Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Referendumul de totul sau nimic

Referendumul de totul sau nimic

E o luptă pe viaţă şi pe moarte. Unii-şi joacă libertatea, alţii legitimitatea. Mai ales după de Antonescu a ridicat miza la cota paroxismului, angajându-se în plenul Parlamentului să iasă din politică dacă Băsescu va triumfa la referendum, radicalizarea e totală. Cale de mijloc nu mai există. E ca la gladiatori, care pe care. Cine pierde se curăţă, cine câştigă ia tot. Se joacă mediatic, se joacă instituţional, se joacă în plan extern, se joacă la rupere. Iar Curtea Constituţională, care a procedat iar ca Rabinul din Buhuşi (referendum valid la peste jumătate participare şi demitere la peste jumătate dintre voturi pro), a ridicat tensiunea la cota maximă.

Useliştii trebuie să-şi aducă la vot propriul electorat şi să potenţeze la maxim ura împotriva regimului Băsescu, pentru a mai scoate din casă şi lumea care nu-i musai activă politic. Pedeliştilor le-ar conveni, strategic, să nu se valideze referendumul, deci să şi-i ţină pe ai lor acasă. Dar e cu dus-întors. În primul rând, urnele-s la uselişti. Fără pedelişti la supraveghere, o să fie carnaval electoral. În al doilea rând, cum îşi poate justifica Băsescu, om politic devenit legendă ca luptător politic neînvins, un eventual apel de neieşit la vot către propriul electorat? În al treilea rând, presupunând că şi-ar asuma la disperare o asemenea laşitate, rezultatul ar fi undeva la peste 90% împotriva lui. Chiar şi nevalidat, referendumul l-ar lăsa golit de orice legitimitate. Ar fi un preşedinte (cu anvergură) de (şef de) cartier. La cum arată astăzi tabloul, eu cred că nu prea are de ales şi trebuie să se lupte până la ultima picătură de energie.

Ori întoarce soarta meciului şi intră-n istorie, ori cade eroic. (integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

98 thoughts on “Referendumul de totul sau nimic

  1. Innebunesc si m-am saturat, toxicitatea asta nenorocita, pacostea asta care nu se mai sfarseste , naparca asta sashie si hada trebuie starpita…cand citesc anumite lucruri imi vine sa plec pe marte, ca nu mai am unde, toti romanii analfabeti innebunesc de grija, sa-i spun generic, “plagiatului”, in rest ochii se umezesc cu duiosie cand cata la “nazdravanul nostru” ca, nu-i asa, este d’al nostru, el intrupeaza cu vrednicie toate tarele noastre nationale(nu le mai enumar) uitate sunt toate samavolniciile, toate mizeriile la care ne-a osandit cu cinism si dispret de opt ani incoace, my arse, nu conteaza, innebunesc…sunt deja plecat, dar daca pacostea nu dispare, voi face gesturi radicale!

  2. Demiterea presedintelui (oricare ar fi el) este o situatie exceptionala care trebuie sa se intample in niste conditii exceptionale.

    Nu ar fi corect ca presedintele (repet, oricare ar fi el) sa fie demis de 10-20% din cei cu drept de vot.
    Ar trebui ca cei care doresc demiterea sa fie cei obligati sa iasa la vot si nu ceilalti care sunt indiferenti sau nu doresc asta.

    Daca cei care doresc demiterea nu ies masiv la vot, inseamna ca lucrurile nu sunt atat de grave si pot sa ramana in continuare la fel.

  3. pe absolut toate posturile basiste se bate toba cit se poate de mult ca sa nu se prezinte lumea la vot…

    CCR-ul nu o sa valideze referendumul daca nu o sa fie 9,150 milioane de votanti… asta este o certitudine orice ar face usl-ul

    toata problema ESTE TERMINATA, basescu ESTE PRESEDINTE IN 29 fara nici un fel de probleme oricit de multi anti-basescu am iesi la vot… 9 milioane inseamna o utopie pt cretini, nici macar iliescu nu a avut atitia votanti in 92

  4. in timpul dezvaluirilor dnei Oana Stancu la Oradea antena 3 nu avea semnal!!! Si nu este prima data!

  5. Problema noastra e o anumita scula…pe care sper ca pana-n 29 iulie sa o ascundem, sa nu reusim iar sa ne dam cu tesla-n coaie. Aste e problema noastra, avem prea multe tesle. Scuze pentru limbaj. Numai bine

  6. Antonescu a zis ca se retrage daca lumea va vota NU…cine sunt si curtea? decizia cu referendumul nu este constitutionala..deoarece,atunci cand a fost votat presedintele nu a existat pragul de 9 milioane de votanti…sau se organizeaza alegeri pana sunt prezenti 9 milioane la vot? 🙂 e simplu sa combati tampenia asta…lege: votul este obligatoriu…sau vot prin corespondenta 🙂 sa-i ajunga si lui udrea de-o poseta…pe curte cine dracu ii verifica daca au dat decizii constitutionale? nu i-am vazut in calendarele ortodoxe…in concluzie joaca de-a Dumnezeu nu e buna pentru niste muritori de rand cum sunt cei 9 judecatori…basescu a facut jocurile pentru sua prea mult…americanii isi cheltuie banii degeaba cu basescu….se simte aer rece de la rasarit 🙂

  7. Domnule Ciutacu, eu am o dilema pe care nu reusesc sa o rezolv…am citit propunerea de modificare a legii referedumului, care este identica cu OUG 41 la art.10. Am citit articolul din Constitutie care spune ca presedintele e ales in priul tur cu 50%+1 din cei de pe listele electorale, iar in turul 2 cu majoritatea simpla. Punand acestea cap la cap, nu inteleg de unde vine CCR cu aceasta definitie clara de necesar al validarii referendumului, de la ei sau din Constitutie, uitandu-se doar partial la primul tur, dar nu si la al doilea?

  8. Toti au spus in seara asta ca referendumul se va organiza pe baza OUG deoarece legea nu exista inca si nu se aplica retroactiv. Plagiez mai jos de pe antena3.ro ce a spus Antonescu:
    – despre avizul CCR de azi – am sentimentul că nu s-a înţeles foarte clar despre ce e vorba. Există OUG a Guvernului care se referă la refendum, CCR a discutat azi nu despre acea ordonanţă, ci un proiect legislativ votat în cele două Camere
    – din punctul meu de vedere, conţinutul şi formula OUG a guvernului Ponta, că rezultatul acestui referendum e dat de majoritatea celor care se prezintă, e unul corect, ştim că e şi unul constituţional

  9. Avizul curtii nu este lege. Este un aviz pe un proiect de lege, care va fi modificat (sau nu) in viitor. La referendum se voteaza pe OUG deci 50%+1 din cei care vin, indiferent cati sunt.

  10. Foarte bun articolul ,asa este ,pe viata si pe moarte-i lupta Dupa ce am ascultat toate explicaiile cu legalitatea referendului imi pregatesc rochia de gala ,sarbatorim cu totii ,pleaca basescu , va da socoteala .Bine le face Ponta plimbandu-i la DNA (de cand asteptam aceasta) Vrem si banii inapoi .Bine le faceti A3 ,inteligenti ziaristi ,le dati scoala ,va multumim.Acum chiar mai avem un hop ,fiti alaturi de romani d-le Ciutacu ,ajutati-ne ,va suntem recunoscatori
    Dar astazi…. cand l-am vazut pe presedintele nostru in locul lui basescu mi-am pus alti ochelari ,m-am apropiat de televizor si am spus :multumesc Tie bunule D-zeu ,ne-ai dat speranta ,ne-ai sters lacrima ,ne-ai readus la viata. Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei daca mergem la vot .o vom face in numar tot mai mare .Votam suspendarea lui basescu ,adica, punem stampila pe DA!

  11. De sergentul10 pe 10 July 2012 la 22:54 (#)

    “Nu ar fi corect ca presedintele (repet, oricare ar fi el) sa fie demis de 10-20% din cei cu drept de vot.”

    Da’ sa fie ales de 10-20% e ok nu?

  12. Mie mi se pare anormal ca deciziile CC sa nu fie clare si limpezi pentru toata lumea – ori e alba, ori e neagra. Cum adica, se aduna 10 juristi sa vada ce a decis de fapt CC – si nici macar ei nu pot cadea de acord? Ba e legea, ba e modificarea din 2007, ba e ordonanta, ba 50% din nu-se-stie-ce. In orice tara normala la cap, legea e clara pentru oricine, numai la noi sunt 1001 chichite juridice, de nu mai pricepe nimeni nimic. Si sa vrei sa respecti legea, si nu mai stii care lege.

    Daca se stabileste procent din liste, atunci listele devin extrem de importante. Cand au fost actualizate ultima data listele? Ca altfel ajungem la o situatie comica – din nou voteaza si mortii! Iar listele suplimentare iar sunt cu cantec.

    Daca rezultatele referendumului desfasurat acum 7 luni nu sunt inca prelucrate, inseamna ca nimeni nu stie cu exactitate cati votanti sunt si de cate voturi ar fi nevoie pentru demitere.

    Eu deduc din asta ca referendumul va fi validat sau nu, in functie de rezultatul lui! Poate pana pe 29 aflam si noi dupa ce naiba se voteaza.

    E absolut imposibil ca toti basistii sa stie ca nu trebuie sa se prezinte la urne. Sigur macar cateva sute de mii se vor prezenta cu convingerea ca asta trebuie sa faca.

  13. Mai bine era cu cartonase, ca la fotbal. Prima abatere – cartonas galben. A doua – idem. A treia – rosu. Game over!

    In ritmul asta, scapam de Basescu intr-o luna 🙂

  14. Pe 19 mai 2007, cand s-au prezentat la urne doar 44 % din alegători, rezultatele referendumului au fost validate de catre CCR, si din cate stim noi, din 2003 si pana azi Constitutia nu s-a schimbat… ceea ce ne pune in fata urmatoarei dileme:

    daca la 29 iulie se voteaza conform OUG 41 referendumul va fi validat sau nu ?

    Ghici ghicitoarea mea !

    Si inca ceva: este posibil ca unul făcut președinte prin prezența unor cetățeni inexistenți, să își păstreze funcția prin absența cetățenilor existenți ?

    – Da, daca o mare parte din cei existenti nu mai exista decat in listele electorale [prietenii stiu de ce…]

  15. Tot mai credeţi că Băsescu are vreun pic de onoare? E simplu cum îşi va justifica apelul de stat acasă: îl va deghiza într-un protest. Va cere cetăţenilor să refuze să participe la abuzul curat neconstituţional al Parlamentului. Nici deciziile CCR nu contează de fapt, că ăştia trăiesc într-o fantezie bolnavă. Băsiştii sunt deja bine antrenaţi în a justifica orice aberaţie, oricât de cruntă, o să se împiedice în asta?

  16. am tot vazut atacu’ la Ponta zilele astea, si n-am inteles care-i legatura logica. Dar, daca tot merge pe “daca nu basescu atunci ponta si ai lui”, echivalentul “daca da basescu atunci basescu si ai lui” trebuie sa fie la fel de valid. Iar sa te iei de mizeriile pdl e probabil putin mai greu decat sa respiri. Chiar daca doar citezi din anchetele jurnalistice bazate pe probe fara echivoc din ultimii ani, poti sa scrii lejer o carte.

  17. @ sergentul 10
    Dar cat de corect ti se pare ca presedintele (oricare ar fi el) sa fie ales de 10-20% din cei cu drept de vot?
    Ai o logica de fier, ai grija sa nu rugineasca.

  18. @ Candy
    Ai pus punctul pe “i” : “in orice tara normala la cap…”!

  19. Băsescu: Emile, suspendacii mi-au dau lovituri sub centură, în faţă şi în plex!
    Emil: Să trăiţi bine şefu! V-am legat centura la frunte, ca o compresă, căci eraţi febril în timpul mandatului!

  20. Pe 29 la 7.59 sunt in fata scolii sa imi pun votul pe DA, sper ca si cei de la sate, care nu se uita la dvs sa aive macar un dram de minte incat sa vina si sa voteze impotriva celui care i-a lasat fara pensii, fara agricultura, si fara serviciu .Raman cu speranta ca macar in al 12 ceas romanii se v-or destepta si ii v-or zdrobi capul viperei.Multumim pt lectiile pe care ni le dati zi de zi pe post, si pe blog.

  21. dar oare vor iesi din case cei 9 milioane de romani ? oare spiritul asta de lasa-ma sa te las, ca voteaza altii nu va iesi la iveala si pe 29 ?!…oare lumea va renunta sa se duca pe strand ca sa-si decida viitorul la referendum ? regret sa o spun, dar nu prea cred!

    Oricum, Hai Romania! Daca nu pica acum, inseamna ca ne meritam soarta, la asa popor, asa conducator.

    Sanatate Victor Ciutacu.

  22. Base a inceput cu dosarele-vezi actiunea dna de azi dimineata-mie scarba,dar actiunile basiste nu fac decat sa-mi mareasca ura si hotararea de a ma duce la referendum si sa-l dau pe ala afara(voi pune biletu de vot pe twitter

  23. P.S.Blejnar cand e ridicat de Dna?(apropo de actiunea “spectaculoasa” de azi dimineata a dna)

  24. Eu nu-mi mai bat capul, deja s-a intrat in niste chichite juridice in care se incurca pana si juristii.

    De data asta, cred ca Diaspora va functiona impotriva lui, pentru ca e greu sa explici cuiva dintr-o tara normala ca VOTUL LUI CONTEAZA DACA NU SE DUCE LA VOT. Eu cred ca Diaspora va vota. Indiferent cum, de data asta e in avantajul nostru.

    Important e sa mergem la vot in numar cat mai mare! Sa-i aratam Baselului ca il vrem afara din joc. Sunati mobilizarea generala!

    Va dati seama ce titluri in presa internationala daca 90% dintre cei care se prezinta la vot sunt impotriva lui?

    Hai sa-l facem vedeta pe Base! Hai sa le dam de-o stire de pagina 1!

  25. Presedintele Antonescu poate returna legea la Parlament pe motiv ca nu stipuleaza modul de validare a releredumului, sau ca nu este in totala concordanta cu decizia CC.
    Atunci referendumul se va desfasura dupa Ordonanta Guvernului.
    Jos basescu

  26. am inteles ca executivul nu va avea sectii speciale de votare desi au nevoie de 50% participare.
    treaba lor. dar se pierd voturi multe. in special pe bucuresti. sunt destui care stau cu chirie dar nu au viza de flotant si ca atare nu pot vota…
    plus studentii. Crin ar trebui sa isia duca aminte ca a luat voturi de la studentii din regie si grozavesti. nu putine.
    romanul e comod nu pierde 2 zile pe drum ca sa voteze… si pana una alta cine arunca bani pe transport pe foamea asta ?
    oi vrea eu sa il vad pe basescu jos cat mai repede, dar 2 mil imi stau bine in buzunar [nu cred ca ii recuperez de la USL !]
    asa ca las pe altii sa isi explrime optiunile.

  27. Mihaela:
    Conf. Constitutiei in turul 2 este declarat Presedinte cel care are cel mai mare nr. de voturi.Cum 1 este mai mare ca 0 si cu un singur vot o persoana poate devenii presedinte.
    Votul nu este obligatoriu, dreptul la vot este garantat dar nu si obligatoriu.(Basisto)

  28. Dar daca s-ar merge pe varianta CC insa am schimba intrebarea “Doriti ca domnul TB sa ramina presedinte ?” DA sau Nu
    Cred ca basistii ar avea o problema!

  29. In 2008 cand am terminat facultatea doream sa plec din tara si sa fac ceva cu viata mea, dar am decis sa mai dau o seansa acestei tari si sa raman, in patru ani ,domnul Base mi-a taiat cu totul aipile, muncesc de imi sar capacele ca sa am un trai cat de cat decent(3 locuri de munca), mi-a micsorat salariul, mi-a lasat sotul fara loc de munca (pe motiv “sunt prea multi pompieri”), mi-a lasat bunica cu o pensie de 255 lei (si are si tupeul sa spuna ca pensionarii mint cand spun ca nu pot trai cu banii care ii au), a marit preturile, mnte de ingheata apele, si are si nerusinarea sa afirme ca ele nu abandoneaza nava in perioada de criza.
    Domnule Base ati abandonat nava Romania din a doua secunda dupa investitura in functia de presedinte (vorbesc de prima).
    Imi este rusine si scarba de ce se intampla in tara, dar la Referendum tot ma duc CA SA TE DAU JOS, asa voi fi mai fericita.

  30. @urs289, @Mihaela:

    Am spus ca demiterea presedintelui e o situatie EXCEPTIONALA, care trebuie sa se intample DOAR in anumite conditii.

    Daca nu exista aceste conditii, vom avea in fiecare an alegeri pentru presedinte (posibil cu 10-20% prezenta la vot) si urmate la scurt timp de referendum pentru demiterea presedintelui (posibil cu 10-20% prezenta la vot).

    Iar una din conditiile care se pot pune e aceea de minim 50%+1 prezenta la vot la referendum. Daca se doreste neaparat schimbarea presedintelui (mai repet o data, oricare ar fi el), sa iasa lumea la vot, indiferent ca ninge, ploua, bate vantul sau sunt 40 de grade.

    Iar o alta conditie ar mai trebui pusa la procedura de suspendare din parlament. Nu e normal sa poti suspenda presedintele in 2-3 zile, de fiecare data cand un grup de parlamentari trece dintr-o parte in alta si schimba majoritatea.

  31. Sunt curioasa daca in urma referedumului si plecarii dl. TB de la conducerea tarii, vor aparea dosare pe numele lui? Mi-ar placea sa raspunda pentru tot ce a facut. Imi doresc repetarea fazei suferite de dl. Nastase, sa vada si dl TB cum se simte. Imi doresc un vot cat mai considerabil pentru DA.
    Felicitari dl. Ciutacu pentru opiniile acide pe care le aveti si pentru faptul ca nu iertati pe nimeni….ii taxati la fel cand o comit.

  32. @sergentul 10

    Fiecare cu parerea lui.Deci tu spui ca e normal sa fie ales de 5 mil. si sa poata fi demis de minim 9 mil.
    Pai cum spui tu cu 50%+1,presedintele nu va mai putea fi demis niciodata…pentru ca cei care nu vor sa fie demis nu se prezinta la vot,si sa spunem ca 8 mil. voteaza pentru demitere,atunci referendumul nu e valid pentru ca nu au venit la vot 9 mil si ceva…WOW.Interesant rationament,dar nu-l impartasesc absolut deloc…lipseste logica.

    Si chestia aia cu parlamentarii…
    Pai si parlamentarii,ce sa vezi,tot de prostime sunt alesi,deci pe cale de consecinta parlamentul exprima vointa prostimii(ma rog…asa ar trebui).
    Cand majoritatea lu’ boculet(care stim cu totii cum s-a format) accepta asumari de raspundere pe banda rulanta,la legi foarte importante care ar fi trebuit dezbatute,sa inteleg ca era OK nu???

    Si la cate rahaturi a facut baselu si cu gasca lui sinistra,nu crezi ca se impunea o masura exceptionala,cum zici tu???

  33. Nu inteleg ce mama dracului e greu sa priceapa basistii ca legea amendata de CCR este un PROIECT si este NEPROMULGATA si deocamdata singura lege validata si de CCR in 2007 este ORDONANTA DE URGENTA care a ABROGAT timpenia basistilor….si uniunea europeana acu vede ca se incalca legea in Romania ? Cind vine USL-ul la putere deplina sa modifice dracu rahatu asta de Constitutie si sa scrie clarca la orice alegere MAJORITATEA decide

  34. Un scenariu: 50%-1 prezenta la urne, 90% vot pentru plecarea lui Basescu de la Cotroceni. Ce va face piratul? Se va tine de scaun pentru ca “nu a fost cvorum” si va merge, impotriva vointei populatiei, la Cotroceni? Sau va pleca decent din politica? PS Si o a doua intrebare: oare se crede Dumnezeu?

  35. Uitati cum am gandit eu ca ar fi corect sa se legifereze pentru a valida referendumul. Adica, daca vin la vot 6 milioane de romani si voteaza cu totii pentru demiterea presedintelui, acesta nu poate fi demis pentru ca nu s-au prezentat la vot 9 milioane de votanti. Dar daca vin la vot 9 milioane si voteaza pentru demitere jumatate plus unu (doar 4,5 milioane) acesta poate fi demis. Cel mai corect era sa stabileasca o cifra minima de votanti care opteaza pentru demitere si care pot valida referendumul.

  36. Ma amuza tare de tot regula cu jumate plus unul referitoare la referendum, ceva imi spune ca cineva va folosi in favoarea lui aceasta lege.

  37. Stati linistiti ca o sa fie peste 50% prezenta la vot.La locale au fost in jur de 60% si cum ura populara este nemasurata nu cred ca se va sta in casa.Mai ales ca USL-istii sunt la butoane.Greu de crezut ca vor lasa ei sa scape o asa oportunitate.

  38. din pacate se pare ca USL nu prea are oameni care sa faca fata in aceasta campanie! Il tot trimit pe flegmaticul Sova, uitand ca de tipul asta de comportament sunt scarbiti oamenii! Eu zic ca au mai facut o foarte mare greseala, faptul ca l-au pus pe Antonescu la sefia Senatului pentru a fi acum presedinte interimar, adica l-au redus la tacere in loc sa fie cel care conduce campania anti-Base! Se pare ca jurnalistii antena3 sunt cei care duc o campanie impotriva lui Traienel, in timp de oamenii USL-ului dorm sau care prin atitudine trag colatitia in jos….

  39. deci poti castiga cu 5-4 dar nu cu 8-0 .cred ca in 29 toata lumea tre’ sa vina la bucuresti .daca s-ar putea ar trebui sa i se arate lui bashina inca de pe acum ce “apreciat” e .din 29 trebuie asediat cotroceniul dar ceva antrenament ar fi binevenit de acum la cloaca de campanie

  40. Cat mai multe idei si cat mai multe pareri, cred ca sunt bine venite sa ajute la inlaturarea VIPEREI care nea supt sangele de 8 ani,

    o parere in plus cred ca NU strica: eu zic ca,

    GUVERNUL SA DECRETEZE (ordonanta de urgenta) CA PREZENTA LA VOT SA FIE “”OBLIGATORIE””
    si SANCTIONAREA FOARTE SEVERA CU AMENZI A CELOR CARE NU SE PREZINTA LA VOT !

    S-ar obtine si ceva bani (din amenzi) care ar putea fi folositi la plata unor medicamente pentru cei saraci, iar validarea referendumului sigura.

    Basescu deja cere ca romanii sa nu se prezinte la vot !

    Numai asa vom fi siguri ca ROMANUL UITUC a relelor facute de BASESCU SI AI LUI va fi INLATURAT DE LA PUTERE !
    Sper sa FIU AUZIT DE CINE TREBUIE !

    Multzumesc lui Victor Ciutacu pentru generozitatea de a ne gazdui pe blogul D-lui.

  41. USL poate asigura lejer prezenta la urne a 50%+1 din populatie….la sfarsitul legii adauga faptul ca prezenta la referendumuri este obligatorie! Neprezentarea se sanctioneaza cu amenda de …. Sa-i vedem atunci zambetului piratului….

  42. @cicero…nu ti-am plagiat ideea, la ora la care am postat nu era afisat comentul tau… Totusi cred ca mai bine ar fi ca obligativitateasa fie adoptata in Parlament, ca sa nu aiba ce comenta UE. Apoi, Guvernul va putea spune ca banii din amenzi vor fi utilizati pentru achizitionarea de citostatice sau alte medicamente necesare celor bolnavi de cancer…

  43. Buna seara,
    Domnule Ciutacu, numele meu este George S si sunt un cetatean roman care locuieste in Danemarca.Vreau sa-mi exprima dreptul constitutional de a vota la referendumul din 29 iulie si de aceea va rog sa-mi spunti unde pot face acest lucru.
    Va multumesc

  44. Există posibilitatea de a explica mai exact oamenilor , mai ales în mediul rural, că DA este modul de a vota corect pt cei ce sunt de acord , cu plecarea lui băsescu din funcție? Ar trebui , dacă este legal ,să se facă afișe , sau banere cu explicații exacte, pt că reporterii au întrebat oameni de la sate, dacă il mai vor pe băsescu , iar ei au spus NU , dar prin asta înțelegînd că așa trebuie să voteze .Din păcate f, mulți nici nu știu ce înseamnă cuvîntul -demitere. Oamenii sunt de bună credință și spun că vor merge la vot, dar , sunt mulți care nu sunt informați .Vă rog , mai este puțin timp , face-ți cumva , ca oamenii să voteze în cunoștință de cauză.

  45. in cadrul emisiunii subiectiv din data de 16.07.2012, pe la inceputul acesteia, reprezentatul pdl a declarat ca in romania exista ambasade si servicii secrete ale altor state. dragut din partea lui sa faca public asa ceva. poate si exemplifica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.