Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Piaţa Universităţii, omul şi balconul

Piaţa Universităţii, omul şi balconul

Acum 22 de ani, prorectorul Universităţii Bucureşti făcea primul său gest politic major, cu un impact covârşitor de imagine asupra ulterioarei sale cariere politice. Deschidea balconul (foto: Roncea), pentru ca protestatarii antiregim să beneficieze de o tribună. Astăzi, rectorul recent ales al Universităţii Bucureşti ţine balconul închis, să nu care cumva să beneficieze protestatarii antiregim de o tribună şi să nu-şi ostilizeze binefăcătorii politici. Acum 22 de ani nu exista Internet. Lumea se informa, vizual şi unilateral, asupra mersului protestelor, din ziare şi de la TVR, prospăt declarată liberă. Care, când a luat foc oraşul, şi-a retras carele din piaţă. Că era ceaţă. Astăzi nu prea mai sunt ziare şi există Internet, dar degeaba, fiindcă rectorul interzice amplasarea webcam-urilor în instituţia pe care a fost ales să o conducă, nu să o stăpânească. Şi mai există o multitudine de televiziuni de la care lumea află, zilnic, ceas de ceas, ce-i în piaţă. Altele decât TVR, care între timp a renunţat justificat la mincinosul “Liberă” din titulatură, preocupată să mute protestele pe apendicele fără audienţă “Info” şi să dea telenovele coreene cu luptători neînfricaţi şi extrem de mustăcioşi. Iar afară plouă…(integral, aici)

UPDATE: Marele tăcut a grăit pierit, în compania selectă a intelectualilor fini Onţanu şi Piedone, sub privirea bovină a lui Baconschi, la învestirea în funcţie a lui Diaconescu, un imens caracter, mânat doar de interesul naţional. Un teatru ieftin, cu ochii înlăcrămaţi, faţa voit chinuită şi eternul “Iliescu e de vină”. Plus agenturili şi, mai nou, Voronin. Mai avea să ne anunţe că vin minerii şi fuge Vanghelie cu cota unică. Pardon, pe ăl mic l-a reevaluat şi l-a făcut cavaler. Securitate şi corupţie, o să facă el şi o să dreagă mâine. Sunt convins, doar ştie din proprie experienţă cum stă treaba; şi la Securitate, şi la corupţie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

138 thoughts on “Piaţa Universităţii, omul şi balconul

  1. Dictatura TV nu. Manipulare TV poate. Mai bine mergem in piata. Este mai sanatos asa.

  2. Domnule Ciutacu.
    La B1, ,,Multumasc Nalu”tocmai a anuntat,foarte ferici,ca de ieri pana azi,voturile pro Basescu(sprijin pt presedinte)au ajuns de la 31000 la 60000.,,Maestrul”Cristoiu era si el foarte incantat.

  3. @ Maria
    Prin intrebarea ta “cand in Romania, in general,membri importanti ai partidului de guvernamant, au fost arestati si trimisi in judecata pentru coruptie, demonstrandu-se ca DNA nu este un instrument politic al puterii?” vrei sa zici ca toate astea se intampla acum, in regimul “binecuvantat” al lui Basescu?(cel putin asa se intelege din comentariul tau.
    Tu crezi ca 2-3 primari inseamna “membri importanti ai partidului”? Astia sunt plevusca, rechinii cei mari isi vad in continuare de marea coruptie. Asta iti demonstreaza ca DNA este neimplicat politic? Hai sa fim seriosi, praf in ochii oamenilor! Spui ca traim sub tirania media, nu a lui Basescu. Din fericire de sub tirania media se poate scapa foarte usor, manuind telecomanda sau necumparand ziarele, dar pentru Basescu singura telecomanda este iesitul in strada.
    Mai vad ca esti plina de admiratie fata de viteza cu care se implementeaza reforma structurala. Asta este singurul tau criteriu de apreciere, viteza? Dar la costuri nu te gandesti, la urmarile acestor reforme?

  4. Tocmai am citit pe hotnews articolul despre ce a declarat Basescu, si ma distreaza pasajele subliniate, deci acelea considerate cele mai importante din discurs. Iaca aici

    Cred ca au primit indicatiii speciala pt asta…

  5. ps: m-am uitat pe prognoza de acum 4 zile.

    dar asta nu conteaza prea tare, pentru ca, “ghici ce ?”
    voi fi tot in Piata rizind cu gura pina la urechi in
    timp ce fiinta extraordinara se va enerva si ne va mai
    jingi a ‘jde-mia oara, iar oameni ce vor imparti ceai
    fierbinte ori cafenele inca deschise ce vind “cofeina
    la pachet” inca mai exista. 🙂

  6. @ Adi
    Sa stii ca ai dreptate!
    Cred ca planul lui Basescu a fost sa destabilizeze PSD-ul prin alegerea lui Geoana sau Diaconescu in functia de presedinte PSD. Ar fi avut asigurat omul lui la carma unui partid care il incomoda.
    Dar uite ca sosoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa.

  7. ..DECI…avem un presedinte….JUCATOR…ACTOR…dar si MANCATOR….chiar si cu atatea calitati incontestabile si de-a dreptul extra-mega-ultra foarte…….NOI/EU NU IL MAI VREM/VREAU! multumesc!mult succes (sau ca sa fiu trendy “multe succesuri”) in continuare!

  8. Plange Romania-n strada;
    cine,Doamne,sa o vada?
    Lacrimi grele de durere
    pe obrazul tarii mele.
    …………………..
    …………………..
    Ocroteste,Doamne,„piata”
    unde clocoteste viata!
    Nu varsa clocot de ura
    si sa-i judeci cu masura…

  9. “interventie cu romanii”. Ce mama dracului o vrut sa zaca?Mai mult decat jandarmi?Ceva artilerie grea?De la dusu’asta de tot cu pluta ne putem astepta la orice!

  10. Halucinant discurs!!Seful CSAT tocmai ne-a informat ca ne cotropeste Voronin!!Diaconescu Cristi va avea o misiune f grea…. Gata, sare Nato sa ne apere de invazie…Si astia de la Sp. Militar au spus ca e sanatos..
    Mai urmeaza sa ne spuna maine ca ping-pong ala din Coreea de Nord s-a reincarnat in Ponta sau Antonescu (inca nu se stie sigur in care, flacara violet va descoperi misterul in noaptea asta).

  11. @wiseguy
    @bigradu

    diferentele dintre piata universitatii din 1990 si cea de astazi sunt multe si de esenta.

    1990:
    – toleranta fata de manifestatie a fost maxima, chiar daca din punct de vedere democratic blocarea unei strazi nu este acceptabila.
    – cerintele “democratice ale pietei universitatii se reduceau de fapt la una singura “punctul 8” ceea ce mai simplu de tradus insemna “Jos Iliescu”. adica impiedicarea domniei sale de a participa democratic la alegeri libere. in sine interzicerea pe criteii politice a civa sa participe la alegeri nu are nimic de-a face cu democratia. si cui sa interzici? dn. iliescu care, printre cei foarte putini avusesera curajul sa spuna NU regimului comunist si traia permanent sub supraegherea securitatii. in aceste coditii sa-i interzici dansului interzicerea participarii la alegeri era o marsavie!
    – multitudinea “intelectualilor” cu trecut patat sau care nu se remarcasera cu nimic in comunism si care peste noapte au devenit “democrati, anticomunisti”. ii vedem astazi pe aceeasi “intelectuali”, “intelectualii lui basescu” ca denigreaza piata universitatii de astazi. vedem astfel ca nu inaltele percepte ale democratiei i-au animat pe acestia in 1990!
    – 13 iunie a fost o incercare de lovitura de stat, in forta a unor autoritati noi alese prin alegeri libere, cu 86% – presedinte, 70 FSN.
    – agresivitatea evidenta a discursurilor pietei…(“iliescu du-te acasa ca-i nevasta canceroasa!”). acest tip de agresivitate nu a fost sanctionata si descurajata atunci de cei care demonstrau in piata. aceasta agresivitate a stat atunci la baza manifestarilor violente din 13 iunie (golaniada) care au dus la incendierea televiziunii si a catorva sedii de institutii.
    – asa zisa mineriada (14-15 iunie) nu a fost altceva decat reactia, regretabila, a multor categorii de cetateni (printre care mineri, dar nefiind majoritatea) carora nu li se respecta vointa exprimata prin vot democratic. punct.

    2012:
    – demonstratia are substanta democratica. principale concepte democratice sunt puse sub semnul intrebarii: alegeri libere si corecte, coruptia generalizata si incurajata politic, furtul pe fata in parlament fara consecinte in plan politic sau penal, nerespectarea constitutiei, ditrugerea autoritatii institutiilor statului (parlament, sindicate..), lipsa dialogului social, tendinte dictatoriale etc…
    – putem caracteriza in multe aspecte regimul Basescu ca fiind regimul ales in mare parte de catre urmasii politici ai pietei universitatii din 1990. aceeasi lipsa de toleranta, violenta verbala, mimarea dialogului, discurs mincinos. uitati-va la “intelectualii lui basescu”, fosti membri de seama ai pietei universitatii din 1990! acesti oameni nu au avut (in 1990) dar nici astazi nimic de-a face cu democratia…minciunile pe care le debiteaza astazi le-au debitat si in 1990!

    iata cateva deosebiri esentiale intre 1990 si 2012…locul este acelasi – piata universitatii- (nu numai…in 1990 demonstratiile erau aproape exclusiv in Bucuresti, Timisoara – astazi sunt in toata tara, inca un argument pentru faptul ca astazi scopul acestora este cu adevarat democratia si nu lupta pentru putere ca in 1990…..)
    faptul ca in 1990 erau mai multi demonstranti nu este important…multi, dar fosti informatori, intelectuali tarzii anticomunisti, idealisti etc…
    Scopurile sunt importanate…astazi vrem pur si simplu alegeri libere si corecte…ca suntem putini nu este rau…simt insa ca este ceva mult mai profund decat in 1990

  12. Un discurs fulminant al IPS Sebastian la Slatina:

    Si reactia unui cretin Balasescu de la PDL Olt, cu sigla partidului in spate (!!!) : “sa taca dracului din gura…”

    E de dat la stiri !

  13. Referitor la articolul tau, ai uitat cateva din meritele lui Iliescu:
    – el a creat sistemul politico-securistic care a muls Romania in ultimii 20 ani (sub diverse partide)si care l-a generat si pe Base. Toti spagarii, tradatorii, gibonii politicii (de la Voicu la Berceanu, de la Micky Spaga la Oprea, samd) sunt emanatia unui FSN pe care Iliescu l-a tinut la putere calcand pe (multe, multe) cadavre.
    – a dialogat cu Coposu si Campeanu dar numai dupa ce i-a discreditat masiv (impreuna cu partidele pe care le reprezentau)distrugand rapid orice alternativa la FSN si rupand firava punte pe care am fi putut-o avea cu democratia perioadei interbelice (putina cata a fost ea)
    – a modificat constitutia cu dedicatie pentru Nastase, lungind mandatul cu inca un an. Daca ramanea manadatul de 4 ani, astazi Base era cu valiza facuta.
    Faptul ca astazi spune “Jos Base” nu ii sterge nici unul dintre meritele de mai sus.

  14. @cata

    nu cred ca tot sistemul politic romanesc este format din spagari etc…daca dati cateva nume ca voicu, berceanu …atunci puteti enumera foarte multe nume respectabile in politica romaneasca. chiar domnul ratiu, campeanu, coposu de care vorbiti cu respect sunt tot urmasii aceluiasi sistem…urmasii acestui sistem sunt foarte multe personalitati, ziaristi etc… de toate orientarile politice! daca vreti, si domnul ciutacu este urmasul acestui sistem..dar va rog nu ne bagati pe toti in aceeasi oala si mai ales nu invinuiti un singur om! uitati-va in oglinda dumneavoastra si societatea romaneasca. veti vedea cauzele profunde care ne-a adus aici. nu iliescu l-a adus la putere pe basescu in 2004! ci urmasii politici ai pietei universitatii din 1990…aceeasi coposu, campeanu, ratiu de care vorbeati dumneavoastra cu respect…CDR (esec total al democratiei..), Alianta DA.
    vedem astazi ca cei care l-au votat pe basescu in 2004, 2009, la referendumul de demitere arata in continuare cu degetul la iliescu in loc sa se uite frumos in ograda si sa-si vada propriile erori de apreciere a calitatii oamenilor…

    – “..a dialogat cu Coposu si Campeanu dar numai dupa ce i-a discreditat masiv..”
    tot respectul pentru acesti politicieni. nu pot insa sa nu remarc ca temele propuse atunci de acestia tineau de trecut (revenirea la monarhie). mai simplu spus…s-au discreditat atunci singuri pe propria mana!

    – “a modificat constitutia cu dedicatie pentru Nastase, lungind mandatul cu inca un an…”
    aceasta modificare nu a fost propunerea domnului Iliescu, dar a fost aprobata cu entuziasm de opozitia de atunci. vedeau o modalitate de a decupla alegerile prezidentiale de cele parlamentare…Prevederile constittionale in romania nu sunt rele. problema este a noastra a cetatenilor si a societatii romanesti. nu suntem in stare sa respectam regulile, negrul devine alb si invers…suntem smecheri!
    nu cred ca pentru noi romanii sa existe o propozitie macar care sa aiba acelasi inteles pentru toti!

  15. Victore. “spectacolul” de la Cotroceni n-a cutremurat. Mi-a amintit de cea mai groaznica zi din decembrie 1989 – este 19 decembrie a acelui an. O colega de-a mea iesita de la slujba a gost impuscata dintr-un tanc pe o trvere de pietoni in timpul grevei de la fabrica Electromotor.
    Toti eram nelinistiti, uimiti, revoltati.
    Seara a aparut ceausescu reintors din Iran si la televizunea romana si-a aliniat guvernul si ne-a vorbit de “agienturile”,,,a doua zi o suta de mii de oameni au ieist in Piata Operei si au protestat impotriva lui.
    Basescu arata in seara asta ca Ceausescu, Voronin tinea loc de cuvantul “agenturile: si cred ca finalul discursului lui Ceausescu, il va realiza maine Basescu.
    Dupa mult timp sentimentele din acea zi de 19.00 decembrie mi-au revenit.
    Omul asta NU are limite si cred ca nu mai asculta de vocea ratiunii.
    Si are ceva cu logica. Ponta si Antonescu cer acelasi lucru ca oamenii din Piata si daca cei doiu vorbesc ca Voronin, inseamna ca manifestantii sunt agentii lui Voronin? Ce cer cei doi politicienu in plus fata de ce cer cei din Piata? Nimic…pai daca nemultumirea oamenilor este corecta si ce spun politicienii opozitiei este corect,
    Base are o problema cu FICAPU si la capitolul logica este egal cu ZERO/
    Afirmatiile lui se bat cap in cap – penibil, stupid si eu cred ca omul asta a devenit un pericol pentru Romania.
    Numai nebuni la conducerea Romaniei nu mai trebuie!

  16. Buna seara D-le Ciutacu ,frumos articol ,v-am urmarit si la televizor ,ma bucur.Pentru mine si multi ca mine balconul universitatii sint internetul si canalele de televiziune ,mai comode ,mai eficiente pentru evenimentele actuale ,altele decit cele din 1989 si dupa.
    Astazi basescu arata ca pisoiul portocaliu pe care l-am vazut la stiri strapuns criminal de o sageata. Basescu avea creierul strapuns de Iliescu.
    Nenorocirea lui este ca nu poate fi operat ca pisoiul ,Iliescu ramine spina iritativa pina isi da ultima suflare ,este bintuit ,abia isi stapinea furia ,este plin de razbunare dar ce nu stie el este ca vremea lui a trecut , vin tinerii de care Romania are atita nevoie .
    noapte buna ,Maria

  17. frate ciutacule…ramane cum am stabilit…
    1/nu vad ce-o fi superb in ce-a zis d-na maria…
    sunt trist…si…scarbit poate…
    2/basescu e acum cu perfuzii’n cap (badea dixit)
    3/scuze pentru caps…:
    STII CA AFARA DIN TARA (AUSTRIA, ITALIA, ANGLIA)
    NU S-A PUTUT CONECTA NIMENI PENTRU A VIZIONA LIVE (PE NET MA REFER)IN TIMPUL DISCURSULUI D-LUI BASESCU…?
    scuze inca o data…dar capsu’…zic eu…era necesar…
    serverele romanesti au facut stanga-dreapta…dar n-au conectat…
    asa ca…ramane cum am stabilit frate ciutacule…chiar asa cum am stabilit…
    joaca e in alta parte…

  18. si…scuze …am uitat…
    locotenentul protestatar…fiind pe functie de maior in flotila…e un…uh…pencil pusher…
    nu e “field officer”
    e “baiat bun”…cu dosar “beton”…e…stii si tu ciutacule cum e baiatul asta…
    asta nu a sacrificat nimic…a executat un ordin…ia sa vezi peste un an cum sade el in casa lui in…austria…sa zicem (daca vrei am niste info despre baieti d’astia…)…cum isi mananca din banii pe care ii castiga dintr-un “bisnit” cinstit…and so on…
    locotenentul asta cu fata de copil “inochentie micu klein” e scolit in alta parte…fac un pariu ca e acoperit 120 % S.I.E.
    fac pariul si-l tin…
    armata (ma refer la oamenii din componenta armatei) nu face asa ceva…
    armata e (cumva) o alta lume…cu regulile ei bine stabilite…unde ordinele se executa…unde legile si regulamentele sunt respectate…
    sa nu vina mie acum copilul ala…sa imi elucubreze cum a elucubrat (tinand cont-dupa cum el a afirmat-ca e locotenent pe functie de maior inca de cand era sub-locotenent)sa ii dea inainte ca si cum ar fi fost sub influenta lsd sau subit a luat-o razna…cu vraji numai bune de luat in brate de gadea (gadea e naiv…sau joaca la rating ?)…
    acest locotenent a executat un ordin…
    va fi “scuturat” putin…si-apoi…i se va pierde urma…pe banii statului…(ooops…ai nostri)
    ciutacu…intreaba orice militar de cariera cat de greu obtii un post ca al acestui “protestatar”…nimeni…repet…nimeni nu isi risca o asemenea pozitie de dragul unei aventuri (da ciutacu…aventura) de genul celei in care “s-a aruncat singur”…
    cine are pofta sa ma contrazica…sa priceapa ca vorbeste un maior…civil acum…dar…tot maior raman…
    ma repet…joaca se “disputa” in alta parte…
    asa ca…ramane cum am stabilit…

  19. N-a putut fura piețele. (postam acum vreo săptămână ceva în sensul acestei încercări – se va hrăni și va hrăni măcar iluzia că și le-a apropiat. Turcescu deja cântărea pupăturile (din trecut) și huiduielile (de acum) și remarca mândru că pupăturile atârnă mai greu. La ce concluzie ar ajunge dacă ar cântări și limbile și le va compara cu conturile? La creșterea tarifului pentru condiții grele și toxice de muncă?

  20. @unii Iar cădeți în capcana de agendă și săriți să discutați despre Iliescu? Sunteți marfă, zău așa! (mă refer numai la acei unii care-s ne-portocalizați)

  21. Si daca tot viscoleste asa cateva zile, sa vezi ce decizie da curtea cu privire la comasarea alegerilor. Lumea nu va mai veni in piata si discursul va fi unul razbunator, rautacios, plin de ingamfare…si fas…

  22. Am vazut declaratia lui Basescu. Saracul e bolnav cu capul. Deja imi e mila de el. Putem sa-l ajutam daca il internam la balamuc. Asemenea om nu are voie in libertate dar sa mai conduca si o tara

  23. …aseara nu m-am prins pe moment daca avem legatura de la Cotroceni sau de la Balaceanca!
    1.La inceput m-am gandit ca am nimerit pe “acasa TV” la o telenonela cu un scenariu de rahat (de fapt de rahat sunt toate);
    2. Apoi m-am gandit ca la montaj s-a amestecat ceva , pentru ca nimic nu se lega din ce spunea Basescu
    3. In final am inteles ca delira!

    Banc, pentru cine nu l-a citit inca:
    Obama isi cheama toti americanii la Casa Alba.
    – Americani, cine este mama voastra?
    – SUA! – striga poporu’.
    – Si cine-i tatal vostru?
    – Obama! – striga poporu’.
    – Care este visul vostru?
    – Sa fim milionari! – striga poporu’.
    A doua zi, Obama da un decret si ii face pe toti milionari.
    Hu Jintao isi cheama toti chinezii la Beinjing.
    – Dragi tovarasi chinezi, cine este mama voastra?
    – China! – striga poporu’.
    – Si cine-i tatal vostru?
    – Hu Jintao! – striga poporu’.
    – Care este visul vostru?
    – Sa fim comunisti! – striga poporu’.
    A doua zi, Hu Jintao da un decret si ii face pe toti comunisti.
    Base isi chema romanii la Casa Poporului.
    – Romani, cine este mama voastra?
    – Udrea! – striga poporu’.
    – Si cine-i tatal vostru?
    – BASE! – striga poporu’.
    – Care este visul vostru?
    – SA FIM ORFANI! – striga poporu’.

  24. Foarte, foarte tare Basescu. Pe cit pariem ca pleaca de la Cotroceni intr-o ambulanta SMURD, cu multe, multe perfuzii-n cap? Cine stie, poate chiar mesterul Arafat ai va pompa Fenobarbitalu’n creeru mic, ca doar ala i-a mai ramas. Fiecare pasare pe limba ei piere.

  25. Cum la viitoarele alegeri = cand or fi ele ca numai Doamne-Doamne mai stie, in loc de fumatul ”sa traiti bine”, PDL-ul ar putea folosi ” AM PORNIT IMPREUNA, CONTINUAM IN NESTIRE”.

  26. superb discursul basescian.daca le punem cap la cap, ar rezulta asa:

    Regele Mihai, sluga comunistilor e mina in mina cu Ion Iliescu, progonitor moral al regelui in anii ’40 din urma…da’, cu Voronin comunistul cine se-mbata la crama la crama?

    betivanul asta are un discurs schizoid, cine dracu il mai crede, isi schimba ideile exaxt cum schimba sticlele de bautura…

  27. @Maria, in mod sigur esti o basista, adica una care gandeste ca, daca betivanul taie salariile , musai sa fie mana lui Voronin, Hugo Chavez sau a efectului ‘Murfatlar’…

  28. ale naibii televiziuni securiste..LOL..s-o fi referind la B1 a lui paunescu si la TVR?mi-a placut ieri omul..in loc sa vorbeasca despre investitura lui CD,a luat-o pe aratura cu militari fara razboaie..pai pe oprea,ontanu si gasca lor cine le-a dat stele de general?bou’ asta uita tot,minte tot,fura tot

  29. la universitate e dejavu. “-se da in direct? -da. -io nu am butelie. sa ne dea butelii!”

  30. @alexzaha: mulțam de semnalare! E un fel de celebra replică ”am fost un dobitoc” dată pentru lumea ifoselor societății de consum. Probabil s-a adresat generației (somnolente)pro!

  31. Ati incetat deja sa mai fiti ziaristi….puteti sa va inscrieti in USL ca aveti retorica potrivita. Nu aveti nimic de a face cu deontologia sau macar o urma de impartialiotate….totusi in piata nu sunt nici 1000 de insi.

  32. @didi: imi pare rau, pe mine m-a pus Voronin 🙂
    nimic nu va mai satura, postacilor…

  33. Victore,
    Apropos de consultarile lui Iliescu cu opozitia. Din cate imi aduc eu aminte, pe vremea aceea Iliescu era acuzat ca doar le mimeaza. Pe de alta parte, opozitia se ducea la consultari.
    Si inca ceva: nu vreau sa ma gandesc cam cum ar fi fost caracterizat Iliescu daca acum ar fi avut o functie publica (poate chiar de presedinte). Singurul motiv pentru care Iliescu este tratat mai lejer este pentru ca nu mai are functii publice si, normal, din cauza varstei. Poate ca ar fi fost normal sa fie tratat similar si atunci cand era presedinte.

  34. Sincer m-a surprins putin numirea lui Diaconescu la Externe. Avand in vedere ca omul a fost bun la conducerea acestui minister in trecut,a fost oarecum si o incercare de reparare a imaginii complet ruinate a puterii,desi nu inteleg de ce. It’s over,go home sau mai romaneste spus “cand bei,trebuie sa stii cand sa te opresti”.
    Totodata nu pot sa remarc discursul ingrijorator al presedintelui si inlocuirea ministrului de Externe cand publicul cerea cel mai mult inlocuirea lui Igas. (desi nu,nu ma asteptam la un gest disperat,dar oarecum lucid,de “ejectare” a lui Igas pt binele tarii sau ceva in genu)
    Poate Basescu joaca si momentul asta,desi are un discurs destul de mult schimbat,in sensul ca ii dauneaza si lui cu fiecare replica pe care o scoate, si tot incearca sa se mai agate de Iliescu. Ma bucur ca Vantu nu mai este de vina,chiar ma ingrijora cat de mult ne controla vietile. Acest tremur de comunicare l-am regasit si la Boc,care la initiativa PSD-ului de a bloca fondurile europene (nu ar fi facut-o oricum),a spus ca banii de la FMI ajuta la modernizarea Romaniei. Ciudat,puteam sa jur ca Basescu a zis acum ceva timp ca banii sunt necesari pt pensii si salarii..

    p.s. ma bucur sa va citesc blogul din nou,dupa peste un an de absenta.

  35. Cel mai arogant mi se pare faptul ca Base ne trateaza ca pe niste victime colaterale ale crizei cand de fapt suntem victimele LUI directe,ale lui si a gastii lui de clovni superficiali umflati si iresponsabili

  36. Mircea Badea a atins noi culmi ale minunatiei. Ce i-a facut lui basescu aseara:)) A fost taios, pamfletar, comic si mai ales, logic. Am vizionat emisiunea de 2 ori azi de dimineata, pe siteul Antena 3. Victore, esti norocos ca ai un asemenea prieten.

  37. Comasarea neconstituţională!!

    În fond, judecătorii CC sunt oameni cu nume şi prenume, adrese, dar fără gărzi de corp, ca alţii.

    A cincea în 12 zile!

  38. Am scapat de comasate. Semnalul e clar, cred eu. Ceva, undeva, s-a rupt in omnipotenta lui Basescu. Strict pe tema comasatelor, sunt foarte multumit: eram de rasul lumii civilizate cu economia de 20 de milioane, adica un pic peste 0.01% din PIB, fara a spune ca in alte parti se arunca cu mult mai multi bani(ne facem ca nu stim). Pe principiul asta nu mai facem deloc alegeri, ca economia ar fi si mai mare.

  39. al banuiam pe base de inteligenta,incep sa ma conving ca are inteligenta doar a unui smenar din piata care se ocupa cu vanzarea blugilor prin anii ’90

  40. Poate după ce ne lămurim “cum şi în ce fel” despre Ion Iliescu, trecem la Nicolae Ceauşescu, apoi Gheorghiu Dej ş.a. Ce naiba, atâta dezbatere despre ce se întâmplă ACUM în ţara asta!

    Văd că unii “colegi” “iubesc” mult istoria.

    👿

  41. @ Violet… Și poate îl reevaluăm pe ăla de la trădat pe Decebal și-l ungem Președinte Fondator la UNPR (postul e liber!). 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.