Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Recunosc public şi apăsat că sunt bou!

Recunosc public şi apăsat că sunt bou!

De câteva zile îmi repet (şi tot eu mă contrazic, ca un catâr, în paralel) că sunt inadecvat meseriei de maimuţă tv. Ultimele trei zile m-au convins că muncesc degeaba cu mine să-mi schimb convingerea. Îmi pare rău, dar eu nu pot înţelege televiziunea din mijlocul poporului, fie că măsuţa se aşează la staţia de metrou, în Piaţa Universităţii sau la Răchiţele. Din ce-am văzut prin cele vreo câteva ţări cu tradiţie-n domeniu prin care m-au purtat avioanele, indicat e să păstrezi o distanţă între bucătăria unde se găteşte şi masa unde se consumă. Se pare că ori n-am priceput cum funcţionează industria asta în lumea bună spre care tindem, ori piaţa tv românească e cea mai avangardistă din lume şi, oricum, mult prea avangardistă şi lipsită de complexe (chiar de simţ al ridicolului) pentru un conservator ca mine.

Când m-am apucat de presă, acum ruşinos de mulţi ani, dincolo de talent şi de forţa de penetrare a verbului, consecvenţa era un ingredient care nu avea voie să lipsească din ciorba asta. Azi m-am convins că eu sunt acela care gândeşte greşit. Fiindcă am aflat, dintr-un live serafic de la Răchiţele, difuzat pe postul care a dus cea mai viguroasă campanie de presă împotriva amputării pensiilor şi salariilor, că se poate trăi şi aşa. Că doar inconştienţii nu-şi dau seama că înfometarea programatică a populaţiei e soluţia miraculoasă pentru ieşirea din criză. Cum am aflat de la excesiv de numeroasa familie Boc şi de la notabilităţile locale că este imperios necesară construcţia unei săli de sport în noul Scorniceşti fără semnal de telefonie mobilă şi că oamenii răi au blocat alocarea sumei necesare. Doar fiindcă întâiul vlăstar al comunei e premier şi nişte haini în costume dau aiurea vina pe el şi-l miştocăresc că joagăreşte/coseşte în loc, spre exemplu, să guverneze…

Ca să rezum, înainte să devin patetic, ştiu că numai bou-i consecvent şi-mi asum condiţia de bou. Sunt în mijlocul unui contract şi, ca să fie clar, din punctul meu de vedere, nimic nu se schimbă: tratez studioul tv ca pe un loc al elitelor, nu mă bat pe burtă cu poporul suveran, nu plâng patetic pe umerii pe care am scuipat până în urmă cu 10 minute. Dacă ratingul cere telenovelă, s-o angajeze pe Natalia Oreiro.

UPDATE: Dacă voiam să-i transmit ceva lu’ Gâdea, îl sunam. Era mai simplu şi mai eficient. Nu fac nimic altceva decât să continui să scriu ce văd. Am făcut-o şi înainte să fie el director la A3, nu văd de ce m-aş opri acum. Bănuiesc că are suficientă lume-n jur care-i spune cât e de genial şi cât de bine merge postul, miraculos chiar, de-o săptămână, de când e el şef. Nu încercaţi să transformaţi textul ăsta în ce nu este.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

208 thoughts on “Recunosc public şi apăsat că sunt bou!

  1. Nu avangardista, manelista. Dupa ureche la orice tema in orice locatie, gen ‘târli dârl de ţaca paca…'(pentru cunoscatori).

  2. In mod cert nu sunteti un “bou” dar despre directorul postului respectiv am serioase indoieli.

  3. Despre initiativele dnei Stoicescu ce sa zic. Ma uit ca vitelu’ la poarta noua. De la rachitele.

  4. Victore, daca si voi, tu si Badea, va dezumflati crede-ma ca e rau de tot!
    Dai in ma-sa pe portocalii cu guvernarea lor cu tot. Trebuie sa fii cel putin retardat mintal sa aplauzi ca pe vremea raposatului atunci cand intra “pe scena” Marinarul sau Nutica! Astia sunt scarbosi rau de tot!
    Dar astia isi rad in barba cand va aud pe voi! Stiu ce simti, asa ma simt si eu cand vad eu ma agit ca un bou sa arat lumii ce fac jigodiile UDMR-iste in Covasna si Harghita si organele statului ma dau cu flit! Dar mergem mai departe, atat cat ne mai lumineaza Dumnezeu!

  5. Daca mai aveati putintica rabdare, puteati vedea cum popa din sat o dascalea pe realizatoare care-s sarcinile presei si cum trebuie selectate si transmise stirile, deplangand lipsa stirilor pozitiv-optimiste. Noroc ca s-a carat (dreaq) de acolo, poate avea un loc in randul intai la fo pomana. A fost o nebunie!

  6. Esti avangardist prin simplul fapt ca recunosti a fi bou, o stare de fapt pe care majoritatea o negam. Refuzam realitatea si o substituim cu una proprie. Nu asta se umareste, nu spre asta tindem, spre indobitocire? Nu cumva Boc e fan Shreck?

  7. Consecventa? Ma faci sa rad… Unde… la Romania? Muhuhahahauhauhaaaaa….

  8. @everybody: nu ma provocati sa-mi injur colegii, n-o fac. e tot consecventa
    @comentator: e ultima mea preocupare zilele astea

  9. eu cred ca ai priceput demult cum functioneaza …iar Natalia Oreiro este o femeie frumoasa 100%. Fara taieri !

  10. La mine a stat pe Realitatea. Pentru că nu m-am putut uita prea mult la aşa o tâmpenie de emisiune. Nu am putut să stau să văd cum popa Boc manipulează în direct de pe A3. Cât îl priveşte pe primarul de acolo, vai de capul lui de tăntălău.
    Le e frică de fac pe ei de pitic. Sau cel puţin asta am dedus eu din cât am văzut.

    Sper că Stoicescu şi Pieleanu s-au simţit bine la munte. Doar mogulu’ plăteşte, nu? Mai rămâne să fi făcut şi audienţă, ca să aibă de unde.

  11. Adevaru’ e ca in ultima vreme calitatea emisiunilor A3 scade. 🙁
    Nu trebe sa-ti injuri colegii, da poate un sfat la comenduire….
    Banzai!

  12. Plecand de la ideea ta si adaugand un alt ingredient si anume concurenta intre televiziuni, cred ca o sa ne trezim la un anumit moment sa dam pe un canal de stiri cu transmisiuni in direct de la un miting, demonstratie ceva….. cu gratarul cu mici intre camerele de transmisie live si cu halbele de bere pe masa, cu invitati prin rotatie din randul manifestantilor, care vor sa spuna si ei o vorba la un mic si-o bere rece. Despre ridicol, da-l dracului ca nu tine de foame si de sete. Hai noroc!

  13. Gregoire Ecrivain ti-e tot coleg, domnisoara fonfonita de la realitatea care-i provoaca insomnii lui Badea tot colega?

  14. @Victor C.
    Cu toata sinceritatea, stima si respectul pe care ti-le port cu consecventa, ma fac sa raspund acestei postari.
    Din nou ai pus punctui pe I.
    Cu multa scârba am urmarit emisiunea “stimatei” madam Stoicescu astazi dar, când nu am mai rezistat am schimbat postul.
    Aceasta doamna este unul din cameleonii Antenelor si nu este prima data când o vad in postura respectiva( nici când l-a invitat pe Hoara nu s-a dezmintit).Sa nu aud ca a fost trimisa acolo si ” saraca de, manânca si ea o pâine, ce era sa faca “?! Nu cred ca trebuie sa mai spun ca o persoana cu coloana vertrebrala,nu accepta compromisuri.
    Atâta cinism tocmai acum când ” arde camasa” pe noi, când tara fierbe – nu imi place patetismul-
    dar te aduce la disperare o astfel de atitudine.
    Nu are rost sa redau cele spuse acolo, cei care s-au uitat au aflat dar, in revolta mea in timp ce urmaream emisiunea mi-a venit in minte printre altele, faptul ca in zona Apusenilor dar si prin alte parti din tara nu exista CURENT ELECTRIC – oamenii traiesc, ca in Evul Mediu, copiii din unele sate fac km intregi ca sa ajunga la scoala, trecând chiar prin paduri, etc.Iar acesti rachitoscorniceni pretind telefonie fixa si mobila !!!
    Sigur, toti avem dreptul la confort, la o viata mai buna dar, trebuie sa ai sansa ca satul sau orasul tau sa dea vreun “dregator”, altfel stai in bezna pâna in Ziua de Apoi !
    Ce sa mai vorbim…atâta venin se aduna in ficatul tarii ca, nu stiu cât o sa mai rabde !

  15. Nu esti BOU,cei care decid aceste transmisiuni si stiri sunt boi.Ce cautau toate camerele la poarta Snagovului?Penibil mai aveau putin si se aruncau pe masini doar doar o opri cineva.Trebuie tratati cu indiferenta si tocati pe magariile si furturile realizate secunda de secunda nu prin interviuri unde mint ca porcii.Oricum nu au nimic de spus si noi tot rau o vom duce daca nu ne agitam urgent.

  16. Daca ati inceput sa faceti ” emisiuni ” si la Rachitele , unde n-au mai ramas decat 2 babe si un preot , poate si moasa lui Boc !!!!!!!!!……
    Ia vedeti de unde e UDREA ???..Poate la CUCA MACAII sau UTUTOAIA !!!!!!!!!
    DAR VIDEANU ???…De la BELESTI ?????….
    INCERCATI SA NU CADETI IN RIDICOL !!!

  17. @constantin: n-am inteles de ce strigi la mine. da’ eu nu pricep multe

  18. Apropo am fost la Petrosani zilele trecute iar la UPC zonal A2 nu se vede mai deloc,sunteti bannati iar multi locuitori cu care am vorbit sunt foarte suparati.Poate se face o interventie la UPC ca lumea sa te vada seara de seara.Oamenii din zona sunt extrem de furiosi numai cand aud de PDL.Am cunoscut si fosti activisti ai acestui partid de KK si chiar iei erau contra tuturor acestor hiene.

  19. mie mi-a placut. Mai ales interventiile domnului Elan S. O figura placuta, un discurs elgenat dar sobru 🙂 pe scurt: ce cauta dinsul acolo?

  20. Ma uimeste capacitatea de adaptare o romanului la orice mediu si situatie, oare numai scorpionii ar rezista la o calamitate nucleara sau si romanii? Ma mai uimeste cu ce lejeritate si nonsalanta acceptam situatia data si ne-o insusim. Si ca sa fim necrofagi pana la capat ne indreptam lasitatea, ura si frustrarile exact catre cine nu trebuie…

  21. Ciutacule ia d’aci o ipoteza mai nenaturala vremurilor, care pica mai mult in categoria elucubratiilor.
    Ce-ar fi daca am privi partea buna a lucrurilor la criza asta… intr-o viziune inumana si nitel hitlerista asa.
    Pai cu foametea asta or sa moara ce-i mai slabi si cei mai prosti (cocalarii vor crapa si ea ca li se vor epuiza stocurile). Foametea asta ne va mai trimite pe la Biserica si nu la petreceri de swingeri, ca e cam greu sa phuti pe burta goala. Foamea asta va face din unii “tarani”, adevarati tarani. Stii ce, io zic ca e si-o parte buna la treaba asta…

  22. Da, inteleg ceea ce spui ca si eu simt la fel. Azi de dimineata am ramas tampita atunci cand am vazut ca va urma o emisiune realizata live la Rachitele. Nici pana la ora asta (14:26) nu am inteles rostul acestei deplasari. Si daca localnicii din acest sat nu sunt de acord cu masurile luate cu ce ma incalzeste pe mine? Sau ce se schimba? Da pe cine mai intereseaza ceva? Din ce am inteles cei din sat nu au apa curenta sau alte utilitati dar eu tineau mortis sa la faca sala de sport?!?! Victoree, s-a intors tara cu fundu-n sus!

  23. @Terente: nu-mi permit excesul unei viziuni hitleriste, imi pare rau

  24. Iti mai repet odata Victore:
    “Gutta cavat lapidem, non vi, sed sæpe cadendo” – (Stropul face o gaura in piatra, nu prin forta, ci prin cadere repetata…)
    Asa ca mai bine te compar cu un strop de cat cu boul…

  25. Imi pare rau, dar eu nu prea stiu care e subiectul articolului… 🙂 Nu stiu nici ce s-a discutat in studioul de la Rachitele si nici ce cautau cei de la A3 la Rachitele si e cam dificil sa urmaresc live-urile televiziunilor de la munca… Inteleg ca nici nu era ceva de calitate. As fi recunoscatoare daca m-ar lamuri si pe mine cineva… 🙂 Am doua nelamuriri:
    1. Ce cautau cei de la A3 la Rachitele?
    2. Ce s-a intamplat asa scandalizant acolo?

    Totusi, cred ca unele talk-show-uri la fata locului au sens. Mi-a placut foarte mult talk-show-ul live de la congresul PSD, spre exemplu. Altele n-au sens, dar n-ar trebui sa generalizam. Nu cred ca trebuie sa-i imitam tot timpul pe altii. Da’ talk-showurile astea de la mitinguri nu mi se par reusite. Cred ca acolo ar trebui (si ar fi suficient) sa fie un reporter si nu un studio de televiziune.

    P.S. E chiar interesant cati oameni sunt la curent cu live-urile televiziunilor, ziua in amiaza mare! 😀

  26. :)Terente se vede deja intr-un lagar de concentrare, oare si el e avangardist?

  27. Nu cred ca e cazul sa disperi. Tu esti stapan la tine-n ograda…si esti raspunzator doar de calitatea emisiunilor ce poarta marca Victor Ciutacu. Ca esti angajatul unui trust care isi mai da cu mucii-n freza pentru rating…este partea a doua, dar nu e vina ta, si nici nu are sens sa te lasi deprimat. Cata vreme Vorbe Grele respecta standardele de decenta (in primul rand ale tale ca realizator, si apoi cele ale privitorilor) nu ai de ce sa iti faci probleme.
    Mi se pare o prostie ca tu sa te simti responsabil de magariile altora. Facand abstractie de scara, este exact situatia noastra ( a mea personal in acest caz) in relatie cu Romania. Cred, stiu si sustin cu tarie ca Romania este o tara majoritara de tembeli, manelisti, putori, ipocriti si lasi. (cu cateva exceptii, evident). Dar asta nu inseamna ca atata vreme cat eu nu ma balacaresc in aceeasi mocirla cu restul primatelor, port aceeasi stigma.
    Dar sa nu divaghez…
    Fiecare ar trebui sa se simta responsabil pentru el insusi. Daca colegii tai se intampla sa dea rateuri…ghinionul lor, tu iti vezi mai departe de treaba ta. For what its worth, ai respectul si admiratia mea, si sunt convins ca si multor alti zeci sau poate chiar sute de mii.
    Capu sus!

  28. „Cei mai de jos stau măgăreii. Aceştia poartă numele simbolic de luminători ai neamului şi sunt însărcinaţi cu învăţătura tinerimii. O parte din măgăria lor lăuntrică a ieşit în afară şi s-a mai depus şi pe corp. E drept, au strigat şi ei într-o seamă şi strigă mereu cu răgete jalnice de foame să fie ridicaţi ceva mai sus pe scara măgăriei, căci nu mai pot îndura priveliştea necurăţeniei în care înoată. Dar totul este zadarnic. Căci în prealuminatul sfat al neamului, cu toată bunătatea unor inimi ce simt şi înţeleg durerile altor burte, măgarii de sus le-au răspuns odată pentru totdeauna: pace sufletului vostru măgăricesc! În mănoasele grădini ale binecuvântatei noastre ţări creşte îndeajuns ceapă şi usturoi pentru ca să puteţi paşte la ele ziua întreagă. Dar noi ne-am înfruptat la alte soiuri de vegetale şi nu putem goli ieslea noastră ca să o umplem pe a voastră.” (Ştefan Zeletin, „Din ţara măgarilor”)

  29. O intrebare Victor, cine decide si cum anume ca emisiunile sa aiba loc in aer liber sau in alte locatii decat obisnuitul studio?

  30. Sincer vorbind odată cu ratingul s-a transferat și deontologeala asta-i tot. Și btw, era de anticipat. Adică prostovăneala și fudulia merg tot timpul mână în mână, iar când devii “a mai televiziune de știri” cu o creștere spectaculoasă e clar că misiunea ta e mult mai importantă, că s-a schimbat nivelul. Gândiți-vă ce se va întâmpla dacă mâine iese Băsescu și zice nu mai tăiem, ci angajăm încă câțiva să frece menta, să vedeți atunci ce paranghelie o să fie în țărișoară, chit că nu se rezolvă nimic din fondul problemei – nu contează -, iar Băse își ocupă liniștit locul atât în sufletele proștilor cât și în postul lui de stăpân al locului, de lord feudal, iar vasalii lui continuă șmenurile lor mai mici sau mai mari.
    Nu că ar duce planeta lipsă dar, chiar și așa, țara asta a fost proiectată pentru proști.

  31. Tupeu la tupeu !
    Antena 3 reda in acest moment ” realizarea” lui Stropseasca.
    Adica, nu ne-a oripilat destul in direct, acum e si-n reluare!

  32. Nea Terente Te contrazici singur aici: “… or sa moara ce-i mai slabi si cei mai prosti (cocalarii vor crapa si ei…).
    Ca-s prosti cocalarii stiam! Da sa fiu al dracu’ de-am vast vreun cocalar slab!
    Banzai!

  33. Parerea mea sincera e ca esti obsedat de culoarea portocalie.Mai e o varianta,iti pregatesti iesirea

  34. @observator: parerea mea e ca esti tampit. daca ies de aici, unde dracu’ ma duc, sa cosesc pajistea lu’ Boc de la Rachitele?
    @un vitel: ce legatura are directorul postului cu seful unei redactii?

  35. Ma gandesc ca Gadea a avut ideea nu?
    Omu` ala nu prea are treaba cu TV`ul (comparativ cu tine si cu “taranu”)

    Ma uitam zilele astea la Sinteza Zilei, Gadea vorbeste mai mult decat invitatii lui. Innebunesc cand pune o intrebare. El nu intreaba, el face o pledoarie. Induce un raspuns. Isi raspunde singur la intrebare.
    Saptamana trecuta i-a pus o intrebare profesorului Bogdan Teodorescu. Timp de 4 minute ! ! !

    P.S.

    Cred ca te uiti inca la emisiune. Ai vazut ce zicea primarul PDL de acolo:

    “Aceste masuri trece prin buzunarele lu toti”

    WOW ! Ca-ta limba Romana mantzeacash !

    Sa ne traiesti !

  36. E greu cu prostii si nu vad mai nimic din ce se intampla in jurul lor.Asa au si votat,au spus ca sunt cu unii sau cu altii si au votat tot cu Base iar acum se pling da mama focului.Hai Sictir ca sunt satul ca si Mircea de asa canalii nerecunoscatoare.

  37. Cred ca ai castiga mult mai bine daca ai incerca sa-i fii doar consilier, pardon, am vrut sa spun ascutitorul coasei. Munca putina, expunere mica, bani buni…. ca am auzit ca Boc plateste bine!

  38. păi, arogantule, se făcea să nu aflăm de la fra’su cum căci ” domnul emil” este singurul politician care a avut curajul să urnească, pe munte în jos, căruţa :))

  39. @Radu Hossu: inclin sa cred ca nu. hai sa nu-l maniem pe Dumnezeu, poate sa-ti placa (sau nu) Mihai Gadea ca realizator, dar nu poti pretinde ca nu se pricepe la tv. si eu vorbesc mai mult ca invitatii mei, deci hai sa nu cautam pete-n soare. daca eu sunt simpatic, de ce ar fi el antipatic?

  40. Astia sunt tari cu pesterilor lor,nu ai drum sa ajungi la ele dar iei vor sa amenajeze pesteri.Probabil cu elicoperul sau cu pasul din Bucuresti pana la Rachitele!

  41. Deci live-ul de pe A3 este, de fapt, reluare sau este partea a 2-a?

  42. Cred ca dau pe langa subiect da nah… tre sa zic:
    Faci o treaba buna buna acolo unde esti.
    Offtopic 200%:
    Uite cum o sa ajungem

  43. Chiar, cum scoti ceva de la un politician intr-o emisiune, il iei cu zaharelul sau la palme? Gadea are intr-adevar tendinta de a flata oarecum invitatul, da a-i da dreptate inainte de a-si incepe pledoaria.

  44. Ciutacule,

    In drum spre casa trece oare Stoiceassca si prin comuna Karcfalva (Carta) sa faca si de acolo un maraton (Ca tot e in drum) ?

    Pantazi.

  45. Ah, frățioare trebuia să zici Sandra că mă linișteam de la început. Las’ că ea, în mintea ei are ceva de demonstrat: cât e ea de jurnalistă, cât e ea de obiectivă, sau ceva pe linia asta. Abia acum am văzut și io. Nu-ți fă zile amare; în țara manelei, lucrurile asta sunt inevitabile, pentru că tot timpul când e cerere, urmează și oferta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.