Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Reforma statului: preşedinte-maharajah

Reforma statului: preşedinte-maharajah

România mileniului trei, oficial stat membru NATO şi UE, arată din ce în ce mai mult a “democraţie” corcită între modelele de succes centrafrican, asiatic tribal şi latino-american. Mai lipsesc câteva decoruri (rezolvabile, cu un pic de mobilizare) ale butaforiei perfecte: preşedintele să naţionalizeze resursele, să-şi mănânce miniştrii la grătar, să aibă emisiune proprie la radio/tv, să scoată-n afara legii media ostile, să patroneze un club de fotbal, să-şi ia cu acte şi sobor de preoţi un alai de neveste, să-şi proclame progeniturile moştenitoare de drept ale beneficiilor dinastice.

Guvernul e al lui, Parlamentul e al lui, structurile de forţă sunt ale lui, Justiţia e (în sfârşit) a lui, totul e al lui. Nici nu ştiu de ce mai cheltuim banii pe alegeri inutile.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

124 thoughts on “Reforma statului: preşedinte-maharajah

  1. Aştept să sune trompeta a “chemare”. VIN!!! 😉
    Nu cred că, de data asta, din Cotroceni va mai rămâne piatră pe piatră. Ori se crede infailibil (deci e nebun!) ori nu era în ţară când s-a pornit “furia” (deci… să-i arate cineva documentarele!) 😉

  2. MDA S-O LUAM IN “ORDINI'”, CRONOLOGICA –PTR. CEL CARE-A SCRIS CA EBA A FOST VOTATA —ITI DAU UN AMANUNT DE CULISE —LISTELE SUPLIMENTARE LA EBA(ADICA CEA MAI “FLEX” MODLITATE DE FRAUDA ) AVEAU CAM 1 METRU , DECI CINE SHTIE CUNOASHTE , A FOST ALEASA CUM AM FOST SI EU …..
    BASE , BASE FACE CE SHTIE EL MAI BINE , PROBABIL CUM I-A CITIT CINEVA DIN “MAGAZIN ISTORIC” , “DIVIDE ET IMPERA”….
    ALTFEL , PISI’ A MEA A COMIS-O IAR …AUZI LA EA “AEROPOARTELE” …. NU FACE DECIT SA-MI CONFIRME CURSURILE INTENSIVE DE LIMBA ROMANA CONTEMPORANA , CU LECTOR ROMEO FANATSTIK(BOC SE PARE E MASTERNAD LA EL ..)
    TANTI , S-ATARIZEZI TOATA VIATA ASTA A AT PLINA DE FIS-URI SI VUITTON , SI D&G SI CE-O MAI FI NUMAI P-“AEROPOARTE” SI CUM ACESTEA NU EXISTA VREAU SI EU S VAD CUM NAIBA O S FACI ?
    SUNI P BERCEANU SA CONSTRUIASCA UNU’?

  3. Eu sint de acord cu Eba, Dunarea poate sa fie folosita si prin ai duce pe toti prostii din tara asta pe malul ei si de ai inneca inaite sa mai apuce sa voteze.

  4. Victor, am putea oare să te împăiem și să te purtăm din sat în sat să luminezi mințile românilor? Că uite cum ne deschizi tu ochii către adevăruri profunde: trăim în dicatatură (ba chiar într-un fel de fascism!) și noi nu știm ori nu vrem să știm. Fii farul nostru luminos, lasă dracu’ aroganța și genialitatea.

  5. @Radu C: decat sa ma impaiati, mai bine ma pupati in cur. altfel, orice v-as spune eu, tot nu sunteti in stare sa pricepeti ce se-ntampla in jurul vostru. si mi-e teama ca eforturile de a va lumina sunt inutile.

  6. @FuXi

    Pentru ca nu vreau sa transformam blogul asta in forum, voi fi scurt…

    1. Zau ca nu pricep ce vrei sa zici cu “Excesul de sofism si incapacitatea de a percepe intențiile direct din realitate…”

    2. Despre alegerea Ebei in PE tot ce am spus a fost ca nu s-a bazat pe o frauda legala. Nu am zis niciodata ca alegerea ei nu e condamnabila moral. In plus, cred ca intrarea ei in viata publica a fost o mare eroare / prostie etc.. Intre noi fie vorba, toata istoria cu Eba a fost si este pentru Base una din alegerile cele mai contraproductiva in materie de imagine / PR.

    3. Despre morala, in politica, in media si in general in spatiul public… ma abtin sa spun ceva.

  7. @ciutacu
    bun asa. sa-mi scrii cand iti da dictatura cheile de la garsoniera de la gherla, sa-ti aduc portocale si tigari.
    te pup dulce in curul tau viteaz si iluminat.

  8. nu gust umorul de autobaza si nici aluziile pe teme de puscarie. deci dispari urgent de aici. nu inainte de a ma mai pupa inca o data-n cur.

  9. Am mai scris undeva, faptul că România, ca stat, nu mai există. Actuala putere politică este legitimată numai de o majoritate conjuncturală, care nu a rezultat în urma unor alegeri libere, ci în urma unor jocuri de culise. Astfel, actuala putere politică nu are nevoie decât de ea însăşi pentru a promova tot ce le trece prin cap. Mai rămâne ca structurile de forţă să devină aparate de represiune, ca să putem vorbi de o dictatură. Băeţii se străduiesc, mai daţi-le puţin timp. Vine Constituţia Bocească şi totul va fi după chpul şi asemănarea maharajahului.

  10. Subscriu la silvy. Eu mă simt complexată când nu cunosc semnificaţia unui cuvânt şi mă străduiesc maxim să scriu cât mai corect – măcar gramatical, şi o tută agramată, care citeşte mai rău decât un copil de clasa a II-a, este imaginea mea în Europa.
    Cui ar trebui să-i mulţumesc?!?

  11. Anand, actualul campion mondial la sah a fost nevoit sa calatoreasca cu masina pe ruta Frankfurt – Land of choice – Sofia. Iata cum descriu cei din echipa sa drumul prin tara noastra : “A trebuit sa mergem 480 km prin Romania spre orasul Vidin, la granita cu Bulgaria. Daca te uiti pe Google Maps, o sa ramai surprins cand, pentru o distanta relativ scurta, faci peste 9 ore. Doar cand esti nevoit sa parcurgi acesta distanta, intelegi de ce; sunt foarte multe zone de reparatii, la fiecare 10 km , caini morti, pisici ce trebuiesc ocolite, si peste un milion de gauri in asfalt. Si ca sa fie si mai dificil pentru soferi, a plouat in continuu – este un miracol ca masina a supravietuit in aceste conditii. Cei doi soferi, extrem de experimentati, nu au vazut niciodata asa drumuri proaste.”

  12. Am o solutie pentru reducerea numarului de caini si animale moarte pe sosele, in general: sa li se anuleze permisul de conducere celor care nu evita animalele. Si asa suntem prea multi pe sosele, se mai elibereaza maidanele astea peticite, dracului, de toti dementii si sceleratii. Plus amenzi, sa motivam militienii sa aplice sanctiuni drastice si in acest sens.

  13. Repetitia e mama invataturii. EBA stie asta , asa ca reia discursul pana ii iese snur.

    Cand va avea ocazia, pariez pe o galeata portocalie, ca o sa apara pasaje din pretuitul discurs si in recomandarile/sugestiile/reclamatiile
    scrise catre companiile aeriene.

  14. Eu privesc intreaga haita a lui Basescu ca pe niste frustrati ai perioadei comuniste,care au ajuns acum la putere si fac ca si cei pe care cu admiratie ii invidiau atunci.Deasemenea ii consider tradatori si impostori,japite fascisto-comuniste.Saraca tara,sarac popor ai conducatorii pe care ii meriti.

  15. De ce naiba nu au fost astia ai nostri in locul sefilor polonezi? Dumnezeu doarme adanc…

  16. Citesc: “Vladimir Putin a semnat un acord de participare a Austriei la construcţia South Stream, încheind astfel acţiunea de sufocare a proiectului rival Nabucco. România rămâne până acum singura ţară participantă la Nabucco care nu a trecut oficial şi în barca Gazprom…!”
    Pana unde poate merge imbecilitatea si ticalosia acestui gunoi care-si spune presedinte si care isi bate joc de tara asta si O INDEASA TOT MAI ADANC IN RAHAT PE ZI CE TRECE…!!! Stiu , am mai zis-o si eu , ca aceasta populatie isi merita conducatorii, dar aceasta scarnavie a depasit orice limita a ticalosiei :
    1. ne-a indatorat pana-n gat FARA A FACE NIMIC PT. TARA DOAR IMBOGATIREA CLIENTELEI…
    2. A DISTRUS SI PUTINUL CARE MAI ERA FUNCTIONAL IN ACEASTA TARA…
    3. A DISTRUS ORICE URMA DE MORALITATE CE AR MAI FI RAMAS PRIN ACEASTA NATIE…
    4. A DUS PROSTIA , TICALOSIA , IMBECILITATEA , SLUGARNICIA SI TRADAREA LA RANG DE POLITICA NATIONALA SI DE STAT…
    5. SI ULTIMA URMA DE LEGALITATE A ACESTEI TARI , “CONSTITUTIA” VREA SA O CALCE IN PICIOARE SI SA O BALACAREASCA CU LATURILE PD-ISTE…
    6. ACUM NE-A SI IZOLAT TOTAL DIN PUNCT DE VEDERE ENERGETIC…

    Cate dracu de ticalosii si imbecilitati mai este in stare sa scoata din el acest individ..?!
    Imi scuzi tonul agresiv si radical , dar am ajuns sa-mi fie scarba de fiecare noua zi in care ma trezesc in aceasta tara , am ajuns sa-l consider pe Ceausescu un “mic-copil” pe linga individul asta…

  17. DOOOOOOOOOOOOOOOOOAMNE!!!!!
    eu in clasa intai citeam mai bine…pe litere la inceput ,apoi pe silabe:)).fetica asta nu are pic de scoala..saraca ..la ce tata fustangioi are si care in loc sa supravegheze copilele statea prin porturi la muzee…vai de parintele care lasa asemenea catastrofe nefericite pe pamant.a trait DEGEABA.nimic nu e mai trist decit sa fii fiica de scula pe bascula si sa ramai in intunericul prostiei o viata.ia-ti profesori macar acum la 30 de ani ebo!niciodata nu e prea tirziu.sacrifica-ti din timpul in care torni rimel pe ochi.

  18. Bine macar ca nu a vorbit in engleza ca-l eclipsa pe tov Basica.Cum de nu le e rusine astora din fam Basica?A citit asa cum a citit dar a si priceput ca pe urma sa dezvolte subiectul.Nu cred.
    O banda de demagogi , asta e PDL in general si in special cei ce compun guvernul in frunte cu premierul si pres.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.