Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Preşedintele roşu al flăcării violet(e)

Preşedintele roşu al flăcării violet(e)

Dat fiind că nu noi decidem numele preşedintelui PSD, ci participanţii votanţi la congresul din Romexpo, vă invit la un concurs de pronosticuri. Şi să cârcotim de ce.

    [poll id=”29″]

Comentarii

comentarii

Similar Posts

200 thoughts on “Preşedintele roşu al flăcării violet(e)

  1. Întrebare: până la urmă, Cristi Diaconescu l-a ajutat sau dimpotrivă, l-a împins în prăpastie pe Geoană? Avea vreo şansă să intre el în turul doi cu Ponta sau nici vorbă? Că la finala Geoană-Ponta, cred că ar fi câştigat Geoană. Eu nu cred că intra Diaconescu în turul doi, lucru care s-a văzut şi atunci când sala n-avea dispoziţia de a-i asculta discursul.

  2. Ca sa-mi dau si eu cu parerea …
    1. In discutiile din familie din perioada 2006-2008 , Ponta stia ca tata-socru negociaza cu PDL ? (idila cu Daciana a inceput cam prin perioada in care incepeau si discutiile dintre Sarbu si Basescu) .
    2. Nasul de cununie , George Maior (seful SRI) , o fi bucuros de succesul finului ? Da’ “nasu'” nasului ?
    3. Asa cum banuiam , Diaconescu e lipsit total de fler politic . Baiat bun , curat , bun de pus in vitrina , dar cam atat . Pozitia de ministru de externe e cea mai buna pentru el . Ca sa castigi puterea , trebuie sa aduci si voturi . La chestia asta , Mazare , Vanghelie sau Oprisan il bat pe Diaconescu la orice ora . Din pacate . A , si nu-l putem banui de vreo naivitate temporara : e trecut de 50 de ani . Din pacate , asta-i omul . Pacat , pentru ca e de departe cel mai apropiat de imaginea de socialist modern , european , din tot PSD-ul .
    4. O observatie : la PSD Brasov , domnul Nita (sef de organizatie) nu doar ca a pierdut functia de vicepresedinte , dar un subaltern al sau (Titus Corlatean) a castigat-o . Foarte interesant .
    5. Interesant de vazut ce va face Ponta , in conditiile in care majoritatea celor din echipa de conducere sunt dintre cei care s-au pronuntat “pro-Geoana” . Cum va reusi sa-si rasplateasca sustinatorii , cum va putea sa-si tina in frau oponentii – care au reusit sa-si pastreze pozitiile ? Probabil ca acel congres de care se vorbea – pentru modificarea doctrinei – va duce si la noi alegeri . Altfel , ii va fi foarte greu .
    6. Spiritul tutelar al partidului acesta ramane Iliescu . Asta spune multe despre baza partidului , dincolo de cei din vitrina .

  3. Bingo!
    Cat priveste, cine pe cine are in spate…mare scofala!!! Ca Gioana o fi avand-o pe mama! Macar asta, Ponta, are “zvac” nu-i modelat din mamaliga! Are vorba la el, si atitudinea ii e de soi, nu ca Gioana care cand se infierbanta parca-i o oala sub presiune, da’ fara capac!!! Deci!? Sunt hepi!:))) Mi-a mai trecut de supararea cu baselu!!
    Indiferent de ce va intampla, a avut dreptate batranelu’ cand a spus “aveti grija pe mana cui dati partidul”!!! Ca Gioana a condus numa’n picaj in ultimii ani. Asa ca…Adio si n-am cuvinte! Sa-si dea cu presupusul pe unde crede el de cuviinta, da’ sa nu mai apara macar vreo 5 ani pe nicaieri. Sa-si faca timp pentru “Mihaela, dragostea mea”, pentru flacari violete, violente, rocvaiv-uri si alte culori si nunate. Ca penibilul in PSD cu el s-a instalat.Pa si pusi!!! Apropos! Poate-si schimba si Ponta ochelarii. Nu ca nu-mi plac, da’ parc-ar fi suvita lui basel.

  4. Unii savurează momentul și se bucură de predestinarea politic-onomastică a junelui PSD-ist îndrăzneț. Eu, însă, nu pot uita de lista lui Băsescu de la Potcoava, pe care figura acum vreo patru ani și candidatul astăzi anti-liste. Rămâne să mă lămurească pe viitor prin fapte că exagerez când îmi aduc aminte de nenumăratele lui compatibilități conjuncturale: și cu Năstase, și cu Geoană, și cu Băse la o adică, întrucât, spunea dumnealui acum vreo trei-patru ani, potrivită ar fi o solidaritate a tinerilor din toate partidele: el, Boureanu, Udrea etc.
    De-aceea eu cred, și mi-aș dori enorm să mă înșel, că Iliescu și Năstase și-au cam făcut-o cu mâna lor.

  5. Vad ca multa lume se ocupa de renuntarea intempestiva a lui C. Diaconescu. Am mai amintit de acest lucru cu catva timp in urma

  6. Megaidee

    O a treia căsătorie a lui Ponta cu „frumoasa şi cerebrala” EBa ar fi o mişcare aparent stranie care i-ar asigura acestuia succesiunea sigură la scaunul prezidenţial, concomitent cu formarea unui partid social(ist) de 80 % din psd şi pd, lăsând opoziţiei un pnl plus aripa revenită la matcă ; Adrian Năstase felicitându-se in oglindă pentru opera politică a vieţii sale – extraordinară (megaidee) – de la extraordinarul congres psd din 20/21.02.2010.

  7. Imi pare rau de C.Diaconescu, ca e atacat in fel si chip. Nu merita. Pentru mine ramane un etalon de comportament al unui om cu coloana vertebrala.

  8. @ Simona:

    Parcă nu l-am auzit pe Ion Iliescu spunând că susţine pe cineva anume. Dimpotrivă, a demonstrat că n-a uitat trădarea lui Geoană. Dar nici pe Ponta nu l-a susţinut, că Bunicuţa e copoi bătrân.
    Năstase l-a susţinut pe Ponta, pentru că, probabil, speră la a avea o minimă influenţă în luarea anumitor hotărâri în partid, lucru care-cred eu-era imposibil cu Geoană. Dar e prea deştept să nu fie conştient şi el de cum stau, de fapt, lucrurile.
    Eu cred că Iliescu şi Năstase au ales dintre cele două rele, pentru ei, pe cea pe care au considerat-o mai puţin rea. Dar că sunt cu ochii-n patru.

  9. Nu conteaza ca a castigat POTNTA, PSD-ul va fi condus tot de Nastase si Iliescu.Nu sperati degeaba , ca nimic nu se va schimba.

  10. @ I.I.
    Io unu am avut impresia ca Diaconescu candideaza numa’ ca sa mai rupa ceva voturi de la geoanel si la momentul oportun sa le dea altcuiva. Cert e ca m-am pus pe injurat scirbos ( si dupa ce aproape am gatat cu porcariile m-am iecsprimat si pe acest blog)cind am auzit ca-si cedeaza voturile in favoarea lu’ acelasi viitor fost (dupa cum s-a si adeverit – spre marea mea satisfactie!)presedinte.
    Si, dupa cum am mai zis, ce zi frumoasa!
    Banzai!

  11. mai dezastru ca Gioana nu se “ezista”!!! Manarii sunt peste tot, da’ macar sa-mi placa papusarii. Daca tot a avut pe tava electoratul lui Antonescu, daca nu i s-a mai suflat in panze astuia… N-ai cu ce bre, n-ai cu ce! Ma uitam azi noapte la el. Asta-o mai dusmanos si mai adanc decat o suta de iliesti. Norocul nostru ca n-are nerv! Si e mai imbatranit decat batranelu’. L-a macinat perioada in care a “manageriat” partidul. Problema e ca daca stii ca nu te tin baierele, nu-ti sufleci manecile si-ti iei elan,taman cand stii ca e ultima suta de metri.

  12. Imi aduc aminte ca long time ago ma distram cat de pocit vorbea Iliescu in limba engleza. Azi noapte am ramas incantat cat de clar, raspicat, perfect a pronuntat cuvantul “brand”,care dincolo de pronuntia englezeasca de admirat contine de fapt toata activitatea lui, toata viata lui. Eu ii doresc sa se bucure de acest “brand” inca multi ani. Sa vad daca cineca il va egala vreodata.

  13. exact cum am votat : a castigat basescu ! inca 3 parlamentari din PSD in grupul independentilor ! momentan, ca ziua inca nu s-a incheiat

  14. Salutare…

    Dupa cum era de banuit cel mai mare politician in viata al Romaniei a jucat si ultima piesa la scena deschisa… Nu pot decat sa-l felicit pe vulpoiul Iliescu… O data in plus s-a demonstrat ca “politicienii” nostrii stiu doar sa fure si nimic altceva… Iliescu stie si sa fure si sa faca, totul cu o finete extraordinara si de aia am spus ca e cel mai mare politcian roman in viata…

    PS- Victor, fara suparare, cand spuneau astia ca daca voteaza Geoana voteaza comunistii aveau dreptate (nuc a Basescu nu ar fi comunist)… Dupa cum ti s-a demonstrat, comunistul, indubitabil, de Iliescu e cel care trage itele, deci, votezi PSD, votezi PCR… Pana nu ii vad pe toti contemporanii lui Ceausescu in mormant cu tarana pe piept consider ca tot comunisti or sa fie si asta e (nu ca ar fi rau dupa cei 20 de ani de democratie)… Ura si traiasca sefuletul 😉 asta macar spune lucrurilor pe bune (ai lor au furat mai bine 😉 )

  15. @Roxana: inseamna c-a avut puterea sa nu sara la bataie. n-am reprogramat nimic, astept telefonul lui 🙂

  16. Ar fi fost chiar culmea aberatiei sa sara la bataie cu dumneavoastra, nu va consider atat de antipatic si cred ca nici Vanghelie nu va considera… sunt altii pe lista lui si el pe a altora!:)

  17. A si apropos, chiar imi place Ponta 😉 Cred ca e primul presedinte de partid care chiar imi place…

  18. Dupa calmo-incitarea lui Iliescu pentru aplanarea iesirii la rampa a lui Pandele, lucrarile Congresului pareau sa decurga normal; zic ‘pareau’ pentru ca intelegerile, aranjamentele intre grupuri si grupulete se faceau “fara sonor” si ‘constant’ pe tot parcursul Congresului.Discursul final, de mare glorie a lui Iliescu (de fapt ‘marea razbunare ‘a lui)a marcat ceea ce Congreusl n-a reusit a faca, trasarea directivelor privind statutul, doctrina de partid, strategie, organizare, etc.prin care dumnealui a cules rezultatul scontat: recunoasterea ‘brandului’ Iliescu. Asta da, performanta.

  19. @ciutacu: Sincere felicitari! Sper ca venirea lui Ponta la PSD va fi un lucru bun. Chiar daca nu cred asta, n-am nici un motiv sa nu sper. Si cred ca invingatorii si sustinatorii unei tabere trebuiesc felicitati, chiar daca, in acest caz, n-a fost vorba despre o simpla sustinere…

  20. Deja încep să apară declaraţiile favorabile lui Ponta, din partea…PDL. Mă refer la Cezar Preda şi am văzut la Marius Mina. Pe net nu poţi exprima toate gândurile care îţi trec prin cap şi corelaţiile aferente, dar nu cred în Ponta, până la proba contrarie. E alegerea mea.

  21. Si S. Voinescu apreciaza venirea lui Ponta ca fiind de bun augur pentru PSD. Dar astazi, dupa alegeri, de ce sa mai fim paranoici?

    In general, mai uimeste ca mai toti postacii de pe VoxPublica apreciaza PSD-ul iar pe-aici au inceput sa apara din ce in ce mai multe voci anti-Ponta (exceptand-o pe-a mea, evident! 🙂 ). Cu VoxPublica mai pot sa inteleg dar nu pricep unde au fost astia care acum nu-l plac pe Ponta, inainte de ce erau doar comentarii pro? Si-au schimbat parerea abia cand l-au vazut pe Nastase lipit de el sau cum? E cam ciudat…

  22. Nimeni nu ma poate contrazice ca Romania este una dintre cele mai bizare tarii din lume. Dupa 20 de ani de la darmarea unui sistem represiv cetatenii acestei tarii nu reusesc sa isi schimbe mentalitatea comunista de a nu mai intretine cu buna stiinta un sistem mafiot-o securist ca cel construit de FSN. Toate tarile civilizate ale lumii incearca o schimbare. Romania nu vrea acest lucru nici in ruptul capului.

  23. Iliescu are nevoie de Basescu. Are nevoie de un criminal mai mare ca el “sa-i spele” crimele.
    A luat plasa cu Geoana. Nu se astepta ca Geoana sa faca aliante antibasescu. Acum bunicuta este linistita, creatia lui (basescu) este libera sa isi continue penalitatile. Cat timp traieste iliescu, basescu nu va ajunge in fata justitiei si vice versa.
    Asta numai daca nu va ajunge cutitul la os si nu porniti inca o revolutie.
    Mai aveti muraturi?

  24. @Victor,
    Acuma eu cand te-am vazut acolo chiar am avut emotii pentru jioana! 🙂 Da’ acuma recunoaste tu ce puneai la cale cu arogantu’?! Tz, tz, cum l-ati sapat voi pe violetu’ tarii!
    Cat despre obama, serios vorbind, chiar nu ai fost deloc pregatit cu vreo secera, vreun ciocan, ceva, chiar te-ai lasat asa descoperit?! Daca sarea obamezu’ la bataie? 🙂

  25. PS Cu scuzele de rigoare ca revin, da’ nu ma pot abtine: aud ca inregistrarea cu marean ai primit-o de la coldea! Chiar asa? Mama, ce pretenari sunteti voi! 🙂

  26. Domnule Ciutacu, cu respect, indraznesc sa va solicit, sa cautati, pe unde, sau pe la cine dvs. stiti si apoi sa faceti cunoscut, din ce motive nu se doreste aducerea la conducerea Partidului Conservator, in functia de presedinte, a lui Codrut Seres sau a lui Bogdan Ciuca.

  27. @ Ciutacu. Păi cum, era vorba de un aparat telefonic, nu de şpriţ??? Întreceţi măsura, dom’le! Sau mogulu’ nu vă plăteşte suficient, să vă ţineţi departe de astfel de tentaţii! Ţţţ, urâtă treabă! 😉 🙂 Era o glumă 🙂
    Şi ca totu’ să fie rotund, astăzi se aude balada: “Trei Doamne şi toţi trei/ Nu mai e la pesedei”. Plecară Miki, Culiţă şi Munteanu. Jeneralu’ îşi organizează o trupă din cei mai aleşi pupinbăsei de bucă stângă. Mishteaux!

  28. @ANDREI si,ce ai de gand?sa te intorci in tara cand va fi presedinte Ponta?corect ar fi ca si tu si ceilalti 70000 de ,,capsunari,,{tu te-ai autointitulat asa}sa va puneti palma in cur si sa va intoarceti acasa!intre 2005 si 2009 basescu al vostru a schimabat tara radical!ati plecat degeaba!din secunda in care a castigat el,a curs numai lapte si miere!si inca 5 ani cu el{si nu uitati,va rog de aleasa lui echipa:boc,udrea,videanu si blaga.daca nu v-a dus mintea ca,votandu-l pe basescu,ii votati si pe astia…ce sa zic,poate capsunile dauneaza grav sanatatii!}vor fi cei mai prolifici ani ai Romaniei!asa ca nu e indicat sa pierdeti aceasta perioada!trebuie sa fiti partasi,pana la urma,voi,capsunarii,l-ati ales presedinte!VOI ATI FACUT DIFERENTA!sunt sigura ca si rudele voastre gandesc la fel!

  29. @cineva: de cand asteptam eu sa devoaleze cineva legatura mea oneroasa cu securistu’ lu’ Base, ala pe care-l acuza patronu’ ca-i urmareste familia 🙂

  30. Victor, poti sa raspunzi la o intrebare: cat de dezamagit ai fost atunci cand ai vazut catre cine se indreapta voturile lui C.Diaconescu si cand L.Dragnea a spus pe cine a votat?

  31. da’ cu emisiunea lui Gadea ce s-a intamplat? nu se mai tine duminica sau doar azi nu se face?

  32. Se spune ca acest Congres nu a fost doar al PSD-lui. Mult prea multa lume a fost nu numai interesat de acesta dar s-a si intervenit in lucrarile acestuia. Adica, ca ar fi fost trei institutii care au incercat sa dezbine PSD: Cotrocenii, Guvernul si zonele speciale. Care au fost zonele speciale, ca de celelalte doua nu am nici o indoiala ca asa a fost? Oare aflu cumva de la cineva care e treaba, sau voi afla din presa macar maine?

  33. Oare ce o fi avut Ponta in cap cand i-a multumit lui Iliescu pentru ajutorul dat si a adaugat “si pentru toate celelalte?”Dispare Van Gheele si vin “papusarii?” in loc. Adica, da, asa este, nimic nu se intampla in Romania din propria putere a cuiva, doar cu sprijinul cuiva.Si atunci ce s-a schimbat? O marioneta a fost schimbata cu alta? Asistam la Redivivus papusari?

  34. In lume asta, atat de mare /Unii-s bogati, au milioane/
    Dar multi sant Doamne nefericiti /Nu au nici casa, nu au servici. /Dar poate v-a venii o zi /Cand soarele v-a stralucii /Si v-a incalzii cu raza lui Si inima saracului/
    Poate vom fii cu totii frati /Si cei bogati si cei saraci/
    Poate nu ne vom mai dusmanii /Si fericiti cu toti vom fii./
    Loviti de soatra, sant prin spitale /Far’ de ochi, far’ de picioare /Cei far’ de ochi sant in guvern? /N-au cum sa vada acest ifern. /Dar poate v-a venii o zi /Cand soarele v-a stralucii /Si v-a incalzii cu raza lui /Si inima saracului/ Poate vom fii cu totii frati /Si cei bogati si cei saraci /Poate nu ne vom mai dusmanii /Si fericiti cu toti vom fii. /Ma-ntreb atunci, cand vom murii /Ce diferenta v-a mai fii? /Bogati, saraci, parlamentari /In fota mortii vom fii egali. /Dar poate v-a venii o zi /Cand soarele v-a stralucii /Si v-a incalzii cu raza lui /Si inima saracului /Poate vom fii cu totii frati /Si cei bogati si cei saraci/
    Poate nu ne vom mai dusmanii /Si fericiti cu toti vom fii.
    Dedic aceasta melodie GUVERNUL ROMANIEI!

  35. Megaintuiţie

    La primii oameni de stat în vinci (!?), alias Boc-Băsescu, am admirat minţile static nedeterminate de origine corpusculară, ondulatorie mai greu că n-au onduleuri. Modelul matematic – cel al şobolanilor – a fost ales pentru a pune de acord cerinţele cu resursele. În fapt se simulează, până la formarea reflexelor condiţionate, după principiul Mengel-Pavlov, pe un segment „dilematic”, lung de 20 cm, materializat c-o cretă, neapărat albă, pe toate spaţiile de parcare încă necontractate cu doamna Udrea. La capetele segmentelor se amplasează promisiunile electorale cele mai stimulative pentru papilele şobolanilor, ca de exemplu : salam într-un capăt şi caşcaval la celălalt, dar obligatoriu la mijlocul segmentului o lamă de ras cu tăişul în lungul acestuia. In baza principiului „dilematic” şobolanul atras de promisiunile electorale vizibile, se plasează la mijlocul segmantului cu gâtul pe tăişul lamei, unde pe reflexul nehotărârii (să rod salam sau să rod caşcaval ? ) îşi tot întoarce capul stânga dreapta – evident un gest sinucigaş avut în vedere la proiectare. Toată suflarea şobolanilor salivează în prezenţa promisiunilor electorale, fără a băga de seamă că între timp au fost retrase promisiunile electorale (salamul şi caşcavalul) ; aceştia tot pe baza principiului „dilematic” se poziţionează la mijlocul segmentului unde consternaţi de absenţa promisiunilor, se tot întrabă : unde o fi salamul, unde o fi caşcavalul ? mişcând capul stânga-drepta şi, evident, tăindu-şi gătul, astfel dând verde ca modelul matematic să fie generalizat la nivel macrosocial, spre lauda lui Boc – Băsescu.
    Proştii vor “cârcotii”. Deştepţii vor jubila !

  36. hmmm….si uite asa se catara Pontiacul(ca tot ii plac “cursele”)
    Am spus inainte de alegerile din toamna ca il vad pe Ponta presedintele Roamaniei.:)

  37. Congresul ordinar al PNL, despre care vorbeste Radu Stroe, este nu numai nestatutar dar si impotriva prevederilor legii partidelor politice. Un grup de PDL-isti in frunte cu Prefectul de Valcea (neoficial) se pregatesc sa il conteste printr-un ONG la Tribunal. Cine vrea oare sa puna in dificultate PNL? DP a convocat Congresul Extraordinar, nu si pe cel ordinar iar conditiile statutare si legale sint departe de a fi indeplinite pentru acest Congres Struto-Camila…….de ce oare risca Antonescu si echipa lui sa pice in ridicol?

  38. oare acest post i-a adunat pe toti provanghelie? sa de Al de sus sa conduca acest sector inca 7 mandate..vi-l meritati , prea tineti la el !

  39. singura candidata onesta si imaculata a fost alistar dorela, pe care o sa regretati ca nu ati votat-o

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.