Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Referendumul de totul sau nimic

Referendumul de totul sau nimic

E o luptă pe viaţă şi pe moarte. Unii-şi joacă libertatea, alţii legitimitatea. Mai ales după de Antonescu a ridicat miza la cota paroxismului, angajându-se în plenul Parlamentului să iasă din politică dacă Băsescu va triumfa la referendum, radicalizarea e totală. Cale de mijloc nu mai există. E ca la gladiatori, care pe care. Cine pierde se curăţă, cine câştigă ia tot. Se joacă mediatic, se joacă instituţional, se joacă în plan extern, se joacă la rupere. Iar Curtea Constituţională, care a procedat iar ca Rabinul din Buhuşi (referendum valid la peste jumătate participare şi demitere la peste jumătate dintre voturi pro), a ridicat tensiunea la cota maximă.

Useliştii trebuie să-şi aducă la vot propriul electorat şi să potenţeze la maxim ura împotriva regimului Băsescu, pentru a mai scoate din casă şi lumea care nu-i musai activă politic. Pedeliştilor le-ar conveni, strategic, să nu se valideze referendumul, deci să şi-i ţină pe ai lor acasă. Dar e cu dus-întors. În primul rând, urnele-s la uselişti. Fără pedelişti la supraveghere, o să fie carnaval electoral. În al doilea rând, cum îşi poate justifica Băsescu, om politic devenit legendă ca luptător politic neînvins, un eventual apel de neieşit la vot către propriul electorat? În al treilea rând, presupunând că şi-ar asuma la disperare o asemenea laşitate, rezultatul ar fi undeva la peste 90% împotriva lui. Chiar şi nevalidat, referendumul l-ar lăsa golit de orice legitimitate. Ar fi un preşedinte (cu anvergură) de (şef de) cartier. La cum arată astăzi tabloul, eu cred că nu prea are de ales şi trebuie să se lupte până la ultima picătură de energie.

Ori întoarce soarta meciului şi intră-n istorie, ori cade eroic. (integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

98 thoughts on “Referendumul de totul sau nimic

  1. Referendumul nu are cum sa se valideze ca prezenta. Dar daca ies milioane peste milioane la vot contra lui Basescu, va fi interesant ce vor face acele multe milioane DUPA referendum. Credeti ca vor merge acasa ? Sau ii vor viola drepturile constitutionale Dlui Basescu ?

  2. m-a fascinat intotdeauan spiritul intransigent si perspicacitatea d-voastra. doza de informatii si umorul negru de care dati dovada uneori va fac sa impuenti puncte de vedere legitime, asemeni domnului badea. fara astfel de jurnalisti, specimene precum cristoiu, turcescu, cap de porc sau pora ( fuck, ca iar mi-am scuipat monitorul pomenindu-i numele..=) ) ar invada media si ar inocula in mintile dobitocilor definitiv ideea ca base e genial cu chelia-i stralucitoare.

  3. nu cred ca l-am vazut pe d-l ciutacu naiv pana acum. chiar daca nu o va spune direct, membri de partid si votantii platiti (care fac grosul basist) vor fi instruiti sa nu se prezinte la vot. iar justificarea va fi simpla: “cei care nu au venit la vot, adica peste jumate de tara, ma vor in continuare”

  4. Şi mai avem de aflat şi ce înseamnă cu adevărat 50 plus unu la sută din alegători. De la INS, rezultatul recensământului. 😉

  5. o sa fie doua campanii, una facuta de greii pd-l pentru a vota impotriva suspendarii. si a doua o sa fie facuta de asa-zisii intelectuali gen MRU sau Nicusor Dan care o sa instige la neprezentare pe motiv ca vezi doamne asa ar sanctiona intreaga clasa politica. Nu trebuie facute mari eforturi ca sa tina lumea in case la referendum, oricum in Romania e greu sa crezi ca s-ar prezenta mai mult de 55% la orice fel de alegeri. Si-n plus e vorba de 50% din cei prezenti pe listele alea invechite din care cateva milioane bune sunt plecati din tara. Cred ca sansele sunt minime sa fie validat referendumul.

  6. Mic scenariu paranoic, mare problemă de logică elementară:

    CCR dorește validarea referendumului doar în cazul prezenței la vot a jumătate plus unu din cetățenii cu drept de vot, adică 9.150.000.
    Băsescu a ajuns Președinte cu ajutorul a 5.200.000 voturi.
    Campania PDL din următoarele 3 săptămâni va fi axată pe “Români, rămâneți acasă! Nu veniți la vot!”.

    În cazul ăsta se pot întâmpla următoarele lucruri:
    – Susținătorii PDL nu vor veni la vot, fiind îndemnați de Dumnezeul lor să nu voteze.
    – La vot se pot prezenta 8.900.000 cetățeni cu drept de vot.
    – Datorită faptului că vor vota într-o majoritate covârșitoare doar susținători USL care-l vor demis, votul poate arăta în felul următor: în favoarea demiterii 8.000.000 voturi; împotriva demiterii 900.000 voturi.

    Întrebare pentru CCR:
    – Ce fel de legitimitate poate avea un Președinte votat (legal – prin vot) de 5.200.000 cetățeni, dar nedorit (la fel de legal – prin vot), de 8.000.000 cetățeni?

    Eu unul îmi doresc mult muuuult de tot să se întâmple așa ceva. Îl vreau pe Băsescu Președinte, în urma unui referendum invalidat din cauza neîntrunirii numărului de votanți necesar, dar care să fie ‘nedorit’ de un număr aproape dublu de cetățeni, decât numărul celor care l-au votat în 2009. Nu de alta, dar războiul civil ne cam lipsea din agendă. Tre’ să aibă și Gitenstein dreptate odată, nu?… Încă nu avem sniperi pe acoperișuri, pregătiți să ne împuște-n cap când manifestăm.

  7. Staţi, că legea trebuie armonizată cu hotărârea Curţii. Legea iniţială, inclusiv în varianta PDL, nu conţine prevederea referitoare la prezenţa de 50 plus 1 la sută. Trebuie deci convocată sesiune extraordinară a Parlamentului, după care Crin are la dispoziţie 20 de zile să o promulge.
    OUG va reglementa desfăşurarea referendumului.

  8. vad mai multe solutii la Securismele astea.
    L-am citit din prima seara ca avea blatul facut cu CCR-ul de cand i-a dat foaia lui Crin

    1) Compulsory VOTE ( Daca CCR ne-a sugerat sa fie lumea la vot pai sa fie) vezi mai jos

    2) Tombola pentru cei care participa

    3) Marirea timpului de vot

    4) Ajustarea listelor conform ultimului recensamant

    5) Votul prin corespondenta

  9. De unde naiba 9 milioane in plină vara ? Clar ramanem cu demonul in continuare :((

  10. Buna ziua, sunt siderat de ceea ce se intampla. Este de-a dreptul incredibil ca acest referendum sa fie validat cu 9 mil. romani i conditiile in care statistic electoratul romanesc este format din max 15 mil. electori. Aflam ca la 8 luni de zile dupa ce s-au platit de catre stat 40 mil euro pentru recensamantul de anul trecut, nu s-a terminat prelucrarea datelor si ca nici un formular nu a fost prelucrat? Ce este aceasta daca nu subminarea statului de drept. Aceleasi minciuni ca inainte de 1989 propovaduite de functionari publici care sunt numai demisi? Aduc aminte procurorului Ponta ca mai exista infractiunea abuz in functie contra intereselor publice-fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si, prin aceasta cauzeaza o tulburare insemnata bunului mers al unui organ sau institutii de stat ori a unei alte unitati din cele prevazute la art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia.In forma agravanta se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 15 ani. Mi-am permis sa va atrag atentia ca asa cum poate orice persoana sa faca plangere penala fondata ori ba fata de actualul premier cred ca se impune ca actualul premier sa faca plangere penala fata de persoanele care au comis aceste abuzuri in functie.

  11. Cred ca acum ar fi momentul pentru a se introduce o masura simpla si anume stimularea cetantenilor pentru a-si exercita dreptul la vot.
    Cel mai simplu ar fi folosirea deducerii de 10% la plata impozitului la case, masini,teren cumulativ cu prezentarea cartii de identitate cu stampila aplicata cu ocazia alegerilor, neicusorule.
    E o facilitate pe care Codul Fiscal o are deja prevazuta si e conditionata momentan doar de efectuarea platii impozitelor pina la data de 30 martie ale unui an calendaristic.Inca o conditionare ce ridica si simtul civic al populatiei nu strica nimic si cred ca nu va supara pe nimeni.
    Nene Ciutacu, daca o propui la USL si se materializeaza, promit sa nu cer drepturi de autor si nici sa te acuz de plagiat!

  12. Eu nu cred ca Basescu poate castiga la referendum intr-o asemenea maniera care sa-i asigure acea legitimitate despre care vorbiti,insa in acelasi timp am mari indoieli ca la vot se vor prezenta suficienti alegatori pentru a-l demite.In ceea ce priveste avantajul uselist, al urnelor sa nu uitam de ministerul care organizeaza alegerile si implicit de persoana care conduce ministerul.

  13. CRIN ANTONESCU a fost MAZILIT… conform CCR usl trebuie sa aduca la vot 9.150.000 de votanti… practic fiind imposibil. O buna parte din interiorul USL atit din psd cit si pc, pnl au pactizat absolut imediat cu ideea ca este “NORMAL” ceea ce a dispus ccr.
    Propagnada basista de neprezentare la vot a inceput simultan pe toate posturile basiste si pe toate site-urile.

    In acest moment javra securista basescu este presedinte fara nici un fel de probleme incepind cu 29 iulie. Cine crede ca usl chiar daca se forteaza poate scoate 9 milioane de votanti ori e dus cu sorcova ori e basist si se complace in aceasta tradare fata de Crin Antonescu.
    In iarna o sa inceapa proteste de o violenta rar intilnita !!!!!!!!

  14. E si parerea mea ca Basescu nu-si permite sa ceara neprezentarea la vot a propriilor sustinatori. Chiar daca asta l-ar readuce la Cotroceni si ar zdruncina serios USL (inclusiv prin retragerea lui Antonescu) la parlamentare va conta lipsa de legitimitate pe care votul masiv negativ de la referendum i-ar aduce-o.
    E o lupta pe viata si pe moarte, cum zici, si e obligatoriu ca absolut toate fortele USL (in special nivelul local) sa inteleaga miza referendumului si sa scoata oamenii din casa. Puterea castigata in iunie la nivel local trebuie obligatoriu valorificata, adica primarii, presedintii de consilii judetene si prefectii trebuie sa foloseasca toate mijloacele pentru aducerea oamenilor la urne. Chiar si cu tombole pentru vot, pentru ca nu li se va cere oamenilor sa voteze intr-o directie sau alta, ci doar sa voteze. Exercitarea dreptului la vot este cel mai democratic lucru cu putinta, incurajarea ei prin toate mijloacele nu poate fi condamnata, chiar daca nu-ti convine.
    In sfarsit, se gandesc ei cum sa faca.

  15. Iesim la vot, il demitem. Nu iesim la vot, mai avem circ inca 2 ani de zile.

  16. Sunt sigur ca cei din PDL se vor axa pe neprezentare, sper din tot sufletul ca vor exista 9 milioane de romani care sa il urasca pe acest tiran incat sa se prezinte la vot si sa voteze DA. In cazul acestei utopii, in care s-ar asigura 50+1 din cei inscrisi pe listele electorale si toti af fi contra lui Traian, ar fi o lovitura mult mai grea pentru acesta decat in cazul in care ar iesi si PDL-istii la vot. Presa straina ar scrie: presedintele demis in unanimitate!!!
    Totusi, PDL-ul ar trebui sa dea dovada de responsabilitate si sa invite lumea sa iasa la vot, in cazul unei invalidari a unui vot democratic din cauza unui astfel de tertip, marea majoritate va reactiona intr-un mod democratic revolutionar. Daca PDL-istii ar iesi la vot intr-un numar semnificativ care sa asigure validarea referendumului, insa presedintele ar ramane in functie pentru ca pdl-ul ar castiga (lucru imposibil), noi cei contra lui basescu, am soune: NE MERITAM SOARTA. Insa este inacceptabil sa ne fie refuzata dorinta pe care vrem sa ne-o exprimam intr-un mod democratic.

  17. Sal Victor
    Prietene,de ce ai dubii cu privire la referendum?
    Cum crezi tu,ca dupa atata umilinta si batjocura la care au fost supusi romanii,sa rateze punerea stampilei pe DA,echivalent si cu un spit in cur dat marinelului?Ce satisfactie mai mare pot avea in acest moment romanii,care dupa ce au stampilat,inchid ochii si vad cum pleaca un bocanc in curul basescului?ce poate fi mai minunat?
    Bafta.
    Pentru PDL-isti:
    Vara asta se “poarta alb”.
    Vara viitoare va doresc sa purtati POARTA ALBA!!!

  18. Se ofera 100 de DUSTERE prin tragere la sorti a CNP-urilot tuturor romanilor si pe baza de buletin si stampila votat la referendum castigi pe loc unul din cele 100 de Dustere. Ce zici te bagi ? Mai multe voturi in familie mai multe sanse !!!

    Nu conteaza cum votezi dar spune DA prezentei la vot !!!

    TAM TAM !!!

  19. Salutare Dle. Ciutacu ,
    desi probabil din graba a-ti omis sa aprobati un comentariu al meu la postul anterior, i-mi mai incerc odata norocul .
    DAAAAAAA….. USL a lucrat cu cap . Recunosc . Adevarata miza a innlocuirii lui Blaga la sefia Senatului a fost promulgarea sau nepromulgarea legii referendumului .
    Tocmai vazui conferinta de presa USL – Dragnea si Voicu – unde sa explicat ca legea trebuie trimisa la promulgare la Presedinte care are la dispozitie 20 de zile sa o faca .
    Si cum astazi suntem in 10+20=30 iulie . In acest timp va fi in vigoare pe aceasta tema doar OUG care prevede exact ce prevedea Legea din 2007 contestata si atunci de PDL – dar ce sa vezi – contestatie respinsa .
    Oricum hotararea CCR mi se pare imposibil de aplicat .
    Sa presupunem ca se reactualizeaza listele de alegatori la anul 2012 si se ajunge la un nr. necesar de 9.000.000 voturi . Acest numar va fi fals intrucat intre data actualizari si data votarii , inevitabil cativa vor da coltul , cativa vor implini 18 ani si vor avea drept de vot . Deci cei cu cu drept de vot vor fi ori mai multi ori mai putini dact cifra stabilita oficial .
    Deci asa cum ziceati in raspunsurile date comentariilor la postul anterrior – sa iesim naibi la vot cat mai multi sa rezolvam odata cazul .
    In vara asta so purta alb – dar de la toamna se poarta costum de “marinel” cu dungile invers .

    Si off-topic vad ca blonda ta preferata presteaza la concurenta . Parca venise cu surle si trambite acum ceva timp la Intact ? Sa intelegem ca nu a facut fata rigorilor profesionale impuse de trust ?

  20. referendumul se va desfasura dupa OUG. totusi ar fi ok sa se prezinte 50%+1 din liste…care si acele liste sunt cum sunt, dar mai bine sa-i terminam de tot pana nu mai au replica!!!

  21. Bun articol dar… sper ca nu va iluzionati ca Basescu ar avea vreo strabatere daca s-ar invalida un referendum, cu un rezultat zdrobitor impotriva sa.

  22. … Concluzie:

    USL-ul SI-A FACUT DATORIA cu varf-si-indesat 😛 , luptand cu toate armele posibile pana la limita legalitatii si impotriva unui “arbitru” VADIT OSTIL si PARTINITOR (Occidentul&SUA) ! 😡
    Si AU REUSIT maximul posibil !!! 🙂

    Acum E RANDUL NOSTRU !!!! Sa venim la vot si , mai ales , sa deschidem ochii dobitocilor din jurul nostru , in conditiile in care multi dintre oamenii APARENT onesti SUNT PROPAGANDISTI BASISTI camuflati 😯 ; numai eu am descoperit vreo 3 la lucru , oameni inteligenti si frecventabili (2 calculatoristi si unul cu SRI-ul in familie ) si oricat de inteligenti si rezonabili sunt in abordarea altor probleme , in cazul politicii repeta ca papagalii lozincile basiste , incercand sa le transmita si celorlalti .

    Credeti-ma , vom avea si NOI al naibii de mult de luptat daca vrem sa scapam de Basescu !!! Daca nu , SA NU NE PLANGEM si sa aruncam vina pe politicienii USL ; oricat am fi de carcotasi , in cazul de fata ei si-au facut datoria mai mult decat onorabil .

    Hai sa nu asteptam solutii magice numai de la USL-isti , si sa facem bine sa ne miscam si noi fundul , MAI MULT decat numai sa mergem la vot …

  23. “Useliştii trebuie să-şi aducă la vot propriul electorat”…sa nu uitam ca la locale,mare parte din voturile obtinute de USL au fost voturi negative.

    Si cand vreodata s-a impiedicat smenarul in “onoare” sau “lasitate”…va face ORICE ca sa ramana presedinte…”chiar si de cartier”(asta mi-a placut)

    Daca ramane varianta cu 9 mil. prezenta,va fi foarte greu spre imposibil,avand in vedere ca e Iulie totusi…nu Octombrie sau Noiembrie.

  24. de cate ori poate fi un referendum?nu ar trebui o lege ca atunci cand un presedinte sare parleazul,atunci cand il sare a doua oara sa fie suficienta suspendarea?
    la cum il stim pe base ,in doi ani vom mai avea 3 referendumuri.

  25. Cu siguranta vor iesi peste 50% din romani la vot.Miza este prea mare.Sa ne gandim ca in 2009,cand Basescu detinea toata puterea in tara si in strainatate,Geoana a fost votat de peste 5 milioane de romani.Dupa 3 ani incredibili,numarul celor care nu il mai vor pe Basescu sigur s-a dublat.Vor fi destui care vor vota impotriva chiar daca le spune Basescu sa nu mearga.Ridicolul ar fi total daca Basescu si adunatura portocalie de prim plan nu s-ar prezenta la vot.Iar U.S.L. sigur va lucra intens pentru a veni cat mai multi romani la vot,nu vor sta cu mainile in san.Mai ales dupa demonstratia de forta de saptamana trecuta.In concluzie Basescu va fi suspendat cu un scor zdrobitor.
    Pe 29 iulie,la 06:50 o sa imi aprind o tigara in fata sectiei de votare.Sper sa am loc pe trotuar!

  26. Sint de acord cu Nostradamus.Acum e la popor, e vorba si de soarta lui(a poporului). Ce face smenarul, ce latra “ciinii democratiei” din exterior, ce orice , mingea e la popor.Iar poporul trebuie sa se trezeasca din letargie.Cred ca acum , daca se doreste o tara normala,”ca afara”, atit USL-ul cit si Jurnalistii( de la trustul Intact- restul ii numeri pe degetele de la o mina),traitorii din aceasta tara sa fie cetateni cel putin la fel de responsabili ca cei din tarile “de afara”.

  27. In sectorul 6, cartierul Militari, pe Str, Dealu Tugulea nr. 27, Bl.F7b si probabil in multe alte spatii luate in mod abuziv de la asociatiile de locatari fara acordul acestora urmeaza sa se amenajeze spatii de locuit pana la referendumul din 29 iulie pentru oamenii fara adapost si/sau adusi din alte localitati pentru a vota in favoarea PDL-ului. Urmeaza sa fie cazati in spalatoria acestui imobil din sectorul 6, sa fie imbracati civilizat pentru a fi folositi la referendum in favoarea presedintelui proaspat demis.
    Cu respect
    Carmen Ileana Paraschivescu

  28. un articol decent, pacat ca cei care comenteaza (ambele tabere) nu stiu decat sa fie extremiste, fie prin comportament, fie prin comentarii (limbaj).

    nu inteleg de ce articolele care permit astfel de comentarii (limbaj) (si nu ma refer numai la acest blog) nu afiseaza IP-ul de la care se posteaza. poate ca asa mi-ar face o mai mare placere sa citesc opiniile altora si cine stie poate sa si gasesc argumente ca sa mi-o schimb pe a mea.

    toate cele bune

  29. Va multumim mult pentru tot efortul depus de dumneavoastra si colegii dumneavoastra de la ziar si de la Antena3

  30. Un articol extrem de analitic si de corect, eu voi vota impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu si sunt sigur ca indiferent de rezultatul votului dvs dl Ciutacu o sa fiti la fel de corect si analitic in primul articol dupa aflarea rezultatului, sa auzim de bine…!

  31. Nu pot intelege de ce nu stim inca la cat se ridica populatia tarii. Inteleg sa nu stim inca cati sunt blonzi si cate casnice, cati homosexuali si cati obezi, necesita timp sa le pui unele sub altele si sa le aduni. Dar, la dracu’, cate persoane sunt pe plaiurile mioritice, ar trebui sa se stie, pe varste si sex. Restul poate sa mai astepte!Asa macar ne-am situa in niste limite stiute! Oricum, javrele astea ordinare n-au liniste iar aberatiile lor ma obosesc deja!

  32. un sfat pentru betiva agresiva monica macovei, ciocu mic … decizia curtii constitutionale, privind referendumul, trebuie sa fie publicata in monitorul oficial impreuna cu motivarea instantei, dupa care trebuie sa mearga la presedinte pentru o eventuala promulgare in termen de 20 de zile, sau poate fi reintoarsa in parlament pentru punerea in acord a art de lege cu hotararea curtii (si cum parlamentul este in vacanta)…deci pe cale de consecinta hotararea ccr hotareste pentru viitor, pentru actualul referendum se aplica singurul act normativ aflat in vigoare adica Hg emis de guvernul ponta.
    astfel basescu va fi demis cu 51% din voturile exprimate la referendum indiferent de numarul votantilor…

  33. Citat din comunicatul CCR, 10 iulie 2012:

    “În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”

    1. Organizatorul=guvernul asigura participarea la referendum a TUTUROR celor cu drept de vot.

    Atunci unde este problema?

    Trebuie sa-i oblige pe cei cu drept de vot sa participe la referendum?

    2. Legea nu este retroactiva, prin urmare nu se aplica la acest referendum.

  34. victore, vorbeste cu cineva de la pnl sa n-o mai trimita pe panarama de saftoaica. se comporta si vorbeste ca si cum ar fi la pdl.

  35. Asa cum de 22 de ani am tot sperat ca tara noastra se va schimba si moderniza, tot asa suntem azi din ce in ce mai siguri ca spectacolul politic de nivel josnic va continua. De ce atit de siguri? Pentru ca tocmai acei oameni (justitiarii) care ar fi trebuit sa transeze drept si in avantajul unui neam intreg isi bat joc si actioneaza in interesul altora. Macelul va continua iar tinerii capabili vor continua sa plece aiurea scirbiti de propriul neam care le-a luat speranta intr-un viitor mai bun. Traiasca evaziunea propavadita de securitatea romaneasca.

  36. ciutacule,

    Floarea nu se retrage din politica. Daca nu vine lumea la referendum, atunci va putea avea scuza ca nu a castigat basescu, deci nu am pierdut. E un scenariu ce mi-a venit in cap

    Abdel Kader.

  37. Cred ca e foarte interesanta interpretarea lui @Mihai. Asta daca ne amintim cum interpretau PDL-istii textul Constitutiei.

  38. basescu s-a dovedit ca este las : guvernul lui a avut sustinere 0 la motiuni ! Nu l-a deranjat ! De ce ar fi acum afectat ? Eu am crezut ca va mai candida a treia oara considerind primul mandat incomplet , sau ca dupa ce ar fi pus o gluga de coceni presedinte( ex. boc ) apoi el s-ar fi numit premier ! Victor, ai dreptate : sarpelui basescu trebuie sa-i zdrobesti capul !

  39. @All in: nu coordonez eu comunicarea PNL. iar Adriana se duce oricum netrimisa

  40. Radu Tudor crede,si eu sunt de acord,ca in mintea lui TB este o miscare browniana continua.Cred ca indiferent de rezultatul referendumului,TB nu mai are resursa.Este perimat si face degeaba umbra pamantului.Partea proasta este ca TB a fost doar exponentul basismului care nu va disparea o data cu TB.Basismul este boala postrevolutionara,basismul este insinuant gretos si inselator.Basismul este ceea ce o face pe Monica Macovei sau urle pe la PE contra tarii care a trimis-o acolo.Basismul este ceea ce ii impinge pe Liiceanu si Plesu sa scrie conducatorilor UE scrisori de protest,Vezi Doamne impotriva
    “plagiatorului”Ponta, desi ei au fost DOVEDITI ca plagiatori.Basismul este scuns si pervers.Ii urmaresc evolutia in propria-mi familie in care doi sau trei indivizi,indiferent ca este Craciunul,Pastele sau un parastas nu se pot opri sa inceapa sa te descoasa despre “ce parere ai despre Basescu”si daca te pune naiba sa deschizi gura despre subiect atata asteapta,impuindu-ti capul cu cat de nasoi sunt Ponta si Antonescu dar asigurandu-te ca ei nu sunt
    in nici un caz fani Basescu.In sfarsit basismul il indeamna pe MRU sa se screama ridicol cerandu-si tara “inapoi”.

  41. He he, aveam eu un “presimţ” acum doua zile cind ziceam ca trebuie ca
    ultimul “rumân” din cel mai dosnic sat sa afle de ce trebuie sa vina
    si sa puna stampila pe “DA, vreau sa-l concediez pe bulibasa”.

    Habar n-am cum vor evolua lucurile, dar luind in calcul binecunoscutul
    “lasa-ma sa te las” romanaesc, lenea proverbiala, etc, daca 9 bulioane
    de rumanasi nu se vor husmi, munca-le-as eu ciocu’ lor de patrioti, sa
    vina la vot, iar dintre ei 50%+1 nu vor gasi nimerit sa mai si voteze
    pentru demitere, raminem cu asta de-a pururea, pentru ca guess what,
    eternitatea in iad n-o poti cuantifica – urmatorii 2 ani cu el la cirma
    barcazului ce ia apa din cauza skill-ului sau, precum si a sobolanilor
    auxiliari, vor parea doua milenii.

    Mihaela, vreau sa-ti dedic o poezie pentru postarea ta anterioara:

    “Ti-am spus astazi ca te iubesc ?
    Ieri am uitat si miine nu stiu ce va fi
    Dar astazi te iubesc pentru o zi
    Si vreau sa stii !”

    PS: Blejnar la brutarie !

  42. Avem in sfarsit un presedinte european. Unul care initiaza contacte externe favorabile tarii, nu unul care isi rezerva ca unica placere practica bocancilor in figura celor de acasa.

  43. D-le Ciutacu! Daca useleul in perioada asta scurta, respecta toate hotararile judecatoresti privind castigul de cauza a miilor de profesori umiliti, si daca, le acorda tuturor sumele castigate in instanta, apai cat s-or da astia de pamant, tot nu mai au ce face!! Ca va urla pedeleul ca romanii au fost mituiti in campanie…, tot un drac. PA! Pe roman il doare cel mai tare buzunarul lui golit, nu constituionalitatea nu’sh carei oug ori legi organice sau anorganice.

  44. Sa se respecte decizia curtii dar sa se schimbe intrebarea din referendum ca e cam neclara:
    Sunteti de acord ca presedintele suspendat Traian Basescu sa fie repus in functie?

  45. Hmmm… Cei ce nu sunt de acord cu demiterea Băselului au o dilemă: Dacă merg la vot, riscă să contribuie la atingerea celor 50%*1, ca rată de participare la referendum, astfel nu vor mai avea ce să conteste rezultatele și validarea referendumului. Dacă stau acasă, Băsel o ia în freză rău de tot și cred că nici lui nu i-ar conveni să se întâmple asta… What is gonna be? Hmmmm….

  46. @ Mihai
    Sa stii ca ai multa dreptate! “Legea este constitutionala in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumtate plus unul…”, curtea nu spune ca “legea este constitutionala DOAR daca participa jumatate plus unul din persoanele inscrise pe liste”. Or din lege nu reiese absolut de loc ca s-ar ingradi cuiva dreptul de a participa la vot.
    Cred ca decizia curtii poate fi interpretata si in aceasta maniera.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.