Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Reforma statului: preşedinte-maharajah

Reforma statului: preşedinte-maharajah

România mileniului trei, oficial stat membru NATO şi UE, arată din ce în ce mai mult a “democraţie” corcită între modelele de succes centrafrican, asiatic tribal şi latino-american. Mai lipsesc câteva decoruri (rezolvabile, cu un pic de mobilizare) ale butaforiei perfecte: preşedintele să naţionalizeze resursele, să-şi mănânce miniştrii la grătar, să aibă emisiune proprie la radio/tv, să scoată-n afara legii media ostile, să patroneze un club de fotbal, să-şi ia cu acte şi sobor de preoţi un alai de neveste, să-şi proclame progeniturile moştenitoare de drept ale beneficiilor dinastice.

Guvernul e al lui, Parlamentul e al lui, structurile de forţă sunt ale lui, Justiţia e (în sfârşit) a lui, totul e al lui. Nici nu ştiu de ce mai cheltuim banii pe alegeri inutile.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

124 thoughts on “Reforma statului: preşedinte-maharajah

  1. ba, da la cum citeşte fiica ai mică a marinelului cred că i se cuvine o manea pentru mandatu viitor la ieuropene cam aşa arată viitorul politic al ţării cu fetiţe de marinari bine cosmetizate a la ilena de buzău gata de asaltu final spre ieuropa

    astfel că ar fi cazul să fim optimişti la capitolu ăsta România nu s a schmbat, nu se va schimba prea curând sau poate deloc prin voia unuia care deja se crede cam prea Zeus pe meleaguri care nu prea sunt menite să fie împăgânite şi jefuite…

    ţara asta a ajuns să fie împărţită de caraghioşi şi ticăloşi o categorie care a dospit în tăcere pe vremea tiraniei iar acum îşi dă arama pe faţă fără nici o frică de Dumnezeu…

    http://fanu.wordpress.com/2010/04/19/romania-furata-timisoara-umilita/

  2. Daca ne da Baselu’ explicatia de ce zbor tancurile prin norul de nisip…vulcanic si avioanele, nu, inseamna ca…are solutii la toate problemele guvernului !

  3. Este incredibil ce sa intampla in tara asta! Nu pot sa cred ca romanii,care au fost la urne in Decembrie si care l-au votat pe “onorabilul”actual presedinte,plecat din acelasi oras cu al meu spre “tronul” pe care s-a autoinstaurat blamandu-i pe rivalii lui de furt de voturi,au fost atat de cretini incat sa creada promisiunile”dragului nostru sef” ca o sa fie mai bine! Acest DICTATOR transforma incet si sigur,tara noastra intr-o viitoare REPUBLICA COMUNISTA.Poate ca BASE ar trebui sa-si aduca aminte ce s-a intamplat in Dec.1989 si sa se gandeasca ca poporul nu mai poate continua in acest mod de batjocura,minciuna si nesimtire cu care e tratat,de catre nesimtitii care se pricep in a duce tara de rapa,nu inainte de a-si umple buzunarele(ca doar la asta se pricep cel mai bine).BASE,ar trebui sa se gandeasca ca “poate”o sa izbucneasca o a-II-a Revolutie,daca continua cu aceasta dorinta comunista de a conduce absolut tot,dar sa se gandeasca ca pe noi,romanii,nu ne poate deveni”stapan”!!Nu imi este rusine ca sunt romanca dar nu mai pot trai in tara asta,fara un servici,fara un sprijin.Cred ca si in Grecia este mai bine ca nivel al traiului,decat in tara mea,ROMANIA…

  4. De asta n-am avut succesuri pana acum , din cauza lipsei de vointa politica.Bine ca are EBA. Lasa-ne , lasa-ne!

  5. Credeam ca domnul presedinte este bolnav, se pare ca inca se bine bine, sa mai tina paginile discutiilor de pe sticla si online. Sper ca pana la viitoarele alegeri, sa emigrez, sa nu mai vad toate mizeriile posibile si imposibile..

  6. Super tare!!! Cat de analfabeta si balbaita poate fi aceasta fiinta(ca alta denumire nu-i gasesc)!!! Ma mir cum de mai are tupeu sa se mai prezinte la “munca”.Cred ca i-a fost foarte greu sa citeasca si de pe foaie.Un lucru e sigur,cei care ii scriu “compunerile” ar trebui sa se limiteze la cei mai usori termeni lingvistici,pt.a-i usura munca progeniturii! Sunt destui tineri inteligenti in tara asta,care n-au avut”norocul”de a fi copiii TOVARASULUI BASESCU,pt. a avea sansa de a-si demonstra valoarea!!

  7. Si totusi ce s-a mai intamplat cu aia care au votat multiplu la europarlamentare(lucru facut public de autoritatea electorala)??? cred ca sunt foarte multumiti cu o asemenea reprezentare!
    “Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
    Sa-i imparti in doua cete, de nebuni si de misei,
    Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
    Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

  8. @pentru sustinatorii monarhiei .
    tocmai asta ar vrea sa fie basescu : rege
    si in tarile pe care le-ati enumerat sunt altii bossi . monarhia e o formalitate . NU are nici o putere reala . asa cum sunt ,,alegatorii ” la noi .

  9. E aproape inimaginabil ca o asemenea creatura, care poarta numele de EBa face parte din forumul european.Ce stupid ca o fiinta care nu stie nici macar sa citeasca cursiv sa explice savant de ce are nevoia aviatia in cazul unui atac de nor cenusiu.Si vine Badea in emisiunea lui sa-mi strice definitiv somnul intreband in stilul lui mistocar:Ceva mai minunat exista?

  10. Fratilor, in legatura cu proasta tarii, EBA, sa nu exageram. In PE mai exista si alte panarame. Numai Ro mai are un JIJI, un Vadim, mai este jegul ala -batausul-de la Cluj si mai sunt si altii. Iar restul tarilor au si ei ebele lor.
    Din Germania sunt trimisi la PE politicieni care sunt cazuti in dizgratia conducerii partidelor, trasii pe linia moarta, persoane mai putin frecventabile,etc…
    Iar faptul ca EBA-i proasta Romaniei nu trebuie reamintit mereu. Se stie…
    PS
    Zicea odata Iliescu: “…va plangeti ca sunt multi fosti membri de partid (comunist); asteptati sa vedeti cand vor veni fostii utecisti si soimii patriei…” Avea dreptate?

  11. @ Felixa

    Da, ai dreptate…dar uiti 2 lucruri..
    1) “Saraca” fata nu este vanzatoare la magazinul satesc, este EUROPARLAMENTAR. Adica reprezinta Romania. Si daca reprezinta Romania, am pretentia sa fie al naibii de buna. Pentru ca pe postul respectiv, am fi putut trimite probabil 1000 de tineri cu un potential politic si intelectual incomensurabil mai mare decat al ei.
    Iar felul cum a ajuns acolo…cum a fost “votata”.. s-avem pardon. Este arhicunoscuta ingineria electorala performata de portocalii prin care fiecare sef de filiala a fost “insarcinat” cu un procentaj de voturi pentru domnita.
    Cu alte cuvinte…ca si persoana..da, este simpatica, sarguincioasa…cum vrei sa-i spui, dar pe noi ne intereseaza persoana ei politica.

  12. Raul are o logica foarte previzibila. Romania, in urmatorii ani, va regresa si mai mult. Faptul ca Basescu a fost reales este perfect, romanii care l-au votat il merita cu prisosinta. Dupa Basescu va urma o perioada si mai entropica. Se vor rupe haitele intre ele. Perfect. Democratia aceasta este doar o iluzie, multa minciuna, impotenta colectiva si ticalosie. Perfect. Pana va veni o criza majora si totul se va prabusi, pentru ca nu exista ADN-ul necesar. Personal, in ianuarie am emigrat, am vandut tot, m-am autoexilat din Romania.

  13. Iorachele taica, faptul ca sunt cazuti in dizgratia liderilor partidelor lor nu ii face neaparat batuti in cap pe PEistii alora, si nici nu planeaza vre-o banuiala de nepotism peste numirea lor. Doar ca factiunea lor,sau ei ca indivizi, nu au avut suficienta tractiune in partidul propriu, sau sunt un pic fringisti, sau batrani, poate o idee prea radicali, dar ei continua sa aduca voturi partidului. Pe cand EBA e nu aduce absolut nimanui in afara de padisah nici un beneficiu politic, electoral, profesional sau de imagine sau macar estetic. De aport de intelect nu mai zic. De-aia nici una din situatiile de mai sus nu se aplica in cazul de fata.

  14. Pe drept cuvant ne intrebam, si din pacate ramanem doar cu intrebarea: cine este de vina pentru dezastrul vietii noastre? O varianta de raspuns am putea deduce din atitudinea tandemului Basescu – Boc care reusesc pe multi romani sa-i convinga ca vinovatul sunt cei care executa ordinele si nu cei care transmit ordine. Eh, mai aveti vreo nelamurire?

  15. Unii romani chiar merita reprezentati de fastacita aceasta cititoare la greu dupa o pagina :(..

    Toata stima.. >:D<

  16. Cuvintele lui Elena Udrea sintetizeaza un adevar greu de contestat in privinta lui Boc:”nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea vreo problema”. Clar!

  17. Ei, totusi a fost o atentionare ca guvernul sa urgenteze reformele. Furtuna in pahar!

  18. Da avea dreptate “…va plangeti ca sunt multi fosti membri de partid (comunist); asteptati sa vedeti cand vor veni fostii utecisti si soimii patriei…”

    Si stizti de ce ? Deoarece e mai usor sa fii chibitz decat pe teren.

    E mai usor sa critici comunismul decat sa faci mai mult si mai bine decet au facaut respectivii.

    E mai usoar sa zici ca Iliescu a corupt revolutzia ieri decat sa luptzi azi impotriva smenurilor si tzpeleor lui Basescu si a gastii lui.

    E mai usor sa vorbesti decat sa faci (cu scuzel de rigoare pentru meseriasii vorbitului care vorbesc rar si putzin ca altfel … n-am mai avea loc de atatzia premiiantzi Nobel pentru Literatura catzi ne-ar invada din paginile maculaturii cotidiene ori din sticla eranului ).

    PS copii vostri vor trai in tzra pe care VOI le-o vetz-i da mostenire. Si tzara va fi compusa din tzopape EBA ori excroci BVB sau din altceva in masura in care VOI VOI si numai VOI vetzi reusi sa starpitzi tzoapele si excrocii. VOI si nimeni altcineva :
    “ce distractie ce misteaux”

  19. Comentez textul tau şi tema in discutie fara sa vad şi filmuletul postat de tine. Pur şi simplu nu am chef sa ma indispun inutil. Şi nici sa imi mai (re)amintesc o data ca democratia nu e perfecta. Pentru ca, ne place ori nu, EBA este europarlamentarul cu cea mai mare legitimitate pe care il avem acum, fiind singura aleasa individual / uninominal, asadar presupus datorita excusiv meritelor ei… Ceilalti au fost alesi pe liste.

    Vad ca pun unii pe aici in discutie chestiunea refomei constitutionale. Am sa ma refer doar la statutul constitutional al FUNCTIEI de presedinte. Pentru ca azi celor mai multi li se pare ca, asa cum sunt creionate – atat de actuala Constitutie, cat şi in proiectul lui Boc – limitele intre care poate evolua presedintele sunt prea largi. Chiar daca unora li se va parea usor excesiv, voi sustine ca una din cele mai convenabile rezolvari ale noianului de probleme aparute in timpul mandatului lui Basescu este transformarea transanta a statului intr-o republica prezidentiala. Asta ar presupune ca, in plus fata de azi, presedintele sa poata numi premierul, DAR SI SA-L DEMITA, sa gestioneze politica externa (ministrul de externe fiind dublu subordonat, presedintelui si premierului) şi… cred ca este de ajuns.

    Imi intemeiez punctul de vedere pe mai multe temeiuri, printre care:
    1) Intr-o astfel de alcatuire conctitutionala un conflict surd si fara un sfarsit previzibil intre presedinte si premier (vezi “meciul” Basescu – Tariceanu) ar fi daca nu imposibil atunci foarte greu sa mai apara. Si guvernul si presedintele ar trebui sa faca compromisuri si ar fi mai predispusi la acceptarea coabitarii ca fiind o situatie normala.
    2) Presedintele este alesul cu cea mai mare legitimitate din jocul electoral; (ganditi-va ca la alegerea presedintelui s-au prezentat mult mai multi alegatori decat la alegerea membrilor parlamentului!).
    3) Mentalitatea profunda romaneasca cere un “tatuc” aflat deasupra tuturor. Ca este asa sau nu, judecati şi dupa numarul mare de alegatori prezenti la alegerile prezidentiale, comparativ cu cele parlamentare.
    ……………………………………………………………………..
    ……………………..
    Mai sunt cateva argumente, unele destul de solide

    Celor care vor sari ca arsi şi vor acuza o strategie a lui Basescu le amintesc faptul ca la urmatoarele prezidentiale (de peste cinci ani) TB sigur nu va mai candida si ca mandatele slae prezidentiale sunt (macar partial) iesite din comun

    Celor care vor ridica in slavi Constitutia de azi le reamintesc ca acest asa-zis echilibru intre puterile statului din textul actualei Constitutii se datoreaza tot unei incercari de a compatibiliza persoane si orgolii (Nastase si Iliescu). Numai ca, in naivitatea lor, cei care au revizuit Constitutia in 2003 au crezut ca acel conflict surd dintre Iliescu si Nastase era maximul dihoniei la care ar fi putut ajunge presedintele si primul ministru. Se vede ca s-au inselat. Consistent.

    Celor care ar indrazni sa spuna ceva de incalcarea principiului separatiei puterilor in stat prin extinderea prerogativelor prezidentiale, le zic ca presedintele si guvernul sunt organe ale puterii executive. Asadar, luand de la unul (presedinte ori guvern) si dand celuilalt, NU SE INCALCA acest principiu. Acest principiu este incalcat mult mai consistent, de pilda, prin abilitarea guvernului de a da ordonante de urgenta… Asta da procedura bananiera…

    La intrebarea, posibila, a unora – “Ce ne facem daca ajunge presedinte [peste 5 ani] unu’ ca Nastase ori Basescu?” – scenariul meu vine cu un raspuns banal: NIMIC. Tocmai asta este idea. Ca daca Romania ar fi explicit si constitutional o republica prezidentiala get-beget, aceste tensiuni guvern – presedinte – parlament ar aparea mult mai greu. Nu pentru ca ar cobora duhul intelepciunii asupra politicienilor romani, ci pentru ca le-ar fi frica. Tuturor, de toti. Fiecare ar fi sursa de “distrugere” a celuilalt. Ceva de genul principiului descurajarii nucleare reciproce din razboiul rece: fiecare parte avea suficient armament ca sa distruga partea adversa si, in consecinta, fiecaruia ii era teama sa declanseze razboiul, cat timp stia ca adversarul il poate aneantiza…

    Unii vor zice ca pe acest scenariu ne intoarcem cu 20 de ani in urma, in plin totalitarism… Pe acestia ii intreb daca ei cred ca şi in Franta salasluiesc germenii totalitarismului? Ca parca este republica prezidentiala, nu? De America nu suflu un cuvintel…

  20. Poluare Prezidenială

    Se repetă, agasant, pe canalele tv confesiunea lacrimogenă a d-lui Preş. Băsescu : – Pe 06 decembrie 2009 unii „miau !!!” dat susţinere iar alţii (majoritatea) mi-au dat-o-n … Barbizon
    Cum s-ar zice : “Cioc să-i faci că barbă are !”

  21. Revin la subiectul Rizoaica: imi aduc aminte de episodul Faur Isaia cu cerneala, sau Costica Argint -Tariceanu. Este ciudat cum sunt aduse in fata unor persoane publice incomode astfel de ciudati pentru a le macina credibilitatea si nervii in batalii inepuizabile. Sincer nu cred ca e intamplator ce se intampla… Singura solutie, nu trebuie bagati in seama,

  22. Progeniturile SUNT moştenitoare de drept ale beneficiilor dinastice cam peste tot in lume: nu direct (inca), ci pe cai ocolite: vezi cazul lu’ Bush al’ mic, S-arCoji, etc. Ai puterea, strangi resurse, domini societatea. PUTEREA e tot ce conteaza pe lumea asta, in societatea de masa, anonima si capitalista.

    Scarbele astea mici n-aveau cum sa fie altfel, avand in vedere din cine se trag: n-o sa pui de condor din oua de gandac de canalizare! Da’ e tragic, revoltator (si da, rusinos si trist :D) ca intotdeauna intr-o societate “moderna” (adica masificata si devenita anonima – nimeni nu mai cunoaste personal pe nimeni, trebuie sa luam decizii in functie de iluzii servite pentru ca nu putem lua contact direct cu realitatea) cei din varful “piramidei” sunt niste GUNOAIE UMANE. Sa-i ia dracu’ pe toti!

  23. Buna ziua spun tuturor cu toate ca aceasta bunatate trebuie sa o gasim in amaraciune si rautate.
    Ce sa spun acum, trebuie sa ne bucuram de reintoarcerea la un TARABOSTES sau tradus in contextul lui basescu la un TRALABOSTES sau sa ajungem in medievalism la DESPOTI (AL LAPUSNEANU). Putem merge mai departe cu mixul istoric si sa combinam cu perioada fanariota pe post de fanarioti FMI-ul.
    Ce ramane de facut pentru o mamaliga care nu explodeaza, ramane sa se intareasca si sa se mucegaiasca, sa devina acra.
    Extrapoland de la mamaliga, vedem brandul de europarlamentar al EBEI din ce in ce mai acra si mucegaita, dar de pelagra care a cuprins tara, oare cine se mai ocupa?
    Ce sa mai spun fratilor, jugul basescian este din ce in ce mai greu si a tot cuprinzator.
    Va doresc tuturor un mugur de speranta intr-o primavara rece si plina de cenusa, vulcanica, morala, sociala si spirituala.

  24. Eu nu stiu ce va mai mirati cu EBA. Nu e prima data cand ne dam seama cat de proasta e si ca e pusa in fata precum era pus Nicu Ceausescu de ta-su. Asta e tara pe Basescu la-ti Votat cu el si cu familia lui mergem mai departe, chiar in in Uniunea Europeana

  25. @alphas: la nivel principial, textul tau e logic. sufera, insa, cateva mici si, mai ales, esentiale amendamente. “legitima” lu’ tata a fost aleasa printr-o frauda strigatoare la cer a masinariei de partid si a serviciilor secrete. in plus, aceste modificari constitutionale sunt visul unui om pentru care cuvantul democratie nu exista-n dictionar. si pe care tu-l suspectezi ca vrea sa se opreasca la cel de-al doilea mandat; eu nu…

  26. Cand a aparut perla cu avionul si tancul nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc la bancul:
    ” Dupa indelungi ani de cercetare se finalizeaza planurile pentru un avion care sa revolutioneze aviatia.
    De frica ca acestea sa nu fie furate, nu se comunica echipelor de specialisti care este obiectivul final.
    La licitatia internationala pentru construirea acestuia se prezinta 3 echipe din Rusia, America si Romania.
    Dupa 2 saptamani, echipa rusa se declara inapta sa finalizeze lucrarea.
    Dupa inca 2 saptamani, echipa americana se declara si ea inapta sa finalizeze lucrarea.
    Dupa 3 zile echipa romana prezinta un tanc.
    Proiectantii uimiti le spun ca planurile erau ale unui avion.
    Romanii se sfatuiesc 5 minute si le dau raspunsul:
    – Daca asteptati 3 zile il luam la pila si il facem avion!” 🙂
    Si ma tot gandesc…. n-o fi fost vorba de avionul care zboara prin nisip si inoata prin cenusa? O stii el, Boc, ceva???
    Stiti cum se zice “gura pacatosului adevar vorbeste” !
    Eu propun sa se adauge un articol in Constitutia Romaniei prin care sa se interzica norilor de cenusa de tip vulcanic sa tranziteze spatiul aerian suveran!
    Sa se invete minte!

  27. Toate cotele posibile si imposibile de avarie ale insuportabilitatii acestei stari a tot ce domina Romania au fost depasite.

  28. Ca un adevarat deontolog si vector de opinie publica, ce-ar fi sa dezbati intr-una din emisiunile tale si subiectul “Cine a desfiintat CNSAS?” Poti conrinua si cu “Cine a desfiintat ANI?” dar ar fi interesant sa vedem toti daca ai boasele si integritatea profesionala cu care tot faci parada…

  29. @George: in emisiunea mea dezbat ce vreau eu, ca d’aia-i a mea; inclusiv declararea ca neconstitutionale a unor atributii ale CNSAS si ANI. salutare si perfect justificate decizii, daca ma-ntrebi pe mine.

  30. Un mic comentariu
    Daca cineva isi inchipuie ca un sef de stat, indiferent de nume si tara, nu are tendinte autoritariste, dictatoriale, totalitare se inseala amarnic. Sta in firea umana sa se creada Intaistatatorul, Reformatorul, Alesul, Salvatorul, Alfa, s.c.l.
    Dar… Exista bunul simt, teama, reactia poporului (nu a populatiei), Constitutia, reactia international, Parlamentul…
    La noi, in acest moment, societatea este divizata, usor manipulabila -datorita lipsurilor materiale, a pauperizarii- lipsita de spiritul civic, de spiritul democratic.
    Incepand cu Dictatura Regala din 1938, cu exceptia 44-47- Romania nu a cunoscut spiritul democratic. Chiar -pot spune- ca in istoria lui
    poporul nu a fost un popor insetat de democratie. Asa ca in doua decenii -pacat ca Brucan nu a avut dreptate- romanii nu au avut timpul necesar sa-si formeze cultul pentru democratie. (Tineti minte miscarile si manifestatiile din 90-91)?Atunci, masele indobitocite, aveau alt zeu. Iliescu. Iar starea de atunci s-a intins peste timp afluind
    in situatia actuala. Basescu este un personaj care stie ce vrea si poate face ce vrea. Opozitia este muta. Lumea tace. Faimoasa greva a dascalilor, vedeti astazi, un mare fas.
    Asa ca…

  31. Victore, asa, mai inginereste:

    1. “legitima” lu’ tata a fost aleasa printr-o frauda strigatoare la cer a masinariei de partid si a serviciilor secrete.

    Cam stiu ce si cum a fost cu alegerea Ebei: o masinarie perversa, cam jegoasa, dar NU FRAUDA. Adica legal, dar imoral.

    2. … modificarile constitutionale sunt visul unui om pentru care cuvantul “democratie” nu exista-n dictionar.si pe care tu-l suspectezi ca vrea sa se opreasca la cel de-al doilea mandat; eu nu…

    Despre Basescu tot ce stiu vine dinspre spatiul public. Adica nu il stiu nici mai mult nici mai bine decat (il) poate sti orice om la curent cu ce (se) spune despre el in spatiul public.

    In naivitatea mea cel pe care il suspectez ca va fi responsabil pentru terminarea mandatului prezidential cel tarziu in 2014 este romanul de pe strada.

    Personal, nu am nici un temei sa afirm ceva despre intentiile lui TB – nici ca sunt bune, nici ca ar fi malefice. Dar inclin sa cred ca se va opri singur in 2014. Daca nu, revin la ce ziceam in paragraful anterior. Zi buna, tie si cititorilor tai.

  32. @ George
    ANI nu are echvalent in Europa. Pentru asta exista Fisc, Curte de conturi, politie,etc.
    CNSAS s-a nascut mort. Daca doreau, scoteau asa-zisele dosare de Importanta Nationala(!?)
    si dadeau la mass media pe toti ofiterii, colaboratorii si turnatorii Securitatii. Maram ca politie politica. Asa a fost folosita sa-i de-a in gat pe aia care aveau ceva cu puterea
    zilei: Iliescu & Basescu. Pe Constantinescu nu se pune ca l-au invins.
    Si intru-un stat cat de cat civilizat Curtea Constitutionala este o institutie respectabila. Aici, daca da o solutie favorabila puterii este buna, daca nu, sunt corupti, jegosi, securisti,etc…

  33. Daca inca n-au cazut capete, si toata ora de dirigentie a fost doar o atentionare, totusi cred ca se poate spune ca atentionarea respectiva de fapt a fost un ‘avertisment oficial’, ca oricand pot cadea capete.
    Un comentariu ratacit.

  34. nu pot sa o ascult pe EBA. Am impresia ba ca plange, ba ca minte, ba ca ma crede prost. Simt asa in stomac o repulsie ca si cand am vazut filmuletele despre vanatoarea de pui de foca din Canada. Oribil. Nu ma vreau sa vad asa ceva. Nici aia cu puii de foca nu mai vreau sa vad.

  35. E,ba-scalie, conasule.
    E,ba-zaconie curata.
    E,ba-sina fardata.
    E,bâ-iguire fortata.
    Sa ne traiasca si umileasca. Ura, ura!
    Si ura e-n mine, de aur si rubine.

  36. 🙁 Ce mai la deal-la vale!!!!
    Nu ne-a mai ramas decat numaratoarea.
    Maharajah, mahara_drac, bunica stie.
    Mai am oleaca si incep sa cred in flacari violet, tancuri zburatoare sol_sol si avioane parcate pe autostrazi.

  37. victore, pai daca te uiti la cum era inceputul dictaturii lui mobutu, se pare ca viitorul romaniei suna si mai sumbru decat cel al Zairului. progeniturile au inceput deja sa aiba functii pe la bruxelles. emisiuni are deja domn presedinte-pe la b1, pe la otv. vrea una lunara si el si boc la tvr. de nationalizat nu mai are ce, ca oricum romania e in colaps

  38. La ce joc de a baba-oarba asistam, maram ideea revizuirii Constitutiei porneste de la Guvern, in “calitate de initiator” si nu de la presedinte- maharajah, care deja a si trimis-o spre avizare Consiliului Legislativ ca apoi sa inainteze Parlamentului. Halucinant!

  39. Domnu’ Vector,

    Va simt intristat?Nu fiti trist!

    Ceea ce si-au dorit fanii portocalii si ” statutii” acasa la votare, s-a implinit.Desigur, aceasta ordine a lucrurilor nu se poate schimba prin votatre, este prea tarziu….cand o veni schimbarea, stati acasa, sa mearga aia 12 milioane care au sustinut prin fapte sau absenteism venirea dictaturii portocalii…sunt destui…sa-i vedem, au ocazia sa-si spele rusinea….Hmm…:)

  40. @alphas
    Excesul de sofism si incapacitatea de a percepe intențiile direct din realitatea pot dauna grav.

    Si … Cu pedepsirea ilegalului se ocupă justitia, cu aia a imoralului se ocupa cei din jur – de exemplu: gura satului, cetățenii, etc.
    Problema e cand adopti, implicit, de dragul exercitiului sofist axiome ale canaliei portocalii, cum ar fi asta: daca esti urmas de-al lui Traian, moral devine tot ce nu impresionează procurorii, a primit nup sau, nu s-a judecat definitiv sau mai poate fi încă graţiat.

  41. @Victor,

    Discursul tau are o problema: Mereu cel criticat e Basescu. Singur. Sau cate un alt pedelic. Tot singur.

    In realitate e vorba de un intreg sistem/regim politic construit de o adunatura infernala de insi fara scrupule. Basescu e doar exponentul lor si (poate, dar nu sigur…) dirijorul lor.

    Ceausescu singur nu putea face nimic. El a ajuns cum a ajuns datorita altora, folosind si complicitatea vinovata si interesata a multor profitori si promotori. La fel si Basescu singur nu putea/nu poate face nimic.

    A face din Basescu o tinta individuala doar il ajuta sa se victimizeze.

    Tinta corecta e regimul in ansamblul lui. Lumea de rand habar n-are cum functioneaza si cum este direct afectata de el.

    Vede doar atacuri asupra unor indivizi, repede inmuiate de comunicatori (si desigur puse la cale de rauvoitori, moguli si alti dusmani…)

  42. Gluma anului data de videanu intr-un ziar, zice asa:m-ar crede cineva ca nu am o avere mai mare de doua milioane de euro? Eu zic ca raspunsul si la dat singur

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.