Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Privatizarea (anti)comunismului

Similar Posts

58 thoughts on “Privatizarea (anti)comunismului

  1. Dom` Ciutacu,

    am inteles ca deseara il ai invitat pe Marius Oprea.
    Acest persobaj este agent MI 6 si nu e exclus sa fie dublu, si al FSB-ului risesc.
    El l-a contactat la Londra pe Litvinenko “defectorul” rus si are sarcina sa denigreze serviciiile de informatii.
    O sa dezgroape morti, o sa acuze, o sa vorbeasca prostii, ce va rog mult : obligati-l sa le dateze.
    Cand s-au intamplat, cine le-a comis, cine erau sefii atunci ?
    O sa vedeti ca va ascunde ca erau alogeni, unguri, KGB-isti si consilieri sovietici.
    Intrebati-l de genocidul de la Fantana Alba din Bucovina, cand Dionisie Ptapievici, comisar sovietiv, a aprticipat la lichidarea a peste 2000 de romani.
    Nu-l lasati sa abereze, fara probe si precizari, localizari, verdicte criminalistice, si autorii nominali.

  2. Individul asta dezgroapa morti,victime ale comunistilor dar ciudat este ca mortii sunt majoritatea lichidati prin anii “50 la instaurarea comunismului iar autorii sunt si ei oale si ulcele demult. Ceva crime ai caror autori sunt pensionari de lux acum nu gasesc astia? Toata treaba este la misto. Avem securisti care se ocupa de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii avem comunisti care dezgroapa victime ale comunismului si o viermuiala de securisti,comunisti si colaboratori ai securitatii care formeaza parlamentul si condamna comunismul. Si dupa atata vrajeala observam ca lui Iliescu ajuns presedinte ii dispare dosarul lui Basescu ajuns presedinte ii dispare dosarul de securist,asteptam urmatorul om al securistilor in functia de presedinte bineinteles fara dosar si asta. Mai pune botul cineva la prosteala cu condamnarea si descoperirea comunismului in timp ce puterea este in mainile comunistilor si securistilor? Mananca si asta banii tarii de pomana cautand potcoave de cai morti.

  3. @dorubr: dezgroapa pe bani privati. pe aia publici ar trebui s-o faca Tismaneanu

  4. Astept deseara sa vad si eu cati au ajuns in puscarie datorita descoperirilor lui asta daca se mai face puscarie ca mai nou in tara asta si puscaria pentru crima a ajuns optionala.

  5. Din cate am inteles eu Marius Oprea a fost anchetat in regimul Ceausescu impreuna cu un amic de al sau, din cauza ca ii cereau demisia lui Ceausescu pe motiv ca abdicarea Regelui Mihai fost ilegala.
    As dori sa il intrebati, daca dupa 1990 a votat la prezidentiale. Si daca da, nu simte ca oarecum a validat abdicarea regelui.
    Deasemenea, daca nu a validat si mai mult sau chiar se simte complece, in perioada in care a fost consilier prezidential.
    Va rog frumos.

  6. Dupa Dan Puric,Marius Oprea e al doilea invitat intr-adevar greu.
    @DORUBR&TITUS B-mergeti la redactia ziarului Tricolorul acolo se fac inscrieri in PRM,aveti si alternativa UNPR(cei cu interesul national),acolo primiti si trei piini.
    Luati-l si pe Mircea Hamza cu voi,sa fiti la un loc,nu asa rasfirati!Ce repede va dati pe fata,nu rezistati cind vedeti un luptator anticomunist adevarat, reveniti la vechiul limbaj si tineti cu tot dinadinsul sa ne explicati din cite parti e format un cosor!Stim deja;o parte lem-noa-sa si una fie-roa-sa!

  7. Cacat cu perje. Nu emisiunea ta, ci anticomunismul autohton. Desigur, cu scuzele de rigoare pentru expresie.

  8. ce-ar fi sa nu va mai jigniti intre voi si, eventual, sa dezbateti idei, nu persoane?

  9. Astept emisiunea cu nerabdare,cred ca avem ce vedea.Chiar si dupa 20/30 de ani niste adevaruri scoase la suprafata n-ar strica, asa pentru alinarea sufletului…in rest

  10. Titlul suna cam acru. Comunismul in schim stiu cu siguranta ca s-a privatizat. Consecintele se vad azi in Romania. Anticomunismul probabil ca inseamna un capitalism salbatic sau un capitalism bancar.

  11. Ce idei sa dezbati cu oameni care spun despre anticomunismul autohton( Pitesti,Zarca din Aiud,luptatorii din Vadu Rosca si citi eroi ai neamului)ca e cacat cu perje?
    Ori sunt ignoranti,ori fii de tortionari,ori nici nu stiu ce sa mai spun!

  12. Felicitari pentru invitat. Marius Oprea este unul dintre cei foarte, foarte putini care au incercat dupa 1989 sa faca public cu date concrete crimele odioase impotriva romanilor comise de catre ucigasii comunisti autohtoni antrenati si condusi de animalele sovietice. Alaturi de Lucia Hosu Longin sint oamenii carora aceasta tara ar trebui sa le ridice statui… din pacate traim intr-o tara cotropita si jefuita de mafia securitatii ajutati de cele mai mizerabile scursuri provenite din buda societatii: tradatori, hoti, borfasi si in general toti psihopatii.

    Trecutul descoperit de acesti oameni practic este trecut cu buna stiinta in uitare si minimalizat tocmai pt a nu fi facuta legatura intrte miliardarii autohtoni si retelele de criminali securisti proveniti din acele vremuri.
    Daca Antena o sa reia memorialul durerii o sa-mi scot palaria in fata voastra!
    Felicitari inca odata si toate cele bune!

  13. Salut Victor,

    Felicitari pentru acest invitat, ve-ti aborda un subiect care pe mine ma intereseaza in mod deosebit.Am mai spus-o la tine pe blog, pentru mine toti martirii sunt repere morale care ma obliga sa nu las capul jos, pentru ca problemele mele cotidiene sunt minuscule in comparatie cu torturile indurate de acestia.

  14. Ce intelege el prin comunism si daca a existat cu adevarat comunism in Romania?Cu cat trece timpul constat ca la noi a fost orice numai nu comunismul ce apare in ideologia politica.Nu a fost cumva si o forma incipienta de capitalism?Cand a devenit regimul comunist opresiv,de la bun inceput sau dupa aceea?Mai are vreun rost acum sa dezgropam mortii?Poate ca trecutul ne-ar ajuta sa privim cu precautie spre viitor.Mi-am primit o lectie,incerc sa nu mai bag in seama gusi “anticomuniste” care-si dau talente prin rateuri de proportii.Voi fi detasata.Multi s-au laudat cu anticomunismul incat parca si-a pierdut sensul si a ramas gol de continut.

  15. Dupa ce termina cu privatizarea au de gind sa listeze compania rezultata la bursa? Nu de alta, dar actionarul principal actual are informatii din interior …

  16. astazi e ziua taaaaaa…
    LA MULTI ANI !
    si la multe emisiuni interesante, bucurii si calatorii,

  17. D-le Ciuatcu,redactor de premiu Oscar al mediei vizuale-jurnalistice,

    mult succes asta seara!Astept cu mare interes emisiunea.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  18. Sigur,sigur am inteles ce ati spus,dar asa cred eu(si in 99% din situatii nu gresesc-am confirmarea!).Eu mi-am cerut doar scuze,ca uneori scriu repede si gresesc(si chiar cu ochelarii,mintea merge mai repede si ochii raman in urma…)
    IoanaP

  19. Eu am impresia că s-au cam privatizat conştiinţele şi bunul simţ. Sunt un pic sătul de intelectualul anti-comunist care nu a citit măcar pe Marx şi Engels (şi aici nu mă refer neapărat la domnul Marius Oprea care este un pic mai citit decât alţi anti-comunişti “pe care îi ştiu” de la TV).
    Cum este posibil ca cineva să se împotrivească comunismului când comunism nu a existat, nu există şi, probabil nu va exista niciodată. Un om care nu face deosebirea între societatea socialistă şi cea comunistă… ce atenţie să merite, oricât ar fi ei de “anti”?

    PS.
    Relativ la “ce-ar fi sa nu va mai jigniti intre voi si, eventual, sa dezbateti idei, nu persoane?
    De Victor Ciutacu pe 11 November 2011 la 15:23”

    … s-a schimbat interdicţia, se pot face dezbateri?

    PS2
    L-aş întreba pe domnul Oprea un lucru banal. Observă în tendinţele societăţii româneşti de astăzi revenirea la sistemul totalitar desfăşurat în societatea socialistă? Mă refer de la preşedintele factotum până la sistemul “poliţiei politice”. Şi dacă da, cum ar vedea un CNSAS relativ la arhivele SRI şi la cei ce au activat după revoluţie ca poliţie politică?

  20. P.S.

    probabil cetatenii cu drept de vot, in prezent, nu se mai impiedica in ceea ce unii spun ca inseamna “constiinta”.
    ce-i drept, constiinta nu iti pune de mincare pe masa, nu-ti plateste facturile si ratele, nu-ti ofera excursii, masini si haine.
    pe de alta parte, daca noi tot am ajuns “sa traim” intr-un stat aflat in disolutie, intr-o dictatura, intr-un stat politenesc, atunci sa ne ignoram si sa ne uitam trecutul. sa ne uitam adevaratele repere morale, care nu mai pot sustine conferinte de presa, postari pe blog-uri, aparitii pe sticla, aparitii prin Parlament…

    cit despre duda, din pacate, chiar a fost turnator la securitate (incepind cu perioada de liceu, din Iasi, apropiat al fostei securitati si ulterior, SRI si viata sa de actor de Bucuresti)
    Victore, aici e decizia ta daca publici link-urile 🙂
    http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1256775-principele-radu-duda-face-afaceri-sri.htm
    http://old.cotidianul.ro/fascinanta_ascensiune_militara_a_printului_hohenzollern_duda-17855.html

  21. Dupa rahatul ala de Maior si multi ivitati anosti ai si tu un invitat serios;e prima data ca imi pare rau ca nu e emisiunea la o ora cu audienta mai mare,ca poate se uita prostimea.

  22. @ bond-escu Mai citeste de cateva ori ce am scris eu si poate ca dupa ce ai vazut emisiunea ai priceput ca am avut dreptate…asta inainte de a te repezi sa te dai in stamba pe rudimentara ta intelegere cu privire la acest subiect.

  23. fosta securitate a preluat puterea in 2004 ! in 2012 fura alegerile ceea ce nu e greu ! in 2013 incepe gazarea in masa ! romanii isi merita soarta !

  24. Excelenta emisiune! Felicitari sincere lui Marius Oprea, un om extraordinar asa cum foarte putini mai exista in tara asta.

    Victor multumesc mult pentru emisiunea din aceasta seara.

  25. @ bond-escu ,,reveniti la vechiul limbaj,, aveam 16 ani in 1989 si pot demonstra oricand ca deh am portocale asa ca nu tine faza cu hotul care striga prindeti hotul.

  26. comunismul (ca si nazismul), pentru cine
    nu s-a lovit de el crincen, e doar un alt
    cuvint banal din DEX, un termen sec ce se
    refera la o anume ideologie, miscare
    politica ori sistem si in care marea masa
    condusa a crezut ori nu (cei ce s-au opus
    si-au luat-o urit de tot ori au fugit) si
    de care putinii baieti de la virf s-au
    folosit rizind de prostia maselor.

    revenind la cei care s-au opus si care au
    suferit de pe urma comunismului (precum
    si urmasii acestora), acestia sint cei
    indrituiti sa ceara ochi pentru ochi
    pentru toate crimele abominabile si
    torturile de atunci comise de cei ce-au
    “prestat” in cadrul DGSP/DGSS (care a
    fiintat sub cupola MAI/MSS).

    intr-o tara normala, toti cei ce-au luat
    “in fabrica” oameni fara aparare si pe
    care i-au izbit in cap cu ceva ori pe
    care i-au tinut sub apa in timp ce le
    aplicau lovituri unde-l doare mai tare
    pe voinic (odata cu re-instaurarea
    democratiei), ar fi bagati la beci ori
    pusi la zid la propriu.

    am mai vazut la tv faza cu satul Rachitele;
    am vazut si “Memorialul Durerii” in anii ’90.
    nu cred ca dosarele ofiterilor operativi
    vor aparea bulk vreodata; poate ma insel.

    buna remarca: disparitia comunismului n-a
    insemnat disparitia oamenilor ce compuneau
    aparatul; buna si remarca a doua cu sistemul
    de caste, asta e Romania, o imensa cumetrie.

    referitor la productii cinematografice
    (apropo de tortionari, victime si rezistenta):
    tot in 1991 a aparut “Undeva in Est”, un
    film artistic cu Dorel Visan, Valentin Teodosiu,
    etc, ce-l recomand celor ce nu l-au vazut inca,
    in special celor mai tineri, in caz ca
    documentarele sint mai greu de digerat.

    in ceea ce priveste “lasa mama, ca razbunarea
    nu e buna” si alte timpenii in zgomot de masele
    supte, asta face parte din atitudinea mioritica
    de vita dusa la abator ce-si accepta soarta, precum
    si ciocanul macelarului ce i se abate asupra testei;
    eu ii stimez pe evrei si datorita ofiterilor din
    Mossad ce-au razbunat crimele comise impotriva
    conationalilor lor la Munchen in 1972, dar buba
    e ca la noi nu a existat o asemenea grija inspre
    a face o reparatie si nici n-am avut o Golda Meir,
    din pacate.

    PS: fraza “daca ‘gugăleşti’ pe net gasesti orice”
    mi se pare hilara; nu contest abilitatile de
    ‘investigator’ ale nimanui, dar sint informatii
    si informatii.

  27. update:

    din ciclul ororilor din anii ’50:
    ochelarii de sudura aplicati “dusmanului de clasa”,
    luatul pe sus in puterea noptii si viritul intre doi
    baieti masivi imbracati in piele in gaz-ul ce astepta
    in strada cu motorul pornit. beciul jilav si “tratatia”
    aferenta cu lampa in ochi, etc le banuiti.

    apropo, mai e un film ce merita vazut:
    “Dupa-amiaza unui tortionar” cu maestrul
    Beligan si regretatul Gheorghe Dinica.

  28. Ma umplu de nervi cand aud “a fost prescris”. Vezi,de aia ii admir eu pe israelieni.Aia nu uita si mai ales, nu iarta!

  29. inainte de emisiune, am scris mai multe pe blog, probabil am tastat eu aiurea, initial mi-a dat eroare, am incercat din nou (se pare ca fara succes) si constat acum ca nu a mai ajuns comentariul meu aici. si apoi, am completat cu P.S.-ul. imi pare rau.

    felicitari pentru emisiune, am urmarit-o cu placere.

  30. Sunt curios, referitor la intrebarea pe care i-ati adresat-o domnului Oprea, in legatura cu justitia si condamnarea securistilor si criminalilor comunisti. Nu se poate deschide un proces la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, prin care sa se dea in judecata Statul Roman sau persoanele care au savarsit aceste crime? Imi cer scuze daca ideea este gresita, nu am asa multe cunostinte despre acest domeniu, dar este clar o incalcare a Drepturilor Omului.

  31. toata stima pentru MArius Oprea care reface putin din demnitatea nationala, scotand la lumina dimensiunea crimei rosii. felicitari d-le Oprea, tineti-o tot asa. Avem nevoie de aceste marturii.

  32. Cred eu ca ar fi bine sa delimitam acolo unde se poate,comunistii de securisti si de securisti comunisti.Eu una asa i-as imparti.Ultimile doua specii,mi se pare ca sunt periculosi,ca sunt la butoane acum mai mult ca oricand,si ca sunt raspanditi in toate domeniile de activitate. Acestia,sunt cei ce striga cel mai cu foc ca trebuie condamnat comunismul…..care ca doctrina politica e rea si utopica,dar parca infinit mai putin periculoasa in democratie,decat securismul.
    Partea grea e ca multi sunt si activi si acoperiti si ne prostesc cu tupeu ca ei lupta impotriva comunismului,ca asta prinde la cei mai putin cititi.Sperietoarea cu comunismul acopera de fapt securistii care devalizeaza tara,furand-o,imprumutand-o,vanzand-o!

  33. din pacate, tarisoara asta este stapinita si condusa de copiii celor care ne-au stapinit si condus parintii ori bunicii.

    nu imi pot stapini mihnirea legata de Antena 3, care ieri si azi (11-12 noiembrie), imi tot spune, din ora in ora, la Stiri, ca se implineste 1 an de la moartea interlopului din Neamt, Mararu, ba mai mult, azi am urmarit si imagini de la pomenire, de la mormintul lui.

    tot intr-o zi de 11 noiembrie (dar 1995) se stingea din viata Corneliu Coposu.
    in aceasta criza de valori si repere morale, pe care o traim din plin, nu s-a alocat nici un minut acestui fapt.
    si ne mai miram de ce romanii refuza sa-si cunoasca trecutul. de ce romanii nu mai stiu cine sunt, de unde vin si incotro se duc.

    nu te supara, Victore, ca am scris asta la tine, pe blog, stiu ca nu tu esti la butoanele de la “Stiri”, dar sunt convinsa ca pe acest blog mai intra si oameni cu putere de decizie din Trust.

  34. @ana: nu ma supar, da’ faptul ca niste sute de oameni (multi dintre ei interlopi) participa, sub supravegherea SRI, la pomenirea unui alt interlop ucis in plina zi chiar e o stire

  35. “am prezentat un punct de vedere, cu care nu sunt de acord”, spune domnul Lucian Avramescu, un personaj cu o zicere tonica, si in emisiunile tv, si in editorialele din “Jurnalul National”.

    de peste 1 an de zile, urmaresc zilnic presa de afara, pentru ca in mass-media din RO (presa scrisa si televiziuni de stiri) nu aflu ce ma intereseaza, ce este cu adevarat important pentru mine. in mass-media de aici, zilnic, regasesc un amalgam de stiri cu non-stiri.

    nu stiu de unde a aflat presa ca la pomenirea de un an, la Roznov, se vor aduna sute de interlopi. nu am facut parte, nici nu fac parte, din lumea interlopa. dar am mai vazut filme (sunt o admiratoare a trilogiei “Nasul”, plus alte filme cu acelasi subiect), si cred ca un interlop mort (mai ales la un an de zile de la deces, condamnarea vinovatului), intr-o lume a interlopilor, nu mai reprezinta absolut nimic.
    pe principiul asta, SRI ar trebui sa stea non-stop in Piata Chiliei din Constanta, de exemplu.

    poate ca trebuie sa luam in considerare doua ipoteze – 1. SRI-iul avea informatii ca se vor aduna la Roznov niste sute de interlopi din tara, SRI-iul cunostea intentia lor cucernica si interlopii au aflat ca SRI a aflat. 2. poate ca SRI a mintit despre intentia interlopilor de a se aduna. (ipoteza asta ma duce cu gindul la o scena din “Balanta”, cind cei care faceau filajul, in masina de filaj, evident Dacie, au bagat si provizii de la tara, de iarna.)

    oricum am privi situatia, daca intr-adevar exista acest pericol, ne putem gindi ca intre cei de la SRI si interlopi nu exista mari diferente, poate doar cea data de legitimatie si… circumvolutiuni.

    pina la urma, acolo, la Roznov, nu s-a intimplat absolut nimic, desi de la Antena 3, niste oameni au stat focusati doua zile la rind. stiu, nu trebuie o televiziune de stiri privata sa devina canalul de culturalizare pentru bizoni, dar nu asta am incercat eu sa sugerez spunind ca deja Corneliu Coposu nu mai inseamna nimic pentru istoria noastra din ultimii 50 de ani.

    sunt curioasa care mai e explicatia pentru stirea non-stop prezentata ca un manelist machedon, pentru a doua oara, se casatoreste cu o machedoanca, aici la CT.

    numai bine, Victore.

  36. @ana: acu’ n-o sa stau eu sa-ti explic tie criteriile dupa care o un eveniment e relevant si de ce faptul divers isi are locul intr-un buletin de stiri oriunde-n lume. apropo, obsesia ta anti-machinoneasca incepe sa devina suparatoare. pe blogul asta nu injura nimeni nici tiganii, nici evreii, nici ungurii si, sper sa pricepi de bunavoie, nici machidonii

  37. Când cineva te omoară, te mai încălzeşte cu ceva dacă afli că arma folosită a fost cumpărată pe bani privaţi sau pe pe bani public?

  38. Am vazut o emisiune interesanta in care , totusi, Marius Oprea nu a reusit sa duca la bun sfarsit o “misie” pe care o are. Este adevarat ca TREBUIE aflat pentru istorie si pentru linistea noasta,ce s-a intamplat in trecut si cine sant de vina pentru crimele facute impotriva unor oameni care nu acceptau o anumita oranduire. Aici sant de acord ca ar trebui un cuvant mai ” tare ” pentru aceste fapte. Dar trebuiesc indicati vinovatii sau macar zona din care ei provin si nu aruncata vina asupra unui intreg popor, la vremea aceea incatusat de unii si parasit de altii. De aceea apreciez ca intrebarile puse nu l-au lasat pe invitat sa-si “recite” un rol studiat cu multi ani inainte, si care odata cu timpul s-a perimat. Genocidul facut impotriva unei intregi clase sociale si cine l-a facut trebuie aratat , dar de istorici adevarati si nu macinati de angoase si impinsi de interese meschine.

  39. Emisiunea de aseara a fost una dintre cele mai bune pe care le-am vazut in ultimele (multe) luni la televizor.

    Felicitari!
    Abia astept sa-l revad!

  40. Multumiri A3 pentru ca o aduce pe dna Hossu-Longin in fata romanilor,multumiri Victor Ciutacu pentru ca l-a adus pe Marius Oprea intr-un moment in care romanii sunt mai interesati de tangoul Mihaelei Borcea cu Petrisor,decit de viitorul lor.
    Cit despre cei care sunt suparati ca Marius Oprea(individul ala) nu a reusit sa bage pe nimeni la puscarie le udrez sanatate!

  41. Felicitari, acel istoric a fost un partener de conversatie bine pregatit. Din moment ce se aproprie 1 decembrie, puteti invita mai multi istorici, in locul politicienilor?

    Tusen takk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.