Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Piaţa Universităţii, omul şi balconul

Piaţa Universităţii, omul şi balconul

Acum 22 de ani, prorectorul Universităţii Bucureşti făcea primul său gest politic major, cu un impact covârşitor de imagine asupra ulterioarei sale cariere politice. Deschidea balconul (foto: Roncea), pentru ca protestatarii antiregim să beneficieze de o tribună. Astăzi, rectorul recent ales al Universităţii Bucureşti ţine balconul închis, să nu care cumva să beneficieze protestatarii antiregim de o tribună şi să nu-şi ostilizeze binefăcătorii politici. Acum 22 de ani nu exista Internet. Lumea se informa, vizual şi unilateral, asupra mersului protestelor, din ziare şi de la TVR, prospăt declarată liberă. Care, când a luat foc oraşul, şi-a retras carele din piaţă. Că era ceaţă. Astăzi nu prea mai sunt ziare şi există Internet, dar degeaba, fiindcă rectorul interzice amplasarea webcam-urilor în instituţia pe care a fost ales să o conducă, nu să o stăpânească. Şi mai există o multitudine de televiziuni de la care lumea află, zilnic, ceas de ceas, ce-i în piaţă. Altele decât TVR, care între timp a renunţat justificat la mincinosul “Liberă” din titulatură, preocupată să mute protestele pe apendicele fără audienţă “Info” şi să dea telenovele coreene cu luptători neînfricaţi şi extrem de mustăcioşi. Iar afară plouă…(integral, aici)

UPDATE: Marele tăcut a grăit pierit, în compania selectă a intelectualilor fini Onţanu şi Piedone, sub privirea bovină a lui Baconschi, la învestirea în funcţie a lui Diaconescu, un imens caracter, mânat doar de interesul naţional. Un teatru ieftin, cu ochii înlăcrămaţi, faţa voit chinuită şi eternul “Iliescu e de vină”. Plus agenturili şi, mai nou, Voronin. Mai avea să ne anunţe că vin minerii şi fuge Vanghelie cu cota unică. Pardon, pe ăl mic l-a reevaluat şi l-a făcut cavaler. Securitate şi corupţie, o să facă el şi o să dreagă mâine. Sunt convins, doar ştie din proprie experienţă cum stă treaba; şi la Securitate, şi la corupţie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

138 thoughts on “Piaţa Universităţii, omul şi balconul

  1. Cele mai mari victorii ale protestatarilor:interventia ambasadorului american in favoarea protestatarilor pasnici(in afara intereselor strategice-a facut niste aluzii la coruptie) si decizia CCR privind comasarea alegerilor.

  2. Am si eu o nelamurire…cand a zis Hrebenciuc ca pana in martie cade basescu (nici nu pot scrie cu majuscule imi pare rau refuza tastatura) oare stia ceva…

  3. Marele absent de la Cotroceni de la festivitatea de depunere a juramantului de catre Cristian Diaconescu a fost VASILE BLAGA. Nu l-o fi invitat base pentru ca nu i-a asigurat ducerea la indeplinire a propunerii lui Geoana privind prezenta lui base in Parlament in 24 Ianuarie.

  4. Astazi la Bistrita vom striga:
    BUCURESTI NU UITA,ARDEALU’-I DE PARTEA TA!

    BASESCULE SI DE-NGHEATA,ARDELENII-S TOT IN PIATA!

    NU NE-NGENUNCHIATI, VA CEREM SA PLECATI!

    BUCURESTIU’-I SUB ZAPADA, ARDEALUL SA IASA-N STRADA!
    CAND O NINGE SI-O-NGHETA, VA CEREM DEMISIA!

    VREM DEMNITATE,VREM ANTICIPATE!

    NE FURATI,NE UMILITI,VINE VREMEA SA PLATITI!

    Suntem numai vre-o doua sute si nu ne aud decat ziarele si televiziunile locale, dar nu ne lasam!

  5. Eu cred ca s-a scapat de comasatele din Noiembrie. Dar poate Boc ii va asculta pe Ponta/Antonescu si va organiza alegeri anticipate in Iunie, in aceeasi zi cu alegerile locale.

  6. FELICITARI SI MULTUMIRI ANTENA 3 !!!………
    CRAPA BASESCU DE NERVI !!!……………….

  7. Domnule Ciutacu,va rog sa chemati reprezentantii societatii civile si impreuna cu acestia sa verificati amanuntit toate faradelegile comise de fiecare ministru din cabinetul Boc,sa verificati modul in care au votat fiecare parlamentar( pentru binele sau impotriva poporului roman),sa vedem cine este de vina pentru pretul km de autostrada,cum a gestionat Elena Udrea banii,etc…Acesti oameni daca se pot numi asa trebuie sa raspunda in fata poporului pentru dezastrul adus tarii.Cer infiintarea unui tribunal al poporului pentru a ancheta si judeca faptele ttuturor politicienilor,inclusiv al presedintelui statului, sa ancheteze si sa judece in mod transparent si obiectiv toate aceste fapte ce au dus la saracirea si umilirea poporului.

  8. Decomasare și fără vot prin corespondență. Nu-i de colo victoria străzii! S-a salvat ”decât” cadrul global democratic.

  9. FuXi,

    cred că ăla onorific ( ce penibil! ) e liber…dar ce mai contează. 🙂
    Oricum, toată treaba cu ungerea ilustrului/măreţului diplomat Cristiaaaan Diaconescuuuu, ministru, e un pic lovită de nulitate, netrecând prin Parlament după ce s-a schimbat culoarea politică a guvernului. Să nu ne pripim, deci! 🙂

  10. D-le Ciutacu,va rog cu respect sa-i spune-ti colegului d-stra Mircea Badea sa comenteza in emisiunea de astazi “In gura presei”, interventia meteorologului de serviciu boc,(comentariile pe blogul dansului fiind momentan sistate).Va multumim ca sunteti zi de zi alaturi de noi si ca reflectati cu transparenta problemele natiunii romane.JOS basescu!!!

  11. E ora 18. Experiment. Ce va face Basescu? Va incerca schema ”COMANDA LA MINE!”. Nu pot preciza forma. Dar, e o cheie de analiza ulterioara.

  12. De ce sunt postac domnule Ciutacu?!…ca nu sunt de acord cu dvs?!…pai tocmai asta zice democratia pe care tot o clamati atat…ca pot sa nu fiu de acord cu dvs si sa imi placa Basescu. E ceva rau in asta? Daca gasiti ceva rau in parerea mea sa inteleg ca e ok sa strigi huo dar nu e ok sa strigi bravo?! Eu sunt un cetatean multumit.

  13. Există procurori imbecili pe care-i manipulezi și, chiar fatra sa le spui direct, îți citesc dorințele răzbunătoare. Pore-s peste tot!

  14. Concluzie. UDREA E NEPĂTATĂ, doar puțin, fițoasă. Să-i mai dăm o șansă de 10 luni ca să-și reducă toaletele și să-și aranjeze off-shoreurile!

  15. PS2 Și Tupeu maxim … mai vreau 5 miliarde de la FMI pentru prioritățile lui Nuți!

  16. Habar nu am daca citesti cele scrise de mine insa in masura in care voi mai scrie o vorba su doua (ndaca le citesti )as prefera cu reverenta necesara sa nu capete notorietate..

  17. VIOLET poate ne intalnim odata la un ceai, ca tot e frig afara, ma gandesc ca proasta de ce le e frica oamenilor sa iasa in strada, ca ma repet lucrez la privat si port de 3 zile o banderola alba cu JOS BASESCU si am fost la administratie, impozite, banca, cu autobuzul, in magazine si nu mai conteaza si cand merg in piata vad ca oamenii se aseaza printre randuri si incep sa strige dupa ora 18 cand se face intuneric, luni am fost acolo si era un domn care se cam ascundea, zice dna eu sunt sofer la guvern si am 900 ron salariu, dar ma dau mai in spate sa nu ma vada astia la tv.Ce doamne iarta ma, chiar asa sa ne puna sa ne caute, si pana la urma fratilor iesim ca avem ceva de spus si de cerut, nu ne cacam pe noi de frica(scuze de vulgaritate)sunt curioasa astazi dupa ora 16 ce ne spune locotenetul.

  18. DANA, cam greu, eu locuind la peste 200 km distanţă. Altfel, mi-ar face plăcere. Dacă locuiam în Bucureşti, poate convingeam şi pe alţii să ne şi vedem, nu numai citi. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.