, o aruncase acolo la o betie. Povestea nu ar avea morala si oricum, pe cine intereseaza? Atata timp cat multi dintre noi au imprimat cu fierul rosu pe suprafata neteda a creierului dictonul dacic “Asta e, asa e la noi!”, nu vad de ce sa ne mai chinuim si sa mai tinem deschisa closcaria. Sa dam bulgarilor Dobrogea, sarbilor Banatul, ucrainienii si fratii trans-pruteni sa isi imparta Moldova, iar Transilvania sa devina republica independenta. Marii Negre ii vom da tot dispretul nostru si flegmele ce ingroasa apele Dunarii inca de pe la izvoare.
    Marturisesc ca poate nu ar trebui sa vorbesc si sa imi dau si eu cu parerea mea de 10 copeici, pentru ca am ingrosat de ceva timp randurile evadatilor si deci nu sunt patriot. Imi pare rau doar de amaratul ala de focos care a stat mai bine de o zi in ceea ce peste cateva milioane de ani va fi probabil benzina (cat o sa mai fie pretul atunci?)

  30. Ce se gandea baiatu … am dat lovitura :)) cand colo focoase…puscarie, cea mai tare faza mecanicul vindea motorina :))))

  31. Mie mi se pare cusuta cu ata alba povestea cu focoasele aruncate in “buda” (scuza fie-mi expresia). V-ar fi greu sa credeti ca aceasta e doar incercarea de a musamaliza faptul ca niste componenente periculoase sa fi ajuns pe mainile unor teroristi? Nu ma pricep la armament dar am inteles ca un focos ar cantari in jur de 1kg, inmultit cu 80 (de la bulgari a trebuit sa aflam numarul corect!) si adaugat greutatea lazii ar rezulta o masa totala care cu greu ar putea fi furata de doi barbati sanatosi, daramite de niste copii! Parerea mea e ca s-au bagat la inaintare copiii ca ei nu raspund pentru faptele lor si ca de fapt autorii furtului sunt mult prea puternici pentru a fi prinsi de autoritatile romane. Credeti ca daca SRI ar fi aflat ca focoasele au ajuns pe mana teroristilor ar face public acest lucru? Eu nu!

  32. Va indignati degeaba, d-nule Ciutacu!
    Pai, de ex. La ministerul Transporturilor, totul merge OK. Cu crengute si cu tren oprit precum taxi-ul ,la semnul cu mana. Se vinde motorina? Vor zice ca, au salarii taiate si multi copii de crescut…
    La SRI totul e OK,cine sa raspunda pentru un transport care are ca punct de plecare o firma “privata”, punct de sosire o firma privata si am inteles, trasportul e asigurat tot de-o firma privata. Afacerile cu armament, prin firme capusa(parca am mai auzit undeva?) sunt “pazite” de fraierii de la Jandarmerie. Banii statului. Asa ca, trebuie sa ma simt in siguranta cand se face transport cu aramament pe teritoriul Romaniei si nimeni nu raspunde.Poa sa fie si nuclear? Cine stie ce-i in lada?
    A! au spus ca raspund bulgarii si… minorii care intotdeauna sunt “bagati in fata” intr-o retea.
    Pai, intr-o tara in care unui procuror de caz ii trebuie zece luni sa numere pana la 80, nu prea ma simt in siguranta. Armele de la Ciorogila nu s-au gasit in totalitate…Povestea continua…CSAT ce face?

  33. Tara unica UNICA pe planeta !!!
    Nici Apocalipsa nu o sa ne gaseasca pentru ca noi suntem IREALI !!!
    SUNTEM O GLUMA A NATURII !!!…

  34. Vai de capul nostru, brava Jandarmerie ce va fi reformata de domnul “branconier” Igas nu poate pazi un cacat de tren cu munitii vechi si (culmea!) destul de statice asa ca,ma mir ca inca nu suntem in anarhie pe fata.

  35. Interesanta analogie. Daca am fi macar la fel de veseli precum personajele lui Kusturica :-). Toata povestea pare fabricata, fara doar si poate, singura intrebare ar fi ce cap va cadea si de unde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.