Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Răzvan Dumitrescu: “Stau la Realitatea cât îmi pot face meseria” (guestpost)

Răzvan Dumitrescu: “Stau la Realitatea cât îmi pot face meseria” (guestpost)

“Victor, iti multumesc pentru sustinere. Le multumesc si celor care in acest spatiu al comentariilor sprijina libertatea de opinie.Traim vremuri in care aceasta devine din ce in ce mai pretioasa si, desi am 20 de ani in presa, nu imi amintesc sa fi traversat o perioada atat de bizara, macar ca atmosfera. Acum, cu privire la Realitatea, va asigur ca voi sta aici cat timp simt ca imi pot face meseria. Asa am procedat cu locurile de munca in cei 20 de ani. Cred ca am la activ vreo 10 demisii.

Surse bine informate mi-au zugravit un mecanism prin care ziaristilor li se asculta legal telefoanele: cineva face o plangere pentru instigare la dezordine sociala (motiv – o emisiune, o declaratie a unui invitat sau un comentariu al realizatorului) si se da mandat pe siguranta nationala. In astfel de cazuri se asculta nu numai telefonul respectivului, intra in baza de date si toate persoanele cu care impricinatul a vorbit! Acum, referitor la atmosfera din presa, din trusturi, remarc cu o placuta surprindere ca au sarit in ajutorul meu cei de la concurenta. Apropos, Victor, ai vazut vreun rand din partea colegilor mei de …”banca”? Acum sau dupa amenintarea presedintelui-unica in spatiul European? Nici eu. Dar poate ca nu m-am documentat bine:)”

P.S. Mihai Gâdea este noul director general al Antenei 3 (asta n-a scris-o Râzvan)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

177 thoughts on “Răzvan Dumitrescu: “Stau la Realitatea cât îmi pot face meseria” (guestpost)

  1. Felicitari pentru Gadea. Suntem de aceeasi varsta si faptul ca el a reusit sa faca ceva in tara asta, imi da si mie sperante.

  2. repet:pacat ptr razvan dumitrescu.
    rusine tuturor care ingradesc libertatea presei.
    dar,el stie ce face.si cat face.
    bravo gadea!

  3. Răzvan, să ştii că ai respectul meu. De fapt, îl ai de mai de mult, dar n-am avut ocazia să ţi-o spun. De dinainte de pixelii albaştri. 🙂

    P.S. Mihăiţă Gâdea, să ne trăieşti! 🙂

  4. Am uitat ceva: ŞI SĂ CRAPE DE CIUDĂ TOŢI DUŞMANII, MIHAI! <:-P ( party)
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  5. Demisia unora e mult prea prețioasă, din păcate, decât cele 10 pe care le aveți la activ.

    PS:Felicitări domnului Gâdea.

  6. Foarte tare Victore. Foarte tare gestul tau. SI foarte tare reactia lui Razvan. SIncer, meritati tot respectul.
    P.S. Felicitari Mihai Gadea!
    P.S.2. Si Aura ce face? ramane somera acum, pe criza?

  7. felicitari din partea mea pt gadea.
    felicitari din partea mea lui dumitrescu. pacat ca nu e la a3 ….asa, il mai urmaresc din cand in gand …. dar rar.

  8. Daca sunteti lipsit de deontologie si nu sunteti impartial si obiectiv ca dl Mircea Marean, d-ra Pora, academicianul Cristoiu( parintele puiului de gaina cu 3 picioare) etc, uite ce patiti.
    PS L-am uitat pe justitiarul Moraru.
    Sa-mi fie rusine

  9. romania seamana cu…figurina “cele trei maimutze”…
    asa ca …orice se poate,si nimic nu ne mira.
    nici lipsa de solidaritate colegiala,
    nici dovada solidaritatzii…concurentzei.

  10. Razvane, ai tot respectul meu.
    Si da, sper si eu ca nu te-ai documentat bine 🙂

    Nu comentez mai mult pentru ca nu ar avea sens.

  11. Da… siguranţa naţională, adică un motiv în plus să existe un control cât mai sever asupra cetăţenilor, pentru “delicte de opinie”. Când actualele servicii şi structuri de forţă se vor transforma făţiş în aparate de represiune, asupra întregii populaţii vom avea certitudine că în România s-a instaurat Dictatura. Numai acest pas mai este necesar. În rest, toate celelalte condiţii sunt pe deplin îndeplinite.
    PS. Şi cumulează şi funcţia de director la A2? Ştiu că e voie, fiind “la privat”, ştiu că e şi capabil, numa’ că mă tem de faptul că pentru “Sinteza zilei” va avea ceva mai puţin timp, cu documentarea. Oricum, îi urez SUCCES!

  12. Sunteti doi oameni onesti, profesionisti si de aceea va ajutati intre voi.
    Eu va urmaresc cu placere pe ambii.

  13. Din pacate sunt din ce in ce mai putini oameni cu coloana vertebrala. Razvan Dumitrescu este unul dintre ei. Mai este si Horia Hasnas la Realitatea insa el se lupta la redactia Sport unde nu este asa vizibil. Ultimii 20 de ani ne-au transformat in proportie de peste 90% in nevertebrate. Suntem blestemati sa nu putem iesi din cloaca in care nu vrem sa mai traim… Daca ar fi sa se schimbe ceva stie cineva pe cine am putea pune in loc!?! Eu unul nu… Toti sunt la fel… Sau poate nu…

  14. Aveti un nou sef la A2 ! Celebru in lumea media !
    Succes tuturor antenelor !

  15. Prietene (Dumitrescu) te simti hartuit? Institutiile statului te cam vaneaza? Iti sunt periclitate cariera, linistea, familia, traiul in general? Alege DATUL IN JUDECATA(in tara sau la Haga). Sau poate exista vreo organizatie internationala a presei, unde te poti adresa ca sa iti faca aia dreptate mediatica. Aceste produse se elibereaza fara prescriptie prezidentiala. Manifestarile neplacute au aparut deja…
    Sincer, Basescu asta e un nemernic. Si toata clica aia din jurul lui e compusa din nemernici. Extrem de simplu. Cred ca ar trebui etichetati drept “nemernici” de fiecare data cand cineva din media se refera la ei. De exemplu, “nemernica Elena Udrea”, sau “Radu Berceanu cel nemernic”, sau “Guvernul de nemernici”, sau, bineinteles “Nemernicul sef al statului” (de parca presedintele ar fi SEFUL a ceva – titulatura de sef nu exista decat maxim ca sufix: maistru-sef etc.; si nu e Basescu seful nimanui, cel mult al lu’ Udrea in zilele fara sot, si/sau sotie).

  16. “Realitatea Zilei” este singura emisiune de pe RTV la care mai particip in calitate de telespectator. Razvan Dumitrescu este singura mostra de echilibru jurnalistic ramasa in emisie la Realitatea, restul …ma abtin sa comentez.Asta se intampla intr-o tara adusa premeditat la limita de jos a supravietuirii de catre mafiocratia de partid si de stat.

  17. Domnule Razvan Dumitrescu,
    Va urmaresc emisiunile, pe internet, din Canada si pot spune ca sunt impresionat de prestatia dvs., de profesionalismul jurnalistic de care ati dat dovada de fiecare data in fata provocarilor de tot felul. Emisiunea cu Traian Basescu a fost de nota 10 pentru dvs., ca si jurnalist independent, si am fost mandru ca pe langa cetatenia canadiana “ma pot chema” si roman, inca. Daca va fi nevoie, pentru libertatea dvs. de exprimare, voi comunica direct situatia, Excelentei sale, Guvernatoarea Canadei, cat si primului ministru al Canadei, la intalnirele, pe care le am ca si jurnalist aici in Canada, dar si fostului ambasador al SUA in Romania, domnului James Rosapepe, senator democrat de Maryland.Sus fruntea domnule Razvan Dumitrescu, caci nu mor caii cand vor cainii!
    Cu respect
    Ticu Isari
    http://www.frewebs.com/ticuisari
    http://www.isarifilm.com
    Ottawa, 13 mai 2010

  18. Răzvan Dumitrescu e cel mai bun jurnalist de la Realitatea. Multă vreme emisiunea lui a fost chiar singura emisiune urmăribilă de la respectivul post. Îl urmăresc de peste 10 ani la toate posturile la care a lucrat (Realitatea, B1, Antena 1, Radio Contact). Îi urez mult succes şi să se ţină tare pe poziţii!

    Gâdea rămâne şi la Antena 2?

  19. Salutare,

    Ma bucur pentru faptul ca faceti front comun in lupta impotriva portocaliilor. Era si timpul.
    Intr-adevar, reactia colegilor Domnului Razvan Dumitrescu se lasa asteptata…cred eu mult si bine…
    off- topic: interesant discursul Capitanului. M-au marcat amenintarile… Ce parere ai, Victor???? Oare pe cine targeta????( retoric desigur)

  20. Nu exista un sindicat de mass media international? nu credeti ca aceasta UE ar trebui sa ia niste masuri ? cand s-a intrat in sediul ziarului TOP din Pitesti, a dat Cristian Tudor Popescu o declaratie zgomotoasa si stupida si ??????? toata presa centrala a ignorat acest fapt, nu pricep de ce, era inceputul dictaturii… chiar nu vedeati ?

    faceti ceva la nivel international, european, numai voi puteti asta ! nu ne lasati la mana nemernicului asta !

    P.S. eu nu cred ca e important trustul de presa, cred ca e importanta calitatea si verticalitatea jurnalistului.

  21. Abia acum am urmarit fragmentul acela de la OTV , desi-l vazusem mai devreme pe blog . Hidos . Din pacate nu va putem ajuta prea mult , decat sustinandu-va moral . Foarte sanatosi la cap nu sunteti , avand in vedere cat de simplu v-ar fi daca ati urca si voi in barca in loc sa va chinuiti pe langa ea , dar daca asa ati ales … Eu va respect pentru asta , chiar daca nu va tine de cald respectul meu .

  22. ce parere aveti despre comentariul d-nei deputat teo trandafir care spune ca orice om se poate descurca cu 2 lei in buzunar, ia o paine o pune la congelator si mananca o firmitura in fiecare zi. ea asa-si creste copilul?

  23. Razvan, ai fi o investitie minunata la a3, dar ne trebuie cat mai multe televiziuni bune si cat mai obiective … sper ca realitatea sa angajeze cat mai multi oameni ca tine si poate vei fi la realitatea ce este gadea la a3…felicitari mihai si la mai mare !

  24. lozinca natrionala este : CHIORU’ SI PITICU’ NE-A MICSORAT VENITU’ !!!

  25. Felicitari Victor pentru pozitia fata de Razvan Dumitrescu.Este un gest destul de rar si nu prea l-am vazut la Realitatea… dar poate nu sunt eu prea bine documentat, vorba lui Razvan
    Despre numirea lui Gadea se poate citi si aici

  26. Domnule Razvan…clevetitorii si bocitoarele de pe blogu’tonomatului cu ieuro va saluta…Mai ales pentru faza de la Ploiesti,cand se facu de cacao Farthescu de-a fost nevoie de muuulte limbi de-ale porei si boureanului sa-l spele.Si inca mai pute si acu’ cu toti pixelii albastrii si lacrimile alea “rusine Dinu Patriciu”.Sa va tineti tafnos la emisiuni ca nimeni nu-i vesnic si cat puteti ardeti-i pe cleptomani si pupincuristi.Respect

  27. -Felicitari d-lui Gadea!
    -Oricum,d-nule Dumitrescu,pana in jurul dvs.se afla un Carstoiu,o oarecare Pora(si-ar mai fi),imaginea dvs.are de suferit!
    -Domnule Ciutacu,de ce-mi pare asa firesc gestul dvs!Va admir.Multa lume,putini oameni…

  28. asa, fratilor, fiti solidari macar voi.
    ca de-aicea ni se trage. cata vreme nu ni se intampla noua direct, nu ne bagam, nu auzim, nu vrem sa stim.

  29. Ne lipseşte un act de curaj decisiv: un jurnalist care să spună clar, “cu subiect şi predicat”, că singura ieşire din această situaţie este ieşirea în stradă şi răsturnarea acestui regim CU ORICE PREŢ. Merge şi un politician.

    Îmi stăruie în minte imaginea acelei femei care “a dat degetul” lui Ahmadinejad…

    Daţi-ne un om (sau nişte oameni) pe care să-l/să-i urmăm – nu ne mai daţi cifre! Gata!

    Tot respectul pentru Răzvan!

  30. astazi am vazut si eu ce afirmatii facea basescu referitor la Razvan Dumitrescu am ramas socata stiam ca este mitocan de felul lui dar nu-mi puteam imagina ca poate ameninta lumea in direct . Regret ca nu i-am putut transmite in direct mitocanului ca nici eu nu-l uit si nu-l iert , poate intr-o zi si-o fura de la romani sper ca ziua aia sa nu fie prea departe

  31. Yey! Va iubi mult! Apropo, ce naiba are toata lumea cu :” Doamna, doamna?” . Vad ca s-a molipsit si p(P)resedintele. FOAAAAII, cat de tare ma enerveaza! Cred ca Baselu’ se uita prea mult la TV si acumuleaza variate si hidoase deprinderi.:)) De parca n-are destule…of, of. Am aflat de la el si ca Bihor are cel mai mare numar de someri invalizi. LOOOOOOL. Cat de totali suntem! Recuperam din bani…cum putem si noi.:P

  32. romania nu poate iesi din situatia existenta decat printr-o actiune violenta si radicala, poate o contnuare a ceea ce s-a inceput in 89 dar nu s-a finalizat atunci, doar ca acum transformarea poate fi viceversa, sau poate ca, nu e bine sa comparam cu 89. O revolutie, pe care tarile democratice au avut-o cu secole sau mai multe decenii in urma, o miscare gen Cuba, gen Comuna din Paris, Revolutia tesatorilor de la 1600, ar fi benefica pentru Romania.
    Daca ati fost atenti presedintele si-a deschis discursul cu o fraza care mi-a inghetat sira spinarii, a afirmat ca va avea grija ca romania sa nu ajunga ca grecia … cred ca trebuie crezut

  33. Si eu am ramas la “Realitatea Zilei”. Singura emisiune pe care o mai urmaresc de la concurenta. Razvan este o feblete a mea si mi-ar parea rau sa nu-l mai pot vedea. Succes in continuare Razvan…
    PS
    Lui Mihai pot sa-i doresc la mai mare?

  34. Gadea, noul director? Nu pot decat sa-l felicit si se pare ca-i prinde bine promo-ul asta pe care l-am auzit si pe radio in care “promite” ca va servi puterea…

  35. Bravo, domnilor!
    Jos pălăria!
    Arareori m-a impresionat aglutinarea de grup, în halul ăsta.
    Poate mai iau şi alţii exemplu.

  36. treaba e nasoala domnu Ciutacu.putred rau in danemarca DE EST ADICA ABSURDISTANUL ASTA IDIOT.Ca asa lesina treaba,cum a cazut, si RAHATUL ASTA CU MAFIA LUI NE VA OMORA SI NOI NU RIPOSTAM!!!!!!!!!!!!!!!!11

  37. Bravo Victor pentru sustinerea lui Razvan Dumitrescu. Pentru mine doar faptul ca este anti-basescu, ma face sa il sustin. Sau poate noi cei de aproximativ 35 de ani, cei care am trait si in vremurile epocii de aur, ma face probabil sa fiu anti-sistem. Incerc sa imi aduc aminte cat m-am bucurat in 2004, cand a castigat Basescu. Apoi – la scurt timp imi venea sa ii sparg fata pur si simplu. Acum stau si ma gandesc, dar noi ne-am nascut, am devenit adolescenti pe sistem-ul anti-sistem (in epoca de aur, care cu o anumita dreptate o mare parte din pensionari o regreta. Eu nu cu siguranta). 🙂 suna ciudat, dar s-ar putea sa fie asta o explicatie. Sau sunt ei prea slabi pentru pretentiile noastre?
    Una peste alta noi ne descurcam, mai un job la stat, mai una alt pe langa- ca suntem tineri- dar ce au avut cu pensionarii?????? Si acuma ma cutremur?? Taie de la prostii care nu prea pot sa riposteze? Hai sa zicem ca au fost mobilizati. Si bine s-a intamplat. A facut si psd-ul ceva. Nu stiu ce ar fi facut altii, da daca se ajungea tot aici macar eram mai linistit ca nu il mai vad pe chiorul. Nu il mai suport. Nu mai pot.
    Apropo: pe un site de socializare am scris o gramada de lucruci anti sistem in ultimele zile, am postat fotografii, am facut cauze sa incerc sa mobilizez “romanii” – cum zice baselu-. Vreti sa va spun ceva. Suntem un popor de cacao. Parca dormim cu jaluzelele trase si cu casti pe urechi sa nu auzim nimic. Asa tara, asa popor. Dar eu nu renunt. Pur si simplu sa raman singurul anti-sistem din tara asta, nu renunt. Cel putin sa vad ca nu ne mai conduce marinarul.

    As mai scrie ca sunt pornit, dar daca e mult cred ca nu are nimeni rabdare sa citeasca. Ma mai mut cu scrisul si in alte parte. Toate cele bune si tine-o tot asa. In mine ai un sustinator cel putin pana scapam de baselu si gasca lor.
    Cu stima,
    Radu ALBU. (ma gasiti si pe facebook – au o cauza misto acolo: angajam lunetist)

  38. parca ma simt mai bine stiind ca sunt si ziaristi verticali si obiectivi(atatia cati au mai ramas). nu am cuvinte vis a vis de mizeria aia de ziaris pe nume mircea marian de la evz…nici nu se poate numi asa. politrucii ceausisti sunt mici copii pe langa acest personaj. mi-e sila…

  39. D-le Ciutacu ,poate sunteti arogant, da genial sunteti sigur (ma refer la gestul de sustinere al dl Dumitrescu … frumos!!) … Felicitari pt dl Gadea!!

  40. Frate ciutacule, e prima data cand iti scriu. Am si eu vreo 33 de anisori si eram cam bighidiu la revolutie dar, bag seama ca o sa ajungeti ‘ europa libera’.

  41. si pietrele au inceput sa strigeeee!!! cum mai putem noi sa tacem… te aud mai mereu pe la televizor Victor ca iesi de unu singur cu gadea si badea in strada…ai incercat sa iesi si ai ramas singur? spune odata cand si unde si venim in numar mare…vreau sa cred ca avem si popor nu doar populatie…sunt sigur ca nu ramaneti singuri…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.