Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Punem toţi mână de la mână să scăpăm?

Punem toţi mână de la mână să scăpăm?

Când eram eu mai mic, iar el şi mai în opoziţie decât e astăzi, Crin a lansat la Vorbe grele ideea unei insule a băsescienilor. Acolo unde Tiranu’ să fie şef suprem şi care să funcţioneze strict după regulile lor: vinovaţii să fie desemnaţi în direct la tv şi procurorii să aresteze fără procese, presa să-i cânte măreţului conducător ode pe prima pagină şi în prime time, plusvaloarea să fie vărsată automat în visteria personală a jupânului, iar străinii care vizitează limba de pământ fără să se prosterneze să fie expluzaţi imediat. Apogeul dezvoltării insulei va fi atins când, rămaşi fără alţi vinovaţi de arestat, locuitorii vor începe să se aresteze între ei. Aş fi dispus să plătesc pentru cumpărarea adevăratului Land of choice şi oferirea lui, întru folosinţă veşnică, fanilor regimului jucătoresc. Da’ să şi-l ia şi pe omu’ cu ei!

Uitasem să precizez că, pe pe acest blog, singurul abilitat oficial să se manifeste electoral sunt eu. Orice îndemn – evident, în afară de ale mele – va apărea ori fiindcă mă voi simţi eu extrem de gereros în ziua aia, ori pentru că îmi va scăpa, ori deoarece aşa o să am eu chef atunci. Consideraţi că tocmai v-am consultat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

107 thoughts on “Punem toţi mână de la mână să scăpăm?

  1. Ptiu drace! Dupa ce ca’s racita asta-mi trebuia?! Deschisesem si eu sa vaz cum se mai invarte planeta!:(

  2. Sper ca Marinaru’ Turmentat sa se duca la capatul pamantului si sa uite drumul inapoi! Apropo de Crin, ca tot l-ati mentionat in post, dupa declaratia publicata azi in Jurnal un lucru e cert – Mircea Badea n-o sa-l voteze. Chiar daca e corecta si de bun simt (ca sloganul) eu cred ca o sa aiba de pierdut de pe urma afirmatiei. Fie si impus de o majoritate ipotetica, ideea ca Intaiul Strabic al tarii ar putea fi desemnat premier intr-un eventual mandat Antonescu nu prea da bine la electoratul anti-basescu. Din punctul meu de vedere situatia asta putea fi evitata la fel cum putea fi evitat si oralul la franceza marca CTP. Imi doresc sa ma insel si sa intre in turul doi, desi nu vad cum

  3. @Adriean VICLEANU : stiam dictonul “Daca cineva te-a pacalit o data, sa-i fie rusine. Daca te-a pacalit si a doua oara, sa-ti fie rusine” !!!!! dar am uitat de el … Mi se pare excelenta ideea folosirii lui ca slogan in aceasta campanie… Subscriu…!

  4. Hei lume,eu votez cu orcine declara pedeleul organizatie criminala(mafiota),dar am o problema mai mare…boc n-o sa mai fie prim-ministru,nici pimar,nici profesor(ca n-o fi prost Marga sa-l mai angajeze),deci un oarecare.Ce pedeapsa primesc eu daca bat mar o persoana oarecare?

  5. INSULA exista si a fost folosita in perioada anilor “60 este INSULA mare a Brailei si acolo functiona colonia de munca de la Giurgeni unde i si executau pedeapsa detinutii politici,cei ce se opuneau regimului comunist. Inutil sa insist asupra conditiilor de acolo,bataie,sobolani si munca pana la epuizare .

  6. … in Iad cel mai bine daca esti sef de tura sa te bagi la pazit cazanul cu romani , natia asta niciodata nu se ajuta intre ei sa iasa din cazan ci de cate ori unu mai sportiv ajunge la marginea cazanului ceilalti il trag in jos … basescu si gasca lui sunt de mult in iadul numit romania …

  7. Formidabil, ce ne “arunca” D-l Ciutacu dintr-o stare sufleteasca in alta. Ba ne “impinge” in subiecte, abordarea carora ne cer cunostinte din domeniul filozofiei, ba ne “cheama” la lupta deschisa. Cert este ca cititorii derbedei nu se vor plictisi niciodata de Vorbe Grele.Prin articolul de azi dumnealui iar ne incanta cu un stil aparte. Pentru a obtine efecte puternice in sufletele noastre dumnealui utilizeaza conjunctia “SA” care introduce propozitii subordonatoare atributive, completive indirecte sicompletive directe pentru accentuarea necesitatii, nu numai de stare de veghe ci de lupta.Ne sugereaza in primul rand “locul” cel mai potrivit, de izolare totala a lui Basescu si lacheii sai “insula basesciana” dupa care utilizeaza o serie iuntreaga de propozitii atributive: – unde Tiranu “sa” fie sef suprem…
    – insula “sa” functioneze…
    – vinovatii “sa” fie desemnati…
    – procurorii “sa” aresteze..
    – presa “sa-“i cante…
    – plus valoarea “sa” fie..
    – singurul abilitat oficial “sa” se manifeste.
    Nu uita nici de completiva indirecta:
    – sunt dispus sa platesc..
    Si bineinteles propozitiile completive directe vor incununa exploatarea conjunctiei “sa” in scopuri stilistice:
    – locuitorii vor incepe “sa” se manifeste… Si totul culmineaza in: “Sunt dispus “sa” platesc pentru cumpararea adevaratului Land of choice si oferirea lui intru folosinta vesnica”. Iata-l pe adevaratul patriot care nu se bate in piept cu acest patriotism. Felicitari.

  8. Udrea a behait azi ca suntem “urmasii lui Traian Basescu”.
    Tot un degenerat de la pedele a zis nu demult ca Boc e…Stefan Cel Mare.
    Chestia cu Boc si Stefan cel Mare e chiar amuzanta, si te poti distra cu un pic de toleranta si simt al umorului.
    Da pe Udrea o instiintez ca poate pe ma-sa sa o fi futut ala, nu pe mamele noastre.

  9. La cit is de aplaudaci, il urmeaza pe Base si sub pamint.
    Eu nu le acord nici-o sansa de liniste, sa se miste “liberi si demni” in puscariile nemului.
    Macar cite o luna fiecare, printre delicventi, prostituate, homo si alte scursori din societate.

  10. As intra si io…da’ ce rost are daca tartanii astia isi tot dau cu stangu-n dreptu’ ?! Crin de exemplu: ce dracu’ l-a apucat sa spuna ca s-a luat la bataie cu unspe insi pentru o duduie ? Delicat cum e ,aia unspe l-ar fi omorat fara sa-l atinga , doar tipand la el. Nici macar eu nu pot sa spun ca m-am batut cu mai mult de opt insi 🙂
    Noroc ca si ailalti spun tampenii la fel de mari: Berceanu zice ca Antonescu nu e bun de presedinte pentru ca nu stie sa mane o masina !
    Adica , mai bine l-am vota pe Adi Minune…

  11. Eu ma bag.
    Si am reusit sa mai conving inca “shasa” persoane sa voteze pentru un candidat care nu e ala ai carui urmasi sunt de culoare portocalie. Si nu e nici rosu 🙂 E chiar galben-albastru

  12. @alex.dumitrascu: La asta chiar ca nu m-am gandit: daca Udrea e fiica lui Basescu ? Si noi care credeam ca…

  13. Nu-l putem bate impreuna ca ne considera astia,deja ;gasca; si presupun ca pedeapsa e mai mare,dar am o varianta incep eu lunea si cred ca mai gasim niste voluntari ca sa acoperim saptamana,da cat o fi pedeapsa ?

  14. Adevarul lui Eminescu
    S-asa-s de multi/ Ce mint cu gândul, vorba, fapta, ba/ Se mint pe sine însusi chiar, încât/ În mine s-a stârnit mândria crunta/ De-a spune adevarul – daca chiar/ Prin el lumea s-aprinde (1).
    „Ei mint – eu adevarul îl spun, caci nu ma tem / De-a lui urmari” (2).
    „Cel mai mare pacat al oamenilor e frica, spaima de a privi în fata, s-a recunoaste adevarul. El e crud acest adevar – dar numai el foloseste” (3).

    1. Versuri fragmentare din mss. 2259.
    2. M. Eminescu, Opere, I, p. 94.
    3. Idem, Opere, IX, p. 311.

  15. bai dracilor, ati fost INCREDIBILI aseara!
    10+++!!!
    mai lipsea domnul Stan si domnul Teodorescu si era echipa completa. 😉
    —————-
    varul meu a plecat la Londra pentru un an si primul lucru care l-a intrebat cand am vorbit pe net a fost: “ce link de on-line are Antena 3? Nu rezist fara Sinteza Zilei.”

  16. nu-mi spune ca ne trebuie aprobare de la CNA , :)) bine Victor…

    Cica Geoana nu se intalneste cu Licuricii pentru Poze ci pentru Treburi Serioase.

  17. D-le Ciutacu , am auzit la Sinteza Zilei ce ati spus de strategia “mobilizatoare” a cateilor basescieni – recte pdeleii nostrii bravi… Daca e “pe bune” , atunci nici nu mai are rost sa “ma mai iau” de cate unul , pe net ,ca astia or’ajuns de-un primitivism mai ceva ca si comunistii in anii ’50…

  18. Toti care se trag din Traian Basescu sa si-l voteze si sa si- ia acasa(are mai multe benere decat boci si lpdei) iar cei care s-au nascut din oameni normali cu ceilalti.In rest,dupa aceasta campanie,un referendum (ca nu mai e timp acum)care sa trimita lunar presedintele la psihiatru,iar acesta lunar sa spuna cetatenilor daca presedintele e intreg la cap sau nu si noi,daca nu-i intreg sa-l schimbam nene,ca uite unde am ajuns.Ce ne facem daca se crede Napoleon,cucerim Europa?
    Daca vrei mostra de prosti basesciana verificati acest site: http://www.cjsuceava.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=40&Itemid=65

    Compania aeriană Blue Air va relua, de la 1 octombrie, operarea de pe Aeroportul Suceava, a anunţat, joi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a menţionat că, pe lângă Veneţia şi Viena, va fi introdusă o nouă cursă spre Roma.

  19. Si eu o sa platesc pana la ultimul ban care il am.Da pe insula respectiva sa plece toti 500-600 de parlamentari…

  20. @ alex.dumitrascu:

    Eu ce pot sa mai spun? Sunt de acord cu tine, ca in 99% din cazuri. Inca de pe forumul A3… 🙂

  21. Completare la butterfy gheorghe,Compania aeriană Blue Air va relua, de la 1 octombrie, operarea de pe Aeroportul Suceava, a anunţat, joi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a menţionat că, pe lângă Veneţia şi Viena, va fi introdusă o nouă cursă spre Roma.(asta ca sa aduca lumina in consiliu judetean)
    In rest,daca verifici situl,declaratia de avere,de interese-ai de-a face cu un biet presedinte de consiliu amarat,chetos,la care noi,sa nu-i moara gainile trebuie sa-i dam sprei antigripaaviara si o straita pentru lumina.

  22. Daca imi permiteti:de care parte a baricadei sunteti,ca nu inteleg niciodata.?
    Sunteti anti-Basescu evident,dar aveti optiune?Nu m-ati convins ca sustineti pe cineva.Gen Badea.Nu ma bag.Sa vedem cine iese.
    Ce-i asta?Nu ma convingeti,genialitate inefabila,vrajeala perfectiunii,sau pe dos,vreau sa vad ca te intereseaza,altfel cara-te din tara asta pe care o urasti ca ai destui chischirei.
    Nu distruge tara urmasilor tai pentru bani.

  23. prietene,argumenteza de ce mai bun geoana decat base,eu cred ca tu nu o sa-l votezi pe geoana.ai prea mult caracter.NOI NU IL VREM PRESEDINTE PE MIRCEA GEOANA.cu respect….

  24. Noi punem pina in prezent27 voturi impotriva(parinti.socri,veri si matusi)Daca se mai inmultesc va fi si mai bine.

  25. Voi merge sa votez base’ numai din cauza voastra,….nu am mai votat pana acum(din scarba)am 35 ani

  26. Mai bine bagam la pariuri sa ne alegem si noi cu ceva de pe urma a ceea ce va urma. Din pacate ce faci tu si gasca ta in presa nu este indeajuns, mai ales pt. ca nu este folosit deloc de nimeni.Voi faceti o munca voluntara care ar putea fi foarte eficienta, dar e munca in zadar.Vreti sa castigati bani cel putin de un concediu? Pariati pe Basescu in alegeri.
    Spun unii ca Basescu este disperat. Corect. Tocmai de asta, pentru ca el e disperat si ailalti dorm pe ei si le curge scuipat din gura, disperatul va castiga un nou mandat. Disperarea lui se vede in actiuni concrete, coordonate, si care se vor dovedi si eficiente. Am inteles asta dupa ce i-am urmat sfatul si nu m-am mai uitat trei zile la antene. Am vazut, asa cum a spus Maria Sa, Romania asa cum este, respectiv o tara in care (pe langa tot ce stim cu totii cum este, si ca faptul ca traim in ea ne ocupa tot timpul…mai ales pt ca, fiind cetatean al acestei tari, castigarea painii iti ia de zece ori mai mult decat in locuri civilizate) peste jumatate din oameni traiesc la tara(cei mai multi dintre ei fara educatie si fara acces la informatii), peste jumatate din romani sunt femei(care, pe langa faptul ca nu sunt fiinte rationale ci instinctive, nu sunt interesate de politica, cel putin nu de dezbaterile pe aceasta tema), si peste jumatate din populatia taramului acesta nu merg la vot (dubland practic importanta fiecarui vot, si facand sa creasca semnificativ importanta numarului de membri si simpatizanti a gastilor numite partide – ori numarul simpatizantilor lui Basescu a crescut simtitor, intrucat punand mana pe aparatul de stat si numind mii de oameni in functii, ia facut pe acestia dependenti financiar de regimul actual).Si ceea ce este mai important, vad ca disperatul are un plan de marketing (pentru cei ce nu stiu, chiar si absolventi de marketing, MARKETINGUL NU ESTE PUBLICITATE), un plan extrem de bine pus la punct si care nu are cum sa nu fie eficient, nu datorita agresivitatii sale ci datorita obiectivitatii. In schimb adversarii sai, par sa nu aiba un asemenea plan, cel putin unii, sau, cei care par sa il aiba, este evident net inferior. Daca mai adaugam si resursele de care dispune actualul presedinte, net superioare adversarilor sai, se vede clar ca asistam un duel de genul Olympic Lyon (ca sa nu fiu prea entuziast) contra Dinamo Bucuresti (nu zic Steaua ca sa nu-i compar pe ailalti cu Becali, nici ca imagine unde ei stau mai bine, dar nici ca eficienta, unde ei stau muult mai prost).Deci, problema adversarilor nu este lipsa AGRESIVITATII in capmanie, ci lipsa unui plan mai intai, a determinarii,si foarte important-a resurselor,atat cele materiale, dar pare evident cat si cele legate de materia cenusie a oamenilor care se ocupa de campania fiecaruia. Basescu va castiga SIGUR alegerile nu datorita AGRESIVITATII, ci datorita faptului ca mesajul lui, fie el fals, mincinos, gresit sau nesatisfacator, AJUNGE totusi la mult mai multi alegatori(si in planul de care vorbeam TINTELE sunt alese atat CANTITATIV cat si CALITATIV), in timp ce adversarii sai nu au inteles nici cu cine se bat nici sa se apropie destul de alegatori.Cum casele de pariuri considera, ca si analistii si sondajele lupta electorala ca fiind mult mai echilibrata decat este, Basescu va avea o cota buna. Asa ca eu voi vota IMPOTRIVA(ca de obicei pe un looser) dar voi paria BASE, si voi spera sa PIERD. As da banii pe macar o saptamana de munca, sau as munci o luna voluntar ca sa nu le mai vad mufa unora…dar daca tot nu pot schimba lumea si trebuie sa suport, macar sa fiu platit pt. asta.

  27. am io o insula. trăian poa’ să stea, nu atât el cât fii-sa, oricât de mult, în insula mea.
    poza, oricum, e o justificare, pentru legalizarea prostitutiei,numa pen’ felu’n care are aia floacele aranjate.

  28. @roman: du-te, tata, te tine cineva? da’ definteste inainte “voi”…
    @muntean: tu crezi prost. nu-l vreau presedinte, deci n-am ce argumenta.
    @biggi: intelegerea necesita un anumit nivel al IQ-ului. din tara asta plec numai cand si daca vreau eu, nu cand va doriti voi.

  29. Korekt sa raminem si sa tinem lumina aprinsa pentru prosti, ca “e multi” si poate cindva isi vor folosi singurul neuron, pentru gindit si nu pentru ode si osanale inaltate lui Zeus.

  30. Am o rugaminte pentru domnul Ciutacu(am urmarit sinteza in seara asta)…nu puteti sa-l ardeti prieteneste pe Baditza peste guritza (de vreme ce eu nu pot) in momentul in care face pledoarie pentru absenteism la vot?(daca ar fi si in direct pe sticla, ar fi grozav). Din cauza “eu nu-s impresionat de nici un candidat deci nu votez” suntem in situatia de acum.
    Cam ce au inteles unii din dreptul de a vota, pentru care au murit ai din 89 si de care multi isi bat joc – dati un search la absenteism la vot si obtineti:
    http://search.yahoo.com/search?ei=utf-8&fr=slv8-msgr&p=absenteismul%20la%20vot&type=

    http://www.youtube.com/watch?v=u51IQdqCNJs&feature=related

    http://www.NuMergLaVot.ro

    etc. etc.

    Daca nu ne miscam fundurile sa votam cu raul cel mai mic, o sa ramanem cu raul cel mai mare forever. Daca sunt multi ca Badea situatia va ramane portocalie, adica nashpa.

    Trebuie reportaje, editoriale etc mai multe legate de faptul ca multi neni si tanti din diverse institutii fac presiuni asupra angajatilor sa-l voteze pe chior. Merita intocmita o lista cu numele acestor portocalii virulenti si postata pe blog…asa sa-i stie tara de “patrioti” ce sunt.
    Legat de insula…eu zic sa-l intrebam pe Putin, sigur Rusia are cotloane bune prin Siberia.

  31. Ba , televiziunilor, cand comentati electorale de ce dati doar imagini cu marinarul. Ieri, atat la Gabi Firea cat si la Sinteza zilei pe timpul emisiunii s-au derulat doar imagini cu matrozul. Voi santeti nebuni? La fel s-a intamplat si la Realitatea. Una vorbiti si alta faceti?

  32. M-am prins, Excelenţă

    Adrian Năstase nu face risipă de cuvinte, adevăr care te obligă să reflecţi îndelund; la nevoie repetat.Titlul unei postării de azi care precizează că interesul naţional este să SCAPAM de Băsescu, m-a solicita întrucâtva, prin aceia că nu se indică metoda prin care s-o facem practic. Zăbovind aupra cuvântului SCAPAM, pe un peron arhiplin de gară mare feroviară, am strigat evrica, mirosind fina decodificare : CAPSAM. Deci titlul postării indică o necesitate stringentă şi metoda, mai pe şleau : „Interesul naţional este să-l CAPSAM pe Băsescu”. E clar! Tot poporul trebuie să-l lucreze… la gaură pe nemernic (a urnei de vot şi eventual…), folosind ca preducea ştampila de vot, în 22.11.2009.
    Mecanicul locomotivei electrice mi se adresă, grăbit să plece în turnusul mare prin toată România : – Zi-mi şi mie chestea cu evrica. I-o vând, cu obligaţia s-o multiplice în 22 milioane. Zâmbind conspirativ mă asigură : – Am o „sirenă” de-l pun în cur din primul tur pe Dârdală !

  33. Propun cateva nume pentru insula respectiva: Insula Pastelui Cailor, Insula Serpilor Shashi, Botox Island, Insula Piratilor Caraibaselelor, Marea Insula a Braseilor sau Insula Sa-i-inshel.

    Calea catre insula sa treaca neaparat pe canalul Dunare-Marea Neagra pe care Eba promitea in clipul electoral pentru campania Buzel (pardon Brussels) ca il va face “coloana vertebrala a Europei”.

    Propun si un steag pentru insula respectiva, chipul presedintelui si doua ciolane afumate incrucisate sub el, pe fond portocaliu. Desigur, dupa modelul celebrelor steaguri ale piratilor.

  34. Gura pacatosului adevar graieste!
    Madam UDREA are premonitii, drept pentru care ma bucur, cu o mica corectura:
    adica: nu e corect sa spuna doar ” noi suntem urmasii lui Traian Basescu” ci
    ” NOI ( adica ei ) SUNTEM GASCA/ SHLEAHTA/ ETC A LUI BASE si vom fi URMASII ( decedatului politic ) LUI TRAIAN BASESCU”

    Amin si Doamne Ajuta!
    Sa ii fie gura aurita/spurcata!

  35. Voi,cei ce aveti de gand sa stati acasa din ziua votarii,trebuie sa stiti ca daca n-o veti face sa nu va plangeti de biciul lui Boc,caci tocmai ce a spus cand l-a cumparat ca-l va folosi incepand cu Parlamentul si pornind spre noi cei multi,caci tocmai mi-am dat seama ce au astia in subconstientul lor bolnav: sa puna biciul pe toti cei care nu se vor conforma. Nu sunt eu psiholog,dar fiti atenti la “gluma” lui Boc cu biciul :”incepem cu Parlamentul si tot asa…..”Dealtfel tocmai asta fac ei acum cu orgoliile nemasurate,cu tupeul si nonsalanta care fac din ei dictatori.Chiar ne jignesc inteligenta.Ei cred ca nu se vede de la distanta oportunismul si mizeria din ograda lor.Domnului Boc ii merge gurita numai la prostii,chiar mi se par puerile atitudinea si discursurile sale,ma ingretoseaza.DA,ar trebui sa punem suflet de la suflet mintea la contributie sa-i terminam pe impostori!

  36. propun insula Sf. Jilava.imbracaminte,incaltaminte,mincare si un pat (sau mai multe,dupa nevoi)cald suportam de la buget(sau mai bine cotizam ca,de,suntem darnici. se poate si la spitalul de linga stadionul Dinamo.

  37. Fratiorilor, o insula, da, dar una mare, din ce in ce mai mare, ca-s tot mai multi, apar ca viermii-n gangrena, toti la fel, guresi, nesimtiti si mincinosi, portocalii si gaunosi. Oare atlantida de ce mama naibii s-o fi scufundat?!

  38. …m`au terminat astia ….”pupinbaseii” ma disperaaaaaa…morrrr…. in fiecare dimineatza ies din scara blocului cu mana la ochi,pt a nu vedea poza odioasa de 12m,cu un mesaj pueril……..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.