Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Recunosc public şi apăsat că sunt bou!

Recunosc public şi apăsat că sunt bou!

De câteva zile îmi repet (şi tot eu mă contrazic, ca un catâr, în paralel) că sunt inadecvat meseriei de maimuţă tv. Ultimele trei zile m-au convins că muncesc degeaba cu mine să-mi schimb convingerea. Îmi pare rău, dar eu nu pot înţelege televiziunea din mijlocul poporului, fie că măsuţa se aşează la staţia de metrou, în Piaţa Universităţii sau la Răchiţele. Din ce-am văzut prin cele vreo câteva ţări cu tradiţie-n domeniu prin care m-au purtat avioanele, indicat e să păstrezi o distanţă între bucătăria unde se găteşte şi masa unde se consumă. Se pare că ori n-am priceput cum funcţionează industria asta în lumea bună spre care tindem, ori piaţa tv românească e cea mai avangardistă din lume şi, oricum, mult prea avangardistă şi lipsită de complexe (chiar de simţ al ridicolului) pentru un conservator ca mine.

Când m-am apucat de presă, acum ruşinos de mulţi ani, dincolo de talent şi de forţa de penetrare a verbului, consecvenţa era un ingredient care nu avea voie să lipsească din ciorba asta. Azi m-am convins că eu sunt acela care gândeşte greşit. Fiindcă am aflat, dintr-un live serafic de la Răchiţele, difuzat pe postul care a dus cea mai viguroasă campanie de presă împotriva amputării pensiilor şi salariilor, că se poate trăi şi aşa. Că doar inconştienţii nu-şi dau seama că înfometarea programatică a populaţiei e soluţia miraculoasă pentru ieşirea din criză. Cum am aflat de la excesiv de numeroasa familie Boc şi de la notabilităţile locale că este imperios necesară construcţia unei săli de sport în noul Scorniceşti fără semnal de telefonie mobilă şi că oamenii răi au blocat alocarea sumei necesare. Doar fiindcă întâiul vlăstar al comunei e premier şi nişte haini în costume dau aiurea vina pe el şi-l miştocăresc că joagăreşte/coseşte în loc, spre exemplu, să guverneze…

Ca să rezum, înainte să devin patetic, ştiu că numai bou-i consecvent şi-mi asum condiţia de bou. Sunt în mijlocul unui contract şi, ca să fie clar, din punctul meu de vedere, nimic nu se schimbă: tratez studioul tv ca pe un loc al elitelor, nu mă bat pe burtă cu poporul suveran, nu plâng patetic pe umerii pe care am scuipat până în urmă cu 10 minute. Dacă ratingul cere telenovelă, s-o angajeze pe Natalia Oreiro.

UPDATE: Dacă voiam să-i transmit ceva lu’ Gâdea, îl sunam. Era mai simplu şi mai eficient. Nu fac nimic altceva decât să continui să scriu ce văd. Am făcut-o şi înainte să fie el director la A3, nu văd de ce m-aş opri acum. Bănuiesc că are suficientă lume-n jur care-i spune cât e de genial şi cât de bine merge postul, miraculos chiar, de-o săptămână, de când e el şef. Nu încercaţi să transformaţi textul ăsta în ce nu este.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

208 thoughts on “Recunosc public şi apăsat că sunt bou!

  1. Probabil ai dreptate datorita faptului ca il cunosti mult mai bine decat mine.

    Off-topic.

    Continua cu consecventa sa nu mai plangi poporul asta.(cum altii iti cer, sa nu te “dezumflii”)
    Ma uit la A3 live si sunt cateva sute, poate 1-2 mii de oameni la miting.
    Pai sunt cel putin 500.000 pensionari in Bucuresti. macar 1% sa iasa in strada. Sunt zeci de mii de functionari in Bucuresti. Macar 10%(ca doar ei pot, sunt tineri nu au toti probleme cu tensiunea, inima, etc.) sa iasa in strada sa protesteze.

    Am sa inchei cu un citat al lui Edmund Burke:
    “Singurul lucru necesar pentru ca raul sa triumfe este ca un om bun sa nu faca nimic”

    Noi sa fim sanatosi, ca belelele curg !

  2. Victore ,asa cum ai constatat si la postul anterior ,se pare ca incepem sa formam o … cireadă …! 🙂
    Eeeee, ca sa-i faci …, mai trebuie si boi ca noi …, doar tre’ sa lucre’ si “macelarii si abatoarele”…!!!
    Se pare ca demnitatea , mandria , orgoliul (in sens pozitiv !!!) , bunul-simt , ratiunea , etc. sunt lucruri perimate IN ACEASTA TARA …, doar “mosii” ca noi au ramas consecventi acestor “idei anacronice” … 🙁

  3. tare, emisiunea din Rachitele 🙂
    unde e necesara o sala de sport, musai,
    ca uite daca n-au avut, ce subdezvoltati au iesit satenii …
    si niste fonduri pentru pesteri, cum zicea domnul ala … de la Udrea, ca “la ea la minister sunt bani multi” …
    asta a fost o idee naspa …
    ca daca aude Udrea de bani pentru pesteri … s-au dus dreq toti banii justificat de data asta, nu in gaurile negre unde ii baga ea si ai ei …
    bine, la Pieleanu am obiectii in general, dar Sandra ce pasiune a avut pentru localitatea aia, racoroasa, de altfel?
    urmeaza Plescoi si Basarabi, pardon Murfatlar?

  4. Victore e doar o chestiune până va intra în vigoare legea austerităţii. Omul neavând bani o să iasă la atac, îţi spun sigur. Când n-ai mâncare, când n-ai de muncă, când n-ai să plăteşti intri peste nesimţiţi.

    ———————————————–
    OFFTOPIC:

    Boc şi ai lui doar simulează tăierile, teama de a nu fi linşaţi le-a ajuns până în gât, dar tot nu cedează. Vorba aia ” ambiţia e arma prostului “…ei încă n-au înţeles că dacă o să ia din salarii, oamenii vor peste ei, o să-i jupoaie de vii. Când omul nu are ce să mănânce şi cu ce să plătească chiria atacă fără discernământ. Cei care conduc guvernul, încă nu s-au văzut în oglindă că sunt refractarea lui Ceauşescu din 1989?

    ——————————————————————

  5. exemplu ca orice padure are uscaturile ei… cum sa te bagi asa cu vaca’n stalp? cea mai idoata chestie ce se face cu privire la Rachitele dupa telefonul dat mamei lu’ Motoc-Boc cu privire la reducerea pensiilor… Stoiceasca si prietenul ei, dl. Mandruta, de la Observator ar trebui sa se caute inainte sa’si faca emisiunile

  6. Opoziţia e avidă după putere, o întreagă masă care stă pe margine gata să înfulece ciolanul aruncat de popor…

    PNL ar trebui să lase deoparte doctina şi să ceară poporului să iasă în bloc pe stradă cerându-şi dreptul.

  7. @nicu4: ce cauta Mandruta-n poveste? la mine-n ecran nu apare

  8. @Manuela,
    Din pacate nu pot sa-ti raspund 🙂 exact din aceleasi considerente pe care le-ai expus tu. La fel ca tine, incerc sa ma dumiresc ce s-a intamplat, am inteles ceva, destul de vag, insa, sa-mi pot permite sa comentez.

  9. CE DIFERENTA ESTE INTRE BOC MARE SI boc mic,TURCESC,EVIDENT?!? HAI SA VA SPUN:boc mic PUTE MAI RAU,DE DATA ASTA,DECIT BOC CEL MARE,TURCESC,EVIDENT!!!!

  10. Si uite cum arunca noul director A3.. banii aiurea ..pe transmisii care costa zeci de mii de euro + “transferul anului in media ” inutil pe care il face in seara asta pt A3!
    Gadea vrea sa mai fie A3 pe profit la sfarsitul anului ?? Sau tot ce a construit Oancea in 6 ani cu profit mare pt A3 ..distruge Gadea intr-o saptamana !
    Halal director .

  11. pai atat ar mai trebui, victor: sa te vad si pe tine cu masuta la metrou sau pe ulita lu’ boc-senior, mestecand platitudini de doi lei cornetul si scuipand cojile in urechile noastre.
    pentru mine si multi altii esti un “imperator victor” printre jurnalisti, esti deja in elita bransei tale, asa ca ma bucur ca nu-ti terfelesti valoarea. daca statul in studio face din tine un bou consecvent, atunci si eu sunt un bou de telespectator consecvent care voi continua sa te urmaresc cu placere.
    ave!

  12. @allil: da’ vad ca l-ati asteptat cu mare “entuziasm” pe Gadea in A3 🙂

  13. Permite-mi sa-i raspund si eu lui “nekunoscut”.

    @nekunoscut
    Trebuie sa existe cineva care sa iti ceara sa lupti pentru banii tai, pentru drepturile tale? Asta inseamna sa admitem faptul ca suntem intradevar “o populatie” nu “un popor”, “o gloata”.

  14. O sa murim in casa de foame sau o sa ajungem ca in Argentina sa fugim cu vaca in spate,parol.

    P.S.
    Pentru baietii cu ochii albastri(stiu ca cititi).
    Ba sa ne sugeti p… impreuna cu generalii vostri, ca sunteti smecheri,puternici si curajosi cu oamenii de rand si nu cu clica portocalie,sunteti niste femei lase baaaaa,Sclavilor.

  15. Ce patetic era acel personaj din Rachitele.Vai doamna dar de ce se ia lumea de Boc de ce se rade de statura lui,ca el un om mic a ajuns intr-o functie mare (prim-ministru pe post de sluga presedintelui pentru ei e un post mare) de ce se rade de el? Se rade pentru ca Boc a vrut sa se rada de el,cand devii bufonul regelui este logic ca vei starni rasul. Victore si mie mi se pare o treaba aiuristica masuta plantata in mijlocul manifestantilor de unde se mai ridica una ce se crede reporter si striga:-ma respectati pe mine,ma respectati pe mine?? Dar va dau un sfat daca tot veniti cu masuta in mijlocul manifestantilor puteti sa vindeti si ceva,,artizanat,,de pe masuta asta asa ca sa imbinati utilul cu placutul.Un ,,Big Brother,, din casa lui Boc cand faceti??

  16. Ati inceput prin a-l compatimi pe Ciutacu si acum il injurati pe Gadea si pe oricine altcineva, stiti sa va redirectionati ura constructiv, nu gluma!

  17. “Dacă ratingul cere telenovelă, s-o angajeze pe Natalia Oreiro.”

    Eu as prefera mai mult Badea 🙂

  18. Lasați deontologeala voastră și uitați-vă la deontologii de la Realitatea. Câtă prostovănie. Câtă prostovănie băh. Auzi la Macovei, să garanteze miniștrii cu averea licitațiile publice. Care avere fă, că pe legea ANI aia de o ridici tu în slăvi, ăia își declară sărăcia, nu averile.
    Jur prostia din țara asta e la niște cote uimitoare. Mamă.
    @Victor Ciutacu
    Ziceați în maratonul “ciutacu răspunde poporului curios” că oamenii se trag din maimuță, și nu v-am contrazis, dar cred că Darvin are cel mai mare dușman în populația din românia, care indică faptul că omul nu are cum să fi evoluat din maimuță, ci eventual să fi involuat din maimuță.

  19. @everybody: daca voiam sa-i transmit ceva lu’ Gadea, il sunam. era mai simplu si mai eficient. nu fac nimic altceva decat sa continui sa scriu. am facut-o si inainte sa fie el director la A3, nu vad de ce m-as opri acum. banuiesc ca are suficienta lume-n jur care-i spune cat e de genial si cat de bine merge postul, miraculos chiar, de-o saptamana, de cand e el sef. nu incercati sa transformati textul asta in ce nu este.
    @Petru Avram: la Realitatea nu ma mai pot uita de multa vreme…

  20. “…în Piaţa Universităţii sau la Răchiţele…”
    —-
    Da’ un live din Piata Universitatii din Rachitele , cum iti suna ? 🙂 Sala de sport poate ca e doar inceputul .

  21. Si daca vrei sa stii, era si pixelu` albastru in cadru, da? Viteza exprimarii era mult prea mare, clar era un trucaj…
    Dreaq, acum incepem sa vorbim de gogosi imediat..

  22. răspuns pt. radu

    În situaţia actuală niciunul dintre partidele politice nu susţine ieşirea asta în stradă. Omului îi trebuie un impuls, vezi tu nu se pleacă la război dacă şeful tribului vrea pace :).

  23. Ups. L-am botezat pe Charles Darwin. Cred că e epidemie.
    Deci, erata:”[…]dar cred că Darwin are cel mai mare dușman în populația din românia […]”, și-mi cer scuze de off-topic, și, eventual, de inadecvare.
    @Victor Ciutacu: e o idee bună, oricum se vede clar că-s șantajați tocmai cu complicitățile anterioară. Adică se întâmplă chiar în direct. Și nu acuz realizatorii sau patronatul ci managementul.

  24. Hai terminati cu tampeniile ca Mihai Gadea e bun omul si personal cred ca merita postul de director. Daca intreb pe strada de antena 3 toata lumea iti spune Gadea si Badea asa ca lasati-o balta cu vrajeala.

  25. Mai dureaza pana sa vina momentul in care noi romanii sa invatam ceva bun de la ceilalti. De regula avem impresia ca stim cel mai bine 🙂

  26. Totusi, ce treaba au Gadea, Badea, Stoicescu, Mandruta, Realitatea etc. cu faptul ca Ciutacu isi face harakiri? 🙂

  27. @blackmesa: tu vrei sa-mi spui ceva si nu te-ajuta vocabularul?

  28. Stai mulcom si nu te naravi.Eu zic sa te pregatesti de nunta.Elan S.e a lu’Hotaratu dupa priviri si la urma urmelor si dupa buzunare.La banii lui “vulpea” nu mai era de actualitate.Sa revin la subiect si eu recunosc ca sunt bou ,ma consum cand vad dreptatea umbland cu capul spart.Dar capul sus,viata merge inainte si nu uita proverbul cu pasarea si limba ei.

  29. @cineva: eu n-am inteles decat ca Stoiceasca a facut o emisiune pro-Boc de la Rachitele. Si asta din live-ul de pe net la care m-am uitat intr-un final, dar care nu stiu daca pana la urma era live sau era reluare… Poate n-am vazut eu unde scria reluare. Totusi, cred ca s-a mai intamplat si altceva.

    Oricum, pentru mine, doua aspecte ies in evidenta la post-ul asta: feed-back-ul “excelent” al comentatorilor 🙂 si faptul ca numai noi doi nu ne-am uitat la Stoiceasca in direct! Acum vreo cateva zile comentasem la articolul ala al lui John Doe ca mai sunt unii care muncesc in tara asta. Astazi inca mai cred ca exista astfel de oameni. Dar intr-o proportie foarte mica! 😀

  30. Trebuie sa ma uit pe Realitatea TV ca sa il aud pe Boc pentru ca sunetistii sau ce sunt aia de la carele de emisie de la A3 sunt sub orice critica si nu auzim nimic.

    Dezamagitor

  31. Fiecare da socoteala in exclusivitate pentru faptele sale si NU ale colegilor, asa ca nu vad unde se iti problema. Penibil este ca un director de programe sau producator (habar n-am care are prioritate mai mare) aduce astfel de reportaje-ancheta. Sa fim sinceri daca se ducea in oricare alt sat uitat de lume, fara apa curenta sau semnal telefonic, ai fi auzit aceleasi ineptii. Relevant este nivelul primitiv al tarii care a fost anume mentinut astfel, caci altfel cum ar mai fi putut sa-i prosteasca asa usor!? Somnul natiunii naste monstrii, iar familia Boc este doar un exemplu din multe altele.
    P.S. Francisco Goya se referea la “somnul ratiunii naste monstrii”, adaptarea textului imi apartine.

  32. @Radu Hossu: nu esti singurul, daca asta te face sa te simti mai bine. da’ sa stii ca de la Rachitele era un sunet cristal 🙂

  33. Ma amuza comentariile voastre, n-am vazut emisiunea,am pierdut Poiana lui Iocan 2, caci ieri m-am enervat uitandu-ma pe Realitatea o ora si ceva ,care ne-au aratat un singur cadru cu lacul Snagov si padurea pe fundal, insa elogiind intr-una munca reporterilor de la fata locului, care se sacrifica sa afle informatii despre sedinta ultrasecreta a pdl-istilor. Culmea ridicolului e ca i-au pus sa se urce si pe o salupa sa patruleze” pe lac, sperand ca-l pot prinde pe unu iesit la o tigara.

    Macar pe cei de la A3 i-au trimis intr-un loc unde au avut cu cine conversa 🙂 Gata, va las, si-a inceput Boc discursul.

  34. Cred ca vecinii lui Hitler ne-ar fi putut povesti, si ei, ce frumos juca el lapte gros si cum zicea buna ziua la oameni pe ulitele burgului pana cand l-au impuscat niste oameni rai, de profesie rusi sau americani…

  35. Vi se potriveste austeritatea studioului si sobrietatea,cerută de subiectele grave tratate,cel putin în acest moment.Bun veti putea fi,însă,în oricare decor.

  36. Stoicescu face niste emisiuni total neinspirate (ca si ex-colegul Mandruta)
    Daca se crede originala- greseste , daca se simte atat de activa incat nu poate pur si simplu sa stea intr-un studio , de ce nu se face reporter de teren ? A3 ne unge pe inima de mai bine de 2ani , mi-ar parea tare rau sa
    nu mai fie asa.Adevarul e ca si emisiunile d-lui Gadea si Badea au inceput sa se plafoneze.Mare pacat ! Sper sa isi revina.In concluzie :fii consecvent !

  37. Victore, pe timpurile astea arzi cam mult.
    Tara (sic!) te vrea linistit.
    Eu iti doresc succes in ceea ce faci!

  38. Bai frate bai, cat poate vorbi piticul asta, are duracell in dos de aseara de la intalnirea cu tiranul.

  39. si eu sunt un bou, in felul meu. adica ma uit atent la ce zice boc in timp ce aia in parlament o freaca. ba se dau pe net, ba stau de vorba, ba dau sms-uri etc. nimeni nu e atent la ce zice. lor nu le e rusine ca ii vede o tara intreaga la tv? jenant!

  40. Nu stiu de ce , da’ am impresia ca se mai duce dracu’ un mit…! 🙁 Pacat…!!!

  41. Cat tupeu la micul jegos.
    Chiar acu` lucrez la template`ul unui site.
    Oare daca ma ofer voluntar sa fac e-romania.ro o sa renunte la scaderea pensiilor?
    Cu 500.000.000 euro ma gandesc ca pot face multe.

    Taxele o sa creasca oricum.
    Daca o sa se intample asa, nu merita linsat?(ma rog, linsati mai multi, dar mai ales Basescu)

  42. Gâdea imi place foarte mult,destept, un tip pedant,decent, educat si cu mult bun simt.
    Valeriu Stan, foarte destept si simpatic.
    Mircea Badea, destept, haios dar si acid-daca n-ar fi asa,nu as sta la 11 noaptea sa-l vad !
    Despre VictorC. ce sa mai spun, el le are pe toate la un loc si pe deasupra un suflet mare si multa, multa rabdare sa ne suporte !

  43. @Adi: stiam, dar nu era asa spectaculoasa, pentru un post de stiri, precum live-ul de la Rachitele 🙂

  44. @nostradamus, si cine mai vrea
    Era un film, Erik the viking, din 1989 in care jucau si nebunii geniali de la trupa Monthy Python. La un moment dat Erik vikingul ajunge in Atlantida. Acolo se traia fara griji si se canta la cor. E un film cu umor absurd englezesc. La un moment dat se-ntampla un sinistru si Atlantida incepe sa se scufunde. Erik fuge la nava sa si-i cheama pe bastinasii atlanti sa vina cu el. Dar ce sa vezi? Atlantii nu se lasau convinsi in ruptul capului ca se scufunda. Apa era pana la gelzne ei nimic, ziceau ca e ridicol. Apa era pana la genunchi, ei dadeau tonul la cantec. Apa era pana la gat si regele zicea ca e o zvonistica rautacioasa iar ei isi vor pastra tinuta, demnitatea si elaganta in pofida alegatiilor rauvoitoare. Apoi s-au scufundat. Sub apa au mai continuat sa cante…o vreme.

    Care ai vazut filmul? (cred ca e legat de topic)

  45. Stoiceasca a inceput sa clacheze sau ceva. Aseara la Q&A cand tara se pieptana, ei invitasera un preot…iar azi-dimineata, din Rachitele…

    Mi mi se pare ca vrea sa-l imite pe Tatulici, ca intr-un final sa si castige cat el 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.