Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Preferatele mele din geamu’ sticlei tv

Preferatele mele din geamu’ sticlei tv

Scriu acest post constient ca ma joc in curu’ gol pe langa dansa extrem de sculata. Habar n-am de ce-o fac, asa mi-a venit. Asa ca o fac. Nu e nici prima, nici – cu siguranta – ultima oara cand o fac. Astept flegmele si/sau telefoanele de revolta…

Maria Coman: din punctul meu de vedere, cel mai bun om alaturi de care poti petrece o editie speciala pe nepregatite. Tine lejer, cat e nevoie, transmisia live fara sa dea impresia ca-i prinsa la pranz cu chilotii-n vine.

Dana Grecu: voluntara, sufletista, dornica de a face totul temeinic, oricand, oriunde, pe orice tema. Agitata-n beneficiul meseriei, disperata sa controleze totul, repezita, dar extrem de onesta si profesionista.

Alina Petrescu: impecabila, calma, profesionista pana-n varful unghiilor. Genereaza o stare de liniste, nu se arunca, stie sa asculte, cauta si tine cont de sfaturi. Ratacita, dupa parerea mea, in perpetua noastra tranzitie.

Gabi Firea: extrem de adaptabila, controlata, ambitioasa, greu impresionabila si de indoit pe teren propriu. Gata oricand sa aduca fata-n fata tabere sau personalitati cvasiireconciliabile. Constienta ca totul se deconteaza pe lumea asta, nu lasa nimic neplatit.

Melania Medeleanu: draguta, calda, dornica sa demonstreze ca nu-i doar frumoasa, rezistenta (pe verificatelea) la dementa unui live perpetuu, nedrept ironizata de toti neterminatii obsedati si neputinciosi, plus toate frigidele.

Andreea Cretulescu: vipera, dar scula. Tine la tavaleala, e lipsita de complexe, stie tot ce misca-n piata politica si poate controla, instantaneu, chiar si in timpul transmisiei in care performeaza, fluxul de invitati al unei transmisii maraton.

Sanda Nicola: o absenta inadmisibila de pe televizoare. Fanatica a documentarii, capabila sa plece-n mizeul noptii la dracu’ cu carti si sa transmita pana cade la propriu din picioare, prietena camerei de filmat si stapana studioului.

Poate c-am fost nedrept sau am uitat pe cineva, dar, gandindu-ma la jurnalistele care fac zi de zi televiziune in tara asta, fix astea-s numele care-mi vin in cap. Si ma refer, sa fie clar, la cele cu care am avut placerea sa interactionez.

P.S. Pe Sandra Stoicescu nu am trecut-o in enumerare intrucat, pe de o parte, nu (ma mai) uit la Antena 1 de ani de zile, respectiv, pe de alta parte, fiindca interactiunile noastre jurnalistice s-au petrecut cu precadere la radio,. Unde a avut, intotdeauna, o prestatia imperiala. Iar pe Mirela Vasadi, spre rusinea mea, nu am mai vazut-o demult (decat online, pe mess), dar imi place sa cred ca nu i-au intrat aptitudinile la apa de cand nu mai calc eu prin trustul eolian…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Preferatele mele din geamu’ sticlei tv

  1. Inteleg ca Oana Stancu a plecat de la Jurnalul National. Pacat! De ce o fi plecat? Parea o persoana foarte bine informata, inteligenta si competenta. Dar la Antena 2 mai are emisiune?

  2. Maria, mă refeream la momentul “ştiri”. Acestea sunt probabil (sper că nu mă înşel… 🙂 ) scrise undeva. Mă gândesc că nu se intră în platou (sau cum i s-o spune!) fără a avea materialele pregătite cu seriozitate. Ar trebui (zău ar trebui, dar e doar dorinţa mea şi nu contează!) să fie citite şi atât. De aceea se şi numesc “ştiri”. Când este vorba despre “ediţii speciale”, mai treacă-meargă… Câteva poticneli acolo, n-o fi foc.
    Acel păcătos (scuze… ) “dacă nu mă înşel”, mă lasă mereu într-o mare negură. “No, stai că nu-i bine, când îmi spune dacă se înşeală ori ba?” Niciodată nu primesc răspunsul până la sfârşitul emisiei. Cu alte cuvinte, ai atunci în faţa televizorului, un om cam frustrat… 😉
    Nu te-ai supărat pe mine, da?!

  3. nu m-am suparat, dar nici nu cred ca sunt multe aaaa=ieli pe stiri. iar daca nu ma-nsel, hm. uite eu mi-aduc aminte ca l-am folosit ultima data pe un atentat de nu stiu unde si am zis ca e similar cu cel de la londra din 2005, cand “daca nu ma-nsel” au fost peste 50 de victime. pentru ca evident, nu mai stiam exact cate au fost…

  4. stimate domnule ciutacu, fara suparare dvs ., dar mai ales manipulatorilor cristoiu si filip teodorescu va recomand fara suparare sa cititi din lucrarea “MANIA LUI GROL” CE SE AFLA LA PAGINA 319-320, DUPA CARE PUNETI-L PE DOMNUL FILIP SA NE SPUNA CUM AU FOST EI BEBELUSI NEVINOVATI IN ’89!!!!!

  5. Dana Grecu e cea mai incisiva si pe felie pe emisiunea ei,e de acolo si si-a creat un stil al ei unic si aparte-daca n-ai vedea emisiunea ei stii numai auditiv ca e ea si ti-opoti lesne imagina.E chiar un brand-are carisma tact cat sa nu fie plictisitoare,abilitate, sclipirea de har sa umple ecranul si emisiunea doza necesara de acel ceva sa fie sungura care la la la si etc.In rest toate stiristele trustului sunt chiar stiriste,fara emfaza,fara fite si aere de vedetism cu o mica exceptie arar-dar acceptabil si 99,9% scuzabil-Gabi Firea-Si totusi sa nu fiu rautacioasa-si cert subiectiva ca tot omu’-toti antenistii faceti echipa buna fara sa va disipati individualitatile in grupul vostru de profesionisti,chiar pe bune.

  6. Am o remerca de facut, in legatura cu Andreea Cretulescu. S-a sesizat cineva(n-am rabdare sa citesc toate comentariile) ca D-na are de departe cea mai enervanta voce (din pacate pentru dansa), care te determina sa butonezi in continuare, fara nicio ezitare?! Cred cu tarie ca ar trebui sa lucreze foarte foarte foarte serios la dictie…

  7. Am incercat sa citesc cam toate comentariile insa am renuntat. Singura mea remarca se refera la Andreea Cretulescu. Are de cele mai multe ori subiecte bune, invitati interesanti insa modalitatea de abordare a problemelor si felulul tendentios de exprimare o face dezagreabila. Nu ii cunosc backgraound-ul dar am vazut in descrierea dvs ca stie totul despre politica. Din ceea ce am remarcat pe ecran singurele momente in care ne arata aceasta “calitate” este atunci cand nu isi lasa sub nici o forma interlocutorul pe care l-a intrebat ceva sa raspunda. Exact ca un politician. Din pacate lasa impresia ca o intereseaza mult mai mult ceea ce spune ea si nu ce spun invitatii si ca are o idee preconceputa despre raspunsurile ce le va primi.
    In rest, celelelate persoane sunt foarte agreabile si chiar daca subiectele lor nu sunt intotdeauna cele mai bune, sunt marcate de bun simt.

  8. Mie cel mai mult imi place de Irina Petraru si Alina Petrescu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.