Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Planul de antivirale la hectar s-a depăşit

Planul de antivirale la hectar s-a depăşit

Băsescu a slobozit ferm anunţul că se interzic importurile de vaccin. Fix după ce emulu-i Videanu tocmai ce anunţase că le autorizase. Poate şi fiinţa noastră naţională să producă vaccin la Cantacuzino? E drept, poate, da’ nu ştiu cine a împiedicat-o pâna acum pe ea, fiinţa asta naţională plină de sentiment patriotic şi de iscusinţă, să se fi apucat de produs cam de când a dat răceala peste porci. Nici nu mai contează, nu? Nu ştim, nu se pune! Important e ca poporul suveran să băge tare la mojar şi să depăşească planul de antivirale la hectar.

Pentru a nu mai exista vreo urmă de dubiu asupra priceperii jucătoreşti în domeniul virusologiei, operaţiunea a continuat cu două capete-n gura doctorului Streinu Cercel şi-un genunchi în portocale, să mai lase-n ţărână fruntea aia de profesor universitar cu papion. Am învăţat cu toţii de la Teleenciclopedie, pe vremea lu’ Piticu’, atunci când patrioţii de azi luptau cu regimul băgând în ţară blugi şi ness cu petrolierul, că fiecare fiară care vrea să cucerească un teritoriu începe cu înfrângerea-n luptă dreaptă a stăpânului în exerciţiu şi  continuă cu izgonirea lui din habitat. Ceea ce e păcat să nu se întâmple şi-ntre Carpaţi…

Integral, aici

Pe aceeaşi temă s-a manifestat plenar şi Fiara. Citiţi şi luaţi-vă urgent temperatura.

Pasarea, Godacul si Teroristii

Ce au toate astea in comun ?  Este foarte posibil ca un terorist sa creasca in ograda proprie niste pasari si ceva godaci pt. consumul personal, da’ nu la asta ma refeream.Momentan suntem bombardati – cu largul concurs la televiziunilor aflate intr-o concurenta acerba cu un adevarat apocalips. Dar nu e e prima data: am trecut in 1989 prin  “60.000 de morti”, ziaristi decapitati in 2005, pasari sacrificate si, mai nou, potential 20.000 de morti. Un adevarat potop menit sa apropie oamenii de guvernatii care se ingrijesc de soarta lor. Suntem supusi unui stress complementar continuu celui de zi cu zi. Si asta face ca speranta de viata la nastere a romanilor sa fie undeva pe la 68 de ani, printre cele mai mici din clubul select in care afirmam cu mandrie ca ne aflam: Uniunea Europeana. Acum, acest sfarsit la lumii, nu e inventia noastra: Licuriciul isi streaza proprii cetateni cu omniprezentul bin Laden, Tara Sfanta cu arabii care pregatesc atentate la orice ora din zi si din noapte.
Totusi, noi suntem inventivi. In spatele acestor imagini cutremuratoare derulam operatiuni economico-financiare. Probabil vom cumpara masti chirurgicale, gel dezinfectat si alte accesorii fara licitatie – e urgenta, etc.  Din nou, suntem amenintati cu puscaria daca nu stam acasa (dupa modelul Tiranului). Ca o noua particularitate, observ din nou elementele nationalist-extremiste din perioada Odiosului Regretat. Atat la Tiran cat si, spre surpridnerea mea, la secretarul de stat din sanatate. Occidentalii au creat molima si nici nu vor sa ne dea leacul decat peste cateva luni. Asa ca, bravul roman isi ia soarta in maini, isi sufleca manecile si se napusteste in laborator. Producem incognito 1 milion de doze si in curand alte milioane. Doctorii, care pana acum erau spagari, practicanti de sex cu studente, tradatori pt. ca pleaca din Patrie in scopul unui trai mai bun, brusc-instanteneu au rezolvat problema pt. romanii. A revenit patriotismul. Nu conteaza ca bate vantul prin buget si infrastructura de cercetate e demult pe butuci. Dragostea de tara le rezolva pe toate.Ce n-au reusit inca Roche si Novartis au reusit ai nostri saraci, da’ cinstiti si devodati. Din nou am strans randurile si dam o palma bine-meritata occidentalilor. S-a mai intamplat asta prin 2005: atunci sistemul ticalosit , securistii – deodata au devenit responsabili si patrioti strangand randurile la semnalul Barcagiului si salvand pe cei 3 ziaristi din ghearele Tatalui Nisipurilor (Abu Sahar). Au reusit si dovedit ca, la nevoie, sunt mai ceva decat legendarul Captain Planet.
Intr-o tara in care oameni se confrunta cu o saracie din ce in ce mai puternica, astfel de mesaje patriotice “prind”. Cu totii avem nevoie de un spatiu-compensator. Daca ma uit bine, si vecinii de la Nord au o abordare similara: 1 milion de  victime, inchidem granitele. Blonda cu Cosite de la Nord alerteaza grav populatia. E drept, Barcagiul nu a ajuns pana acolo, dar imi place sa cred ca portocalii nostri sunt mai buni decat portocalii lor. Altfel, vad din ce in ce mai multe asemanari cu ei decat cu aia din clubul select ce are stelute galbene pe fond albastru.
Ciutacule, ti-as mai scrie, da’ reincepe piesa de teatru. Aia in care avem bilet pe viata. Probabil ca in actul asta apare Croitorul. Nu vreau sa pierd nici un moment. Am floricele (popcorn) si Brifcor (n-am bani de coca-cola).

Ab imo pectore,
Fiara

P.S: Eu revin cu intrebari mai cotidiene:
a) De ce nu se publica epistola cu FMI-ul din August?
b) Cine are pe stoc masti chirurgicale si gel dezinfectant?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Planul de antivirale la hectar s-a depăşit

  1. Nu domnul nume_necesar, nici pomeneala!
    Dar m-as bucura sa vad inca niste efecte care l-ar putea afecta.
    Chiar daca maine-i ziua lui, omeneste ii doresc la multi ani, iar ca presedinte i-as dori la multi ani …in parnaie. Alaturi de toti cei care maine vor cadea in cur de emotie
    ca-i ziua lui. Daca-i mai urez ceva ori sare CNA-ul, ori ma arunca Ciutacu in spam…

  2. @De Begone

    unul care se uita doar Labe-unul tv si Zero-tv
    nici nu ma mira ca e trepanat.
    Adica a da niste estimari ale Coanei Evropa,
    sau de unde mama lu PV, scris cu pixul de marinel, le-a luat ( o fi de la OMS) este un pericol public.
    Mai puiutz de comunist, numa pe vremuri se raporta doar succesuri.

  3. @Korbul: 1. scrii atat de dezlanat incat am facut eforturi sa inteleg ce ai vrut sa bagui acolo. Incearca sa rogi pe cineva sa iti scrie data viitoare, sigur o sa fie mai coerent. 2. esti prost informat, pasarika, n-am auzit ca OMS sa fi emis un comunicat prin care anunta 20.000 de morti in Romanica. Daca matale auzi voci europene si limbi straine in ureche, nu e de competenta mea, incearca la Obregia, sunt psihiatri buni. Estimarile au fost facute de pareristii nostri nu de Coana Europa. Ca nenea Cercelush urechi de plush a exagerat o recunoaste chiar el: azi o lasase mai moale, vorbea de pana la 6.000 de morti. In ritmul asta in doua saptamani o sa ne spuna ca n-a murit nimeni, si ca aia suspectii au avut de fapt scarlatina. Nu stiu daca eu sunt trepanat, dar ca sa iti faci o idee de cat esti talica de spalat pe creier, de crezi tot ce-ti zic guristii astia, afla ca in toata Europa au fost pana acum doar 176 de morti. Si la noi mor 6000? Ma, ma leshi? Raspandacul asta penibil Strein de deontologie medicala ar fi trebuit dat afara inainte sa demisioneze. Si btw, nu ma mai jigni ca-ti inghiti penele, aripatule!

  4. @Begone: tocmai te pregatesti sa-ti iei viteza. si scuteste-ma cu tentatia tiraniei care-mi anuleaza calitatile native, ca nu pun botu’ la lugu-lugu. deja ceasul blogului numara in sens invers pentru tine.

  5. Prin 2005 Basescu dixit :Sunt pusi in functie cei ce ulterior vor fi santajati!!

    Adrian Streinu Cercel, cercetat de DNA – Arhiva noiembrie 2007 …
    4 Mai 2006 … Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva profesorului doctor Adrian Streinu Cercel, director la Spitalul de Boli …
    http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1180124-adrian-streinu-cercel-cercetat-dna.htm
    Adrian Streinu Cercel, cercetat de DNA
    de C.N.A., L.P. HotNews.roJoi, 4 mai 2006, 0:00 Intr-un caz de achizitie publica frauduloasa

    Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva profesorului doctor Adrian Streinu Cercel si a doctorului Serban Bradisteanu, sef Sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, precum si fata de alte cinci persoane, acuzate de abuz in serviciu in forma calificata, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, Daniel Morar, seful DNA.

    Pe lista procurorilor DNA se mai afla gen dr. Dumitru Constantin, sef sectie la Spitalul Militar central in 2001, Dumitru Emanuel Parausanu, sef serviciu medical la ANP in 2001, Protopopescu Irina Doina, secretar general adjunct la Ministerul Justitiei in 2002-2001, Nazdravan Daniela, consilier la ministerul Justiei in 2001 si Topologeanu Florica economist, director in Ministerul Justiei in 2001.

    Toate aceste persoane sunt acuzate ca au achizitionat aparatura in valoare de peste patru milioane de euro si ca au incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice, prin atribuirea contractelor comerciale unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj.

    In 2001 in calitate de membri ai Comisie de licitatii de aparatura medicala organizata de ministerul Justitiei invinuitii au intocmit caietul de sarcini si au decis achizitionarea de aparatura medicala pentru spitalele din sistemul penitenciar fara o temeinica fundamentare.

    Conform DNA, din probele administrate pana in prezent a reiesit ca in anul 2001, in calitate de membri ai Comisiei de licitatie de aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei, invinuitii au intocmit caietul de sarcini si au decis achizitionarea unor aparate medicale pentru spitalele din sistemul penitenciar, fara o temeinica fundamentare.

    Astfel, au fost achizitionate aparate inutile in valoare de peste 4 milioane de euro si totodata, prin atribuirea contractelor comerciale unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj, au fost incalcate dispozitiile legale in vigoare privind achizitiile publice.

    Prin aceste nereguli, Ministerul Justitiei a fost pagubit cu peste 3 milioane de euro, suma care reprezinta diferenta dintre cel mai bun pret oferit de firmele participante la licitatie si pretul cu care s-au achizitionat in final aparatele medicale.

    GARDIANUL
    Linia Fierbinte Adrian Streinu Cercel, audiat, la DNA, in dosarul lui Bradisteanu

    Adrian Streinu Cercel, director al Spitalului de Boli Infectioase „Matei Bals“, a fost audiat, ieri, în dosarul privind licitatia pentru achizitionarea de echipamente medicale pentru penitenciare, dosar în care este acuzat alaturi de dr. Bradisteanu de abuz în serviciu. La iesirea din sediul DNA, medicul Cercel a declarat ca aceasta a fost probabil ultima sa declaratie data în acest dosar. El a afirmat ca este nevinovat, iar licitatia pentru achizitionarea aparaturii a respectat toate normele în vigoare. Dosarul “CC Med”, în care mai multi oficiali români sunt acuzati ca au luat mita pentru a ajuta firma elvetiana sa-si adjudece pachetul cel mai important dintr-un contract licitat în anul 2001, urmeaza sa fie trimis zilele urmatoare în instanta.
    A.N.

    MediculStreinu-Cercel, audiat la DNA EVZ

    Sâmbătă, 26 August 2006

    Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au audiat, ieri, pe medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, acuzat de abuz in serviciu in dosarul echipamentelor medicale destinate penitenciarelor.
    La iesirea din sediul DNA, Cercel a sustinut ca este nevinovat si ca licitatia pentru achizitionarea aparaturii medicale a fost derulata conform legii.
    Alaturi de Adrian Streinu-Cercel, in acelasi dosar mai sunt cercetati, pentru luare de mita sau abuz in serviciu, medicii Serban Bradisteanu, Dumitru Parausanu si alte patru persoane, toti membri ai comisiei de licitatie care a decis, acum cinci ani, achizitionarea de echipamente medicale in valoare de peste patru milioane euro de la o firma elvetiana.

  6. Oameni buni si nea Victore (sanatate si putere), nu va mai panicati.
    Peste garla ici sa la canada (cu C mic ca nu-i nici pe departe ce crede lumea) e acceasi treaba nu au vaccine prostimea e panicata sasmd.
    Cat pt kktul de bsae nu e disperat e ca mortul in papusoi si pute. Eu o sa fii mai direct si o sa exprim ceea ce cred multi pe aici, daca e tot ziua lui acuma, sa n-ai parte de lumina ochilor , sa iti vezi copiii asa cum imi vad eu parintii ,batjocoriti de niste l-a-b-a-r-i infecti, sa pierzi alegerile si daca le castigi sa dea gripa ii tine si sa te cureti.
    URA ASTA E SENTIMENTUL PE CARE UN GRUP DE ROMANASI CARE SUNTEM AICI IL SIMTIM PT FLEGMELE ASTEA.
    Si ca fapt divers ….mergeti la vot ca astia pregatesc un furt grosolan peste granite si daca nu mergeti acolo castiga boul asta . Da lasa ca merg la tiganci si il mananca bub neagra

  7. Victorase ia propunele candidatilor la presedentie sa doneze fondurile de campanie ramase pentru tratarea gripei porcine.Sau ne trezim in ziua alegerilor cu medici la usa sectiilor de votare si lumea se sperie si nu mai vine

  8. @De Begone

    iti trebuie mura in gura ca sa intelegi,
    prin urmare:

    1. de obicei se fac previziuni si se ia situatia cea mai putin defavorabila si se merge pina a se stabili cazul dus la maximum, in diferite conditii ( adica calitatea sistemului medical, capaitatea organelor si structurilor de a actiona si raspunde provocarii)
    2. acest virus are o rata mai mare de mortalitate si in consecinta trebuie sa faci ceva (informare si educarea populatiei), prin care sa fie constienta ca nu e de glumit
    3. a bagateliza fenomenul, asa cum face preferatul tau de la Cotroceni ( a se vede cazul cu uite criza, nu e criza, sau nu avem nevoie de FMI, avem nevoie vitala de FMI, etc.)
    este o atitudine comunistoida, gest egal cu a ascunde gunoiul sub pres
    4. daca ii platesc si din banii mei, autoritatile trebuie sa ma informeze corect si eu voi decide in cunostinta de cauza cum voi proceda. Consecintele le voi asuma.
    5.alde baselul tau a preluat din zbor ( hahaind de placere) tema, fiind printre putinele de pe agenda cetateanului. Ca doar nu vrei sa vorbeasca de cum traim ( ne-a urat odata sa traim bine) , despre coruptie (cu scheletele lui Ridtzi, Udrea, etc prin dulap),sau de gasti be interese ce se lafaie pe la Cotroceni.
    6. acum nu vrei sa ma fac si stiutor in ale virusilor, cum face desteptul tau si Geoana, sa dau lectii de nesimtit, atit timp cit cit avem oamenii pe care ii avem in solda, deoarece cazul cu cel din decembrie, ce le stia pe toate, mi-a ajuns.

    Dupa modul cum te adresezi, iti urmezi cu sfintenie patronul spiritual de la Cotroceni, drept pentru care, e cazul sa haladuiesti pe la alte mese, pe unde se cinta… in struna.

  9. Te-am auzit aseara, in emisiune cu Hrebe, cum le ziceai alora cu sondajele. De ce te bagi acolo unde nu te pricepi? Pentru a-ti sublinia ignoranta ca trastura de personalitate? De ce nu intrebi inainte (Mirel Palada te poate lamuri) de a sustine niste chestiuni absolut aiurea?
    Exit-poll-urile de care pomeneai nu au fost atat de departe de realitate, institutul lui Dancu a precizat clar cum sta treaba cu participarea la vot si, in momentul de fata, diferentele dintre cifrele diferitelor sondaje sunt date de metodologii diferite (pana si Hrebe a citit despre asta si te-a facut sa pari si mai ignorant).
    Sincer, admir la tine combativitatea si umorul dar mai e nevoie de documentare serioasa…

  10. E buna cu cercetarea la DNA
    1. cine a organizat licitatia? MINISTERUL JUSTITIEI
    2. cine a intocmit caietele de sarcini ?MINISTERUL JUSTITIEI
    3. cine a fost seful comisiei? unul din MINISTERUL JUSTITIEI
    Concluzii:
    1. nu Cercel voia aparatura medicala, ci MJ-ul
    2. nu Cercel a pus motul la cum sa arate si ce sa achizitioneze MJ-ul prin caietele de sarcini
    3. nu cercel a invitat firmele sa depuna oferte, si nu a fost o comisie din doua persoane. ceilalti 3-5 membrii ai comisiei unde se aflau de nu sunt in dosar? Decorau sala de sedinte?
    Pute si gata, ca de fapt orice dosar instrumentat de catre majoritatea tzulushilor din gasca Morar.

  11. @jay: Mirel Palada a avut ocazia sa explice, dupa fiecare exit poll facut de CCSB (si alea strambe, si alea bune), cum i-au iesit cifrele. oricum, nu cred nici platit in aur ca Geoana e peste Basescu (cum scrie Insomar). cat despre luftul Metro Media de la primele europarlamentare, e ridicol sa incerci sa gasesti vreo explicatie logica.

  12. sloganul diktatorului a devenit acum amenintator: ce ce va e frica nu scapati-va omoara pe toti porcina/aviara ca am interzis importu (parca mai era un diktator pierdut pe la tirgoviste care interzise importurile de orice fel si n-a sfisit prea bine…

  13. acu nu se mai crede in sondaje, se crede in trenduri…alta minciuna da mai sofisticata un pic
    adica daca dai 5 sondaje la rand, toate masluite, setezi un trend. si inca mai sunt oameni care cred

  14. Cu ură(ri
    În raclă, de muzeu, din termopane
    Pe veci să fi expus – întins – Traiane.
    Ca cei din Henri Coandă să ai utilităţi
    La fel familia şi toată rasa-ţi de netoţi.

    Ca târfă, la moarte, îţi dă poporul dotă,
    Un sarcofag cu ce-a rămas din flotă
    Casă de piatră s-aveţi pînă la Anu’
    Tu şi ai tăi, pe sub… Mihăileanu.

    Să joci numai în Iad vestita sarabandă,
    În smoala fiartă, din marea contrabandă.
    Să minţi, pişând din ochi peste grimasă
    Stând în genunchi cu psd la scârba masă

    Să fiţi în veci batjocoriţi, fără de vină,
    Primind pastile de căcat pentru porcină.
    Suma lui 5 şi 8 să-ţi rupă orice şansă;
    La creierul borşit să ai acces cu ansă.

    Să-ţi vezi progenitura patroană de bordel
    Clădit peste obuze, cu boltă din şrapnel.
    Azi la aniversare, doar un pahar cu muci
    De la porcină, să-nchini; şi un rahat cu nuci

  15. Presedintele este mai nou si doctor in boli infectioase. Probabil a avut o revelatie, amintindu-si cum trata pe vasul sau colegi marinari raniti in taierea rosiilor sau cu “mancarimi” dupa fiecare vizita pe la fetitele din porturi. Virus la virus trage.

    L-am urmarit prea putin pe Dr. Cercel, nu imi pot face o parere despre el si nici nu cred ca ar interesa pe cineva.

    In poza pare sa faca acelasi gest (v-am pupat baieti!) pe care toti ceilalti binevoitori din generatia lui l-au facut, dupa ce Presedintele si gashca lui a avut aceleasi imbecile interventii.

    ps – Daca voi credeti ca eu ma injectez cu un vaccin creat de doctori crescuti pe American Idol, Oprah sau Lord of the rings va inselati.

    Oaia Porcina

  16. Ard de nervi ca IPJP nu s-a obosit sa trimita mai departe ca mi-am platit tainul amenzilor si tre sa ma barlaresc printre acte vechi de 2 ani. Le-am dat un fax in care le-am multumit si le-am urat o zi la fel de buna cum mi-au facut ei azi. Uite, deja un subiect mai bun ca base.

    Foarte reusit articolul, peste media a ceea ce iti iese de obicei. Fiara scrie prafuit, nu l-as coopta pt. o scrisoare de multumire catre militie.

    Lasand la o parte forma in care actioneaza Ceashka Reincarcat, pe fond nu sare deloc peste cal. Avand in vedere ca AH1N1 nu a comis, pana azi, nici o victima, nu vaz motivul pentru care ne-am burdusi cu vaccinuri doar ca sa umflam conturile unor cocalari din vest care au prevazut (unii zic ca ei sunt initiatorii “pandemiei”, pandemie care nu s-ar ridica la virulenta scontata-deh, laboratoarele mai dau si gres) urmarile unei psihoze provocate.

    Base a procedat ok. Off the record: nu votez.

  17. Si apropos, Metro Media nu a facut vreun sondaj la primele europarlamentare. Doar CCSB si INSOMAR… 🙂 Dar ce conteaza? Daca e rost de dat in Dancu, cu toata placerea si pe gratis…
    Apropos, Dancu nu mai e la Metro Media… 🙂 Dar ce mai conteaza? Si dai, si lupta…

  18. @jay: Metro Media n-a facut exit poll, ci doar sondaje din care reiesea o prezenta record si un scor fluviu al PD. activismul tau pro-clujean e emotionant, da’ nu rezonez. suntem buni sau rai, nu clujeni si restul. cat despre saracu’ Dancu (da, e la voi, nu mai apare in acte acolo), nu-i nevoie sa dau eu in el. dau rezultatele dezastruoase pe care le-a obtinut PSD Cluj de-a lungul istoriei si prestatia lui jalnica in calitate de ministru. iar daca fostul voit Goebels al lui Nastase are ceva de spus si coaie la el s-o faca direct, nu sa-si puna angajatii sa scrie.

  19. Revin, Metro Media nu a facut niciun sondaj la europarlamentare. Faci confuzii… Si nu sunt nici pe departe angajatul lui Dancu! Doar te corectam… Si iti sugeram ca e bine sa te informezi inainte de a da marunt din gura. Altfel esti aidoma babelor de pe marginea santului…

    PS. Stii bancul cu babele? BA BELEste-o tu!

  20. @jay: tocmai ti-ai cvastigat dreptul sa-ti iei viteza. hai ciuaua!

    inetnum: 89.32.144.0 – 89.32.151.255
    netname: SC-OMEGA-LINK-SRL
    descr: SC Omega Link SRL
    descr: Peana, 3 R16, 1, 11
    descr: Cluj Cluj

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.