Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Preşedintele-instalator, file de amurg

Preşedintele-instalator, file de amurg

În aşteptarea intervenţiei cu poporul, care habar n-am cum se va desfăşura şi-i va consacra lui Traian Băsescu (în cărţile de istorie ale viitorimii) modificarea de statut de la preşedinte-jucător la cel de preşedinte instalator, Curtea Constituţională a decis că decizia de comasare a alegerilor e neconstituţională. Dincolo de faptul că nu cred, nici picat cu ceară, că decizia Curţii a fost dată fără (cel puţin) informarea prealabilă a preşedintelui, în orice ţară întreagă la cap, un Executiv care şi-a asumat în Parlament răspunderea pentru o lege declarată neconstituţională pleacă pe loc prin demisie-n bloc. Dar cine a zis ceva de integritatea capetelor noastre?

Am sentimentul – poate greşit, naiba să mă ia – că, după toate protestele de stradă, va fi ultima cedare dintr-un şir aparent nesfârşit. S-a retras proiectul legii sănătăţii din dezbaterea publică, a fost (re)numit Arafat în funcţie, l-au dat afară pe Baconschi, au amânat cu un an taxa auto şi, acum, s-a respins comasarea alegerilor. Într-o succesiune logică, ar trebui să urmeze demisia guvernului, cea a preşedintelui şi declanşarea anticipatelor. Ar fi un amurg superb şi prea normal al unor mandate prezidenţiale nocive pentru România, dar am fost noi, vreodată, în perenitatea noastră pe acest pământ, vreo naţiune caracterizată de logică şi consecvenţă?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

110 thoughts on “Preşedintele-instalator, file de amurg

  1. @DaAnimal Cum de ce? Pai nu asta vrea sa faca actualul guvern? Prin comasarea alegerilor ne amana cu niste luni democratia. Prin CNA cenzureaza televiziunile.

    ACTA este pentru ei un prilej sa elaboreze legi care sa aduca cenzura si online.

    De exemplu se trezeste unul ca nu ii place blogul lui Ciutacu, face o plangere ca pe el se gasesc materiale care apartin altor autori si pot cere inchiderea lui. Fara proces, ca asa prevad legile care implementeaza ACTA.

    Mie unul, mi se pare ca sint consecventi. Tu de ce te miri ? Nu traiesti in Romanica ?

  2. ce gandire are Base un capitan nu isi paraseste vasul niciodata, vrea sa o aplice si pentru tara, cand vede ca nimeni nu il vrea!!!

  3. dreptul la replica dat presei de catre lt.Alexandru Gheorghe:”Sunt liber, sunt uşurat şi pentru că mi-am onorat profesia. Sper că şi voi, cei care aţi emis titluri ca «Locotenentul protestatar vrea dictatură militară» şi nu aţi prezentat obiectiv o soluţie inocentă emisă în virtutea încrederii manifestate de români la adresa Armatei atât până la gestul meu, cât mai ales după aceea, vă doresc să fiţi sufleteşte la fel de liberi ca mine.” si declaratia lui; daca am putea sa nu distrugem strigatul acestui tanar

  4. Buna seara,

    V-am urmarit emisiunea si din aceasta seara. M-am bucurat cand v-am vazut luminos la fatza.

    Legat de cazul d-lui Locotenent Gh. Alexandru:
    1. Impactul asupra mea, cand l-am auzit in direct la emisiunea Sinteza Zilei: mi-au dat lacrimile. Pe masura ce isi justifica actiunea, fiecare justificare mi-o adresam sub forma unei intrebari, sperand ca voi gasi un raspuns multumitor (ca sa nu spun linistitor, si sa ma mint frumos). Obisnuiesc sa-mi fac astfel de autoevaluari, dar de data aceasta standardul era setat foarte sus. Cand a invocat calitatea sa de crestin primul gand a fost la mesajul : Nihil Sine Deo.
    2. In ceea ce priveste motivatia actiunii si a declaratiilor ulterioare: ii acord prezumtia de nevinovatie. Daca inima lui este curata, in fata lui Dumnezeu e curat.
    Prefer sa ma uit la barna din ochiul meu acum. Pe mine m-a influentat in bine.
    3. Mi-a placut emisiunea, m-am simtit bine, desi nu pot uita gustul amar lasat dupa interventia d-lui contra-amiral. Atat de frumos se putea comporta in aceasta situatie, dar nu stiu de ce unii aleg mereu calea asta urata, care nu zideste, ci doboara.
    M-a intristat(nu era ceva nou, doar reamintirea doare) cele spuse de d-l Chilian in ultima sa interventie aprobat in unanimitate. Cand ma gandesc la Romania imi vine in minte orasul Ninive, a carui soarta de distrugere era hotarata de Dumnezeu. Insa a primit indurarea lui Dumnezeu cand oamenii s-au intors “de la calea lor cea rea”.Iona 3:10. Cu siguranta voia lui Dumnezeu e Da! si Amin!. Dovada ca Ninive a fost totusi distrusa aprox. 150 de ani mai tarziu. Nu stiu care este planul Celui De Sus cu aceasta tara, insa daca a hotarat sa vina o vreme de distrugere, tare mi-as dori sa gasim induplecare. Insa, de ce ar face asta? Si cine sa-L induplece?

    numai bine!

    PS: As adauga la lista Manifestului Jurnalului National: eliminarea/introducerea caracterului optional al juramantului la investirea intr-o functie. Nu ar trebui considerat un lucru de apucat. Iti iei astazi un angajament in fata Creatorului in primul rand, ca maine sa il incalci.

  5. Nu mai pot cu zapada! Am inteles: Astia-s tampiti si dau banii nostri ca sa se adune zapada pe strada, sa blocheze intrarile in Bucuresti sa nu mai vina si alti protestatari, dar asta-i normalitatea lor. O stim. Si televiziunile, le canta in struna si le fac jocul, desi ierni vor mai fi in Romania, chiar daca ultimii romani ce se mai pot mobiliza poate nu vor mai iesi niciodata! Chiar daca Basescu, ce vede protestarii numai la televizor, jubileaza acuma bucuros ca pana la urma cu zapada si cu ajutorul televiziunilor care musca intotdeauna, ne inchide gura, cativa idioti ce suntem ne incapatanam sa nu intrerupem protestele. Un lucru este insa sigur: pe noi, daca acum se intrerup protestele, sa nu mai contati. Pe mine, niciodata, ca desi votez de o viata opozitia, fara sa fiu a lor, lenea afisata ei de acum, ma va convinge definitiv sa votez PDL pana la adanci batraneti. Sa se sature puturosii astia din opozitie si aia de stau pe canapea de ineptii si mizerie. Sa ajunga sa-si faca ciorba din unghii, ca pe mine una nu ma va mai interesa. O sa-mi vad de afacerea mea in continuare si-o sa ma doara fix in cot. Cata nesimtire mai zace in ei , daca noi iesim in strada la atatea minusuri si lor le e lene sa faca ceva chiar si la caldura! Mai merg astazi in piata, dar daca ramanem acolo izolati si opozitia zace in continuare, eu mi-am invatat lectia de democratie:Nu merita!

  6. Trenurile au 15 ore intarziere si necolaiciuc, aghiotantul lui base e liber…Cata bataie de joc mai suporta romanii?

  7. Multi se intreaba pe cine punem in locul lui Base. Acestora le dau un raspuns pe masura inteligentei lor intrebatoare: “Nu s-au terminat golanii in tara asta! Pe bune!”

  8. Serviciile secrete americane se implica in rasturnarea Regimului Basescu?

    Intr-un comentariu din data de 16.01.2012 aparut pe siteul publicatiei online “The New York Times”:

    Linkul aici

    un anume Leone Storlato fost agent CIA si atasat la ambasada SUA din Budapesta intre anii 1999-2004 face cateva referiri interesante la protestele din Capitala Romaniei dar si din celelalte orase importante ale tarii, – proteste generate de masurile excesive de austeritate luate de Regimul Basescu, – regim considerat corupt si “mafiot”, cu tendinte dictatoriale.
    Cine este acest “Leone Storlato”? Respectivul a figurat pe listele unor agentii americane cu atributiuni “speciale” in Europa de Est si Federatia Rusa. Il regasim la “Consiliul Cultural American” din Bielorusia ( Belarus) intre anii 2005-2009 sub numele de … Rewiczky Sándor ( Alexander) pe siteul caruia publica unele materiale de analiza culturala a “conexiunii est-vest”, dar mai ales articole cu caracter de analiza sociala si chiar militara. Fotografiile atasate acestor articole si care se refera la autorul lor sunt identice cu cele publicate pe siteul unui ONG din Utah numit “East West Cultural Institute ” … numai ca acolo autorul se numeste … Storlato Leone! Din ce in ce mai interesant, nu-i asa?

    Iata un link interesant

    Revenind la analiza evenimentelor violente din Bucuresti, – respectivul spune ( traducere):
    “Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice, o revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit “Stabilizarea Romaniei” care trebue citit invers…. Documentul emis in ianuarie 2011 spune ca <>.”

    Nota lui Leone Storlato ( sau Rewiczky Sándor ?) continua cu un comentariu referitor la “Mafia Armamentului” si la “Conexiunile Basescu-Kassar-Bout”:
    “Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului. Ea are ca baza contrabanda de arme desfasurata in jurul lumii. Pe langa aceasta sunt comisioane fabuloase obtinute prin contracte militare. In varful acestei mafii extrem de puternice se gaseste Traian Basescu. Fiecare export de arme conform legislatiei poarta semnatura comandantului suprem. Aceasta mafie avand la dispozitie sume enorme a cumparat intreaga structura a democratiei Romanesti. Justitia. servicile secrete, armata, parlamentul sunt in mana mafiei armelor care actioneaza nestingherit. Despre aceasta mafie nu se aude mai nimic in mass-media”.
    Materialul acestui “analist politico-militar” se incheie cu remarca:
    “O revolta este iminenta in Romania anului 2012. Este foarte posibil ca elemente ale armatei sa participe la aceste miscari ce vor duce in final la prabusirea regimului presedintelui Basescu si instaurarea unui regim militar provizoriu”

    Nimic de comentat….

  9. Întrebare care poate fi adresată oricând, direct sau prin colegii Dvs., omniprezentului admiral purtător, nu de avioane, ci de vorbe: cum se împacă neutralitatea politică a Armatei, invocată în cazul locotenentului de la C. Turzii, cu avansările la (şi de) generali pe criterii politice (inclusiv a sus-menţionatului porte-parole)???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.